Aplicațiile Battle of The Productivity – Todoist vs. Wunderlist vs. Any.Do

Într-o lume în care ne distragem cu ușurință de un nou subiect în trend pe Twitter sau de un nou filtru pe Snapchat, avem nevoie de aplicații de productivitate care să ne mențină motivați și să ne ajute să ne amintim tot ce avem nevoie pentru a face totul într-o zi.


Desigur, a existat o perioadă în care oamenii țineau jurnale îndelungate pentru listele de activități zilnice sau făceau notițe pe calendar pe biroul lor, dar din moment ce munca s-a mutat pe calculatoare nu mai are sens să facă o listă pe hârtie: productivitatea noastră depinde asupra mediului și ritmului cu care ne gestionăm sarcinile.

Pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune aplicații de productivitate online, comparăm trei dintre cele mai competente: Todoist, Wunderlist și Any.do.

În timp ce bătălia este foarte aproape până la sfârșit, câștigătorul este în mod clar Wunderlist, datorită versiunii sale gratuite.

Nu că celelalte nu au niciun merit: Todoist are o aplicație mobilă lină în timp ce Any.do are o interfață web elegantă și o extensie unică de browser. În cele din urmă, însă, niciuna nu a putut oferi lui Wunderlist o adevărată luptă.

Criterii pentru alegerea aplicației corecte de productivitate

Cu atât de multe aplicații de productivitate disponibile online, poate fi dificil să îl găsiți pe cel potrivit. Pe de o parte, seamănă la fel de mult cu listele de verificare și scadențele, dar pe de altă parte, toate sunt foarte diferite între ele.

Iată câteva dintre criteriile pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a alege aplicația potrivită pentru productivitate:

Interfață

Dacă sunteți cineva care constată că o interfață fără dezordine vă face să vă concentrați mai bine și să vă creșteți productivitatea, atunci alegeți pentru o aplicație un aspect curat. În timp ce Any.do are cea mai elegantă interfață dintre toate aplicațiile, Wunderlist este chiar cea care afișează toată informația într-un singur ecran.

Asistență mobilă

Nu o urăști când creezi o listă completă de alimente pe interfața web a unui instrument de productivitate doar pentru a realiza că instrumentul nu are o aplicație mobilă? Dacă utilizați mai multe dispozitive în fiecare zi, este important să alegeți un instrument de productivitate care este platformă multiplă, astfel încât să puteți accesa datele dvs. oriunde v-ați afla. Din fericire, toate aplicațiile pe care le analizăm în acest articol au aplicații mobile.

Partajarea

Dacă scopul principal pentru alegerea unei aplicații de productivitate este să partajați și să atribuiți sarcini altor utilizatori, atunci alegeți un serviciu care face ca distribuirea și colaborarea să fie perfectă. Dacă intenționați să utilizați doar versiunea gratuită, atunci asigurați-vă că aplicația nu are limitări pentru numărul de utilizatori partajați.

De exemplu, Any.do permite doar partajarea sarcinilor și listelor pe un singur proiect simultan și Todoist are o limită de 5 utilizatori.

Integrare calendaristică

După ce ați încercat toate aceste trei aplicații de productivitate, există un lucru absolut clar – o aplicație de productivitate bună ar trebui să aibă o integrare de calendar pentru a crea automat evenimente pentru termenele pentru fiecare sarcină.

Unele dintre aceste aplicații oferă o integrare perfectă cu Google Calendar, iar unele funcționează bine cu iCal, dar cea potrivită pentru dvs. va depinde de calendarul pe care îl utilizați.

Todoist vs Wunderlist vs Any.do – Comparația

Deci, cum arată aceste criterii în practică? Hai să aruncăm o privire.

Interfață

Să începem cu Todoist: are un fundal simplu alb și roșu cu alte trei opțiuni de culoare. Pentru a obține mai multe culori, va trebui să cumpărați o versiune premium.

Interfața este destul de curată cu o bară laterală stângă și o opțiune de setări. În bara roșie superioară, există un buton plus pentru a adăuga sarcini instantaneu și o bară de căutare.

Spre deosebire de temele de culoare din Todoist, Wunderlist vă permite să schimbați imaginea de fundal, iar tema de culoare se schimbă cu ea, deși aș dori să le permită utilizatorilor să încarce imagini personalizate, chiar dacă a fost o caracteristică premium.

Wunderlist este în mod clar aplicația cea mai plină de caracteristici, dar totuși reușește să mențină interfața relativ simplă.

Aplicația are o vedere cu trei panouri care este utilă deoarece ajută utilizatorii să vadă toate informațiile dintr-o dată.

Any.do are de departe cea mai minimă și mai elegantă interfață. Instrumentul dorește să păstreze lucrurile simple, oferind utilizatorilor toate caracteristicile esențiale.

Îmi place de asemenea modul în care întreaga interfață se estompează atunci când scrii o nouă sarcină. Aceste sarcini pot fi mutate de la o listă la alta, prin glisare și fixare.

Câștigător – Any.do

Any.do are în mod clar cea mai elegantă și modernă interfață cu aspect. Todoist îi dă o luptă bună, dar combinația clasică și albul și albastrul sunt imbatabile.

Crearea de sarcini și mementouri

Înainte de a începe această secțiune, este important să înțelegem diferența dintre o sarcină și un memento. O sarcină din lista de activități este o acțiune care nu depinde de timp. Poate exista un termen limită, dar nu un interval de timp specific în care trebuie să fie efectuată lucrarea.

Memento este un eveniment critic în timp, pe care trebuie să-l faci doar în acel moment, cum ar fi apelarea cuiva înapoi sau programarea unui medic.

Pentru a crea o sarcină pe Todoist, trebuie mai întâi să selectați proiectul pentru care doriți să creați sarcini sau să creați un proiect nou. Puteți adăuga sarcini una câte una adăugând text sau puteți adăuga mai multe sarcini copiind rânduri dintr-o foaie de calcul și lipindu-le împreună.

Odată creată sarcina, puteți seta o dată limită, prioritate, mutați-o într-un alt proiect sau arhivați-o.

Făcând clic pe caseta de comentarii mici, se vor deschide comentarii pentru sarcină. În timp ce este posibil să vedeți alte funcții în această casetă, în afară de comentarii, cum ar fi fișierele atașate, comentariile prin e-mail și jurnalul de activități, acestea sunt de fapt funcții premium și nu sunt disponibile atunci când utilizați versiunea gratuită.

Sarcinile recurente pot fi, de asemenea, create pe Todoist prin setarea datei scadente la un program zilnic, săptămânal sau lunar.

Pentru a crea subtasks, tot ce trebuie să faceți este să trageți sarcinile spre dreapta. Funcția de glisare ușoară în Todoist înseamnă că puteți crea mai multe niveluri de sarcini (rețineți că subtasch-urile pot fi create doar în vizualizarea proiectului și nu în vizualizări filtrate).

Pe Wunderlist, puteți crea sarcini adăugând text și lovind Enter. Spre deosebire de Todoist, mai multe sarcini nu pot fi create prin copierea rândurilor din foile Excel.

Odată creată o sarcină, puteți face dublu clic pe ea și o serie întreagă de opțiuni se vor deschide ca data scadenței, memento, subtaschete, note și fișiere atașate.

Fișierele pot fi încărcate sau adăugate din Dropbox, dar nu există integrare Google Drive. Wunderlist are o limită de încărcare de 5 MB pentru încărcări de fișiere, dar dacă utilizați Dropbox nu ar trebui să existe probleme în acest sens.

Se pot seta și sarcini recurente și îmi place flexibilitatea pe care Wunderlist o oferă în comparație cu Todoist.

Venind pe Any.do, puteți face clic pe butonul plus pentru a adăuga o sarcină după ce ați deschis un proiect sau a crea unul nou.

Odată creată sarcina, puteți seta o dată scadentă, adăugați note, atașați fișiere, adăugați subtascheri sau puteți pune un memento la sarcini. Chiar dacă Any.do vă permite să partajați orice liste sau sarcini; nu vă permite să alocați sarcini unui utilizator.

Any.do permite sarcini recurente, dar puteți seta durata personalizată pentru ele numai dacă sunteți un utilizator premium.

Câștigător – Wunderlist

Cu Wunderlist fișierele pot fi încărcate cu ușurință, fie de pe computer sau Dropbox. Cel mai important, Wunderlist permite setarea sarcinilor recurente pe durata personalizată, care nu este disponibilă în niciuna din celelalte două aplicații.

Extensii browser

Extensia browser-ului Todoist are oase foarte goale și are doar două caracteristici. Puteți vedea toate proiectele și sarcinile dvs. Todoist din orice filă fără a deschide site-ul web Todoist

Puteți adăuga o nouă sarcină făcând clic dreapta oriunde în browser (această caracteristică este disponibilă în toate cele trei aplicații).

Extensia browserului Wunderlist funcționează la fel ca cea a Evernote. Vă ajută să decupați datele de pe o pagină web și să le creeze într-o sarcină. De exemplu, dacă găsiți un cadou minunat pentru un prieten pe Amazon, puteți să tăiați instantaneu date din pagină și să adăugați un memento pentru a cumpăra produsul.

Cu Any.do, puteți examina sarcinile din listă sau adăugați o nouă sarcină, dar cea mai bună parte a extensiei browserului este că se integrează foarte bine cu Gmail.

Ori de câte ori primiți un e-mail nou, Any.do va prelua în mod automat cuvinte acționabile din acesta și vă va solicita să creați o nouă sarcină sau un memento. Pentru cineva ca mine, care răspunde la cel puțin 20 de e-mailuri pe zi, aceasta este o modalitate rapidă de a adăuga mementouri pentru lucruri importante, fără a părăsi interfața Gmail.

Câștigător – Any.do

Todoist permite utilizatorilor să vadă toate sarcinile din lista lor sau să adauge o nouă sarcină din extensia browserului, în timp ce Wunderlist permite tăierea datelor din paginile web și atribuirea lor ca sarcini.

În timp ce Wunderlist s-ar putea dovedi util, extensia browserului său este practic o versiune redusă a Evernote. Dacă aș dori să decorteze date din paginile web și să le salvez offline, aș folosi mai degrabă Evernote, care oferă o multitudine de opțiuni pentru a face asta.

Pe de altă parte, abilitatea Any.do de a alege rapid cuvinte acționabile de la un e-mail și de a crea o sarcină de la ei este unică și poate fi extrem de utilă pentru utilizatorii Gmail.

Împărtășire și colaborare

Pe Todoist, puteți partaja fiecare proiect cu maximum cinci persoane. Puteți obține, de asemenea, linkul către o anumită sarcină și să o împărtășiți cu alții. Dar chiar și cu linkul, sarcina nu poate fi vizualizată în modul public, trebuie să vă conectați la contul Todoist și să aveți acces la sarcină.

Pentru a facilita colaborarea, Todoist permite comentarii, dar, din păcate, nu există fișiere atașate.

Wunderlist este cu adevărat excelent când vine vorba de partajare și colaborare. Utilizatorii pot atribui până la 25 de sarcini în cadrul fiecărei liste partajate, pot crea până la 25 de subtasco-uri și pot încărca fișiere cu o dimensiune de până la 5 MB..

Fiecare sarcină poate avea note și comentarii asociate acesteia, ceea ce facilitează utilizatorilor să discute despre munca corectă pe Wunderlist.

Pentru a face o listă disponibilă publicului pe Wunderlist, trebuie doar să accesați „mai multe” și să selectați „publica”.

Publicarea unei liste înseamnă că primiți o adresă URL care poate fi partajată instantaneu cu alte persoane; nu este necesară crearea unui cont cu Wunderlist.

Cu Any.do, puteți partaja întregul proiect sau sarcină cu alți utilizatori. Dacă sunteți un utilizator gratuit, puteți partaja o singură sarcină la un moment dat, care este cu siguranță un dezavantaj.

Comentariile nu sunt disponibile în Any.do, așa că va trebui să vă ajustați cu Note. Any.do permite atașarea fișierelor direct de pe computer, Google Drive și Dropbox.

Câștigător – Wunderlist

Un caz de matematică simplă să fie sincer – Todoist permite partajarea sarcinilor cu maximum cinci utilizatori și Any.do permite partajarea sarcinilor și listelor cu un singur utilizator simultan. Cu Wunderlist, limita este de 25.

Integrare cu iCal și Google Calendar

Todoist oferă o integrare directă cu iCal, dar această caracteristică este disponibilă numai pentru utilizatorii premium.

Deși IFTTT poate fi utilizat pentru a converti evenimentele Google Calendar în sarcini Todoist sau invers. Din păcate, nu există nicio modalitate de a conecta iCal cu Todoist dacă nu sunteți un utilizator premium.

Integrarea calendaristică a Wunderlist este mult mai ușoară decât a lui Totist. Instrumentul oferă o legătură de calendar sub setările contului, iar acest link permite integrării ușoare a Wunderlist cu iCal, Google Calendar și chiar Outlook.

Any.do nu oferă nicio modalitate de a integra iCal sau Google Calendar.

Câștigător – Wunderlist

Wunderlist este singurul instrument din cele trei care oferă o integrare simplă și rapidă cu iCal, Google Calendar și Outlook. Todoist permite doar integrarea iCal pentru utilizatorii premium și Any.do nu oferă deloc integrare în calendar.

Integrări terțe

Integrările terților sunt esențiale pentru aplicațiile de productivitate, deoarece ajută la combinarea puterii altor instrumente și fac lucrările și mai rapide.

Aplicații precum IFTTT și Zapier permit utilizatorilor să combine două aplicații când un eveniment dintr-o aplicație declanșează o acțiune pe cealaltă.

Atât Todoist, cât și Wunderlist au o integrare ușoară cu IFTTT și Zapier, ceea ce face simplă adăugarea sarcinilor în mod automat.

De exemplu, de fiecare dată când un nou memento este creat pentru iOS, o nouă sarcină cu același nume va fi creată pe Wunderlist.

Sau de fiecare dată când un card nou este creat pe Trello, o sarcină nouă este configurată pe Todoist.

Any.do se integrează cu Gmail prin extensia browserului și are, de asemenea, o integrare Google Now, dar despre asta este vorba.

Câștigător – Tie între Todoist și Wunderlist

Atât Todoist, cât și Wunderlist asigură o integrare ușoară a terților prin Zapier și IFTTT. Numărul de aplicații cu care se integrează este mai mult sau mai puțin același. Dimpotrivă, Any.do permite doar integrarea cu două aplicații Google.

Funcționarea prețurilor și a plăților

PrețCaracteristici gratuiteCaracteristici plătite
Todoist28,99 USD pe an
 • Creați sarcini
 • Creați proiecte
 • Adăugați comentarii
 • Creați sarcini recurente
 • Adăugați subtasco-uri
 • Distribuie sarcini (maxim 5)
 • Adăugați mementouri
 • Creați etichete
 • Adăugați activități bazate pe locație
 • Creați activități prin e-mail
 • Sincronizați sarcinile cu iCal
 • Atașați fișierele la sarcini
 • Vizualizați jurnalele de activitate
 • Adăugați filtre de căutare personalizate
 • Distribuie sarcini (maxim 25)
 • Alerte de activități
Wunderlist5 dolari pe lună
 • Creați sarcini
 • Creați mementouri
 • Creați proiecte
 • Adăugați comentarii
 • Adăugați note
 • Ataseaza fisiere
 • Sarcini recurente
 • Adăugați subtaschere (maxim 25)
 • Distribuie sarcini (maxim 25 de utilizatori)
 • Copii de rezervă pentru cont
 • Partajează sarcini nelimitate
 • Fără limită la fișierele atașate
 • Subcentrale nelimitate
Any.do2,25 USD pe lună
 • Creați sarcini
 • Creați proiecte
 • Creați mementouri
 • Creați sarcini recurente
 • Adăugați comentarii
 • Adăugați note
 • Distribuie sarcini (maxim 1 utilizator)
 • Atașați fișiere (limita de 1,5 MB)
 • Distribuie sarcini
 • Personalizați sarcini recurente
 • Memento-uri bazate pe locație

Todoist ar putea furniza cele mai multe caracteristici cu versiunea sa premium, dar aceasta este doar pentru că are cea mai restrictivă versiune gratuită. Funcțiile pentru care Todoist se încarcă suplimentar sunt furnizate gratuit de Any.do și Wunderlist.

Câștigător – Any.do pentru că este cel mai accesibil

Any.do este cea mai bună ofertă, dar Wunderlist oferă câteva opțiuni grozave, chiar dacă este cea mai scumpă. Cu toate acestea, Wunderlist oferă și cele mai extinse opțiuni gratuite, ceea ce este interesant pentru cei care operează cu un buget.

Aplicații pentru mobil

Aplicația mobilă a Totist este minimă, inteligentă și intuitivă. Puteți trece rapid de la un proiect la altul pentru a vedea toate sarcinile. Pentru a marca o sarcină ca fiind completă, glisați de la stânga la dreapta și pentru a reprograma, treceți de la dreapta la stânga.

În total, aplicația mobilă a Totist nu lasă nimic de dorit, tot ce găsiți pe interfața web se poate găsi și pe aplicația mobilă.

Imediat ce am descărcat aplicația Wunderlist pe telefonul meu, am observat cât de elegantă este interfața sa (mult mai bună decât interfața sa web, ca să fiu sincer). Există un buton plus la mijloc pentru a crea noi sarcini și toate proiectele sunt listate împreună. Trecerea la fiecare proiect oferă următoarele opțiuni:

 • Notificare on / off
 • Editează proiectul
 • Ștergeți proiectul

Opțiunea de notificare m-a impresionat cu adevărat, deoarece nici Todoist și Any.do nu oferă această opțiune și este deosebit de util pentru proiectele partajate în care primiți întotdeauna notificări..

Există o casetă de selectare pentru a marca fiecare sarcină ca fiind completă și atingerea pe sarcină deschide meniul de setări pentru aceasta. În general, Wunderlist are o aplicație mobilă excelentă, deși doresc în loc de căsuțe, sarcinile ar putea fi marcate complet doar prin glisare.

Aplicația mobilă Any.do are câteva sclipici și nu funcționează la fel de bine pe cât arată. Atingerea sarcinilor individuale deschide opțiuni pentru a stea, a programa, a seta un memento, a adăuga subtascheri sau a partaja sarcina cu alți utilizatori. Trecerea sarcinii de la stânga la dreapta o marchează ca fiind completă.

Doresc ca toate informațiile despre fiecare sarcină să fie afișate pe un singur ecran. În general, aplicația mobilă Any.do va funcționa pentru dvs. dacă doriți doar să o utilizați ca o aplicație de făcut, dar dacă doriți să utilizați aplicația ca instrument de colaborare pentru proiecte, este posibil să doriți să vă lipiți de interfața sa web.

Câștigător – Todoist

Todoist are cea mai bună interfață cu funcții de glisare ușoare pentru a amâna o sarcină sau a o marca așa cum s-a făcut. Wunderlist are casetele de selectare pentru a marca o sarcină ca fiind completă și Any.do are o mulțime de erori.

Verdictul

În timp ce Todoist, Wunderlist și Any.do, sunt bune în modurile lor, Wunderlist se remarcă în mod clar datorită unui număr de funcții pe care le oferă în versiunea sa gratuită.

Todoist percepe costuri suplimentare pentru atașarea fișierelor, integrarea iCal, partajarea sarcinilor cu mai mult de cinci membri și chiar setarea unui memento. Pe de altă parte, Any.do nu oferă absolut nici o integrare a calendarului, permite partajarea cu un singur utilizator la un moment dat și nu permite personalizarea sarcinilor recurente.

Wunderlist oferă toate aceste funcții gratuit, inclusiv sarcini recurente personalizate, integrare în calendar, crearea de memento-uri și încărcări de fișiere. Any.do permite, de asemenea, atașarea fișierelor, dar există o limită a fișierului de 1,5 MB, ceea ce este extrem de scăzut. Dimpotrivă, Wunderlist are o limită de încărcare a fișierelor de 5 MB.

Ați folosit vreuna dintre aceste aplicații? Împărtășește-ți gândurile cu noi în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map