Ar trebui să utilizați MEGA pentru backup?

Noi auzim acest lucru foarte des în ultimele două săptămâni de la lansarea noului serviciu de stocare cloud MEGA. Oamenii ne întreabă dacă ar trebui să folosească MEGA ca soluție de rezervă pentru fișierele lor de calculator.


La urma urmei, MEGA susține că este cel mai sigur serviciu de stocare cloud disponibil, nu? Desigur, asta nu îl califică ca serviciu de rezervă online. Să abordăm unele dintre problemele care ar veni cu utilizarea MEGA ca soluție de rezervă. 

Backup online Cloud Storage VS

În primul rând, trebuie să vă dați seama că stocarea în cloud nu este backup online. În timp ce backup-ul online reflectă în general fișierele pe care le aveți pe computer, un serviciu de stocare în cloud nu are nevoie de o copie locală pentru a rămâne „în cloud”. Desigur, aceasta are un dezavantaj: dacă schimbați fișierul, modificările nu vor fi actualizate în cloud.

Un serviciu de backup online „scanează” sistemul dvs. pentru a fi încărcat modificările (deoarece încearcă să reflecte totul exact așa cum este). Multe servicii de stocare în cloud funcționează într-un mod în care puteți selecta fișiere individuale pe care doriți să le încărcați. Copia de rezervă online este mai potrivită pentru foldere sau hard disk-uri întregi care trebuie să fie copiate de rezervă în cloud.

Deci, MEGA este mai degrabă un serviciu de stocare în cloud. Nu este un serviciu de backup online. Puteți selecta fișiere individuale de pe computer, dar nu vă așteptați să fie sincronizate atunci când le schimbați. Puteți citi articolul nostru în care detaliază care este diferența dintre backup-ul online și stocarea în cloud.

Nu puteți planifica încărcări de fișiere

În mod normal, atunci când vă înscrieți pentru un serviciu dedicat de backup online, puteți programa copiile de rezervă după bunul plac. Puteți face o copie de rezervă săptămânal sau zilnic sau chiar o puteți restrânge, făcând o copie de siguranță a fișierelor și dosarelor pe oră.

MEGA nu vă va oferi această opțiune. Dacă doriți ca o modificare a unui fișier să fie reflectată, va trebui să încărcați manual fișierul din nou. Nu există încă o soluție automată disponibilă. Cu siguranță, pot apărea câteva instrumente care vor face această sarcină pentru dvs., dar deocamdată este mai bine să utilizați un serviciu de backup online în acest scop..

MEGA nu a fost testat suficient

Acest serviciu există doar de aproximativ câteva săptămâni. Proprietarii înșiși numesc serviciul o versiune beta, astfel încât acesta să nu fie utilizat într-un mediu productiv. Lucrurile pot merge greșit și nu doriți să experimentați cu cele mai importante fișiere.

Puteți fi siguri, că dezvoltatorii au lucrat furios pentru a face acel serviciu o soluție mai bună decât alte servicii de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox.

Testathon
Testatoni Testeri la locul de muncă

Dar vor avea nevoie și de timp. Chiar dacă nu utilizați MEGA ca soluție de rezervă, există chiar și un anumit risc pentru utilizarea acestuia ca serviciu de stocare în cloud. Poate doriți să îl utilizați pentru a experimenta și testa, dar cu fișierele de care depindeți.

Probleme de securitate

Deși la prima vedere mega pare a fi mai sigură decât alte servicii de stocare în cloud, algoritmii lor de securitate nu au fost suficient de testați de comunitate pentru a se baza în întregime. Testele ulterioare trebuie făcute înainte ca cineva să poată avea încredere în serviciul său.

Diligența cuvenită este întotdeauna necesară atunci când vine vorba de dosarele dvs. private. Chiar și unele servicii de backup online nu oferă suficiente caracteristici de securitate. Dar doriți să vă asigurați că datele dvs. rămân private.

Performanţă & Fiabilitate

Viteza de încărcare a fost oribilă cu MEGA când a început serviciul. Desigur, au cunoscut o grabă extraordinară când au lansat pentru prima dată serviciul.

Mega Review
Viteză limitată Mega

Viteza de încărcare și descărcare s-a îmbunătățit semnificativ, astfel încât încărcarea fișierelor dvs. în cloud este de fapt distractivă. Cu toate acestea, serviciul este prea tânăr pentru a prezice orice fiabilitate pe termen lung și, prin urmare, ar trebui evitat pentru fișierele importante.

Test test & Test

Vă încurajăm foarte mult să testați serviciul, deoarece acest lucru îl va îmbunătăți și, în final, ar putea deveni o soluție bună de stocare în cloud, cu o incredibilă stocare gratuită de 50 GB.

Mega vs Dropbox
Mega Speed ​​Test

Cu toate acestea, așa cum am subliniat în acest articol, nu folosiți MEGA în niciun mediu productiv. Am testat-o ​​mult și a funcționat destul de impecabil, însă asta nu înseamnă că nu veți avea probleme.

MEGA alternative

Există o mulțime de alternative când vine vorba de MEGA. Există o multitudine de servicii de stocare în cloud care oferă aceleași caracteristici.

Probabil că nu veți găsi un serviciu care vă oferă 50 GB stocare gratuită, dar este posibil să nu fie necesar pentru nevoile dvs. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de stocare în cloud care să facă și backup, vă încurajăm cu ardoare să aruncați o privire asupra SugarSync sau SpiderOak.

Acestea sunt servicii, care sunt destul de consacrate pe piață și au un nivel ridicat de securitate. Deși sunt mai scumpe decât MEGA, acestea oferă clienților desktop pentru a vă sincroniza fișierele cu mai multe mașini. Dacă este ceea ce căutați.

S-ar putea să doriți să aruncați o privire asupra graficului nostru de comparație, care vă va oferi o imagine de ansamblu bună despre ce este capabil să facă fiecare furnizor.

Linia de jos

Ne place eforturile depuse de MEGA: utilizarea lui este într-adevăr o adiere și promite să fie unul dintre serviciile de stocare în cloud mai sigure. Cu toate acestea, este destul de devreme pentru o judecată finală, dar nu o putem recomanda în acest moment ca un serviciu de backup online.

Pentru a fi corect: nu este destinat să fie un serviciu de rezervă. Mai degrabă, ar trebui să-l considerați ca unitatea dvs. de disc din cloud care adaugă spațiu suplimentar computerului.

Dar la fel ca un hard disk extern, pot exista sughițe. Prin urmare, ar trebui să vă păstrați întotdeauna copiile de siguranță pe mai multe unități sau cu mai multe servicii. Dacă trebuie, puteți utiliza mega ca soluție de rezervă secundară, dar ar trebui să vă gândiți de două ori dacă doriți să o utilizați pentru date sensibile.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me