ЛаЦие Руггед Мини преглед – Издржљив, али спор – Ажурирано 2020

ЛаЦие Руггед Мини преглед

Ако желите да чврсти диск може да претрпи батине, ЛаЦие Руггед можда изгледа добро. Ако желите добар вањски ХД који добро функционише, избјегавајте овај производ. Прочитајте зашто у нашој целој ЛаЦие Руггед рецензији.


лацие-роггед-мини-истакнуталацие-роггед-мини-2лацие-роггед-мини-1

Претходна

Следећи

ЛаЦие Роггед Мини
Оцена уредника: 1 ТБ$ 74,942 ТБ$ 85,994 ТБ$ 141,99$ 74.94Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 125.83Покажи рецензијеКупи на Валмарту$ 80.99(9 рецензија) Купи на Бест Буи99,94 $ 85.99Уштедите 13,95 $ (14%) Прикажи коментареКупи на Амазону149,99 $ 109.99Уштедите 40,00 УС $ (27%)(1 рецензије) Купи на Валмарту$ 104,99(184 рецензије) Купи на Бест Буи$ 141.99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 169,99Покажи рецензијеКупи на Валмарту$ 159.99(9 рецензија) Купи на Бест Буи

Свако ко није чуо за ЛаЦие вероватно би препознао неке од производа које производи. Наранџасти појас који окружује њену серију дискова је иконичан, показујући да овај погон може издржати и најтеже ударе. Погледаћемо најдоступнију опцију у линији у овој ЛаЦие Руггед Мини рецензији.

Ако нисте упознати, ЛаЦие је у власништву Сеагатеа, па су многи алати и функције упоредиви са Сеагате дисковима. Асортиман ЛаЦие, за разлику од модела Сеагате, фокусиран је на фактор форме и перформансе пре свега осталог, што показују и његови сетови Порсцхе Десигн дискова и д2 резервних дискова на радној површини. 

То каже, и роггед Мини такође није представљен. Иако кућиште може поднијети и најснажнија окружења, перформансе остављају много тога што се жели, а с обзиром на то да је цена много већа од неких конкурентских дискова, то је велика продаја. Упркос томе, ако вам је тешко на дисковима или их користите у грубим условима, Руггед Мини ће можда бити најбољи спољни чврсти диск за вас.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ЛаЦие Руггед Мини

Карактеристике

Ако је ишта јасно приликом распакивања ЛаЦие Руггед Мини-а, то би могло да преузме батине. Иконична наранчаста трака је крута, што осигурава да ће ваш погон остати употребљив ако се догоди било какав несретан пад. Испод огртача изгледа сваки преносиви чврсти диск. За разлику од Вестерн Дигитал Елементс, кућиште је све метално (прочитајте нашу рецензију Вестерн Дигитал Елементс).

лацие-роггед-мини-1

То је речено, највећи део цене иде у то кућиште, о коме ћемо говорити у следећем одељку. У кутији добијате погон, УСБ тип А до микро типа Б и УСБ тип А до типа Ц. Иако уређај не ради преко УСБ 3.1, ипак га за погодност можете прикључити на УСБ тип Ц. 

Иако је стандард готово у сваком погледу, кућиште је оно што раздваја ЛаЦие. Дискови су намијењени томе да идете куда идете, руковање најтежим окружењима с лакоћом. Ваш долар не купује додатне перформансе, већ способност да се осигура да ваши подаци буду безбедни.  

То ипак није само општа идеја. ЛаЦие даје специфична ограничења на својој страници производа за оно што Руггед Мини може да поднесе. Погон је отпоран на кишу, може да апсорбује удар капи до четири метра и може да траје под око 2.205 килограма притиска.

ЛаЦие роггед мини подешавање

Требало би да буде мало изненађење да је постављање ЛаЦие Руггед Мини-а слично постављању Сеагате Портабле уређаја (прочитајте нашу рецензију Сеагате Портабле). Две апликације “старт хере” које се учитавају на Сеагате погоне такође су на Руггед Мини уређајима, а кликом на ону која одговара вашем оперативном систему доћи ћете на пут.. 

лацие-роггед-мини-преглед-регистрација

Па, отвориће се страница за регистрацију, коју препоручујемо да погледате. Не само да ћете регистровати свој погон за гаранцијску подршку, већ ћете моћи да купите и до три године за опоравак података за 15 долара и преузмете Тоолкит, који ћемо погледати за минут. 

Као и Сеагате Бацкуп Плус Портабле, постоје и додатне понуде (прочитајте нашу рецензију Сеагате Бацкуп Плус Портабле). За ту вожњу добили смо два месеца Адобе-овог плана фотографије. Уз ЛаЦие Руггед Мини, можете да добијете месец дана Адобе Цреативе Цлоуд. То је велико с обзиром на то да је Адобе био на врху нашег најбољег софтвера за уређивање фотографија и најбољих софтвера за обраду видео записа.

ЛаЦие Роггед Мини сигурносна копија и сигурност

Као што је поменуто, део поступка подешавања је преузимање Тоолкит-а, који је све у једном за средиште функција Руггед Мини. Пре него што дођете до тога, мораћете да прођете поступак подешавања компаније ЛаЦие, који ће форматирати и оптимизирати ваш погон за ОС који користите. 

Такође ће вас питати да ли желите резервне копије или огледало датотека на диску. Иако су сигурносне копије боље погодне за погон попут Вестерн Дигитал Ми Боок-а, огледало датотека може бити корисно (прочитајте рецензију Вестерн Дигитал Ми Боок). Пошто је роггед Мини намењен да идете где год да кренете, у суштини можете да имате копију своје машине где год да се налазите.

Један врстан пропуст је заштита лозинком, упркос тврдњама компаније ЛаЦие да Руггед Мини нуди то на страници производа. Инсталирали смо сваку доступну апликацију за Руггед Мини и нисмо могли да нађемо место за постављање лозинке. Изгледајући по процесу, открили смо да је то карактеристика ЛаЦие Руггед Сецуре, а не роггед Мини.

Штета, имајући у виду да је погон заштићен на свим осталим предњим странама. Чврсти мини може бити одлична опција за снимање података у покрету, али ако желите да закључате сигурносне копије, размислите о сигурном мрежном добављачу резервних копија, као што је Бацкблазе (прочитајте наш Бацкблазе преглед). 

Преглед значајки ЛаЦие Роггед Мини

Почиње од 7494 $ свих планова

Карактеристике

Капацитет
1 ТБ, 2 ТБ, 4 ТБ

Услужни програм за прављење резервних копија

Приступ
УСБ 3.0

Платформа

Виндовс

мацОС

Андроид

Перформансе

Брзина вожње
5400РПМ

Тип чврстог диска
Спиннинг

Подршка

Гарантни рок
24 месеца

Услуге опоравка

Табела брзине

Цена

Као што је већ поменуто, Руггед Мини уређаји су скупљи од осталих такмичара у црној кутији, а скоро сви додатни трошкови иду у кућиште. На располагању су само три капацитета, али они нуде солидан асортиман за оне којима је потребно складиштење у покрету. 

ЛаЦие Роггед Мини
Оцена уредника: 1 ТБ$ 74,942 ТБ$ 85,994 ТБ$ 141,99$ 74.94Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 125.83Покажи рецензијеКупи на Валмарту$ 80.99(9 рецензија) Купи на Бест Буи99,94 $ 85.99Уштедите 13,95 $ (14%) Прикажи коментареКупи на Амазону149,99 $ 109.99Уштедите 40,00 УС $ (27%)(1 рецензије) Купи на Валмарту$ 104,99(184 рецензије) Купи на Бест Буи$ 141.99Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 169,99Покажи рецензијеКупи на Валмарту$ 159.99(9 рецензија) Купи на Бест Буи

Низак крај линије није импресиван. За скоро 10 центи гигабајта, можете добити солид-стате погон попут СанДиск Ектреме Портабле (прочитајте нашу рецензију СанДиск Ектреме Портабле). У поређењу са, рецимо, Тосхибиним основама Цанвио, разлика је јасна. Верзија 1ТБ тог погона кошта око 25 долара мање (прочитајте наш преглед Тосхиба Цанвио Басицс). 

Идући према линији, 2ТБ модел Руггед Мини је разумнији, али и даље готово двоструко више од осталих спољних погона црне кутије. Ипак, модел од 4ТБ није лош. Иако су још скупље од Вестерн Дигитал Ми Боок или Сеагате Бацкуп Плус преносивог, доплата је мала, а с обзиром на робустан мини, добро робустан спољашност, додатни трошак је вредан тога.

Оно што је тешко у овом одељку је да роггед Мини не нуди значајну предност у погледу перформанси. Погон се и даље врти при 5500 о / мин преко УСБ 3.0, а видели смо и друге опције како раде исто за много мање новца. 

Због тога је јасно да је додатни трошак везан за метални поклопац и наранџасту траку око драјва. Те функције не би требало да се умањују, поготово ако много бацате свој погон. То је речено, за оне који имају лаган додир или могу да пазе где иду њихови подаци, то је прекомерно, а тако је и цена.

Брзина и перформансе

Изводимо екстерне чврсте дискове кроз серију од четири теста како бисмо утврдили перформансе. Два од тих тестова су за брзину и два за грешке, а свака категорија је добила практични тест и референтну вредност. 

Сек РеадСек ВритеРандом РеадРандом Врите2.3 ГБ Трансфер
ЛаЦие Роггед Мини
133.9 МБ / с 27.89 МБ / с 1.089 МБ / с 0.879 МБ / с 74 сец.

Почевши од брзине, провукли смо вожњу кроз ЦристалДискМарк користећи тест датотеку од 4 ГБ и пет пролаза. Наш роггед Мини се пуно мучио, уклапајући се у разумну, али неимпресивну секвенцијалну брзину читања и неприхватљиву брзину узастопног писања. Насумично читање и писање су били у реду, али видели смо и брже перформансе са Вестерн Дигитал уређајима. 

лацие-роггед-мини-ревиев-цристалдискмарк

Наш практични тест, који се састојао од копирања пробне мапе од 2,3 ГБ и одређивања времена преноса, такође је био непристојан. Возили су нам минуту и ​​14 секунди, уз пристојну количину недоследности. За поређење, много јефтинији погон Тосхибине Цанвио Басицс коју смо тестирали пренио је датотеку у нешто више од 16 секунди. 

То тестирање је урађено без ЛаЦие-ове оптимизације, тако да смо се вратили и поново покренули тестове након оптимизације вожње. Изненађујуће није било користи од перформанси. Наш практични тест био је доследнији, али брзина је била исто толико мала, а ЦристалДискМарк је тактовао брзине сличне онима које смо видели пре. 

Ако брзина брине, Руггед Мини се неће испоручити. У перформансама је сличан многим црним уређајима, али брзина преноса је ужасна. За оне којима је потребан брзи погон за уређивање видеа и слично, вероватно би требало да се држите ССД-а, као што је Самсунг Т5 (прочитајте наш Самсунг Т5 преглед). 

Срећом, наша провера грешке прошла је без проблема. Погон смо пратили помоћу ЦристалДискИнфо током нашег тестирања да бисмо видели да ли се диск загрео или су се појавиле грешке. Све је било добро, а наше проширено тестирање грешака, које се састојало од двочасовног тестирања отпорности на стрес помоћу услужног програма „цхкдск“, то је подржало.. 

лацие-роггед-мини-ревиев-цристалдискинфо

Гаранција и подршка

ЛаЦие Руггед Мини уређаји поседују двогодишњу ограничену гаранцију која је детаљно описана у приложеном приручнику производа и .пдф-у који је унапред учитан. То је иста гаранција која се види на Сеагате погонима, што значи да покрива само грешке у изради или материјалу. 

лацие-роггед-мини-2

Било који други проблем, попут испадања, потапања или оштећења погона, није обухваћен гаранцијом, што не би требало да буде велики проблем с обзиром да су Руггед Мини уређаји изграђени попут резервоара. Упркос томе, ако се догоди да пробијете ограду и оштетите погон, неће бити покривено гаранцијом. 

Што се тиче подршке, ЛаЦие нуди неколико уноса у базу знања који покривају често постављана питања, водиче за решавање проблема и упутства. Ако имате одређено питање, можете разговарати и са представником подршке путем телефона или е-поште. 

С обзиром на робусну природу вожње, очекивали смо више од подршке. Уместо да гарантујете да се погон може супротставити природним силама као што то тврди ЛаЦие, преостаје вам стандардна гаранција која се може видети на осталим Сеагате производима. Подршка је боља од оне коју ћете добити с већином спољних дискова, али надали смо се више с производом попут Руггед Мини. 

Пресуда

Чврсти мини уређаји вам говоре све што морате знати у име. Направљени су да трају и мали су, што је тешко пронаћи комбинацију. Речено је да је представа осредња. Постоји одређени скуп људи који ће желети робусни Мини диск, али ако само тражите неколико ствари у покрету, постоје брже и јефтиније опције. 

Речено је да, ако бацате фотографије током снимања венчања или бацате погон у руксак током путовања, заштита сија. У сваком случају, предлажемо да прочитате наше друге прегледе за спољни хард диск да бисте видели је ли Руггед Мини најбољи избор за вас. 

Шта мислите о ЛаЦие Руггед Мини? Да ли кућиште вреди додатног трошка? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map