Cum să facilitați munca de la distanță

Navetele te omoară. Stai în ședințe plictisitoare interminabile. Telefoanele sună, iar colegul tău își mută astăzi masa pentru a cincea oară. Cineva se uită peste umăr. Costumul pe care îl porți este incomod.


Nu este grozav de nouă-cinci zile? Din fericire, astăzi avem un concurent: lucrând de la distanță.

Când lucrați de la distanță obțineți toate avantajele pe care le-ați auzit și imaginat înainte – lucrați în tricoul dvs., nu mai face naveta, economisiți bani la prânz mâncând mâncare ieftină și sănătoasă, participați doar la întâlniri pe care trebuie să le aveți absolut, să fiți mai productivi și Bineînțeles, gestionează-ți timpul așa cum consideri de cuviință.

Din ce în ce mai mulți oameni trec la munca la distanță, dar ar fi inutil pentru angajatorul tău sau cariera ta dacă lucrul dintr-un hamac pe o plajă îndepărtată a provocat suferința productivității. Din fericire, există o mulțime de instrumente software pentru a facilita tranziția, tot ce ai nevoie este WiFi sau o formă de acces la internet. În acest articol, vom arunca o privire la unele dintre aceste instrumente care facilitează munca de la distanță.

Echipe mici și freelanceri

În primul rând, atunci când aveți o echipă distribuită, aveți nevoie de un mod sigur și de încredere de a partaja fișiere între membri. Transferul fișierelor folosind un e-mail sau o unitate flash înseamnă doar să solicitați furtul de date, deoarece e-mailurile pot fi hackate și unitățile furate. Pentru a combate criminalitatea informatică, stocarea în cloud este la îndemână. Unul dintre cele mai populare, cu 800 de milioane de utilizatori, este Google Drive.

Google Drive vizează utilizatorii casnici și oferă o productivitate bună. Există o mulțime de aplicații terțe (majoritatea gratuite) în bibliotecă. Aplicația Google Google, Google Docs, este una dintre cele mai bune aplicații pentru productivitate și colaborare și se integrează în mod natural cu Google Drive.

Cu suita Office Docs veți obține aplicații pentru procesare de texte, foi de calcul și prezentări. Puteți sugera modificări și face comentarii, toate în timp real, datorită vitezei rapide de sincronizare a fișierelor. Există, de asemenea, o opțiune pentru a reveni la versiunile anterioare și a vedea ce modificări au fost făcute.

Documente de birou

Desigur, distribuirea acestor fișiere este esențială și Google nu dezamăgește. Puteți utiliza e-mailul pentru a da acces sau a seta un link de acces. Indiferent dacă faceți unul sau altul, puteți seta permisiuni pentru ambele.

Google securizează aceste fișiere utilizând criptarea AES pe 128 de biți. Există discuții despre dacă a fost crăpat, dar înțelepciunea convențională spune că ar fi nevoie de un supercomputer un miliard de ani să o facă, așa că există. Autentificarea cu doi factori (2FA) este disponibilă pentru a vă proteja împotriva parolelor furate.

O opțiune bună pentru freelanceri este că, în calitate de utilizator gratuit, primiți un frumos 15 GB de stocare gratuită. Pentru cei care doresc opțiuni ieftine, există câteva planuri de plată: 100 GB pentru 2 dolari pe lună este o ofertă bună, după care primiți 1 TB pentru 9,99 USD. Reducerile sunt disponibile dacă plătiți tot anul. Citiți recenzia noastră Google Drive pentru detalii.

Lucrul de la distanță pentru întreprinderile de dimensiuni medii

Dacă conduceți o afacere și aveți nevoie de mai multă securitate, există caseta. Aceasta revendică numeroase companii Fortune 500 și afaceri mici ca clienți.

Există o singură aplicație nativă numită Box Notes, care se numără printre cele mai bune aplicații pentru preluarea de note. Pentru a compensa lipsa aplicațiilor de colaborare native, Box se integrează atât cu Google Docs, cât și cu Office Online. Vă puteți integra cu mai multe aplicații terțe care vin în bibliotecă. Categoriile includ colaborarea, managementul de proiect, gestionarea conținutului și securitatea.

Gestionarea echipelor mari, la distanță – sau a multor echipe – este ușoară cu Box; când adăugați un utilizator nou în cont puteți seta diverse permisiuni. Puteți alege la ce dosare au acces utilizatorii. Și puteți seta șapte niveluri diferite de permisiuni în timp ce faceți acest lucru. Dacă aveți nevoie să invitați zeci de angajați simultan, puteți efectua o invitație majoră. Când faceți acest lucru, puteți să le alocați unui grup pentru a evita setarea permisiunilor unul câte unul.

Când vine vorba de securitate, Box face mare lucru; vă protejează conținutul prin criptarea AES de 256 biți, în tranzit și pe servere. Chiar criptează cheia dvs. (pe care o utilizați pentru a decripta fișierele) cu același nivel de criptare AES.

Vitezele de sincronizare a fișierelor sunt comparabile cu alte servicii. Partajarea fișierelor este simplă; faceți clic pe un buton „share” și puteți genera un link sau puteți trimite o invitație prin e-mail. Cu aceste legături, Box vă oferă posibilitatea de a utiliza protecția prin parolă și de a stabili datele de expirare.

Deoarece este orientat mai mult către companii, este mai scump; Caseta vă oferă un plan inițial de 100 GB pentru minim trei utilizatori și este de 5 USD pe lună, pentru fiecare utilizator. Planurile de afaceri și de afaceri plus oferă stocare nelimitată, pentru 15 $, respectiv 25 USD. Există un plan individual gratuit și un proces de 15 zile pentru planurile de afaceri, despre care puteți citi mai multe detalii în recenzia noastră pentru casete.

Munca la distanță pentru întreprinderile mari

Întreprinderile care doresc să plece de la distanță s-ar încadra mai bine cu cea mai bună alegere EFFS, Egnyte Connect. Are aplicații native, precum și documente Google și integrări Office Online. Dacă doriți să utilizați versiunea desktop a Office – Office 365 – există și o integrare pentru asta.

Este ceva mai lent când vine vorba de încărcări inițiale, dar în scopuri de colaborare, viteza de sincronizare este mai importantă cu fișierele deja încărcate. Egnyte strălucește cu adevărat acolo, deoarece folosește sincronizarea la nivel de bloc care încarcă doar părți ale fișierului care s-au schimbat și nu întregul fișier.

Orice aveți nevoie atunci când partajați cu membrii de la distanță, Egnyte îl are. Puteți partaja fișiere sau foldere cu ușurință și puteți oferi patru tipuri de acces – proprietar, complet, editor și vizualizator. Linkurile dvs. pot avea protecție prin parolă, date de expirare și chiar primiți o notificare ori de câte ori link-ul este utilizat. Puteți chiar să setați dacă utilizatorii pot descărca sau doar previzualiza fișiere.

Nu trebuie să vă faceți griji pentru fișierele dvs. de afaceri, acestea sunt protejate cu criptare AES-256, puteți seta lungimea și puterea minimă pentru parole, 2FA este acolo pentru a vă ajuta dacă parola a fost fisurată și dacă cineva vă fură dispozitivul puteți doar tăiați-l din sincronizare.

Egnyte nu oferă planuri individuale. Cel mai scump este 40 USD pe lună pentru cinci utilizatori, dar oferă 5 TB de stocare. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu și mai mulți utilizatori, există planul de afaceri. Oferă 10 TB de spațiu partajat la maximum 100 de utilizatori pentru 15 dolari pe lună (pe utilizator). Citiți detaliile din review-ul nostru Egnyte.

Alte instrumente de lucru la distanță

Când trebuie să comunicați cu echipa de la distanță, există o aplicație populară care vă vine în minte – Slack. A fost lansat în 2013 și a crescut rapid de atunci. Asta nu este o surpriză, aplicația este distractivă și ușor de utilizat și se integrează cu o mulțime de aplicații terțe care cresc productivitatea (am dori, de asemenea, să remarcăm că toate serviciile de mai sus sunt printre cele mai bune stocări în cloud pentru Slack).

Proprietarul spațiului de lucru creează un spațiu de lucru Slack și, împreună cu administratorii, invită și administrează membrii echipei. Echipa poate apoi să partajeze spațiul de lucru Slack și să comunice prin intermediul acestuia. Similar cu camerele de chat vechi, totul se învârte în jurul mesageria; diferite canale fac parte din spațiul dvs. de lucru și sunt mijlocul principal de comunicare. Puteți organiza canale în funcție de departamente, proiecte sau birouri specifice.

Când comunicați frecvent cu membrii echipei dvs., informațiile pot fi peste tot. Slack vă permite să căutați cu ușurință mesaje, precum și să vă trimiteți notificări ori de câte ori cineva spune ceva important. Puteți căuta chiar și fișierele pe care le-ați trimis colegului.

Slack nu te lasă cu adevărat să ții o agendă: cu toate acestea, când vine vorba de gestionarea sarcinilor cu o echipă de la distanță, Trello strălucește cu adevărat. Este o modalitate vizuală de a vă organiza proiectele și de a vedea ce trebuie să faceți dintr-o privire, prin utilizarea unui tabel kanban.

Tot ceea ce faceți va implica consiliul Trello. Consiliul este o listă de liste, care este practic toate sarcinile dvs. în diferite etape, de la idei până la finalizare. Trello folosește cărți pentru a reprezenta aceste sarcini. Deși cardurile par simple la început, puteți adăuga comentarii, etichete, încărcați fișiere atașate, acorda date scadente etc. Puteți invita cât mai multe persoane pe care le aveți nevoie pe placa dvs. și apoi pur și simplu glisați-le-aruncați pe carduri pentru a le atribui sarcini.

Desigur, Trello are o bibliotecă, cu o mulțime de aplicații terțe (numite power-ups), care vă pot îmbunătăți fluxul de lucru de la distanță. Cu ei, puteți integra Trello cu diverse servicii de stocare în cloud, aplicații de comunicare, platforme CVS, etc. Dacă nu vedeți nimic care să se potrivească nevoilor dvs., există o API pe care o puteți utiliza pentru a crea propria aplicație.

Gânduri finale

Astăzi, cu internetul și globalizarea, nu este deloc surprinzător faptul că grupuri sau persoane din diferite țări sau continente colaborează; desigur, situațiile noi aduc propriul set de probleme. Cu toate acestea, există o mulțime de aplicații care să vă ajute în acest sens. Am menționat unele dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud, care sunt excelente pentru colaborare și unele dintre cele mai populare aplicații care permit o bună comunicare și organizare.

Există multe altele, deci aveți un favorit care ne-a fost dor? Aveți un comentariu despre unele pe care le-am ales? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map