Cel mai bun backup pentru Windows Server 2020

Deci, vi s-a dat sarcina să faceți o copie de rezervă a unui server Windows. În calitate de administrator de server, știți câte opțiuni și opțiuni s-au confruntat în timp ce configurați și implementați serverul dvs., iar acum vă confruntați cu un munte similar de opțiuni atunci când vine vorba de backup.


Ne-am mutat mult peste zilele în care backup-ul serverului însemna de obicei elaborarea unui program pentru a roti casetele de stocare magnetice. În timp ce acestea există încă (din anumite motive ciudate), evoluția soluțiilor de stocare ieftine, virtualizarea și cloud computing-ul au modificat drastic activitatea de administrare și backup a serverului.

Odată cu varietatea crescută de opțiuni de server și stocare, soluțiile de rezervă pentru companii s-au înmulțit și au evoluat pentru a sprijini schimbarea peisajului serverului. Astăzi vom explora opțiunile disponibile pentru a face backup serverului dvs. și vom examina cele mai bune soluții de backup pentru serverul Windows din 2017.

De ce face backup la serverul tău?

În anii trecuți, nu am avut niciodată nevoie de timp pentru a-i convinge pe administratorii de server să își facă backup serverelor. Deși consumatorii pot să nu înțeleagă întotdeauna amenințarea reală a pierderii de date, orice administrator de server care merită sarea sa a avut întotdeauna un fel de soluție de rezervă. Am observat că acest lucru s-a schimbat ușor odată cu creșterea cloud computing.

Atunci când un server poate răsări instantaneu din aer subțire într-un mediu virtual Amazon EC2, Rackspace sau Microsoft Azure, am vorbit cu unii oameni care nu consideră că este nevoie de backup. Deși orice furnizor de computere cloud respectabile ar trebui să aibă o schemă de rezervă și redundanță foarte robustă, chiar dacă un furnizor ar putea elimina complet amenințarea cu o defecțiune hardware care nu vă elimină șansele de pierdere de date sau de funcții..

Conform unui raport din 2013 al companiei de software Symantec, 47% dintre întreprinderi și 37% dintre întreprinderile mici și mijlocii au pierdut date în cloud. Mai surprinzător, studiul a constatat că 66% dintre organizațiile care au suferit pierderi au văzut operațiuni de recuperare eșuând. Chiar și cu amenințarea redusă a eșecului hardware, productivitatea și pierderea de date pot să apară în continuare din cauza sclipirilor, virușilor, atacurilor malițioase și erorii utilizatorului.

Ceea ce face ca Backup-ul serverului să difere?

Copia de rezervă a unui server implică mult mai multă considerație și planificare decât un computer personal standard. Pentru un utilizator de acasă, faptul că datele de rezervă în orice formă se simt în general adecvate. Chiar dacă o restaurare durează săptămâni sau software-ul are nevoie de reinstalare, majoritatea consumatorilor par fericiți să își recupereze datele în cele din urmă. Copia de rezervă a serverului de afaceri are complicații și consecințe mult mai mari.

Un server poate asigura funcția necesară unei întregi companii. O companie de logistică poate depinde complet de un server Exchange pentru e-mail și informații de contact. O firmă de inginerie poate avea fișiere de proiect masive și licențe software pe un server central. Un server al companiei de vânzare cu amănuntul poate conține toate software-urile de inventar și de gestionare a resurselor.

În timp ce specificul se schimbă foarte mult între diferite organizații, există potențial real de pierderi de date, venituri sau productivitate în aproape orice mediu. În plus, calendarul și costul forței de muncă a unui server complet se refac adesea baloanelor în mai multe zile sau săptămâni fără soluția adecvată în loc. O copie de siguranță fiabilă care durează prea mult pentru a vă restabili vă va pune pe hotseat dacă compania începe să piardă mii de dolari pe zi.

Soluția corectă de rezervă pentru serverul dvs. nu trebuie să asigure numai securitatea datelor, ci vă va permite să restaurați funcționalitatea completă a serverului într-o fereastră de timp dictată de nevoile organizației dvs..

Alegerea copiei de rezervă a serverului potrivit pentru mediul dvs.

Când evaluează software-ul de rezervă al consumatorului, de obicei, iau în considerare următoarele elemente:

 • Caracteristici
 • Ușurință în utilizare
 • Performanţă
 • A sustine
 • Prețuri

Cu toate acestea, evaluarea software-ului de rezervă al serverului necesită un pic de abordare diferită.

Măsurarea ușurinței de utilizare prezintă o problemă cu software conceput pentru medii complexe de server. Din punct de vedere al consumatorilor, utilizatorii de acasă caută de obicei ceva aproape nepriceput sau „set-it-and-uită-l”.

Administratorii serverului, pe de altă parte, pun o valoare mult mai mare în funcțiile avansate, controlul granular și funcțiile de raportare detaliate. Deși aceste caracteristici aduc în mod inerent complexității unei aplicații software, nu ați alege niciodată să le eliminați din simplitate.

Scopul nu este de a simplifica dincolo de utilitate, ci de a prezenta o gamă puternică de funcții într-un mod logic și atent. Drept urmare, ușurința de utilizare tinde să fie o măsură mai puțin semnificativă.

De asemenea, măsurarea performanței prezintă și provocări. Caracteristici precum criptarea depind în principal de puterea procesorului și de performanța de stocare a mașinii gazdă. O aplicație software care rulează prost pe un procesor mediocru de criptare și încărcare în cloud se poate rula fantastic pe un procesor server puternic cu media locală de stare solidă. Datorită varietății masive de configurații de server și de stocare, testarea performanței de rezervă a serverului necesită cu adevărat testarea în mediul dumneavoastră.

Deoarece performanța și ușurința de utilizare au atât de multă subiectivitate, este logic să evaluați inițial software-ul de rezervă al serverului prin compararea funcțiilor. După cum vom vedea în curând, diferențele vaste în mediile serverului se reflectă în abordările foarte diferite ale copiilor de rezervă. Pentru a decide ce produs este potrivit pentru dvs., vă ajută să înțelegeți clar nevoile dvs. particulare. Iată câteva întrebări pentru a vă pune:

Tipul de server

Serverele de stocare simple au nevoi diferite decât controlerele de domeniu care au nevoi diferite decât cele active SQL, Exchange sau alte servere de baze de date.

Volumul de stocare

Câte date, în gigabytes sau terabyte, aveți nevoie pentru copiere de rezervă? Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra costurilor cu orice soluție cloud la un preț de GB.

Toleranță la oprire

Deși nimeni nu dorește ca un server să coboare, unele situații permit restaurarea timp de câteva zile, în timp ce altele au nevoie de o soluție aproape instantanee sau chiar complet redundantă..

Buget

Unele produse au costuri unice, în timp ce alte soluții cloud necesită plăți lunare perpetue. Decide care model se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Acum să ne scufundăm și să aruncăm o privire la ce au de oferit aceste programe de rezervă a serverului.

Copiere de rezervă CloudB

CloudWid Backup din CloudBerry Lab este un produs unic, interesant. Majoritatea soluțiilor de rezervă a serverului oferă doar software, ceea ce vă lasă să vă dați seama de propria locație de stocare sau vă încurajează să vă înscrieți la serviciul lor de stocare în cloud pentru o taxă lunară.

După cum puteți citi în recenzia noastră de la CloudBerry, serviciul are suport pentru backup-urile locale, dar cea mai unică caracteristică este abilitatea de a face legătura cu furnizori terți precum Amazon S3 sau Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, Rackspace, Backblaze B2 si multe altele.

În loc să împingă propriile stocări în cloud, CloudBerry oferă administratorilor serverului posibilitatea de a amplifica puterea furnizorului de stocare la alegere. Acum puteți transforma o soluție ieftină precum Amazon Glacier într-un serviciu de rezervă complet funcțional în loc de o simplă găleată de stocare. De asemenea, o rezervă simplă, directă de la cloud la cloud este o caracteristică fantastică dacă utilizați mai multe servicii de stocare în cloud.

CloudBerry Backup este, de asemenea, un produs de rezervă foarte puternic. Ediția Windows Server permite backup-uri bazate pe imagini la nivel de bloc, care vă permit să faceți instantanee complete ale serverului dvs., modificând doar blocurile individuale de date care s-au modificat de la backup-ul anterior.

Imaginile la nivel de bloc combinate cu compresia de date lucrează împreună pentru a îmbunătăți considerabil viteza de rezervă și a reduce spațiul de stocare, care sunt atât critice atunci când lucrați cu stocarea în cloud care se încarcă de către gigabyte stocate sau transferate.

În timp ce puteți alege orice furnizor de stocare acceptat, dacă selectați Amazon EC2 sau Microsoft Azure, CloudBerry poate utiliza instantaneu orice imagine de rezervă pentru a crea o mașină virtuală în cloud. Restaurările Hyper-V și VMware sunt de asemenea incluse. Această virtualizare instantanee se dovedește extrem de valoroasă atunci când timpul de oprire este critic.

Deși performanța poate să nu se potrivească cu un server local, posibilitatea de a suferi un accident complet și de a avea o copie în câteva minute poate duce la o presiune mare de pe umerii dvs. atunci când sunteți responsabil de funcționare..

Prețurile variază în funcție de dacă aveți nevoie de suport de bază pentru server sau bază de date, în timp ce ediția Ultimate include toate caracteristicile. Toate versiunile sunt achiziții unice pe computer și au un preț rezonabil, dar nu includ, fără costuri de stocare cloud, terțe părți.

Atenție: datele interne ale tabelului „130” sunt corupte!

CloudBerry Lab oferă asistență telefonică, precum și asistență bazată pe e-mail și bilet.

Cu prea multe caracteristici de menționat aici, cea mai mare livrare este că CloudWid Backup este un produs de rezervă complet, puternic și complet. Suportul vast de stocare în cloud de la terți îl face cu adevărat unic în rândul concurenților săi.

Backup Acronis 12

Acronis oferă o suită completă de software de gestionare a copiilor de rezervă și stocare, cu soluții de la utilizarea consumatorilor până la managementul întreprinderii. Cu o apăsare recentă către propriile soluții de stocare în cloud, Acronis vă poate oferi o soluție completă de stocare, backup și recuperare în caz de dezastru.

Acronis Backup 12 este o soluție completă de backup care acceptă 16 platforme, inclusiv Microsoft Exchange, SQL, Microsoft Azure, Amazon EC2, precum și dispozitive Android și iOS. Acronis a adăugat recent asistență pentru backup-urile Office 365 printr-o licență suplimentară.

Acest suport larg, în special al dispozitivelor mobile, este una dintre cele mai unice caracteristici ale Acronis. Deși backup-ul dispozitivului mobil necesită un abonament la Acronis Cloud, Acronis este primul produs pe care l-am văzut pentru a integra backup-ul pentru dispozitive Android și iOS, care sună ca o caracteristică fantastică cu forța de muncă din ce în ce mai mobilă din zilele noastre..

În plus, Acronis subliniază foarte mult viteza recuperărilor lor, solicitând un obiectiv de recuperare (RTO) de 15 secunde sau mai puțin. Cei 15 secunde RTO pot fi realizate prin montarea instantanee a unei imagini de rezervă prin emulație de stocare virtuală fără a muta date.

Acronis oferă o consolă web locală sau o consolă bazată pe cloud accesibilă de pe orice dispozitiv. Această consolă cloud este disponibilă numai cu licențe de abonament.

Prețurile de rezervă Acronis variază în funcție de dispozitiv și licențele sunt disponibile ca licență perpetuă o singură dată sau abonament de 1-3 ani. Orice achiziție de licență include 1 TB de Acronis Cloud Storage pentru un an, moment în care s-ar aplica prețul standard. Astăzi ne uităm doar la backup-ul Windows Server, dar este important să rețineți că stațiile de lucru și backup-urile Office 365 sunt acceptate, dar necesită o licență separată.

Licența perpetuăAbonament de un anAbonament de doi aniAbonament de trei ani
Server Windows$ 999$ 41.58 / luna$ 33.29 / luna27.75 / luna
Server virtual$ 1199,$ 49.92 / luna$ 37.46 / luna33.31 / luna

Trebuie menționat că, după ce ați completat 1 TB inițial, puteți cumpăra spațiu suplimentar de stocare între 30 și 250 USD pe lună.

Cu o licență perpetuă, Acronis oferă doar upgrade-uri gratuite ale produsului timp de 1 an. Apoi, trebuie să plătiți taxe de întreținere software pentru asistență suplimentară și upgrade-uri, sau pur și simplu așteptați și plătiți prețul complet dacă decideți să faceți upgrade la o versiune mai nouă. Personal, îmi place să plătesc taxele de „întreținere” ale software-ului, dar pare a fi alegerea multor companii de software.

Când vine vorba de asistență, Acronis oferă asistență atât prin e-mail, cât și prin telefon, deși timpi de răspuns pe e-mail pot varia până la o zi întreagă.

În total, Acronis este un produs puternic, cu câteva caracteristici unice, dar costurile mai mari, taxele de întreținere software și opțiunile de asistență limitate m-ar determina să mă uit în altă parte în primul rând. Opțiunea Acronis Cloud îmbunătățește oferta cu capacitatea unei soluții all-in-one și, în timp ce taxele de stocare nu sunt cele mai ieftine, nu sunt rezonabile.

Storagecraft ShadowProtect Server SPX

Storagecraft ShadowProtect este o soluție de rezervă locală rapidă, fiabilă și flexibilă pentru serverele Windows, dar îi lipsește o parte din integrările de perspectivă în cloud ale altor produse din segment..

Cu SPX, aveți posibilitatea de a porni orice imagine de rezervă ca un VM direct din browserul de lanțuri de imagini al StorageCraft. StorageCraft oferă, de asemenea, ceea ce numesc ImageManager care vă permite să verificați, să consolidați și să reproduceți cu ușurință imaginile de rezervă. Deși toate sunt caracteristici grozave, acestea nu sunt neapărat unice în aceste zile.

StorageCraft oferă un serviciu de rezervă StorageCraft Cloud Backup, dar pare un pic ciudat să-l păstrăm ca un produs complet separat. La fel cum o serie de soluții din această recenzie, fie oferă suport de backup nativ nativ sau cel puțin opțiuni de adăugare în cloud, ShadowProtect SPX ar beneficia cu siguranță de o integrare mai strânsă a norului.

Pe o notă pozitivă, StorageCraft SPX vă permite să faceți backup pentru Windows Server, SQL, Exchange, Sharepoint și alte aplicații critice fără a necesita licență separată sau suplimentară. SPX se vinde ca achiziție de licență în avans pentru 1.095 dolari, cu un an de întreținere inclusă și costuri de întreținere software extinse 219 USD pe an.

Deși este inclus doar suportul de bază, aveți opțiunea de a face upgrade la asistență premium pentru 164,25 USD pe an. Asistența premium oferă asistență telefonică 24 de ore pentru probleme de urgență și asistență online 24 de ore pentru probleme de severitate înaltă, medie și joasă.

În plus, clienților premium li se acordă prioritate plasarea în cozile de asistență în timpul programului normal de lucru. Cu toate că puteți aprecia opțiunea de asistență premium, această taxă, combinată cu taxa anuală de întreținere software, plasează un pic în partea de sus a StorageCraft atunci când luați în considerare costurile permanente..

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec are o istorie lungă și complexă de fuziuni, achiziții și schimbări de nume care se întind până în 1982. Cel mai recent, în 2016, Symantec a pornit Veritas Technologies într-o companie nou-independentă și a schimbat brandurile de la Symantec Backup Exec la Veritas Backup Exec.

Istoric complicat deoparte, orice produs software cu peste 30 de ani în afaceri are în mod clar puterea de ședere. Backup Exec este creat pentru medii complexe de server cu un mix de formate, sisteme de operare și media. În timp ce ați putea numi Backup Exec puternic și flexibil, nu l-ați putea confunda niciodată pentru că este un produs simplu. Cel mai recent manual de utilizare conține peste 1.300 de pagini!

Când vine vorba de funcții, este greu de imaginat orice nu face Backup Exec. Imagistica, diferențial, incremental, disc, bandă, cloud, fizică, virtuală, baze de date, deduplicare și criptare sunt cu adevărat doar începutul. Creat pentru întreprinderi, Backup Exec are o consolă de administrare puternică, raportare centralizată, echilibrare a încărcării și failover pentru a controla central mai multe servere, dispozitive și seturi media Backup Exec.

Backup Exec de licență nu este o problemă simplă. Deși conține o serie de caracteristici „core”, multe elemente precum agenții desktop individuali, deduplicarea, suportul bazei de date și multe altele sunt considerate componente suplimentare sau opționale. Prețurile nu sunt dezvăluite pe site și necesită o ofertă specifică adaptată mediului serverului dvs. unic, dar este sigur să presupunem că Backup Exec va fi cea mai scumpă opțiune pe care am evaluat-o astăzi. Am reușit să găsesc o singură licență de server premisă de pe un site terț, listat la 959 USD.

Deși acest set de caracteristici extins impresionează cu siguranță, este și cea mai mare slăbiciune a Backup Exec. Organizațiile mari cu departamente IT complet dotate vor valorifica cu siguranță capacitatea de a adapta o schemă de backup gestionată la nivel central întreprinderii. Întreprinderile mai mici, cu nevoi mai simple, ar putea considera că Backup Exec este prea complicat, scump și necorespunzător pentru nevoile lor.

Datto Siris 3

Datto reprezintă un tip de soluție diferit de celălalt software pe care îl evaluăm astăzi. În locul unui produs software, Datto Siris este o linie de dispozitive hardware cu software de rezervă încorporat. Siris funcționează ca o copie de rezervă locală cu o integrare strânsă a norului de stocare Datto, astfel încât copiile de rezervă locale se sincronizează automat în conformitate cu schema creată de dvs..

Această abordare cloud-hibrid poartă câteva avantaje și dezavantaje sigure. În loc să vă construiți propria soluție hardware locală, să cumpărați software, să cumpărați stocare în cloud și să creați o schemă de backup personalizată pentru a vă asigura o acoperire completă, Datto Siris vă permite să verificați toate casetele cu un singur dispozitiv.

Dispozitivul Siris acceptă crearea de mașini virtuale instantanee din imagini de rezervă, iar serviciul cloud Datto vă permite să creați VM-uri în cloud. Această soluție completă vă oferă opțiuni de recuperare aproape instantaneu, indiferent de scenariul dezastrului. Dacă un server eșuează și nu aveți conexiune la internet, o copie de rezervă numai din cloud nu vă va ajuta.

Dacă un dezastru natural vă șterge tot hardware-ul, o copie de rezervă numai locală este inutilă. Datto vă oferă soluții pentru orice scenariu și poate livra chiar și un înlocuitor Siris preîncărcat cu imaginile de rezervă. Datto Siris 3 poate proteja serverele fizice, virtuale și cloud funcționând ca un dispozitiv fizic, software și virtual.

Chiar și cu o soluție atât de versatilă, unele puncte slabe sunt inevitabile. Dispozitivele Siris trebuie achiziționate în față și, deși sunt disponibile o gamă largă de opțiuni, este posibil ca opțiunile dvs. hardware să nu fie la fel de flexibile ca o soluție personalizată. În plus, integrarea în cloud este limitată la serviciul Datto intern. Deși setul de funcții și integrarea impresionează, acest lucru vă blochează la serviciul și prețul Datto.

În timp ce Datto poate face o copie de siguranță SQL și Exchange, se folosește de motorul VSS al Microsoft și pare că necesită o configurație mai mare decât unii concurenți. Este posibilă restaurarea nivelului căsuței poștale și a nivelului de mesaj, dar numai cu achiziționarea unei licențe software separate. Practic, îl poți face să funcționeze, dar trebuie să sari printre niște cercuri.

Datto funcționează în principal printr-un program partener cu furnizori de IT terți. Drept urmare, nu există costuri disponibile, iar prețul și răspunsul la asistență vor varia între diferiți furnizori. Acest lucru ar putea fi frustrant dacă preferați să cumpărați și să utilizați dispozitivele direct fără a implica o terță parte. Un Datto Siris permite acordarea de licențe nelimitate pentru server și desktop, care ar putea prezenta un avantaj dacă aveți un număr mare de mașini de acoperit.

Macrium Reflect 7

Macrium Reflect Server și Server Plus sunt instrumente simple de backup pentru serverul local, cu unele opțiuni interesante de clonare și imagine care nu sunt incluse în alte programe de backup. Deși Macrium verifică majoritatea casetelor atunci când vine vorba de funcțiile de rezervă locale, lipsa integrării în cloud și a opțiunilor de virtualizare ar putea fi problematice pentru unii.

Toate produsele Macrium, Home Edition, Workstation, Server și Server Plus, au aceleași caracteristici de rezervă primare. Singurele diferențe între versiuni sunt destul de simple. Ediția Server acceptă serverele Windows, în timp ce versiunea Server Plus permite asistența pentru backup-ul Microsoft SQL și Exchange cu restaurare granulară.

Macrium acceptă imagini diferențiale și incrementale, compresie de rezervă și recuperare la nivel de element. În timp ce Macrium ar trebui să acopere orice scenariu de rezervă local, funcțiile de stand-out au mai mult de-a face cu suportul de imagini suplimentare.

Toate versiunile au suport pentru clonarea directă a discurilor. Macrium include, de asemenea, suportul WinPE (Windows Preinstallation Environment) și posibilitatea de a adăuga drivere în PE. Restaurarea rapidă a Delta Macrium vă permite să restaurați rapid imaginile făcând doar schimbarea necesară, mai degrabă decât să implementați o imagine completă.

În timp ce caracteristicile Macrium permit o restaurare rapidă, îi lipsește posibilitatea de a restabili imaginile de rezervă instantaneu pe o mașină virtuală. Dacă timpul de oprire este esențial în mediul dvs., restaurările rapide pot suna bine, dar virtualizarea instantanee este probabil mult mai bună.

Prețul este pe server și se execută în mijlocul pachetului:

Reflectați serverul (1-9 licențe) 275 USD pe server
Reflect Server (10+ licențe)247,50 USD pe server
Reflect Server Plus (1-9 licențe)599 USD pe server
Reflect Server Plus (10+ licențe)539,10 USD pe server

Macrium include un an de asistență standard, care include upgrade-uri la versiuni noi, asistență de acces la distanță și o fereastră tipică de răspuns de 24 de ore. Asistența premium este disponibilă pentru 30 USD pe an, ceea ce vă îmbunătățește la acoperire 24/7, o fereastră de răspuns tipică de 12 ore, asistență telefonică și un manager de caz dedicat. Deși ar fi frumos să fi inclus asistență telefonică, acesta pare un nivel corect al serviciilor adăugate pentru doar 30 de dolari.

Concluzie

Alegerea celui mai bun software de backup pentru server nu este o sarcină simplă. Având în vedere că mediile serverului pot avea o diversitate imensă, diferiți furnizori de software adesea adoptă o abordare foarte diferită în ceea ce privește sarcina de rezervă. Pe măsură ce timpul trece și software-ul se maturizează, am văzut funcții mai avansate incluse pe produse mult mai puțin costisitoare.

Ceva ca virtualizarea instantanee era o caracteristică rară, dar acum se simte ca o așteptare de la orice produs. În timp ce principalele caracteristici de rezervă se potrivesc mai uniform, companiile de software au privit către integrări cloud și funcții de gestionare îmbunătățite pentru a-și separa produsul.

Două produse au ieșit în evidență cel mai mult în această recenzie. Pentru administratorii de server cu medii complexe mari, Veritas Backup Exec oferă de departe cel mai avansat produs versatil cu cele mai bune opțiuni de gestionare centrală. În timp ce acest lucru se va traduce în costuri mai mari, o întreprindere mare poate justifica cheltuielile suplimentare printr-o eficiență operațională crescută.

În timp ce Backup Exec poate avea unele caracteristici puternice la nivel de întreprindere, CloudBerry se evidențiază clar ca fiind cea mai versatilă și cea mai bună valoare a grupului. Fără a sacrifica caracteristicile, CloudBerry oferă o soluție Windows Server de top pentru 120-300 USD, în timp ce concurenții percep 300- 1000 USD sau chiar mai mult.

Unii dintre acești concurenți, Macrium și ShadowProtect, nu oferă o integrare ușoară în cloud. Alții, cum ar fi Acronis și Datto, oferă asistență la cloud, dar numai prin oferta lor internă, care poate fi scumpă.

CloudBerry este singura soluție pentru a sprijini o bibliotecă masivă de furnizori de cloud terți. Acest lucru vă permite să nu utilizați numai furnizorii dvs. preferați, dar, de asemenea, permite backup-uri flexibile, versatile și directe între nor-la-cloud pentru o protecție maximă.

Adesea, în recenziile mele, produsul cel mai puțin scump oferă un set de caracteristici cu adevărat unic, care se distinge atât de clar de concurență. Cu funcții de rezervă puternice, un preț surprinzător de scăzut și, de departe, cel mai bun suport nativ nativ, ar trebui să oferiți Cloud Cloud Backup o unitate de test azi.

Ați utilizat produsele în această comparație? Am lăsat-o pe favorita ta din listă? Accesați conversația în secțiunea de comentarii de mai jos și nu uitați să consultați celelalte recenzii de astăzi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map