Ce ne spune Hackul Evernote despre cloud

Deci, Evernote a fost piratat. Auzim acele povești tot timpul, nu? „Nu, (introduceți aici serviciul favorit de cloud) a fost hacked”.


Aceasta este desigur o veste foarte proastă, mai ales dacă (ca mine) trăiești și respiri norul și toate instrumentele sale fabuloase, cum ar fi Dropbox, precum Evernote, precum Google Drive sau orice alt serviciu care stochează, sincronizează sau administrează fișierele de la distanță, astfel încât puteți avea acces la fișierele dvs. unde sunteți vreodată și să folosiți puterea norului. 

Norul este mort – Trăiască norul!

Acesta este momentul în care mulți oameni de pe Internet încep să urle despre pericolele norului și că toți ar trebui să ne întoarcem la rădăcini, stocând fișierele noastre pe mașinile noastre. Deși acest lucru ar putea fi adevărat, nu trebuie să uitați că stocarea în cloud este un instrument. Și un instrument este la fel de bun ca și cel care îl manipulează.

Poate avea cele mai bune caracteristici din lume, dacă nu este folosită în mod corespunzător, poate reprezenta un pericol nu numai pentru proprietarul uneltei, ci și pentru oamenii din jurul său. În ceea ce privește cloud, vreau să fac următorul punct: trebuie să utilizați cloud storage ca instrument și trebuie să îl utilizați cu grijă. Dar ce înseamnă „folosirea cu atenție a stocării în cloud”? Să explorăm câteva dintre opțiunile de aici.

Gândiți-vă la ce stocați în cloud 

Acest lucru poate părea evident, dar nu este necesar să stocați nimic și totul în cloud. Aveți nevoie într-adevăr să stocați și o foaie de calcul Excel cu toate informațiile dvs. bancare importante cu? Nu cred. În special, atunci când stocați informații sensibile cu privire la viața personală sau de afaceri – trebuie să fiți atenți la acel instrument numit cloud storage.

Da, este adevărat că toate aceste servicii sugerează că acestea sunt sigure, ușor de utilizat și îți vor revoluționa viața, deoarece este afacerea lor. Ei fac bani din datele noastre (desigur prin stocare – nu prin vânzarea lor), noi suntem produsul să zic așa, mai ales dacă folosim versiunile populare „prea bune pentru a fi adevărate”. Acum, nu spun, nu folosiți versiuni gratuite (aș fi ultimul care a spus asta), ci le folosiți (din nou) cu grijă. gândește-te, înainte de a încărca ceva pe un server care nu este al tău. 

Criptați fișierele

Una dintre cele mai bune metode de a stoca fișierele dvs. în cloud este criptarea fișierelor. Există instrumente grozave, care vă ajută să criptați fișierele înainte de a le trimite la Dropbox (acordat, acest lucru este destul de dificil cu Evernote). Boxcryptor este unul dintre aceste instrumente ușor de utilizat, care vor adăuga un alt strat de securitate fișierelor dvs. din cloud. Problema cu Evernote este că nu este posibil să criptați fișierele în mod corespunzător.

Da, transferurile dvs. sunt criptate prin SSL, dar dacă parola și adresa de e-mail sunt compromise (așa cum s-a întâmplat tocmai), acest lucru nu merită niciun ban. Pentru a fi sigur, trebuie să criptați fișierele local, pe mașina dvs. înainte de a le trimite. Trebuie să fiți conștienți că unele servicii de stocare în cloud NU oferă această caracteristică. 

Gestionați-vă parolele în mod corespunzător

Acesta este un subiect în care mulți oameni pur și simplu nu reușesc. Aceștia ar putea cripta fișierele lor, dar nu folosesc parole adecvate care să le protejeze identitățile digitale. Există două scenarii comune pentru utilizarea greșită a parolelor: 

Utilizarea parolelor slabe

Mulți oameni folosesc parola slabă precum „123456” sau „candyman” sau „qwerty”. Aceste parole sunt ușor de ghicit sau ușor de ghicit, deoarece fac parte din bibliotecile enorme de parole pe care hackerii le folosesc pentru a-și forța calea în contul dvs..

Asta înseamnă că rulează o listă cu parolele cele mai des utilizate prin intermediul unui program și încearcă toate combinațiile posibile până când se blochează unul. 

Folosind aceeași parolă pentru orice

Nu pot spune câți oameni fac asta. Prietenii mei mai puțin atenți din punct de vedere tehnic, familia mea, chiar și unii dintre colegii mei: folosesc aceeași parolă pentru Facebook, Linkedin, Gmail și ce nu. Acest lucru este periculos, deoarece dacă o parolă este compromisă, hackerii o vor folosi automat pentru toate serviciile populare pe care adorați să le utilizați. Pentru că nu ești singurul care le folosește. 

Concluzia este să folosiți un program de gestionare a parolelor. Există o mulțime de alternative acolo: managerul open-source KeePass sau 1Password-ul disponibil comercial. Ambele servicii creează automat o parolă alfanumerică și le stochează într-o bază de date, astfel încât nu trebuie să vă amintiți toate acele parole create. Ai nevoie doar de o parolă principală (sigură) care îți deschide baza de date centrală.

Concluzie

Deci, ce ne spune asta despre cloud? Norul este grozav. Nu aș putea trăi fără ea. Dar trebuie să fim conștienți de pericolele implicite care vin cu transferul fișierelor dvs. personale pe Internet către un furnizor de servicii necunoscut.

Asigurați-vă că înțelegeți ce înseamnă să utilizați servicii care NU Criptează fișierele dvs., cum ar fi Evernote. Asigurați-vă că utilizați parole bune și criptați cele mai importante fișiere atunci când utilizați Dropbox sau alte servicii de stocare în cloud. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me