Cum să utilizați Cloud Storage ca un Pro

A existat o perioadă în care stocarea în cloud se referea la încărcarea și descărcarea fișierelor din cloud. În aceste zile, puteți face mult mai mult cu el – cum ar fi sincronizarea fișierelor cu un sistem local, colaborarea la documente, luarea de note și integrarea datelor din cloud cu aplicații terțe.


Dar marea întrebare este: folosiți spațiul de stocare în cloud la potențialul maxim? În acest articol, vom discuta despre modul în care puteți utiliza spațiul de stocare în cloud ca un pro, prin maximizarea spațiului liber, integrarea furnizorilor de stocare în cloud cu instrumentele de lucru preferate, securizarea datelor în cloud și multe altele.

Iată tot ce trebuie să știți, pentru a utiliza spațiul de stocare cloud ca un profesionist.

1. Obțineți stocare gratuită maximă

Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud au o limită de stocare setată pentru utilizatorii liberi, dar aici este un mic, dar important secret: puteți depăși această limită și extindeți cantitatea de stocare gratuită furnizată.

Tot ce trebuie să faci este să cauți ofertele potrivite. De exemplu, Dropbox oferă 2 GB spațiu de stocare, care poate fi extins la peste 16 GB, prin raportarea serviciului către prieteni și descărcarea aplicațiilor desktop și mobile. De asemenea, puteți obține stocare gratuită dacă tocmai ați cumpărat un dispozitiv Lenovo, HP sau Samsung nou.

În mod similar, Google Drive oferă spațiu de stocare gratuit pentru utilizatorii Chromebook sau Asus, iar OneDrive rulează și o ofertă pentru clienții Seagate noi.

Aceste oferte sunt valabile doar pentru o perioadă limitată și pe dispozitive specifice. Însă, dacă intenționați să cumpărați un gadget nou, este mai bine să căutați oferte de stocare în cloud înainte de a face achiziția finală.

2. Căutați planuri plătite care depășesc spațiul de depozitare

Dacă ați decis să plătiți pentru stocarea în cloud, atunci alegeți un furnizor care oferă funcții suplimentare, în afară de furnizarea spațiului de stocare în cloud.

De exemplu, cu planurile plătite Google Drive (G Suite), veți avea acces la întreaga suită de produse Google și la un domeniu gratuit de e-mail de afaceri. Deci, dacă doriți să obțineți un domeniu de e-mail profesional, atunci cheltuiți 5 USD pe lună, primiți o adresă de e-mail personalizată, acces la e-mailuri prin Gmail și 30 GB spațiu de stocare Google Drive.

În mod similar, Microsoft oferă 1 TB de spațiu de stocare OneDrive pentru toți utilizatorii Office 365. Deci, pentru 70 de dolari pe an, primiți 1 TB de spațiu cloud și Microsoft 365, care poate fi descărcat pe 1 PC / Mac și un smartphone. Apropo, cumpărarea de 1 TB de spațiu pe OneDrive costă 60 USD pe an, așa că, din punct de vedere tehnic, plătiți doar 10 USD în plus pentru întreaga suită Office 365.

3. Trimiteți atașamente prin e-mail din cloud

Unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii optează pentru stocarea în cloud este acela de a putea partaja fișiere online, fără a fi necesar să încarce în mod continuu același fișier, de fiecare dată când trebuie să-l trimită unei persoane noi. Mulți furnizori proeminenți de stocare în cloud permit utilizatorilor să atașeze direct fișiere ca atașamente de e-mail, pe care destinatarul le poate descărca direct fără să se înscrie la vreun serviciu de stocare în cloud.

Google Drive, desigur, a integrat Gmail integrat, permițând utilizatorilor să trimită fișierele Drive direct ca link-uri sau atașamente.

Dropbox oferă, de asemenea, integrarea Gmail, cu extensia Dropbox pentru Gmail Chrome. Dar spre deosebire de Google Drive, Dropbox permite utilizatorilor să adauge un link de fișier și nu un fișier atașat. În mod similar, utilizatorii Microsoft Outlook pot atașa direct fișierele OneDrive la orice e-mail sau pot salva fișierele atașate prin e-mail la OneDrive.

4. Colaborarea la Documente Online

Partajarea și colaborarea online sunt incredibil de convenabile datorită spațiului de stocare în cloud, dar înainte de a începe să partajați fișiere critice, este esențial să înțelegeți cum funcționează controlul de acces și permisiunile de fișiere..

Există trei niveluri de permisiuni:

 • Doar vizualizare
 • Vizualizare și comentariu
 • Editați numai

Primul nivel de permis este perfect pentru a partaja același fișier cu un număr mare de utilizatori și nu doriți ca aceștia să editeze sau să modifice fișierul, chiar din greșeală.

Al doilea nivel de permisiune este util atunci când aveți nevoie de feedback pentru utilizatori, dar totuși, nu doriți ca utilizatorii să schimbe fișierul în niciun fel. De asemenea, dacă aveți deja comentarii în fișier pe care doriți să le vadă utilizatorii, atunci alegeți permisiunea „numai pentru comentarii”. Oferiți privilegii de editare numai dacă doriți ca utilizatorii să modifice fișierele sau să colaboreze cu dvs..

5. Sincronizare selectivă pentru a accesa datele de pe mai multe dispozitive

Sincronizarea selectivă permite accesul la datele din cloud ca și cum ar fi pe o unitate locală. De obicei, avem o mulțime de fișiere în conturile noastre de stocare în cloud și sincronizarea lor cu o unitate locală poate duce la probleme de spațiu pe computer. Cu sincronizarea selectivă, lipsa de spațiu nu va fi niciodată o problemă și puteți accesa fișierele importante de pe mai multe dispozitive.

Pentru a activa sincronizarea selectivă, va trebui să descărcați clientul desktop al prestatorului dvs. de servicii cloud. După ce ați făcut acest lucru, nu trebuie decât să marcați toate dosarele pe care doriți să le sincronizați cu unitatea locală. Orice modificări aduse fișierelor sunt sincronizate la cloud ori de câte ori sistemul se conectează la Internet, iar modificările sunt apoi vizibile pe toate dispozitivele sincronizate.

6. Incorporează Instrumente de productivitate

Instrumentele de productivitate bazate pe cloud au devenit o necesitate, în special pentru freelanceri și echipe la distanță care au membri din întreaga lume. Unii furnizori de stocare în cloud au instrumente de productivitate încorporate, iar alții acceptă un număr mare de suplimente terțe.

De exemplu, Google Drive a introdus recent aplicația Google Keep Keep, ca o caracteristică încorporată pentru Google Docs. Deci, de fiecare dată când lucrați la un document, puteți deschide Keep, luați note și revizuiți-l ori de câte ori deschideți din nou documentul.

Dropbox a transformat noul său instrument de editare a textului, Dropbox Paper, într-un instrument de gestionare a sarcinilor. Utilizatorii pot acum să adauge căsuțe, să le atribuie unui utilizator, să lase un comentariu și chiar să pună un termen.

Evernote, o aplicație de productivitate care ia notițe, sprijină și integrarea Google Drive. Așadar, de fiecare dată când inserați un link Google Drive în Evernote, acesta începe automat afișarea informațiilor despre link.

Instrumentele de gestionare a proiectelor precum Asana și Trello acceptă și furnizorii de stocare în cloud, permițând utilizatorilor să încarce fișiere direct dintr-un cont cloud.

7. Împărtășirea imaginilor prin cloud

Când vine vorba de partajarea imaginilor prin cloud, căutați un furnizor de stocare în cloud cu mult spațiu, deoarece imaginile pot ocupa mult spațiu, mai ales dacă utilizați camere digitale de înaltă performanță. Google Drive oferă spațiu de stocare nelimitat pentru fotografii, atât timp cât calitatea unei imagini este mai mică de 16 megapixeli.

Și, desigur, există Flickr, care oferă spațiu de stocare de 1 TB pentru imagini fără restricții de dimensiune sau tip de fișier. Dacă doriți doar să stocați imagini în cloud în scopuri de partajare, va face aproape orice furnizor de stocare în cloud. Dar fotograful profesionist ar putea dori să folosească un furnizor precum OneDrive sau Flickr.

Deoarece afișează meta-date ale fiecărei imagini și pot adăuga etichete (chiar dacă Flickr nu se califică cu adevărat ca furnizor de stocare în cloud, deoarece este mai mult o platformă pentru fotografi care să își prezinte munca).

8. Criptați datele în cloud

Securitatea este o preocupare importantă când vine vorba de stocarea datelor în cloud. Pentru a vă asigura că datele dvs. sunt întotdeauna sigure în cloud, selectați un furnizor de stocare în cloud cu criptare privată end-to-end și o politică de cunoaștere zero.

Cu criptarea privată, cheia datelor criptate rămâne la dvs. și nu la furnizor. Deci, din punct de vedere tehnic, chiar și furnizorul de stocare în cloud nu poate ști ce date stocați pe serverele lor. Cu toate acestea, în același timp, dacă pierdeți sau uitați cheia de criptare, atunci nu există nici o modalitate de acces la date, niciodată.

De asemenea, cu criptarea privată, nu există nicio modalitate de a previzualiza fișierele. Mai întâi trebuie să descărcați fișierele, să introduceți cheia de criptare și abia apoi le puteți vizualiza. Da, este incomod, dar, din păcate, acesta este prețul vieții private.

In concluzie

Este sigur să spunem că ușurința de acces și mobilitatea pe care o aduce spațiul de cloud pe masă nu sunt inegalabile. De asemenea, după cum probabil ați descoperit până acum, furnizorii de stocare în cloud oferă o mulțime de funcții, în afară de încărcarea și descărcarea fișierelor.

Înțelegând fiecare aspect al acestor funcții, puteți utiliza spațiul de stocare cloud ca un profesionist și să explorați potențialul real. Deci, care dintre aceste sfaturi le-ai cunoscut deja?

Spuneți-ne în comentarii.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map