СанДиск Ектреме Портабле Ревиев – Ажурирано 2020

СанДиск Ектреме Портабле Ревиев

СанДиск Ектреме Портабле је једноставан за ношење и веома моћан, али његова цена је и екстремна. Иако је добар производ, постоје далеко јефтиније алтернативе сличног квалитета, као што можете прочитати у нашој целокупној СанДиск Ектреме Портабле рецензији.


Сандиск екстремно-преносив-представљенсандиск-екстремно-преносив-2сандиск-екстремно-преносив-1

Претходна

Следећи

СанДиск Ектреме Портабле
Оцена уредника: 250ГБ$ 72,99500ГБ$ 89,001ТБ$ 156,392ТБ$ 329,9999,99 $ 72.99Уштедите 27,00 долара (27%) Прикажи коментареКупи на Амазону109,99 $ 72.99Уштедите $ 37,00 (34%)(2 рецензије) Купи на Валмарту$ 99,99(95 коментара) Купи на Бест Буи169,99 $ 89.00Уштедите 80,99 $ (48%) Прикажи коментареКупи на Амазону129,00 $ 89.00Уштедите 40,00 УС $ (31%)(7 рецензија) Купи на Валмарту$ 129,99(671 коментара) Купи на Бест Буи$ 156.39Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 261.29(6 рецензија) Купи на Валмарту$ 249,99(211 коментара) Купи на Бест Буи$ 329,99Покажи рецензијеКупај на Амазону549,99 $ 446.46Уштедите 103,53 $ (19%) Прикажи коментареКупи на Валмарту$ 449,99(154 рецензије) Купи на Бест Буи

СанДиск је под истим корпоративним кишобраном као и Г-Тецхнологи и Вестерн Дигитал, али је фокусиран на другачије тржиште. То пре свега чине преносиви уређаји за складиштење блица, а то су УСБ флеш уређаји и СД картице. То је речено, како се трошкови флеш меморије смањују, СанДиск је проширио линију на унутрашње и екстерне ССД уређаје. 

У овом прегледу СанДиск Ектреме Портабле гледаћемо на врхунску опцију. Као што име имплицира, Ектреме Портабле говори о максималним перформансама у покрету и на срећу постиже тај циљ. Уз неспретно подешавање и високу цену, ипак ће се морати борити да бисмо били представљени на нашој листи најбољих спољних чврстих дискова.

Снаге & Слабости

Алтернатива за СанДиск Ектреме Портабле

Карактеристике

Као што смо видели са другим спољним ССД-овима, СанДиск Ектреме Портабле је управо то, преносив. Ситни диск је мањи и виткији од погона Г-Тецхнологи (прочитајте нашу рецензију Г-Тецхнологи Г-Дриве), али није тако мали као Самсунг Т5. У кутији добијате погон, УСБ-Ц кабл и УСБ-Ц на УСБ-А адаптер. 

сандиск-екстремно-преносив-1

Кабл је ипак кратак. Кад смо је укључили у задњи део радне површине, није могао ни да досегне врх кућишта. Још више нервира адаптер. Ако узмете екстремни преносник у покрету и немате УСБ-Ц порт на лаптопу, приморани сте да користите неспретни адаптер који вас само моли да га сломите. 

Речено је, вожња је одлична. Постоји осећај меке гуме који се омотава око њега и зарез у горњем десном углу, вероватно да га причврстите на привезак за кључеве. Иако не би изгледало на месту с обзиром на то колико је мали, вероватно постоје боља решења за транспорт вашег погона.

СанДиск Ектреме Портабле Сетуп

Након што укључите и отворите Ектреме Портабле на рачунару, наћи ћете апликацију и фасциклу. Занимљиво је да је апликација само за Виндовс. Погон ради на мацОС-у, али њему није намењена ниједна апликација. Ако желите СецуреАццесс, што је оно што инсталирана апликација инсталира, морат ћете је пронаћи на другом месту. 

Апликација вам омогућава да поставите лозинку и води вас према начину додавања датотека на диск. Такође ствара неколико фасцикли на диску. Постоји фасцикла са две датотеке намењене вашим подешавањима и друга са више датотека које се односе на ваш СецуреАццесс трезор. 

Осим тога, погон је подешен. Колективно, креиране датотеке и мапе узимају мање од 10 МБ, али још увек је неугодно. Надали смо се да ће поступак подешавања бити сличан Сеагате Портабле уређају који смо тестирали, а који вам омогућава да инсталирате додатни софтвер док региструјете уређај за потребе налога, као што можете видети у нашој Сеагате Портабле рецензији.

СанДиск СецуреАццесс

Као што је споменуто, укључени инсталацијски програм покренуће СецуреАццесс на вашој машини. То је апликација за шифровање која штити ваше податке помоћу АЕС-128, што и није најбоље, као што можете прочитати у нашем опису шифровања. Расправља се о томе да ли је 256-битни кључ сигурнији, али с обзиром да брзина није фактор за локално шифровање, боље је ићи са већим кључем. 

сандиск-екстремно-преносив-преглед-сигуран-приступ

Видјели смо заштиту лозинком на осталим уређајима – прочитајте наш Самсунг Т5 преглед примера једног – али ретко шифровања. СецуреАццесс покреће ЕнцриптСтицк, а у апликацији се налази много огласа за надоградњу са СецуреАццесс на ДатаВаулт. То је исти програм, осим што аутоматски можете да направите резервне копије података и синхронизујете их на својим уређајима. 

За 14,99 УСД, то није лоше, али интернетска сигурносна копија као што је Бацкблазе је вјероватно боље дугорочно рјешење (прочитајте нашу Бацкблазе рецензију). Искрено, ДатаВаулт интерфејс је датиран и непривлачан, и иако је функционалност ту, друге опције пружају то, као и лепо лице. 

Не постоји помоћни програм за прављење резервних копија, али то не смета превише. Надолазећи на 2ТБ, СанДиск Ектреме Портабле није идеално локално резервно решење. Ако то тражите, десктоп диск, као што је Вестерн Дигитал Ми Боок, вероватно је боља опција (прочитајте рецензију Вестерн Дигитал Ми Боок).

 Преглед преносних карактеристика СанДиск Ектреме

Почиње од $ 7299Сви планови

Карактеристике

Капацитет
250ГБ, 500ГБ, 1ТБ, 2ТБ

Услужни програм за прављење резервних копија

Приступ
УСБ 3.0

Платформа

Виндовс

мацОС

Андроид

Перформансе

Брзина вожње
н / а

Тип чврстог диска
ССД

Подршка

Гарантни рок
36 месеци

Услуге опоравка

Табела брзине

Цена

Као што је случај са свим преносивим ССД-овима, Ектреме Портабле је скуп. Ипак, то није изнад цене коју очекујемо. Ако тражите јефтину вожњу и брзина вас не занима, боље би вам било да послужите са Тосхиба Цанвио Басицс (прочитајте наш преглед Тосхиба Цанвио Басицс). 

СанДиск Ектреме Портабле
Оцена уредника: 250ГБ$ 72,99500ГБ$ 89,001ТБ$ 156,392ТБ$ 329,9999,99 $ 72.99Уштедите 27,00 долара (27%) Прикажи коментареКупи на Амазону109,99 $ 72.99Уштедите $ 37,00 (34%)(2 рецензије) Купи на Валмарту$ 99,99(95 коментара) Купи на Бест Буи169,99 $ 89.00Уштедите 80,99 $ (48%) Прикажи коментареКупи на Амазону129,00 $ 89.00Уштедите 40,00 УС $ (31%)(7 рецензија) Купи на Валмарту$ 129,99(671 коментара) Купи на Бест Буи$ 156.39Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 261.29(6 рецензија) Купи на Валмарту$ 249,99(211 коментара) Купи на Бест Буи$ 329,99Покажи рецензијеКупај на Амазону549,99 $ 446.46Уштедите 103,53 $ (19%) Прикажи коментареКупи на Валмарту$ 449,99(154 рецензије) Купи на Бест Буи

Упркос томе, у асортиману Ектреме Портабле постоји слатко место. 500 ГБ и више приказује најприхватљивију цену по гигабајту. С друге стране, погон од 250 ГБ скоро је двоструко већи од цене. Ако сте заинтересовани за преносни ССД ниског капацитета, АДАТА СД600 ће огребати тај свраб због мање новца (прочитајте нашу рецензију АДАТА СД600). 

Иако је 500 ГБ и више приближно иста цијена по гигабајту, надали смо се да ће вриједност бити већа с растом цијене. То је тренд који већина екстерних драјвова прати – прочитајте нашу рецензију Вестерн Дигитал Елементс за само један пример – тако да је то лупина која СанДиск не следи. 

Брзина & Перформансе

Наше тестирање перформанси састоји се од две категорије: провера брзине и грешке. У свакој од тих категорија вршимо два теста, од којих је један референтни, а други више практични покус.. 

Сек РеадСек ВритеРандом РеадРандом Врите2.3 ГБ Трансфер
СанДиск Ектреме Портабле
564.8 МБ / с 503,2 МБ / с 159 МБ / с 157,2 МБ / с 16.61 сец.

Брзина је била прва, па смо користили ЦристалДискМарк да видимо колико је брз потез био узастопно и случајно читање и писање. Направили смо пет пролаза са 4ГБ тестном датотеком и били смо задовољни резултатима.

Као што можете видети на снимку екрана испод, Ектреме Портабле је отишао изнад рекламиране брзине од 550 мегабајта у секунди са секвенцијалним очитавањима. Био је спорији од Самсунг Т5 код насумичних читања и писања, али разлика је била занемарљива.

ссандиск-екстремни-преносни-преглед-кристалискмарк

Затим смо копирали тестну мапу величине 2,3 ГБ, испуњену видео клиповима, музиком и документима, како бисмо видели колико дуго ће требати за пренос. Наш екстремни преносни уређај покренуо се за 16,61 секунди, што није најбоље што смо видели, али Самсунг Т5 га је победио само мање од секунде. За време трансфера је лебдио на стабилних 143 МБпс, што значи да је доста брз. 

Током оба испитивања, покренули смо ЦристалДискИнфо у позадини, обраћајући пажњу на температуру уређаја, као и на грешке које су се појавиле. Срећом, држао се на хладних 25 степени Целзијуса током нашег тестирања и није било грешака.

сандиск-екстремно-преносив-рецензија-кристалискинфо

Не задовољавајући се за једноставно веровање ЦристалДискИнфо, такође смо покренули услужни програм „цхкдск“ у оперативном систему Виндовс са командом „/ р“, која проверава грешке на диску. Наш екстремни преносни погон вратио се чист након кратког 20-минутног тестирања стреса. 

Гаранција & Подршка

У књижици која је испоручена уз ваш Ектреме преносни уређај пише да постоји трогодишња ограничена гаранција и усмерава вас до УРЛ адресе да бисте видели информације о потпуној гаранцији. Гаранција покрива недостатке у производњи, али не и уобичајену употребу. Такође не покрива прекомерну употребу уређаја, као што је коришћење за сигурносне камере или постављање уређаја за снимање топ бок-а.

сандиск-екстремно-преносив-2

Ако требате да искористите гаранцију, СанДиск каже да ће урадити једну од две ствари, по свом нахођењу. Замениће или покушати да поправи ваш уређај или ће вам надокнадити без обзира на фер тржишну вредност уређаја у том тренутку.. 

Што се тиче подршке, на страници подршке за Ектреме Портабле постоји много опција. Поред провере СКУ-ова и спецификација, можете да региструјете свој погон, затражите замену, пошаљете е-пошту и започнете ливе цхат. Постоји и веза до форума, али вреди приметити да ће вас послати на почетну страницу форума, а не на екстремни преносни одељак. 

Поред тога, могућности подршке су сјајне, као што је и гарантни рок. СанДиск је међу малобројним који нуди три године покривања, са изненађујуће благом ограниченом гаранцијом. Не бисте требали имати проблема ни са рјешавањем проблема с вашим погоном, с обзиром на то колико је рута подршке доступно.

Пресуда

СанДиск Ектреме Портабле можда нема најфинију поставку, али упркос кратком каблу који је укључен и датиран за шифровање, перформансе су неспорне. То је брзи погон набијен у мали и лаган пакет. Опције подршке су такође солидне, али брзина је звезда емисије. 

То долази, међутим, што може бити тешка пилула коју прогутате када добијете четвртину складишта за двоструко већу цену у односу на Сеагате Бацкуп Плус Портабле (прочитајте нашу Сеагате Бацкуп Плус Портабле рецензију). Ако је вредност за вас већа од брзине, прочитајте остале прегледе вањског чврстог диска. 

Шта мислите о СанДиск Ектреме Портабле? Како ћете искористити брзину? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map