Este Jolidrive un înlocuitor viabil pentru desktop?

Un manager de stocare în cloud ar putea înlocui desktopul dvs. cu adevărat? Când m-am uitat la managerii de stocare în cloud în urmă cu câteva săptămâni, am fost intrigat de ideea Jolidrive. Este unul dintre cele două produse de la Jolicloud. Cealaltă este JoliOS, încercarea dezvoltatorilor de a furniza un sistem de operare gratuit bazat pe cloud care funcționează online și pe PC-uri.


Acest sistem alimentează acum peste 2 milioane de calculatoare în întreaga lume, potrivit fondatorilor. Dispune de o interfață HTML5, 1.500 de aplicații gratuite, este mereu actualizat și funcționează de asemenea offline. Deoarece puteți lua versiunea web pentru o unitate de testare – funcționează în toate browserele principale – tocmai asta am decis să fac. Iată contul meu despre utilizarea Jolidrive pentru o zi.

Instalare cu Jolidrive

În timp ce diferența dintre diferitele iterații ale Jolidrive a rămas confuză, configurația a fost orice. După cum știți, am adăugat deja mai multe dintre serviciile de stocare în cloud pe care le folosesc Box, Dropbox, Google și OneDrive, Flickr, YouTube, SoundCloud și Pocket la Jolidrive.

Acest proces a fost simplu, constând în a face clic pe o pictogramă, a pune credențiale și a aștepta ca sistemul de operare cloud să își funcționeze magia. M-am gândit că serviciile care erau deja pe contul meu vor oferi un bun punct de plecare pentru proces. Dar unul dintre primele lucruri pe care le-am descoperit când m-am conectat a fost că nu a ținut starea acestor fișiere la zi, cel puțin nu în Google Drive.

În schimb, a trebuit să sincronizez manual aceste fișiere. Acordat, a durat doar câteva secunde, dar dacă îl folosesc ca sistem de operare, aș dori să aibă întotdeauna cele mai recente fișiere.

Adăugarea de servicii noi

Jolidrive funcționează cu o mulțime de servicii online, deși trebuie să trimiteți un tweet sau un share social pentru a debloca unele dintre acestea. O întrebare pe care am avut-o a fost despre securitate. Oferiți datele de acreditare pentru a vă conecta la serviciile dvs., dar Jolidrive spune că nu le stochează niciuna dintre ele. Mă întreb, dar până acum conturile pe care le-am adăugat par să rămână sigure.

Mi-a plăcut foarte mult modul în care a tratat YouTube, făcându-mi mai ușor să găsesc ceea ce doream decât în ​​interfața web a site-ului video. De asemenea, elementele mele salvate din Pocket au fost foarte ușor de navigat. Având posibilitatea de a avea acces și la contul meu de Slideshare și de a vizualiza totul în linie, am putut vedea cum acest lucru ar putea deveni un stop-stop util pentru descoperirea conținutului media și căutarea lucrurilor mele online.

Totuși, am descoperit că, deși Jolidrive a gestionat bine fișierele media, de fiecare dată când am vrut să accesez un fișier text, m-a dus pe site-ul de stocare în cloud unde a fost stocat. Acest lucru părea contra intuitiv.

În interiorul JoliOs

După ce am terminat de adăugat serviciile mele, a venit timpul să preiau sistemul de operare web pentru o derulare corectă. Pentru a face acest lucru, a trebuit să intru în setările contului și să activez aplicațiile.

Asta mi-a oferit acces la o tabletă precum interfața (chiar până la posibilitatea de a schimba imaginea de fundal) cu o serie de aplicații încorporate. Acestea au inclus principalele aplicații sociale, Wikipedia, alte surse de cercetare, Office Online, împreună cu jocul Space Invaders și multe altele. Colecția de aplicații părea un pic ecletică, dar a fost ușor să le ștergeți pe cele irelevante trecând cu mouse-ul peste pictogramă.

Adăugarea aplicațiilor

În partea din dreapta jos a ecranului era o pictogramă verde cu un semn plus, care m-a dus în centrul aplicației. Acolo puteți răsfoi peste 1.500 de aplicații sortate pe categorii.

Am putut adăuga cu ușurință sursa mea de știri preferată (BBC News) și să mă uit la unele dintre opțiunile disponibile la rubricile de comunicare, educație, jocuri, media, birou, publicare, social media, călătorii și stil de viață, dezvoltatori, întreprindere, grafică, muzică, productivitate, stocare de căutare și video, cu mai multe opțiuni în cadrul fiecărei categorii.

Jolidrive la locul de muncă

Deci, cum a funcționat sistemul de operare în practică? Avea toate funcționalitățile încorporate în sistemul de operare? Nu l-am folosit niciodată pe un netbook, dar versiunea web s-a dovedit un pic dezamăgitoare. Multe dintre aplicații te-au dus la aplicația online sau cloud în sine când ai făcut clic pe link, ceea ce face Jolidrive mai mult ca o pagină de început.

Acum, cercetările online sugerează că există câteva aplicații care vor funcționa online după ce v-ați autentificat prima dată, iar dezvoltatorii au confirmat că există o aplicație de procesare a cuvintelor, Write, care va funcționa nativ în sistemul JoliOs, dar acest lucru nu a fost clar în testul meu.

Verdictul

În general, cred că Jolidrive / JoliOs ar putea funcționa bine pentru a oferi netbook-urilor un acces rapid la serviciile cloud. De asemenea, face un loc minunat pentru a descoperi aplicații în cloud și a crea o pagină de pornire pentru servicii bazate pe cloud.

Acest lucru este mai în concordanță cu ceea ce consideră fondatorul și dezvoltatorul Tariq Kim ca viitor al serviciului: „Cu Jolidrive dorim cu adevărat să reinventăm calea de a accesa, gestiona și bucura viața ta digitală”. Până acum, atât de bine, deși nu voi schimba încă sistemul de operare al computerului meu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map