Kako ustvariti recept IFTTT za varnostno kopiranje Instagram fotografij v SkyDrive

Instagram, ki sta ga ustanovila Kevin Systrom in Mike Kreiger, je spomladi 2012. prešel v arzenal Facebooka za milijardo dolarjev. Postajal je tekmec na področju delitve fotografij, preden ga je Facebook kupil in pretvoril v samostojno aplikacijo za fotografije. Fotografije in videoposnetke lahko fotografirate s svojim priljubljenim mobilnim telefonom in uporabljate digitalne filtre, preden jih delite na družabnih spletnih mestih, kot so Facebook, Tumblr, Twitter in Flickr.


Tako kot druge priljubljene aplikacije je tudi ta brezplačna. Lahko ga prenesete iz Applove App Store ali Googlovega Googla Play. Toda z osebnimi računalniki, ki se dotikajo milijarde mark, ali ni aplikacije za namizne uporabnike? Da, v obliki Pixsta.

Instagram je do aprila 2012 dosegel 100 milijonov aktivnih uporabnikov in ga aktivno podpira internetna skupnost. Gre za preprosto spletno deljenje fotografij, skupno rabo videoposnetkov in storitev družabnih omrežij, ki jih lahko uporabijo orodja za mikro bloganje, kot je Twitter, v svojo korist. Pred kratkim je Twitter posodobil, da je slike vključil v svoje vire. Za to je bila izdana posodobitev za Android, ki v ospredje prinaša več orodij za urejanje fotografij.

Ko pa na svoje najljubše fotografije ali videoposnetke uporabite digitalne filtre, kaj pa njihovo shranjevanje? Zagotovo potrebujete varnostno kopijo, tako da lahko pozneje s spremembami in spremembami enostavno ravnate. Za to potrebujete storitev v oblaku, kot je OneDrive, kjer bo enostavno sinhronizirati posodobitve na fotografije ali videoposnetke.

Najboljša značilnost te varnostne kopije v oblaku je brezplačna shramba, ki je na voljo, ko se pridružite kot uporabnik Microsoftove skupnosti.

Ko se prijavite, takoj dobite 5 GB prostora za shranjevanje. S svojimi izvedljivimi načrti nadgradnje lahko preprosto dodate dodaten prostor v oblaku. Zdaj ne morem samodejno varnostno kopirati fotografij in videoposnetkov na Instagramu v OneDrive? Ne, vsaj neposredno ne. Obstaja pa neposredna možnost: posredno morate uporabljati storitev, imenovano IFTTT.

Kaj je IFTTT?

Če je storitev This then That (IFTTT) razvil Linden Tibbets in jo začela izvajati leta 2010. S tem lahko združite več pomembnih platform, kot so Dropbox, Evernote, Gmail, Facebook, Feedly, v eno in jim omogočite skupno delovanje. Po prijavi v IFTTT lahko ustvarite »Recepte«. Z enim takšnih “receptov” lahko nedosegljive opravite s Instagram fotografijami. Recepti IFTTT vključujejo dve spletni aplikaciji, eno za uporabo kot sprožilec in drugo za izvedbo dejanja.

Najboljši del te storitve je, da je brezplačna. Vsak dan se doda tudi več ton aplikacij, ki jih lahko nastavite tako, da sprožijo in izvedejo dejanje. Takšne spletne aplikacije vključujejo Instagram in OneDrive.

Kako uporabljati IFTTT?

Ker so osnovna ideja storitve IFTTT recepti, morate najprej obiskati matično spletno mesto IFTTT.com in ustvariti račun. Po tem morate na ta račun povezati nekaj “kanalov”. V IFTTT besedah ​​je “kanal” druga beseda za spletno storitev ali drugo dejanje. IFTTT trenutno podpira 79 kanalov.

Nekatere med njimi vključujejo 500px, Buffer, Campfire, Craigslist, Delicious, Feed, Google Drive in številne druge. Nekateri kanali se samodejno aktivirajo, pri večini drugih pa jih morate osebno aktivirati.

Zgornja plošča na nadzorni plošči IFTTT
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Po tem morate ustvariti recept ali uporabiti katerega koli od obstoječih.

Kako aktivirati OneDrive kanal?

Na primer, aktiviral sem kanal OneDrive, da bi podprl varnostno kopijo fotografij na Instagramu. Za to morate samo klikniti zavihek »Kanali« na vrhu nadzorne plošče IFTTT. Nato je prikazano število aktiviranih kanalov za vas. Vsi “ne aktivirani” kanali so zatemnjeni in so razporejeni po abecedi.

Ko kliknete »deaktiviran« kanal, se bo preusmeril na naslednjo stran. Nato morate klikniti gumb »Aktiviraj«. Nato boste morali vnesti Microsoftove poverilnice, če je njegov OneDrive kanal. Sprejeti morate tudi nekaj dovoljenj za aktiviranje tega kanala. Ko je aktivirano, bo videti nekako tako.   

Aktivacija SkyDrive kanala
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Zdaj boste imeli dostop do nekaterih priljubljenih receptov, ki so priloženi temu kanalu.

priljubljen skupni recept integracije instagrama in skydrive-a
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Kako samodejno varnostno kopirati Instagram fotografije v OneDrive?

Za izvedbo tega dejanja lahko uporabite enega od skupnih receptov ali ustvarite novega. Kot je navedeno na spletni strani CNET, lahko sledite ustreznim korakom:

 • Prijavite se z brezplačnim računom na spletnem mestu IFTTT in na vrhu kliknite »Ustvari«
 • Zdaj bi morali videti povezavo “Ustvari recept” in pod to besedo “če je resnično”. V njem je “to” povezava v modri barvi. To morate klikniti
 • Izbrati morate prožilec. Tu boste izbrali “Instagram”
 • Potem ga morate aktivirati, če tega še niste storili
 • Za to morate imeti Instagram račun. Če ste uporabnik mobilne telefonije, lahko preprosto registrirate brezplačen račun
 • Zdaj morate izbrati sprožilec. To bo “Vsaka nova fotografija vas”
 • Kliknite na gumb “Ustvari sprožilec”
 • Zdaj kliknite modro povezavo “to” 
 • Zdaj morate izbrati akcijski kanal. To bo vaš OneDrive
 • Izbrati morate akcijo. Kot svoje dejanje izberite »Dodaj datoteko iz URL-ja«. Zdaj bo prikazano nekaj dejanj, ki jih lahko pustite kot privzete
 • Kliknite modri gumb “Ustvari dejanje”
 • Zdaj je kratek opis vašega recepta omenjen v naslednjem koraku. Zdaj kliknite modri gumb “Ustvari recept”, da shranite svoj novi recept

Izberite Trigger Channel v IFTTT
© Z dovoljenjem za IFTTT

Vsaka nova fotografija vas - sprožilec
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Izpolnite polja sprožilcev
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Skydrive je tukaj Akcijski kanal
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Dodajte datoteko iz URL-ja
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Delovna polja za datoteko z URL-ja
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Ustvari recept je končan
© Objavljeno z dovoljenjem IFTTT

Zaključek

Zdaj bi morali ta recept videti kot enega od vaših osebnih receptov. Ta recept bo vsakih 15 minut v vašem računu na Instagramu preverjal nove fotografije in jih shranil na vaš račun OneDrive. Majhna opomba v zvezi s tem. Ta majhna prepletena spletna storitev bo ustvarila varnostno kopijo samo novih fotografij in ne starih.

Prav tako lahko kadar koli izklopite recept, če ne želite, da je vaš račun OneDrive poln. Največja velikost datoteke, ki jo je mogoče varnostno kopirati, je največ 30 MB. Recept lahko tudi ročno preverite v katerem koli trenutku. Ta recept lahko delite tudi s prijatelji ali sorodniki s pomočjo storitve IFTTT. Končno lahko tudi uredite, izbrišete ali si ogledate dnevnik tega recepta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map