Najboljša spletna podpora za Kanado leta 2020

Če živite na Velikem belem severu in iščete najboljše varnostno kopijo za Kanado, imamo nekaj slabih novic: kljub odličnim zakonom o zasebnosti trenutno v Kanadi nobeden izmed naših najboljših spletnih ponudnikov varnostnih kopij nima strežnikov. To pomeni, da bodo kanadski uporabniki trpeli enak nadzor kot njihovi južni sosedje v obliki zakona o Patriotu, CLOUD in PRISM.


Da bi to nadoknadili, smo v tem seznamu dali poseben poudarek varnosti in zasebnosti vaših datotek ter hitrosti prenosa ter poskrbeli, da službe pravilno izvajajo protokole z ničelnim znanjem.

Ustvarjanje varnostne kopije vam je v najboljšem interesu, ker ne morete biti prepričani, kako dolgo bo trdi disk trajal, podatki pa bodo izgubljeni zaradi napak ali okvar. Lahko uporabite programsko opremo za obnovitev podatkov, vendar njen uspeh ni gotov. Tudi pogoni SSD niso popolnoma zanesljivi, ker imajo več podatkovnih napak, kljub nižji stopnji napak.

Če iščete prostor za shranjevanje, glejte naš članek o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Kanado. Preden nadaljujemo s seznamom, opredelimo merila, za katera smo ga uporabili.

Najboljša spletna varnostna kopija za Kanado v 2020

Kaj je najboljše spletno varnostno kopijo za Kanado

Varnostne kopije bi morale zagotavljati en-tranzit, v mirovanju in zasebno šifriranje, kar pomeni, da nihče, razen vas, ne more brati podatkov v oblaku. Storitev mora zagotoviti dvofaktorsko avtentikacijo, da zaščitite geslo pred hekerji.

Začetno varnostno kopiranje lahko traja veliko časa. Kako dolgo je odvisno od ponudnika internetnih storitev in kako blizu ste strežniku. Bližje ko si, močnejša bo tvoja povezava. Najbolje je, če vam storitev omogoča prilagoditev nastavitev prenosa, hitrosti dušitve plinov in uporaba algoritma za prenos na ravni bloka, ki pomaga po začetni varnostni kopiji.

Vsi želimo dobiti več in plačati manj in to je tisto, kar smo iskali pri teh storitvah. Upoštevali smo vrednost in koliko načrtov storitev ponuja. Več načrtov imate, več možnosti imate. Odlično je, če ima tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da lahko poskusite storitev pred naročnino.

Nazadnje, dobra uporabniška izkušnja vam bo omogočila uporabo storitve, ne da bi vas bolel glavobol. Da bi zagotovili, bi moral namizni odjemalec delovati v večini operacijskih sistemov in njihovi vmesniki, skupaj s spletnimi odjemalci in mobilnimi aplikacijami bi morali biti prijetni in enostavni.

1. Najboljša spletna varnostna kopija za Kanado: IDrive

IDrive, veteransko podjetje, ustanovljeno leta 1995, je na vrhu našega najboljšega primerjalnega seznama za varnostno kopiranje v oblaku. Uporablja 256-bitno AES-ovo šifriranje za brskanje datotek med prevozom in v mirovanju. Za njegovo uporabo boste morali omogočiti zasebno šifriranje pred prvo varnostno kopijo. Če tega ne storite, IDrive zadrži vaš šifrirni ključ. Ne obstaja dvofaktorska overitev, zato olajšajte geslo.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Njeni ameriški podatkovni centri lahko prenesejo požare in naravne nesreče, ker imajo stojala, dvignjena tla in hladilne cone. Za zaščito pred vdorom ljudi uporabljajo nadzor, senzorje gibanja in alarme.

V naših testih smo v približno 20 minut naložili mapo 1 GB. To je blizu teoretičnih 15 minut. Testi so bili izvedeni prek omrežja s Tajske, zato je razlika verjetno mogoče pripisati oddaljenosti od strežnikov.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Trenutno se znižujejo dva letna osebna načrta: 2TB za 52 USD in 5TB za 75 USD. Dobite 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo, kar skupaj znaša 4TB ali 10TB. Poleg tega oba omogočata varnostno kopiranje neomejenih računalnikov.

IDrive Business začne za 75 USD za neomejene računalnike in uporabnike ter zagotavlja 250 GB prostora za varnostno kopijo. Prostor lahko povečate do 12,5TB.

Preden se odločite za dolgoročno naročnino, lahko uporabite brezplačni načrt, ki zagotavlja 5 GB prostora za shranjevanje.

Datoteke za varnostno kopiranje boste morali izbrati ročno, ker IDrive ne varnostno kopira po vrsti datotek, kot so neomejeni ponudniki varnostnih kopij. To ne pomeni preproste uporabniške izkušnje. Poleg tega je na voljo veliko možnosti, ki bi lahko otežile uporabo večjih uporabnikov.

IDrive ima konkurenčne cene, velike hitrosti povezave, zasebno šifriranje, da se zaščiti vaša zasebnost in omogoča varnostno kopiranje neomejenih računalnikov. Vseeno nima dvofaktorne avtentikacije ali preproste uporabniške izkušnje. Kljub temu je dovolj, da postanemo naša najboljša izbira za Kanado. Če želite izvedeti podrobnosti, preberite naš pregled IDrive.

2. Acronis True Image

Acronis se je predstavil pred 15 leti, kar je že dolgo v poslu s programsko opremo, zato ni čudno, da je True Image ena najboljših spletnih varnostnih kopij.

Storitev uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek pred prenosom, protokol TLS / SSL pa jih ščiti med prevozom. Šifriranje zahteva uporabo gesla, ki ga poznate samo vi, zaradi česar je Acronis ničelno. Zaradi tega podjetje ne bo moglo pridobiti vašega gesla, zato ne pozabite. Ni dvofaktorske overitve.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Acronis nas je presenetil s svojo hitrostjo. Za varnostno kopiranje in obnovitev mape 1 GB je bilo potrebnih le 15 minut. Za prenos smo uporabili “optimalno” nastavitev, obstaja pa tudi “maksimalno”, kar je verjetno še hitrejše.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Izognite se življenjskemu načrtu Acronisa, ker veliko izpušča. Bolje vam bo pri katerem koli od dveh letnih načrtov: Napredni ali Premium.

Advanced ponuja 250 GB prostora za varnostno kopiranje za 49,99 USD ali 500 GB za 69,99 USD. Premium se začne pri 99,99 USD za 1TB rezervnega prostora in konča pri 5TB za 259,95 USD. Lahko povečate število računalnikov za varnostno kopiranje in količino prostora za varnostno kopijo, vendar vas bo to še dodatno stalo.

Uporaba namiznega odjemalca je enostavna in intuitivna. Na levi strani je meni za krmarjenje po aplikaciji. Varnostno kopirajte lahko glede na vrsto datoteke, namesto da izberete določene datoteke, kar zavzame več prostora, vendar naredi načrt varnostne kopije veliko preprostejši. Če želite prihraniti prostor, lahko izključite datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati.

Acronis ima hitro varnostno kopiranje in zasebno šifriranje, vendar mu primanjkuje dvofaktorne avtentikacije, njegove cene pa niso tako konkurenčne kot IDrive. Zaradi tega je primerno za drugo mesto. Če si želite ogledati podrobnosti, tabele hitrosti in cen, preberite pregled Acronis True Image.

3. BigMIND

BigMIND Home je nova spletna storitev za varnostno kopiranje podjetja, ki je ustvarilo Zoolz Home Backup, ki vsebuje številne funkcije, starejša storitev ne.

Datoteke na strežnikih so šifrirane z AES 256-bitnim šifriranjem. BigMIND bo upravljal vaš ključ, če se med nastavitvijo varnostnega načrta ne odločite za zasebno šifriranje. Upoštevajte, da tega ne morete storiti pozneje. Če se prijavite, BigMIND ne bo mogel pridobiti gesla. SSL protokol ščiti datoteke med tranzitom, nenavadno pa ga morate vklopiti sami.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Pričakujete hitro nalaganje in počasne hitrosti prenosa, ker BigMIND za varnostno kopiranje uporablja Amazon Glacier, hladilno shrambo, namenjeno dolgoročnemu arhiviranju. Če se to sliši kot vaša skodelica čaja, preberite naš pregled Amazon Glacier. Povprečni čas nalaganja 1 GB podatkov naj bo približno 30 minut.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND

Načrt BigMIND Personal stane 2,99 USD na mesec, če se plačuje letno, in vam daje le 100 GB rezervnega prostora za enega uporabnika in do tri računalnike. Družinski načrt stane 6,99 dolarja na mesec in zagotavlja nekoliko boljši dogovor s 500 GB za tri uporabnike, devet računalnikov in šest mobilnih naprav.

Primerna količina prostora, 1 TB, prihaja z načrtom Family Plus, ki stane 12,99 USD na mesec. Še vedno ni najboljša ponudba za količino prostora, ki ga ponuja, vendar ga lahko delite s še štirimi uporabniki v 15 računalnikih in neomejeno mobilnih napravah.

Namizni odjemalec za Windows ali macOS je koristen, ker vam pokaže trenutno stanje varnostne kopije, kdaj je bila zadnja varnostna kopija, koliko datotek je varnostno kopiranih in koliko v čakalnem stanju. Varnostno kopiranje lahko izberete glede na vrsto datoteke ali lokacijo. Ponudba izbire je lep dotik, če upoštevamo, da druge storitve uporabljajo samo eno metodo.

Spletni vmesnik, ki vam omogoča kategorije datotek in naprav, je bolj barvit in omogoča enostavno brskanje po vsebini v oblaku. Obstaja nadzorna plošča, ki prikazuje, koliko naprav je povezanih z BigMIND in koliko varnostnih kopij. Graf prikazuje tudi vašo varnostno kopiranje sčasoma, torta pa vam omogoča pregled vrst datotek.

Če niste v računalniku, lahko za dostop do datotek uporabite aplikacijo Android ali iOS. Če si želite podrobneje ogledati funkcije BigMIND-a, preberite naš BigMIND pregled.

4. Backblaze

Backblaze je ena izmed najbolj priljubljenih storitev in je blizu vrha našega spletnega seznama pregledov varnostnih kopij.

Ima številne varnostne funkcije, vključno z zasebnim šifriranjem. Če ga omogočite, boste zadržali šifrirni ključ, sicer ga bo Backblaze ohranil. Kakor koli že, morate poslati geslo v Backblaze, da lahko obnovi datoteke. Družba naj bi ga pozneje izbrisala. Prav tako lahko omogočite dvofaktorsko overjanje, da zaščitite svoj račun pred hekerji.

Drsna plošča-drsnik1
© Cloudwards.net

Drsna plošča2
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider3
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider4
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Za razliko od mnogih drugih storitev Backblaze ne traja veliko časa, da konča prvotno varnostno kopiranje. Hitro je in ne omejuje hitrosti prenosa ali prenosa. Poleg tega lahko povečate število varnostnih kopij, ki jih izvajate, da nalaganje hitreje mine. Vendar bo vaša oddaljenost od strežnikov v Kaliforniji dejavnik za vaše najvišje hitrosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Backblaze ima preprosto shemo cen z le enim načrtom. Za 5 dolarjev na mesec dobite neomejen prostor za varnostno kopiranje za en računalnik. Ker gre za mesečni načrt, lahko kadar koli prekličete, kar je priročna možnost, ki je večina storitev ne ponuja. Če plačate eno leto vnaprej, boste dobili popust v višini 10 dolarjev, dve leti pa 25 evrov. Storitev lahko preizkusite s 15-dnevnim brezplačnim preskusom.

Nastavitev varnostne kopije je tako preprosta, kot je shema oblikovanja cen, ker ne potrebujete, da upravljate, koliko ali kaj varnostno kopirate. Zato Backblaze lahko varnostno kopira glede na vrsto datoteke, razen sistemskih in začasnih datotek. Takšna enostavnost je tudi počasnejši postopek varnostnega kopiranja, zato se prepričajte, da v meniju »nastavitve« izključite datoteke, ki jih ne potrebujete..

Če vas zanima več o Backblaze, preberite pregled Backblaze.

5. Karbonit

Karbonit je ena najstarejših rezervnih storitev, saj deluje že od leta 2005. Namenjen je domačim uporabnikom in malim podjetjem.

Storitev uporablja 128-bitno šifriranje AES za zaščito datotek na strežnikih, če pa omogočite zasebno šifriranje, preide na 256-bitni AES in vam omogoča, da zadržite ključ. Zaradi tega ni nič znanja, kar pomeni, da ne bo mogel ponastaviti gesla. Karbonit zahteva, da ustvarite močno geslo in nudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti, če ga kdo ukrade.

Začetni postopek varnostnega kopiranja karbonita je počasen in se ne približa hitrosti prenosa konkurentov. Prenos spremenjenih datotek je kljub hitrejšemu prenosu veliko hitrejši.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Izbirate lahko med tremi neomejenimi načrti shranjevanja: Basic, Plus in Prime. Basic vam ponuja neomejeno shranjevanje brez posebnih funkcij za 72 dolarjev na leto. Plus doda zunanji pogon in samodejno varnostno kopiranje videa za 112 dolarjev na leto, Prime pa vrhunsko, s kurirsko storitvijo za 150 USD na leto.

Delo z Carboniteom je enostavno, saj so namizni odjemalci enostavni in enostavni za namestitev. Za začetek varnostnih kopij morate izvesti samo en korak, ker je večina postopka avtomatizirana.

Barva storitve kodira vaše datoteke, tako da lahko na prvi pogled preverite njihovo stanje. Izključi nekatere datoteke in razširitve in ne varnostno kopira datotek, večjih od 4 GB. Če jih želite vključiti, jih morate ročno označiti.

Obstaja tudi privlačen spletni vmesnik, ki vam omogoča preverjanje stanja varnostne kopije, dostop do datotek in upravljanje računa.

Aplikacija za mobilne naprave vam omogoča tudi to. Ima jasen, minimalističen vmesnik, zato vas ne bo zmedel. Poleg shranjevanja datotek lahko aplikacijo uporabite tudi za samodejno varnostno kopiranje fotografij v telefonu. Tega ne morete storiti z drugimi vrstami datotek, vendar je neomejeno varnostno kopiranje fotografij še vedno veliko. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled o karbonitu.

Častitljiva omemba: Varnostna varnostna kopija strežnika Carbonite

Carbonite je dodal varnostno kopijo v oblaku v Kanadi, vendar samo za varnostno varnostno kopijo Carbonite Safe Server. Za potrošnike posameznih in malih podjetij je to preveč, vendar bo ustrezalo nekaterim podjetniškim uporabnikom.

Storitev lahko v nekaj korakih obnovi eno datoteko ali celoten strežnik. Poleg tega lahko izbirate med natančno in popolno varnostno kopijo sistema, vključno z varnostno kopijo slik. Hibridna varnostna kopija omogoča tudi zaščito podatkov lokalno in v oblaku.

AES-128 bit zaščiti vaše datoteke, vendar obstaja možnost, da z zasebnim ključem preklopite na AES-256 bit. Med prenosom protokol TLS / SSL zavaruje vaše podatke.

Če želite uživati ​​v teh ugodnostih, se morate naročiti na načrt moči za 50 dolarjev na mesec, ki se letno zaračuna. Zagotavlja 500 GB prostora za varnostno kopijo in lahko varnostno kopirate en strežnik in 25 računalnikov. Načrt Ultimate vam daje enako količino prostora, vendar vam omogoča varnostno kopiranje neomejenih strežnikov in 25 računalnikov za 83 dolarjev na mesec.

Končne misli

Varnostno kopiranje podatkov v Kanadi je dobra taktika, če želite izkoristiti njene zakone o varstvu zasebnosti, vendar ponudnikov varnostnih kopij v oblaku primanjkuje. Prisiljeni smo iskati storitve v ZDA, vendar smo poskrbeli, da nudijo strogo varnost in zaščito zasebnosti.

IDrive je naš najboljši izbor zaradi konkurenčnih cen, zasebnega šifriranja in hitre povezave. Če želite storitev, ki je hitrejša, vendar ni tako poceni, izberite Acronis True Image. Za tiste, ki potrebujejo veliko rezervnega prostora, bosta ustrezni zadnji dve storitvi na seznamu.

Kaj menite o našem seznamu? Ali živite v Kanadi in uporabljate drugačno storitev za varnostno kopiranje, kot smo jo predstavili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map