Sync.com vs Tresorit: o luptă de stocare în cloud cu cunoștințe zero

Cu atât de multe opțiuni disponibile astăzi, găsirea celei mai bune soluții de stocare în cloud pentru nevoile dvs. poate fi o comandă înaltă. Dacă aveți prioritate pentru securitatea cloud, Sync.com și Tresorit sunt două servicii de cunoaștere zero cu seturi de funcții valoroase care ar trebui să fie pe lista finală. Cu toate acestea, s-a restrâns la doar cele două opțiuni, totuși, mai sunt multe de făcut.


Pentru a vă ajuta să luați această decizie finală, am pus ambele servicii în cap pentru a vedea care este cea mai bună alegere de stocare în cloud. În timp ce ambele se numără printre cele mai bune servicii de cloud cunoștințe zero, există suficiente caracteristici distincte între ele pentru a face comparația interesantă.

Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor pentru a decide dacă serviciul merită să fie soluția dvs. de stocare în cloud, asigurați-vă că și consultați recenziile noastre separate și recent actualizate pentru detalii complete.

  • Revizuire Sync.com
  • Recenzie Tresorit

Dacă sunteți mai mult decât atât, puteți vizita Sync.com și vă puteți înscrie la planul gratuit de 5 GB sau accesați Tresorit și puteți folosi procesul de 14 zile.

De ce să folosiți stocarea în cloud cu cunoștințe zero?

Majoritatea serviciilor oferă o măsură rezonabilă, deși rareori etanșă. Pentru majoritatea utilizatorilor, este bine: un mod relativ sigur și convenabil de a stoca fișiere este tot ceea ce este necesar. Cel puțin, vă recomandăm să selectați un serviciu care să cripteze datele dvs. cel puțin în repaus pe serverele sale și în tranzit.

Pentru persoanele care stochează documente financiare, proprietate intelectuală și alte fișiere extrem de sensibile, este posibil ca aceste măsuri să nu fie suficiente. Acest lucru se datorează faptului că datele criptate pot fi accesate de oricine deține cheia de criptare și majoritatea furnizorilor de stocare în cloud păstrează controlul asupra acestor chei pentru dvs..

Dacă faceți acest lucru, înseamnă că, dacă compania de stocare în cloud suferă o încălcare pe serverul care conține datele de autentificare ale utilizatorului dvs., făptuitorul poate avea acces la datele dvs. De asemenea, înseamnă că datele dvs. pot fi decriptate și scanate în scopuri de marketing sau încorporate în programele de supraveghere guvernamentale precum PRISM.

Dacă astfel de lucruri vă preocupă, probabil că veți dori să luați în considerare serios un serviciu de stocare în cloud de cunoștințe zero. Avantajul acestor companii este că nu vă stochează cheia. În schimb, păstrați controlul complet asupra acestuia, ceea ce înseamnă că doar puteți descifra datele.

Deși aceasta poate fi cea mai sigură abordare a criptării, această securitate suplimentară costă: furnizorii de cunoștințe zero nu vă pot recupera parola dacă o uitați și tind să ofere mai puțină funcționalitate, deoarece criptarea privată face integrarea aplicațiilor (cum ar fi Google Docs sau Office Online ) dificil de implementat.

Sync.com vs Tresorit: Să comparăm

Cu toate acestea, este timpul să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care Sync.com și Tresorit se potrivesc între ele pentru a determina care este cel mai bun serviciu de stocare în cloud. Vom evalua ambele în patru runde: prețuri, securitate, ușurință în utilizare și funcționalitate suplimentară.

1

Prețuri

Atunci când cumpărăm spații de stocare în cloud, linia de jos va fi probabil o considerație de top, deci de acolo vom începe, chiar dacă Sync.com are un avantaj neloial, deoarece este unul dintre cei mai buni furnizori de stocare gratuită de acolo..

În ceea ce privește gratuiturile, există un câștigător foarte clar: Sync.com oferă 5 GB gratuit, în timp ce Tresorit oferă doar o probă gratuită de 14 zile. De fapt, unii oameni vor constata că cele 5 GB pe care le oferă Sync.com acoperă toate nevoile lor. Dacă problema dvs. principală este documentele Word sau foile de calcul Excel, nu veți avea nevoie de o cantitate masivă de stocare.

În ceea ce privește abonamentele plătite, Sync.com atrage și mai departe în ceea ce privește valoarea. Sync.com vă oferă 2 TB de stocare la 8 USD pe lună. Tresorit primește doar 100 GB, o mică parte din ceea ce obțineți cu Sync.com, pentru 10,42 USD pe lună dacă plătiți anual.

Chiar dacă aveți nevoie de doar 100 GB, ar fi totuși mai ieftin să mergeți cu planul 2TB al Sync.com. Deși nu este publicitat în mod vizibil pe site-ul său web, Sync.com are de asemenea o opțiune de 500 GB, care costă doar 49 de dolari pe an.

Tresorit are, de asemenea, un plan de 1TB, dar costă 24 de dolari pe lună dacă plătiți anual.

Singurul avantaj real pe care Tresorit îl are asupra Sync.com este că puteți plăti lunar, mai degrabă decât să fiți nevoiți să plătiți un an întreg în avans. Cu toate acestea, în acest sens, serviciul devine și mai scump. Planul său de 100 GB este de 12,50 USD pe lună, iar planul său de 1TB este de 30 USD pe lună.

Deși probabil că prețul nu este singura dvs. considerație, diferența dintre plata pentru Sync.com față de Tresorit este greu de trecut cu vederea. Tresorit este pur și simplu un serviciu foarte scump.

Runda: punct de preț pentru Sync.com

Sigla Sync.com
Logo Tresorit

2

Securitate

Deoarece Sync.com și Tresorit sunt furnizori de cunoștințe zero, securitatea este un punct important de vânzare. În plus față de criptarea privată, de la capăt la capăt, ambele servicii folosesc criptarea TLS, un protocol solid solid, în timpul tranzitului pentru a vă proteja în continuare fișierele și informațiile personale.

În repaus, Sync.com folosește criptarea AES de 256 biți, un protocol care este practic incasabil. Tresorit utilizează aceeași criptare AES de 256 biți și a fost, de asemenea, auditat pentru certificarea ISO27001: 2005 și SSAE 16, astfel încât puteți fi sigur că este sigur.

Ambii furnizori de stocare în cloud își localizează serverele în afara Statelor Unite, ferite de raza de acțiune a programului PRISM de la NSA și a altor shenanigane Patriot Act. Sync.com își menține centrele de date din Canada, iar Tresorit se află în Irlanda și Olanda.

Acestea fiind spuse, locația serverului nu contează foarte mult cu Sync.com și Tresorit. Datorită securității zero-cunoștințe, datele dvs. ar trebui să fie în siguranță, chiar dacă au fost plasate pe un server din subsolul Casei Albe.  

Ambele servicii oferă partajarea sigură a fișierelor prin legătură cu parole, date de expirare, limite de descărcare și permisiuni. Ambele servicii merg dincolo de dincolo când vine vorba de partajarea legăturilor, întrucât rămân criptate folosind protocoale zero-cunoaștere chiar și după ce au zburat proverbiala roost.

Dacă cumva criptarea privată nu este suficientă, atât Sync.com cât și Tresorit oferă și autentificare în doi factori. Aceasta înseamnă că, chiar dacă cineva învață parola dvs., nu vă poate accesa contul fără dispozitivul dvs. la îndemână.

În ciuda listei lungi de asemănări, există unele diferențe între cele două. Unul este că Tresorit este partener Microsoft Azure, ceea ce înseamnă că autoritățile americane au nevoie de puțin mai mult decât un mandat pentru a solicita fișierele dvs., deși acestea ar fi criptate. Sync.com, pe de altă parte, își rulează serverele în Canada, la îndemâna NSA.

Runda: Securitate Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Sigla Sync.com
Logo Tresorit

3

Ușurință în utilizare

În 2020, o experiență pozitivă și simplificată pentru utilizatori nu ar trebui să fie prea mare de solicitat. În mare parte, atât Tresorit, cât și Sync.com sunt foarte solide în acest sens.

Tresorit rămâne în urmă în câteva feluri, mai ales când vine vorba de fișiere șterse. Deși a devenit din ce în ce mai obișnuit ca furnizorii de stocare să ofere un folder de gunoi care va reține fișierele înainte de a le șterge definitiv, Tresorit nu.

Odată ce un fișier este șters de la Tresorit, acesta a dispărut pentru totdeauna. Tresorit a susținut că aceasta va fi revizuită în curând, dar, deocamdată, utilizatorii vor trebui să fie extrem de precauți cu privire la ștergerea fișierelor.

Cu Sync.com, fișierele dvs. vor fi în continuare recuperabile timp de 30 de zile complete după ștergerea cu un cont gratuit și pe termen nelimitat cu un abonament plătit.

Tresorit ia, de asemenea, o abordare inutil de complicată a caracteristicilor sale. Decizia de a numi folderele Tresorit „tresors” (germană pentru „boltă”) pare într-adevăr ca reinventarea roții. Adăugă confuzii inutile celor care încep să o folosească. Utilizatorii sunt obișnuiți cu folderele, ceea ce este exact cum se comportă infractorii.

Aplicația nativă a Tresorit arată similar cu o interfață a browserului, dar oferă acces rapid la diverse funcții. La început poate fi un pic confuz, dar după ce te-ai obișnuit cu ea, interfața de utilizator pare modernă și nu ar trebui să creeze multe probleme.

Un avantaj al utilizării Tresorit este că puteți sincroniza orice folder din sistemul dvs. de fișiere. Nu trebuie să mutați totul într-un folder dedicat, așa cum faceți cu Sync.com sau majoritatea altor servicii de stocare în cloud.

Pe de altă parte, faptul că aveți o mulțime de foldere legate de cloud în sistemul dvs. de fișiere poate îngreuna gestionarea, în special atunci când aveți de-a face cu spațiul limitat de stocare pe care îl oferă Tresorit.

Sync.com urmează modelul folderului de sincronizare pe care Dropbox l-a popularizat în 2007. Veți avea un singur folder de sincronizare instalat pe computer, iar aplicația Sync.com este utilizată în principal pentru setări. Veți face o mare parte din gestionarea fișierelor dvs. din browser, conectându-vă la contul dvs. pe site-ul web Sync.com.

Dacă vi se întâmplă să accesați fișierele dvs. dintr-un browser, ambele servicii oferă interfețe cu aspect modern, care sunt relativ ușor de navigat. Tresorit are o asemănare puternică cu aplicația pentru desktop, deși cu o funcționalitate puțin mai mică. Sync.com este ușor mai greu de navigat, dar oferă mai multe funcționalități, cum ar fi o boltă și istoricul evenimentelor doar online.

În mare parte, probabil că veți accesa fișierele dvs. din sistemul dvs. de operare în loc de browserul web, iar abordarea mai tradițională a Sync.com va fi mai ușoară pentru majoritatea oamenilor.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru Sync.com

Sigla Sync.com
Logo Tresorit

4

Funcții suplimentare

Serviciile precum Google Drive și Microsoft OneDrive stabilesc bara pentru ceea ce se pot aștepta utilizatorii în ceea ce privește funcționalitatea adăugată de la un serviciu de stocare în cloud. Aceasta include procesoare de text, foi de calcul și alte instrumente integrate (citiți recenzia Google Drive și revizuirea OneDrive pentru mai multe despre oricare dintre aceste servicii excelente).

Cu furnizori de cunoștințe zero, nu veți primi la fel de multe bonusuri, deoarece natura lor insulară face ca colaborarea în aplicație să fie problematică. Acestea fiind spuse, trebuie să vă așteptați cel puțin la ceva mai mult decât la funcționalitatea de oase goale de la serviciile premium.

Sync.com are o ofertă decentă, cu partajare sigură a fișierelor, care oferă date de expirare, permisiuni, colaborare, limite de descărcare și ștergere de la distanță. Sync.com are, de asemenea, capacitatea de a menține linkurile partajate criptate, chiar și fără parole, precum și de a versiona fișiere până la 30 de zile.

Sync.com nu este un serviciu exagerat de fulgerător, lipsit de integrare cu alte aplicații, dar cu siguranță oferă încă instrumentele esențiale pe care le-ați dori dintr-un serviciu de stocare în cloud.

Tresorit duce lucrurile mai departe. Deși nu are capacitatea de a recupera fișierele șterse, acesta se potrivește cu celelalte caracteristici ale Sync.com și capacitatea sa de a sincroniza orice folder de pe computer este foarte util. Dacă nu doriți să mutați fișierele sau să aveți nevoie special de fișiere într-o anumită locație, Tresorit poate sincroniza folderul respectiv. Nu este necesar să-l mutați într-un folder de sincronizare dedicat.

Tresorit oferă, de asemenea, suport pentru sistemul de operare mai bun decât Sync.com. În timp ce Sync.com vă va menține acoperit cu principalele sisteme de operare, inclusiv Windows, macOS, iOS și Android, Tresorit acceptă cele pe lângă Windows Phone, Blackberry și Linux..

Runda: punct de funcții suplimentare pentru Tresorit

Sigla Sync.com
Logo Tresorit

5

Verdictul

Există un motiv pentru care clasificăm Sync.com ca fiind nu numai cel mai bun furnizor de cunoștințe zero, ci și primul dintre cei mai buni furnizori de stocare cloud în general. Este ușor de utilizat, excelent pentru partajarea de fișiere, accesibil și oferă o abordare cât mai bună a securității datelor, pe care o veți găsi pe piața de stocare în cloud pentru consumatori.

Acestea fiind spuse, Tresorit nu este lipsit de valoare. Foarte puține soluții de stocare oferă posibilitatea de a sincroniza orice folder de pe computer. Cei care împărtășesc adesea prețul ridicat al prețului lui Tresorit, dar cu Tresorit obțineți, de asemenea, avantajul securității zero.

Tresorit vă oferă, de asemenea, bonusul suplimentar al auditurilor terților pentru a confirma securitatea acestuia, precum și pentru o mai largă asistență a sistemului de operare. Pentru majoritatea oamenilor, Sync.com va fi cea mai bună alegere, însă Tresorit își are locul pe piață.

Câștigător final: Sync.com

Vei folosi Sync.com mai tradițional și cu un preț mai bun sau sunt suficient de specifice nevoile tale pentru a justifica plata pentru Tresorit? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru citire și nu ezitați să consultați celelalte recenzii ale spațiului de stocare în cloud, dacă mintea dvs. nu este încă completată.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map