Сеагате Бацкуп Плус Портабле Ревиев – Ажурирано 2020

Сеагате Бацкуп Плус Портабле Ревиев

Сеагате Бацкуп Плус Портабле је повољнија алтернатива уобичајеном преносном систему Сеагате јер долази са додатним софтвером и другим погодностима. Међутим, неки од тих додатних трошкова иду само изгледајући, као што можете прочитати у нашој цјеловитој рецензији.


опремљен сигурносним копијама плус плус преносивимСеагате-бацкуп-плус-преносиви-2Сеагате-бацкуп-плус-портабле-1

Претходна

Следећи

Сеагате Бацкуп Плус Портабле
Оцена уредника: 1 ТБ$ 56,992 ТБ55,99 УСД4 ТБ$ 108,998 ТБ$ $ Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 79,99 $ 56,99Уштедите 23,00 УС $ (29%)(395 коментара) Купи на Валмарту99,99 $ 55.99Уштедите 44,00 долара (44%) Прикажи коментареКупи на Амазону$ 79,99 $ 61.99Уштедите 18,00 УС $ (23%)(113 коментара) Купи на Валмарту$ 80.99(109 рецензија) Купи на Бест Буи$ Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 219,99 $ 185.28Уштедите 34,71 $ (16%)(333 рецензије) Купи на Валмарту$ 108,99(24 рецензије) Купи на Бест Буи$ Покажи рецензијеКупај на Амазону

Сеагате има велику листу спољних погона, од свега, од основних црних кутија до масивних, 10ТБ архивских решења. Линија Бацкуп Плус Портабле је умањена верзија десктоп дискова Бацкуп Плус која вам омогућава да заштитите свој уређај док сте у покрету. 

То долази са већом ценом у поређењу са стандардним Сеагате преносним погоном, али с малим и никаквим разликама у перформансама. Иако је бљештави алуминијски спољашњи изглед можда довољан да бисте повукли додатних 5 долара из вашег новчаника, чини се да већи трошкови изгледају више од свега.

Ипак, можда је то права опција за вас, јер је то сјајан начин да архивирате своју машину за мало новца. У овом Сеагате Бацкуп Плус Портабле прегледу, детаљно ћемо објаснити своје искуство након што смо наручили узорак од Амазона. На крају ћемо вам доставити пресуду, тако да ћете знати да ли је то један од најбољих екстерних хард дискова или је само прецијењена дуда.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Сеагате Бацкуп Плус Портабле

Карактеристике

Ако је ишта јасно од гледања Сеагате Бацкуп Плус преносног уређаја, онда изгледају добро. Без обзира са којим моделом идете, овај погон је слаткиш од чистог ока, који долази у много боја са четкицом од четкице. Изван тога, постоји логотип Сеагате, ЛЕД за активност и велики „С“ који је утиснут на задњој страни уређаја. 

Далеко је плач од ЛаЦие Руггед Мини-а (прочитајте нашу рецензију ЛаЦие Руггед Мини), али изглед може бити обмањујући. Иако ће ваш преносни диск Бацкуп Плус вероватно стајати боље од диска Вестерн Дигитал Елементс, он неће моћи да поднесе пад солид-стате погона у металном омоту, као што је Самсунг Т5 (прочитајте наш Самсунг Т5 преглед ). 

Уз то, Бацкуп Плус Портабле је предење, тако да упркос металном врху, с њим требате пажљиво поступати. Поред погона, у кутији се налазе и УСБ тип А до микро типа Б и информације о гаранцији.

Сеагате Бацкуп Плус Портабле Сетуп

Постављање нашег Бацкуп Плус Портабле уређаја било је слично постављању нашег стандардног Сеагате Портабле уређаја, што је добра ствар, као што видите у нашој Сеагате Портабле рецензији. Виндовс је аутоматски препознао погон, доделио слово погона и чак му доделио икону која се подудара. 

На диску се чувају две апликације, поред .пдф који садржи податке о гаранцији. Те апликације, на одговарајући начин означене као „старт хере“, покренуће вас на Виндовс-у или мацОС-у. 

Сеагате-бацкуп-плус-преносив-регистрација

Покретањем апликације отвориће се прозор за регистрацију који ће повезати диск за вас и омогућити вам да преузмете Сеагате Тоолкит. Тоолкит је један од главних разлога избора Сеагате уређаја, зато препоручујемо да прођете поступак подешавања, чак и ако обично прескочите регистрацију. 

Док то преузимате, можете прећи на последњи корак у тродијелном поступку регистрације. На завршној страници можете погледати опсежни водич за „почетак рада“ или кренути на страницу за опоравак података за спашавање где можете купити две или три године за опоравак података за мање од 20 долара. Добила нам је могућност да откупимо и два слободна месеца за Адобе Цреативе Цлоуд Пхотограпхи план.

Сеагате Тоолкит

Сеагате Тоолкит је оно што издваја Бацкуп Плус преносне дискове од осталих, јефтиних, малих спољних чврстих дискова. Провешће вас кроз подешавање уређаја да бисте направили резервне копије уређаја или се огледало на постојећем чврстом диску. Ако не желите да започнете одмах, можете да прескочите поступак. 

Сеагате-бацкуп-плус-портабле-1

Омогућава вам и враћање сигурносних копија, што га чини одличним алатком за подешавање 3-2-1, где користите Бацкуп Плус Портабле уређај заједно са мрежним сервисом сигурносних копија, као што је Бацкблазе (прочитајте наш Бацкблазе преглед). Поред тога, можете подесити трајање резервне копије, укључујући континуирано.

Ипак, преносивост уређаја се не уклапа у ту конфигурацију. Није лоше, али је непотребно, па ће вам бити јасно да неки трошкови вожње прелазе у фактор форме. У поређењу са Западном дигиталном књигом, разлика је јасна. Као што је речено у нашем прегледу Вестерн Дигитал Ми Боок, тај погон захтева спољну снагу и пуно је гломазнији, али долази са више функција.

Ако требате да преузмете резервну копију у покрету, ради се са Бацкуп Плус преносним уређајем, али обично се мисли на то да узмете неке датотеке у покрету или проширите складиштење преносног рачунара. Иако веће, Вестерн Дигитал Ми Боок или Сеагате Бацкуп Плус стандардне величине нуди више простора за складиштење за отприлике исту цену, а они имају више функција за покретање.

 Преглед преносивих значајки Сеагате Бацкуп Плус

бесплатно

Карактеристике

Капацитет
1 ТБ, 2 ТБ, 4 ТБ, 8 ТБ

Услужни програм за прављење резервних копија

Приступ
УСБ 3.0

Платформа

Виндовс

мацОС

Андроид

Перформансе

Брзина вожње
5400

Тип чврстог диска
Спиннинг

Подршка

Гарантни рок
24 месеца

Услуге опоравка

Табела брзине

Цена

Прегледали смо Сеагате Бацкуп Плус Портабле Слим 2ТБ, али Сеагате има и друге варијације. Поред различитих величина, ту су и стандардни Бацкуп Плус преносни уређај и Ултра Тоуцх верзија. Ултра Тоуцх има тканину од тканине и додатне функције, као што су шифрирање хардвера и УСБ-Ц, али су Бацкуп Плус Слим и Бацкуп Плус Портабле исти..

Сеагате Бацкуп Плус Портабле
Оцена уредника: 1 ТБ$ 56,992 ТБ55,99 УСД4 ТБ$ 108,998 ТБ$ $ Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 79,99 $ 56,99Уштедите 23,00 УС $ (29%)(395 коментара) Купи на Валмарту99,99 $ 55.99Уштедите 44,00 долара (44%) Прикажи коментареКупи на Амазону$ 79,99 $ 61.99Уштедите 18,00 УС $ (23%)(113 коментара) Купи на Валмарту$ 80.99(109 рецензија) Купи на Бест Буи$ Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 219,99 $ 185.28Уштедите 34,71 $ (16%)(333 рецензије) Купи на Валмарту$ 108,99(24 рецензије) Купи на Бест Буи$ Покажи рецензијеКупај на Амазону

У ствари, једина разлика између два модела је расположиви капацитет. Модели од 1ТБ и 2ТБ наведени изнад верзије Слим и модели од 4ТБ и 5ТБ нису. Иако су нешто дебљи, модели већег капацитета и даље су преносиви.   

У поређењу са преносним уређајима са црном кутијом, као што су Вестерн Дигитал Елементс, Бацкуп Плус преносиви уређај је скупљи по гигабајту. У складу са тим, уређаји Вестерн Дигитал Елементс имају мало и немају никакве карактеристике, као што можете видети у нашој рецензији Вестерн Дигитал Елементс, док Бацкуп Плус преносни уређаји имају много. 

Као што је горе споменуто, ипак, део цене Бацкуп Плус Портабле се рачуна у фактор форме, и иако је лепо имати нешто танко и мало, можда неће бити потребно, поготово ако уређај користите искључиво за резервне копије. Ако само желите да премештате датотеке, можда би било боље држати се, рецимо, Тосхиба Цанвио Басицс уређаја (прочитајте наш Тосхиба Цанвио Басиц преглед).

Брзина & Перформансе

Испробали смо перформансе нашег погона трчећи четири референтне вредности: две за брзину и две за грешке. Користили смо ЦристалДискМарк за мерење секвенцијалних брзина читања и писања и случајних брзина читања и писања, користећи тест датотеку од 4 ГБ и покретање пет пролаза. 

Сек РеадСек ВритеРандом РеадРандом Врите2.3 ГБ Трансфер
Сеагате Бацкуп Плус Портабле
129.6 МБ / с 136.9 МБ / с 1.305 МБ / с 1.312 МБ / с 20.98 сец.

Не изненађује што је наш погон одразио перформансе редовног преносног уређаја Сеагате, што није добра ствар. Било је спорије од јефтинијих опција црне кутије из Вестерн Дигитал-а и Тосхибе, упркос томе што су биле брже од млађих брата у Сеагате линији. Секвенцијално читање и писање нису били импресивни, али насумична читања су била солидна.

Сеагате-бацкуп-плус-портабле-цристалдискмарк

Наш други тест брзине, у који смо копирали фасциклу од 2,3 ГБ испуњену видео снимцима, музиком и документима, био је једнако импресиван. За пренос нам је било потребно 20,98 секунди, али уз висок ниво променљивости. Погон је убацио чак 90 мегабајта у секунди и достигао је чак 130 МБпс током теста, што није одлично за празан диск.

Међутим, грешка у провјери је била у реду. Током тестирања брзине, ЦристалДискИнфо је показао да је погон остао на разумној температури и није регистровао грешке. Проверили смо и погон помоћу „цхкдск“ услужног програма на Виндовс-у, и након четворочасовног скенирања, било је јасно да нема лоших кластера. 

Гаранција & Подршка

Сеагате укључује .пдф са унапред инсталираним информацијама о гаранцији, али није од помоћи. Једноставно вас преусмерава на паковање производа, што би могло да створи проблеме ако добијете погон у нестандардном паковању као што смо то радили са нашим стандардним Сеагате преносним погоном. Срећом, овдје то није био случај. 

Бацкуп Плус преносни уређаји долазе са двогодишњом ограниченом гаранцијом, а попут већине уређаја, одредбе су бројне. Сеагате неће поштовати гаранцију ако је погон кориштен у комерцијалне сврхе или ако није успео због несреће, злоупотребе, занемаривања, врућине и више. Осим тога, гаранција не покрива губитак података, са Сеагатеом иде толико далеко да препоручује стварање резервне копије по други пут. 

Сеагате-бацкуп-плус-преносиви-2

Иако смо прихватили ту препоруку, јасно је да Сеагате жели да продаје претплате за Ресцуе, и колико су јефтине, тешко је да за то кривимо Сеагате. Три године опоравка података за 14,99 УСД није лоше јер је опоравак оштећеног погона након те чињенице обично подухват који кошта више стотина долара. 

Што се тиче подршке, Сеагате нуди много. На страници производа кликните картицу „подршка“ да бисте пронашли помоћ. Сеагате нуди видео записе за подешавање Тоолкита на Виндовс и мацОС, неколико чланака о базама знања и УСБ алат за решавање проблема. Такође можете пронаћи преузимања фирмвера и СеаТоолс које можете користити за покретање дијагностике на вашем погону.

Такође можете контактирати Сеагате кликом на дугме „гет суппорт нов“ на страници „суппорт“. Подршка за телефон и е-пошту, као и питања гаранције и питања опоравка података, доступни су на страници “контакт”. Опција опоравка је занимљива јер пружа неколико избора за враћање изгубљених података. 

Постоје планови спасавања, али можете и да поднесете захтев за лабораторијски опоравак. Донијет ће вам лијепу ситницу, али, срећом, можете и сами то провјерити. 

Сеагате нуди бесплатну верзију Пикел8, који је алат за опоравак података. Иако није један од наших избора за најбољи софтвер за опоравак података, то је пристојно за бесплатан алат. Ако желите да урадите ДИИ руту за опоравак података, препоручујемо вам Стеллар Рецовери (Прочитајте наш преглед Стеллар Дата Рецовери).

Пресуда

Оно што највише шокира код Сеагате Бацкуп Плус Портабле-а је колико је сличан уобичајеном и јефтинијем Сеагате Портабле-у. Изван атрактивног кућишта, драјвови су слични у карактеристикама, перформансама и подршци. Чини се да је једина разлика између њих цена и у томе што можете купити 5ТБ модел Бацкуп Плус. 

Упркос томе, нису превише удаљени у погледу трошкова, а избор боја и завршних обрада можда ће бити довољан да заради додатних 5 УСД. Ако не обраћате пуно пажње на естетику или само мислите да требате да купујете више, прочитајте наше друге критике о спољном чврстом диску. 

Шта мислите о Сеагате Бацкуп Плус Портабле? Да ли је побољшани изглед довољан за већу цену? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me