Serviciile de stocare în cloud au crescut exponențial în ultimii zece ani și au devenit extrem de rentabile. Ceea ce le face să fie primele pentru companii la nivel de întreprinderi care doresc să utilizeze cloud în mod eficient. Și suntem azi aici pentru a prezenta primii cinci furnizori de cloud companii din 2020.


În trecutul nu atât de îndepărtat, singura opțiune pe care întreprinderile o aveau pentru stocarea datelor era achiziționarea, configurarea și administrarea serverelor sau fermelor lor de stocare privată. Dar această metodă a avut mai multe dezavantaje.

În primul rând, hardware-ul fizic costă prea mulți bani. În al doilea rând, acesta a erodat profiturile întreprinderii prin creșterea cheltuielilor generale, cum ar fi costurile de personal și de întreținere și a consumat mult timp încercând să gestioneze o infrastructură internă personalizată.

Astăzi, însă, lucrurile s-au schimbat drastic. Tehnologiile de stocare în cloud au devenit atât de eficiente și omniprezente, încât multe întreprinderi aleg să economisească timp și bani, mutând în cloud.

Alegerea noastră de top din această listă este Egnyte. Ne-am bucurat să vedem funcții care ușurează pentru profesioniștii IT să gestioneze fișierele angajaților, să stabilească permisiunile și să controleze Active Directory. Citiți mai departe pentru lista noastră completă de servicii.

Cel mai bun stocare în cloud pentru Enterprise 2020

1. Egnyte

Egnyte este o alegere excelentă pentru întreprinderi, mai ales că este proiectat pentru afaceri. Egnyte permite întreprinderilor să personalizeze anteturile mesajelor, logo-urile și chiar adresa URL a unui volum de stocare în cloud.

Brandingul este o fațetă importantă pentru întreprinderi, dar există încă mai multe avantaje funcționale la care să ne gândim. Chiar dacă Egnyte are funcții utile de partajare și colaborare, care permit utilizatorilor să partajeze fără probleme informații, securitatea este luată la capăt.

Alte motive pentru care ne place Egnyte

Pe lângă criptarea standard, acestea includ, de asemenea, permisiunile de acces pentru utilizator și grup, care sunt esențiale pentru întreprinderile care gestionează unități funcționale, cum ar fi departamentul juridic, departamentul de resurse umane, departamentul de contabilitate, departamentul de PR și IT.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

De asemenea, Egnyte economisește mult timp administratorilor, permițându-le să aplice permisiunile de acces la grupuri de utilizatori simultan, iar sistemul lor de audit timestamps activitățile utilizatorilor.

Citiți recenzia

2. Tresorit

Principala propunere de vânzare a companiei Probalby Tresorit este că centrele de date sunt situate în Europa, ceea ce o face o alegere ideală pentru companiile care trebuie să rămână conforme GDPR și sunt pur și simplu îngrijorate cu privire la stocarea datelor pe serverele americane. 1

Tresorit-pagina de start-2019

Prețuri: de la aprox. 10 dolari pe lună pe utilizator pentru echipele cu mai mult de 10 utilizatori și necesități de stocare de aproximativ 1 TB. Clienții companiei plătesc aproximativ. 25 $ per utilizator, dar obțineți mai multe caracteristici, cum ar fi accesul la API. 

URL: www.tresorit.com

3. Caseta

Boxul dispune, de asemenea, de mecanisme strânse de securitate. Nu numai că oferă instrumente pentru gestionarea permisiunilor utilizatorului, dar sunt și un furnizor de securitate cu cunoștințe zero. Pentru întreprinderile care trebuie să păstreze conformitatea HIPAA, caseta nu vă va renunța.

Versiunea inițială a serviciului lor costă doar 5,00 USD pe utilizator pe lună, dar întreprinderile ar trebui să fie mai interesate de pachetul Business, care costă 15,00 USD pe utilizator, pe lună.

Alte motive pentru care ne place caseta

Box oferă câteva caracteristici exclusive pentru clienții întreprinderii, cum ar fi colaborarea sigură, instrumentele de gestionare a proiectelor și seturile de reguli pentru automatizarea fluxului de lucru.

Caseta oferă, de asemenea, instrumente de integrare care se asortează frumos cu alte servicii, cum ar fi Google Docs, și vă vor permite siglele de marcă personalizate, anteturile mesajelor și adresa URL, pentru a crea un aspect profesional.

Citiți recenzia

4. Citrix Sharefile

Sharefile este soluția de stocare în cloud a clasei Citrix și este binecunoscută în industria de software și servicii comerciale. Caracteristicile notabile ale Sharefile includ un sistem de audit care generează rapoarte de activitate, integrare cu Single Sign-On, alerte de descărcare și autentificare cu doi factori.

Acest lucru reduce timpul necesar pentru a tipări un document, a-l semna și a-l scana în cloud. Deși au o limită de dimensiune a fișierului, limita este destul de mare (10 GB), ceea ce ar trebui să găzduiască majoritatea utilizatorilor întreprinderii.

Alte motive pentru care ne place Citrix Sharefile

Pentru a proteja datele întreprinderilor, au creat site-uri de recuperare a dezastrelor atât în ​​SUA, cât și în Europa. De asemenea, asigură transferuri de date cu criptare AES-256 biți și SSL / TLS (deși nu sunt furnizori de cunoștințe zero).

Citrix ShareFile Review

Nu numai că îmbunătățește productivitatea cu caracteristicile de colaborare, dar contribuie și la economisirea de timp, prin caracteristica lor de semnătură electronică (RightSignature).

Citiți recenzia

5. Dropbox pentru afaceri

Dropbox for Business are multe mai multe avantaje decât serviciul individual pentru utilizator și nu este deosebit de scump. Pentru început, versiunea de business a Dropbox are o capacitate de stocare nelimitată.

Dropbox pentru afaceri

Și spre deosebire de serviciul lor de utilizator unic, serviciul de afaceri include instrumente care ajută administratorii să controleze conturile de utilizator și autorizațiile de acces de grup, ceea ce reprezintă un element fundamental al securității întreprinderii moderne. Aceste instrumente pot limita chiar accesul utilizatorilor la folderele specificate, ceea ce poate ajuta o întreprindere să organizeze date în unități funcționale, cum ar fi legale, IT, HR, etc..

Alte motive pentru care ne place caseta

Versiunea cu un singur utilizator permite doar recuperarea fișierului până la 30 de zile. Însă versiunea de business oferă recuperare și versiune nelimitată de fișiere, deci nu vă faceți griji!

Revizuirea afacerilor Dropbox

Deși oferă funcții de partajare și colaborare pentru a spori productivitatea, acestea blochează accesul la fișiere cu legături protejate prin parolă. În plus, Dropbox for Business are instrumente de integrare pentru Office 365.

Citiți recenzia

Beneficiile beneficiilor de stocare în cloud pentru întreprinderi

Cea mai mare problemă cu majoritatea serviciilor de stocare în cloud este lipsa unor controale de securitate adecvate. Sigur, multe servicii cloud concepute pentru persoane fizice includ mecanisme de expirare a timpului și a datei, care controlează când un utilizator extern poate accesa fișiere, dar această soluție este inadecvată.

Deoarece întreprinderile gestionează frecvent informații sensibile ale clienților din departamentele legale, practicile medicale și chiar companiile tehnologice. În cazul în care există o scurgere de date și informațiile obținute de către părți neintenționate, consecințele ar putea fi cu adevărat dăunătoare.

Acesta este motivul pentru care controlul de securitate adecvat este atât de important pentru serviciile de stocare în cloud. Astfel, majoritatea soluțiilor de stocare în cloud de calitate a întreprinderii conțin o structură de cont, prin care administratorul are un grad ridicat de control asupra fișierelor pe care utilizatorii individuali le pot accesa.

Mai mult, cele mai bune servicii de calitate a întreprinderii permit administratorilor să adune utilizatorii în grupuri funcționale, permițându-le astfel să aplice politici de grup și permisiuni de acces, pentru o mai bună gestionare și securitate. Pentru a face lucrurile cu un pas mai departe, aceste soluții de stocare în cloud oferă chiar instrumente de audit. Orice întreprindere va înțelege cât de valoroase sunt audituri pentru o organizație și îi va ajuta pe administratori să găsească găuri în configurațiile lor de autorizare a utilizatorilor.

Cele mai bune sisteme de audit timbrează fiecare activitate a utilizatorului. De la încărcări de fișiere, operații de citire și scriere, administratorul va putea controla tot ceea ce face fiecare utilizator cu un serviciu de stocare în cloud. În aceste zile, întreprinderile au nevoie de stocare în cloud pentru a gestiona mai eficient relațiile cu partenerii, pentru a spori productivitatea și pentru a oferi acces mobil.

Unele dintre beneficii sunt următoarele:

  • Acces îmbunătățit la fișiere la distanță
  • Productivitate îmbunătățită prin colaborare
  • Relații client îmbunătățite prin partajarea datelor
  • Securitate cu mai multe straturi prin criptare & controale de grup
  • Elimină necesitatea de a găzdui centre de date interne 
  • Diminuare a gestionării aeriene a resurselor IT

Concluzie

Spațiul de stocare cloud pentru întreprindere oferă mult mai multe avantaje, în comparație cu crearea, implementarea și gestionarea unei infrastructuri de stocare internă. Acesta ajută la eliminarea sarcinii managementului, oferind colaborare, partajare sigură a fișierelor și productivitate sporită.

Printr-un serviciu cloud centralizat. Prin grija de cerințele de securitate și recuperare în caz de dezastre, întreprinderile se pot concentra pe ceea ce contează cel mai mult – conducerea afacerii.

IT-ul este un serviciu de asistență care poate distrage de la linia de jos a unei întreprinderi, dar stocarea în cloud va ajuta la economisirea de timp și bani, îmbunătățind simultan viteza și eficacitatea muncii angajaților. Ce ai crezut despre primele noastre cinci alegeri? Împărtășiți orice gânduri sau idei pe care le puteți avea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me