MEGA vs Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync și altele

Stocăm tot mai mult toate tipurile de date importante în cloud, mai degrabă decât pe hard disk-uri. Cei mai mulți dintre noi se bazează acum pe bandă largă rapidă și în bandă largă mobilă, astfel încât computerul cloud devine din ce în ce mai puternic pe zi. Acest lucru este facilitat de războaiele de prețuri și modernizarea continuă a diverselor servicii de stocare în cloud.


De când am actualizat ultima dată acest articol, dispozitivele de stocare în cloud au evoluat și au dat loc unor noi funcții, deci este timpul să îl revizităm acum.

MEGA este acum un nume mai consacrat atunci când vine vorba de serviciile de stocare în cloud și a scăzut bine cu utilizatorii, obținând feedback pozitiv. MEGA dorește să fie unul dintre cele mai sigure servicii și a scos chiar și o sumă de 10.000 € pentru persoanele care descoperă scurgeri de securitate. 

MEGA este unic în sensul că nu este conceput doar pentru a fi un furnizor de stocare online. În schimb, funcționează ca o platformă în care aplicațiile pot fi dezvoltate pentru a-și îmbunătăți funcționalitatea de bază. Ca întotdeauna, la Cloudwards.net dorim să știm cum se compară MEGA cu restul serviciilor.

Compararea concurenților

Așadar, am întocmit un grafic care compară MEGA cu o varietate de companii precum Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak și Dropbox. Care sunt, probabil, cei mai cunoscuți furnizori în acest domeniu.

 • Dacă doriți să citiți o comparație în profunzime a SugarSync vs Dropbox, faceți clic aici sau citiți versiunea noastră Dropbox vs Google Drive vs OneDrive
 • Pentru a afla cum se compară MEGA sau alte servicii, consultați graficul nostru de comparare a stocării în cloud
 • Când vor fi disponibile mai multe informații, vom îmbunătăți această diagramă și mai mult, așa că marcați această pagină pentru a reveni mai târziu!

1. MEGA

MEGA este un serviciu de stocare în cloud. Puteți încărca fișiere pe serverele lor și le puteți accesa oriunde mergeți. Nu este nimic special în ceea ce privește MEGA, ci doar serviciile de stocare în cloud, în general: acestea fac disponibile fișierele. NU este o soluție de rezervă.


© Mega

Suntem susținători puternici ai soluțiilor reale de rezervă când vine vorba de securizarea datelor. Serviciile de stocare în cloud, MEGA sau nu, nu pot înlocui un sistem de rezervă de fișiere adecvat. MEGA are trei caracteristici care îl fac să iasă în evidență de mulțime.

Criptare end-to-end superioară: datele sunt criptate și decriptate în timpul procesului de transfer, spre deosebire de celelalte servicii de stocare în cloud, de către dispozitivele client asociate. Acces global securizat: MEGA permite utilizatorului să acceseze date oriunde și oricând, dar împiedică accesul tuturor celorlalți.

Colaborare sigură: colaborarea online este destul de privată și sigură cu funcțiile MEGA existente. Acesta facilitează distribuirea și vizualizarea în timp real a actualizărilor contactelor, ceea ce îl face convenabil pentru utilizatori.

Cu un sistem de stocare în cloud precum MEGA, utilizatorii se pot bucura de mai multe avantaje. Aplicațiile mobile ale MEGA permit accesul la fișiere și foldere de pe smartphone-urile și tabletele utilizatorilor. De asemenea, putem încărca și sincroniza media de oriunde în cloud. Clientul de sincronizare al MEGA asigură o automatizare ușoară a sincronizării între sistem și unitatea cloud MEGA.

MEGA e-mail și chat. Această caracteristică va fi în curând disponibilă și permite chat, e-mail, apeluri și conferințe video. Aplicațiile browserului MEGA permit instalarea extensiilor browserului pentru încărcare rapidă și rezistență mai mare împotriva atacurilor.

Confidențialitate cu responsabilitate – anonimatul total

Ceea ce face ca MEGA să iasă în evidență (ei bine, cel puțin asta susțin ei) este faptul că oferă un nivel ridicat de securitate. Când vă înscrieți, creează o cheie publică / privată RSA pe 2048 de biți care ar trebui să vă păstreze datele în siguranță – în siguranță înseamnă că, teoretic, nimeni altcineva, dar nu aveți acces la fișierele dvs., nici măcar autoritățile. Cu toate acestea, după cum afirmă Kimdotcom – nu sunteți în totalitate anonim. 

Majoritatea serviciilor de stocare sau sincronizare în cloud precum Dropbox vă vor cripta fișierele doar în tranzit, dar nu înainte de a le încărca. 

Acest serviciu de stocare în cloud a făcut cu siguranță un început bun, oferind 50 GB spațiu de stocare gratuit la început – încearcă să integreze diverse funcții. Oferă o lățime de bandă de 96 TB și oferă până la 4 TB de stocare criptată cu pachetele sale pro începând de la 9,87 USD / lună.

2. Google Drive

Google Drive este unul dintre serviciile mai atractive pe care Google le oferă în prezent. 15 GB spațiu gratuit este disponibil atunci când este configurat un cont Google sau este conectat la unul existent. De fapt, cu actualizarea actuală a Google, acesta și-a unificat serviciile sub un singur ID de conectare la începutul acestui an, deci este posibil ca un cont Drive să existe deja dacă utilizați Gmail, Google Calendar sau chiar YouTube.

Dropbox vs Google Drive
© Google Drive

Spațiul de stocare de 15 GB este împărțit la toate aceste servicii, astfel încât dacă utilizatorii au atașamente mari la e-mailuri, atunci acestea vor fi luate în calcul și care va permite backup-ul automat al fotografiei către Google+ de pe un smartphone va acționa în același mod.

Spațiu de stocare și imagini

Un avantaj este că Google aruncă orice fotografii cu rezoluție 2048 × 2048 și videoclipuri mai scurte de 15 minute, astfel încât setările pe smartphone-uri și dispozitive pot fi întotdeauna ajustate în consecință pentru a obține o stocare nelimitată, deoarece acestea nu contează până la limita de 15 GB. Documentele Google, fișele, diapozitivele, prezentările, desenele și fișierele pe care alții le-au distribuit utilizatorului nu contează.

Google Drive nu oferă spațiu suplimentar de stocare prin trimiteri și nu leagă contul de utilizator la rețelele de socializare, spre deosebire de OneDrive și Dropbox.

Au fost o mulțime de promoții oferite de Google, care includ 10 GB gratuit pentru utilizatorii care descarcă Quick Office și alte oferte de telefonie mobilă. Gigantul de căutare oferă 100 GB gratuit timp de doi ani dacă utilizatorul cumpără un Chromebook. Un serviciu separat cunoscut sub numele de Google Music este destinat exclusiv stocării fișierelor de muzică și permite utilizatorilor să păstreze gratuit 20.000 de melodii în cloud.

Datele stocate pe Drive sunt criptate în AES pe 128 de biți, mai degrabă decât pe cei 256 biți angajați de Box, OneDrive și Dropbox și sunt destul de similare cu Apple.

Google Drive oferă un proces de verificare în doi pași și afirmă că acesta nu va intra în conținutul folderului Drive al utilizatorului, decât dacă este obligat de agențiile de aplicare a legii. În general, are o interfață inteligentă, ușor de navigat și un arbore de fișiere de bază care arată unde sunt păstrate datele. Fișierele specifice pot fi selectate pentru a le face disponibile offline pe versiunile mobile, iar aceste fișiere pot fi editate.

3. OneDrive

OneDrive (fostul SkyDrive) este răspunsul Microsoft la Google Drive, care în esență face același lucru: creează un folder pe hard disk care se sincronizează cu alte computere unde te autentifici cu același cont.


© Cloudwards.net

Similar cu Google Drive, OneDrive oferă 15 GB stocare gratuită, iar stimulentul său de recomandare este de minim 500 MB limitat la 5 GB. Utilizatorii Office 365 primesc 1 TB de stocare OneDrive ca parte a taxei lunare de abonament, care este cea mai recentă completare la ofertele oferite de OneDrive.

Cu toate acestea, în octombrie trecut, Microsoft a promis că va oferi stocare nelimitată de cloud pentru utilizatorii Office 365.

Confidențialitate și securitate OneDrive

Când vine vorba de confidențialitatea utilizatorilor, Microsoft și-a asigurat dreptul de a scana fișierele și documentele utilizatorului și evită conținutul obiectabil în conformitate cu politicile sale. Această politică este similară Apple și include conținut explicit, împreună cu materiale protejate de drepturi de autor.

Prin urmare, OneDrive sculptează o nișă nouă și aduce câteva funcții noi în iOS. Acest serviciu cloud de la Microsoft, cunoscut anterior drept SkyDrive, este o opțiune excelentă pentru stocarea fișierelor. Oferă opțiunea de a răsfoi fișierele utilizatorului, de a crea foldere și de a privi previzualizările în miniatură. De asemenea, afișează fișierele într-o listă în care aveți plăcerea de a gestiona fără probleme fișierele.

Glisați spre stânga și veți avea opțiunea de ștergere a fișierelor. Butoanele furnizate în aplicații vă permit să sortați după copii de rezervă, fișiere recente și documente partajate cu alții. Puteți activa mai multe partajări de fișiere din butonul de meniu, care vă permite, de asemenea, să adăugați fișiere.

OneDrive vă oferă, de asemenea, caracteristica de rezervă automată pentru fotografii și videoclipuri. Partajarea este mai ușoară cu acest serviciu cloud și implică trimiterea unui link de fișiere și documente prin e-mail. O altă caracteristică interesantă este facilitatea de încărcare a fișierelor la OneDrive direct din browserul dvs..

Nu funcționează pe IE și Firefox, dar funcționează bine pe Chrome. Tot ce trebuie să faceți este să accesați OneDrive.com în Chrome, să vă conectați, să deschideți Windows Explorer și apoi să glisați și să plasați folderul în OneDrive deschis, adică. Deși, Chrome este singurul browser capabil în prezent să gestioneze încărcările de folder, acest lucru se poate schimba odată cu lansarea Windows 10 la sfârșitul acestui an.

4. Dropbox

Dropbox se adresează unei zone largi de standarde ale sistemului de operare, care includ Windows, Mac OS X, Android și Blackberry obișnuite. Contul gratuit al Dropbox oferă un spațiu de stocare mic de 2 GB, care ar putea fi suficient pentru stocarea documentelor, dar este insuficient pentru orice fel de fișiere media – fotografii, muzică sau video, mai ales când puteți obține 15 GB cu MEGA (citiți piesa noastră Dropbox vs. MEGA).


© Dropbox

Utilizatorii apelează la 1 TB cu Dropbox Pro, care este oferit pentru aproximativ 9,99 USD pe lună, pentru a stoca fișiere de dimensiuni mai mari. Pentru a asigura și a mări spațiul pentru contul Dropbox, acesta poate fi legat de Facebook, Twitter și alte profiluri de rețele sociale.

Ce este despre securitatea Dropbox?

Ei bine, avem un articol întreg despre top 10 alternative Dropbox sigure. Dar pe scurt toate fișierele de pe serverele Dropbox urmează criptarea AES cu 256 biți cu SSL, oferind securitate și confidențialitate robustă și necesitând un proces de autentificare în doi pași.

Prin urmare, indiferent de tehnologia pe care funcționează sistemul, Dropbox asigură date sigure și sigure, la care utilizatorii pot fi accesați oricând și oriunde. Când utilizatorul necesită o securitate suplimentară, actualizarea serviciului la Dropbox Pro este o necesitate, deoarece permite utilizatorilor să stabilească permisiunile și parolele vizualizatorului, ceea ce nu este posibil cu contul de bază..

În afară de crearea și sincronizarea documentelor de utilizator importante într-un folder local într-un computer sau pe cel mai recent dispozitiv inteligent, funcționalitatea offline a Dropbox va face ca fișierele selectate de utilizator să fie disponibile offline. Prin urmare, nu depinde întotdeauna de conexiunea la Internet. Aceeași funcționalitate permite, de asemenea, editarea și actualizarea fișierelor și documentelor utilizatorului. Cu o legătură și partajare ușoară, fișierele și folderele sunt chiar partajate cu utilizatorii care nu sunt Dropbox.

Acest serviciu de stocare permite, de asemenea, trimiterea de invitații de colaborare pentru fișier.

5. SugarSync

SugarSync este singurul serviciu de stocare în cloud care are o opțiune de planuri de prețuri personalizate, conform cerințelor clienților. Acesta este unul dintre serviciile noastre favorite de sincronizare a fișierelor, deoarece are mai multe caracteristici decât Dropbox. Oferă o probă gratuită timp de 30 de zile înainte de a necesita o actualizare la o versiune plătită.


© Cloudwards.net

Este necesar un simplu clic dreapta pe orice folder pentru a-l adăuga la SugarSync după ce vă înregistrați și configurați un cont cu acest serviciu de stocare.

Întregul dosar pe care îl sincronizați cu acest spațiu de stocare este creat în mod continuu în timp real, oferind utilizatorilor acces la dosarele lor oricând și oriunde, de pe orice computer, Mac, iOS sau dispozitiv Android. SugarSync permite editarea fișierelor utilizatorului pe computerul de birou și apoi utilizatorii le pot termina acasă. De asemenea, SugarSync consideră „în afara cutiei”, deoarece permite sincronizarea multiplă a folderelor.

Utilizare și securitate mobilă

SugarSync are o aplicație mobilă separată, destinată utilizatorilor de telefonie mobilă, care permite sincronizarea, accesarea și navigarea fișierelor pe toate dispozitivele inteligente din mers. Oferă o caracteristică exclusivă de rezervă online, care se rulează liniștit în fundal, fără a interfera cu munca ta.

La rândul său, acest lucru permite restaurarea datelor atunci când este necesar. Această opțiune de salvare automată a fișierelor permite, de asemenea, controlul și recuperarea versiunii fișierelor. În afară de sincronizarea mai multor foldere simultan de la diferite dispozitive online, oferă sincronizarea mai multor foldere în timpul accesului la fișiere offline. De asemenea, sincronizează folderele partajate în timpul partajării fără probleme a fișierelor online cu alți utilizatori, menținând securitatea.

Protecția ușoară a datelor online și recuperarea datelor sunt două caracteristici distincte ale SugarSync. Prin urmare, distribuirea fișierelor este 100% sigură cu acest serviciu de stocare. Acest lucru permite restaurarea nu doar a unui singur fișier, ci a tuturor datelor de rezervă, cu ușurință. De asemenea, oferă securitate în timpul încărcării și descărcării fișierelor.

Când fișierele sunt sincronizate pe serverele SugarSync, acestea sunt transferate pe Internet folosind criptarea TLS (SSL 3.3), care este standardul industriei pentru comunicații web sigure. Aceasta înseamnă că sistemul și serverul parcurg un proces compatibil care verifică fiecare informație mutată între ele ca o comunicare sigură, indiferent dacă datele sunt încărcate sau descărcate.

Aceleași standarde riguroase sunt aplicate atunci când accesați fișierele dvs. de pe orice computer sau telefon mobil și toate datele sunt criptate înainte de a părăsi serverele SugarSync. SugarSync oferă o serie de opțiuni în timp ce partajați foldere, inclusiv posibilitatea de a edita fișiere și documente.

6. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE cu politica sa de „confidențialitate zero-cunoaștere”, spre deosebire de Dropbox și OneDrive, criptează datele de pe serverele sale, oferind o abordare organizată și stratificată a criptării printr-o combinație de RSA de 2048 biți și AES de 256 biți.

SpiderOak Backup și sincronizare online
© SpiderOak

Sporit cu o funcționalitate de trei ori, SpiderOak este un serviciu de backup online, sincronizare și partajare de fișiere, deoarece conectează o serie de computere sursă de la care pot veni acele fișiere. Aceste computere nelimitate pot rula orice aplicație și dispozitive de operare, cum ar fi Windows, Mac OS sau Linux.

Alte caracteristici exclusive ale SpiderOak includ stocarea versiunilor nelimitate ale fișierelor modificate de utilizator, iar taxele sunt limitate la fișierele comprimate și care sunt duplicate stocate pe serverele sale.

Boostul Zero-Knowledge

De asemenea, compania se mândrește cu politica sa de confidențialitate cu „zero cunoștințe”, ceea ce înseamnă că niciun angajat SpiderOak și niciun oficial al guvernului nu au acces la datele utilizatorului, cu excepția utilizatorului. În comparație cu serviciile sale de stocare în cloud rivale, SpiderOak oferă cel mai mic spațiu de stocare, deoarece contul de bază oferă 2 GB spațiu de stocare gratuit, care poate fi mărit printr-un stimulent de trimitere care oferă utilizatorului și prietenului său 1 GB atunci când se înscriu la serviciu până la maxim 10 GB.

Designul simplu al SpiderOak este specializat numai în furnizarea de stocare securizată, în loc să servească o productivitate mai largă, cum ar fi Dropbox și OneDrive.

Deoarece acest serviciu de stocare în cloud obsedat de securitate lipsește în câteva domenii de bază, de exemplu, nu oferă aplicații în stil Office sau colaborare cu colegii online, nu face apel la majoritatea utilizatorilor.

Concluzie

După cum puteți vedea, serviciile de stocare în cloud diferă mai ales în ceea ce privește fiabilitatea lor sau stocarea gratuită pe care o oferă. Multe funcții sunt aceleași: unele servicii sincronizează fișiere pe mai multe PC-uri, în timp ce altele oferă doar un spațiu cloud pe care îl poți accesa prin intermediul unui client web, așa cum face MEGA.

Cu funcțiile sale actualizate, MEGA își propune să fie schimbătorul de jocuri și începe o nouă eră când vine vorba de oferte gratuite de stocare în cloud. 50 GB este o cantitate generoasă și va fi mai mare decât cei care au nevoie de fapt pentru nevoile lor zilnice. 

Care este preferatul tau? Ai vreun alt punct pe care ai dori să îl adaugi? Vă rugăm să nu ezitați să vă împărtășiți experiența și mulțumirile pentru lectură!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map