Noțiuni introductive cu Rackspace Cloud Files

Rackspace ocupă astăzi unul dintre cele mai bune servicii de infrastructură cloud. De asemenea, poate fi destul de confuz dacă nu vă cunoașteți drumul. Întotdeauna căutând să facem viața în cloud mai confortabilă, am decis să alcătuim un scurt ghid pentru a începe cu Rackspace Cloud Files.


În acest ghid, Cloudwards.net va acoperi procesul de înregistrare și ceea ce vă puteți aștepta să plătiți pe gigabyte cu Cloud Files. Apoi, vom vorbi despre modul în care puteți încărca cel mai eficient fișierele în Rackspace în funcție de nevoia dvs., fie că este vorba despre transferul manual de conținut în vrac, protecția continuă a datelor pentru hard disk sau sincronizarea fișierelor între dispozitive.

După ce ați terminat de citit, veți putea utiliza fișiere Cloud Rackspace pentru a crea soluții cloud pentru a rivaliza cu cele mai bune servicii de backup online și cele mai bune servicii de stocare în cloud, fără a fi necesar să vă păstrați fișierele în mai mult de un loc.

Întrucât este mai ușor de arătat decât de spus, vom demonstra procesul în special cu trei servicii: Cyberduck pentru transferul de fișiere în vrac, Backup CloudBerry pentru backup online și Storage Made Easy pentru stocarea în cloud. Cu toate acestea, etapele de bază implicate vor fi similare și pentru alte produse.

Înainte de a construi soluții cloud, să vorbim un pic mai multe despre elementele de bază ale Fișierelor Cloud pentru a ne asigura că vă aflați la locul potrivit. Dacă ați decis că nu sunteți cu siguranță și doriți o rută mai simplă către backup sau stocare, instrumentul nostru de comparare în cloud este un bun panel de lansare pentru a găsi soluții all-in-one.

Ce este Rackspace Cloud Files?

Cloud, pur și simplu, se referă la stocarea datelor în facilitățile serverului și accesarea și colaborarea cu acele fișiere pe internet, mai degrabă decât la păstrarea lor pe hard disk-ul computerului. Cloud-ul poate fi utilizat pentru copierea de rezervă a hard disk-urilor, eliberarea spațiului pe hard disk, sincronizarea fișierelor între dispozitive, găzduirea site-urilor web și multe alte lucruri.

În timp ce majoritatea serviciilor cloud se concentrează pe una sau două dintre aceste sarcini, Rackspace Cloud Files are o abordare diferită. Oferă infrastructura cloud ca serviciu sau IaaS cloud pe scurt și poate fi folosit pentru a stoca fișiere nelimitate pentru orice aveți nevoie. Alte exemple de IaaS din cloud includ Amazon S3, Azure, Google Cloud și Backblaze B2.

Dezavantajul este că, spre deosebire de serviciile cloud specializate, majoritatea furnizorilor de cloud cloud, inclusiv Cloud File, nu oferă un mijloc convenabil de a intra fișiere în cloud. De exemplu, serviciul de stocare în cloud Sync.com vă oferă 2 TB de stocare în cloud și un folder de sincronizare pentru a transfera fișierele acolo. Sunt foarte puțini lucrări implicate, după cum reiese mai bine recenzia noastră Sync.com.

Deși nu este la fel de simplu ca Sync.com sau un serviciu de backup set-and-uită precum Backblaze (citiți recenzia Backblaze), CloudFiles se integrează cu software conceput pentru a gestiona aceleași fel de sarcini pentru dvs. și destul de ușor prin crearea unui fișier „ container ”și folosind o cheie API pentru a permite integrarea. Vom demonstra crearea containerului și vom găsi cheia API într-o clipă.

Rackspace Cloud Files costă per gigabyte pentru stocarea fișierelor, care este modul în care funcționează majoritatea furnizorilor IaaS cloud. Acest lucru vă oferă avantajul de stocare scalabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să plătiți pentru 1 TB de stocare atunci când aveți nevoie de doar 200 GB, în același timp vă permite să stocați cât mai multe date doriți fără a rula într-o plafonă.

Prețul pe gigabyte se bazează pe cât de mult stocați în Rackspace Cloud Files. Cu cât depozitați mai mult, cu atât mai puțin trebuie să plătiți pe gigabyte.

Spațiu alocat: Cost pe gigaby pe lună:
Primul 1TB$ 0,10
Următorul 49TB$ 0,09 grade
Următorul 150TB$ 0,085
Următorul 300 TB$ 0,08
Următorul 524TB$ 0,075
Peste 1024TB$ 0,07

Pentru cei care utilizează containere de rețea de livrare a conținutului de fișiere Cloud (CDN), există și taxe pentru lățimea de bandă. Dacă utilizați containere private pe care le veți încărca fișiere personale, acest lucru nu vă va afecta.

Înregistrare pentru fișiere Cloud Rackspace

După ce ați decis Rackspace este serviciul de infrastructură cloud pentru dvs., pentru a vă înscrie la serviciu, va trebui să vă adresați site-ului web Rackspace. Faceți clic pe butonul mic „înscriere” verde.

Va trebui să introduceți câteva informații personale și să configurați o metodă de facturare. Cardul dvs. de credit nu va fi taxat pentru serviciu timp de 30 de zile, dar Rackspace poate plasa o taxă de 1 USD pentru a vă asigura că totul este copacetic.  

După ce ați terminat, veți avea acces la Panoul de control Cloud Rackspace.

Panoul de control al sistemului Rackspace Cloud

Panoul de control al norului este hub-ul pentru toate evenimentele dvs. în fișierele cloud. Pentru a ajunge acolo, faceți clic pe butonul de conectare.

Vei ateriza pe un tablou de bord unde poți supraveghea rapid activitatea contului și poți efectua anumite acțiuni cheie. Aceasta include vizualizarea și crearea de bilete de asistență, vizualizarea și crearea de alerte și accesarea bazei de cunoștințe și a articolelor de știri despre produse.

Există, de asemenea, șabloane rapide de construire pentru crearea de site-uri web statice, servere virtuale și baze de date, printre altele. Totuși, nu ne vom uita la cei din acest ghid, întrucât ne-am concentrat pe mai multe nevoi de stocare a fișierelor de bază (în plus, va trebui să scriem o carte completă pentru a o acoperi pe toate).

Pentru stocarea fișierelor de bază, cel mai important link din panoul de control al norului se află în partea de sus a paginii, sub opțiunea de meniu pentru „stocare”. Link-ul se numește „fișiere” și este locul unde vei merge să creezi containere.

Crearea containerelor spațiale

Înainte de a începe să adăugați fișiere la Rackspace Cloud Files, va trebui să creați un container de stocare a fișierelor. Un container este echivalentul a ceea ce se numește „găleată” cu multe alte servicii IaaS; este un loc unde să trimiteți fișiere.

Pentru a crea un container din Panoul de control Cloud, așa cum am menționat, trebuie să faceți clic pe „stocare” în partea de sus a ecranului și să alegeți „fișiere” din meniul derulant.

Veți fi redirecționat către o fereastră Cloud Files care arată toate containerele pe care le-ați creat, cu opțiunea de a crea altele noi, făcând clic pe butonul „Create container”.

Singurele etape necesare pentru crearea containerului dvs. sunt alegerea unui nume de container, a unei regiuni și a unuia dintre cele trei tipuri: site web privat, public sau static.

Opțiunea regiune indică locul în care se află centrul de date Rackspace pe care îl veți folosi. Există cinci opțiuni: Virginia de Nord, Chicago, Sydney, Dallas și Hong Kong. Alegeți regiunea cea mai apropiată de dvs. pentru transferuri de fișiere mai rapide. Dacă faceți acest lucru, vă va fi deosebit de util pentru backup online, care ar putea implica încărcări inițiale de sute de gigabyte.  

În ceea ce privește tipul, alegeți „privat”, deoarece este folosit pentru a stoca fișiere și vă permite să le accesați fie prin intermediul panoului de control al Cloudului, fie printr-o legătură API. Tipul „public” este destinat rețelelor de livrare de conținut (CDN), care pot fi utilizate pentru construirea aplicațiilor în care clienții vor accesa fișiere. Tipul de site static este pentru găzduirea site-urilor web statice.

După ce ați terminat, faceți clic pe „creați container”. Noul nostru container, pe care l-am numit „mytestcontainer”, va apărea acum în lista de containere disponibile.

Pentru a adăuga fișiere într-un container sau a accesa fișiere din acesta, trebuie doar să faceți clic pe numele containerului. Se va deschide un nou ecran unde puteți trimite conținut în cloud făcând clic pe „încărcați fișierul”.

Problema cu încărcarea fișierelor prin Cloud Files este că puteți alege doar un singur fișier (și fără foldere) simultan, așa că, dacă nu aveți gigabyte de răbdare, veți dori să mergeți pe un alt traseu.

Din fericire, există mai multe metode mult mai eficiente de a introduce fișierele dvs. în fișiere Cloud, inclusiv utilizarea încărcării în vrac cu un FTP, backup online sau client de stocare în cloud. Cu toate acestea, pentru a utiliza oricare dintre acestea, va trebui să aveți nevoie de cheie API.

Găsirea cheii API Rackspace

API reprezintă „interfața de programare a aplicațiilor”, care este codul computerului care permite două programe să discute între ele. Cheia API este utilizată pentru a identifica programele de apelare, cum ar fi CloudBerry Backup, pentru a împiedica programele dăunătoare să acceseze containerele dvs. Cloud Files.

Pentru a obține cheia API Rackspace, va trebui să vă conectați la Panoul de control Cloud. În colțul din dreapta sus, faceți clic pe numele dvs., apoi faceți clic pe „profilul și setările mele”.

În pagina următoare, derulați în jos în antet pentru „setări de securitate”. Ar trebui să existe un câmp pentru cheia API Rackspace. Faceți clic pe butonul care spune „arată” pentru a dezvălui cheia API și copiați-o.

Pentru a conecta software-ul la Cloud Files, va trebui să alimentați această cheie mai moale. Vă vom arăta unde să faceți acest lucru, după cum vom demonstra folosind Cyberduck, CloudBerry Backup și Storage Made Easy.

Clienți Rackspace și FTP

Un client FTP este un instrument care vă permite să încărcați și să descărcați fișiere pe un server. Este o tehnologie care a fost în jur de ceva vreme și, deși nu este la fel de avansată precum stocarea în cloud sau backup, acești clienți rămân populari pentru transferul de încărcări de conținut.  

Vă vom arăta cum puteți încărca fișiere folosind Cyberduck, dar FileZilla, WinSCP și mulți alți clienți FTP sunt disponibili, iar majoritatea nu vă vor costa niciun ban.

Descărcați programul de instalare Cyberduck pentru sistemul dvs. de operare și parcurgeți procesul de instalare. După ce ați terminat, lansați clientul.

Pentru a conecta Cyberduck la Rackspace, faceți clic pe „deschide conexiune”, un buton din stânga sus. Se va deschide o fereastră de conexiune cu mai multe câmpuri. Faceți clic pe meniul derulant din partea de sus și veți putea alege protocoale de conexiune precum WebDAV și FTP, plus conectați-vă direct la servicii cloud precum Amazon S3, Backblaze B2 și Rackspace Cloud Files.

Selectați Rackspace Cloud Files. Lăsați toate celelalte câmpuri necompletate, inclusiv numele de utilizator și parola și faceți clic pe „conectați”.

Vi se va solicita să introduceți numele dvs. de utilizator Rackspace și cheia API pe care tocmai v-am arătat cum să o recuperați în secțiunea anterioară.

Introduceți aceste informații, apăsați butonul „conectați”, iar conexiunea dvs. la Rackspace Cloud Files ar trebui să fie stabilită destul de rapid, după care veți putea vedea toate containerele create anterior. Dacă nu ați creat încă containere, consultați instrucțiunile noastre anterioare pentru a face acest lucru.  

Pentru a încărca fișiere într-un container, faceți clic dreapta pe containerul respectiv și selectați „încărcare”.

Veți putea să răsfoiți și să încărcați mai multe fișiere simultan sau să încărcați foldere întregi.

După ce ați făcut selecțiile de încărcare, Cyberduck vă va ține la cunoștință de procesul de încărcare, care nu ar trebui să dureze mult decât dacă încărcați gigabyte de conținut.

Există și alte acțiuni utile pe care le puteți întreprinde în containerul dvs. Rackspace Cloud Files, cum ar fi crearea de foldere protejate prin parolă și descărcarea sau ștergerea fișierelor. Puteți sincroniza, de asemenea, containerele cu folderele de pe computer, astfel încât să nu fie nevoie să gestionați încărcarea de conținut nou care se adaugă la acele dosare.

În general, Cyberduck este un instrument simplu, dar foarte util pentru transferurile de fișiere de bază către și dinspre Rackspace Cloud. Cu toate acestea, pentru funcții mai avansate, veți dori să apelați la clienți de rezervă online sau de stocare completă. 

Rackspace și Backup online

Pentru a utiliza Rackspace pentru recuperarea în caz de dezastru, va trebui să aveți software care să se poată conecta la Cloud Files și să gestioneze operațiunile de rezervă de bază, cum ar fi backupul continuu și criptarea. Există câteva servicii gratuite pe care le puteți utiliza, Duplicati fiind unul bun (citiți recenzia noastră pentru Duplicati).

Cu toate acestea, opțiunea mai bună și ceea ce vom folosi pentru a demonstra procesul de rezervă este CloudWorld Backup.

Puteți citi recenzia noastră de backup CloudCloud pentru o explicație mai bună a motivului pentru care o preferăm, dar câteva evidențieri includ backup hibrid, copie de rezervă bazată pe imagini și posibilitatea de a conecta fișiere de rezervă la peste 50 de servicii cloud diferite, inclusiv Rackspace Cloud Files. Este alegerea noastră cea mai bună, de fapt, pentru crearea unui sistem de rezervă 3-2-1.

Pentru a conecta CloudBerry Backup la Cloud Files, trebuie să creați o nouă copie de rezervă „local to cloud” din clientul CloudBerry Backup.

Apoi, faceți clic pe „adăugați cont nou”.

Selectați Rackspace din lista serviciilor cloud.

După aceea, vi se va cere să introduceți un nume de afișare, care este ceea ce doriți să numiți planul dvs. de rezervă și două informații din contul Rackspace CloudFiles: numele dvs. de utilizator și cheia API, pe care v-am arătat cum puteți găsi mai devreme.

Înainte de a continua, va trebui, de asemenea, să selectați un container Fișiere Cloud pentru a vă trimite fișierele. Dacă anterior ați creat un container în panoul de control Cloud Rackspace, utilizând pașii pe care vi i-am arătat înainte, puteți să-l selectați în câmpul containerului din partea de jos a ferestrei. Dacă nu aveți acest lucru, puteți crea unul convenabil direct în clientul CloudWid Backup.

Faceți clic pe „bine” și Rackspace va fi adăugat ca cont selectabil în CloudBerry.

Alegeți Rackspace ca cont, apoi faceți clic pe „Următorul” pentru a continua crearea planului de rezervă.

După ce știi cum să apuci cheia API pentru a conecta software-ul la Cloud Rackspace, orice altceva este ușor de către expertul de backup CloudBerry. Veți avea șansa să setați nivelurile de criptare, să alegeți fișierele și folderele pentru backup, să creați filtre de rezervă (de exemplu, excluderea după tipul de fișier) și să setați o programă de rezervă, printre alte opțiuni. 

După ce ai terminat, vei avea ocazia să revizuiești un rezumat al planului tău. Faceți clic pe „Următorul” dacă este în regulă și procesul de backup va fi lansat.

Pe viitor, computerul dvs. va fi salvat la Rackspace Cloud Files.

Rackspace pentru Cloud Storage

În timp ce backup-ul online vă va ajuta să vă protejați fișierele prin replicarea hard disk-ului computerului, stocarea în cloud are un set diferit de scopuri, în primul rând eliberarea spațiului pe disc, sincronizarea fișierelor între dispozitive și partajarea fișierelor.

Din păcate, nu există foarte multe platforme de stocare care să aleagă propriile dvs. proiectate să funcționeze cu Cloud Files sau cu orice alt IaaS cloud. Cu toate acestea, există unul foarte bun în Storage Made Easy (SME).

Storage Made Easy este un instrument puternic care concurează cu multe dintre cele mai bune servicii de sincronizare și partajare a fișierelor pentru întreprinderi. Există o versiune gratuită, dar te limitează la trei nori și 5 GB pe lună de lățime de bandă. Totuși, precum CloudWid Backup, costurile licenței sunt rezonabile, fiind disponibile atât opțiuni personale, cât și business.  

După ce ați creat un cont IMM, conectarea la Rackspace Cloud Files este destul de simplă. Începeți prin a vă conecta la interfața web GUI și faceți clic pe butonul care scrie „Adăugați un nou furnizor” în mijlocul tabloului de bord.  

Alegeți fișiere Cloud Rackspace din lista de opțiuni.

Ca și în cazul Cyberduck și CloudBerry Backup, vi se va cere să introduceți numele de utilizator Rackspace și cheia API. De asemenea, va trebui să denumiți norul dvs. (cum ar fi despre „pufos?”) Și să intrați în regiunea centrului dvs. de date Rackspace Cloud Files.

După stabilirea conexiunii la Cloud Files, vi se va solicita să alegeți un container existent sau să îl creați. Faceți selecția și apăsați „continua”.

Cu acest lucru, puteți începe acum să adăugați fișiere făcând clic pe linkul „manager de fișiere” din partea de sus a interfeței web pentru IMM-uri. Acest lucru va deschide un sistem cloud virtual (dacă aveți nevoie de un client PC, va trebui să achiziționați o licență Windows Cloud Tools unică; este păcat că nu este inclus gratuit).

În managerul de fișiere, doriți să deschideți containerul Rackspace, care este reprezentat de un folder, făcând dublu clic pe acesta.

Odată ajuns în interior, puteți face clic pe butonul „încărcați” din partea de sus sau pe fișierele și folderele drag-and-drop în spațiu pentru a le trimite în Cloud Rackspace.

După finalizarea încărcării, fișierele dvs. vor putea fi vizualizate în spațiu. Puteți face clic pe fișiere pentru a le partaja cu alții sau chiar a le edita, dacă instalați suplimentul CloudEdit.

Storage Made Easy poate, de asemenea, sincroniza fișierele între dispozitive. În timp ce trebuie să achiziționați aplicațiile pentru desktop cu o singură taxă, la data scrierii, aplicațiile mobile pentru Android și iOS sunt gratuite, oferindu-vă acces în permanență la conținutul pe care îl stocați în Fișiere Cloud.

Gânduri finale

Începerea cu Rackspace Cloud Files poate fi cam descurajantă la început. După ce aflați aspectul panoului de control Cloud Rackspace și veți găsi unele aplicații decente ale unor terțe părți pentru a face încărcările de fișiere mai convenabile, veți depăși destul de repede factorul de teamă.

Sperăm, acest scurt ghid v-a ajutat să găsiți baza de care aveți nevoie pentru a începe, fie că folosiți fișiere Cloud pentru backup online, stocare în cloud sau doar obținerea de fișiere acolo cu un client FTP de bază. Dacă nu, lăsați-vă întrebările în comentariile de mai jos și vom face tot posibilul să le răspundem. De asemenea, sunt binevenite recomandările pentru alte instrumente ale terților pentru utilizarea cu Rackspace. Mulțumesc pentru citit!  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map