Cel mai bun stocare cloud pentru colaborare 2020

Dacă ați lucrat vreodată de acasă, chiar și pentru jobul dvs. de la nouă la cinci, știți că poate fi greu. Trebuie să faceți mai multe pentru a obține același nivel de productivitate ca și când sunteți fizic la birou. Acest lucru este cu atât mai mult dacă întreaga echipă sau compania dvs. se află în locații diferite.


În acest articol, ne vom concentra pe cel mai bun stocare în cloud pentru colaborare; pentru alte instrumente, consultați articolul nostru despre cum să ușor funcționarea de la distanță.

Partajarea și schimbarea fișierelor, colaborarea cu colegii în timp real, comunicarea și gestionarea sarcinilor ar fi dificilă și frustrantă, dacă nu pentru software-ul care vă poate ajuta. Software precum serviciile de stocare în cloud cu integrări de aplicații. Să aruncăm o privire la ce este important pentru colaborare și apoi vom începe cu clasamentul.

Cel mai bun stocare cloud pentru colaborare 2020

Ce face cel mai bun stocare în cloud pentru colaborare

Partajarea ușoară a fișierelor este una dintre cele mai importante caracteristici atunci când vine vorba de colaborare. De asemenea, doriți să le puteți partaja rapid și să aveți controlul conținutului. Vă permite să restricționați accesul neautorizat la fișiere atunci când partajați, de exemplu, legături protejate prin parolă, setări de permisiuni, date de expirare etc..

Există o mulțime de aplicații care vă pot ajuta atunci când colaborați. Unele sunt native ale serviciului, în timp ce altele sunt integrări terțe. Cele mai populare sunt Google Docs și Office Online. Serviciile care oferă unul sau ambele obțin un plus în cartea noastră.

Fără viteze bune de încărcare, colaborarea dvs. nu ar însemna mult. Modificările la fișiere ar trebui să intre în vigoare rapid, de preferință în timp real. Viteza de sincronizare este cea care face ca acest lucru să se întâmple, iar cea mai de dorită caracteristică este sincronizarea la nivel de bloc. Permite o sincronizare mai rapidă, deoarece încarcă doar porțiuni de fișiere modificate și nu întregul fișier.

De asemenea, vom lua în considerare valoarea. Există aproape întotdeauna un plan gratuit pe care îl puteți folosi pentru a vedea cum funcționează un serviciu sau cel puțin un proces. Serviciile diferă în funcție de numărul de planuri pe care le oferă și de ceea ce te oferă aceste planuri pentru preț. Mai multe caracteristici pentru un preț mai mic este întotdeauna mai bună (consultați cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud pentru o afacere).

Desigur, securitatea fișierelor dvs. este, de asemenea, de mare importanță. Vom vedea dacă criptează datele din partea serverului de repaus, dacă au criptare privată nativă (citiți cel mai bun articol al serviciilor noastre de cloud cunoștințe zero dacă aveți nevoie de asta) și dacă au autentificare cu doi factori (2FA) care ajută la furat parole etc.

Acum că cunoaștem criteriile noastre, să aruncăm o privire asupra serviciilor care sunt cele mai bune pentru colaborare.

1. Afaceri Dropbox

Dropbox, lansat în 2008, este unul dintre serviciile cloud de astăzi, cu 500 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, Dropbox și utilizatorii săi au devenit victime ale unui furt de date mari în 2012. Serviciul și-a învățat lecția și și-a îmbunătățit securitatea. Dropbox a inventat și a perfecționat sincronizarea la nivel de bloc, iar viteza sa este una dintre cele mai bune.

Dropbox pentru afaceri

Când începeți să folosiți Dropbox Business, veți obține un director al echipei centrale și toți angajații dvs. au acces la acesta. Puteți crea subfoldere și puteți accesa persoane sau grupuri. Utilizatorii pot partaja, de asemenea, generând link-uri. Puteți proteja legăturile cu parolele, puteți seta datele de expirare sau le puteți restricționa numai la membrii echipei.

Există o singură aplicație de productivitate nativă, Dropbox Paper, dar Dropbox Business este un partener cu Microsoft Office, prin urmare Office Online se integrează în mod implicit. Cu acesta puteți vizualiza fișiere Office, însă, dacă doriți să editați, veți avea nevoie de un abonament Microsoft Office 365. În afară de aceasta, există integrări terțe pentru comunicare, gestionarea fluxurilor de lucru și altele.

Există două planuri pentru întreprinderile mici, Standard și Advanced. Ambele se taxează pe utilizator și necesită minimum trei utilizatori. Puteți plăti lunar – respectiv 15 $, respectiv 25 $ – sau pe an, caz în care veți beneficia de o reducere. Standard oferă 2 TB de spațiu partajat, în timp ce Advanced oferă stocare nelimitată. Există, de asemenea, un proces gratuit care vă permite să încercați serviciul timp de 30 de zile înainte de a plăti.

Alte motive pentru care ne place compania Dropbox

Măsurile de securitate Dropbox sunt minunate și veți fi, de asemenea, mulțumit de integrările sale de aplicații, ușurința de utilizare și sincronizarea rapidă la nivel de bloc, care ajută colaborarea. Asta pune Dropbox pe primul loc.

Revizuirea afacerilor Dropbox

Puteți citi mai multe despre servicii în recenzia noastră despre Dropbox Business. Compania Dropbox nu se concentrează pe utilizatorii personali, pentru care citiți recenzia noastră Dropbox obișnuită.

2. Google Drive

Simplu, ușor de utilizat și orientat către utilizatorii casnici, Google Drive are 800 de utilizatori, în mică parte datorită integrării cu suita de productivitate Google, Google Docs.

Suita Docs include aplicații pentru procesarea textului, foaie de calcul și prezentare. Cu acestea, este ușor să colaborăm în timp real cu alții. Puteți sugera modificări, să faceți comentarii, să redirecționați versiunile anterioare ale documentului și să vedeți ce modificări au făcut alte persoane. Google are o vastă comunitate de dezvoltatori, deci biblioteca sa terță parte are o mulțime de aplicații.

Este ușor de distribuit cu Google Drive, dar există loc pentru îmbunătățiri, deoarece nu oferă funcții de control al conținutului, precum date de expirare sau link-uri. Vă puteți trimite linkul prin e-mail sau puteți configura un link de acces. Google Drive este destul de rapid pentru a permite o colaborare bună. S-ar putea îmbunătăți odată cu adăugarea de sincronizare la nivel de bloc.

Confidențialitatea Google a fost oarecum pusă la îndoială, deoarece a fost legată de proiectul PRISM. Totuși, Google refuză să ofere acces la NSA. De asemenea, scanează fișierele personale pentru a vă oferi anunțuri personalizate, căutare personalizată etc. Vă recomandăm să utilizați Boxcryptor dacă aceasta este o problemă (citiți recenzia noastră Boxcryptor pentru mai multe despre acest program util).

Alte motive pentru care ne place Google Drive

Confidențialitate deoparte, Google Drive criptează fișierele prin criptarea AES-128 în timp ce sunt stocate pe server. De asemenea, vă protejează împotriva parolelor furate folosind autentificarea cu doi factori.

Google este excelent atunci când vine vorba de colaborare, dar și-ar putea îmbunătăți securitatea, capacitățile de sincronizare și partajarea. Dacă doriți să aflați mai multe, citiți recenzia noastră Google Drive.

3. Caseta

Caseta vă permite să partajați legături cu alți utilizatori autorizați fără restricții, dar dacă aveți permisiuni adecvate, puteți să le partajați în afara organizației. Puteți trimite o invitație prin e-mail sau puteți genera un link și apoi o puteți trimite. Cu Box, există un bun control al conținutului, deoarece puteți seta date de expirare și link-uri de protecție prin parolă.

Există o singură aplicație nativă numită Box Notes și este una dintre cele mai bune aplicații de luat note. Întrucât nu există alte aplicații native, Box compensează cu o bibliotecă considerabilă de soluții terțe. Se integrează bine atât cu Google Docs, cât și cu Office 365.

Box are același model de folder de sincronizare pionierat de Dropbox, iar viteza inițială de încărcare este destul de bună. Nu are o sincronizare la nivel de bloc, astfel încât încărcările ulterioare sunt mai lente în comparație cu soluțiile care o oferă.

Planurile de prețuri ale boxului sunt corecte. Cu un preț de 5 dolari pe lună (toate se taxează pe lună), planul Starter este cel mai ieftin. Ofera doar 100 GB, ceea ce nu este mare lucru pentru majoritatea firmelor. Cel mai popular plan, Business, vă oferă o stocare nelimitată pentru 15 dolari. Business plus costă 25 USD și oferă mai multe caracteristici în plus față de toate cele din planul de afaceri.

Alte motive pentru care ne place caseta 

Caseta nu economisește măsurile de securitate, ci protejează împotriva atacurilor omului în mijloc și datele dvs. sunt protejate de criptarea AES-256 în timp ce sunt stocate. Box chiar îți înfășoară cheia cu același nivel de AES, care este un plus frumos pentru arsenalul său de securitate.

Există o mulțime de funcții care ne plac, dar sincronizarea ar putea fi mai rapidă și planurile de prețuri ar putea oferi o valoare mai mare. Citiți recenzia noastră, dacă doriți să aflați mai multe.

4. Egnyte Connect

Egnyte se descurcă bine când vine vorba de partajare, deoarece se potrivește celor mai buni selecții dintre cei mai buni furnizori EFSS. Puteți oferi patru tipuri de acces atunci când partajați un folder – proprietar, complet, editor și vizualizator – atât grupurilor, cât și persoanelor fizice. Puteți genera un link pentru a partaja pe rețelele de socializare sau pentru a trimite prin e-mail. Controlul asupra legăturilor generate este excelent, deoarece puteți utiliza protecția prin parolă, datele de expirare, primiți o notificare atunci când este accesat un fișier și chiar restricționați descărcările.

Este interesant de reținut că oferă opțiuni de productivitate autohtonă, spre deosebire de multe dintre celelalte servicii pe care le menționăm aici. Puteți seta sarcini pe fișiere și apoi le puteți verifica în fila „sarcinile mele”. Ca și Box, se integrează și cu Google Docs și Microsoft Office. Opțiunile Microsoft includ aplicația gratuită Office Online și Office 365 pentru desktop.

Egnyte efectuează un pic mai lent decât se aștepta în timpul încărcărilor inițiale. La încărcarea fișierelor existente – destul de importante când colaborăm – este destul de rapid. Asta este datorită algoritmului său de sincronizare la nivel de bloc.

Nu există planuri individuale în arsenalul lui Egnyte. Office este cel mai puțin scump plan, pentru 40 de dolari pe lună puteți avea cel puțin cinci utilizatori. Deoarece oferă 5 TB de spațiu de stocare, acest plan este foarte bun din punct de vedere al valorii generale.

Cu planul de afaceri, obțineți 10 TB de spațiu, personalizare avansată a rolurilor și spațiu de stocare hibrid, dacă doriți să stocați unele date în cloud și unele pe un server local. Planul de afaceri vă va costa 15 USD pe utilizator, cu minimum 25 de utilizatori.

Alte motive pentru care ne place Egnyte Connect

Pentru a vă proteja împotriva infracțiunilor informatice, Egnyte folosește criptarea AES de 256 biți înainte de a încărca fișierele. Cu toate acestea, nu are cunoștințe zero, deoarece decriptează fișierele pentru a putea citi metadate înainte de a cripta.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Puteți seta puterea minimă a parolei și 2FA. Dacă doriți să aflați mai multe despre Egnyte Connect, mergeți mai departe și citiți recenzia noastră detaliată despre Egnyte.

5. OneDrive pentru afaceri

OneDrive for Business este răspunsul Microsoft la solicitările companiei în stocarea cloud. Microsoft oferă, de asemenea, o versiune obișnuită, dezabusită pentru consumatori, despre care puteți citi în revizuirea OneDrive.

Puteți partaja conținut prin e-mail sau puteți genera un link care indică folderul sau fișierul. Utilizatorii pot restricționa accesul la anumite persoane și pot stabili și datele de expirare. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a crea parole de legătură. Puteți vedea ce conținut ați distribuit în coloana „partajare”, dar nu este foarte convenabil dacă există o mulțime de înregistrări.

Limita dimensiunii fișierului OneDrive
OneDrive

Deoarece acesta este un serviciu Microsoft, este integrat cu Office Online. Dacă mergeți pentru unul dintre planurile Office 365, veți primi versiuni desktop ale aplicațiilor Office. Puteți utiliza biblioteca pentru a vă integra cu instrumente plătite și gratuite de productivitate non-Microsoft. Totuși, nu puteți căuta prin bibliotecă ca în cazul altor servicii, ceea ce face dificilă găsirea instrumentului potrivit.

Încărcările și descărcările inițiale de fișiere sunt practic aceleași ca în cazul altor servicii. Serviciul rămâne uneori la încărcarea modificărilor făcute în fișiere, deoarece, ați ghicit, nu există sincronizare la nivel de bloc. Ei bine, există sincronizare la nivel de bloc pentru fișierele Office, dar numai pentru acestea. O caracteristică interesantă este posibilitatea de a bloca sincronizarea unui anumit tip de fișier.

OneDrive pentru afaceri are o varietate bună de planuri. Găsirea corectă se poate dovedi dificilă, deoarece există planuri de prețuri separate pentru OneDrive pentru Business și Office 365. Puteți cumpăra planuri separate pentru Office 365 și Business pentru un preț mai mic decât planurile de afaceri mai scumpe care includ Office 365, deși nu veți obține toate aplicațiile pentru productivitate.

OneDrive pentru Business Plan 1 oferă 1 TB per utilizator pentru 5 USD. Cu OneDrive pentru Business Plan 2 veți obține o protecție nelimitată de stocare și pierdere a datelor pentru 10 USD pe utilizator pe lună. Office 365 Business Premium vă oferă acces la Office 365, precum și asistență telefonică și web 24/7 și o serie de alte servicii. Costă 15 dolari pe lună pe utilizator.

Alte motive pentru care ne place compania OneDrive

OneDrive for Business criptează datele dvs. în repaus cu criptarea AES de 256 biți. De asemenea, folosește securitatea stratului de transport (TLS) pentru a vă proteja datele în timp ce călătorește în centrele sale de date.

Puteți seta o politică de expirare a parolei, dar nu și forță. Dacă sunteți administrator, puteți solicita 2FA. Pentru mai multe detalii despre acest serviciu, citiți revizuirea noastră OneDrive pentru afaceri.

Gânduri finale

Indiferent dacă sunteți o echipă mică sau o companie mare, colaborarea este importantă. Nu doriți să pierdeți productivitatea, ci doriți să câștigați în timp ce nu plătiți mai mult decât trebuie.

Serviciul corect de stocare în cloud vă poate ajuta să reduceți costurile, să vă păstrați datele în siguranță și să sporiți productivitatea. Alegerea stocării potrivite de cloud pentru colaborare depinde de mai mulți factori, precum distribuirea, numărul de aplicații pentru productivitate, viteza, valoarea și securitatea.

Care este alegerea ta? Crezi că am pierdut ceva? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me