Sunteți un utilizator Mac sau iPhone agonizând dacă Dropbox sau iCloud merită mai mult investiția dvs.? Noi, la Cloudwards, simțim durerea ta. Încercarea de a alege favorite de stocare în cloud este o obsesie a noastră. Norocos pentru tine, am dezvoltat o metodă simplă pentru a facilita procesul de luare a deciziilor:


Îi facem să lupte.

În acest articol, vom arunca un serviciu împotriva celuilalt pentru a vedea cine iese deasupra. Vom măsura cele două servicii pe planuri și funcții critice, precum sincronizarea, distribuirea și securitatea. Dacă iCloud nu este lucrul tău, poți consulta și lista noastră de alte alternative Dropbox.

Am comparat iCloud anterior cu alte servicii, în special IDrive, unde nu a ieșit prea bine; de data aceasta nu este cu mult diferit, deoarece la final preferăm Dropbox, chiar dacă doar pentru că oferă o versatilitate mai mare. Cu toate acestea, trebuie menționat că nu este chiar decizia eliminatorie, ar fi fost acum câțiva ani, deoarece iCloud a adus câteva îmbunătățiri serioase în ultima vreme.

Bătălia: Dropbox vs. iCloud

Pe parcursul a cinci runde, vom compara Dropbox și iCloud punct cu punct pentru a vedea cine îi satisface pe utilizatorii săi are cel mai bine nevoie. Ne vedem pe partea cealaltă. Dacă doriți să consultați recenzia noastră video despre iCloud, puteți găsi mai jos. Avem și o recenzie scrisă Dropbox.

Prima rundă: prețuri și planuri

În primul rând, să aruncăm o privire la care dintre cele două servicii vă va oferi cel mai bun impact pentru buck.

dropbox

Dropbox oferă patru niveluri diferite ale planului:

 • De bază: 2 GB
 • Pro: 1TB
 • Afaceri: nelimitat
 • Intreprindere: nelimitat

Planul de bază este gratuit. Cu toate acestea, mai multe funcții importante nu sunt disponibile decât dacă treci la un abonament plătit. Voi acoperi acestea în runda a treia.

Planurile Pro și Business pot fi abonate fie lunar, fie anual. Cu un plan anual, veți economisi puțin pe prețul total – dar nu foarte mult. Rețineți că planul 1TB este destul de accesibil în comparație cu alții.

Planurile Enterprise nu au prețuri pe site-ul Dropbox. Va trebui să le contactați direct pentru o ofertă.

Atât utilizatorii de bază cât și cei de la Pro pot câștiga spațiu suplimentar prin raportarea altora Utilizatorii de bază pot să-și adreseze prietenii pentru a câștiga un număr suplimentar de 500 MB la 16 GB. Utilizatorii profesioniști obțin 1 GB per sesizare, până la 32 GB.

icloud

iCloud oferă utilizatorilor 5 GB spațiu de stocare gratuit. Pentru utilizatorii care doresc doar să facă backup pentru iPhone-urile și iPad-urile lor, ar putea fi suficient. Când nu este, Apple oferă mai multe opțiuni de abonament lunar:

Spatiu de depozitareCost lunar
50GB$ 0,99
200GB$ 2,99
1TB$ 9.99
2TB$ 9.99

Câteva lucruri notabile:

 • Prețurile mai mari sunt pentru S.U.A.; prețurile la nivel mondial fluctuează în mod sălbatic
 • Nu există reduceri pentru înscrierea pe un an întreg
 • iCloud nu oferă planuri de afaceri
 • iCloud nu oferă bonusuri de recomandare

De asemenea, spațiul dvs. iCloud este împărtășit cu copiile de rezervă ale dispozitivului iOS, biblioteca foto iCloud și e-mailul iCloud.

Gânduri rotunde

În ceea ce privește planurile, cel mai mare avantaj al Dropbox față de iCloud este faptul că găzduiește IMM-urile cu un plan de afaceri nelimitat. Între timp, iCloud are un preț exclusiv în minte.

Cu toate acestea, în această privință, strălucește cu adevărat. Luxul de a nu fi nevoit să sari direct la un cont de 1TB este ceva ce Dropbox – iar majoritatea altor servicii cloud – nu oferă. Flexibilitatea de a cheltui numai în conformitate cu nevoile dvs. va aduce beneficiul utilizatorului mediu mai mult decât o afacere pe care o va face un plan.

Câștigătorul turului unu: iCloud

A doua rundă: sincronizare

Posibilitatea de a menține toate fișierele la zi pe toate dispozitivele dvs. este o caracteristică excelentă pe care nu o oferă toate serviciile de stocare în cloud. Cum au Dropbox și iCloud?

dropbox

Dropbox oferă o gamă largă de funcții care vă ajută să vă gestionați datele. Ca orice serviciu de stocare în cloud bun, aceasta începe cu posibilitatea de a sincroniza conținutul pe dispozitive.

Platformele desktop acceptate includ:

 • Mac: Leopard de zăpadă și versiuni superioare
 • Windows: Vista și versiuni superioare
 • Distrosuri Linux departe și lat

Suportul mobil este oferit pentru:

 • iPhone / iPad: iOS 8 sau o versiune ulterioară
 • Android: sistem de operare 4.1 și versiuni ulterioare
 • Windows Phone: 8.0 sau o versiune ulterioară

Dropbox realizează sincronizări treptat, care mențin lucrurile să funcționeze fără probleme. Serviciul minimizează, de asemenea, impactul lățimii de bandă prin încărcarea automată a sincronizării la 75% din viteza maximă. Descărcările sunt setate la 100 la sută. Puteți schimba manual oricare set de setări dacă doriți.

icloud

În ciuda faptului că este conceput pentru produsele Apple, iCloud poate fi folosit și pentru sincronizarea conținutului cu Windows. Aplicațiile desktop pot fi descărcate pentru:

 • Mac: Yosemite și versiuni superioare
 • Windows: Windows 7 și versiuni ulterioare

Cu toate acestea, aplicațiile mobile sunt disponibile numai pentru iPhone și iPad.

Sincronizările iCloud nu sunt efectuate incremental. Aceasta poate fi o problemă atunci când lucrați cu fișiere mari. De asemenea, iCloud nu vă permite accelerarea vitezei de sincronizare.

Rundă Două Gânduri

În ciuda faptului că aveți o aplicație Windows, Dropbox este o alegere mai bună decât iCloud pentru a vă conecta dispozitivele. Mai multe platforme înseamnă mai multă adaptare la preferințele dispozitivului. De fapt, cu încărcări incrementale și controale de accelerație pentru a ajuta la gestionarea vitezei de sincronizare, este probabil o alegere mai bună chiar dacă sunteți cineva care preferă să folosească ecosistemul Apple deasupra tuturor celorlalte.

Câștigătorul turului doi: Dropbox

Runda a treia: partajarea fișierelor și a dosarelor

Împărtășirea fișierelor cu alții din organizația dvs. sau chiar doar prietenii dvs. este unul dintre principalele beneficii ale stocării datelor în cloud. Care dintre cele două servicii ale noastre se descurcă cel mai bine aici?

dropbox

Dropbox facilitează partajarea conținutului dvs. din interfața sa web. Puteți crea un folder partajat și puteți invita alții să lucreze în el, sau puteți crea un link către conținutul dvs. pe care oricine îl poate accesa.

Elementele partajate pot include foldere sau fișiere, dar numai folderele pot avea atașate permisiunile de editare. Permisiunile pentru vizualizare sau editare sunt setate la crearea partajării.

Există opțiuni pentru a proteja legăturile prin parolă și pentru a le oferi datele de expirare, dar va trebui să ai cel puțin un cont Pro pentru a utiliza aceste funcții. Dacă sunteți îngrijorat să pierdeți evidența conținutului dvs. partajat, puteți utiliza filele „partajare” și „linkuri” ale instrumentului web pentru a verifica ce acces a fost acordat.

icloud

Dosarele stocate în iCloud nu pot fi partajate cu alte persoane. Puteți partaja fișiere, dar sunteți limitat la fișiere iWork. Fișierele iWork sunt cele care sunt create folosind aplicațiile de productivitate nativă ale iCloud, pe care le voi atinge în momentul apariției.

Runda trei gânduri

Nu prea există multe de spus aici. Dropbox este un instrument foarte bun pentru colaborarea online, în timp ce iCloud este foarte insular și nu este conceput pentru a lucra cu alții.

Câștigătorul turului trei: Dropbox

Runda a patra: integrarea aplicației

Stocarea datelor este un lucru, lucrul la ele este altceva: cum se ocupă cei doi concurenți ai noștri de integrarea aplicațiilor care vă permit să beneficiați la maxim de online?

dropbox

Dropbox are propria sa aplicație de productivitate nativă, cum ar fi Google Drive, OneDrive și iCloud, dar nu este la fel de cuprinzătoare ca și concurenții săi. Cu toate acestea, a avut un parteneriat puternic de integrare cu Microsoft Office din 2014, ceea ce reprezintă un punct de vânzare pentru mulți.

De fapt, Office Online este configurat automat pe site-ul Dropbox, deci nu sunt necesari pași suplimentari de către dvs. Orice fișiere Word, PowerPoint sau Excel pe care le-ați stocat pot fi deschise și editate în Office Online, chiar din interfață.

Acest lucru permite colaborări în timp real și pe conținut partajat.

Nu există nicio modalitate de a crea un nou document Office Online din Dropbox. Dar puteți doar să vă îndreptați către site-ul Office și puteți configura un cont gratuit. Vei avea apoi acces complet la ceea ce rămâne unul dintre cele mai bune suite de productivitate disponibile. După aceea, puteți accesa chiar Dropbox direct de la Office Online.

Rețineți că regulile sunt diferite pentru conturile Dropbox Business, care necesită un cont Microsoft pentru întreprindere.

Dropbox are câteva alte parteneriate tehnologice care îi îmbunătățesc valoarea. Exemple de remarcat includ aplicații de afaceri mici, precum:

 • Adobe: partajează și vizualizează fișiere PDF
 • Slack: mesagerie în timp real pentru echipe
 • Asana: urmăriți și gestionați proiectele de lucru
 • IFTTT: creează și automatizează relațiile de aplicații

icloud

iCloud are propriile sale aplicații de productivitate: populara suită iWork. Aceasta include:

 • Pagini: pentru procesarea cuvintelor
 • Numere: pentru foi de calcul
 • Keynote: pentru prezentări

În ceea ce privește capabilitățile, iWork deține propriul său pachet împotriva Microsoft Office. Nu, Apple nu oferă aplicații iWork pentru Windows sau Android. Cu toate acestea, îl puteți utiliza gratuit de pe orice dispozitiv capabil să acceseze iCloud, indiferent de platformă.

Mai bine, Apple permite aplicațiilor terților să se integreze cu iCloud – inclusiv Office.

Alte aplicații includ:

 • Goodreader: pentru PDF-uri și alte fișiere; include capacități de adnotare
 • Todo: pentru crearea listelor de sarcini
 • iA Writer: pentru scriere fără distracții

Unele dintre cele mai bune aplicații iCloud activate sunt cele produse de Apple. Această listă include Safari, Calendare, Photostream, Memento-uri, Note și, desigur, iTunes.

Rotund Patru Gânduri

În ciuda faptului că nu și-au dezvoltat propriile aplicații, oamenii de la Dropbox au făcut o treabă frumoasă, bazându-se pe parteneriate care vor atrage utilizatorii interesați să se descurce.

Apple nu urmărește astfel de alianțe la fel de puternic ca Dropbox, dar nu trebuie să: Sunt foarte bune în realizarea de software. Ele permit dezvoltatorilor să se integreze cu iCloud, astfel încât există unele opțiuni decente ale terților. Cu toate acestea, se pare că multe dintre numele mari pe care le primiți cu Dropbox nu sunt disponibile cu iCloud.

În cele din urmă, a decide a cărei bibliotecă de integrare este cea mai bună depinde de nevoile tale. Dropbox este orientat mai mult către echipe, în timp ce iCloud este orientat mai mult către persoane fizice.

Round Four Câștigător: Tie

Runda a cincea: protecția fișierelor

Protejarea fișierelor dvs. este la fel de importantă ca partajarea lor. Deși Dropbox nu este un furnizor de cunoștințe zero, în timp ce Apple este, există și alte considerente care trebuie luate în considerare.

dropbox

Dropbox respectă standardul industriei protejând fișierele în tranzit cu criptare TLS / SSL. Fișierele care călătoresc prin acest tunel securizat sunt criptate cu AES pe 128 de biți.

La sosirea la centrul de date, fișierele dvs. sunt decriptate înainte de stocare. Conținutul este apoi criptat cu AES de 256 biți. Cu toate acestea, metadatele dvs. (nume de fișiere, date, dimensiuni, etc.) rămân lizibile.

Pentru a vă asigura securitatea contului în continuare, utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a permite verificarea în doi pași. Când această caracteristică este activată, va trebui să introduceți atât parola, cât și un cod de șase cifre pentru a vă accesa contul. Acest cod poate fi primit prin mesaj text sau prin aplicația mobilă Dropbox.

În mod normal, Dropbox păstrează fișierele șterse timp de 30 de zile pentru a proteja utilizatorii împotriva ștergerii accidentale de către ei sau de către alții. În plus, toate versiunile de fișier sunt păstrate timp de 30 de zile.

Utilizatorii Dropbox Pro pot selecta un add-on de abonament numit istoric de versiune extinsă (EVH) pentru 3,99 USD pe lună. EVH salvează fișierele șterse și toate versiunile de fișiere pentru cel mult un an. Utilizatorii Dropbox Business primesc automat versiunea de fișier nedeterminată și recuperarea fișierelor șterse.

Interfața web include, de asemenea, o filă „evenimente” care vă permite să monitorizați activitatea pe contul dvs. Acesta este un bun mod de a urmări acțiunile pe care ceilalți le desfășoară asupra conținutului dvs. partajat.

icloud

Ca Dropbox, iCloud vă protejează datele în timp ce călătorește între dispozitiv și centrul de date cu un tunel securizat TLS / SSL folosind AES pe 128 biți.

Conținutul dvs. este, de asemenea, stocat în repaus pe cloud. Apple nu explică ce nivel de criptare utilizează, altfel decât să spună că este cel puțin un bit AES pe 128 de biți. După cum am menționat anterior, acest nivel de criptare ar trebui să fie bine pentru viitorul previzibil.

Nu am găsit nicio informație de la Apple cu privire la faptul că criptează metadatele sau nu. Aș presupune că nu, întrucât majoritatea serviciilor de stocare în cloud care nu oferă criptare cu cunoștințe zero, de asemenea, nu criptează metadate.

Deși criptarea cu cunoștințe zero nu este disponibilă pentru întreg conținutul dvs. iCloud, este pentru iCloud Keychain. iCloud Keychain este un manager pentru stocarea parolelor, numerelor cărților de credit și alte informații în iCloud. Criptarea zero-cunoștințe împiedică angajații Apple sau hackerii să citească aceste date.

Apple oferă opțiunea de autentificare cu doi factori ca o cerință suplimentară de securitate. Când încercați să vă conectați la iCloud pe un dispozitiv nou pentru prima dată, va trebui să furnizați atât parola, cât și un cod format din șase cifre. Acest cod este afișat automat pe dispozitivele „de încredere”.

iCloud vă permite să restaurați fișierele șterse până la 30 de zile. Pentru iCloud nu există un sistem de versiune generalizat. Cu toate acestea, puteți restaura un număr limitat de versiuni iWork.

Round Five Gânduri

Atât Dropbox cât și iCloud fac o treabă destul de bună protejând conținutul dvs. cu criptare în repaus și autentificare cu doi factori. Cu toate acestea, ambele s-ar descurca bine prin criptarea metadatelor utilizatorului și acordarea utilizatorilor posibilitatea de a opta pentru criptarea cu cunoștințe zero.

Acest lucru este valabil mai ales că atât Dropbox, cât și iCloud au fost supuse unor hak-uri cu profil înalt. Detalii despre 68.680.741 de conturi Dropbox au fost furate în 2012, în timp ce conturile iCloud aparținând mai multor celebrități au fost defalcate în 2014.

Dropbox face o treabă mai bună decât iCloud cu versiunea și controlul de fișiere șters, extinzându-l la întregul conținut stocat. Cred că acesta este un nivel de echilibru rezonabil în a decide ce serviciu protejează cel mai bine conținutul utilizatorului de azi.

Round Five Câștigător: Dropbox

Verdictul

iCloud a parcurs un drum lung în ultimii cinci ani, dar îmi este clar că nu este încă o înlocuire Dropbox, chiar și pentru utilizatorii de Mac. Acolo unde este cel mai scurt – sincronizarea și distribuirea – sunt două dintre cele mai importante aspecte ale stocării în cloud.

Cu toate acestea, poate este greșit să privești iCloud ca fiind competiția pentru Dropbox în primul rând. Utilizați Dropbox pentru a îmbunătăți colaborările în muncă și pentru a profita de structura flexibilă a prețurilor din iCloud și puteți obține cele mai bune din ambele lumi. În cazul iCloud, este mai mult spațiu de stocare pentru contacte iPhone, fotografii, iTunes și alte elemente ale unei experiențe cloud mai personale.

Totuși, când vine vorba de a investi mai substanțial într-unul sau altul …

Câștigător: Dropbox

Crezi că am înțeles? Spuneți-ne în comentariile de mai jos, vă mulțumim că ați citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me