Cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android

Smartphone-urile sunt mici, ușor de înlocuit, ușor de scăzut și de spulberat. Toate acele imagini, videoclipuri și mesaje de la cei dragi – ce li se întâmplă atunci când telefonul este pierdut, furat sau rupt?


Este posibil să fi „blocat” unul sau mai multe mesaje pentru a le evita să fie șterse din greșeală, dar nu este același lucru cu a avea o copie de rezervă.

Sunt destul de minuțios când vine vorba de backup-uri – chiar și mesaje text. Este gratuit, este ușor și nu mă tem niciodată să pierd amintiri, imagini, rețete sau mesaje importante. Nu trebuie să „stelez” sau să „blochez” niciun mesaj text pentru salvare, deoarece toate sunt făcute backup în cloud automat.

Îți voi arăta cum să salvezi contactele și mesajele text pe Android în acest articol. Am folosit atât dispozitive Android cât și iPhone și mai multe metode diferite pentru a-mi face backup la datele mele. Folosesc SMSBackup + pe Android pentru a-mi copia mesajele pe Gmail și vă voi arăta cum puteți face același lucru aici. Voi atinge, de asemenea, unele dintre celelalte aplicații disponibile în Play Store, în cazul în care preferați să aveți copiile de rezervă pe o cartelă SD sau o altă soluție cloud.

Voi acoperi pe scurt singuri exportul de mesaje, în cazul în care doriți să aflați cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android fără o aplicație. Este posibil, dar depinde de telefonul utilizatorului și de versiunea de Android – unele versiuni nu permit utilizatorilor să importe / exporte mesaje pe un card SD.

Cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android fără aplicație

Deoarece este posibil ca unii utilizatori să nu dorească să instaleze o aplicație, vă voi arăta cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android pe un card SD. În mod ideal, ai face acest lucru de două ori, stocând un card SD într-un loc sigur în cazul în care îl pierzi pe celălalt.

Acest proces va fi obositor dacă faceți o copie de rezervă mai mult de câteva mesaje. Va trebui să deschideți mesajul pe care doriți să îl faceți backup și să atingeți butonul „opțiuni” sau „meniu” de pe ecran. Căutați o opțiune care spune „salvați” sau „exportați” și selectați cardul SD.

Din nou, va trebui să repetați acest lucru pentru fiecare mesaj pe care doriți să îl salvați. Economisiți-vă timpul instalând și utilizând una dintre aplicațiile menționate aici. Vă voi arăta cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android pe computer sau pe card SD, precum și în cloud.

Ce ai nevoie

Veți avea nevoie de acces la una dintre aplicațiile de mai jos:

  • SMSBackup+
  • Super Backup
  • Backup SMS & Restabili

Toate aceste aplicații sunt disponibile în Magazinul Google Play. Dacă din anumite motive nu puteți accesa magazinul, SMSBackup + oferă un cod QR pe ​​care îl puteți scana pentru a instala aplicația.

De asemenea, veți avea nevoie de o locație pentru a vă depozita noile copii de rezervă, cum ar fi un card SD, un computer / laptop sau o stocare în cloud, inclusiv Gmail.

Folosesc SMSBackup + și Gmail, dar puteți folosi orice doriți – în acest articol veți învăța cum să faceți backup pentru mesaje text pe Android pe un Mac, PC sau card SD. Puteți utiliza, de asemenea, un alt furnizor de e-mail, atât timp cât acceptă IMAP.

Principalul beneficiu al norului este că pot accesa mesajele mele de pe orice dispozitiv și nu trebuie să duc cu mine o cartelă SD sau o unitate flash. Este o idee bună să păstrezi o copie locală și offline, dar backup-urile din cloud au fost un zeu din experiența mea.

Cum să faceți backup pentru mesaje text pe un telefon Android

După ce v-ați stabilit pe o aplicație și o locație pentru a vă stoca datele, sunteți gata să începeți să faceți o copie de rezervă a mesajelor. Mă concentrez pe SMSBackup + aici, dar ulterior voi atinge două dintre celelalte aplicații pe care le-am menționat anterior.

Pasul 1. Activați IMAP în setările dvs. Gmail.

Pasul 2. Atingeți „conectați” pentru a vă conecta la Gmail. Versiunile mai noi de Android pot prezenta o listă a conturilor dvs. Google, în timp ce versiunile mai vechi de Android pot solicita conectarea și acordarea SMSBackup + acces la e-mailurile dvs..

Pasul 3. SMSBackup + va efectua prima sincronizare. Atingeți „backup” pentru a începe procesul de copiere a mesajelor dvs. în contul dvs. Gmail.

Pasul 4. Activați copiile de siguranță automate apăsând „copie de rezervă automată”. Puteți schimba setările dacă doriți sau puteți respecta setările prestabilite. Lucrul important despre o soluție bună de rezervă este că nu trebuie să faceți niciodată nimic – ar trebui să se întâmple automat, astfel încât să nu aveți mai multe șanse să uitați sau să îl dezactivați până nu este prea târziu.

Conectați-vă la contul dvs. Gmail și căutați mesaje cu eticheta „SMS”. Vă veți găsi toate mesajele stocate în siguranță în e-mail și căutate ușor. Modificați eticheta implicită din „SMS” în orice doriți din setările SMSBackup +.

Restaurarea mesajelor dvs. este la fel de ușoară precum atingerea „restaurării” în SMSBackup +. Dacă aveți o cantitate mare de mesaje de restaurat, luați în considerare să faceți acest lucru chiar înainte de culcare, astfel încât nu trebuie să așteptați. Datele dvs. se vor restabili în liniște în timp ce dormiți fără griji.

Cum se face copie de siguranță a mesajelor text eliminate pe Android

Copiile de rezervă automate vă vor permite să importați mesajele dvs. pe orice telefon nou. SMSBackup + va exporta o copie a fiecărui mesaj în contul dvs. Gmail sub o etichetă specifică, „SMS”.

Aceasta înseamnă că dacă ștergeți accidental un mesaj text, puteți pur și simplu să deschideți SMSBackup + și să atingeți „restaurați”. Nu va supraîncărca niciun mesaj existent și puteți selecta doar anumite mesaje pe care să le restabiliți în „Setări avansate”.

Dacă încercați să recuperați un mesaj text șters fără să aveți o copie de rezervă, în mod esențial sunteți de noroc. Există câteva programe concepute pentru a recupera datele șterse, dar versiunile gratuite permit utilizatorului să „scaneze” fișierele șterse. Costă bani pentru recuperarea efectivă a fișierelor – acesta este motivul pentru care backup-urile automate valorează cele cinci minute necesare pentru configurare.

Alternative la SMSBackup+

Backup SMS & Restore este o alternativă excelentă la SMSBackup +, cu aproape 90.000 de recenzii și 4,5 / 5 stele la momentul scrierii. Aplicația, creată de Carbonite, creează copii de rezervă locale pe telefonul Android care pot fi exportate pe un card SD sau stocate în siguranță în cloud.

Carbonitul este binecunoscut pentru soluțiile de backup pentru cloud. Compania are un istoric excelent atunci când vine vorba de soluții de rezervă, iar aplicația lor Android este la fel de rock ca software-ul desktop și server.

Dacă utilizați deja serviciul (și dacă citiți recenzia noastră despre Carbonite, puteți afla de ce ar trebui), SMS Backup & Restaurarea este o alternativă excelentă la SMSBackup + dacă doriți să păstrați copii locale, offline, precum și sincronizare cu un furnizor de cloud.

Super Backup and Restore va face backup pentru mesajele text și jurnalele de apeluri. Pasionații de Android cu telefoane înrădăcinate sunt capabili să aplice chiar și aplicații de rezervă, calendare și contacte la un card SD sau la un furnizor de cloud.

Backup SMS de Carbonite? & Restaurarea vă permite să setați o programare pentru a rula backup-uri atunci când este convenabil, cum ar fi când adormiți, și are o caracteristică interesantă care vă permite să partajați un fișier .apk Android cu un prieten, doar atingând un buton. Aceasta este o caracteristică utilă pentru unii utilizatori cu aplicații sideloaded, permițându-vă să partajați o aplicație Android cu cineva, în loc să le caute și să o încarcați singuri.

Chiar dacă nu aveți nevoie sau nu doriți aceste funcții avansate, aplicația funcționează perfect ca o soluție simplă pentru a face backup pentru mesaje text. Nu trebuie să fiți un utilizator de putere și doar funcțiile suplimentare necesită înrădăcinarea telefonului – puteți să-l instalați și să vă faceți backup pentru mesajele dvs. pe un card SD sau în cloud cu câteva apăsări.

Dincolo de Backup-urile SMS

În cazul în care acest articol v-a stârnit curiozitatea în copierea de rezervă a datelor de pe telefonul dvs. Android, merită menționat că există mai multe soluții excelente pentru backup-ul complet al dispozitivului. În mod esențial, puteți face backup pentru toate dispozitivele, inclusiv mesajele, fotografiile și videoclipurile dvs. și puteți accesa toate acestea în cloud de pe alte dispozitive.

Este dincolo de domeniul de aplicare al acestui articol, dar am acoperit deja cele mai bune soluții de backup pentru cloud pentru Android – și puteți găsi recenzii mai aprofundate ale furnizorilor pe site-ul nostru.

Concluzie

Este ușor să faceți backup pentru toate mesajele SMS, jurnalele de apeluri și alte date. Instalați una dintre aplicațiile pe care v-am arătat-o ​​astăzi și asigurați-vă că nu pierdeți niciodată un mesaj. Backupul mesajelor SMS este ușor pe un dispozitiv Android și puteți chiar să faceți un pas mai departe, făcând backup pentru toate datele smartphone-ului dvs. în cloud.

Telefoanele noastre au devenit o parte integrantă a vieții noastre. Ne-am conectat constant, împărtășindu-ne gândurile sau imaginile una cu cealaltă și puține persoane par să ia în considerare păstrarea acelor momente. Spuneți-ne în comentariile de mai jos dacă sunteți un fan atât de mare al copiilor de siguranță Android ca noi. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me