5 aplicații care vă păstrează productiv

Cu toții avem nevoie uneori de ajutor și nu este nimic greșit în a admite că avem o problemă: eu sunt Ritika și sunt dependent de social media. De fiecare dată când văd o postare virală, nu mă pot abține să citesc totul despre asta. Oricât de aproape sunt de un termen.


Desigur, acest lucru duce la o productivitate mai scăzută și trebuie să petrec mai mult timp făcând aceeași muncă. Norocos pentru oameni ca noi, există aplicații de productivitate care ne pot ajuta să ne menținem sub control și să ne ajute să fim mai concentrați și mai eficienți, pe lângă faptul că ne ajută să conducem o afacere mică.

Pentru a-i ajuta pe cei care avem probleme de amânare, am compilat o listă de cinci aplicații care vă păstrează productivitate.

De ce să folosiți aplicațiile pentru productivitate?

Pentru mulți dintre noi, munca noastră se desfășoară online și stăm în fața laptopurilor noastre toată ziua având grijă de afaceri. Deși am putea să ne spunem că lucrăm atâta timp cât laptopul este deschis, onestitatea ne obligă să spunem că acest lucru nu este adevărat de cele mai multe ori.

Poate este un e-mail de la un vechi prieten de la colegiu sau un articol interesant pe un site media; există atât de multe distrageri încât nu putem nici să urmărim timpul petrecut efectiv.

Aplicațiile de productivitate au diferite forme și dimensiuni; ele ne pot ajuta să rămânem organizate și, la rândul lor, să ne creștem eficiența. De la organizarea calendarului nostru până la urmărirea timpului și oprirea vizitării anumitor site-uri web, aceste aplicații vă pot ajuta să vă concentrați mai mult asupra muncii automatizând multe dintre procesele care consumă timp.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să iei în considerare utilizarea aplicațiilor pentru productivitate.

Rămâneți organizat

Dacă aveți o serie de întâlniri sau termene în fiecare zi, atunci înscrierea la un calendar digital este cea mai bună modalitate de a continua să fiți mereu la curent cu programul dvs. și să setați întâlniri de grup online.

De exemplu, Google Calendar vă permite să creați un eveniment și să invitați și alți utilizatori. Deci, atunci când alții acceptă evenimentul, acesta este actualizat și în calendarul lor, evitând astfel orice conflict.

Scoate-te de la distrageri

Social media este distractiv și ne ajută, de asemenea, să ne creăm propriul brand personal, dar totuși, prea mult din orice este periculos. Dacă vă vedeți că verificați Facebook sau Instagram în fiecare oră, poate este timpul să faceți unele modificări.

Timewarp, o extensie Chrome, vă poate ajuta în acest sens, redirecționând browserul web de fiecare dată când încercați să vizitați un site web de dependență.

Urmăriți-vă timpul

Dacă sunteți un proprietar de afaceri mici sau un freelancer, este posibil să știți deja cât de important este să vă urmăriți singur timpul. Nu vă ajută doar să vă facturați clienții, dar vă poate ajuta, de asemenea, să vedeți unde petreceți cel mai mult timp.

De exemplu, Toggl este o aplicație de urmărire a timpului care creează și rapoarte zilnice, săptămânale și lunare.

Păstrați toate notele dvs. într-un singur loc

Trăim într-o lume în care folosim mai multe dispozitive împreună, dar dorim totuși să accesăm aceleași date și de aici aplicațiile cloud să ne ajute. A fost o perioadă în care am folosit excesiv Sticky Notes pe Windows; s-ar putea să fi fost utile, dar numai atunci când aveți computerul deschis.

Acum, avem aplicații de productivitate care vă permit să adăugați note cu fișiere și listă de verificare. Acestea vă permit, de asemenea, să setați un memento pentru anumite sarcini, ușurându-vă să rămâneți întotdeauna pe cale.

De exemplu, Evernote este o aplicație care ia notițe bazată pe cloud care sincronizează toate notele cu serverul său, astfel încât să puteți accesa ușor notele dvs., indiferent dacă utilizați laptopul, mobilul sau tableta.

Adăugați lucruri în lista dvs. „Citește mai târziu”

Dacă citiți acest articol când ar fi trebuit să lucrați, atunci este o idee excelentă pentru câștigul dvs. – Descărcați o aplicație „citiți-o mai târziu”, precum Pocket și adăugați articolul la lista dvs. În acest fel, puteți citi mai atent articolul atunci când veți fi în sfârșit liber.

5 aplicații care vă păstrează productiv

Să aruncăm o privire mai bună la aplicațiile pe care le-am menționat.

Toggl

Indiferent dacă doriți să urmăriți timpul sau echipa dvs., cel mai greu este să vă amintiți să începeți cronometrul. Din fericire, există aplicații precum Toggl, care facilitează urmărirea timpului.

Nu trebuie decât să tastați sarcina curentă în Toggl și să apăsați Enter pentru a începe ora. Dacă uitați să porniți cronometrul, puteți adăuga și o intrare de timp manual. Dacă sunteți afară, puteți urmări timpul în mișcare instalând Toggl pe telefonul dvs. iOS sau Android.

Interfața web a lui Toggl ar putea dura ceva timp pentru a te obișnui, dar extensia Chrome este cea care te va lăsa impresionat.

Extensia browserului Chrome vă permite să integrați Toggl cu peste 100 de aplicații, inclusiv Asana și Trello. Dacă aplicația pe care o utilizați nu este menționată în listă, puteți adăuga și propriul dvs. link personalizat.

După instalarea Toggl în browserul dvs., veți găsi un buton „start timer” în aplicațiile pe care le utilizați și nici nu va trebui să deschideți aplicația web Toggl pentru a face nimic.

Toate înregistrările din foaie de timp pot fi organizate pe proiecte și ore facturabile sau neplătibile. Codarea culorilor face ușor să analizați totul dintr-o singură dată. Tablourile de comandă Toggl pot fi de asemenea utile pentru echipele mici să-și prezinte direct foile de timp și să recunoască cine a fost cel mai productiv.

Cu o versiune freemium, Toggl este o alegere excelentă atât pentru freelanceri, cât și pentru IMM-uri.

Distorsiune temporală

Dacă vă aflați că verificați Twitter sau YouTube la fiecare cinci minute, chiar și atunci când sunteți îngropat profund în muncă, atunci Timewarp este extensia Chrome perfectă pentru a vă menține pe cale.

Ușor de instalat și chiar mai ușor de configurat, Timewarp vă permite să creați un „nou gaură de vierme” pentru fiecare site web pe care îl considerați distractiv..

Pentru fiecare domeniu pe care îl adăugați, puteți:

 • Redirecționați-o către o adresă URL diferită, cum ar fi Wikipedia sau un fișier Google Drive la care puteți lucra

 • Puneți un cronometru pe pagina web pentru a verifica timpul petrecut pe site-ul respectiv

 • Adăugați un citat pe care îl veți vedea de fiecare dată când încercați să deschideți acel site (acesta este favoritul meu personal)

Instrumentul este gratuit, dar asta înseamnă și că are caracteristici destul de limitate. De exemplu, puteți adăuga doar un domeniu de site și nu o pagină web. Dacă încercați să introduceți o adresă URL a unei pagini web, vi se va afișa o eroare. De asemenea, mi-aș dori să existe un cronometru pentru a bloca anumite site-uri web pentru o anumită perioadă de timp.

Un alt dezavantaj este că Timewarp funcționează doar cu Google Chrome și nu există suport pentru niciun alt browser web.

Evernote

Cu peste 200 de milioane de utilizatori și 5 miliarde de note create, Evernote este una dintre aplicațiile de top care iau note pe piață chiar acum și asta nu se datorează norocului. Se datorează faptului că Evernote a revoluționat modul în care oamenii iau notițe, oferind un serviciu bazat pe cloud, plin de funcții.

Orice notă creată pe Evernote este sincronizată rapid online și o puteți accesa de pe oricare dintre dispozitivele dvs., inclusiv iOS, Android, Mac, Windows și Linux.

Deoarece Evernote vine echipat cu OCR, puteți face cu ușurință poze cu chitanțele și documentele importante și le puteți converti într-un format care poate fi căutat în text. Desigur, puteți încărca și fișiere de documente și înregistrări audio, dar cea mai bună parte a Evernote trebuie să fie extensia browserului său.

Suportat atât de Chrome cât și de Firefox, extensia browser-ului Evernote poate clipi pagini web ca un articol complet, text simplificat, pagină completă, marcaj sau captură de ecran.

De asemenea, Evernote nu are o limită de stocare, ci o limită de încărcare, ceea ce înseamnă că nu va trebui să ștergeți nimic din contul dvs. Evernote pentru a face spațiu. De asemenea, limita de încărcare contează numai către decuparea paginilor web și alte fișiere; aceasta nu ține cont de notele create direct în Evernote.

Google Calendar

Dacă v-ați străduit să țineți evidența întâlnirilor și a termenelor, atunci este timpul să aveți un calendar digital. Da, a existat o perioadă în care oamenii foloseau jurnale pentru a ține pasul cu programul și programările zilnice, dar cu cea mai mare parte a activității noastre online nu are sens să avem și un calendar online..

Calendarul Google este o alegere preferată a multora (inclusiv a mea) datorită integrării sale ușoare cu majoritatea celorlalte aplicații software de management și proiecte, inclusiv Trello, Asana, Outlook și iCal. Folosind aplicații precum IFTTT și Zapier, acesta poate fi integrat și cu mai multe aplicații.

De asemenea, dacă utilizați deja Gmail ca cont de e-mail de lucru principal, atunci folosirea acestuia are mai mult sens, deoarece puteți adăuga automat întâlniri din e-mail în calendar și creați întâlniri de grup invitând alți utilizatori.

Codificarea eficientă a culorilor, exportul și importul ușor și notificările personalizate pe telefon și e-mail sunt câteva dintre numeroasele motive care fac din Google Calendar un salvator de viață.

Buzunar

Internetul este un loc foarte distractiv; în fiecare secundă se aruncă atât de mult conținut încât nici nu avem timp suficient pentru a le citi pe toate.

Pocket vă ajută să fixați toate acele articole și vă permite să le citiți mai târziu. Aplicația, de asemenea, își iese în evidență pentru a face ușor de citit articolele, eliminând orice date care distrag bara laterală.

Dar ce diferență este de marcaj? Ei bine, atunci când marcați ceva, acesta rămâne în partea de sus a browserului dvs. chiar și atunci când ați citit articolul și trebuie să îl ștergeți explicit. Pe de altă parte, articolele despre buzunare pot fi arhivate instantaneu după ce au fost citite.

Când vă conectați e-mailul, Facebookul și Twitterul, vă puteți urmări contactele care se află și în Pocket și puteți vedea toate linkurile partajate de aceștia în fila „recomandată”.

Așadar, data viitoare când vedeți un articol cu ​​adevărat interesant în timp ce lucrați, trebuie doar să apăsați butonul Pocket și să-l citiți mai târziu, ori de câte ori aveți timp.

Gânduri finale

Aplicația potrivită pentru productivitate va depinde de mediul dvs. de muncă și de industria în care lucrați. Deși există numeroase aplicații de productivitate disponibile online, unele dintre acestea vor ajunge să-ți pierzi timpul în loc să economisești.

Este important să testați o aplicație minuțios și să vă asigurați că nu are o curbă de învățare foarte lungă. După ce găsiți o aplicație care vă ajută să rămâneți mai productiv, vă recomandăm să rămâneți la ea și să nu priviți în urmă.

Folosești o aplicație pentru productivitate? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map