Cel mai bun software grafic 3D: faceți ca visele dvs. să devină vii

Mulți dintre noi am visat să ne facem propriile jocuri sau să ne aducem viziunile în alt mod. Epoca calculatorului a făcut mai ușor ca niciodată să facă visele o realitate prin simpla folosire a software-ului pe care îl poți descărca gratuit (sau ieftin). În această privință, am publicat recent cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea jocurilor și acum vom adăuga cel mai bun software grafic 3D în această listă.


Există multe aplicații pentru grafică 3D. Artiștii de jocuri construiesc lumi cu o geografie și o arhitectură proprie, populate de creaturi care variază de la stilul de viață la suprarealist, iar filmele 3D au trecut de la o curiozitate ocazională la un element principal al cinematografiei la o aclamare populară și critică..

În afara divertismentului, modelarea are aplicații serioase. Instruirea pentru medici sau pompieri se poate face într-un simulator 3D. Arhitecții pot planifica proiectele practic înainte de a le angaja milioane. Alții vor doar să creeze de la sine și software-ul grafic 3D le oferă șansa de a-și aduce creațiile la viață într-un mod în care nici o altă formă de artă nu le permite.

Înainte de a începe: Cerințe hardware pentru grafică 3D

Construirea și redarea de imagini 3D de înaltă calitate este unul dintre cele mai complexe lucruri pe care le poate face computerul dvs., astfel încât un computer rapid și puternic va veni la îndemână. Veți avea nevoie și de multă memorie RAM, dacă aveți un număr mare de poligon și multe obiecte în scenele voastre. Viteza va fi importantă și pentru CPU și, eventual, pentru GPU,.

Unele scene de test pe care le-am folosit au durat un minut până la o jumătate de oră sau cam așa ceva pentru a fi redate. Dacă doriți să vă animați, va trebui să redau 30 de cadre pentru a obține o secundă de animație la 30 de cadre pe secundă, așa că, chiar și cu un computer rapid, veți face unele de așteptare.

Merită să spunem că timpurile mai lungi se aplică numai la redările finale și aveți opțiunea de a previzualiza lucrarea la o calitate mai mică și la o viteză mai mare. Timpurile de randare depind la fel de mult de motorul folosit ca de software, astfel încât să puteți amesteca și potrivi dacă doriți. Nu toate instrumentele de aici includ un randator încorporat.

Ce face cele mai bune instrumente grafice 3D

Ceea ce ne uităm este instrumente concepute pentru crearea de obiecte 3D pentru jocuri și animație. Este posibil să existe o anumită încrucișare între acestea și instrumentele care proiectează obiecte pentru imprimare 3D, dar care nu ne va pune accentul aici (consultați piesa noastră pe cel mai bun software de modelare 3D pentru asta).

Ne uităm la acest aspect și din perspectiva unui începător, așa că vom începe cu cele mai ușoare instrumente de utilizat, apoi vom trece prin ele în ordinea curbei de învățare.

Multe dintre aceste instrumente sunt complexe și au tone de caracteristici. Unele sunt mai ușoare, dar chiar și cele mai sofisticate vă permit să construiți obiecte din primitive simple și să le manipulați.

Instrumentele de bază sunt pentru crearea de obiecte. Acestea sunt realizate din planuri, care sunt compuse din vârfuri sau puncte în spațiul 3D. Obiectele pot fi mutate, rotite și scalate, care funcționează așa cum vă așteptați. Planurile și vârfurile pot fi de asemenea trase în jurul valorii de jos, ceea ce permite să fie sculptate obiectul pe care lucrați. Acestea pot fi împărțite și combinate pentru a le crește complexitatea.

Curbele necesită o mulțime de vârfuri și sunt de obicei compuse din suprafețe mici, plane. Sistemele de păr și particule pot avea un număr foarte mare de vârfuri și de obicei trebuie limitate pentru a obține o performanță lină într-un joc sau un timp realist pentru a reda o scenă de film.

Texturizarea imaginilor 3D

3d-texturare
© BlenderNation

Dincolo de asta, obiectele 3D pot fi texturate, ceea ce înseamnă că o imagine 2D poate fi mapată pe fiecare suprafață. Camerele și luminile sunt apoi poziționate pentru a face scena să pară realistă. Instrumentele mai avansate oferă tot felul de efecte speciale pentru a gestiona lucruri precum lichide și flăcări, precum și tehnici de iluminare, cum ar fi modelarea de pe suprafață, pentru a împinge calitatea imaginii către fotorealism.

Aceasta este o formă de artă pe care o puteți dedica o viață stăpânirii. Chiar și cu ieșirea noastră limitată la o scrumieră din argilă neplăcută, ne-am trezit din ce în ce mai mult să ieșim din ea în timp ce introducem timp.

De fapt, crearea grafică 3D este în unele moduri mai bună decât lucrul cu argila. Nu există nicio scurtătură în anul real. Nu puteți să copiați și să lipiți lucrurile sau să încărcați un model de cap de maimuță în flăcări pentru a-l utiliza ca punct de plecare. Toate acestea și multe altele sunt posibile cu ajutorul software-ului grafic 3D.

Cel mai bun software grafic 3D

Căutăm programe plăcute de utilizat, precum și utile. Creativitatea nu ar trebui să fie o corvoadă, așa că ne dorim instrumente care să nu stea în calea vizionării noastre pe ecran.

Luăm în considerare și prețul. Vom analiza atât instrumentele gratuite, cât și cele plătite, dar ne așteptăm ca instrumentele plătite să ofere o încercare gratuită și le vor determina prețurile în evaluarea noastră. În primul rând, vom începe cu cel mai simplu program.

Aripile 3D

Auto-descris ca un „modelator de subdiviziune avansată”, Wings 3D este liber și open source. S-a concentrat pe modelarea unor obiecte mai simple, cu o poligonală mai mică, mai degrabă decât pe scene mari sau animații. Wings 3D este un program capabil pentru începători, care vă permite să exportați munca în alte instrumente, cum ar fi Blender, dacă doriți să mergeți mai departe cu acesta.

WingsPrimitives

La pornire, Wings 3D vă prezintă o zonă goală frumoasă la care puteți adăuga obiecte făcând clic dreapta și selectând din meniu primitivul ales. Acestea pot fi selectate, mutate și rotite cu ușurință și am putut să le modificăm fără a apela la documentație.

Cu ușurință, Wings 3D are o listă dinamică de intrări sugerate pe afișaj, care vă arată ce va face un clic sau o presă în orice moment anume, ceea ce este excelent pentru a învăța pe măsură ce mergeți. Există și text care explică ce opțiuni de meniu fac.

Poți să te grăbești cu el în câteva minute. Obiectele pot fi întinse, împărțite, combinate și împinse cu ușurință.

Documentații 3D aripi

Este norocos că Wings 3D este ușor de utilizat, deoarece manualul online este threadbare. Mai multe subiecte enumerate în pagina conținut nu au legături către o descriere. Noțiunile de bază sunt abordate, dar a vedea că manualul neterminat ar putea fi dezactivat nou-veniților, ceea ce este păcat, deoarece programul este un instrument ideal pentru ei.

Cu toate acestea, există o mulțime de texte bune de text și YouTube pentru care să lucrați.

Înlăturând UI-ul aglomerat de instrumente similare, Wings 3D își dedică spațiul ecranului zonei de lucru. Majoritatea lucrurilor se fac prin meniul click dreapta. Ne-a părut ciudat să nu putem găsi ceea ce ne așteptam pe bara de instrumente sau în meniuri, dar odată ce ne-am obișnuit cu fluxul de lucru, a fost remarcabil de simplu, permițându-ne să ne concentrăm pe crearea.

WingsTable

Când vine vorba de redare, s-ar putea să fiți surprinși de faptul că nu puteți să nu instalați un program sau plugin separat. Vizualizarea este o proiecție simplă în perspectivă și, dincolo de opțiunile pentru a trece la modul wireframe sau ortografic, ceea ce vedeți este ceea ce obțineți.

Gândurile noastre pe aripi 3D

Deși poate fi extins cu pluginuri, Wings 3D este un instrument relativ simplu, care nu are multe funcții. Cu toate acestea, este excelent și, odată ce obțineți blocajul, se simte ca echivalentul 3D de a avea un stilou și o foaie de hârtie goală. Acestea fiind spuse, utilizatorii avansați pot atinge limitele mai repede decât noi.

Nu acceptă animația, dar puteți crea obiecte pentru a exporta către instrumente, astfel încât poate fi utilizat în combinație cu alte programe software, dacă preferați să modelați simplitatea.

WingsDesktop

Dacă doriți să începeți cu o grafică 3D, nu puteți greși cu Wings 3D. Este gratuit, ușor de folosit și distractiv de jucat. În plus, este destul de puternic și o modalitate excelentă de a construi obiecte 3D simple pentru jocuri sau opere de artă.

Blender

Blender a parcurs un drum lung în ultimii ani. Instrumentul gratuit de alegere a fost cândva o alternativă destul de de bază pentru copiii mari de pe bloc, dar acum se bucură de o interfață ușoară intuitivă și de câteva funcții interesante.

Este nevoie de o abordare neobișnuită a aspectului, cu un meniu așezat deasupra panoului de jos. Interfața, deși este aglomerată, este plăcută și citită. Ecranul principal este informativ și vă puteți da seama foarte mult doar jucând cu lucrurile.

BlenderObject

Plasarea obiectelor și mutarea lor este destul de simplă, dar va trebui să analizați documentația pentru a le roti și a le textura.

Învățarea folosirii blenderului

Blenderul nu are un tutorial integrat, dar există un manual online lung. Este cuprinzător, deși o trecere rapidă prin elementele de bază ale software-ului în sine ar fi fost un început mai bun. Există tutoriale legate pe pagina principală, dar toate sunt videoclipuri. Unii preferă textul, așa că ar fi frumos să le avem pe ambele. Mutarea glisorului video înainte și înapoi poate fi un mod frustrant de a afla despre instrument.

Există multe ghiduri video pe YouTube, dar sunt multe de învățat despre Blender și puțin în modul de pornire rapidă pentru începători.

Competența nu va veni cu ușurință aici și va trebui să vă puneți la lucru doar pentru a începe. Deși este mult posibil, se simte mai complicat decât ar putea fi atunci când avansați de la joc până la încercarea de a face să facă ceea ce doriți.

BlenderCat

Cu toate acestea, în timp ce înveți scurtăturile și trucurile, devine mai intuitiv, așa că în curând vei sculpta obiecte trăgând în jurul fețelor și vertexurilor precum un copil cu un aluat de joc.

Blenderul are destul de multe filtre și efecte de iluminare. Există, de asemenea, multe funcții de explorat și, deși nu pretindem să le înțelegem pe toate, am constatat că ceea ce am folosit a fost o experiență plăcută și a funcționat bine.

BlenderOutput

Gândurile noastre despre Blender

Dintre instrumentele 3D pe care le-am analizat Blender este probabil cea mai bună opțiune gratuită pentru utilizatori mai avansați. Conține o mulțime de caracteristici pe care le-au folosit NASA și History Channel pentru a crea o producție de calitate comercială. Mai multe filme și emisiuni TV, cum ar fi Red Dwarf, l-au folosit și pentru efecte.

Există, de asemenea, un sistem de animație încorporat. Nu l-am privit în profunzime, dar există oameni care îl folosesc pentru a crea animație de top.

Redarea este disponibilă atât pentru CPU cât și pentru GPU, dar poate dura timp. Una dintre cele mai complexe scene demo a durat peste o jumătate de oră pentru o redare finală, consumând câteva gigabyte și lăsând computerul nostru să se lupte cu CPU-ul său complet ocupat, dar nu aveți nevoie de un randament de înaltă calitate până când vă produceți producția. . Cu toate acestea, ar fi bine să avem opțiunea de a abandona o redare la jumătatea drumului.

BlenderMonkeyHead

Blenderul este gratuit, deci nu puteți greși cu prețul. Există totuși un serviciu opțional numit Blender Cloud, care include tutoriale, texturi și alte suplimente pentru 11,50 USD pe lună. Ne-a plăcut foarte mult să folosim programul, dar a fost nevoie de mai mult efort decât Wings 3D. Totuși, dacă doriți să învățați un instrument care poate produce o calitate înaltă, Blender vă permite să cheltuiți fără bani.

Modo

Modo este un alt instrument bine apreciat, care oferă modelare 3D, redare și animație. Dezvoltatorii săi au o istorie puternică în construirea de instrumente de animație, inclusiv LightWave 3D, o aplicație folosită de numeroase spectacole de pionierat precum Babylon 5. Modo a fost adoptat de Industrial Light și Magic, Pixar și id Software pentru a numi câteva..

ModoWorkspace

Cunoașterea instrumentului necesită muncă. A trebuit să săpat pentru a găsi tutorialele bazate pe text după ce am devenit nerăbdători cu videoclipurile care ne sunt prezentate la pornire. Există destul de mult fluff înainte de a ajunge la conținut, plus informații care nu se potrivesc cu cea mai recentă versiune a instrumentului.

Ne-am lăsat să ne măcinăm dinții după ce o explicație de 20 de secunde despre cum să deschidem software-ul a urmat un joc introductiv de trei minute. Cu toate că, în ciuda ritmului leneș, acestea sunt clare și există multe de rezolvat.

Odată ce am urmărit tutorialele text din documentație, am obținut informațiile dorite. A fost o mulțime de conținut bun care ar fi trebuit să ne fie prezentat mai devreme, prin intermediul splash-ului de pornire, meniuri sau un loc proeminent de pe site-ul web. În schimb, multe dintre cele mai bune conținuturi au fost ușor de ratat.

Obiecte de probă modo

Dacă Modo expediază obiecte de probă, am avut probleme și să le găsim. Site-ul comunității avea conținut descărcabil gratuit, dar era greu de navigat, cu mai multe pagini de birouri și mobilier și un sistem de căutare incomod. Alegeți „scenă / proiect” din meniul derulant nu a dat rezultate și nici alte filtre disponibile.

Căutarea obiectelor de rating cele mai bune a dat rezultate mai bune, cu mai multe pagini de obiecte interesante disponibile. Din nou, însă, a fost frustrant să continui să desenați semifabricate înainte de a ajunge la conținutul bun.

ModoRendering

Din păcate, am avut probleme și la încărcarea activelor descărcate pe scena noastră. Am primit ferestre emergente de eroare, deoarece nu aveam dosare „active” sau „mostre” în folderul „documente” rădăcină. Am rezolvat asta prin crearea folderelor, dar, pe lângă faptul că trebuie să le creăm noi, aceste foldere ar fi trebuit să fie plasate într-un folder dedicat „Modo”.

Interfața de utilizare, ca și instrumentele cele mai avansate, este împachetată cu butoane și meniuri, dar totul este clar etichetat, iar pictogramele sunt mari și bune pentru a-și transmite funcția. O imagine valorează 1.000 de cuvinte și nu este niciodată mai adevărată decât atunci când sunt cuvintele: „creați o fâșie de suprafață unilaterală cu fuziune subtractivă”.

Sistemul de fizică și animație sunt extrem de capabili. La fel ca și obiectele și luminile obișnuite, puteți adăuga forțe la scenă, care afectează mișcarea obiectelor dinamice. Puteți adăuga, de asemenea, nori de particule și obiecte generate de procedură, cum ar fi roci.

Gândurile noastre despre Modo

Deși ne-a plăcut să folosim instrumentele, nu am găsit tutoriale după gustul nostru și am fi preferat să avem un set de obiecte și scene de probă disponibile pentru a reda. Acestea fiind spuse, ritmul relaxat al videoclipurilor tutorialului poate atrage unii. Cu toate acestea, pentru 1.799 de dolari, ar trebui să ceri mai mult. Marginile grosiere nu sunt ceea ce doriți să vedeți în această categorie de preț.

ModoAnimation

Licența perpetuă a lui Modo este costisitoare, dar are o încercare gratuită de o lună dacă doriți să o verificați. Este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

Este foarte mult să ne placă aici în ceea ce privește capacitatea de utilizare și caracteristici, în special pentru utilizatorii cu experiență, dar vă recomandăm să căutați în altă parte dacă începeți. Este prea scump pentru oricine nu are nevoie de capacitățile sale avansate.

ZBrush

ZBrush este un instrument de sculptură digitală care vă permite să manipulați și să controlați obiectele 3D. Se simte ca o versiune mult mai complexă a Wings 3D și este capabilă să manipuleze obiecte de înaltă rezoluție cu un număr de poligoni care depășește 40 de milioane.

Tutorialul text de pe site-ul Pixologic vă oferă o stare de bine pentru elementele de bază. După aceea, există tutoriale video gradate pentru începători și în sus, astfel încât să puteți alege doar unul și să sari.

ZBrushHead

Există și o mulțime de obiecte demonstrative incluse. Posibilitatea de a utiliza modele de calitate ca punct de plecare este distractiv pentru începători și ceva dorim tot software-ul grafic 3D oferit.

Comutare între 2D și 3D în ZBrush

Pe lângă faptul că lucrați în modul 3D, puteți intra în modul 2D și vă puteți manipula imaginea ca și cum v-ați afla într-un pachet standard de vopsea. Combinația de ilustrație 2D și grafică 3D se simte neobișnuită, dar oferă un mod original pentru artiști să-și amestece abilitățile.

ZBrushDogsHeads

Interfața se simte totuși. Mutarea și manipularea obiectelor este destul de intuitivă, dar săpați în meniuri și veți găsi că rătăcești un labirint de pop-up-uri și accesorii suplimentare. Deși este nevoie de utilizatori un timp pentru a descoperi toate aceste lucruri, ZBrush poate face multe.

ZBrushMaterials

Manevrarea obiectelor se simte tactil și puternic. Pixologic își numește fluxul de lucru „Sculptris Pro”, ceea ce înseamnă că puteți face clic pe obiecte pentru a adăuga și reduce volumul, care este ca și cum ar lucra argila cu mâinile tale. Obiectele nu răspund întotdeauna cum îți dorești, mai ales la început, dar simți că poți face schimbări ușor și abilitatea poate fi dezvoltată.

ZBrushInsectPainting

De asemenea, puteți picta culori pe modele 3D, oferindu-le un aspect realizat manual. Rezultatele noastre ar putea lăsa un pic de dorit, dar există un potențial de realizat cu aceste instrumente. Există opțiuni pentru adăugarea de lucruri precum zgomotul de suprafață și manipularea geometriei obiectelor la un nivel scăzut. Puteți adăuga chiar fibre la modele pentru un efect de blană care poate fi periat și suflat.

Gândurile noastre despre ZBrush

Pentru dezvoltatorii care doresc să creeze obiecte 3D pentru jocurile lor și să mențină performanța, ZBrush are instrumentele pentru a reduce numărul de poligoni, reducând în același timp efectul asupra modelului dvs. Vă permite, de asemenea, să creați modele pentru imprimare 3D, în cazul în care acesta este lucrul dvs..

ZBrushMech

Am găsit ZBrush dificil să ne înfășurăm capul la început, dar ne-am bucurat mai mult pe măsură ce am intrat în el. Pentru începători, Wings 3D este mai simplu, dar este limitat în funcții. Acestea fiind spuse, în afară de preț, nu există niciun motiv să nu puteți începe cu ZBrush și să vă respectați instrumentele mai simple în timp ce aflați despre program..

La 895 de dolari, ZBrush este cel puțin mai ieftin decât Maya. Are o probă gratuită de 45 de zile, dacă nu aveți bani de acest tip, deși nu este ușor de configurat. În general, ZBrush este un instrument bun cu unele caracteristici neobișnuite, dar puternice.

Maya

Maya este unul dintre cele mai mari nume din businessul 3D și utilizat pe scară largă în industria jocurilor și a filmelor. Unul dintre punctele sale forte este personalizabilitatea sa, dar care este în afara domeniului de aplicare al acestui articol, deoarece ne uităm la forma sa de vanilie. Dacă doriți să intrați în modificarea fluxului de lucru, totuși, Maya este un pariu minunat. Vă permite să creați AI personalizat și suportă Python și Mel.

MayaHair

Mel este un limbaj de script puternic al lui Maya și vă poate ajuta să preiați comanda conductei dvs. cu o multitudine de opțiuni pentru automatizarea sarcinilor. Toate acțiunile UI standard sunt afișate în interfața sa ca și cum ar fi fost făcute în cod, așa că, după ce ai făcut lucrurile cu mouse-ul și tastatura, poți intra în fereastra lui Mel și să vezi cum se traduc în cod pentru a învăța în timp ce mergi.

Învățând să folosești Maya

Documentația lui Maya este cuprinzătoare, dar este ușor de pierdut. O problemă pe care am descoperit-o a fost că există atât de multe versiuni vechi ale software-ului, ghidul online era adesea depășit. Documentația companiei-mamă Autodesk părea, de asemenea, datată.

Tutorialele constau în YouTube și, curios, videoclipuri flash, ceea ce este enervant pentru cei care preferă să citească atunci când învață un nou instrument. Cu toate acestea, videoclipurile sunt bune și nu vă obligă să accesați prea multe pagini pentru a ajunge la conținut. Există, de asemenea, o mulțime de obiecte incluse, dar acestea sunt ascunse în browserul de conținut.

MayaPlane

Mai multe conținut, cum ar fi obiecte și texturi 3D, este disponibil de la Autodesk, dar asta necesită să plătiți aproximativ 125 USD pe lună..

Interfața de utilizare este aglomerată și densă, dar gestionabilă, deși conține o mulțime de informații. Meniurile sunt pline de opțiuni de sunet tentant și sunt suficient de citite pentru a găsi lucrurile pe care le înțelegi în timp ce înveți.

Mutarea camerei în poziția corectă și setarea acesteia poate fi dificilă în toate instrumentele grafice 3D, dar Maya vă oferă opțiunea de a marca marcarea pozițiilor camerei dvs. și de a clipa între ele.

Maya și animație

Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru animare. Maya este capabil să producă filme 3D în întregime. Există un sistem complet de echipamente, care vă permite să dați obiectelor un schelet care poate fi manipulat. A face bine este o artă în sine, dar puteți găsi descărcări pre-coapte de înaltă calitate, dacă priviți în jur.

Mutarea vizualizării scenei implică menținerea tastei alt sau opțiune în jos, care este mai puțin intuitivă decât alte instrumente. Țineți butonul dreapta al mouse-ului în jos pentru a comuta între obiecte, vârfuri sau fețe manipulatoare, printre altele, toate acestea putând fi atinse în conținutul inimii dvs..

MayaScripting

Maya vine cu propriul său prestator numit Arnold. Este o instalare opțională, așa că nu doriți să alegeți alta dacă doriți. Arnold are propriul meniu în Maya, care vă permite să adăugați lumini – nu veți vedea multe decât dacă faceți acest lucru – și este simplu să generați o imagine de bază de pe scena dvs. Obținerea lucrurilor pentru a arăta bine, cu luminile potrivite și reglarea, necesită mai multă muncă.

Arnold înlocuiește Raza Mintală, care intra mult în dinte. Atenție, cu toate acestea, deoarece un conținut mai vechi ar putea depinde de randatorul mai vechi, așa cum am găsit atunci când vânăm mostre.

Arnold este bazat pe procesor, mai degrabă decât pe GPU. Deși acest lucru îl face potrivit pentru redarea scenelor mari și complexe care necesită cantități uriașe de memorie RAM, poate fi mai lent decât un randator bazat pe GPU. S-ar putea să-l găsiți mai lent decât randatorul Blender, de exemplu.

Gândurile noastre despre Maya

Dezavantaj – și acesta este un biggie – Maya costă o atenție de 1.500 de dolari pe an. Cu toate acestea, este mai ieftin dacă ești student. De fapt, poate fi mai ieftin să vă înregistrați ca unul decât să îl cumpărați direct.

MayaWater

La acest preț, aveți toate drepturile să vă așteptați mult de la Maya și nu vă dezamăgește. Are mai multe caracteristici decât puteți agita un stick. De exemplu, cei care doresc să folosească Maya pentru dezvoltarea jocului, despre care puteți citi mai multe în articolul nostru despre cele mai bune instrumente de dezvoltare a jocului, vor fi încântați să vă găsească că puteți exporta obiecte către Unity sau Unreal.

Dacă doriți să modelați lucruri precum apa, părul sau focul, Maya vă oferă o mulțime de opțiuni, astfel încât cei care doresc să creeze scene realiste vor avea o mulțime de instrumente pentru a face acest lucru. Pe lângă păr, puteți simula cârpă și lichide. Există, de asemenea, suport pentru captura de mișcare.

Maya este scumpă, dar vine cu o probă gratuită, pe care am putut să o executăm după o încercare și o eroare. Acest lucru s-ar fi putut datora recentelor atacuri de protecție excesivă a Windows Defender, dar ar fi fost frumos dacă software-ul de configurare al lui Maya a eșuat cu grație în timp ce Microsoft arunca chei în lucrări.

În general, Maya este probabil cel mai cuprinzător instrument pe care l-am privit și o explozie pe care am folosit-o. Deși provocator, este ușor și intuitiv și, dacă vă puteți permite, este extrem de capabil.

Gânduri finale

Cei care doresc să intre în grafică 3D au la dispoziție multe instrumente, de la preț la gratuitate la costuri. După cum am văzut, chiar și opțiunile gratuite au multe de oferit. Instrumentele mai scumpe oferă mai multe caracteristici și sunt capabile să producă rezultate profesionale, dar toate opțiunile de aici sunt instrumente puternice care pot crea lucrări de artă 3D de calitate.

Wings 3D este un punct de plecare excelent, care este ușor de utilizat. Blender este o altă opțiune gratuită și distractivă, oferind multe alte funcții. Lucrurile devin mai serioase cu instrumentele mai scumpe, dar oferă încercări gratuite, astfel încât să vă puteți înfunda degetul înainte de a face angajamentul.

ZBrush se simte puternic și dă impresia că, în cele din urmă, poți face orice vrei cu el. Maya este o aplicație software excepțională, dar prețul său ridicat înseamnă că este în afara limitelor, cu excepția cazului în care sunteți serios în ceea ce privește modelarea 3D.

Domeniul de aplicare a ceea ce doriți să creați este important atunci când alegeți un instrument. Pentru obiectele 3D de bază, Wings 3D este adecvat, dar nu este bine dacă doriți să animați. Dacă creați ceva pentru a fi folosit în joc, atunci randarea va fi gestionată pentru dvs., dar pentru o scenă de decontare veți dori un software care să poată face asta bine.

Chiar și cel mai simplu dintre aceste instrumente oferă o mulțime de posibilități de exprimare a creativității și vă puteți aștepta să puneți ore întregi în ele dacă doriți să obțineți bine.

În ciuda capacității artistice limitate, chiar am găsit multe de care să ne bucurăm cu aceste instrumente. Dacă aveți ochii pentru astfel de lucruri, nimic nu vă împiedică să creați elemente grafice la fel de bune ca și profesioniștii. Odată ce stăpâniți elementele de bază ale manipulării obiectelor, veți dobândi o abilitate puternică, pe care o puteți îmbunătăți cu instrumentele mai avansate din aceste pachete software.

Alte instrumente demne de luat în considerare că nu au făcut tocmai reducerea includ Cinema 4D și SketchUp, care nu ne-au plăcut la fel de mult ca celelalte, și Autodesk 3ds Max, care nu ne-ar lăsa să ne înscriem pentru proba sa gratuită fără credit. card. Am vrut să acoperim o răspândire de instrumente, iar Maya a fost opțiunea noastră preferată printre greutățile grele.

Spuneți-ne dacă ați utilizat oricare dintre instrumentele de mai sus și spuneți-ne dacă aveți alte recomandări în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me