Najboljši zunanji trdi disk za Mac leta 2020: Arsenal za Apple

Maci imajo nekaj težav, predvsem pri podpori programske opreme in celotni surovi moči, vendar obstaja veliko razlogov, da jo uporabite. Zasnova je minimalistična in privlačna, zasloni so popolnoma krasni in v razmeroma majhnem paketu lahko dobite veliko računalnika. Vendar ta majhen paket oteži razširitev prostora za shranjevanje. 


Trenutno 13-palčni MacBook Pro dosega do 2TB prostora za shranjevanje, 15-palčni do 4TB, iMac pa lahko sprejme do 3TB. Če želite razširiti prostor za shranjevanje, ni veliko prostora, zato boste morali iti zunanji. V tem priročniku o najboljšem zunanjem trdem disku za Mac vam bomo pokazali svoje najljubše izbire. 

Na splošno Samsung T5 ocenjujemo kot naš najboljši izbor, kar ne bi smelo biti presenečenje, saj gre za najboljši zunanji trdi disk, ki smo ga pregledali. Če je ta pogon predrag ali pa preprosto ni videti, kot ga iščete, preberite v nadaljevanju naše druge izbire. 

Najboljši zunanji trdi disk za Mac 2020

Izbira najboljšega zunanjega trdega diska za Mac

Pri zunanjih trdih diskih Mac ni nič posebnega, vsaj pri večini sodobnih možnosti. Ker so FireWire skoraj mrtvi in ​​vrata USB-A začasno ukinjena, je večina zunanjih trdih diskov pripravljena za uporabo z macOS-om ali Windows-om izven škatle. Največja razlika je datotečni sistem, s katerim je pogon.

Kot lahko vidite v našem načinu formatiranja zunanjega vodnika trdega diska, macOS uporablja drugačen datotečni sistem kot Windows. Datotečni sistemi so tisto, kar operacijski sistem uporablja za prepoznavanje in urejanje podatkov na pogonu. Windows in macOS imata svoje privzete datotečne sisteme, vendar obstajajo nekateri, na primer exFAT, ki delujejo v operacijskih sistemih. 

Ponavadi so zunanji trdi diski oblikovani v exFAT ali NTFS, zadnja izmed njih pa je privzeti datotečni sistem Windows. Če je pogon formatiran v NTFS, bo še vedno deloval z macOS-om, vendar ga bo treba preoblikovati v exFAT ali HFS Plus, privzeti datotečni sistem macOS-a. Če imate zunanji trdi disk, ki se ne prikazuje, je to lahko razlog.

V tem priročniku je bila to glavna skrb. Pogoj je bilo treba formatirati, da se EXFAT izklopi iz polja, ali pa mora vključiti enostaven pripomoček za nastavitev na macOS. Ne pričakujemo, da bo večina ljudi vedela, kakšen je datotečni sistem ali, še manj, zakaj je eden pomemben, zato bližje kot je bil pravi plug-and-play, tem bolje. 

To nekaterim zoži polje, ne pa veliko. Za nadaljnjo zmanjšanje naših možnosti smo se obrnili na faktor hitrosti in oblike. Maci so povezani z dostopnostjo in dizajnom, tako da ustreza le vašemu zunanjem trdemu disku. 

Osredotočili smo se na pogone, ki se zastavljajo v smislu oblikovanja in so v koraku z večino Macovih notranjih pomnilnikov. Upoštevali smo tudi ceno in podporo, vendar ti dejavniki niso bili tako pomembni kot faktor hitrosti in oblike.

Najboljši zunanji trdi disk za Mac: Samsung T5

Samsung T5 je vse, kar želimo iz zunanjega trdega diska. Hitro je, saj izkoristite popolno SSD in USB 3.1. Je tudi lahka, tehta le 51 gramov in je kompaktna, dimenzije so manjše od vizitke. Za Mace ni boljšega prileganja kot Samsung T5. 

samsung-t5-2

Podpira macOS, Samsung pa olajša namestitev na platformo izven škatle. Ko vklopite pogon, boste na njem našli tri aplikacije: eno za Windows, eno za macOS in eno za Android. Vse, kar morate storiti, je zagnati aplikacijo macOS in že boste na poti. 

Samsung med namestitvijo namesti svoj pripomoček pogona, ki ga je mogoče uporabljati s katerim koli od pogonov, vključno z X5 (za več o tem preberite naš najboljši vodnik za zunanji trdi disk SSD). 

Program se uporablja za preverjanje posodobitev, še pomembneje pa je, da uporablja zaščito z geslom. T5 je mogoče šifrirati z AES-256, ki ščiti vaše podatke v primeru izgube ali kraje pogona (več o tem preberite v AES-u). 

Estetsko se pogon popolnoma prilega tudi Macu. Čeprav sta Samsung in Apple izstopila v mobilnem kraljestvu, se zdi T5 prilagojen za Mac. 

Zunanjost ima enak premaz iz brušene kovine kot Apple računalniki, z minimalističnim dizajnom. En sam kabel USB-C-do-USB-C je uporaben, saj večina MacBooksov prekliče USB-A vrata. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč Samsung T5

Oblika faktorja in nastavitev sta visoki točki za Samsung T5, toda pravi razlog za nakup pogona je hitrost. To je najhitrejši zunanji trdi disk, ki smo ga preizkusili, ki deluje v zaporednih branjih in piše nad 520 MB / s ter naključno bere in piše blizu 200 MB / s. 

Naključna zmogljivost je še posebej impresivna, saj kaže, da pogon z lahkoto upravlja z več koščki velike datoteke. Pravzaprav je tako hitro, da se T5 pogosto uporablja za kakovostno snemanje videoposnetkov. 

Na primer, nedavno izdana Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K lahko snema neposredno na zunanji SSD. Samsung T5 je priljubljena izbira za medije z BMPCC 4K, tako da ima SmallRig pas, zgrajen posebej zanj. 

Ne glede na uporabo, je Samsung T5 idealna izbira. Hiter, kompakten, lahek in krasen, združuje vse, kar želimo videti z zunanjega trdega diska. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Samsung T5. 

Western digitalna knjiga

Samsung T5 je dober za MacBook, medtem ko je Western Digital My Book verjetno boljši za iMac. To je namizni zunanji trdi disk, kar pomeni, da je v obsežnem ohišju in zahteva zunanje napajanje. Vendar pa ponuja raven prilagodljivosti, ki je običajno ne omogočajo računalniki Apple.  

Western-digital-moja-knjiga-1

macOS je pripravljen vzeti pogon iz škatle, vendar to ni edini razlog, da ga vključimo na ta seznam. Naš drugi izbor je zaradi pripomočkov, ki jih Western Digital ponuja z njimi. 

Našli boste namestitvene programe za aplikacije, ki vam omogočajo uvoz podatkov iz varnostne kopije v oblaku, vključno s storitvami, kot so Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox in Amazon Drive, pa tudi varnostni pripomoček, ki vam omogoča šifriranje podatkov (preberite naš pregled OneDrive , Pregled Google Drive in pregled Dropbox). Naša najljubša aplikacija pa so WD Drive Utilities. 

S storitvami Drive Utilities lahko izvajate diagnostiko, nastavite časovnik spanja pogona in formatirate pogon. Najpomembnejša funkcija pa je njegova konfiguracija RAID (preberite si, kaj je RAID vodič). RAID lahko nastavite na macOS-u, vendar iMacs nimajo enostavnega načina za dodajanje notranjih pogonov. Z več Mojimi knjigami pa lahko na macOS-u nastavite RAID.  

Čeprav Western Digital My Book ni najhitrejši ali najbolj kompakten zunanji trdi disk za Mac, je verjetno najbolj funkcionalen. Vključeni pripomočki več kot upravičujejo skromno ceno. Western Digital ponuja tudi zmogljivosti do 10TB, tako da je Moja knjiga dobra rešitev tudi za varnostno kopiranje na Macu. 

Drugi razlogi, ki nam je všeč zahodno digitalno knjigo

Primerjava knjige My Book s T5 glede na hitrost je šala. Vendar je v primerjavi z drugimi predilnimi trdi diski My Book impresiven. Opazili smo zaporedne hitrosti branja in pisanja nad 200 MB / s, kar je za približno 50 MB / s hitrejše kot večina drugih zunanjih trdih diskov. Naključna hitrost branja ni bila velika, a naključna hitrost zapisovanja je bila solidna pri 11,54 MB / s. 

Hitrost ni preveč zaskrbljujoča, če je Moja knjiga uporabljena v ustreznem kontekstu. Vse o pogonu je zasnovano za stalno nastavitev, na voljo so funkcije, kot so RAID konfiguracije in zmogljivosti do 10TB. Western digitalna knjiga Western Digital je odličen način za razširitev shrambe iMacs ali varnostno kopiranje datotek, vendar ni najboljša rešitev, če ste na poti. 

Če imate nameščen namizni računalnik Mac, si ga je vredno ogledati. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Western Digital My Book. 

Seagate Backup Plus prenosni

Prenosni program Backup Plus je v bistvu Seagateova različica knjige, vendar v manjši obliki. Na voljo je 2,5-palčni notranji pogon v nasprotju s 3,5-palčnim in ne potrebuje zunanjega napajanja. Na voljo ni različica 10 TB, vsaj ne v kompaktnem oblikovalskem faktorju, vendar Seagate še vedno ponuja do 5 TB. 

Seagate-backup-plus-prenosni-1

Za Mac je to super zaradi nastavitve. Vsi pogoni Seagate, vključno z običajnim prenosnikom Seagate, olajšajo vstajanje in delovanje (preberite naš pregled Seagate Portable). 

Na pogon sta naloženi dve aplikaciji, ena za Windows in druga za macOS, pri čemer je vsaka označena z »začni tukaj«. Če kliknete na macOS, boste zagnali brskalnik in dokončali namestitev. 

V svojem brskalniku lahko registrirate pogon, prenesete Seagate Toolkit – ki vam omogoča zrcaljenje drugega pogona, varnostno kopiranje računalnika in drugo – ter nakup obnovitvenih storitev. Poleg tega imate možnost unovčiti vse ponudbe, ki so vključene v vaš pogon. V našem primeru imamo na domu dva meseca Adobe Creative Cloud Photography. 

Obožujemo spletno nastavitev. Pogon je enostavno registrirati in zagnati, ne glede na to, kateri operacijski sistem uporabljate. Ni treba preoblikovati nobenega preoblikovanja ali uporabniških priročnikov. Seagate rešuje vsa umazana dela namesto vas.

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Zunaj brezhibne nastavitve sta dve visoki točki za prenosni računalnik Seagate Backup Plus. Prva je kakovost izdelave. 

Čeprav ni tako močan pri prenosniku SanDisk Extreme (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable), je prenosni računalnik Backup Plus bolj tog, kot so ga v blackboxu. Ima eleganten brušen kovinski vrh, hrbtna stran pa je prekrita z mat zaključkom, ki preprečuje zdrs. 

Druga visoka točka je Seagate Toolkit, ki je na voljo za vse trde diske Seagate. Omogoča vam zrcaljenje pogona, ki hrani kopijo, kaj je v računalniku, ali varnostno kopijo pogona, ki shrani vso vsebino v obliki, ki jo lahko bere programska oprema. 

Glede na ceno je Backup Plus Portable odlično orodje za namestitev varnostne kopije 3-2-1, kjer ga uporabljate pri spletnih storitvah varnostnih kopij, kot je Backblaze (preberite naš Backblaze pregled). 

Žal obstaja tudi nekaj slabosti. Namreč, Seagate Backup Plus Portable ni odličen, kar zadeva hitrost, in sicer z zaporednimi hitrostmi pod 130 MB / s. Ob tem pa Seagate ponuja zelo veliko zmogljivosti za malo denarja, kar je samo po sebi vredno ogleda. Več lahko izveste v našem pregledu Seagate Backup Plus Portable. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD

Prenosni prenos Backup Plus in Moja knjiga se borita, ko gre za hitrost, vendar ponujata veliko prostora za shranjevanje po nizki ceni. Če vas bolj skrbi hitrost kot zmogljivost, je GD Technology G-Drive Mobile SSD za vas. Na voljo je po visoki ceni, še bolj kot Samsung T5, vendar je zmogljivost vredna. 

g-pogon-mobilni-1

Namestitev je tekoča, če je malce čudna. Ko smo vklopili svojo enoto, se je registrirala le, da ima 4 GB prostora. Na pogon je bilo naloženih nekaj monterjev skupaj z navodili. Na začetku je malo žareče, vendar je G-Technology na ta način postavila pogon. 

Pogon je formatiran v formatu HFS Plus, ki je, kot že omenjeno, privzeti datotečni sistem za macOS. Če uporabljate le Mac, ste pripravljeni na uporabo; preprosto zaženite čarovnika za obliko in ste končali. Vendar pa G-Technology vključuje tudi čarovnika za namestitev HFS Plus za Windows, ki ga je ustvaril Paragon. 

Upoštevajte, da smo rekli “namestitev” in ne “format”. HFS Plus za Windows ne potrebuje preoblikovanja med premikanjem med macOS-om in Windows-om, kar pomeni, da lahko pogon uporabljate na obeh platformah, pri tem pa vaše podatke ostanejo nedotaknjeni. V ustvarjalnih okoljih, kjer je zunanje pogone mogoče prenesti na več strojev z različnimi operacijskimi sistemi, je ta funkcija ključna. 

Drugi razlogi so nam všeč G-Technology G-Drive Mobile SSD

SSD G-Drive Mobile ni tako hiter kot Samsung T5, a je blizu. S CrystalDiskMark smo izmerili zaporedno hitrost branja 562,8 MB / s, zaporedno hitrost zapisovanja 515,6 MB / s, naključno hitrost branja 177,9 MB / s in naključno hitrost zapisovanja 170,5 MB / s. Ti rezultati niso presenetljivi, če upoštevamo, kaj je znotraj GD Drive Mobile SSD. 

Pod robnim ohišjem je v resnici pogon M.2 SanDisk X600, ki je notranji 2,5-palčni SSD, ki je na voljo za prodajo. G-Technology – ki je, podobno kot SanDisk, v lasti Western Digital – je pogon ponovno zapakirala v ohišje z oceno IP67 in ga okrepila z zaščito pred padci do 10 čevljev in tlačno odpornostjo do 1.000 funtov. 

Čeprav je dražji od Samsung T5, GD Drive G-Drive Mobile SSD zagotavlja napredne kakovosti kakovosti in lastnosti. Če preklapljate med macOS-om in Windows-om, je uporaba brez napake. Več o pogonu si lahko preberete v našem pregledu G-Drive G-Drive Mobile SSD. 

LaCie Rogged Mini

LaCie je, tako kot G-Technology, osredotočena na ustvarjalce. Pogoni so narejeni za togost in prožnost, kar kaže tudi Rugged Mini. LaCie je last Seagate-a, zato imate enak odličen postopek namestitve prenosnika Backup Plus. 

lacie-robusten-mini-1

Za macOS morate samo klikniti aplikacijo “začni tukaj” za Mac. Nato boste lahko registrirali pogon in prenesli vse razpoložljive ponudbe. Z našimi Rugged Mini smo dobili mesec Creative Cloud, ki običajno znaša 60 dolarjev (preberite si našo najboljšo programsko opremo za urejanje fotografij in najboljše vodiče programske opreme za urejanje videov, če želite videti, zakaj je cena vredna). 

Poleg tega je pogon formatiran za delo z macOS-om. Rugged Mini ima v notranjosti tradicionalno predenje, ki prenaša podatke prek USB 3.0. Vendar LaCie vključuje kabel USB-C v škatli. Čeprav ne bo spremenil pasovne širine, ki je na voljo, je vključitev kabla USB-C odlična za uporabnike Mac, saj vrata USB-A začenjajo postajati redka. 

Drugi razlogi so nam všeč LaCie Rogged Mini

Vsak pogon iz LaCiejeve serije Rugged je narejen kot cisterna. Predvsem rogged Mini je impresiven, saj gre za vrtenje. Tudi v pogonu lahko pogon pade do štiri metre, je odporen na dež in zmore do 2.205 kilogramov tlaka. 

To je zahvaljujoč popolnoma kovinskemu ohišju in ikoničnemu oranžnemu amortizerju, ki ga obdaja. Ko zagledate pogon, ni napačnega pogona LaCie. Vendar je ta zaščita cenovna. 

Čeprav je bil eden najslabših izvajalcev, kar smo jih videli – približno 120 MB / s na zaporednem koncu stvari, je LaCie Rugged Mini tudi eden najdražjih. Model 1TB stane od 75 do 100 dolarjev in ne deluje nič bolje kot Seagate Backup Plus Portable, kar stane približno 40 USD manj. 

Kljub temu je narejen za to, da se pretepa in prihaja do nekaterih nadgradenj za uporabnike Maca. Če se vam to zveni dobro, ne pozabite prebrati našega pregleda LaCie Rugged Mini. 

Končne misli

Samsung T5 je najboljši zunanji trdi disk za Mac, vendar ne smete popuščati drugih ponudb. Če iščete podobno hitrost, vendar drugačen faktor, je GD Drive Mobile SSD odlična izbira. Podobno, če želite samo privarčevati nekaj denarja, hkrati pa pridobite večjo zmogljivost, lahko uporabite prenosnik Seagate Backup Plus. 

Na srečo niste omejeni na naše kravate. Čeprav menimo, da je pet zgornjih možnosti najboljše možnosti za Mac, bo morda drugi pogon ustrezen za vas, odvisno od vaših potreb. Večina možnosti v naših zunanjih pregledih trdega diska deluje z Macom, zato brskajte po tem, če potrebujete še nekaj možnosti. 

Kateri zunanji trdi disk uporabljate za svoj Mac? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map