Instrument de colaborare în cloud

Întreprinderea 2.0 de câțiva ani a fost pusă sub semnul întrebării în mod privat, întrucât beneficiile computerelor cloud au devenit tot mai esențiale pentru desfășurarea activităților de zi cu zi. Ce departe de un viitor care apare bine în modul în care aplicațiile bazate pe cloud vor fi principalul punct de interacțiune între utilizatori și serviciile de colaborare.


Multitudinea de acronime de servicii apărute de la mijlocul anilor 00 vorbesc nu numai de faptul că furnizorii de cloud ascultă, ci și de faptul că Enterprise 2.0 (definită de Wikipedia este „utilizarea unor platforme de software sociale emergente în cadrul companiilor sau între companii și partenerii lor sau clienții lor ”) s-ar realiza pe o cronologie mult mai rapidă decât cea propusă inițial.

Odată ce cloud-ul a câștigat credibilitatea, din ce în ce mai multe infrastructuri au fost externalizate în eforturile întreprinderilor de a reduce costurile de gestionare a infrastructurii.

Cu colaborarea în cloud există câteva platforme cuprinzătoare, cum ar fi Google și Microsoft, iar apoi există o serie de platforme de management de proiect care se ocupă de piețele de nișă distincte. În timp ce plătim datorită liderilor de pe piață, dorim, de asemenea, să introducem câteva servicii noi în fald. Unele sunt axate pe social media, există aplicații pentru partajarea hărților minte și un număr mare de aplicații care au un set bogat de funcții.

După ce am răscolit o grămadă de aplicații de colaborare în cloud, am rotunjit o colecție diversă. Această listă nu este în niciun caz exhaustivă, cu toate acestea, ar trebui să vă ofere o idee bună despre gama de aplicații disponibile pentru colaborare și productivitate pentru IMM-uri. Principalele considerente sunt următoarele:

 • Integrarea dispozitivului 
 • Transfer de cunoștințe
 • Gestionarea fișierelor
 • Discuţie
 • Productivitate

Unul dintre lucrurile pe care le au în comun aceste sarcini este că, odată, acestea au fost efectuate prin e-mail, chat sau telefon. Productivitatea pierdută se întâmplă, de obicei, la organizarea contactelor, la versiunea documentelor, la implicarea membrilor echipei în afara site-ului, la colaborarea externă și așa mai departe.

Desigur, primele două servicii pe care vrem să le discutăm sunt familiare celor care cunosc spațiul de colaborare în cloud. OneDrive și Google Drive nu sunt singurele servicii de editare a documentelor disponibile acolo (vezi ownCloud și Box Notes), dar sunt cele mai cunoscute.

Instrumente de editare a documentelor online

documente Google

Ce listă de instrumente de colaborare online ar fi concurență fără includerea Google Docs? Desigur, Google Docs nu este în mod decisiv destinat companiilor în versiunea actuală. Este încă extrem de util și o platformă solidă pentru colaborare. Acest serviciu vă permite să încărcați, să stocați, să editați și să partajați fișiere de pe desktop, prin browser sau aplicație mobilă.

Integrarea serviciilor Google este un plus pentru mulți datorită omniprezentității și bogăției funcționalității. Cu toate acestea, mulți consideră că omniprezența Google este oarecum supărată. Desigur, integrarea dispozitivului este perfectă, iar aplicațiile de productivitate abundă.

Ar trebui să menționăm chiar cât de simplu este să partajați conținut la e-mail și rețele sociale? Printre dezavantajele se numără faptul că fișierele sunt convertite în format Google, securitatea este sub standard, iar suportul pentru aplicații terțe este inadecvat. 

OneDrive

Software clasic pentru desktop în cloud. Setările prestabilite de Office 365 la OneDrive când creați un cont Microsoft care vă oferă acces la suita de aplicații web Office.

Unul dintre bonusurile frumoase este accesul gratuit la e-mailul găzduit (până la 25 GB stocare), numele domeniului de afaceri și site-ul public, fără taxe suplimentare de găzduire. Un pic excesiv, dar putem aprecia efortul. Aceasta este alături de o funcție de conferință web și de protecția împotriva spamului și malware, pe lângă criptarea tranzitului și stocării whew!

OneDrive oferă funcționalitate de colaborare prin site-urile echipei în care membrii creează, editează și examinează rapoarte, propuneri, calendare și bugete în timp real. Sarcinile atribuite sunt afișate liniar pe o cronologie. Clienții de afaceri obțin și SharePoint împreună cu abonamentul.

Unele dezavantaje sunt că în timpul editării nu există suport pentru anteturi și subsoluri. Branding pe oricine?

Zoho

Gratuit (sau încercare gratuită) / 99 $ pe an. Zoho este concentrat pe piața IMM-urilor și, deși este relativ nou, aparține aici cu Google Docs și OneDrive la fel. Achiziționând 100.000 de clienți în primele 12 luni și este în creștere, aceasta este „a treia linie ferată” atunci când vine vorba de colaborarea întreprinderilor bazate pe cloud.

Zoho Books Review

Versiunea gratuită a Zoho include următoarele:

 •  Software de urmărire a problemelor
 • Utilizatorii Zoho Projects își pot posta starea de lucru 
 • Membrii proiectului discută 
 • Project Stream oferă membrilor echipei actualizări imediate ale stării 
 • Creați o pagină web sau o documentație de proiect
 • Păstrați tot conținutul organizat prin postarea documentelor central

Lucrul interesant despre Zoho este că puteți crea fișiere direct în browser. Continuați și încărcați Microsoft Office, Open Office, Star Office, AutoCad, Photoshop, fișiere ZIP și orice format de document. O altă caracteristică excelentă este controlul versiunii documentelor. Urmărirea erorilor este un modul puternic de trimitere a erorilor care vă permite să definiți modul în care ar trebui rezolvate erorile și problemele.

Din păcate, în timp ce Zoho criptează fișierele, acesta este doar cazul datelor aflate în tranzit. De asemenea, pentru a începe să obțineți un stoc slab de 1 GB. Mai mult spațiu de stocare necesită să vă conectați pe linia punctată (la 3 USD pentru fiecare utilizator, care plasează mai mult de câteva funcții) și trebuie să plătiți încă 3 USD pentru un spațiu suplimentar de 3 GB.

Instrumente de colaborare pentru scopuri speciale (sau nu)

Nu vom trece prin piața completă a instrumentelor de colaborare întreprinderi do-it-all pentru lipsa de spațiu. De asemenea, dorim să ne concentrăm asupra diferitelor tipuri de instrumente existente pentru IMM-uri. Unele instrumente oferă doar spațiu de stocare plus câteva funcții interesante, în timp ce altele vizează un anumit tip de aplicație.

Instrumentele descrise în această secțiune sunt, în general, axate pe IMM-uri, cu unele excepții. 

Citrix Sharefile (30 USD pe lună)

ShareFile este preocupat de transferul fișierelor mai mari cu persoane sau în cadrul unei echipe. Sharefile vine cu un standard de 5 GB de stocare și lățime de bandă, pe lângă două conturi.

Pachetul Professional la 59,95 USD pe lună oferă 10 GB de stocare și lățime de bandă și 10 conturi angajați. Punctul Sharefile este trimiterea fișierelor mai mari decât majoritatea pragurilor de e-mail sau colectarea tuturor artefactelor proiectului într-o singură locație.

Huddle (20 USD pe lună)

Un rival la serviciul SharePoint al Microsoft (consultați OneDrive). Folosit de peste 100.000 de companii la nivel global, oferă funcții bazate pe distribuirea și gestionarea fișierelor, colaborarea conținutului, gestionarea oamenilor și sarcini. Accesat printr-un browser, poate fi personalizat, marcat și oferă suport pentru dispozitivele mobile.

Ne place gestionarea controlului versiunilor în acest spațiu, de aceea subliniem întotdeauna această caracteristică pentru cei care o au. „Spații de lucru” vă permite să aveți o vedere de bord a proiectelor dvs. Fiecare poate fi vizualizat printr-un meniu din partea de sus a interfeței.

Spre deosebire de alți furnizori, are grijă să dezvolte caracteristici de securitate standardizate. Centrul lor de date principal este certificat ISO 27001 și, prin urmare, consideră agenții guvernamentale din SUA și U.K. drept clienți. Pe dezavantaj, contul gratuit are doar 100 mb de spațiu, care este foarte redus. Serviciul costă 20 USD pe utilizator pe lună pentru întreprinderile mici și 40 USD pe utilizator pe lună pentru întreprinderi. 90 de zile de încercare, care include 100 MB.

De asemenea, editarea simultană nu este posibilă, deoarece atunci când o utilizare are fișierul, acesta este blocat. În timp ce funcționalitatea de conferință încorporată este un plus, se pot percepe taxe de acces la întâlnirea participanților.

Casetă (15 USD pe lună)

Există ceva de spus pentru a lucra dintr-un browser atunci când colaborați. Caseta utilizează legături, funcții de drepturi și drepturi sensibile chiar de pe browser. Vizualizatorul de fișiere integrat funcționează cu suita Microsoft Office, Adobe și altele, din confortul unei aplicații web.

Limita de dimensiune a fișierelor shred este de 2 GB, ceea ce este destul. În plus, puteți urmări în timp real, implicare, cum ar fi descărcare, comentarii și fișiere adăugate (pentru a numi câteva). Un lucru care ne place foarte mult de Box este integrarea extensivă a software-ului terț, precum multe aplicații Google, Twitter și DocuSign.

Suite MangoSpring Collaboration (5,00 USD pe lună)

Rețeaua socială nu este într-adevăr o fațetă a colaborării? Bineînțeles că este, dar nu vom intra prea adânc în MangoSpring Collaboration Suite cu accent pe rețelele de socializare pentru întreprinderi. Acest instrument aduce o perspectivă oarecum nouă cu instrumente de colaborare în echipă și o integrare intranet cu LinkedIn. Acest lucru permite popularea profilurilor angajaților cu detalii precum informații de contact, seturi de abilități și expertiză.

Mesajele instantanee se actualizează automat, pentru a beneficia de funcții precum chat-ul conferinței și videoconferință, precum și grupuri și proiecte. Pentru a finaliza funcțiile de rețea socială există și funcția de micro-blogging.

Programarea de aplicații deschise interfață cu sisteme de afaceri precum CRM, salarizare sau alte sisteme de afaceri HR. De asemenea, facilitează distribuirea și gestionarea proiectelor cu colaboratori externi. Gestionează conturile cu Active Directory și integrează-te cu alte instrumente precum Dropbox, Google Drive, OneDrive și Box.

Yammer (5,00 USD pe lună)

Yammer a preluat și câteva note din setul de rețele de socializare cu fișiere în tendințe și conținut popular, pe lângă partajarea, versiunea și notele de fișiere. O caracteristică care se remarcă printre colecțiile de instrumente de aici este sondajul. Sondajul este o idee simplă, utilă și la punct.

Utilizatorii pot configura, de asemenea, sondaje și evenimente pentru a fi partajate intern sau extern. Grupurile permit utilizatorilor să caute cuvinte cheie în conținut partajat. De asemenea, puteți gestiona mai multe domenii, controale de acces și roluri și drepturi de utilizator centralizate.

Socialcast (gratuit până la 50 de utilizatori) 

SocialCast este destinat companiilor mari cu un set puternic de gestionare a proiectelor, partajarea documentelor, grupuri de proiecte și funcționalități specifice activităților.

Creați grupuri private pentru a favoriza implicarea echipei. Serviciul este complet personalizabil pentru marca dvs. și puteți acorda acces public. Întregul set de funcții este disponibil pe fiecare platformă mobilă importantă.

MindMeister (proces gratuit)

MindMeister este un instrument de colaborare pentru crearea de minte pentru proiecte de dezvoltare. Sclipitor! Din cauza faptului că este întotdeauna greu de înțeles dezvoltatorii și inginerii (și părțile interesate în general) și hărțile minte sunt o modalitate de a „vizualiza” viziunea altcuiva.

Mindmeister - Brainstorming în cel mai bun mod

Acesta este un instrument destul de bine gândit care vă permite să mutați și să inserați sucursale de hartă, să controlați versiunea și să exportați fișierele dvs. într-o serie de formate. Cu aplicația mobilă vă puteți accesa hărțile de minte, iar modul offline vă permite să lucrați prin browser.

O altă caracteristică plăcută este că puteți încorpora linkuri, adrese de e-mail și note în noduri. De asemenea, este compatibil cu Freemind și MindManager.

Concluzie

După ce am răscolit o grămadă de aplicații de colaborare în cloud, am rotunjit o colecție diversă. Această listă nu este în niciun caz exhaustivă, cu toate acestea, ar trebui să vă ofere o idee bună despre gama de aplicații disponibile pentru colaborare și productivitate pentru IMM-uri..

Desigur, ne-ar plăcea să vă auzim gândurile și părerile în această privință, în secțiunea de comentarii de mai jos. Așa că nu ezitați să o folosiți și vă mulțumesc pentru a citi tot timpul.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map