Najboljši 4TB zunanji trdi disk za leto 2020

Če imate na trgu zunanji trdi disk z namenom varnostne kopije računalnika, je 4TB popolne velikosti. Čeprav se morda zdi prekomerno število – skromen prenašalec se bo morda zatekel za polnjenje 1TB – se bo sčasoma večja zmogljivost izkazala za koristno. V tem priročniku o najboljšem zunanjem trdem disku 4TB vam bomo pokazali svoje najljubše. 


Vzeli smo si opombe iz našega najboljšega zunanjega vodnika trdega diska, vendar izbire nismo preprosto prenesli v ta vodnik. Zunanji SSD-ji, ki prevladujejo na področju z vidika zmogljivosti in prenosljivosti, niso dosegli večje zmogljivosti, zaradi česar so neprimerni za varnostno kopiranje. Namesto tega se možnosti, ki smo jih izbrali, osredotočajo na surovo zmogljivost nad hitrostjo. 

Kljub temu imamo nekaj solidnih izvajalcev, med njimi tudi naš najboljši izbor, Western Digital My Book. Preden se lotimo naših možnosti, pa poglejmo, kako smo jih naredili.

Najboljši 4TB zunanji trdi disk 2020

Izbira najboljšega 4TB zunanjega trdega diska

Za razliko od našega najboljšega 1TB zunanjega trdega diska in najboljšega zunanjega trdega diska 2TB se v tem ne osredotočamo na hitrost surovega. Čeprav je zmogljivost pomembna, je 4 TB zmogljivost, ko začnete priti na resnično rezervno ozemlje, vržete prenosnost in hitrost skozi okno v prid več prostora. 

Iz obeh svetov lahko dobite najboljše, če želite kupiti nekaj pogonov manjše zmogljivosti, vendar je to edina možnost. Kot smo videli v našem najboljšem vodniku za zunanji trdi disk SSD, se naprave za shranjevanje bliskavic, kot je Samsung T5, prikažejo pri 2TB (preberite naš pregled Samsung T5). Pri tej zmogljivosti večina prenosnih SSD diskov stane tudi več kot 300 dolarjev, kar je težko prodati. 

Zaradi tega se bomo osredotočili na zunanje pogone trdega diska – naprave, ki za shranjevanje podatkov uporabljajo vrteči se disk, namesto da bi jih bliskali na čip. Arhivske rešitve ne potrebujejo utripajoče hitrosti, tako da tukaj ni prevelika skrb. Vendar mora biti pogon dovolj hiter, da lahko hkrati nanj napišete velike količine podatkov. 

Čeprav smo pogledali uspešnost branja – podatke boste morali dobiti v nekem trenutku – smo se bolj ukvarjali z uspešnostjo pisanja. Če ima pogon počasno pisanje in ga poskušate uporabiti za varnostno kopiranje, to pomeni, da se tampon zelo hitro napolni, upočasni pa se hitrost prenosa podatkov v lezenje. 

V ta namen nekateri vidiki, ki jih običajno smatramo, niso več pomembni. Faktor forme in prenosnost nista pomembna, niti togost ni. 

Splošna kakovost gradnje je še vedno pomembna – pogon je treba vsaj prekriti s spodobno plastiko – vendar robustna izdelava nečesa, kot je G-Technology G-Drive Mobile SSD, ni tako kritična (preberite naš G-Technology G-Drive Mobile SSD pregled). 

Veliko pomembnejše od kakovosti izdelave so funkcije. Kot arhivske rešitve mora trdi disk 4TB vsebovati programsko opremo, ki omogoča varnostno kopiranje sistema. Zaščita gesla, podpora RAID in šifriranje strojne opreme niso bistvenega pomena, vendar jih je lepo videti. 

Najboljši zunanji trdi disk 4TB: Western Digital My Book

Če iščete zanesljiv zunanji trdi disk velike zmogljivosti, je težko premagati Western Digital My Book. Čeprav ga je vrteči disk v notranjosti izključil iz našega najbolj zanesljivega vodnika zunanjega trdega diska, si je vseeno prislužil mesto na našem najhitrejšem seznamu zunanjih trdih diskov. Niso tako hitri kot zunanji trdi diski, vendar My Book sramoti kateri koli drug zunanji trdi disk. 

Western-digital-moja-knjiga-1

Zaporedna zmogljivost je daleč nad pari, moja knjiga pa dosega hitrost branja in pisanja nad 200 MB / s. Tudi pri namiznem zunanjem trdem disku je ta zmogljivost impresivna. 

Ponavadi pričakujemo od 150 MB / s do 170 MB / s za rešitve za namizje in od 130 MB / s do 150 MB / s za prenosne, tako da je Moja knjiga vsaj 30 MB / s nad konkurenco v zaporedni uspešnosti. 

Naključno delovanje ni tako impresivno. Knjiga se je v naključnih branjih upočasnila, dosegla pa je nekaj manj kot 0,6 MB / s. Vendar je bila naključna uspešnost pisanja solidna. Za naključne zapise je dosegla približno 12 MB / s, kar kaže, da je Moja knjiga osredotočena na varnostno kopiranje podatkov predvsem. 

Tudi funkcije, ki so na voljo Western Digital vključuje niz brezplačnih pripomočkov, ki jih lahko uporabljate z mojo knjigo. Standardi so upoštevani, vključno s pripomočkom za varnostno kopiranje, vendar Western Digital vključuje tudi nekaj čudnih kroglic. S paketom pripomočkov lahko nastavite geslo, konfigurirate napredne možnosti shranjevanja in celo nastavite matriko RAID (preberite naš vodnik RAID). 

Drugi razlogi, ki nam je všeč zahodno digitalno knjigo

Čeprav je ta vodnik osredotočen na 4TB pogone, boste morda želeli razmisliti o drugih zmogljivostih, če vas zanima Moja knjiga. Model z enim pogonom se giblje od 3TB do 10TB. Ne priporočamo 3TB pogonov – preberite si najboljši vodnik za trdi disk 3TB, če želite izvedeti, zakaj – vendar so večje zmogljivosti solidne. 

Bolj zanimiv pa je model z dvojnim pogonom. Western Digital ponuja različico knjige My Book, ki ima dva pogona namesto enega in je na voljo v zmogljivosti 12 TB, 16TB in 20TB. Poleg tega sta dva pogona vnaprej konfigurirana v RAID-0, kar vam omogoča, da črpate svoje podatke po njih za še boljše delovanje. 

Poleg tega je poceni. Moja knjiga z enim pogonom je na prodaj pri Western Digital My Book, kar je za 10TB prostora za shranjevanje noro dobro. Kljub temu so različice z dvojnim pogonom precej drage, različica 20TB pa je stala 700 dolarjev. Kljub temu model z dvojnim pogonom prihaja z RAID-0 in uradno podporo USB 3.1 Gen 1. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Western Digital My Book. 

 

Seagate razširitev namizje

Če vam je všeč Western digitalna knjiga, vendar želite prihraniti še več denarja, je Seagate Expansion Desktop za vas. Ne deluje skoraj tako dobro kot Moja knjiga, niti v različici z dvojnim pogonom, vendar lahko večino funkcij dobite za malo manj.

Seagate-razširitev-namizje

Pri 4TB je razširitveno namizje za 20 dolarjev cenejše od knjige v času pisanja knjige, kar ceno gigabajta zniža na dva centa od dveh in pol centov Moje knjige. Dobiš enako količino prostora za shranjevanje in veliko istih funkcij, toda v tem postopku imaš uspešnost trgovanja. 

Seagate oglašuje največjo hitrost 160 MB / s, kar se nanaša na zaporedno delovanje. Vendar pa lahko na podlagi izkušenj z našimi pogoni Seagate – za primer preberite recenzijo Seagate Portable – je varno pričakovati manj. Razširitveni pult bo boljši od svojega prenosnega računalnika, vendar ne na ravni Western Digital My Book. 

Na srečo imate številne iste funkcije. Kot pri vseh pogonih Seagate imate dostop do Seagate Toolkit. Čeprav ni tako močan, kot ga vsebujejo pripomočki Western Digital, ima Toolkit veliko funkcionalnosti. Z njim lahko varnostno kopirate ali ogledate obstoječi trdi disk, pa tudi konfigurirate razpored in vrsto varnostne kopije.

Drugi razlogi nam je všeč namizje za razširitev Seagatea

Seagate Expansion Desktop je na videz preprost. V celoti črna škatla stoji ob strani z edinstveno piramidno zasnovo na eni strani. Zunaj samega pogona je vsekakor 18-palčni kabel USB 3.0, napajalnik in vodnik za hiter zagon. 

Verjetno je ne boste potrebovali. Seagate ponuja čudovito tekočo namestitev v vseh svojih izdelkih, vključno z LaCie Rugged Mini (preberite naš pregled LaCie Rugged Mini). 

Po priključitvi pogona boste našli prednameščeno aplikacijo, ki vas bo usmerila na spletno mesto Seagate. Tam boste lahko registrirali pogon, prenesli orodje in kupili načrt za obnovitev podatkov za reševanje, če želite.. 

K sreči vam ni treba iti skozi ta postopek, če tega ne želite. Seagate omogoča uporabo pogona na način, ki se vam zdi primeren, hkrati pa ponuja orodja za podporo vašega izdelka. Čeprav ne deluje dobro ali ne vsebuje toliko funkcij kot Moja knjiga, je Seagate Expansion Desktop še vedno veliko. 

Seagate Backup Plus prenosni

Seagate Backup Plus Portable je pomanjšana različica razširitvenega namizja, vendar s še več funkcijami. Seagate pravzaprav prodaja tudi razširitveni prenosni pogon, toda če ne deluje tako dobro kot namizna različica in je dražja, izpuščamo iz tega priročnika. 

Seagate-backup-plus-prenosni-2

Nadomestite ga prenosni program Backup Plus, ki ni le cenejši, ampak ima več funkcij. Seagate prodaja tri različice pogona, le ena je na voljo v 4TB. Pogon je na voljo v zmogljivosti 1TB, 2TB, 4TB in 5TB, prva dva sta ponujena v modelu Slim, druga dva pa v standardnem faktorju oblike. 

Obstaja tudi različica Ultra Touch, ki je žal na voljo le do 2 TB. Kljub temu, če se odločite, da ne potrebujete dodatnega pomnilnika, je Ultra Touch pogon odlična možnost. V videzu in zmogljivosti je enak pogon, vendar je na voljo s šifriranjem AES-256 in podporo USB-C (preberite naš opis šifriranja).

Kar zadeva funkcije, ki jih dobite v vseh različicah, Seagate še vedno vsebuje Toolkit, ki vam bo omogočil varnostno kopiranje ali ogledalo pogona na vašem lokalnem računalniku. Poleg tega Seagate običajno vključuje nekakšno ponudbo s pogoni, ki jih prodaja. 

Na primer, naš prenosni računalnik Backup Plus je z dvema mesecema brezplačno prejel Adobe Creative Cloud Photography (preberite naš najboljši programski vodič za urejanje fotografij). 

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Prenosni prenosni program Backup Plus ni dovolj impresiven, saj je po razširitvenem namizju. Zabeležili smo hitrosti branja 129,6 MB / s, zaporedne hitrosti zapisovanja 136,9 MB / s in naključno branje in zapisovanje 1,3 MB / s. 

Glede na vsako metriko, ki jo je mogoče zamisliti, je to standardna zmogljivost, kljub temu da je bila naključna hitrost branja hitrejša od Western Digital My Book. 

Zmogljivost ni glavno prodajno mesto prenosnega računalnika Backup Plus. Lastnosti, dizajn in cena so. S prenosnim programom Backup Plus ponuja Seagate pogon, ki je videti boljši kot konkurenca – z nizkimi barvnimi možnostmi, pri čemer vsaka prihaja z brezplačnim tkanim zgornjim delom – obenem pa stane enako ceno ali celo ceneje. 

V tem postopku trgujete z nekaj megabajti na sekundo, vendar na tej ravni učinkovitosti to ne bo bistveno. Zaradi lastnosti, kakovosti izdelave in cene je Seagate Backup Plus Portable vreden. Več lahko izveste v našem pregledu Seagate Backup Plus Portable.

Western digitalni elementi

Western Digital Elements postane jedro tega, kar je trdi disk. To je disk, ki ni osredotočen na zmogljivosti ali lastnosti, temveč na surovo zmogljivost. Čeprav to ni najboljše v primerjavi z našimi najboljšimi izbirami, vseeno upoštevajte Elemente, še posebej, če želite prenosni pogon.

zahodno-digitalni elementi-1

V primerjavi s, recimo, prenosnikom SanDisk Extreme, je kakovost izdelave šala. Če pa se postavite na druge zunanje trde diske v črni škatli, je to precej dobro (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable). 

Plastična prevleka je ojačana s težjo plastiko, na dnu so štiri gumijaste blazinice, ki ščitijo pred vibracijami, pogon pa ne daje proženja, za razliko od ADATA SD600 (preberite naš pregled ADATA SD600). 

Največja zmogljivost Elements je na voljo 4TB. Zmogljivost je tu pomembna, ker so to vsi Elementi resnično na mizi. 

Pogrešate funkcije, ki so jih videli pri digitalni knjigi Western Digital, na primer programsko opremo za varnostno kopiranje in zaščito z geslom. Če ste na trgu teh funkcij, vam bo bolje, da dobite Western Digital moj potni list

Enostavnost pogona Elements je sicer privlačna. Deluje brez težav z operacijskim sistemom Windows in potrebuje preprosto preoblikovanje z macOS-om (preberite si, kako formatirati zunanji vodnik trdega diska). Vse, kar morate storiti, je, da vstavite priložen kabel USB za prenos datotek.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Westen digitalni elementi

Ker je Western Digital Elements usmerjen v osnove shranjevanja, ni odličen, kar zadeva zmogljivost. Vendar se, podobno kot njena večja sorojenka, Western Digital My Book, še posebej osredotoča na varnostno kopiranje. 

Naše testiranje je ustvarilo zaporedne hitrosti branja 131,3 MB / s in zaporedne hitrosti zapisovanja 127,4 MB / s, kar ni impresivno v primerjavi z našimi drugimi možnostmi. Vendar naključna uspešnost zrcali mojo knjigo. Zabeležili smo naključne odčitke 0,55 MB / s in naključne zapise 10,11 MB / s. 

To pomeni, da bo pisanje novih podatkov na disk veliko hitrejše kot branje podatkov z njega. Naši naključni rezultati izhajajo iz testa, ki je imel globino čakalne vrste osem, z osmimi sočasnimi nitmi, ki kažejo, da Western Digital Elements lahko obravnavajo več nalog hkrati. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Western Digital Elements.

Osnove Toshibe Canvio

Osnove Toshibe Canvio je enostavno spregledati. Za razliko od zgornjih možnosti ni dobro zgrajena, ne vsebuje nobenih funkcij in tudi na očeh ni preveč enostavna. Kljub vsem znakom, ki kažejo navzdol, je Canvio Basics impresiven pogon. Ponuja solidne zmogljivosti, hkrati pa je cenejši od konkurence.

toshiba-canvio-osnove-1

Začnimo s kakovostjo izdelave. Presenetljivo je, da Toshiba uporablja povsem plastično ohišje, vendar je bolj lahka kot Western Digital Elements in Seagate Backup Plus Portable. Zdi se, da tudi Toshiba ve, kako lahka je. Namesto, da pogon pošiljate v oblikovanem plastičnem ohišju, je v paketu s trdnim držalom za mehurčke, podobno kot pakiranje standardnih trdih diskov. 

Gre za prenosni pogon, vendar ne tistega, ki bi ga morali na poti peljati prepogosto. Če ga nekajkrat spustite, bo verjetno neuporaben, zato z njim ravnajte previdno. Kljub temu je kakovost izdelave enostavno upoštevati, če upoštevamo ceno. 

Canvio Basics pri 4TB stane približno 90 USD, odvisno od tega, od kod ga kupite, kar je ukradel. Čeprav je Seagate Expansion Desktop nižji za 10 dolarjev, ne ponuja prenosljivosti, kot to počne Canvio Basics. Razširitveno namizje tudi ne deluje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč osnove Toshibe Canvio

Kaže, da so Canvio Osnove le Toshibina različica zahodnih digitalnih elementov, in čeprav to velja za kakovost izdelave in lastnosti, to ne drži v učinkovitosti. Canvio Basics obriše tla z drugimi zunanjimi trdimi diski in prikaže nizke hitrosti blizu 150 MB / s.

Ta zmogljivost je enaka namizju razširitve. Zunanji trdi diski s faktorjem polne oblike ponavadi delujejo bolje, saj je znotraj pogona več prostora, da se glava za branje in pisanje premika in manj plošč na splošno. Dejstvo, da lahko Canvio Basics dosežejo te ravni – in to po dostopni ceni – je neverjetno. 

Naključna zmogljivost pa ni odlična. Toshiba Canvio Basics si je v našem testu prizadevala ustvariti naključne zapise 5 MB / s z uporabo globine čakalne vrste osem, z osmimi nitmi. Testi z enim navojem so dali veliko boljše rezultate, okrog 7 MB / s. Več rezultatov naših testov si lahko ogledate v našem pregledu Toshiba Canvio Basics.

Končne misli

Če imate na trgu zunanji trdi disk 4TB z namenom varnostne kopije, je težko premagati Western Digital My Book. Ponuja dolg seznam funkcij, veliko zmogljivost in odlično hitrost po razumni ceni. Glede na to obstajajo tudi druge možnosti. 

Razširitveni pult zniža nekaj hitrosti, vendar to nadomešča z nižjo cenovno ceno. Poleg tega je prenosni program Backup Plus precej počasnejši, a prihaja s priročno prenosljivostjo. Če se nobena od zgornjih možnosti ne zdi vaša igra, ne pozabite prebrati naših drugih zunanjih pregledov trdega diska. 

Kateri zunanji trdi disk 4TB uporabljate? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me