Najboljši 1TB zunanji trdi disk za leto 2020: enostavne rešitve za shranjevanje

Kar zadeva velikosti zunanjega trdega diska, je 1TB lepa točka. Dovolj je dovolj prostora za shranjevanje, ki vam omogoča, da datoteke shranjujete na poti, vendar ne grete na območje s popolno varnostno kopijo. Velikosti datotek so vedno večje, zato je zunanji pogon 1 TB najmanj za shranjevanje dodatnih podatkov. 


Ne glede na to, ali želite razširiti shrambo prenosnega računalnika ali posneti nekaj filmov na poti, bomo ustvarili najboljše zunanje trde diske v velikosti 1 TB. Potegnili smo iz najboljšega zunanjega vodnika trdega diska in tako zagotovili, da ponujamo le najboljše od najboljših. 

Če iščete malo več prostora za shranjevanje, bodisi za dodatne datoteke bodisi za varnostno kopijo v celotnem sistemu, preberite tudi naš najboljši 3TB zunanji trdi disk in najboljše 4TB vodnike zunanjega trdega diska. Tam boste našli možnosti, ki so bolj primerne za varnostno kopiranje, medtem ko se bomo tukaj osredotočili predvsem na razširjeni prostor za shranjevanje.

Najboljši 1TB zunanji trdi disk 2020

Izbira najboljšega 1 TB zunanjega trdega diska

Pri izbiri najboljšega 1 TB zunanjega trdega diska je več dejavnikov, kot bi se sprva zdelo. Očitno je, da smo lahko vključili pogon, morali ponuditi zmogljivost 1 TB. Glede na to količino skladiščenja smo morali vzeti druge dejavnike. Namreč, upoštevali smo namen pogona. 

Zunanji trdi diski z zmogljivostjo 1TB niso najboljša rešitev za varnostno kopiranje. Čeprav jih je mogoče uporabiti v ta namen, se na to nismo osredotočili. Lahko bi naredili varnostno kopijo prenosnega računalnika z 1 TB zunanjim trdim diskom, vendar bo hitro nadgradil računalnike ali nadgradil več datotek. 

Namesto na surovo zmogljivost smo se osredotočili na hitrost, odpuščali možnosti, kot je Western Digital My Book (preberite naš pregled Western Digital My Book). Zunanji trdi disk z 1 TB prostora za shranjevanje je veliko bolj uporaben pri snemanju datotek na poti, naj bo to za ogled nekaterih filmov, igranje nekaterih iger ali opraviti nekaj dela. 

Zaradi miselnosti “vzemite svoje stvari na poti” smo gledali na pogone SSD več kot trde diske. Trdi diski delujejo slabše in je večja verjetnost, da ne bodo uspeli, zato je SSD jasna izbira za 1TB pogon. Glede na to so SSD diski dragi, zato smo vključili nekaj trdih diskov, za katere menimo, da so vredni tega. 

Poleg tega so funkcije, kot sta šifriranje strojne opreme in zaščita z geslom, zelo upoštevane. Ob predpostavki, da se vozite na poti, je zelo pomembno, da v primeru izgube ali ukradbe pride do okvare. V tem primeru je pomembna tudi velikost.

Najboljši 1TB zunanji HD: Samsung T5

Samsung T5 se je na našem najboljšem zunanjem trdem disku SSD in najboljšem zunanjem trdem disku za Mac vodnike uvrstil na prvo mesto, zato bi moralo biti malo presenečenje, da je tudi tukaj na prvem mestu. Vse, kar želimo zunanji trdi disk, naredi tako, da združuje hitrost, kakovost gradnje in lastnosti v cenovno ugodnem paketu. 

samsung-t5-1

Na voljo je do 2TB, vendar je 1TB model resnično slaba točka. Plačate približno 0,16 USD za gigabajt, kar ni slaba cena za SSD. Na voljo je tudi v jet črni barvi, različice pogona 250GB in 500GB pa v bledo modri barvi. Čeprav sta oba videti dobro, smo del zasukanega modela. 

Za ceno je zmogljivost odlična. Zabeležili smo zaporedno hitrost branja in pisanja nad 500 MB / s, naključne hitrosti branja in pisanja pa blizu 200 MB / s. T5 izkaže moč USB 3.1, pušča SSD diske, ki uporabljajo USB 3.0, kot je ADATA SD600, v prahu (preberite naš pregled ADATA SD600).

Še bolj impresiven je podatek, da lahko Samsung v tako majhnem paketu zbere toliko zmogljivosti. T5 je lahek kot perje ali, natančneje, lahkoten kot približno 6000 piščančjih perja. Tehta le 51 gramov in meri za 74 mm manjšo od vizitke na 57,3 mm. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč Samsung T5

Čeprav je majhen, T5 ni krhek. Ni tako zaščiten kot nekaj, kot je LaCie Rugged Mini (preberite naš pregled LaCie Rugged Mini), vendar lahko pretepe. Pogon je zaprt v popolnoma kovinsko prevleko, ki zmore nekaj kapljic. Ker je SSD, tudi T5 ne tvega zlomljenih plošč. 

Poleg tega Samsung s T5 vključuje programsko opremo za upravljanje pogona. Ko ga priključite v računalnik, boste pozvani, da namestite programsko opremo, ki vam bo omogočila nastavitev gesla in preverjanje posodobitev vdelane programske opreme.. 

Ko je vključen varnostni način, se vaši podatki šifrirajo z AES-256, dokler ne vnesete gesla. Več o tem lahko izveste v našem opisu šifriranja. 

K sreči lahko varnostni način izklopite, če ne želite vedno vnesti svojega gesla. Skozi in skozi, je Samsung T5 definicija impresivna. Je kompakten in lahek, vendar je v nekaterih najboljših zmogljivostih, kar smo jih videli. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Samsung T5.

G-Technology G-Drive Mobile SSD

G-Technology G-Drive Mobile SSD je nekoliko večji in nekoliko bolj robusten kot Samsung T5. Vendar ima podobne zmogljivosti. Zaporedna hitrost pisanja je bila nekoliko počasnejša, medtem ko je bila naključna hitrost branja nekoliko hitrejša, a na splošno je zmogljivost skoraj enaka. 

g-pogon-mobilni-1

Žreb na G-Drive Mobile SSD je kakovostno sestavljen. Ima IP67 zaščito pred prahom in vodo, kar na kratko pomeni, da je zaščiten pred skoraj vsem. “6” je najvišja ocena prahu, kar pomeni, da lahko pogon pride v popoln stik s škodljivim prahom – kot so žagovina in kovinski prah – in še vedno deluje dobro. 

Kljub temu na vodni lestvici ni tako visoko. Standard za IP dosega do osem za vodo, G-Drive Mobile SSD pa z oceno 7. Kljub temu ta ocena pomeni, da jo lahko do 30 minut potopimo v do enega metra vode. Če ne boste uro za uro metali v ocean, boste v redu. 

Ta dodatna zaščita pa prinaša doplačilo. Model 1TB je približno 20 USD dražji od T5 ali, za bolj neposredno primerjavo, 0,03 USD več na gigabajt. Čeprav je strošek vreden, je T5 dovolj zanesljiv za večino aplikacij. 

Če ne predvidevate, da boste potrebovali dodatno zaščito G-Drive Mobile SSD, ni veliko razloga, da bi ga izbrali za T5 glede na zmogljivost. Odličen je 1 TB pogon, na splošno le nekoliko manjši od T5 glede na ceno. Glede na to, če imate raje splošno estetiko G-Drive Mobile SSD, to ni toliko dražje.

Drugi razlogi so nam všeč G-Technology G-Drive Mobile SSD

GD Drive Mobile SSD dejansko ne uporablja pogona, ki ga je razvila G-Technology. Če se ne zavedate, je G-Technology v lasti Western Digital in se kot rešitev za shranjevanje ustvarjalnih vsebin vzdržuje tako, kot je bil HGST usmerjen v varnostno kopiranje v podjetju. Western Digitalalso je lastnik SanDisk in to je tisto, kar je znotraj GD Drive Mobile SSD. 

V bistvu kupujete SSD SanDisk X600 M.2 v robustnem ohišju USB 3.1. V tem smislu cena pravzaprav ni preveč slaba. Pogon 1TB X600 na Amazonu porabi približno 130 dolarjev, zato dodatnih 50 dolarjev kupujete priročnost uporabe pogona zunaj ter ohišje s trdimi nohti..

Na splošno je G-Technology G-Drive Mobile SSD impresiven zunanji disk s ceno, ki se mu mora ujemati. Kljub funkcijam lahko hitro premaga in vzdržuje hitrosti, vredne našega najhitrejšega seznama zunanjih trdih diskov. Več o tem lahko izveste v našem pregledu GD Drive G-Drive Mobile SSD.

SanDisk Extreme prenosni

SanDisk Extreme Portable v imenu pove vse, kar morate vedeti. Zgrajena je tako, da je čim bolj kompaktna, hkrati pa zagotavlja odlično hitrost in kakovost izdelave. K sreči počne vse te stvari. Je lažji, manjši in tanjši kot celo Samsung T5 in celo vključuje majhen kavelj za pritrditev na karabin. 

sandisk-ekstremno-prenosni-2

Poleg tega lahko deluje v nekaterih precej noro. Pogon deluje od 32 do 95 stopinj Fahrenheita (0 do 32 stopinj Celzija), kar omogoča, da se notranjost dvigne do 158 stopinj Fahrenheita (70 stopinj Celzija). Poleg tega je odporen proti udarcem in vibracijam ter zaščiten pred vodo in prahom. 

Glede na to ni zaščiten kot GD Drive Mobile SSD. Ima oznako IP55, kar pomeni, da lahko deluje tudi po stiku s škodljivim prahom, ne pa tudi pri dolgotrajnem stiku. Za vodo ga lahko z vseh strani poškropimo z visoko zmogljivo cevjo – s šobo največ 12,5 mm ali približno pol inča – vendar je ni mogoče v celoti potopiti. 

Čeprav je nekoliko manj zaščiten, je prenosni računalnik SanDisk Extreme cenejši od mobilnega SSD-ja G-Drive. Model 1TB znaša nekaj več kot 150 dolarjev, kar je skoraj najboljša cena na gigabajt izven območja. Če želite doseči največjo vrednost, ima 2TB ugodnejšo ceno na gigabajt, vendar vas bo stalo skoraj 300 USD, ko bo vse rečeno in storjeno.

Drugi razlogi so nam všeč prenosniki SanDisk Extreme

SanDisk Extreme Portable deluje bolje kot kateri koli zunanji trdi disk, ki smo ga preizkusili – za en primer preberite naš pregled Toshiba Canvio Basics – vendar ne tako Samsung T5 ali G-Drive Mobile SSD. 

Zaporedne hitrosti so bile za približno 20 MB / s počasnejše, prav tako naključne hitrosti. Povedano je, da ga primerjamo z najboljšimi in najboljšimi. Hitrost SanDiska je sama po sebi zelo impresivna. 

Vendar vam SanDisk ne daje pogona in ga pustite. Vnaprej je naložena kopija SanDisk SecureAccess. Čeprav ima programsko opremo z datumom, vam bo SecureAccess omogočil šifriranje podatkov na vašem pogonu z AES-128 in zaščito z geslom. Bolj raje imamo Samsungov sistem, toda SanDisk na splošno ni slab. 

Med G-Drive Mobile SSD, T5 in Extreme Portable je malo razlike glede zmogljivosti in lastnosti. Največja razlika je faktor oblike, tako da, če vam je všeč videz in velikost prenosnika SanDisk Extreme, je to pogon na vas. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu SanDisk Extreme Portable.

Western digitalni elementi

Western Digital Elements govori o osnovah shranjevanja. Trdi disk ni impresiven ali bliskovit, saj ima povsem plastično zunanjost z vrtečim se diskom v notranjosti. Namesto da gre za najhitrejšo hitrost ali najbolj robustno zunanjost, pogon Elements namenja shranjevanju podatkov na najpreprostejši možni način.

zahodno-digitalni elementi-1

Tudi cena je enaka, kar je dobro. Z začetkom le 50 USD za model 1TB in doplačanjem 100 USD za 4TB je Western Digital Elements eden najcenejših zunanjih trdih diskov. Najbolje je tudi pri 1TB ali 2TB, saj so zmogljivosti 3TB in 4TB bolj primerne za Western Digital My Book. 

Kupite prostor za shranjevanje. Kot že ime pove, pogoni Elements vsebujejo osnove shranjevanja, zato ni nobenih dodatnih dodatkov. Pri 1TB nismo preveč razočarani nad pomanjkanjem orodja za varnostno kopiranje, vendar bi bilo varno z geslom lepo. Kljub temu Western Digital na svojem spletnem mestu brezplačno ponuja brezplačno diagnostično orodje. 

Če iščete poceni pogon, ki lahko prinese veliko zmogljivosti, so Western Digital Elements za vas. Z njo boste morali ravnati previdno, za razliko od zgornjih možnosti, toda denar, ki ga boste prihranili, je morda vreden. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč zahodni digitalni elementi

Western Digital Elements hitro upoštevajo zgornje možnosti, vendar za poceni predenje diska ni slabo. Naše testiranje je ustvarilo zaporedne hitrosti branja 131,3 MB / s, zaporedne hitrosti zapisovanja 127,4 MB / s, naključne odčitke 0,55 MB / s in naključne zapise 10,11 MB / s. 

V resnični modni tehnologiji Western Digital se bolj osredotočamo na naključno zapisovanje kot branje. To v praksi pomeni, da bo pogon dobro deloval pri snemanju novih podatkov na plošče, vendar bo težko gledal te podatke navzdol. Na splošno je pogon usmerjen v varnostno kopijo, zato upoštevajte, če potrebujete hiter dostop do datotek.

Tudi s svojimi pomanjkljivostmi Western Digital Elements navdušuje s svojo ceno. Ne zagotavlja bliskovitih hitrosti, vendar je hitrost prenosa še vedno sprejemljiva. Poleg tega nima kakovostne izdelave, vendar vam je ni treba vzeti s seboj na pohodništvo. Na splošno je to solidna vožnja poceni. Več lahko izveste v našem pregledu Western Digital Elements.

Seagate Backup Plus prenosni

Seagate Backup Plus Portable je kot razširjena različica Western Digital Elements. Po obliki in funkciji je podoben običajnemu prenosniku Seagate, vendar z nekaj pomembnimi izboljšavami (preberite naš pregled Seagate Portable). Zasnova je namreč veliko bolj privlačna in prihaja s peščico pripomočkov.

Seagate-backup-plus-prenosni-2

Najprej se pogovorimo o oblikovanju. Obstaja več različic prenosnega računalnika Backup Plus, toda za namene tega priročnika bomo govorili o Slim in Ultra Touch, ki sta edini različici, ki ponujata model 1TB. Različica Slim je tisto, kar pričakujete. To je pomanjšana različica običajnega pogona, ki je na voljo v različnih barvah, vsaka s tkanim zgornjim delom. 

Različica Ultra Touch je nekoliko dražja, vendar ima na voljo funkcije, ki upravičujejo ceno. Običajno boste morali uporabiti priključek USB-A s prenosnim programom Backup Plus, vendar različica Ultra Touch vključuje adapter USB-C. Poleg tega različica Ultra Touch prihaja s šifriranjem strojne opreme in zaščito z geslom. 

To pa ne pomeni, da je v Slim različici brez funkcij. Seagate vključuje Toolkit z vsemi svojimi pogoni, vključno z vsako različico Backup Plus Portable. Znotraj Toolkit boste našli orodja za varnostno kopiranje in zrcaljenje obstoječih pogonov, kar je zelo koristno. Poleg tega lahko nastavite samodejni razpored za varnostno kopijo, tako da se podatki ne izgubijo.

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Čeprav je impresiven po lastnostih in kakovosti izdelave, prenosni računalnik Backup Plus ni odličen pri hitrosti. Pokaže drugačen fokus kot pogoni Western Digital, zvečer naključno bere in piše. Čeprav bo to pri nekaterih scenarijih nekoliko boljše, je na splošno slabša uspešnost. 

Je pa uporabna. Med testiranjem smo opazili zaporedne hitrosti branja 129,6 MB / s, zaporedne zapise 136,9 MB / s, naključne odčitke 1,31 MB / s in naključne zapise 1,31 MB / s. Glavno vprašanje je naključna uspešnost. Čeprav je bolj kot pogoni Elements, lahko naključna hitrost pisanja ustvari ozko grlo. 

Kljub temu bo pri tej ceni prišlo do nekaterih kompromisov. Seagate Backup Plus Portable je le nekoliko dražji od Western Digital Elements, medtem ko pakira v veliko več funkcij. Več o pogonu lahko izveste v našem pregledu Seagate Backup Plus Portable. 

Končne misli

Večina zunanjih trdih diskov je na voljo v različici 1TB, vendar verjamemo, da je pet zgornjih možnosti najboljše. Čeprav je drag T5, Samsung T5 obriše tla glede zmogljivosti, kakovosti izdelave in lastnosti. Western Digital Elements in Seagate Backup Plus Portable sta tudi trdna pogona, vendar le glede na ceno. 

Zaradi različnih razlogov boste morda potrebovali drug pogon. Če nobena od zgornjih možnosti ni vzbudila vašega zanimanja, si preberite druge ocene zunanjega trdega diska. 

Kateri zunanji trdi disk 1TB uporabljate? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map