iCloud Drive sau IDrive: Ce serviciu de hosting de fișiere oferă cea mai mare utilitate?

Dacă sunteți unul dintre cei aproximativ 588 de milioane de utilizatori Apple din întreaga lume, există șanse mari să utilizați iCloud Drive pentru stocarea conținutului online. Acest lucru este probabil, deoarece Apple nu face întotdeauna ușor pentru utilizatori să se îndepărteze de ecosistemul său strâns


În acest articol, vom arunca o privire atentă la un serviciu excelent care este ușor de utilizat dacă dețineți un Mac. IDrive este un serviciu de backup cloud versatil, ușor de utilizat, care oferă o integrare completă cu toate produsele Apple.

Abordarea hibridă a IDrive de stocare la distanță a fișierelor face atât o alegere excelentă pentru a vă proteja unitatea de disc și pentru a vă sincroniza conținutul pe dispozitive. Deși lipsa de aplicații integrate înseamnă că nu este încă pregătit să înlocuiască complet contul dvs. iCloud Drive, capacitățile largi și securitatea puternică a IDrive îl fac o alegere mai bună în majoritatea celorlalte moduri.

Pe parcursul acestei revizuiri cot la cot, voi descompune ambele servicii cloud pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine unde și când utilitatea IDrive depășește cea a iCloud Drive.

Pro și contra generali

Unul dintre avantajele utilizării iCloud Drive este faptul că nu depune mult efort pentru a-l pune în funcțiune. Acest lucru se datorează faptului că, dacă dețineți un iPhone, iPad, iPod sau Mac, l-ați obținut deja. Spre deosebire de alte soluții de stocare în cloud, iCloud este încorporat direct în sistemul dvs. de operare Apple.

De fapt, iCloud este într-adevăr o suită de aplicații, dintre care iCloud Drive este doar una. Cei 5 GB de spațiu de stocare gratuit pe care proprietarii produselor Apple îl obțin sunt de asemenea pentru a face backup la setările dispozitivului, e-mailurile și iTunes. Având în vedere că sunt folosite sute de milioane de dispozitive Apple, nu este de mirare că iCloud pretinde 780 de milioane de utilizatori din întreaga lume, în ciuda lansării în 2011.

Comparativ, IDrive a fost lansat în 2003 și are doar trei milioane de utilizatori. Totuși, IDrive și-a folosit începutul capului pentru a avea un efect bun.

În timp ce iCloud a făcut întotdeauna o treabă bună de sincronizare a dispozitivelor, limitări în accesul la conținut, bug-uri și frământări de securitate, cum ar fi încălcarea iCloud din 2014, au făcut-o să facă obiectul unui fel de scutire pe care Apple îl evită de obicei. Acesta este motivul pentru care Cloudwards.net a reunit o listă de alternative de stocare în cloud pentru utilizatorii de Mac neîncântați.

IDrive, între timp, este o soluție de backup polițată, concepută pentru a proteja cu ușurință și în siguranță datele de pe hard disk cu opțiuni precum criptarea privată. IDrive nu este doar cea mai bună opțiune de backup pentru cloud, ci se diferențiază de concurenți precum Backblaze, CrashPlan și Carbonite, dublându-se ca soluție de stocare în cloud..

Cloud Storage sau Backup online

Unul dintre punctele cheie ale celor care doresc să profite din plin de cloud ar trebui să fie conștienți de faptul că există o distincție a industriei între stocarea în cloud și backup online.

Diferența principală este că stocarea în cloud transferă fișierele folosind un folder dedicat fișierelor numit folder de sincronizare, în timp ce backup-ul online vă permite să etichetați fișierele pentru transfer în cloud, indiferent de locul în care sunt localizate pe hard disk.

De asemenea, soluțiile de stocare în cloud oferă adesea aplicații de productivitate a muncii care se integrează direct cu spațiul dvs. de stocare în cloud. Acesta este în special în cazul numelor mai mari din stocarea în cloud precum Google Drive, Dropbox, OneDrive și iCloud.

Soluțiile de backup online, între timp, au în mod obișnuit aplicații desktop destinate să simplifice procesul de copiere de hard disk cu instrumente de selecție de fișiere, opțiuni de restaurare și planificatoare de backup.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre diferențele cheie dintre stocarea cloud și backup online, acest articol este un loc bun pentru a începe.

iCloud Drive vs. IDrive: Matchup

Unul dintre cele mai bune lucruri despre IDrive este că nu numai că este un instrument de backup foarte bun, ci prezintă câteva caracteristici asociate în mod tradițional cu stocarea în cloud, precum partajarea și sincronizarea fișierelor. Acesta este unul dintre elementele cheie care conferă IDrive o valoare mai mare decât o copie de rezervă medie a norului sau o selecție de stocare în cloud. De asemenea, este motivul pentru care IDrive una dintre platformele cloud preferate aici, la Cloudwards.net.

Dacă iCloud-ul reînnoit sau IDrive-ul hibrid oferă utilizatorilor mai multă utilitate depinde în mare măsură de nevoile dvs. specifice platformei cloud. Pe parcursul a patru runde, voi descompune fiecare serviciu bazat pe stocarea fișierelor, sincronizarea, colaborarea și securitatea pentru a vă ajuta să decideți ce serviciu este cel mai potrivit pentru orice sarcină dată..

În timp ce aceste două servicii se suprapun în mai multe moduri, fiecare are, de asemenea, diferențe importante care le fac mai potrivite pentru anumite sarcini.

Prima etapă: stocarea fișierelor

Primul lucru la care se gândesc oamenii când se gândește la cloud, la eliminarea fișierelor, astfel încât să nu se aglomereze pe hard disk este o caracteristică foarte utilă. Cum se acumulează concurenții noștri?

icloud

Oricine se înscrie la un cont iCloud primește 5 GB spațiu de stocare gratuit. Având în vedere că iCloud este strâns integrat cu gama de produse Apple, este un lucru bun. Spațiul de stocare iCloud nu este folosit doar de iCloud Drive, ci e-mailul Apple, iTunes, Keychain iCloud, iCloud Photos și backup-ul setărilor dispozitivului dvs..

5 GB se pot termina destul de repede. Unul dintre avantajele iCloud este că Apple a oferit o gamă de planuri de preț mult mai flexibilă decât cele oferite de majoritatea serviciilor de stocare în cloud.

Spatiu de depozitareCost lunar
50GB$ 0,99
200GB$ 2,99
1TB$ 9.99
2TB$ 9.99

Prețul de 1TB este în concordanță cu concurența. Înainte de 2015, prețurile umflate ale iCloud până atunci (1TB costă 20 de dolari) au fost un alt motiv pentru care mulți utilizatori au rămas departe.

Un avantaj al unității iCloud Drive față de serviciile precum Dropbox și Google Drive este că este încorporat în sistemul de operare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să descărcați niciun program pentru a putea funcționa.

Începând cu Sierra, fișierele stocate pe desktop și dosarele de documente de pe Mac se sincronizează automat cu Drive iCloud. Dacă Mac-ul dvs. începe să funcționeze scurt pe spațiul de pe hard disk, iCloud Drive va elimina fișierele utilizate rar din computer, păstrându-le în cloud. Acest lucru este util mai ales pe dispozitivele care sunt ușoare pe spațiu, cum ar fi MacBook Air.

iCloud Drive nu funcționează bine cu versiunile mai vechi de Mac OS sau iOS, așa că veți dori să vă asigurați că executați cele mai recente versiuni ale fiecărui sistem de operare.

Deși suportul pentru Android nu este disponibil, iCloud Drive poate fi utilizat pentru sincronizarea conținutului cu mașinile Windows. Pentru utilizatorii Windows, iCloud Drive creează un folder de fișiere dedicat pentru conținut sincronizat. De asemenea, vă puteți accesa fișierele de pe orice dispozitiv accesând icloud.com.

iCloud Drive poate stoca orice tip de fișier cu dimensiuni de până la 15 GB. Fișierele șterse pot fi recuperate, dar numai până la 30 de zile. Nu există nicio modalitate de a extinde această setare, așa cum există cu alte servicii de stocare în cloud. Subburnerii Sync.com Pro, de exemplu, pot recupera fișierele șterse în mod necuvenit.

Spre deosebire de majoritatea celorlalți furnizori de stocare în cloud, iCloud Drive vă permite să restaurați versiunile anterioare de fișier pentru doar orice fișier. Cu toate acestea, aplicațiile native care se integrează cu iCloud Drive includ funcția „reveni la” de la Apple, ceea ce vă permite să faceți la fel.

Eu conduc

IDrive s-a dezvoltat cu o copie de rezervă de pe hard disk și astăzi este considerată una dintre cele mai bune alegeri pe piața de consum pentru acea sarcină. Puteți încerca serviciul mai întâi datorită spațiului de rezervă gratuit de 5 GB, dar este posibil să aveți nevoie de mai multe pentru a vă proteja complet dispozitivul.

IDrive nu oferă multe planuri, dar este de 1TB, oferind un preț atât de competitiv încât nu este mare lucru. IDrive oferă în prezent o reducere pentru primul an, astfel încât costul se ridică la o medie de doar 4,34 USD pe lună. Cu toate acestea, va trebui să plătiți tot anul în avans.

Dacă preferați un serviciu de backup online care oferă o opțiune de la o lună la alta, Backblaze (5,00 USD pe lună) este o alegere populară. CrashPlan (5,99 USD pe lună) este un alt serviciu puternic, care stă bine împotriva IDrive.

Ambele servicii oferă, de asemenea, spațiu de rezervă nelimitat. Captura este că acestea vă permit doar să faceți backup pentru un singur dispozitiv, în timp ce IDrive vă permite să faceți backup dispozitive nelimitate.

Un alt avantaj cheie pe care IDrive îl are asupra Backblaze și Crashplan este că include funcții de sincronizare. IDrive nu vă obligă să gestionați spațiul de rezervă și sincronizarea împreună, ceea ce ar putea deveni frustrant. În schimb, primiți 1 TB de spațiu de rezervă și 1 TB de spațiu de sincronizare inclus în abonament.

Selectarea fișierelor și a folderului cu IDrive se face prin etichetarea oricărui conținut pe care doriți să îl salvați din interfața desktop.

Deoarece nu vă obligă să mutați conținutul pe care doriți să îl păstrați într-un folder dedicat, cum ar fi iCloud, IDrive este o alegere mult mai bună pentru a recupera conținutul și structura hard disk-ului în caz de avarie sau altă problemă..

La fel ca majoritatea soluțiilor de backup online, IDrive vă permite să programați backup-uri de rutină de la clientul său desktop. Acest lucru vă permite să desemnați ore pentru rularea copiilor de rezervă, astfel încât cerințele de lățime de bandă a proceselor să nu afecteze celelalte lucrări.

IDrive acceptă, de asemenea, o copie de rezervă continuă. Copie de rezervă continuă înseamnă că modificările se reflectă în cloud IDrive în timp real. Această metodă de rezervă este recomandată dacă lucrați la fișiere sensibile care nu pot aștepta backup-ul programat regulat. Copia de rezervă continuă este limitată la fișiere cu dimensiunea de până la 500 GB.

Cei mai mulți profesioniști de rezervă recomandă nu numai să stochezi o copie a conținutului discului tău de la distanță, ci să păstrezi una pe mâna locală și pe un hard disk extern. Acest lucru se datorează faptului că restaurările complete de la unitățile externe sunt mult mai rapide decât restaurările complete de la centrele de date la distanță.

IDrive vă permite să gestionați atât backup-ul de la distanță cât și unitatea externă în tandem de la clientul său de birou. Aceasta este o atingere plăcută, deoarece, altfel, ar fi trebuit să petreci timp pentru verificarea încrucișată a celor două pentru a te asigura că aceleași fișiere și dosare au fost salvate în ambele.

Un alt punct de vânzare al IDrive care îl face o alegere excelentă de rezervă este serviciul său gratuit IDrive Express. Cu acest serviciu, în loc să procesați inițial backup online complet, IDrive vă va trimite un hard disk extern.

Completați această unitate cu toate datele pe care doriți să le faceți backup și să le trimiteți înapoi, iar IDrive îl va încărca în spațiul dvs. de backup pe site. Acest lucru vă poate economisi zile și chiar săptămâni de timp, în funcție de cât de multe date aveți de rezervă. IDrive Express poate fi folosit și pentru restaurări complete.

IDrive oferă controlul versiunii pentru orice tip de fișier, păstrând cele zece versiuni anterioare ale oricărui fișier dat. Fișierele șterse sunt de asemenea păstrate timp de 30 de zile.

Câștigătorul turului unu: IDrive

Din punct de vedere valoric, alegerea între iCloud Drive și IDrive se bazează parțial pe nevoile dvs. De exemplu, dacă aveți pur și simplu nevoie de încă 50 GB spațiu de sincronizare pentru a menține produsele Apple conectate, este logic să rămâneți la iCloud deoarece puteți obține asta doar pentru un dolar pe lună.

Dacă te gândești mai mare, opțiunea 1TB a IDrive costă doar jumătate din iCloud. De asemenea, opțiunea 1TB a IDrive este de fapt 2TB de spațiu de stocare împărțit între sincronizare și backup online.

Faptul că IDrive este, de asemenea, o adevărată soluție de backup online este probabil cea mai importantă considerație pentru a decide cu ce serviciu preferați să vă stocați fișierele. iCloud este conceput pentru a proteja un subset de conținut important stocat în desktopul și dosarele de documente, dar nimic dincolo de asta. Între timp, IDrive poate fi utilizat pentru a stoca orice folder de pe hard disk și nu vă face să vă reordonați structura fișierului dvs..

Faptul că oferă și o interfață desktop pentru a gestiona întregul proces de rezervă este icingul de pe tort. Când vine vorba de utilitatea de stocare a fișierelor, IDrive este ușor câștigătorul.

A doua rundă: sincronizare

Menținerea fișierelor dvs. sincronizate între toate dispozitivele dvs. este importantă pentru oricine utilizează mai multe dispozitive în viața de zi cu zi. Care dintre cele două servicii este cel mai bun în această privință?

icloud

Istoric, Apple a fost o companie oarecum zgârcitoare când vine vorba de colaborarea cu platforme care nu sunt direct sub umbrela sa. Apple s-a desprins oarecum de această tendință, permițându-vă să descărcați un folder de sincronizare iCloud Drive pe mașina dvs. Windows. Asistența Android ar fi drăguță – dar pași de copil.

Pentru ce dispozitive limitate îi permite utilizatorilor să sincronizeze, iCloud Drive funcționează destul de perfect. Utilizatorii de produse Apple nu trebuie să deranjeze descărcarea și setarea nimicului. Trebuie doar să activați serviciul prin conectarea la iCloud (situat sub „preferințe”) cu ID-ul dvs. Apple.

Pe viitor, orice conținut din folderele iCloud Drive, desktop și documente va fi sincronizat automat cu cloud.

Utilizatorii de Windows vor trebui să descarce și să instaleze aplicația iCloud pe computerul lor. Odată instalat, dosarele dvs. de unități iCloud, desktop și documente vor fi disponibile în folderul respectiv.

Pentru a compara mai bine vitezele de sincronizare ale iCloud cu cele ale IDrive, am efectuat câteva teste simple de încărcare și descărcare pentru a vedea cât de rapid se va sincroniza conținutul dintre laptopul meu și cloud. Am utilizat un folder comprimat de 258 MB compus din mai multe tipuri de fișiere diferite pentru aceste teste. Viteza de descărcare și încărcare a internetului meu la momentul efectuării acestor teste era de 32 Mbps și 12 Mbps, conform speedtest.net.

Testează unulTestul doiIn medie
Încărcați04:5804:4604:52
Descarca00:3500:2400:30

Aceste numere nu sunt rele, dar sunt ceva mai lente decât alte servicii pe care le-am folosit, inclusiv IDrive. Cu toate acestea, rețineți că vitezele de încărcare și descărcare vor varia de la un utilizator la un număr de variabile bazate pe specificații de dispozitiv, viteze de internet și locație fizică.

Problema mai mare pe care o am cu iCloud este că nu încorporează transferuri de fișiere incrementale la nivel de bloc în arhitectura de sincronizare. O astfel de arhitectură înseamnă că fișierele nu sunt reîncărcate sau descărcate în întregime atunci când se face o modificare a fișierului. După cum veți vedea cu IDrive, această abordare poate accelera considerabil sincronizarea.

Eu conduc

Sincronizarea cu IDrive funcționează ca în cazul majorității serviciilor de stocare în cloud, folosind metoda popularizată de Dropbox. Pur și simplu creează un folder de fișiere pe dispozitivul dvs. când descărcați aplicația IDrive.

Numit folder de sincronizare, se comportă cam ca orice alt folder de sistem, cu excepția faptului că orice conținut stocat în acesta este stocat atât pe hard disk, cât și în spațiul dvs. de stocare IDrive.

Sincronizarea IDrive funcționează ca un serviciu tradițional: descărcarea aplicației desktop creează un nou folder pe hard disk. Orice conținut stocat în acest folder va fi disponibil pentru alte dispozitive conectate la contul dvs. IDrive.

IDrive are aplicații desktop atât pentru Mac OS cât și pentru Windows, plus aplicații mobile pentru iOS, Android și Windows Phone.

Am efectuat aceleași teste de viteză de sincronizare pe care le-am făcut cu IDrive ca și cu iCloud.

Testează unulTestul doiIn medie
Încărcați03:4603:3203:39
Descarca00:1800:2400:21

Nu numai că aceste rezultate au fost mai bune decât iCloud, deoarece IDrive menționat folosește transferuri de fișiere incrementale la nivel de bloc pentru a ajuta la accelerarea viitoarelor transferuri de fișiere.

Pentru a vedea cât de mult au ajutat transferurile la nivel de bloc, am efectuat câteva teste suplimentare de încărcare. Deschizând folderul meu comprimat de 258 MB, am șters unul dintre fișierele sale. Apoi, mutat a înlocuit fișierul modificat în folderul meu de sincronizare desktop.

Folderul modificat încărcat în 1:56. Acest lucru este de fapt un pic mai lung decât mă așteptam, deoarece teste similare din trecut au dus la încărcări sub treizeci de secunde. Cu toate acestea, după cum puteți vedea, fără a pierde timpul încărcând din nou întregul dosar, IDrive vă poate economisi destul de mult timp și lățime de bandă.

IDrive vă permite, de asemenea, să accelerați lățimea de bandă pe care o folosește, ceea ce afectează atât viteza de rezervă cât și viteza de sincronizare. În acest fel, dacă lucrați cu fișiere mari și întâmpinați unele încetiniri, puteți regla în consecință.

Câștigătorul turului doi: IDrive

Chiar dacă sunteți un utilizator de dispozitiv Apple devotat, ar putea avea sens să oferiți IDrive o imagine pentru sincronizarea conținutului dvs. Nu numai că transferurile inițiale de fișiere sunt mai rapide cu IDrive decât iCloud, utilizarea lui de încărcări și descărcări incrementale la nivel de bloc vă va economisi un timp considerabil, în special atunci când lucrați cu fișiere mai mari.

Faptul că IDrive acceptă și Android îl face un câștigător clar pentru utilizatorii de Mac care nu sunt fani ai iPhone-ului.

Runda a treia: partajarea fișierelor

Posibilitatea de a partaja fișiere cu colaboratorii, prietenii și familia este unul dintre principalele beneficii ale cloud-ului, în cele din urmă, Apple va retrage unele dintre punctele pe care le-a pierdut pentru IDrive?

icloud

Utilizatorii iCloud Drive nu pot partaja foldere cu alții, astfel încât este o alegere slabă pentru colaborările echipei. Vă permite să partajați fișiere individuale, permițând chiar și utilizatorii non-iCloud să le vizualizeze. Cu toate acestea, există o limită pentru dimensiunea fișierului de 200 MB.

Când decideți să partajați un fișier, iCloud Drive creează o legătură îndreptată către acel fișier, care poate fi apoi distribuită prin Mail, Mesaj, Twitter, Facebook, AirDrop sau o simplă copiere și lipire.

Permisiunile de vizualizare sau de editare sunt atașate direct la acel link, ceea ce înseamnă că oricine are această legătură va avea aceleași permisiuni.

Din păcate, iCloud nu oferă niciun mijloc de protejare a parolei sau de stabilire a datelor de expirare, ceea ce înseamnă probleme când vine vorba de a controla cine are acces la conținutul dvs..

iCloud are unele componente de colaborare la îndemână în aplicațiile sale native de productivitate, care includ:

  • Pagini: un procesor de texte
  • Numere: o foaie de calcul
  • Keynote: un instrument de prezentare

Aceste caracteristici pot fi utilizate pentru a comenta lucrările în curs sau pentru a sugera sau a face modificări.

Eu conduc

IDrive acceptă partajarea atât a dosarelor, cât și a fișierelor. Indiferent dacă conținutul se află în spațiul dvs. de rezervă sau de sincronizare, nu trebuie decât să faceți clic dreapta pe obiect și să selectați partajare. Acest lucru se poate face de pe desktop sau de pe site-ul IDrive.

Când alegeți să partajați un dosar sau un fișier, se creează un link care indică obiectul respectiv, pe care îl puteți copia și lipi, sau posta direct pe Facebook sau Twitter. Există, de asemenea, o opțiune de a trimite link-ul într-un e-mail.

Unul dintre avantajele partajării cu IDrive este că puteți seta protecția prin parolă și accesa datele de expirare pe orice link creați. Nu numai că iCloud nu oferă aceleași funcții, nici Google Drive sau OneDrive.

Dezavantajul IDrive este că nu are aplicații integrate cum ar fi acele servicii care să contribuie la îmbunătățirea colaborărilor. În schimb, cei autorizați de modificare vor trebui să descarce conținutul, să efectueze modificări și apoi să-l încarce înapoi în contul dvs. IDrive.

Interfața web IDrive prezintă fila „comună” din care puteți urmări legăturile pe care le-ați creat și elimina sau modifica accesul. O filă „distribuită cu mine” vă permite să examinați conținutul altor utilizatori IDrive care v-au distribuit.

Câștigătorul turului trei: egalitate 

Spațiul de stocare în cloud cu aplicații integrate este unul dintre cele mai simple și mai productive moduri de a colabora cu conținut cu alții. Acesta ar trebui să fie un motiv convingător pentru a partaja conținut cu iCloud, mai degrabă decât cu IDrive. Cu toate acestea, incapacitatea de a crea foldere partajate este un dezavantaj major în comparație cu servicii precum Dropbox și Google Drive.

Pentru simplul act de partajare a conținutului, IDrive este opțiunea mai sigură, deoarece are opțiuni mai bune de control al conținutului. Dezavantajul IDrive este că cei invitați să vizualizeze sau să editeze conținutul dvs. va trebui să le descarce pentru a face acest lucru. Nu există nici măcar o opțiune de a previzualiza conținutul online.

La final, niciun serviciu nu este o opțiune excelentă pentru partajarea de conținut, deoarece ambele au dezavantaje mari.

Runda a patra: securitate

Nu în ultimul rând, păstrarea datelor în siguranță de hackeri ar trebui să fie o prioritate pentru oricine. Cum ajung cei doi provocatori ai noștri aici?

icloud

Apple scamblează datele în timp ce sunt în tranzit pe Internet utilizând securitatea stratului de transport (TLS) și în repaus în centrele de date iCloud. În ambele cazuri, se utilizează un criptare AES de cel puțin 128 biți. Deși multe servicii cloud optează pentru AES de 256 biți, niciun nivel de criptare nu se crede crăpător prin atacul de forță brută, chiar și cu cei mai avansați supercomputere din lume.

Parolele iCloud Drive au restricții destul de puternice, inclusiv cel puțin 8 caractere, un număr și cel puțin o litere mare și minusculă. Există, de asemenea, o opțiune de adăugare a verificării în doi pași pentru a accesa iCloud de pe un dispozitiv nou sau iCloud.com.

Apple vă oferă utilizarea unui manager de parole cloud numit iCloud Keychain. Ca și LastPass, iCloud Keychain vă permite să setați parole greu de spart, fără să le amintiți singuri.

În timp ce conținutul dvs. este criptat pe serverele iCloud Drive, acesta rămâne accesibil angajaților Apple, deoarece compania păstrează o copie a cheii de criptare. Aceasta înseamnă că nu numai că Apple v-ar putea accesa datele, ci și ANSA sau o altă agenție guvernamentală prin ordonanță.

Există zvonuri de aproximativ un an în care Apple are în vedere să urmeze pașii serviciilor cloud precum Sync.com prin a deveni un serviciu de cunoaștere zero. Aceasta ar pune cheile de criptare numai în mâinile tale, împiedicând Apple sau oricine altcineva să vă decripteze conținutul. Până în prezent, această mișcare nu s-a întâmplat.

Apple menține centre de date de ultimă generație pe ambele coaste ale Statelor Unite (Oregon, Carolina de Nord, California și Nevada), concepute pentru a vă proteja datele împotriva dezastrelor naturale și provocate de om. Noi centre de date internaționale sunt, de asemenea, în lucru.

Eu conduc

IDrive protejează, de asemenea, datele în tranzit cu un tunel TLS sigur. Compania optează pentru AES de 256 biți în loc de 128 biți, totuși. Același nivel de criptare este utilizat pentru a vă asigura conținutul în repaus pe serverele IDrive.

Și mai bine, IDrive vă oferă opțiunea de criptare implicită sau privată. Cu criptare implicită, IDrive atribuie o cheie de criptare și păstrează cheia pentru tine. Optarea pentru criptarea privată vă permite să setați propria cheie, pe care IDrive nu o cunoaște. Acest lucru transformă IDrive într-o soluție de cunoaștere zero și oferă cea mai bună securitate posibilă pentru datele dvs..

Dacă configurați o cheie de criptare privată, IDrive nu va putea reseta parola în cazul în care ați uitat-o. Acest lucru este valabil pentru orice serviciu de cunoaștere zero, ceea ce face o idee bună să folosești un manager de parole cloud. Este și un alt motiv bun pentru a încorpora un hard disk extern în strategia de backup.

Pentru a se asigura că datele utilizatorilor sunt disponibile 24/7, IDrive întreține mai multe centre de date din întreaga lume. Centrele de date ale IDrive sunt verificate periodic de terți pentru a verifica vulnerabilitățile și a face recomandări pentru îmbunătățiri.

Caracteristicile centrelor de date includ toate tipurile de caracteristici de securitate fizică, cum ar fi supravegherea video, senzori de mișcare și protecții împotriva cutremurelor și a altor dezastre naturale.

Round Four Câștigător: IDrive

Atât iCloud cât și IDrive criptează datele dvs. cloud în tranzit și în repaus, ceea ce este cel mai important lucru. Ambele servicii protejează, de asemenea, datele dvs. în centrele de date de ultimă generație.

IDrive oferă totuși un avantaj convingător de securitate, oferindu-ți opțiunea de criptare cu cunoștințe zero. Până când Apple decide să înceapă să facă același lucru, IDrive ar trebui să fie considerată opțiunea mai sigură.

Verdictul – Câștigător: IDrive

Dacă sunteți un utilizator de produse Apple, probabil că va fi greu să descărcați iCloud Drive cu totul, deoarece este atât de strâns legat de experiența Apple. Este în regulă, deși, în ciuda unor defecte, este încă cea mai bună modalitate de a stoca iTunes și are unele avantaje decente în materie de productivitate datorită aplicațiilor de birou integrate Apple..

Cu toate acestea, în general, este greu să nu vezi IDrive ca un serviciu cloud mai bun. IDrive vă permite să sincronizați conținutul pe mai multe platforme decât iCloud Drive, și se sincronizează mai repede decât iCloud Drive, datorită transferurilor de fișiere incrementale la nivel de bloc.

IDrive este, de asemenea, conceput pentru a vă imagina cu fidelitate hard disk-ul, în timp ce iCloud vă obligă să mutați conținutul dorit de la distanță în dosarele specializate. Cu o opțiune pentru securitate cu cunoștințe zero, datele dvs. sunt de asemenea mai sigure cu IDrive.

În cele din urmă, având în vedere că planul 1TB al IDrive vă oferă atât 1 TB de rezervă, cât și 1 TB de spațiu de sincronizare pentru aproximativ jumătate din costul planului 1TB al Apple, acesta oferă o valoare mai mare.

Nu există nicio întrebare că iCloud a înregistrat îmbunătățiri extraordinare în ultimii câțiva ani și, vorbind despre criptarea zero-cunoștințe la orizont, se pare că Apple este încă investit în realizarea unui produs de consum foarte bun. Dar deocamdată, având în vedere alegerea de a investi în mai mult spațiu iCloud sau de a vă abona la IDrive, opțiunea a doua este alegerea inteligentă.

De acord sau nu? Vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți despre iCloud și IDrive în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me