Cum să vă găzduiți propriul dvs. site web

Găzduirea propriului dvs. site web este o experiență la fel de distractivă pe cât de satisfăcătoare. Folosind un vechi aparat Windows sau Linux, puteți arunca câteva fișiere HTML într-un folder și le puteți pune pe internet singur.


Este important să știți exact ce faceți când găzduiți un site. Calculatorul dvs. va acționa ca un server, o mașină construită cu scopul de a stoca și trimite datele dvs. pe internet, permițând site-ului dvs. să apară oricui din lume.

În esență, tot ce este de găzduire web este. Aparatul dvs. este doar un instrument de stocare a datelor și de încărcare a acestora în rețea. Există, totuși, câteva alte programe software care asigură că acest proces funcționează fără probleme.

Înainte de a vă scufunda, am dori să facem o notă. Elaboram acest ghid doar în scopuri educaționale. Nu vă recomandăm să găzduiți propriul dvs. site web, deoarece va aduce prea multe probleme de performanță și consecvență. Dacă sunteți serioși cu privire la crearea unui site web, încercați Hostgator sau SiteGround, doi dintre furnizorii noștri preferați pentru ușurință în utilizare, prețuri și viteză.

Cum să vă găzduiți site-ul dvs. acasă

Vom rula despre cum să vă găzduiți propriul site web pe Windows și Linux folosind mașina de acasă și un mediu desktop normal. Tutorialul nostru va pune la dispoziție un site de testare, dar depinde de dvs. de proiectare.

Pentru tutorialul nostru, folosim stiva AMP. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți încă familiarizați cu acest termen, deoarece vom parcurge fiecare dintre tehnologiile de-a lungul tutorialului.

Gazduire pe Windows

Dacă aveți o mașină Windows suplimentară care adună praf, o puteți transforma într-un server web. Procesul este destul de simplu, ajutat de stiva AMP. Acest pachet include Apache, MySQL și PHP, denumite de obicei Windows ca WAMP. Sunt sigur că poți discerne de ce.

Există mai multe programe de instalare, dar vom folosi WampServer ca fiind cel mai simplu. Mergeți către site și descărcați executabilul pe 32 de biți sau pe 64 de biți în funcție de sistemul de operare.

Dacă aparatul dvs. rulează Skype în timpul instalării, veți primi un conflict de port 80. Ambele WampServer și Skype folosesc portul 80, deci pur și simplu deconectați-vă de Skype înainte de a rula WampServer și veți fi bine.  

Va crea automat un director www care se găsește de obicei la „c: \ wamp \ www”. Aici va loca site-ul (sau site-urile) dvs. Pur și simplu creați un folder nou în director și adăugați fișierele dvs. PHP sau HTML în interior.

Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, trebuie să testați că WampServer funcționează corect. Puteți accesa ecranul principal al WampServer făcând clic pe linkul din meniu sau deschizând un browser web și accesând „http: // localhost”.

Testarea WampServer

Felicitări, mașina dvs. Windows este acum un server, dar chiar nu face mare lucru acum. Trebuie să îl testăm pentru a ne asigura că totul curge corect înainte de a adăuga fișierele dvs. și de a le face live pe internet.

Vom face un fișier PHP de testare simplu și îl vom pune în director. Deschideți NotePad în Windows și introduceți următoarea linie:

Test PHP

Salvați fișierul ca „info.php” în directorul www creat de WampServer. Deschideți browserul web înapoi și îndreptați-vă la „http: //localhost/info.php”. Dacă vedeți o pagină goală cu „Test PHP” pe numele filei, atunci totul rulează cum trebuie.

Configurați bazele de date MySQL

Dacă nu utilizați un CMS precum WordPress (poate doriți să citiți ghidul nostru pe cel mai bun gazduire web pentru WordPress, dacă sunteți), va trebui să configurați bazele de date MySQL. Acesta este un sistem relațional de gestionare a bazelor de date relaționale (RDBMS), care folosește limbajul de interogare structurat (SQL).

Pentru o definiție mai puțin axată pe acronim, MySQL organizează datele site-ului dvs. într-o bază de date care o poate găsi și transmite rapid. Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) folosește MySQL ca o modalitate de a trimite informațiile respective cât mai eficient utilizatorului.

Puteți modifica bazele de date existente sau crea altele noi făcând clic pe „phpMyAdmin” din secțiunea „instrumente” din ecranul principal WampServer. Va deschide o nouă filă care solicită un nume de utilizator și o parolă. Numele de utilizator va fi „root” în mod implicit și puteți lăsa câmpul de parolă necompletat.

Dacă intenționați să folosiți un CMS, este posibil să nu fiți nevoie să vă scufundați în această zonă. WordPress, de exemplu, va crea o bază de date MySQL pentru dvs. atunci când se instalează. În orice caz, este o idee proastă să arunci aici, cu excepția cazului în care știi ce faci.

Pentru a vă asigura că MySQL funcționează corect, deschideți o nouă filă și accesați „http: //localhost/testmysql.php”. Vă va afișa adresa IP a mașinii dvs. și vă va anunța dacă conexiunea este în regulă sau nu.

Faceți-vă site-ul în direct

Fișierul de configurare Apache este setat pentru a refuza conexiunile primite în mod implicit. Asta înseamnă că mașina dvs. locală este singura care vă poate accesa site-ul. Acest lucru este bun pentru a începe să funcționeze un site de testare, dar va trebui să schimbați configurația odată ce sunteți gata să reveniți.

Accesați meniul WampServer și faceți clic pe „Apache”, apoi pe „httpd-vhosts.conf”.

Acesta este fișierul dvs. de configurare Apache și ar trebui să aibă următoarele linii în interior:

# Gazde virtuale

#

 ServerName localhost

 ServerAlias ​​localhost

 DocumentRoot „$ {INSTALL_DIR} / www”

 

   Opțiuni + indexuri + include + FollowSymLink + MultiViews

   AllowOverride All

   Cer local

 

Pentru a permite conexiunile primite, pur și simplu schimbați „necesită local” pentru „a cere toate acordate” și veți fi bine să mergeți.

Reporniți WampServer selectând „Restart All Services” din meniu și modificările vor avea efect. Este necesar să verificați dacă firewall-ul PC-ului nu blochează solicitările web, dar ar trebui setat după aceea.

Adăugarea unui nume de domeniu

Nimeni nu va memora ierarhia de folder pentru a accesa site-ul dvs. web, însă. Veți avea nevoie de un nume de domeniu care să se îndrepte către mașina locală pentru a fi introduse ușor în orice browser web. Serverul face acest lucru cu înregistrări DNS.

Puteți citi articolul nostru despre înregistrările DNS pentru a afla specificul, dar, practic, este un sistem care leagă adresa dvs. IP locală cu un nume de domeniu. De exemplu, dacă IP-ul serverului dvs. este 199.999.999, atunci înregistrările DNS ar ști să acceseze acel server atunci când domeniul dvs. este introdus.

După ce aveți o înregistrare A pentru domeniul dvs. în înregistrările DNS, trebuie să actualizați fișierul dvs. gazdă local. Accesați fișierul „C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts” și adăugați următoarea linie în partea de jos:

199.999.999.99 (adresa dvs. IP) example.com (numele dvs. de domeniu)

Pentru clarificare, nu includeți ceea ce este în paranteze de mai sus. În continuare, trebuie să adăugați manual un fișier în „C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \”, unde VERSION este versiunea dvs. de Apache. Creați un fișier în NotePad cu următoarele linii:

ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot „c: \ wamp \ www”
ServerName mysite.local

ErrorLog „jurnalele / example.com.log”
CustomLog „jurnal / exemple.com-acces.log” comun

Desigur, înlocuiți „example.com” cu numele dvs. de domeniu. După ce ați făcut acest lucru, salvați fișierul în directorul Apache și site-ul dvs. web va fi accesibil prin numele său de domeniu.

Sfaturi pentru găzduire Windows

În timp ce o mașină normală vă va pune în funcțiune, aceasta nu este cea mai ideală configurare, având în vedere că Windows este unul dintre sistemele de operare cu mai multe resurse. Cu excepția cazului în care aveți multă putere pentru a vă juca, va trebui să optimizați sistemul de operare pentru găzduire web.

Primul pas este să dezinstalați fiecare aplicație de care nu veți avea nevoie. Deși păstrarea unui browser web este crucială pentru accesarea panoului de control WampServer, aproape orice altceva poate obține toporul.

Următoarea este dezactivarea oricărei aplicații de pornire care pot fi rulate în fundal. Există câteva de care Windows are nevoie pentru a putea funcționa. Așadar, folosiți cea mai bună apreciere pentru a vă dezactiva. Puteți găsi lista în managerul de sarcini.

Dacă sunteți serios despre utilizarea unei mașini Windows pentru găzduire web, atunci merită să investiți și într-o copie a Windows Server. Acest sistem de operare este mult mai ușor, simplificat pentru rularea pe orice server, indiferent dacă este pentru gazduire web sau doar pentru stocare.

Gazduire pe Linux

Dacă intenționați să construiți o mașină de la zero, atunci Linux este probabil cea mai bună alegere. Acest set ușor de kit este cameleonul sistemelor de operare, permițându-vă să îl adaptați la aproape toate nevoile.

Procesul este similar cu Windows, cu excepția faptului că aveți nevoie de un pachet LAMP în loc de un pachet WAMP. Sunt sigur că puteți descoperi diferența. Pentru a prelua stiva, deschideți terminalul și introduceți următoarea linie:

sudo apt instala apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

În timpul instalării, vi se va solicita să setați o parolă pentru utilizatorul „root”. Puteți să-l setați la orice doriți sau lăsați-l în gol. După finalizarea instalării, va trebui să reporniți serverul web Apache.

Va trebui să faceți acest lucru oricând modificați configurația globală a Apache, cu excepția cazului în care o faceți folosind fișierele locale .htaccess. Pentru a reporni, introduceți următoarea comandă:

repornire sudo /etc/init.d/apache2

Verificați PHP

Ca și în cazul Windows, trebuie să confirmăm că serverul PHP funcționează înainte de a merge mai departe. Vom folosi același proces ca înainte, plasând un fișier de testare în folderul www care, pe Linux, se găsește la „/ var / www / html /”. Creați un fișier cu următoarea linie și introduceți-l în director:

ecou sudo „” > /var/www/html/info.php

Mergeți la „http: //localhost/info.php” și vedeți dacă pagina se încarcă. Ar trebui să puteți vedea aici și versiunea PHP, configurația curentă și modulele instalate.

Configurați MySQL

După confirmarea PHP funcționează, este timpul să verificați bazele de date MySQL. Dacă intenționați să utilizați un CMS precum WordPress, este important să nu omiteți acest pas.

Deschideți terminalul și introduceți următoarea linie:

service status mysql

După câteva momente, ar trebui să obțineți acest rezultat:

$ starea mysql

 • mysql.service – MySQL Community Server

[…]

mrt 15 16:02:14 host1 systemd [1]: A început serverul comunitar MySQL.

Dacă serverul nu funcționează, introduceți doar „sudo mysql restart” pentru a reporni serverul MySQL. După ce îl funcționați, puteți utiliza clientul liniei de comandă MySQL pentru a vă gestiona bazele de date. Pentru a face acest lucru, reamintiți datele de autentificare introduse la instalarea MySQL și introduceți următoarele:

$ mysql -u rădăcină -p

De obicei, un CMS va instala baza de date pentru dvs., astfel încât nu va trebui să vă supărați aici. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face manual, cum ar fi crearea unei copii de rezervă a bazelor de date. Pentru cei care doresc o modalitate mai prietenoasă de a face acest lucru, puteți instala PHPMyAdmin introducând următoarea linie:

sudo apt instala phpmyadmin

Este un instrument ușor de utilizat de gestionare a bazelor de date care eludează liniile de cod pentru gestionarea bazelor de date.

Configurați Apache

Ultimul pas este de a permite lui Apache să accepte solicitări web primite de la numele de domeniu din înregistrările DNS. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru configurarea acestor înregistrări, contactați furnizorul Dvs. de găzduire DNS, deoarece ar trebui să aibă un instrument online pentru a le configura.

Introduceți următoarele linii în terminal:

sudo mkdir -p /var/www/html/example.com

sudo sh -c „ecou” exemplu.com

Acesta este site-ul meu self-hosting exemplu.com

“ > /var/www/html/example.com/index.html

sudo chmod -R 755 /var/www/html/example.com

Aceasta setează directorul pentru domeniul dvs. Cu toate acestea, trebuie să configurați un fișier gazdă virtuală pentru ca Apache să vadă pagina. Introduceți următoarele linii:

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Și

sudo nano /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Acum, editați fișierul Apache pentru a se potrivi cu acesta:

ServerAdmin [email protected]

Exemplu ServerName.com

ServerAlias ​​www.example.com

DocumentRoot /var/www/html/example.com

ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR} /error.log

CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log combinat

Reîncărcați Apache pentru ca modificările să intre în vigoare introducând următoarele:

sudo a2ensite example.com.conf

sudo service reîncărcare apache2

Ca și în cazul Windows-ului, pur și simplu adăugați adresa dvs. IP și numele de domeniu în fișierul gazdelor mașinilor dvs. pentru a se potrivi local.

Pro și contra de a vă găzdui propriul dvs. site web

Nu totul este excelent în ceea ce privește găzduirea propriului dvs. site web. Economiile de costuri inițial reprezintă aproximativ singurul dezavantaj, dar chiar și pe termen lung se reduce.

Rularea propriului server va crește factura de energie electrică mai repede decât puteți spune „hosting găzduit”. Deoarece serverul dvs. va trebui să fie pornit și conectat la internet tot timpul, costul va ajunge de fapt mult mai mare decât achiziționarea unui plan ieftin de găzduire web.

Acest lucru nu are în vedere nici măcar potențialul întreruperilor în zonele rezidențiale. Dacă, la fel ca mine, zona dvs. este predispusă la întreruperi frecvente, stabilitatea site-ului dvs. web va fi peste tot, mai ales fără un ISP de mare putere pentru a-l sprijini..

Costurile sunt mari, dar practicitatea găzduirii propriului dvs. site doar nu există. Site-ul dvs. va fi victima unor conexiuni lente, afectându-l în clasamentele de căutare Google și eliminând potențialii vizitatori. În timp ce multe gazde ieftine se ocupă în intervalul unu-doi al doilea, o conexiune rezidențială se va ocupa probabil între 15-20 secunde.

Procesul de a pune propriul site web online este cel mai bine utilizat ca instrument educațional pentru a înțelege cum funcționează gazduirea web. Expunându-vă la toate instrumentele, veți putea să vă configurați mai bine site-ul cu o gazdă externă.

Dacă costul este o problemă, consultați lista noastră cu cele mai bune gazduire web ieftine, unde descompunem furnizorii care oferă servicii excelente la tarife decente. Opțiunea noastră preferată este iPage.

Cu toate acestea, găzduirea propriului dvs. site web este cu siguranță o opțiune pentru înscenare sau dacă intenționați să rulați un mic blog WordPress. Dacă sunteți asta, asigurați-vă că consultați ghidurile noastre de utilizare a WordPress. 

 • Ghid pentru începători pentru utilizarea WordPress
 • Ghid intermediar pentru utilizarea WordPress
 • Ghid avansat de utilizare a WordPress

Concluzie

Găzduirea propriului dvs. site web este atât de distractiv pe cât îl poate avea un geek (ca mine). Este o oportunitate de a vă juca cu jucării noi de tehnologie pe hardware vechi și de a afla mai multe despre lumea de găzduire web și modul în care funcționează.

Din păcate, acesta este cel mai bun folos. Dacă nu aveți o putere serioasă în spatele serverului dvs., este dificil să faceți găzduirea site-ului dvs. web o opțiune viabilă, practic și monetară. Pentru aceasta, am clasat cei mai buni furnizori de găzduire web, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză.

Cum a decurs experiența dvs. de găzduire acasă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map