Nasveti za varnostno kopiranje s pomočjo Synology NAS

Nekateri naši rednejši bralci vedo, da smo navdušeni uporabniki Synology DiskStation tukaj v naši pisarni. Ne, nismo povezani s to blagovno znamko, niti ne prejmemo nobenega nadomestila za njihovo omembo (razen prek Amazonskih partnerskih provizij, če kupite preko ene od naših povezav).


Preprosto imamo radi, kako deluje Synology in kako nam olajša življenje.

Zagotovo Synology ni edini NAS zunaj, številne druge ugledne blagovne znamke proizvajajo tudi kakovostne izdelke. Samo slučajno uporabljamo Synology in smo s svojimi izdelki doslej naredili dobro izkušnjo. Zato smo želeli pripraviti članek o nekaterih naših osebnih varnostnih nasvetih z uporabo Synology NAS. 

Uporabite svoj NAS za varnostno kopiranje računalnikov

NAS je zelo praktična naprava za varnostno kopiranje in shranjevanje podatkov. Zato bi morali izkoristiti njegove zmogljivosti za varnostno kopiranje računalnikov v omrežju.

To se morda zdi očitno, vendar veliko ljudi svoj NAS uporablja le kot boljši zunanji trdi disk za shranjevanje podatkov, kar bi bilo škoda. Ključ do uspeha je avtomatizacija: če ročne varnostne kopije delate ročno, si otežite življenje, kot bi moralo biti.

Nastavitev časovnega stroja s Synology DiskStation

Če uporabljate Mac, lahko nastavite Time Machine za varnostno kopiranje do mesta NAS v vašem omrežju. Samo izberite mapo, v katero želite shraniti varnostno kopijo, in zaženite Time Machine. Lahko preberete našo poglobljeno vadnico o varnostnem kopiranju računalnika Macintosh. 

Uporabite CloudStation za sinhronizacijo datotek

Zlasti za podjetja bo morda treba hraniti vse podatke pod njihovim nadzorom in se za sinhronizacijo datotek ne zanašati na ponudnike drugih proizvajalcev, kot je Dropbox (Ocena urednika:, 2 GB za 0 $ / leto). Če uporabljate Synology DiskStation, je na voljo funkcija CloudStation, ki v računalnik namesti mapo, ki deluje kot centralizirano vedro za vaše datoteke.

Če nekaj shranite v to mapo, bo sinhroniziran v vseh drugih napravah, ki imajo to mapo nameščeno na svojih računalnikih. Lahko sinhronizirate še večje datoteke do 10 GB, CloudStation tudi sinhronizira LAN, kar pomeni, da se datoteke hitro prenesejo, če ste v istem omrežju in do svojih datotek dostopate mobilno. 

Varnostno kopiraj NAS

Čeprav ste morda nastavili svoj NAS z RAID-om, ki zagotavlja nekakšno odvečnost, če eden od vaših trdih diskov ne bo uspel, morate razmisliti tudi o tem, kako varnostno kopirati datoteke NAS. To je korak, ki se mu mnogi ne zdijo potrebni.

Kljub temu pa je za varnostno kopijo izredno pomembno, da ste pripravljeni na katastrofo. Prihaja do vprašanja: “kaj če”. Kaj pa, če nekdo ukrade vaš zalog, vključno z vašim NAS in nimate varnostne kopije teh datotek? Kaj pa, če pride do neke nesreče, ki uniči vaš NAS in naredi podatke, ki jih ni mogoče obnoviti? 

Več o tem, kaj bi nas lahko vprašali, na koncu pa je odvisno od tega, koliko tveganja ste pripravljeni prevzeti in koliko varnostnega sloja potrebujete za svoje osebne ali poslovne podatke. Če uporabljate Synology in CrashPlan, lahko namestite CrashPlan na ta NAS in mu omogočite varnostno kopijo vseh datotek v CrashPlan Central.

Namestitev sicer ni enostavna, ker osebni CrashPlan Pro običajno ne podpira varnostne kopije NAS. Tukaj je dober priročnik, kako to storiti. Če se ne želite lotevati poti, se boste morda želeli naročiti na njihovo poslovno različico. 

Trgovina & Prenesite svoje medije s programom DiskStation 

Za lastnike domov je omrežna shranjevalna naprava morda idealen način za upravljanje medijskih datotek. Filme, zvočne datoteke in slike lahko shranite v Synology NAS in jih samodejno varnostno kopirate. Na srečo je Synology pravkar izdal njihov DSM 4.2 (DiskStation Manager), ki ima veliko izboljšav.

Davek v oblaku

Na primer, lahko filmske datoteke pretakate neposredno na vaš AppleTV. Videoposnetke lahko predvajate kjer koli in če ste omogočili pretvorbo videoposnetkov za mobilne naprave, tudi v mobilnem telefonu. Odličen je za varnostno kopiranje vseh videoposnetkov vašega malčka in njihovo prikazovanje prijateljem in družini. 

Varnostno kopirajte svoje podatke v ledenik Amazon

Če niste uporabnik Crashplana ali preprosto ne čutite udobnega branjenja z ukazno vrstico, vendar kljub temu želite uživati ​​v mislih, lahko v DiskStation namestite podporo Amazon Glacier z enim klikom. Amazon Glacier je storitev shranjevanja, ki jo ponuja Amazon posebej za shranjevanje podatkov, tako da ga je mogoče obnoviti v primeru nesreč.

Varnostno kopirajte svoje podatke v ledenik Amazon

Je veliko cenejši od shranjevanja na Amazonu S3, saj se podatki shranjujejo na traku (ja, to je še vedno uporabna alternativa trdim diskom). Ker je shranjena na traku, traja več časa, da obnovite datoteke, zato jih ne bi smeli uporabljati kot aktivno shranjevanje podatkov. Tako kot varnostno kopijo.

Zaključek

Možnosti Synology DiskStation so neskončne. Preučite nekaj stvari, ki jih lahko storite z DiskStation-om na njihovem spletnem mestu. Tudi če niste zelo dobro računalnik, lahko začnete takoj. Na Amazonu imamo svoje in ne pozabite, da potrebujete tudi trde diske. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me