Dropbox sau IDrive: Care platformă Cloud oferă cea mai mare valoare?

Luptați pentru a înțelege diferența dintre stocarea cloud și backup online? În timpul acestei revizuiri cap la cap, Cloudwards.net va compara una dintre cele mai proeminente opțiuni de stocare în cloud, Dropbox, cu IDrive: un lider în domeniul copiilor de rezervă online.


Vom evidenția, de asemenea, câteva dintre aspectele unice ale IDrive care îl diferențiază de soluțiile tradiționale de backup online, inclusiv capacitățile de colaborare și sincronizare asociate mai frecvent cu stocarea în cloud.

Deși IDrive este posibil să nu fie soluția ideală de stocare în cloud, natura sa hibridă oferă în cele din urmă mai multă valoare utilizatorilor decât Dropbox, ceea ce îl face să fie alegerea mai bună pentru banii dvs. dacă este obligat să alegeți între ei.

Diferența dintre Cloud Storage și Backup online

Atunci când evaluați opțiunile de stocare a fișierelor, este important să înțelegeți distincția din industrie între stocarea în cloud și backup online pentru a vă asigura că alegeți produsul potrivit pentru nevoile dvs. specifice. Atât stocarea în cloud cât și backup-ul online sunt mijloace de stocare a conținutului de la distanță. În acest sens, ambele vă permit să vă protejați datele valoroase și să le accesați de la diferite dispozitive.

Totuși, stocarea în cloud este construită în principal în jurul productivității, în timp ce backup-ul online este conceput pentru a vă proteja pasiv hard disk-ul.

În timp ce stocarea în cloud îmbunătățește productivitatea muncii în mai multe moduri diferite, puteți separa pe larg avantajele în trei categorii:

 1. Sincronizare: transferuri automate de fișiere în timp real între dispozitiv și centru de date
 2. Partajare: posibilitatea de a invita pe alții să acceseze conținut bazat pe cloud
 3. Aplicații integrate: aplicații de productivitate bazate pe browser conectate la cloud

Deși Dropbox nu a fost prima soluție de stocare în cloud pe piață, ei au fost creditați în mare măsură cu perfecționarea experienței utilizatorului văzută în peisajul de stocare cloud. Această experiență se leagă de un folder de fișiere descărcat pe hard disk-ul dispozitivului dvs.: conținutul introdus în acel folder este copiat automat în cloud.

Copie de rezervă online trimite fișiere și în cloud. Cu toate acestea, în loc să restricționeze acele fișiere la ceea ce conține într-un singur folder, opțiunile de selecție sunt mult mai ample. Câțiva furnizori de backup precum Backblaze salvează fișierele în cloud pe baza tipului de fișier. Cu toate acestea, cei mai mulți furnizori funcționează ca IDrive, permițându-vă să alegeți și să alegeți ce dosare și fișiere specifice pe care doriți să le faceți o copie de rezervă.

Furnizorii de backup online simplifică acest proces cu interfețe desktop utilizate pentru a face selecții de fișiere și pentru a programa copii de rezervă. Interfețele web sunt de asemenea oferite pentru a vă ajuta să accesați conținutul de la distanță.

IDrive: o soluție de backup hibrid

În timp ce linia care împărtășește stocarea în cloud și backup-ul online deține în mare parte în întreaga industrie, s-a observat unele neclarități. Pentru majoritatea serviciilor de backup online, aceasta înseamnă includerea funcțiilor de partajare a fișierelor. Cu toate acestea, câțiva furnizori – în special IDrive – au dus lucrurile mult mai departe.


© IDrive

IDrive nu numai că vă oferă o experiență de rezervă plină de caracteristici, dar oferă și funcții puternice de sincronizare. Ca și Dropbox și alte servicii de stocare în cloud, aceste funcții sunt construite în jurul unui folder de sincronizare care vă permite să conectați mai multe dispozitive la cloud simultan.

Dropbox oferă chiar și o alocare separată de spațiu de stocare pentru a vă ajuta să mențineți eforturile de productivitate a muncii separate de nevoile de rezervă.

Bătălia: Dropbox vs IDrive în 2020

Indiferent dacă natura hibridă a IDrive face sau nu o alegere mai bună decât Dropbox depinde exact de nevoile dvs. Pe parcursul a cinci runde de discuții, vom detalia capacitățile fiecărui serviciu cot la cot, astfel încât să puteți face alegerea potrivită pentru dvs..

Vom începe să facem cunoștință în general cu structura prețurilor fiecărui serviciu și cu platformele acceptate. Acest lucru va ajuta la stabilirea bazelor pentru o analiză mai profundă. În a doua rundă, vom explora modul în care fiecare serviciu vă permite să stocați fișiere în cloud. Dacă faceți acest lucru, veți arunca o lumină suplimentară asupra diferențelor de bază dintre stocarea în cloud și backup online.

Apoi, în rândurile succesive, vom compara capacitățile de sincronizare și colaborare ale fiecărui serviciu. Acest lucru va ajuta la stabilirea capacității IDrive de a concura cu Dropbox ca soluție de productivitate a muncii.

În cele din urmă, vom arunca o privire asupra unuia dintre cele mai importante și frecvent ignorate aspecte atât de stocare în cloud cât și de backup online: securitatea.

1

Preț și platforme

dropbox

Planul de bază al DropBox vă oferă 2 GB de stocare gratuită în cloud. Acesta este un mod frumos de a încerca Dropbox sau de a profita de unele dintre aplicațiile sale integrate, dacă alegeți să cheltuiți banii pe IDrive, în schimb.

Algoritmul Dropbox

În caz contrar, 2 GB se pot termina destul de repede. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, există Dropbox Pro, care oferă 1 TB de stocare în cloud la 10 USD pe lună sau 100 USD pe an.

Prețurile Dropbox sunt în concordanță cu principalii concurenți ai săi, inclusiv Google Drive și OneDrive (citiți comparația noastră Dropbox vs Google Drive vs OneDrive). Cu toate acestea, Dropbox nu oferă atât de multe opțiuni de plan ca cele două servicii.

Dropbox acordă utilizatorilor neplătitori și Dropbox Pro șansa de a câștiga mai mult spațiu printr-un program de recomandare. Dacă sunteți un utilizator Dropbox Basic, atunci primiți 500 MB pentru sesizare, până la 16 GB. Dacă sunteți un utilizator Pro, primiți 1 GB per sesizare, plafonat la 32 GB.

Dropbox poate fi folosit pe dispozitive nelimitate. Platformele acceptate includ:

 • Windows (mobil și desktop)
 • Dispozitive Apple
 • Android
 • Linux (distros Ubuntu / Fedora)

Eu conduc

IDrive vă oferă 5 GB spațiu de stocare online și 5 GB spațiu sincronizat gratuit. Găile separate adaugă valoare și vă ajută să vă gestionați nevoile de rezervă și de depozitare a productivității muncii fără conflict.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, 5 GB nu vor fi suficiente pentru a vă proteja în mod corespunzător hard disk-ul. Pentru a remedia acest lucru, există două planuri de abonament disponibile cu IDrive: 1TB și 10TB.

Ambele planuri includ potrivirea găleților de spațiu de stocare online și spațiu de sincronizare, astfel încât să obțineți cu adevărat 2TB sau 20TB să funcționeze cu.

În afară de faptul că acceptă sincronizarea, avantajul cheie care separă IDrive de mulți dintre concurenții săi de backup online, inclusiv Backblaze și Crashplan, este că nu limitează câte dispozitive poți face backup.

IDrive acceptă, de asemenea, backup pentru dispozitive mobile, pe care multe servicii de backup online nu le oferă.

Platformele acceptate în prezent de IDrive includ:

 • Windows (mobil și desktop)
 • Dispozitive Apple
 • Android

Primul pasaj

Atât Dropbox cât și IDrive oferă planuri de stocare de 1TB. Cu toate acestea, planul IDrive are un cost anual mai mic și vă oferă într-adevăr 2 TB – chiar dacă acele terabyte sunt împărțite între copiile de rezervă online și spațiul de sincronizare..

IDrive are, de asemenea, avantajul de a oferi un plan de 10TB, în timp ce Dropbox vă limitează la 1TB. Dropbox oferă o opțiune de plată lunară și suport pentru desktop Linux, dar în ceea ce privește valoarea generală a costurilor de stocare, IDrive are mai multe de oferit.

Runda: Preț și platforme Punct pentru IDrive

Logo Dropbox
Logo IDrive

2

Procesul de stocare a fișierelor

dropbox

După cum s-a discutat, transferul fișierelor de pe dispozitiv în cloud cu Dropbox se construiește în jurul folderului său de sincronizare. Acest folder este creat în sistemul de fișiere al dispozitivului dvs. atunci când instalați Dropbox.

Acesta arată și se comportă la fel ca orice alt folder, dar cu o diferență majoră: conținutul mutat în acest folder este stocat atât pe hard disk cât și în cloud. Acest sistem de stocare dublă face posibilă sincronizarea conținutului pe mai multe dispozitive.

În loc să mutați folderele în folderul de sincronizare de pe desktop, fișierele pot fi încărcate și prin interfața web Dropbox. Doar faceți clic pe pictograma „încărcare” din partea de sus a interfeței și puteți alege și alege fișierele pe care doriți să le salvați.

Este important să rețineți că încărcările prin interfață creează o copie a fișierului în folderul dvs. de sincronizare. Fișierul din locația sursă nu este sincronizat.

Faptul că Dropbox vă obligă să mutați fișierele conectate la cloud în folderul dvs. de sincronizare face parte din ceea ce face o alegere proastă pentru copierea de siguranță a hard disk-urilor: nu vă păstrează structura de fișiere. Cealaltă problemă cu utilizarea Dropbox pentru backup este că nu are un instrument dedicat gestionării acelui proces, ceea ce ar face cu adevărat greu să încercați să salvați fiecare fișier important.

Eu conduc

Spre deosebire de Dropbox, IDrive este conceput în mod special pentru a face backup cu ușurință pe hard disk. Cu IDrive, nu puteți stoca doar foldere și fișiere în cloud, ci puteți copia structura de fișiere a dispozitivului dvs. pentru restaurări ulterioare ale unității.

Și mai bine, întregul proces este gestionat printr-un client desktop plin de caracteristici.

Din interfața client, puteți eticheta fișierele și folderele pe care doriți să le păstreze IDrive. La instalare, IDrive va scana automat și hard disk-ul și va alege câteva dosare comune pe care crede că ar trebui imaginate.

Un alt lucru frumos despre clientul desktop este că acesta vă permite să programați backup-uri de rutină. În acest fel, puteți planifica încărcări mari atunci când nu lucrați. O astfel de flexibilitate este extrem de utilă, deoarece procesul de rezervă poate consuma multă lățime de bandă.În timpul copiilor de rezervă programate, IDrive scanează fișierele și le copiază pe cele care au fost modificate de la finalizarea ultimei copii de rezervă.

Dacă lucrați cu fișiere sensibile pe care nu doriți să le așteptați la backup, IDrive include o setare de rezervă continuă care trimite actualizări de fișiere în cloud aproape în timp real. Această caracteristică este limitată, însă, la conținut sub 500 MB.

O altă caracteristică cheie a IDrive este că vă permite să faceți backup simultan conținut atât în ​​cloud cât și pe o unitate externă. Stocarea datelor dvs. atât la distanță cât și local este metoda recomandată de protejare a hard disk-ului.

Deoarece backup-urile inițiale pot dura zile sau chiar săptămâni pentru a finaliza o conexiune la Internet, IDrive oferă și abonaților utilizarea unui serviciu de corespondență gratuit numit IDrive Express. Cu acest serviciu, IDrive vă va trimite o unitate externă pentru a vă încărca datele. Trimiteți-o înapoi și vor transfera datele dvs. în contul dvs. online pentru dvs. IDrive Express poate fi, de asemenea, utilizat pentru a accelera restaurările complete.

Aceste caracteristici sunt toate concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și facă backup cu ușurință datele. După cum sa menționat, totuși, ceea ce face ca IDrive să fie oarecum unic în rândul furnizorilor de backup este faptul că acesta acceptă și sincronizarea. Procesul de sincronizare al IDrive funcționează la fel ca în cazul Dropbox prin crearea unui folder de sincronizare dedicat pe hard disk.

Runda a doua revizuire

Utilizarea Dropbox este o modalitate decentă de a vă proteja cele mai valoroase fișiere, dar IDrive oferă o soluție mai flexibilă și mai puternică.

Prin acordarea utilizatorilor abilității de a-și păstra perfect fișierele și structurile de fișiere, IDrive este mai potrivit pentru reconstruirea hard disk-urilor în caz de defectare, avarie sau dispozitiv furat catastrofal. Instrumentele de gestionare a copiilor de rezervă, pe care Dropbox nu le are, simplifică procesul.

Runda: punct de proces de stocare a fișierelor pentru IDrive

Logo Dropbox
Logo IDrive

3

Viteza de sincronizare

Pentru a cântări mai bine capacitățile de sincronizare ale fiecărui serviciu unele față de altele, am efectuat câteva teste de transfer de fișiere pe laptopul meu Windows. Aceste teste au inclus încărcarea și descărcarea unui folder comprimat de 258 MB compus din mai multe tipuri de fișiere diferite.

Testele au fost efectuate pe o rețea wifi situată chiar în afara Bostonului, Massachusetts. Rezultatele Speedtest.net efectuate chiar înainte de teste au indicat viteze de încărcare în medie cu peste 30 Mbps.

Pentru ambele teste, am mutat doar fișierul de test în folderul de sincronizare al fiecărui serviciu de pe desktopul meu. Dacă faceți acest lucru, în mod obișnuit, se realizează timpuri de încărcare mai rapide, deoarece procesul de criptare executat prin browsere nu profită la maximum de resursele sistemului.

dropboxEu conduc
Încărcați03:5604:36
Descarca00:1300:16

Dropbox a depășit IDrive în ambele teste, dar este destul de aproape. În funcție de locul în care vă aflați în apropierea centrului de date al fiecărui serviciu, rezultatele ar putea foarte bine să fie diferite.

Ambele perioade de încărcare vă vor ține în așteptare, chiar dacă sunt în conformitate cu ceea ce aș aștepta pentru un fișier de 258 MB. Acesta este motivul pentru care este plăcut să vedem că ambele servicii ajută la accelerarea procesului de sincronizare cu transferuri de fișiere incrementale la nivel de bloc.

Cu transferuri la nivel de bloc, atunci când efectuați o modificare într-un fișier, doar părțile fișierului modificat sunt transferate, mai degrabă decât trimiterea întregului fișier. Multe servicii de stocare în cloud, inclusiv Google Drive, transferă pur și simplu întregul fișier din nou când efectuați o modificare.

Pentru a vedea cât de mult se economisesc transferurile la nivel de bloc cu fiecare serviciu, am efectuat un alt set de teste de încărcare. De această dată, am făcut o mică modificare a folderului meu comprimat de 256 MB: am șters fișierul final din interiorul acestuia.

Timp de încărcare
dropbox00:12
Eu conduc00:22

După cum vedeți, procesarea la nivel de bloc vă economisește destul de mult timp indiferent de serviciul pe care îl utilizați. IDrive aplică aceeași arhitectură și procesului de rezervă, contribuind la accelerarea acestui proces uneori lent.

Runda a treia recenzie

În ceea ce privește încărcarea de sincronizare, ambele servicii au fost foarte bune. Majoritatea oamenilor nu vor încărca în mod obișnuit fișiere de 256 MB. Dropbox s-a comportat puțin mai bine atât cu transferurile inițiale, cât și cu cele modificate.

Acordați, utilizatori diferiți vor obține probabil rezultate diferite pe baza a câteva variabile. De asemenea, așa cum vom vedea în runda a cincea, IDrive încorporează o abordare de criptare mai robustă, care a contribuit probabil la viteze de sincronizare ușor mai lente.

Cu toate acestea, pentru testele mele, Dropbox iese ușor înainte.

Runda: sincronizarea punctului de viteză pentru Dropbox

Logo Dropbox
Logo IDrive

4

Partajare și controlul conținutului

dropbox

Dropbox vă permite să partajați conținut bazat pe cloud cu alții în două moduri diferite:

 1. Creați un link URL partajabil la un fișier
 2. Creați un folder partajat

Dropbox vă ajută să controlați accesul la conținutul partajat protejând parolele și oferindu-le date de expirare. Ambele caracteristici necesită totuși un cont Dropbox Pro.

Acțiunile Link restricționează invitații la vizualizare și comentarii. Nu pot edita documentul.

Dacă doriți să colaborați mai activ, puteți face acest lucru prin crearea unui folder partajat, care vă permite să acordați permisiunile de editare.

Din interfața web Dropbox, puteți monitoriza cu ușurință conținutul partajat din două pagini diferite: partajare și legături. Pagina de partajare vă permite să verificați care sunt dosarele și fișierele pe care le-ați distribuit. Pagina cu link-uri vă permite să gestionați linkurile pe care le-ați creat.

Există oa treia pagină numită „evenimente” care vă permite să verificați activitatea generală a contului, fie de dvs., fie de un colaborator. În cazul în care cineva face o modificare a fișierului nedorit sau șterge accidental un fișier, Dropbox vă permite, de asemenea, să recuperați atât fișierele șterse, cât și versiunile anterioare ale fișierului.

Puteți recupera versiunile de fișiere șterse și anterioare, atât timp cât este în termen de 30 de zile de la eveniment. Dacă sunteți un utilizator Dropbox Pro, există și o opțiune de a achiziționa istoricul versiunilor extinse (EVH), ceea ce crește până la un an.

Eu conduc

Indiferent dacă vă aflați în stocarea de rezervă sau în folderul dvs. de sincronizare, conținutul IDrive poate fi distribuit cu alții cu ușurință, generând un link către acesta.

Link-urile partajate pot fi postate pe Facebook, Twitter sau trimise anumitor destinatari prin e-mail. De asemenea, controlați aceste legături atașând permisiuni numai pentru vizualizare sau editați-le. Linkurile pot fi protejate în continuare cu parole. Cu toate acestea, IDrive nu vă permite să setați link-uri pentru a expira automat la o anumită dată.

Interfața web a IDrive are o filă „partajată” care poate fi utilizată pentru a verifica ce conținut ați distribuit. Există, de asemenea, o filă „partajată cu mine” pentru a vedea ce conținut alți utilizatori IDrive v-au distribuit.

În cazul în care colaborările s-au defectat, IDrive vă permite să recuperați oricare dintre cele zece versiuni anterioare ale unui fișier. Fișierele șterse pot fi recuperate și până la 30 de zile.

Runda a patra recenzie

Având în vedere succesul Dropbox ca soluție de productivitate a muncii, nu este surprinzător faptul că iese puțin înainte de IDrive când vine vorba de capacitatea de colaborare. Surpriza mai mare este că nu este suficient pentru o victorie clară. Dropbox oferă funcții de audit mai bune și vă permite să setați datele de expirare a linkurilor. Funcția opțională EVH este, de asemenea, drăguță. În caz contrar, cele două servicii funcționează destul de similar.

Pentru a fi corect, Dropbox are câteva alte funcții de colaborare care nu vor fi atinse în acest articol, inclusiv integrarea cu aplicații pentru productivitatea muncii, cum ar fi Office Online.

Runda: Partajare și punct de control al conținutului pentru Dropbox

Logo Dropbox
Logo IDrive

5

Securitate

Dropbox criptează datele utilizatorilor care sunt transportate între dispozitiv și centrul de date cu un tunel TLS securizat, stimulat cu criptare AES pe 128 de biți. Odată ce fișierele ajung la centrul de date Dropbox, acestea sunt decriptate și re-criptate cu AES de 256 biți.

Cu toate acestea, în timpul acestui proces, metadatele dvs. de conținut sunt lăsate în text simplu. Aceasta include numele fișierelor, dimensiunile și datele. Deși acest lucru ajută la procesul de indexare și permite previzualizările fișierelor, este o problemă de securitate, deoarece există o mulțime de persoane care vă poate spune despre dvs. din metadatele dvs..

Cea mai mare preocupare pe care o am cu privire la modul în care Dropbox vă protejează datele este că nu oferă utilizatorilor opțiunea de criptare end-to-end. Cunoscut și sub denumirea de criptare cu cunoștințe zero, cu acest strat de securitate doar dvs., utilizatorul, aveți o copie a cheii de criptare.

Beneficiul acestei abordări este că nimeni – nici măcar serviciul în sine – nu poate dezgropa datele dvs., ci dvs. Din această cauză, aici, la Cloudwards.net, ne exprimăm frecvent asistența pentru servicii cloud care încorporează criptare cu cunoștințe zero precum Sync.com și pCloud.

Dropbox vă oferă opțiunea de a activa autentificarea în doi factori pentru a vă proteja împotriva parolelor slabe. Activați această caracteristică și vi se va solicita să introduceți atât parola contului dvs., cât și un cod de securitate preluat pe telefonul dvs. mobil pentru a vă verifica identitatea.

Eu conduc

La fel ca Dropbox, IDrive securizează datele dvs. atât în ​​timp ce sunt în tranzit, cât și în depozit în repaus pe serverele sale. Datele în tranzit sunt securizate cu o conexiune TLS și cu criptare de 256 biți. Nivelul mai mare de criptare utilizat (256 vs. 128) probabil cel puțin parțial contabilizează viteza de sincronizare a IDrive fiind puțin mai lentă decât Dropbox.

Conținutul securizat în centrele de date ale IDrive – backup online sau date sincronizate – este, de asemenea, securizat cu AES de 256 biți.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre modul în care IDrive gestionează criptarea este faptul că oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege între criptarea standard și cea end-to-end. În mod obișnuit, IDrive vă va atribui o cheie de criptare, a cărei copie le păstrează. Cu toate acestea, alegeți criptarea privată și doar veți avea o copie a cheii de criptare.

Cu criptarea privată datele dvs. nu vor putea fi recuperate dacă uitați parola contului. Cu toate acestea, criptarea privată oferă, de asemenea, cea mai bună protecție posibilă pentru datele dvs., ceea ce merită riscul. Dacă aveți un manager de parole de cloud bun precum LastPass sau Dashlane, pierderea accesului nu ar trebui să fie o problemă.

Singura problemă reală cu configurarea de securitate a IDrive este absența unei opțiuni pentru verificarea a doi factori.

Round Five Gânduri

Dropbox face bine pentru a cripta datele dvs. în repaus. Lăsând metadatele în text simplu și nu oferind criptare end-to-end, cu toate acestea, ar trebui să vă ofere o pauză. Acest lucru este adevărat în special atunci când cântărești faptul că Dropbox a fost ținta unui hack din 2012 care a dus la furtul a 68 de milioane de parole de utilizator.

Oferind criptare privată, IDrive vă protejează datele de astfel de încălcări, deoarece nu există nicio parolă de furat. Acesta este un avantaj extraordinar pentru consumatori și unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a alege IDrive peste Dropbox pentru a vă proteja cele mai importante fișiere.

Runda: punct de securitate pentru IDrive

Logo Dropbox
Logo IDrive

6

Verdictul

Deși oferta IDrive de funcții de sincronizare o diferențiază de majoritatea serviciilor de backup online, nu concurează destul de mult cu Dropbox ca opțiune de stocare în cloud. Acest lucru se datorează mai ales faptului că Dropbox facilitează colaborarea puțin mai bine. Cu toate acestea, cele două servicii sunt mai apropiate decât crezi.

IDrive face o treabă bună atât cu sincronizarea fișierelor, cât și cu partajarea. Datorită unei opțiuni pentru criptarea privată, este de asemenea o opțiune de stocare în cloud mai sigură decât Dropbox. Când țineți cont de faptul că IDrive este de asemenea conceput pentru a-ți imagina perfect hard disk-ul, întrebarea despre sfaturi despre valoare totală este în favoarea sa.

Câștigător final: IDrive

IDrive câștigă să aleagă între Dropbox Pro și planul de abonament 1TB al IDrive, IDrive câștigă. Această decizie devine și mai ușoară atunci când luați în considerare faptul că majoritatea beneficiilor pe care Dropbox le are asupra IDrive pot fi obținute cu planul său gratuit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me