Преглед основе Тосхиба Цанвио – Ажурирано 2020

Тосхиба Цанвио Основе прегледа

Линија Тосхиба Цанвио Басицс један је од радних коња. Они су мало спори и не могу их користити за масовне трансфере, али се заувек задржавају и прилично су јефтини. Погледајте детаљни преглед наше Тосхиба Цанвио Басицс за детаље.


истакнуте тосхиба-цанвио-основетосхиба-цанвио-основе-2тосхиба-цанвио-основе-1

Претходна

Следећи

Основе Тосхибе Цанвио
Оцена уредника: 1 ТБ$ 49,992 ТБ$ 59,994 ТБ$ 96,99$ 49,99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 53.94(64 рецензије) Купи на Валмарту$ 57,99 $ 53.99Уштедите 4,00 УС $ (7%)(3 рецензије) Купи на Бест Буи$ 59.99Покажи рецензијеКупај на Амазону64,99 $ 59.99Уштедите 5,00 УС $ (8%)(12 рецензија) Купи на Валмарту$ 67,99 $ 63,99Уштедите 4,00 УС $ (6%)(5 рецензија) Купи на Бест Буи$ 96,99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 104,99(2 рецензије) Купи на Бест Буи

Тосхиба већ неко време прави чврсте дискове, углавном у унутрашњости радне површине. И ови дискови такође раде добро, према Бацкблазе-овом К1 2019 тестирању грешака на тврдом диску. Од три тестирана Тосхибина погона, два су остала око годину дана, а један је имао само малу стопу отказа.

Надамо се да ће се таква изведба односити и на спољне погоне. У овом прегледу Тосхиба Цанвио Басицс, погледаћемо најосновнији екстерни погон у Тосхибиној линији. Иако фантастични додаци као што су аутоматска израда сигурносних копија и заштита лозинком нису укључени, погон Цанвио Басицс је једноставан начин да набавите пуно простора за складиштење јефтино.

Упркос томе, неки од проблема спинованог диска и УСБ 3.0 интерфејса приказују, што значи да Цанвио Басицс уређај није идеалан за масовно прављење резервних копија или брзу брзину преноса. Прочитајте да ли је то један од најбољих спољних чврстих дискова за вас или треба да га оставите.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Основе Тосхибе Цанвио

Карактеристике

Тосхиба Цанвио Басицс уређаји су преносиви спољни чврсти дискови, а као што име сугерира, они су основни. Уместо да долази са мноштвом услужних програма или додатним функцијама, потпуно црни поклопац укључује само ЛЕД активности погона и УСБ микро тип Б везе. Дискови су намењени за чување података и узимање са собом, али не много друго.

тосхиба-цанвио-основе-1

Чак и то има неколико проблема. Тестирали смо Тосхиба Цанвио Басвио 1ТБ погон који садржи окретни диск од 5.400 о / мин. Иако пластични поклопац може да га заштити од неколико падова, било шта осим тога вероватно ће учинити погон бескорисним. Цанвио Басицс погон требао би бити у покрету, али свакако поступајте пажљиво.

Погон подржава Виндовс и мацОС, али само Виндовс изван оквира. Погон је форматиран на тај начин, па ће га помоћу мацОС-а од вас морати поново форматирати, што, нажалост, Тосхиба не говори како да урадите.

Подешавање основа за Тосхиба Цанвио

Уместо да користе пластичне уметке или јефтину овојницу са мехурићима, уређаји Цанвио Басицс долазе упаковани у традиционално, чврсто паковање балона којим се испоручују врти чврсти дискови. Вестерн Дигитал Елементс, испоручује се у пластичним кућиштима (прочитајте нашу рецензију Вестерн Дигитал Елементс).

Погони Елементс су најбоља тачка упоређивања јер у основи изгледају исто као и Цанвио Басицс драјвови. Тосхиба драјвови имају равни врх, док су Вестерн Дигитал дискови закривљени, али углавном су исти. Исто тако, у кутији добијате УСБ микро тип Б типа А.

Међутим, постоји разлика, а то је недостатак ногу на дну погона. Та стопала не помажу пуно, али њихово одсуство скраћује ионако крхки живот преносивих, окретних хард дискова. Ако тражите преносни уређај који може поднијети било шта, прочитајте нашу рецензију ЛаЦие Руггед Мини.

Када смо уређај укључили у Виндовс 10 лаптоп, одмах је то откривено, као што показује плави ЛЕД о активности на врху. Диск је аутоматски именован и додељено му је слово. Изван .пдф датотеке која садржи детаље о једногодишњој ограниченој гаранцији, о чему можете сазнати у одељку „гаранција и подршка“, драјв је био празан.

Тосхиба сигурносне копије и сигурносни алати

Нажалост, Тосхиба не укључује резервне или сигурносне услужне програме са Цанвио Басицс драјвовима. Ни на Тосхибиној веб локацији нема алата, тако да ако сте заинтересовани да купите диск за израду резервних копија рачунара, мораћете да користите другу стратегију.

Погон Цанвио Басицс још увек може бити део тог процеса – у ствари, као што можете прочитати у нашем водичу за правила о резервним копијама 3-2-1, али то се неће догодити аутоматски. Уместо тога, требало би да инвестирате у мрежног провајдера резервних копија, као што је Бацкблазе, који је један од најбољих резервних сервиса на мрежи, као што можете прочитати у нашој Бацкблазе рецензији.

Што се тиче безбедности, боље је да имате безбедан антивирус. Без заштите лозинком или шифровања, погони Цанвио Басицс су рањиви као и било који други. Ако нисте сигурни, прочитајте наш Битдефендер преглед.

Основе карактеристика Тосхиба Цанвио Основе

Почиње од $ 4999Сви планови

Карактеристике

Капацитет
1 ТБ, 2 ТБ, 4 ТБ

Услужни програм за прављење резервних копија

Приступ
УСБ 3.0

Платформа

Виндовс

мацОС

Андроид

Перформансе

Брзина вожње
5400

Тип чврстог диска
Спиннинг

Подршка

Гарантни рок
12 месеци

Услуге опоравка

Табела брзине

Цена

За преносне, основне хард дискове, Тосхиба не доноси изненађења са Цанвио Басицс. Можете бирати између капацитета од 1 ТБ, 2ТБ, 3ТБ или 4ТБ, с тим што цијена по гигабајту постаје све јефтинија како се повећавате. Изузетак је само 3ТБ драјв, који је скупљи од 2ТБ опције и ретко је доступан на мрежи.

Основе Тосхибе Цанвио
Оцена уредника: 1 ТБ$ 49,992 ТБ$ 59,994 ТБ$ 96,99$ 49,99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 53.94(64 рецензије) Купи на Валмарту$ 57,99 $ 53.99Уштедите 4,00 УС $ (7%)(3 рецензије) Купи на Бест Буи$ 59.99Покажи рецензијеКупај на Амазону64,99 $ 59.99Уштедите 5,00 УС $ (8%)(12 рецензија) Купи на Валмарту$ 67,99 $ 63,99Уштедите 4,00 УС $ (6%)(5 рецензија) Купи на Бест Буи$ 96,99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 104,99(2 рецензије) Купи на Бест Буи

И даље га можете купити на Амазону, као и на многим другим онлајн трговцима, али цена је преко свега висока. Поред тога, слика производа се разликује од остатка асортимана, а ако се погледа кроз Тосхибин сајт, јасно је да се капацитет од 3ТБ више не производи. Упркос томе, доступан је на мрежи, па ако вам је заиста потребан 3ТБ преко 4ТБ, можете га купити.

Занемарујући 3ТБ модел, цена је већа него што бисмо волели. Палета погона Сеагате Портабле је јефтинија на све стране, а најзначајнији попуст долази од већих капацитета (прочитајте нашу рецензију Сеагате Портабле). Осим тога, можете набавити Сеагате Бацкуп Плус преносне уређаје за готово исту цену (прочитајте нашу рецензију Сеагате Бацкуп Плус Портабле).

Преносни уређај Бацкуп Плус чини да се Цанвио Басицс погон тешко оправда јер добијате исти капацитет за приближно исту цену, осим са укљученим услужним програмом за резервно копирање. Иако су погони Цанвио Басицс много у поређењу са, рецимо, Самсунгом Т5 (прочитајте наш Самсунг Т5 преглед), они су само 5.400 обртаја у минуту који преносе податке преко УСБ 3.0.  

Као што је случај са већином погона на овом нивоу, препоручујемо да се придржавате распона од 1ТБ-2ТБ јер ће повећање капацитета показати смањене приносе. На пример, 4ТБ погон је знатно дебљи, и као резултат тога – спорији. Што је погон већи, то је дуже потребно да би се пронашли подаци, а то није оно што представља распон Цанвио Басицс

Дискови са већим капацитетом више се приписују локалним резервним копијама, што, као што је споменуто, није најбоље прикладно за Цанвио Басицс погон. Ако то тражите, прочитајте рецензију Вестерн Дигитал Ми Боок.

Брзина & Перформансе

Тестирање перформанси екстерног хард диска је једноставна ствар. Користимо четири алата, два која тестирају брзину и два која провјеравају грешке. Алат који користимо је трећа страна, тако да не добијамо потенцијално пристрасне резултате који могу доћи са алаткама за тестирање брзине Сеагатеа или Вестерн Дигитал-а.

Сек РеадСек ВритеРандом РеадРандом Врите2.3 ГБ Трансфер
Основе Тосхибе Цанвио
147.3 МБ / с 154.1 МБ / с 0.509 МБ / с 4.731 МБ / с 16.61 сец.

Почели смо са ЦристалДискМарк-ом. Користили смо тестну датотеку од 4 ГБ и извели пет секвенци тестова, мерећи секвенцијалне брзине читања и писања, као и случајне брзине читања и писања. Секвенцијалне брзине су биле значајне, брже од Западних дигиталних елемената са значајном маргином, али је насумична брзина трпела.

тосхиба-цанвио-басицс-цристалдискмарк

Такође смо обавили тест тако што смо копирали фасциклу 2,3 ГБ испуњену фотографијама, видео записима и документима на диск и измерили време потребно за копирање. Цанвио Басицс погон који смо тестирали лебдио је око 140 мегабајта у секунди током преноса, што је резултирало у времену од само 16,61 секунди, што је импресивно.

Крећући се даље, проверили смо диск на ЦристалДискИнфо да видимо да ли је открио грешке. Није, што не би требало бити изненађујуће, обзиром да ЦристалДискИнфо не гледа превише дубоко. У складу са тим, приметили смо вишу од просечне температуре у ЦристалДискИнфо на диску током нашег следећег теста.

тосхиба-цанвио-басицс-цристалдискинфо

Наш „цхкдск“ тест на Виндовс 10 трајао је око два сата да завршимо, али, на срећу, нисмо нашли никакве грешке. За разлику од ЦристалДискИнфо, овај тест је дубоко заронио у погон, скенирајући га на лоше кластере и секторе. Срећом, Цанвио Басицс је изашао чист.

Током тестирања приметили смо да ће се погон искључити када се не користи, што је одлично за продужење века вожње, али то такође значи да ће се диск пробудити након што је у празном ходу. Није битна разлика, али вреди је поменути.

Гаранција & Подршка

Тосхиба укључује једногодишњу ограничену гаранцију с вашим Цанвио Басицс погоном, а иако је то пола времена које Вестерн Дигитал укључује с елементима Елементс, Тосхиба јасно даје до знања да је гаранција укључена. Као што је већ поменуто, једина датотека на уређају када је укључите је .пдф у коме је детаљно наведена гаранција.

тосхиба-цанвио-основе-2

Како је реч о ограниченој гаранцији, у њој се налази много одредби. Укратко, ако Тосхиба може оправдати било какву злоупотребу са ваше стране због које је погон пропао, захтев за гаранцију неће бити уважен. Поред тога, недостајуће ставке, попут приложеног УСБ кабла, неће бити замењене у оквиру гаранције.

Ипак, нема подршке изван тога. Проналажење странице за подршку за наш погон било је довољно тешко – морате претражити по серијском броју – али страница је била још разочаравајућа. Водич за брзи почетак можете преузети на страници за подршку, али нема уноса управљачких програма, софтвера или базе знања који би вам помогли.

То је посебно забрињавајуће због тога што ће корисници мацОС-а морати преобликовати погон да би га користили на својој машини, а то није обухваћено упутством за брзо покретање. Постоји телефонски број за подршку на који можете позвати, али то је заиста пуно посла због нечега што би требало бити покривено у водичу за подешавање.

Пресуда

Цанвио Басицс дискови нису ништа друго до спољни хард дискови које можете бацити – или боље речено, лагано поставити – у свој ранац. Ако тражите ултра брзе трансфере или робустан екстеријер, најбоље је посетити другу опцију, али ако тражите јефтину опцију за проширивање складишта за лаптоп или снимање филмова у покрету, довољан је Цанвио Басицс погон.

Упркос томе, молимо вас да прочитате наше друге критике спољног хард диска. Тосхиба посао обавља помоћу Цанвио Басицс драјвова, али више новца можете добити за Вестерн Дигитал или Сеагате.

Шта мислите о Цанвио Основе? Мислите ли и да је Сеагате Бацкуп Плус Портабле бољи посао? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me