Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk leta 2020

Varnostno kopiranje iPhone-a je pametna poteza, saj vas lahko zaščiti, če izgubite iPhone ali če se v nekem trenutku poškoduje. Čeprav je Apple varnostno kopiranje storitev iCloud odlična, pomeni, da je vse svoje podatke pod nadzorom Apple (glejte naš pregled iCloud).


Če se vam to ne sliši ali vam zmanjka prostora za shranjevanje iCloud, se boste želeli naučiti, kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk. To vključuje premikanje predhodno skritih varnostnih kopij datotek iPhone iz računalnika z Windows ali Mac na zunanji trdi disk.

Za opravljanje dela potrebujete zunanji trdi disk z dovolj prostora za shranjevanje, zato si omislite naložbo v eno najboljših možnosti zunanjega trdega diska, preden razmislite o varnostnem kopiranju datotek iPhone.

Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk

Že nekaj časa je bilo treba varnostno kopirati iPhone z računalnikom ali Macom. Zahvaljujoč čarobnosti iCloud lahko ustvarite varnostne kopije podatkov iPhone, ne da bi potrebovali drugo opremo.

To ima svoje prednosti, nenazadnje je to, da lahko naredite redne varnostne kopije, ne da bi priklopili svoj iPhone. Največji problem tega pristopa pa je skladiščenje. Varnostno kopiranje v iCloud uporablja omejeno shrambo iCloud. Večje kot so varnostne datoteke, manj imate prostora za osnovno opremo, vključno s fotografijami fotoaparata, čeprav boste morda želeli namesto tega svojo zbirko fotografij prestaviti v najboljši spletni prostor za shranjevanje fotografij..

Zato je lahko varnostno kopiranje na zunanji trdi disk boljši način. Bolj je vključena in zahteva, da se vrnete na varnostne kopije iPhone v stari šoli s pomočjo iTunes ali, če uporabljate macOS Catalina, lahko namesto tega uporabite Finder.

iTunes-Mac

Če ste naredili varnostno kopijo vašega iPhone z računalnikom ali Macom, lahko datoteke nato premaknete na zunanji pogon.

Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk v operacijskem sistemu Windows

Če želite začeti varnostno kopiranje iPhone na zunanji trdi disk v operacijskem sistemu Windows, morate imeti nameščen iTunes. Priključite iPhone na računalnik in po namestitvi odprite iTunes.

Ko je vaš iPhone povezan z računalnikom, odklenite iPhone in nanj pritisnite »zaupanje«, da se lahko računalnik poveže. Nato bi se moral vaš iPhone pojaviti na zavihku »naprave« na levem meniju iTunes.

iTunes-iPhone-zaznano

Kliknite ikono iPhone v zgornjem levem kotu zaslona iTunes. To se nahaja poleg spustnega menija za medije (tj. “Glasba”). Prikaže se meni z informacijami o napravi za vaš iPhone.

Če želite izvesti ročno varnostno kopijo vašega iPhone-ja na računalnik, v razdelku »ročno varnostno kopiranje in obnovitev« kliknite »varnostno kopijo zdaj«..

iTunes-iPhone-Start-Manual-Backup

Vaš iPhone bo potreboval nekaj časa, da konča varnostno kopiranje na računalniku. Ko je dokončana, boste morali ročno kopirati varnostne kopije datotek na zunanji pogon. 

Lokacija varnostnih kopij datotek iPhone je C: \ Uporabniki \ uporabniško ime \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, ki nadomešča uporabniško ime z lastnim uporabniškim imenom Windows. V Raziskovalcu datotek Windows lahko vnesete tudi “% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”, da vas odpre neposredno v mapo.

iTunes-Backup-Folder

V stolpcu »Datum spremembe« poiščite najnovejšo varnostno kopijo za svojo napravo. Z desno miškino tipko kliknite mapo in pritisnite »kopiraj«. Nato lahko priključite zunanji trdi disk, ga odprete v File Explorerju, z desno miškino tipko in “prilepite” varnostno kopijo na ustrezno mesto. To boste morali storiti vsakič, ko izvedete ročno varnostno kopijo iPhone-a v računalnik.

Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk v operacijskem sistemu Windows

  1. Odprite iTunes in povežite svoj iPhone.
  2. Kliknite ikono naprave v zgornjem levem kotu, nato pa kliknite »ustvari varnostno kopijo«.
  3. Ko je postopek končan, pojdite v varnostno kopijo iTunes (“% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
  4. Poiščite zadnjo mapo z varnostnimi kopijami, z desno miškino tipko kliknite “kopiraj” in jo prilepite na zunanji trdi disk.

Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk na Macu

Postopek za varnostno kopiranje iPhone na zunanji trdi disk na Macu je precej podoben za uporabnike z macOS Mojave ali starejšimi operacijskimi sistemi, ki podobno kot Windows uporabljajo iTunes za varnostne kopije iPhone. Če uporabljate Mac z macOS Catalina, se postopek razlikuje in namesto tega uporablja Finder.

Če imate macOS Mojave ali starejši, povežite svoj iPhone in odprite iTunes. Kliknite zgornjo levo ikono naprave iPhone. Če je v napravi Mac nameščen sistem macOS Catalina, na dnu zaslona odprite Finder na prikazovalniku aplikacij.

iTunes-Mac-naprava naprave

V meniju z informacijami o napravi kliknite »varnostno kopiraj zdaj« v razdelku »Ročno varnostno kopiranje in obnavljanje«. Za uporabnike Cataline je gumb „varnostno kopiranje zdaj“ naveden pod razdelkom „varnostne kopije“.

iTunes-Mac-Start-Manual-Backup

Postopek bo trajal nekaj časa, še posebej, če je naprava prvič varnostno kopirana. Ko ga imate, lahko začnete kopirati datoteke na zunanji pogon.

Ne glede na to, ali uporabljate iTunes ali Finder, je značilno mesto za varnostne kopije datotek iPhone “~ / Library / Application Support / MobileSync” – ki se ne bo pojavil v Finderju. Kliknite ikono iskanja v zgornjem desnem kotu zaslona Mac in vnesite mesto varnostne kopije. Poiščite zadnjo mapo z varnostnimi kopijami, z desno miškino tipko kliknite in nato »kopiraj«. 

iTunes-Mac-Backup-Folder

Pojdite na zunanji pogon, naveden pod “lokacijami” v levem meniju Finderja, in tam prilepite varnostno mapo. 

Tako kot pri operacijskem sistemu Windows, boste to morali storiti vsakič, ko izvedete ročno varnostno kopijo iPhone-ja na Mac.

Kako narediti varnostno kopijo iPhone na zunanji trdi disk na Macu

  1. Priključite iPhone na Mac. Maci z nameščenim macOS Mojave ali starejšimi bi morali odpreti iTunes. Maci z macOS Catalina bi morali odpreti Finder.
  2. Kliknite iPhone v zgornjem levem kotu (iTunes) ali ime naprave pod »location« (Finder), nato pa kliknite »back up now«, da začnete ročno varnostno kopijo.
  3. Kliknite ikono iskanja v zgornjem desnem kotu zaslona Mac, poiščite »~ / Podpora za knjižnice / aplikacije / MobileSync« in dvokliknite mapo, da jo odprete v Finderju.
  4. Z desno tipko miške kliknite zadnjo mapo za posodobitev, kliknite »kopiraj« in jo nato prilepite na zunanji trdi disk.

Končne misli

Čeprav ne gre za preprost postopek, vam lahko varnostno kopiranje iPhone na zunanji trdi disk omogoči nadzor nad varnostnimi kopijami iPhone. Prav tako vam lahko pomaga pridobiti iCloud prostor za shranjevanje ali premakniti varnostne kopije iPhone na storitev varnostnega kopiranja v oblaku, kot je Carbonite, na dolgi rok (glejte naš pregled o karbonitu).

Za redne varnostne kopije bo potreben dovolj velik zunanji trdi disk, odvisno od velikosti pomnilnika iPhone. Naprava za shranjevanje v znesku 1 TB je najmanjša velikost, ki jo priporočamo, zato si za možnosti oglejte najboljše ponudbe za zunanji trdi disk 1 TB. Če vas skrbi podpora za Mac, si oglejte naš pregled najboljšega zunanjega trdega diska za Mac.

Ali raje ročno varnostno kopirate iPhone? Delite svoje nasvete in trike za varnostno kopiranje v iPhone v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me