Ghid intermediar pentru utilizarea WordPress

WordPress este cel mai popular CMS (sistem de gestionare a conținutului) disponibil astăzi, alimentând în prezent peste 30 la sută din toate site-urile online. Este o platformă incredibil de diversă care vă permite să realizați meticulos un site care să se potrivească nevoilor dvs..


În acest ghid intermediar de utilizare a WordPress, vom merge mai adânc în gaura iepurelui în utilizarea platformei. Vom arunca o privire asupra optimizării motorului de căutare, reducând timpul de încărcare pe site-ul dvs., vom trata cu WordPress într-o setare cotidiană și vom rezolva unele probleme comune ale WordPress.

În funcție de locul în care vă aflați, acest ghid poate fi un pic prea simplu sau prea complex. Avem alte două ghiduri pentru WordPress, deci asigurați-vă că le verificați după ce ați trecut prin acesta:

 • Ghid pentru începători pentru utilizarea WordPress
 • Ghid avansat de utilizare a WordPress

WordPress și optimizarea motorului de căutare

Deși nu este specific WordPress, SEO (optimizarea motorului de căutare) este o parte uriașă a utilizării CMS. Așa cum am menționat în ghidul nostru pentru începători, pluginul SEO Yoast este un instrument esențial pentru a vă asigura că adunați traficul organic din motoarele de căutare. Vom trece peste elementele de bază ale pluginului, precum și câteva bune practici pentru SEO în general.

Indexarea motorului de căutare

Înainte de a face orice SEO, va trebui să trimiteți site-ul dvs. pentru indexare. Vom trece în special la indexarea Google, dar există pași separat pentru alte motoare de căutare. În primul rând, accesați Google Search Console și conectați-vă cu un cont Google.

Odată intrat, faceți clic pe „Adăugați o proprietate” și trimiteți-o pentru indexare. Rețineți că va trebui să introduceți adresa URL completă a site-ului dvs., inclusiv protocolul. De exemplu, dacă aveți un certificat SSL, va trebui să adăugați „https: //” în partea din față a adresei URL.

Se va deschide o fereastră nouă cu două file. Faceți clic pe „metode alternative” și bifați caseta „Etichetă HTML”. Veți vedea un script complet pe care să îl plasați în antetul dvs., dar nu aveți nevoie de toate acestea pentru Yoast SEO. În schimb, copiați codul dintre paranteze după „content =.”

Cu acest cod încă pe tablou, întoarceți-vă la WordPress și asigurați-vă că aveți pluginul Yoast SEO instalat. În bara de instrumente din partea stângă, faceți clic pe fila cu eticheta „SEO”. În ecranul următor, faceți clic pe „instrumente pentru webmaster”.

Lipiți codul în „Cod de verificare Google” și salvați modificările. Există, de asemenea, sloturi pentru codurile Bing și Yandex. Accesați Google Search Console și dați clic pe „verificați”. După aceea, ați verificat oficial că sunteți proprietarul domeniului, dar nu ați trimis de fapt site-ul dvs. pentru indexare. Pentru aceasta, va trebui să trimiteți o sitemap.

Yoast SEO generează automat o sitemap pentru tine. Practic, este un index al tuturor paginilor tale web, care permite bots-urilor Google să-și acceseze site-ul și să găsească informații pentru indexare..

Adăugarea unuia la Google Search Console este la fel de simplu ca oricând. Reveniți la consola dvs. și ștergeți toate sitemap-urile depășite sau invalide. Apoi, faceți clic pe „Adăugați / testați sitemap” în colțul din dreapta sus. Introduceți „sitemap_index.xml” și trimiteți-l. Pe parcursul a câteva zile, Google va începe să se târască pe site-ul dvs. și să indexeze paginile și postările în rezultatele căutării.

Indicele de sit-uri pe care Yoast îl creează include tot ce ține de site-ul dvs., inclusiv subiecte, categorii și forumuri. Dacă nu doriți ca totul să apară în rezultatele căutării, atunci puteți configura site-ul dvs. în WordPress.

Reveniți la fila SEO Yoast și dați clic pe „aspectul căutării”. Apoi, faceți clic pe „tipuri de conținut” pentru a vedea toate sitemap-urile diferite din indexul dvs. Puteți dezactiva în mod individual oricare dintre planurile de sit-uri, precum și seta un șablon de titlu și meta-descriere. Veți dori să aruncați un pic mai mult în jurul acestei zone, deoarece are setări pentru modul în care veți afișa în rezultatele căutării și în fluxurile RSS.

Optimizare pentru motoarele de căutare

După ce ați fost indexat, puteți începe să vă optimizați postările pentru clasamentele de căutare. Acesta este un subiect destul de dens, așa că vom trece doar la elementele de bază ale modului în care puteți utiliza pluginul SEO Yoast pentru a vă ajuta să vă clasificați.

În fiecare postare și pagină, veți avea o casetă pentru SEO. Există două file: cuvinte cheie și lizibilitate. Lectibilitatea este o analiză automatizată a cât de simplu este să citiți conținutul dvs. cu câteva recomandări despre cum să vă îmbunătățiți scorul. Calitatea factorilor de conținut în clasamentele Google, astfel încât să acordați o atenție deosebită acestei secțiuni.

Următorul cuvânt cheie. Acesta este centrul tuturor SEO, cuvântul cheie sau expresia care spune motoarelor de căutare despre conținutul tău. Veți dori să alegeți ceva care este relevant pentru subiectul dvs., dar nu prea larg. De exemplu, dacă ai scrie o postare despre cum să faci pizza de casă, atunci „pizza de casă” ar fi un cuvânt cheie mult mai bun decât „pizza” și „cum să faci pizza de casă” și mai bine.

Veți dori să utilizați cuvântul dvs. cheie în câteva zone. Titlul postului, adresa URL, meta descrierea și conținutul real ar trebui să conțină cuvântul cheie. Cu toate acestea, nu-l încărcați în conținut, în încercarea de a obține un clasament de căutare mai ridicat, deoarece Google a luat măsuri pentru a atenua acest tip de practică.

intermediar-guide-wordpress-6

După ce configurați totul pentru SEO, veți obține un scor, fie roșu, portocaliu, fie verde. Mai jos există câteva sugestii despre zona de conținut despre ceea ce puteți face pentru a îmbunătăți SEO-ul unui anumit subiect, deși ar trebui să luați unele cu un bob de sare.

De exemplu, un site de știri care publică articole sub 300 de cuvinte de multe ori va fi probabil înscris în scorul Yoast pentru că conținutul este prea scurt. În acest caz, problema menționată de Yoast nu este neapărat o problemă, așa că folosiți cea mai bună judecată când citiți acestea.

Acest lucru este esențial pentru o înțelegere a SEO pe care o putem oferi în acest ghid. Sistemul Google este în continuă schimbare, de aceea este important să fiți la curent cu ceea ce caută bots Google atunci când scanează conținutul site-ului dvs..

Optimizarea WordPress

Există o singură problemă din toată puterea WordPress. Platforma se poate încetini cu ușurință la o rampă atunci când este blocată de prea multe pluginuri, teme extravagante sau elemente de design inutile. În această secțiune, vă vom ajuta să tăiați grăsimea, astfel încât WordPress să funcționeze fără probleme, fără să arate demodat.

Optimizarea imaginii

Imaginile sunt dușmanul tău cel mai rău când vine vorba de încărcarea timpului. Puteți avea articole în valoare de zeci de ani stocate pe site-ul dvs. și totuși să nu provocați un obstacol la fel de mult ca un pachet de imagini. Trebuie să vă optimizați imaginile pentru a reduce cât mai mult posibil dimensiunea fișierului, fără a sacrifica calitatea.

Aceasta începe cu imaginile pe care le capturați de fapt. Vă recomandăm fișiere .png pentru capturi de ecran sau orice imagine digitală. Rezoluția înaltă a celor mai moderne afișaje va cripta sub compresia unui .jpg, ceea ce duce la imagini confuze dificil de citit. Dacă proiectați grafică, .jpg funcționează, dar recomandăm un fișier .svg (vector).


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Următoarele sunt dimensiunile fișierului. Cu toate acestea, dimensiunile nu sunt aceleași cu rezoluția. Vom vorbi mai mult despre asta într-un pic. În funcție de temă, zona de text va avea o lățime maximă. În mare parte, este aproximativ 600-800 pixeli.

Tema dvs. ar trebui să redimensioneze orice imagine mare pentru a se potrivi cu lățimea zonei de conținut. Chiar și așa, acel fișier complet este stocat pe serverul dvs. Pentru a reduce cât mai mult dimensiunea fișierului, aruncați lățimea la cel puțin 800 de pixeli. Puteți face acest lucru în orice editor de imagine, chiar și cel inclus în Windows.

Totuși, rezoluția nu este aceeași cu dimensiunile. Rezoluția dvs. se referă la numărul de pixeli din imagine. Pentru majoritatea utilizării web, 72 PPI (pixeli pe inch) funcționează bine. Este puțin probabil ca fișierul dvs. să fie vreodată tipărit și, prin urmare, nu are nevoie de o rezoluție mai mare. O rezoluție mai mare duce la un fișier mai mare și la o durată mai mare de încărcare, chiar dacă calitatea nu este deloc afectată.

Până în acest moment, am vorbit în mod specific despre orice imagine digitală, indiferent dacă este o captură de ecran sau o grafică. Dacă utilizați fotografii, totuși, mentalitatea este puțin diferită. jpgs funcționează mai bine pentru fotografii. Culorile sunt mult mai complexe, ceea ce face spațiul larg al culorilor .jpg ideal pentru compresie. Spre deosebire de munca digitală, nu aveți de-a face cu linii și text ultra-drepte.

Înainte de a încărca chiar imaginea, asigurați-vă că veți fi optimizate în prealabil, reducând dimensiunea fișierului prin reduceri de rezoluție și dimensiuni. De regulă, orice imagine digitală de 800 × 500 pixeli cu o rezoluție de 72 PPI salvată ca .png ar trebui să fie bine pentru utilizarea web. Dacă aveți nevoie de o imagine de caracteristică mare, atunci ridicați dimensiunile până când arată bine pe tema dvs..

Bătălia nu s-a încheiat totuși. Există încă unele economii pentru finalul WordPress. Folosind un plugin de optimizare a imaginilor, puteți reduce dimensiunea fișierului de imagini, economisind de obicei 30% sau mai mult. Iată câteva recomandări:

 • WP Smush
 • ShortPixel Image Optimizer
 • reSmush.it

Optimizarea bazei de date

Imaginile sunt cel mai mare infractor atunci când vine vorba de optimizare, dar puteți face câteva alte lucruri pentru a accelera și mai mult site-ul. Pluginul WP-Optimize curăță toate resturile de pe site-ul dvs., reducând timpul de încărcare pentru vizitatorii dvs. și grăbind fluxul de lucru în backend-ul WordPress.

În esență, WordPress stochează tot ceea ce site-ul dvs. creează. Este drăguț pentru că nu pierzi nicio muncă, dar îți îmbunătățește sistemul. Lucruri precum reviziile postate, comentariile neaprobate și spam, pingbacks, trackbacks și opțiuni tranzitorii expirate ocupă tot spațiul în baza de date.

WP-Optimize vă permite să ștergeți automat toate acestea cu un singur buton. Puteți verifica ce doriți salvat și ceea ce doriți dispărut și lăsați pluginul să se ocupe de restul.

Lucrul important despre acest plugin este însă că scanează tabelele bazei de date MySQL. Pe măsură ce adăugați, ștergeți și mutați conținutul de pe site-ul dvs., tabelul dvs. va deveni mai aglomerat și mai puțin concentrat. WP-Optimize intră și curăță toată gunoiul, astfel încât să ai eficiență maximă.

Cu toate acestea, există șansa ca acesta să șteargă ceva crucial pentru site-ul dvs. Deși este foarte puțin probabil, pluginul este complet automatizat și uneori se întâmplă greșeli. Din fericire, include o caracteristică de rezervă a site-ului dvs. prin UpdraftPlus înainte de optimizarea dvs..

UpdraftPlus se integrează cu platforme precum Google Drive, Dropbox și Rackspace, astfel încât să puteți accesa în mod convenabil copiile de siguranță în cazul în care ceva va fi ciudat. Pentru a afla mai multe despre acești furnizori de stocare în cloud, citiți recenzia Google Drive și recenzia Dropbox.

Optimizarea bazei de date nu are un impact la fel de mare ca optimizarea imaginii în ceea ce privește viteza. Cu toate acestea, face ca backend-ul WordPress să se simtă mai fluid în timp ce deschideți ceva spațiu pe serverul dvs..

Optimizare gazduire web

Ultimul pas în optimizarea site-ului tău este să te uiți la casa în care trăiește. Gazduirea web este o parte critică a modului în care funcționează fără probleme site-urile WordPress, un motiv important pentru care este o idee proastă să găzduiești propriul tău site web. Optimizarea din partea serverului vă poate ajuta cu timpi de încărcare mai rapide și securitate sporită.

Cele mai multe planuri WordPress, în afara paginilor care sunt exagerat de scumpe (citiți recenzia noastră pagely), folosesc o arhitectură comună în care mai mulți utilizatori locuiesc pe același server, trecând resursele în jur. Dacă este cazul, căutați un server cu densitate mică, unul cu un număr mai mic de utilizatori, astfel încât să aveți acces mai mare la resurse. De exemplu, Bluehost (citiți recenzia noastră Bluehost) folosește servere partajate cu densitate mică pentru planurile WordPress.

Unii furnizori precum DreamHost (citiți recenzia DreamHost) oferă în schimb planuri VPS (server privat virtual) pentru WordPress. Este ca un server partajat, dar obțineți o cantitate statică de resurse pentru site-ul dvs., crescând consistența în timpii de încărcare.

În continuare, va trebui să urmăriți un fel de plugin de memorie în cache. Mulți furnizori de găzduire web includ un plugin de memorie în cache cu abonament WordPress, cum ar fi SiteGround (citiți recenzia noastră SiteGround). Stochează temporar datele pentru a accelera timpul de încărcare, în special în locații aflate departe de server.

Caching-ul este o parte uriașă a optimizării site-ului tău. În esență, servește o versiune statică a site-ului dvs., astfel încât serverul nu trebuie să preia conținut de fiecare dată când introduceți domeniul dvs. În timp ce pluginurile de memorie cache dezvoltate de gazdă web sunt cel mai bun pariu, există unele gratuite în directorul pluginurilor WordPress:

 • WP Super Cache
 • W3 Cache totală
 • Hummingbird Page Speed ​​Optimization

Aici, doriți să utilizați cel mai bun web hosting pentru WordPress pentru a găsi orice fel de câștig de performanță, chiar dacă este mic. Adesea fracțiunile de ras dintr-o milisecundă pot ajuta clasamentele de căutare și pot face ca site-ul dvs. să se simtă mult mai receptiv.

Gestionarea site-ului dvs. WordPress

Utilizarea de zi cu zi a WordPress necesită câteva abilități în afara creării de posturi și optimizarea conținutului. În această secțiune, vom analiza cum obțineți toate statisticile pentru site-ul dvs., vă vom modifica aspectul cu teme pentru copii și vom trata spam-ul de comentarii..

Instalarea Google Analytics

Google Analytics este un instrument esențial pentru rularea oricărui site web. Analytics oferă o viziune cuprinzătoare a site-ului dvs., oferind informații profunde despre machiajul cititorilor. Pentru a profita din plin de serviciu, vă recomandăm să luați certificarea gratuită Google Analytics.

Instalarea Google Analytics pe site-ul dvs. a fost un coșmar. Cu toate acestea, pluginul Google Analytics MonsterInsights îl face mult mai simplu. Cu toate acestea, înainte de a instala acest lucru, mai întâi trebuie să vă înscrieți pentru un cont Analytics.

Mergeți la „anayltics.google.com” și înregistrați-vă pentru un cont dacă nu ați făcut-o deja. Asigurați-vă că introduceți toate datele corecte pentru site-ul dvs., precum și fusul dvs. orar, deoarece acestea pot avea un impact asupra statisticilor dvs. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „obțineți un ID de urmărire”.

Lăsați această secțiune deocamdată, dar țineți fila deschisă. Întoarceți-vă la tabloul de bord WordPress și instalați și activați pluginul MonsterInsights. După ce ați finalizat, accesați setările sale și faceți clic pe „autentificare cu contul Google”. Asigurați-vă că v-ați conectat la contul Google asociat cu Google Analytics.

Urmați instrucțiunile și vă va afișa un cod de copiat. Copiați și lipiți-l în zona potrivită, iar Analytics va fi acum legat de contul dvs. WordPress. Nu aveți nevoie de codul dvs. de urmărire pentru această metodă, dar v-am spus să îl mențineți deschis pentru un motiv.

O altă modalitate de a instala Analytics este cu ajutorul pluginului Insert Headers and Footers. Acest plugin este deosebit de util, deoarece vă permite să introduceți orice script în antetul dvs. fără să vă încurcați cu tema dvs. De exemplu, dacă doriți urmărirea Google Pixel și Analytics, puteți plasa ambele scripturi aici.

Deschideți fila Google Analytics și copiați codul de urmărire. Înapoi în tabloul de bord WordPress, urmați „setările > introduceți anteturi și subsoluri. ” Lipiți codul în partea de sus a secțiunii anteturilor, așteptați câteva minute și codul va începe raportarea către Google.

Dacă pe viitor doriți mai multe scripturi în antetul dvs., puneți-le sub codul Analytics. Lasă un semifabricat ca după „” și lipește-l sub.

Tratarea temelor copilului

Dacă ați actualizat o temă terță parte, probabil că ați observat expresia „tema copilului” aruncată. Acest derivat al stilului principal al site-ului dvs. permite un mediu sigur care schimbă funcțiile și stilul general al site-ului dvs., menținând în același timp un eșec. Dacă doriți să faceți orice fel de modificări estetice, atunci vă recomandăm să folosiți o temă pentru copii pentru a face acest lucru.

Ideea unei teme pentru copii este destul de simplă. În esență, este o zonă separată pentru fișierele dvs. function.php și style.css, care vizează o temă părinte pentru scriptul său. Vă permite să faceți modificări la scripturile site-ului dvs., în timp ce veți moșteni în continuare orice altceva de la tema părinte. Cu aceasta, puteți face toate modificările pe care le doriți site-ului dvs., păstrând în același timp capacitatea de a actualiza și a restaura tema părinte.

Crearea unei teme pentru copii, dacă este destul de simplă, deși nu este pentru toată lumea. Vom vorbi mai multe despre unele dezavantaje într-un pic, așa că asigurați-vă că citiți această secțiune pentru a afla dacă ar trebui să creați unul.

Tot ce ai nevoie pentru o temă pentru copii este un fișier style.css pentru a îndrepta înapoi spre tema părintească. Accesați WordPress prin FTP și creați un nou director în „public_html / wp_content / theme.” Creați noul director cu numele dvs. de temă și „-child”. Pentru acest tutorial, vom folosi tema Twenty Fifteen de la WordPress și vom crea un director denumit „douăzeci și cincisprezece copii”.

Deschideți NotePad sau orice editor de text și lipiți următoarele:

/ *

Numele temei: Douăzeci și cincisprezece copil

Tema URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/

Descriere: >-

 Douăzeci și cincisprezece copii de temă

Autor: John Doe

Autor URI: http://example.com

Șablon: douăzeci și cincisprezece

Versiune: 1.0.0

Licență: GNU General Public License v2 sau o versiune ulterioară

URI de licență: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Etichete: lumină, întuneric, cu două coloane, bară din dreapta, aspect receptiv, accesibilitate-gata

Domeniul text: douăzeci și cincisprezece copii

* /

Desigur, înlocuiți totul cu informații relevante pentru tema dvs. Totuși, nu este necesar aici. Licență, URI de licență, etichete, domeniu text și URI de autor sunt toate liniile pe care le puteți omite din fișierul cu foi de stil. Acestea sunt folosite doar pentru a furniza date pentru tema din tabloul de bord WordPress.

Există doar șase elemente importante atunci când creați o temă pentru copii care sunt esențiale pentru ca acesta să funcționeze:

 • Numele temei: Acesta este numele care va apărea pentru tema dvs. în tabloul de bord WordPress. Nu este critic, dar ai nevoie de o modalitate de a găsi tema copilului tău.
 • Tema URI: Acest lucru indică o demonstrație a temei în cauză. În cele mai multe cazuri, furnizorul dvs. de temă ar trebui să aibă un site de test pe care îl puteți introduce aici. WordPress nu va accepta tema decât dacă această linie este prezentă.
 • Descriere: Ca și numele temei, aceasta oferă detalii despre tema dvs. atunci când faceți clic pe „detalii despre temă” din tabloul de bord WordPress.
 • Autor: Persoana care a creat echipa care ar putea fi tu sau dezvoltatorul cadrului.
 • Format: Aceasta este cea mai importantă linie a fișierului. Aceasta este ceea ce tema părintească va privi tema copilului. Introduceți numele temei părinte pe care doriți să o utilizați așa cum este afișat în FTP. În acest caz, acesta nu este „Douăzeci și Cincisprezece”, ci mai degrabă „douăzeci și cincisprezece”.
 • Versiune: Doar o indicație despre ce versiune a temei vă aflați în tabloul de bord WordPress.

Salvați și încărcați acest fișier în directorul temei pentru copii și reîmprospătați pagina dvs. web pentru a vedea modificarea reflectată în WordPress. Dacă ați sărit înainte și ați activat tema, veți vedea totuși site-ul dvs., dar poate părea un pic rupt. Acest lucru se datorează faptului că folderul cu tema copilului dvs. are nevoie și de un fișier funcții.php.

În esență, acest fișier schimbă fundamental aspectul și comportamentul site-ului dvs. WordPress. Va trebui să creezi una separată pentru tema copilului tău pentru a reveni la toate funcționalitățile site-ului tău. Chiar dacă totul pare bine, vă recomandăm să faceți acest lucru.

Deschide un editor de text și lipește următorul script:

<?php

// * Codul merge aici

Asta e. Salvați-l ca funcție.php și ați creat cu succes fișierul. Cu toate acestea, trebuie să adăugați o funcție pentru a lega temele părintelui și copilului. În secțiunea „codul merge aici”, lipiți următoarele:

add_action („wp_enqueue_scripts”, „enqueue_parent_styles”);

function enqueue_parent_styles () {

  wp_enqueue_style („stil părinte”, get_template_directory_uri (). ”/ style.css”);

}

Salvați fișierul și totul ar trebui să revină la normal. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți moșteni stilul părintelui prin fișierul style.css, deși această metodă nu este recomandată oficial de WordPress. Deschideți fișierul dvs. style.css și lipiți următoarele înainte de închidere:

@import url („../ douăzeci și cincisprezece / style.css”);

Nu este necesar să puneți aici o ierarhie completă de directoare aici. Pur și simplu înlocuiți „douăzeci și cincisprezece” cu directorul temei părinte și trebuie să fiți bine. Acesta este vechiul mod de a rezolva lucrurile și poate provoca unele probleme de performanță, dar funcționează în continuare dacă metoda principală nu se rezolvă.

Acestea sunt cele două fișiere principale pe care le veți edita pentru tema copilului, dar puteți copia orice alt fișier în folderul cu tema copilului pentru a face modificări. De exemplu, modificările antetului și ale subsolului necesită un fișier separat în folderul cu tema copil.

Când nu ar trebui să folosiți o temă pentru copii

Acum, crearea unei teme pentru copii nu este cea mai bună opțiune pentru toată lumea. Dacă nu doriți cu adevărat să schimbați nimic pe site-ul dvs. în ceea ce privește tema, atunci nu există niciun motiv pentru a crea unul. În cealaltă parte a spectrului, dacă doriți să schimbați prea mult, atunci este bine să dezvoltați de la zero o temă folosind un cadru.

Un cadru este temelia pentru orice temă WordPress și trebuie să vă asigurați că al vostru are o puternică înainte de a intra în dezvoltare profundă. De exemplu, tema revistei Gloria folosește cadrul Redux, care are o mulțime de opțiuni pentru personalizare. Vom vorbi mai multe despre cadre și despre dezvoltarea propriei teme în următorul ghid.

Va trebui să cunoașteți câteva CSS / HTML pentru a edita tema copilului dvs. și, din păcate, nu vă putem învăța complet limba aici. Am dorit totuși să oferim un scurt tutorial pentru a demonstra puterea unei teme pentru copii. Vom înlocui logo-ul WordPress implicit din tabloul de bord cu orice logo dorit.

Mai întâi, creează-ți logo-ul și salvează-l sub un fișier .png cu dimensiunea de 16 × 16 pixeli. Pentru acest tutorial, vom numi „custom-logo.png”. Îl poți denumi cum vrei, trebuie doar să te asiguri că actualizezi scriptul în consecință.

Conectați-vă site-ul prin FTP și accesați-vă în directorul tematic pentru copii. Creați un nou folder numit „imagini”. Deschideți fișierul function.php pentru a-l edita. Lipiți mai jos următoarele scripturi personalizate pe care le aveți deja:

function custom_logo () {

ecou ‘

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo > .ab-item .ab-icon: înainte {

background-image: url (‘. get_bloginfo (‘ stylesheet_directory ‘).’ /images/custom-logo.png)! important;

poziție fundal: 0 0;

culoare: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-icon {

poziție fundal: 0 0;

}

„;

}

// conectați-vă la ieșirea antetului administrativ

add_action (“wp_before_admin_bar_render”, “custom_logo”);

Reîmprospătați-vă tabloul de bord WordPress și ar trebui să vedeți noul dvs. logo personalizat apărând în colțul din dreapta sus.

Determinați Spam

Comentariile spam reprezintă o parte a vieții pentru orice site WordPress. Nu ați crede că numărul pe care îl primim aici la Cloudwards.net în fiecare zi. Cu toate acestea, există câteva modalități de a filtra comentariile astfel încât să aveți cât mai puțin spam posibil să apară pe tabloul de bord WordPress.

De obicei, spam-ul de comentarii este rezultatul încercării de a aduna backlinks. Bots-ul spam vor merge pe internet, comentând postări cu link-uri conținute în ele, în încercarea de a îmbunătăți clasamentul de căutare. Google a făcut deja multe pentru a se asigura că acest tip de SEO cu pălărie neagră nu îmbunătățește clasamentele, dar spamerii continuă să facă spam.

Fiecare versiune de WordPress vine implicit cu Akismet Spam Filter, un plugin care trece prin toate comentariile de pe site-ul dvs. și aruncă orice gunoi pe care îl consideră suspect. Utilizează învățarea automată, colectând date de pe toate site-urile folosind pluginul pentru a face continuu detectarea mai inteligentă.

Practic, va merge înainte și va pune în carantină orice comentarii pe care le consideră spam. Din această cauză, este important să parcurgeți și să marcați fiecare ca spam sau nu spam. În acest fel, sistemul poate deveni mai inteligent asigurând că comentariile non-spam primesc și comentariile anti-spam sunt lăsate de la intrare.

În afara Akismet, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de spam și a simplifica procesul pentru comentatorii reali. Primul este lista ta neagră de comentarii. Acest instrument va elimina și marca automat comentariile ca spam dacă conțin anumite cuvinte cheie. Puteți găsi lista neagră la „setări > discuţie.”

Fii foarte atent aici, deoarece filtrul caută nu doar cuvântul cheie, ci și cuvinte similare cu cuvântul cheie. Intrarea Codului WordPress oferă exemplul cuvântului „tramadol”. Lista neagră va șterge automat orice comentarii care conțin tramadol, tramadoli, bigtamadol, etc. Cu toate acestea, dacă listați un cuvânt de genul „fund”, filtrul va elimina automat comentariile cu cuvinte precum asistență, pasionat, asumare, etc..

În timp ce poate dura mult timp, este de asemenea o idee bună să moderezi toate comentariile de pe site-ul tău. Va trebui să aprobați manual fiecare, dar se asigură că nu trece spam. Urmați calea „setare > discuție ”în tabloul de bord WordPress și bifează caseta„ un administrator trebuie să aprobe comentariul (indiferent de potrivirile de mai jos). ”

În aceeași zonă, puteți permite WordPress să aprobe comentariile comentatorilor care au fost aprobați anterior. Bifează caseta „Autorul de comentarii trebuie să aibă un comentariu aprobat anterior”, iar acele comentarii nu vor apărea în panoul de moderație.

Dacă nu aveți Akismet sau ce să experimentați cu alte pluginuri pentru a trata spam, există o mulțime de opțiuni. Iată câteva dintre recomandările noastre:

 • CleanTalk Spam Protection and Firewall
 • Anti-Spam Akismet
 • WordFence Security Firewall, Malware și Protecție spam

Erori frecvente de WordPress

Deși ne-ar plăcea să acoperim orice eroare posibilă pe care WordPress o poate oferi, pur și simplu nu este posibil. Există prea multe circumstanțe și prea multe erori prin care să găsiți chiar și ceea ce aveți nevoie ar fi un coșmar. În schimb, vom acoperi unele dintre cele mai frecvente erori WordPress și ce puteți face pentru a le remedia. Dacă nu găsiți ceea ce aveți nevoie aici, asigurați-vă că vă referiți la intrarea Codului WordPress pe această temă.

eroare interna a serverului

Cea mai frecventă eroare pe care o vei face este o eroare de server intern. Când încercați să vă conectați la domeniul dvs., veți vedea o pagină cu „eroare de server intern” sau „eroare de server intern”. Vestea bună este că site-ul dvs. nu a dispărut. Vestea proastă este că aceasta este o eroare generalizată, deoarece WordPress nu poate identifica problema.

Cu toate acestea, puteți face câteva lucruri pentru a-l rezolva. Prima zonă de verificat este fișierul .htaccess, deoarece este probabil corupt. Conectați-vă la site-ul dvs. prin FTP și găsiți fișierul dvs. .htaccess. Ar trebui să stea în directorul rădăcină al site-ului dvs., în „public_html”. Dacă lipsește, asigurați-vă că citiți fișiere .htaccess din WordPress Codex.

Redenumiți fișierul în „.htaccess_old” și încercați să reîncărcați din nou site-ul. Dacă funcționează, accesați „setări > permalinkuri ”și resetați-vă legăturile permalink. Aceasta va genera un nou fișier .htaccess și îl va înlocui pe cel corupt. Dacă acest lucru nu a funcționat, continuați mai departe.

În cazul în care fișierul dvs. .htaccess este în regulă, probabil unul sau mai multe plugin-uri sunt probleme. Conectați-vă pe site-ul dvs. prin FTP și navigați în folderul „wp-contents”. Găsiți folderul numit „plugins” și redenumiți-l în „plugins.hold”.

Accesați browserul web și accesați „www.yourdomain.com/wp-admin.plugins.php.” Dacă faceți acest lucru, dezactivați toate pluginurile dvs., dar păstrați-le instalarea și setările. Reveniți la managerul FTP și redenumiți „plugins.hold” în „plugin-uri”. După aceea, ar trebui să recâștigi accesul.

Reactivați pluginurile unul câte unul și vedeți unde se află eroarea.

Dacă doriți să o faceți fără acces FTP, accesați webhost-ul dvs. și utilizați phpMyAdmin. Găsiți tabelul denumit „wp_options”. În coloana „opțiune_ nume”, găsiți rândul „activ_plugine”. Modificați câmpul „option_value” în „a: 0: {}” și încercați să vă autentificați din nou.

Același proces este valabil și pentru teme. Găsiți dosarul dvs. de teme în managerul de fișiere și încercați să încărcați tema implicită Twenty-Sixteen WordPress, ștergându-l pe cel actual.

Dacă toate celelalte nu reușesc, contactați asistența gazdelor dvs. web și vă pot ajuta să faceți o nouă instalare a WordPress sau să vă măriți limita de memorie pentru a vedea dacă asta vă readuce site-ul online.

Conexiunea a expirat

Dacă primiți un ecran cu „eroare la stabilirea conexiunii la baza de date”, înseamnă că site-ul dvs. are probleme cu conectarea la baza de date cu care este asociat. Există trei motive principale pentru acest lucru:

 • Eroare de găzduire web
 • Informații wp-config.php incorecte
 • Site web hacked

În majoritatea cazurilor, această eroare provine dintr-o simplă problemă de găzduire web. Chiar și cei mai buni furnizori de găzduire web au probleme ocazional și este posibil să apară ceva dacă vedeți această eroare. Unul dintre cele două lucruri se întâmplă: fie baza de date și-a îndeplinit cota și a fost închisă de gazda web, fie serverul dvs. de găzduire web este redus.

În orice caz, contactați asistența gazdelor dvs. Web și vedeți dacă există probleme cunoscute. În cazul în care baza dvs. de date a fost închisă, gazda web va restabili, probabil, accesul temporar pentru a face curățenie.

Un alt scenariu probabil este că fișierul dvs. wp-config.php are informații incorecte. Conectați-vă la clientul dvs. FTP și găsiți fișierul numit „wp-config.php.” Ar trebui să fie localizat în directorul rădăcină „public_html”.

Deschideți fișierul și asigurați-vă că este corect:

 • Numele bazei de date
 • Numele de utilizator al bazei de date
 • Parola bazei de date
 • Gazda bazei de date

Puteți găsi aceste informații în cPanel-ul gazdei dvs. Web. Pentru furnizorii care fac aceste informații ușor accesibile, consultați cel mai bun gazduire web cu cPanel. Salvați fișierul cu informațiile corecte și ar trebui să fiți bine.

Este puțin probabil, dar posibil ca site-ul dvs. să fi fost hackat dacă niciuna dintre aceste două corecții nu funcționează. Pentru a vă asigura că a fost compromisă, căutați-vă pe domeniul dvs. pe Sucuri SiteCheck. Dacă site-ul dvs. a fost hacked, puteți face câteva lucruri.

În primul rând este să contactați furnizorul de găzduire web. Este posibil să ofere un serviciu de curățare, da, dar doriți să le oferiți o serie de cap în cazul în care serverul este compromis. După ce faceți acest lucru, mergeți înapoi pe site-ul dvs. și încercați să reduceți cât mai multe daune.

Aceasta înseamnă să blocați toți utilizatorii conectați în prezent și să forțați o resetare a parolei. Există câteva plugin-uri care vă ajută să faceți acest lucru:

 • Forțați parolele puternice
 • Securitatea iThemes

După ce blocați totul jos, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să înțelegeți în jur. Încercați să găsiți pluginuri noi sau modificări recente la CSS-ul site-ului dvs. Puteți, de asemenea, să parcurgeți datele site-ului dvs. prin intermediul administratorului de fișiere al gazdei dvs. pentru a vedea dacă ceva pare ciudat.

Din păcate, nu există un singur răspuns pentru curățarea unui site hacked. Adesea sunt multe încercări și erori și cer comunității răspunsuri. Sucuri are un ghid de depanare pentru un site hacked, pe care vă recomandăm să îl parcurgeți înainte de a plăti pentru un serviciu de curățare.

După ce ați găsit atacul și ați curățat site-ul, asigurați-vă că vă schimbați din nou parolele. Aceasta este cea mai mare problemă pentru atacurile repetate pe un site web. După ce totul este nou, creați o copie de rezervă a site-ului dvs. și luați în considerare rularea criminalistică cu un instrument precum Splunk pentru a remedia orice vulnerabilitate din sistemul dvs..

Eroare de întreținere

Ultimul rând pentru lista noastră de erori comune WordPress este de fapt una destul de simplă. După actualizarea WordPress, este posibil să vedeți „scurtă indisponibilitate pentru întreținerea programată. Reveniți într-un minut. Primul pas este, bine, să ascultăm avertismentul. Așteptați câteva minute și verificați înapoi pentru a vedea dacă site-ul dvs. web a revenit la normal.

Dacă nu este, atunci WordPress a uitat să elimine toate fișierele de instalare după actualizare. Când WordPress actualizează, instalează un fișier .maintenance pe site-ul dvs. Dacă această eroare persistă, înseamnă că fișierul nu a fost eliminat.

Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la site-ul dvs. printr-un program FTP și să eliminați fișierul .maintenance. Ar trebui să fie localizat chiar în directorul rădăcină.

Fișierul este responsabil numai de afișarea acestui mesaj de eroare. Deși este foarte puțin probabil să vedeți această eroare în afara unei actualizări WordPress, s-au întâmplat lucruri mai ciudate. De fiecare dată când îl vedeți, asigurați-vă că verificați fișierul dvs. root.

Gânduri finale

Sperăm că acest ghid intermediar pentru utilizarea WordPress v-a ajutat în călătoria dvs. cu CMS. În următorul nostru ghid, vom analiza subiecte precum pluginul și dezvoltarea temelor, precum și câteva opțiuni avansate de optimizare pentru a tăia un pic din timpul dvs. de încărcare..

Dacă aveți câteva întrebări de bază, atunci ghidul nostru pentru începători (care este legat în partea de sus a acestui articol) este cel mai potrivit pentru dvs. Vă oferim elementele de bază pentru instalarea și configurarea WordPress, astfel încât să aveți o bază solidă pentru a continua să aflați despre acea platformă.

Pentru orice întrebări specifice WordPress, asigurați-vă că ne informați în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map