Kako varnostno kopirati WordPress v Dropbox

Vsi se resnično zavedamo pomena rednih varnostnih kopij. Tam ni veliko ljudi, ki so pametni za tehnologijo, ki bi lahko iskreno rekli, da nikoli niso nepričakovano izgubili podatkov. Toda ali naredimo toliko, kot bi lahko, da podkrepimo svoje delo? In če predpostavljate, da uporabljate WordPress, lahko iskreno rečete, da imate dostop do nedavne popolne varnostne kopije vašega spletnega dnevnika?  


Vsebina je naložba, vendar mnogi blogi WordPressa sploh niso varnostno kopirani, zato so široko odprti za izgubo podatkov zaradi kramp, ranljivosti in napak v gostiteljski družbi. Kar zadeva varnostno kopiranje, bi lahko bili mnogi bolj pridni, a urejanje varnostnih kopij zahteva čas.

Zahvaljujoč oblačnim orodjem, kot je Dropbox, in številnim pametnim storitvam in vtičnikom je ustvarjanje varnostnih kopij WordPressa dejansko lahko preprosto in preprosto. Lahko uporabite prostor za shranjevanje v oblaku, ki je poceni in obilno, in se priključite na storitve, ki jih že uporabljate za popolno udobje.

V tem članku bomo predstavili možnosti za varnostno kopiranje v oblaku za WordPress, s poudarkom na Dropboxu.

Prednosti varnostne kopije v oblaku WordPress

WordPress je mogoče varnostno kopirati na različne načine. Varnostno kopirajte lahko prek FTP, prenesite kopijo baze podatkov prek phpMyAdmin ali pa vam pošljete varnostne kopije po e-pošti. Zakaj torej uporabljati oblak? Prvič, cena. Dropbox ponuja 2 GB brezplačno, zato je cenovno ugoden način pridobitve zdravega prostora za shranjevanje v oblaku.

Drugič, dostopnost. Do vašega Dropbox računa je enostavno dostopati, tako da lahko nadzirate varnostne kopije, ko so ustvarjene. Tretjič. udobje. Če namestite namizno aplikacijo ali mobilne aplikacije, lahko hitro in priročno dostopate do datotek za varnostno kopiranje programa WordPress s praktično katerega koli mesta.

Ob predpostavki, da ste pritisnjeni na čas (in niste posebej prepričani v delo s Cron), oblak ponuja popolno varnostno kopijo za vaše datoteke WordPress. Še pomembneje je, da ga je enostavno nastaviti in preprosto upravljati. Torej, ko so vzpostavljene prednosti varnostne kopije v oblaku, si poglejmo, kako nameravate varnostno kopirati vsebino.

Anatomija WordPressa

Preden si ogledamo rešitve za varnostno kopiranje WordPress, se hitro spomnimo, kaj moramo varnostno kopirati. WordPress ima dve komponenti: bazo podatkov MySQL in datoteke na vašem FTP strežniku. Idealna rešitev za varnostno kopiranje bi nam morala dati možnost varnostne kopije baze podatkov, datotek ali obojega. 

Kaj bi morali varnostno kopirati z WordPressom

Varnostno kopiranje podmnožice datotek bi bilo lahko cenejše, če je prostor za shranjevanje v oblaku vrhunski. Konec koncev ni treba varnostno kopirati vsake datoteke v imeniku WordPress. Vaša prednostna naloga naj bo imenik wp-content, kjer je shranjena večina vaših vsebin po meri.

Poleg tega je dobro, da varnostno kopirate datoteko .htaccess, saj bodo pravila verjetno edinstvena za vaše spletno mesto in jih je težko natančno ustvariti, če bi bili poškodovani. Morda bomo iskali rešitev, ki ponuja postopne varnostne kopije, da prihranite prostor v našem imeniku za shranjevanje v oblaku. Vse rešitve, ki smo si jih ogledali, so ocenjeni po teh treh dejavnikih.

WordPress rešitve za varnostno kopiranje v oblaku

Torej, glede na specifike, si oglejmo nekaj vtičnikov, ki jih lahko uporabimo za varnostno kopiranje WordPress v oblaku.

1. Varnostno kopiranje WordPress-a v Dropbox

Vtičnik WordPress Backup to Dropbox je daleč najbolj znan vtičnik za varnostno kopiranje v oblaku za platformo; njegovo SEO prijazno ime zagotovo pomaga pritegniti dodatno zanimanje. WordPress Backup to Dropbox ima tristopenjski postopek namestitve, ki ga podpirata celovita podpora in zelo dobro spletno mesto.

2. BackWPup

BackWPup je dobro cenjen rezervni vtičnik WordPress, ki lahko pošlje varnostne kopije desno na Dropbox, Amazon S3, Azure, RackSpace Cloud, SugarSync, e-pošto ali na FTP strežnik. Tako je to bolj prilagodljiva alternativa za uporabnike, ki bodo morda želeli začeti s FTP in se pozneje premakniti v oblak.

Obstajata dve različici – Free in Pro – glavna razlika je podpora v ponudbi. Orodja zbirke podatkov (popravilo, optimizacija itd.) So lep dotik. 

3. Časovni stroj WP

Gostovanje WPEngine vs prometa na planetih prometa - čas nalaganja strani

Podobno kot BackWPup, WP Time Machine svoj blog WordPress arhivira na Dropbox, Amazon S3 ali na FTP račun. Varnostno kopira samo imenik wp-vsebine in datoteko .htaccess; to ni nujno prekinitev pogodbe in vaše datoteke varnostnih kopij bodo manjše, vendar je vredno opozoriti, samo v primeru, ko pričakujete popolno varnostno kopijo.

4. UpdraftPlus

Vtičnik UpdraftPlus ustvarja varnostno kopijo do Dropboxa, Amazon S3, Google Drive in številnih drugih ciljev; Pogon je še posebej zanimiv, saj je prostor za shranjevanje zelo dostopen (Google Drive ponuja 15 GB brezplačno). Zelo nam je všeč selitveno orodje spletnega mesta. Obstaja vrhunska različica vtičnika z dodatnimi funkcijami in boljšo podporo.

Alternativa za Dropbox Backup

Niste prepričani? Obstaja nekaj alternativnih načinov za varnostno kopiranje WordPressa v oblaku: VaultPress je lastna rešitev podjetja Automattic: to je vtičnik s spremljajočo storitvijo za shranjevanje v oblaku. Za komponento za shranjevanje obstaja mesečna pristojbina.

Alternativa Dropboxu

ManageWP in InfiniteWP sta dobro zaokrožen sistem upravljanja WordPress, namenjen spletnim skrbnikom z več mest. Če imate na voljo veliko vsebine za varnostno kopiranje, boste uživali v priročniku več varnostnih kopij WordPress Dropbox z ene skrbniške plošče.

Opomba: varnostno kopiranje na Dropbox ni vključeno v osnovno ceno pri InfiniteWP; morali boste kupiti dva dodatna plačana modula. ManageWP ponuja kot del svoje osnovne storitve.

Zaključek

Vaša idealna rešitev za varnostno kopiranje WordPress se bo razlikovala odvisno od vašega najljubšega orodja v oblaku, prostora za shranjevanje in časa, ki ga morate vložiti.

WordPress Backup to Dropbox in BackWPup sta solidni in dobro cenjeni rešitvi. Za popolno uporabo lahko Dropbox v celoti preskočite in namesto tega plačate storitev v oblaku VaultPress. Uživajte v nadaljnjem branju z: Kako narediti varnostno kopijo spletnega dnevnika WordPress ali spletnega mesta

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map