Bitcasa Review – stocare și sincronizare nelimitată în cloud

Am auzit multe despre Bitcasa. Ominousul serviciu nelimitat de stocare și sincronizare care promite să vă rezolve toate problemele cu cloud. Deși există o mulțime de servicii de backup online care oferă spațiu de stocare nelimitat, nu există încă niciunul care să ofere sincronizare nelimitată de fișiere. Aproape că sună prea bine ca să fie adevărat și, totuși, au făcut-o. 


De acum, puteți accesa și achiziționa în mod oficial Bitcasa pentru nevoile dvs. personale de stocare în cloud. Fiind un nelimitat este imposibil să rămâneți fără spațiu. Desigur, „nelimitat” este doar gibberish de marketing, ceea ce înseamnă că puteți stoca cât mai multe fișiere dorite, fără a trece la limitări din partea furnizorilor. Niciun serviciu din lume nu ar putea stoca de fapt o cantitate nelimitată de date. Bunul simț, nu? Însă merită menționat – nu știi niciodată ce cred oamenii.

 • 10 GB stocare gratuită în cloud 
 • Acum doar 69 $ pe an pentru stocare și sincronizare infinită
 • Folosește-l și pe mobil

Există, totuși, câteva servicii grozave, care limitează unele caracteristici, de exemplu, lățime de bandă făcând transferurile de fișiere teribil de lente. Bitcasa pare să stea departe de o astfel de experiență a utilizatorilor care inhibă practicile care oferă o adevărată soluție nelimitată. 

Unitate Bitcasa Infinite
Bitcasa Review

Bitcasa are aplicații desktop pentru Windows, Mac și Linux (în alfa). Interfața pentru Bitcasa este minimă; Bitcasa se integrează în sistemul de fișiere care apare ca unitate, cu o scrisoare de unitate „I” pe Windows sau o locație preferată de pe Mac.

Unitatea infinită este motivul pentru care Bitcasa dorește să vă „deconectați hard disk-urile externe și să vă stocați fișierele în unitatea dvs. Bitcasa Infinite pentru a elibera spațiu pe computer și pe telefon”.

Cum să începeți cu Bitcasa

Descărcați Bitcasa pentru Windows pe site-ul lor web

Instalarea Bitcasa este destul de simplă. Configurarea poate fi descărcată de pe pagina de descărcare Bitcasa.

Vă puteți înscrie pe linkul de mai jos pentru a obține o lună gratuită de stocare infinită înainte de instalarea clientului sau vă puteți înscrie la Bitcasa din software după instalare.

După conectare pentru prima dată, există o introducere rapidă.

În finalul tutorialului, Bitcasa vă solicită să selectați folderele pe care doriți să le oglindați.

După cum sugerează imaginea, folderele pe care le setați să fie reflectate vor fi stocate online, fără a schimba nimic despre modul în care există deja pe hard disk, offline. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți sigur cu privire la ce dosare să selectați, puteți întotdeauna să reflectați mai multe dosare mai târziu (sau să opriți oglindirea pentru această problemă).

Selectați contul dvs. și începeți să reflectați fișierele în cloud

Bitcasa pe desktop

Există două moduri în care vă puteți stoca fișierele pe Bitcasa folosind clientul desktop, puteți pur și simplu să împingeți fișierele pe unitatea infinită sau puteți „oglinda” fișierele dvs. pe unitatea infinită.

Când copiați fișierele în unitatea infinită Bitcasa, fișierele sunt încărcate în cloud. Este la fel de simplu, Bitcasa face toate lucrările complexe din spate. Dar copierea fișierelor pe Infinite Drive din aplicația desktop necesită uneori destul de mult timp doar pentru a-l copia local. Dacă fișierele sunt foarte mari, poate fi nevoie de mai mult timp pentru a încărca chiar și după copierea fișierelor. Pictograma tăvii de sistem vă arată câte date încă trebuie încărcate.

Copiați fișierele în noua unitate infinită

De asemenea, puteți face clic dreapta pe un fișier sau folder pentru a-l copia direct în directorul rădăcină al unității Bitcasa Infinite de pe Windows.

Oglindirea, pe de altă parte, creează doar o copie a fișierelor prezente fizic pe computer; în esență, copie de rezervă a computerului. Aceste fișiere pot fi accesate prin folderul numit „Foldere oglindite” de pe unitatea Bitcasa.

Pentru a reflecta un dosar, trebuie doar să faceți clic dreapta pe un folder și să faceți clic pe „Oglindați acest dosar către Bitcasa”. Din nou, progresul încărcării poate fi văzut făcând clic dreapta pe pictograma tăvii sistemului. Puteți utiliza același meniu pentru a opri oglindirea unui folder.

Panoul de preferințe al setărilor Bitcasa
Așa cum puteți vedea interfața Bitcasa este simplistă. Aș spune că interfața este aproape inexistentă, deoarece singura fereastră pe care un utilizator ar veni este fereastra Setări, Bitcasa încearcă să mențină interfața simplă lăsând toate lucrurile complicate să funcționeze în spatele scenei.

La fel ca copierea fișierelor pe Bitcasa, accesarea fișierelor este foarte ușoară. Puteți accesa fișierele dvs. deschizându-le direct de pe unitatea infinită. Dacă streamingul nu este lucrul tău sau nu este acceptat de dimensiunea conductei de lățime de bandă, poți copia fișierele într-o locație de pe unitatea ta fizică și să le accesezi după ce au fost descărcate.

Directorul „Foldere oglindite” din Unitatea infinită conține toate folderele oglindite de pe toate dispozitivele tale. Dosarele oglindite sunt sortate după dispozitivul de origine. Toate folderele oglindite din acest director sunt numai de citire, ceea ce înseamnă că puteți accesa sau copia doar fișierele din folderele lor.

Bitcasa vă arată folderele oglindite

Interfață Web Bitcasa

Interfața web, sau „acces web” așa cum o spune Bitcasa, este fața vizibilă a Bitcasa. În comparație cu interfața abia existentă a aplicațiilor pentru desktop, interfața web plăcută și întunecată a portalului web are o

Cu cinci vizualizări – Folder, muzică, videoclipuri, fotografii și documente asemănătoare aplicațiilor mobile, accesul Web oferă o modalitate ușoară de a recupera orice date stocate pe Bitcasa prin cele mai noi browsere mai noi..

Căutați fișierele dvs. peste tot din interfața web

În afară de faptul că are capacitatea de a încărca fișiere sau de a șterge fișiere sau foldere, portalul web permite în mare parte accesul numai de citire, permițându-vă să descărcați fișiere, să vizualizați documente în browser și să redați melodii sau videoclipuri. Deși, Bitcasa sugerează că editarea documentelor ar putea fi posibilă în viitor.

Creați colecția dvs. de muzică cu Bitcasa

Versiunea de fișiere 

Accesul web al Bitcasa are funcții indisponibile pe desktop sau în interfața mobilă. Marea caracteristică istoric fișier, de exemplu, este accesibilă prin meniuri derulante. Folosind acest lucru, puteți reveni la orice moment în timp, pentru a prelua versiuni anterioare de fișiere sau chiar fișiere care au fost șterse (Pentru aprecierile de reținere a fișierelor șterse infinit precum Crashplan și OpenDrive au). Puteți descărca exact la ora și minutul versiunii de fișier pe care doriți să o descărcați.

Bitcasa pe dispozitive mobile și alte dispozitive

Bitcasa are aplicații pentru iOS, care acceptă iPhone și iPad; pentru Android, care acceptă toate dispozitivele Android; și, de asemenea, pe Windows Store, pentru toate dispozitivele Windows RT, Windows 8 și Windows 8 Pro.

Bitcasa acceptă dispozitive mobile

Aplicația Android Bitcasa oferă o modalitate simplă și simplă de a accesa fișierele din mers. Tutorialul și configurarea la autentificarea inițială oferă o privire de ansamblu rapidă și aproape completă a clientului. Cu o interfață identică cu portalul web, aplicația cu temă plină de întuneric are cele cinci vizualizări de dosare, documente, fotografii, muzică și videoclipuri similare cu portalul web de pe ecranul inițial. În plus, adezivul asemănător cu țiglă arată cel mai recent fișier deschis sau descărcat, precum și o opțiune pentru vizualizarea fișierelor favorite (sau cu stea).

Bitcasa și-a dat seama că visul de pe hard disk doar din cloud nu este foarte posibil pentru un telefon mobil, astfel că stelarea unui fișier din colțul din dreapta sus permite accesul fișierelor offline (o astfel de caracteristică nu este, din păcate, disponibilă pentru clienții desktop).

Accesați fotografiile dvs. mobile din mers
Întreaga structură de folder poate fi vizualizată în vizualizarea folderelor aplicației. Alături de un media player încorporat, Bitcasa permite accesarea directă a altor fișiere folosind aplicația preexistentă instalată pe telefonul Android. Deoarece nu toate telefoanele Android au vizualizatoare sau exploratoare încorporate, Bitcasa a adoptat abordarea de a nu putea „descărca” fișierele. Fișierele pot fi deschise direct de pe web sau salvate ca preferate și pot fi vizualizate, din nou, prin localizarea acestuia în aplicația mobilă. Cu excepția cazului în care săpați în structura folderului dvs., nu este ușor să găsiți fișierele folosind un alt explorator de fișiere sau un navigator. Acest lucru poate cauza o problemă dacă doriți să vizualizați unele fișiere fără a deschide Bitcasa sau utilizând o aplicație non-implicită (Bitcasa poate deschide fișierul doar dacă există o asociere implicită de fișiere).

În afară de asta, Bitcasa poate fi utilizat pentru a transmite muzică și videoclipuri din stocarea infinită. Există, de asemenea, o opțiune de conectare a camerei la Bitcasa – această caracteristică permite Bitcasa să încarce periodic toate fotografiile și videoclipurile pe mobil (fie pe 3G sau dacă este ales, doar WiFi) automat. La fel ca modul în care Camera Roll este susținută pe iCloud în dispozitivele iOS, toate fotografiile și videoclipurile de pe telefonul mobil sunt „reflectate” într-un folder „Încărcări” creat la rădăcina unității infinite atunci când opțiunea este selectată.

Securitatea

Inițial, Bitcasa s-a dovedit a fi un serviciu cu criptare „zero-cunoștințe”, ceea ce înseamnă că nimeni, inclusiv personalul de la Bitcasa însuși, nu poate accesa sau chiar să aibă un indiciu despre fișierele pe care le-ați încărcat online. Spre deosebire de serviciile populare precum Google Drive sau Dropbox, unde furnizorul vă poate accesa fișierele în cazuri rare (de exemplu, situații legale), Bitcasa spune că „Nimeni la Bitcasa nu vă poate vedea datele. Nici măcar nu putem vedea numele fișierelor. Tot ce vedem sunt blocuri de date criptate. Nici nu știm cine le deține. ”
Așadar, chiar dacă le-a fost solicitat de guvern să decripteze datele unei persoane, este posibil să nu le ajute în niciun caz.

În prezent, site-ul afirmă că Bitcasa folosește criptarea „AES-256”, care este standardul pentru criptarea militară. Au existat alte probleme de securitate ridicate de utilizatorii din blogosferă și din alte locuri cu privire la algoritmii folosiți; sistem implementat pentru a decripta datele prin portalul web sau aplicația mobilă și lacunele sistemului de criptare în sine (cunoscut sub numele de criptare convergentă). Multe au răspuns și multe rămân fără răspuns. Securitatea Bitcasa sună decentă cel puțin pe hârtie, dar fără a avea loc un audit complet și / sau o certificare terță parte, avem dreptul să fim sceptici cu privire la revendicările de securitate făcute de Bitcasa.

Bitcasa susține că are brevete în curs, explicând de ce detaliile securității nu au fost dezvăluite pe deplin.

Tehnologia

Așadar, vă puteți întreba „Cum poate Bitcasa să-mi ofere cu adevărat stocare infinită pentru 10 dolari pe lună?” Răspunsul constă în tehnologia lor de deduplicare. Bitcasa stochează doar o singură copie a fiecărui fișier stocat pe Bitcasa de către orice utilizator. Bitcasa explică faptul că utilizează hash-ul fișierului în sine ca cheie pentru a cripta fișierul, astfel încât în ​​acest mod, două fișiere identice vor fi identice chiar și după criptare, doar utilizatorii care l-au încărcat efectiv având acces la cheile decriptați fișierele pe care le-au încărcat.

Dezavantajele

Bitcasa are securitate, spațiu de stocare cu infinitate nu numai pentru desktop-uri sau laptop-uri, dar și pentru dispozitivele mobile; ce ar putea să lipsească din Bitcasa? Aceasta a fost prima mea întrebare, când am dat prima oară pe Bitcasa.

Bitcasa poate prezice la ce ar putea accesa (sau a face flux) mai târziu, dar surprinzător nu va ține cont de fișierele pe care doriți să le accesați offline. Bitcasa nu are sincronizare de fișiere, în cel mai adevărat sens al cuvântului; nu poate păstra fișierele offline. Deoarece poate păstra doar o copie numai de citire (copie de rezervă) a fișierelor de pe computer pe cloud sau poate păstra o singură copie pe unitatea infinită, Bitcasa nu vă lasă să lucrați la aceleași fișiere pe mai multe computere atunci când revin offline.

Lăsând deoparte partea conceptuală a dezavantajelor, există probleme legate direct de utilizare. „Vizualizarea muzicii” de pe portalul Web sau aplicațiile mobile necesită construirea unui „cache” (asemănător cu memoria cache a sistemelor Windows); Am avut aproximativ 500 GB date în timp ce treceam în revistă și mai puțin de 50 GB din datele respective erau muzică – portalul web mai mult de 10 minute doar pentru a încărca această listă de fișiere muzicale pe care le aveam (pe o singură pagină). Probleme ca acestea apar probabil datorită naturii criptării utilizate de Bitcasa.

Stabilitatea aplicațiilor este, de asemenea, o preocupare care nu a fost încă îngrijită în totalitate, aplicațiile pentru desktop și mobile se prăbușesc ocazional, deși Bitcasa a lansat constant de îmbunătățiri pentru a remedia erorile. Clientul de pe desktop a trecut de la un crash la fiecare cinci minute la absolut zero prăbușiri pe computerul meu. Clientul mobil Android, pe de altă parte, încă stă agățat de mine sau este cândva pentru totdeauna blocat la încărcare.

Cu astfel de neajunsuri, Bitcasa probabil nu poate fi soluția ta unică pentru a înlocui toate serviciile de stocare, sincronizare și backup de fișiere existente acolo..

Perspectivele

Bitcasa are un mix decent de tehnologie, finanțare, viziune, capacitate de utilizare și design; dar unele detalii variind de la mici bug-uri până la utilizarea completă în unele situații nu au fost luate în considerare. Bitcasa are în vedere uciderea tuturor hard disk-urilor pentru a vă păstra toate datele în cloud; dar fie cu calitatea conexiunilor la internet, fie cu problemele legate de serviciul Bitcasa în sine, visul utopic este departe de a fi realizat.

Până atunci, Bitcasa poate fi un serviciu de Backup, Arhivare și stocare fișier obișnuit. Credeți că puteți înlocui actuala soluție de rezervă sau de stocare cu Bitcasa?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map