Zaščitite svojo e-pošto s storitvami za varnostno kopiranje pošte

E-pošta je živa in brca in je najpogosteje uporabljen komunikacijski kanal za številne posameznike in podjetja. Toda kaj se zgodi, če izgubite dostop do e-pošte? Redno se pojavljajo izpadi e-pošte (tudi pri Gmailu), ob prehodu na nov računalniški sistem ali spremembi fizične lokacije pa lahko pride tudi do manjkajočih podatkov.


Čeprav je za domače uporabnike izguba dostopa do nekaterih najnovejših šal in smešnih slik lahko moteča, je večja težava, če izgubite vsa e-poštna sporočila v zvezi z načrtovanjem družinske poroke. Za podjetja, ki imajo stike s strankami in podrobnosti o pogodbah po e-pošti, je to še bolj katastrofa.

Pomembno je vedeti, da boste imeli vedno dostop, ne glede na to, kaj se dogaja. Na srečo obstaja več spletnih in oblačnih storitev, ki vključujejo varnostno kopiranje po e-pošti.

DropMyEmail

DropMyEmail je storitev za varnostno kopiranje po e-pošti, ki deluje samodejno. Če želite začeti, se prijavite s Facebookom, Twitterjem ali Google Računom in lahko v nekaj sekundah varnostno kopirate. Deluje z več e-poštnimi računi in po prvi varnostni kopiji še naprej ohranja sinhronizacijo varnostne kopije e-pošte. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete svoj e-poštni ID in geslo ali ime in protokol e-poštnega strežnika, da se lahko prijavite v katerega koli od desetih ponudnikov e-pošte. Celo varnostno kopira priloge e-pošte in omogoča filtriranje po vrsti datoteke za enostavno iskanje in skupno rabo.

Storitev podpira migracijo e-pošte, če želite prestaviti naš e-poštni naslov v nov račun ali ga obnoviti na stari.

Pri 9,99 USD na leto za 5 GB prostora za shranjevanje v osnovnem računu ni drago, še posebej, ker omogoča tudi varnostno kopiranje datotek in varno šifriranje, po e-pošti pa si lahko prek storitve ogledate tudi spletna sporočila. Za poslovne uporabnike paket ščiti pred naključnim izbrisom, krampanjem in zagotavlja funkcije poročanja in upravljanje e-pošte na ravni podjetja ter neomejeno shranjevanje.

Poštar

Mailkeepr je nova storitev, ki pomaga tudi pri organizaciji e-pošte. Ima varno šifriranje SSL za šifriranje e-poštnih sporočil, preden se shranijo. Storitev varnostno kopira vaš e-poštni naslov na več strežnikih, saj nikoli ne boste izgubili dostopa do njega.

.


 

Priloge (dokumente in fotografije) lahko učinkovito varnostno kopirate tako, da jih pošljete prek svojega e-poštnega računa. Trenutno brezplačna storitev je omejena na varnostno kopiranje približno 700 e-poštnih sporočil, vendar jih načrtujemo razširiti. Zagotovo ga je treba opazovati, ko se začne

Varnostno kopirajte

Varnostno kopiranje ne ščiti e-pošte; prav tako ščiti podatke v celotnem računu za Google Apps. Dodajte ga prek Google Apps tržnice in aplikacija bo preverila najnovejše podatke in jih kopirala v oblak. Ta postopek ponovi podatke in datum lahko obnovite z enim klikom, če je potrebno.

Storitev vključuje orodja za upravljanje in iskanje vaših podatkov. Poleg dela z Google Apps se Backupify integrira s Salesforceom in ima osebno rešitev za varnostno kopiranje podatkov Google Računa, Facebooka in Twitterja.

CloudAlly

CloudAlly zagotavlja varnostno kopiranje, ki zajema vaš Google račun, Yahoo pošto, Office 365, Google Apps, Salesforce in AWS. Podatke je mogoče izvoziti in shranjevati lokalno ali jih obnoviti v Google Račun, ne da bi prepisali, kar je že.

Podprta je tudi migracija podatkov med Gmail računi. Podatki se dnevno varnostno kopirajo in so šifrirani. Ta storitev je storitev “nastavi in ​​pozabi” z neomejenim shranjevanjem in hrambo, dokler vodite račun. Cena je med 1,99 do 2,99 dolarja za vsak varnostni račun.

Storitve varnostnega kopiranja MX

Če vaš glavni ponudnik e-pošte ne uspe, boste morda potrebovali drugačno rešitev, na primer sekundarnega ponudnika MX. Ta vrsta storitve vam omogoča dostop in vso pošto ostane varna več dni, medtem ko se vaša osnovna storitev vrne v vir. Dve ponudbi storitev, ki vključujeta Cudamail in DNS Made Easy.

Slednje trdi, da je najmočnejše omrežje DNS na svetu in ponuja rezervno kvoto po e-pošti v višini 100.000 sporočil ali 1 GB shrambe e-pošte ter 10 GB mesečnega prenosa e-pošte za osnovni račun.

GmVault

Vse zgoraj naštete možnosti delujejo v spletu, vendar če želite nekaj malce drugače, lahko Gmail – in Gmail sami varnostno kopirate – z Gmvaultom. To je na voljo za Windows, Mac, Linux in prek vira Python.

Varnostno kopira celoten Gmail račun in se dobro spopada z IMAP. V kateri koli Gmail račun lahko vključite šifriranje in obnovitev e-poštnih sporočil. To je odprtokodna rešitev.

Zaključek

Kot lahko vidite, se varnostno kopiranje e-pošte še vedno razvija, številne rešitve pa so namenjene predvsem podjetniškim uporabnikom.

Domači uporabniki pa lahko uporabijo rešitev, kot je Gmvault, in jo nato naložijo prek običajne varnostne varnostne kopije v oblaku, da ne bodo nikoli izgubili dostopa do podatkov. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me