IDrive vs Backblaze: dva različna pristopa k spletnemu varnostnemu kopiranju

IDrive in Backblaze. Ali lahko obstajata še dva različna pristopa k spletnemu varnostnemu kopiranju? IDrive vam daje terabajt za varnostno kopiranje neomejenih naprav. Backblaze vam omogoča varnostno kopiranje neomejenih podatkov za eno napravo. Eno je polno uporabniških možnosti, drugo pa vas razreši, da morate sploh veliko razmišljati.


V tem pregledu vas bom v tem pregledu popeljal skozi osnove obeh služb, ko bom preučil, kako vsaka od njih opravi nalogo varovanja podatkov v 21. stoletju. V obravnavi: varnostne kopije, cene, hitrost, varnost in podpora strankam.

Komaj čakam, da ugotovim, kdo prihaja na vrh? Občudujem vaše pomanjkanje potrpljenja, zato je tu kratka različica:

To je Backblaze. Verjetno; no, odvisno, res.

Spoznaj svoje podatke

Ok, torej tukaj je stvar. Iskanje prave spletne rešitve za varnostno kopiranje ni tako preprosto kot izbiranje tiste z najbolj ocenjenimi petimi zvezdicami. Gre za iskanje rešitve, ki najbolje ustreza vašim specifičnim potrebam po podatkih.

Večina rezervnih storitev vas ne zaveže k dolgoročni obveznosti. Ampak tega v resnici ne potrebujejo. Začetni postopek varnostne kopije je tako mukotrpno počasen, da nihče v resnici ne želi več kot enkrat, če jim ni treba.

Torej, smiselno je, da to najprej pravilno uredite in to storite, morate pogledati, koliko podatkov zdaj pakirate in razmislite, koliko jih boste potrebovali v naslednjih nekaj letih.

Kar pa zadeva, ne potrebujem tone prostora. Večinoma hranim kartoteke različnih projektov, na katerih sem delal, nekaj filmov in zbirko fotografij s potovanj. Govorimo o 100 GB, vrhovih.

Toda drugi uporabniki, zlasti tisti, ki ste v HD video posnetkih ali vodijo majhno podjetje, bodo želeli razmišljati večje. Mogoče veliko večje.

Tu je kratek pregled primerjave štirih najboljših spletnih varnostnih kopij.

StoritevMesečna cenaSkladiščenje
Karbonit5 USDNeomejeno
Backblaze5 USDNeomejeno
CrashPlan6 USDNeomejeno
Jaz vozim4,34 USD1TB

Ena od teh stvari ni podobna drugi. Toda kot bomo ugotovili, dodelitev prostora za shranjevanje in podpora za več naprav niso edini dejavniki.

Bojni krogi

IDrive ali Backblaze. Backblaze ali IDrive. Katera spletna storitev je prava izbira za vas?

V štirih krogih točke in kontrapunkta bom obravnaval različne vidike in elemente, povezane z nekaterim zgornjim kontekstom, da vam bom pomagal pri izbiri, s katero ne morete živeti, ampak živeti srečno. Spodaj najdete tudi video preglede obeh storitev.

Pregled povratnih plamenov

IDrive pregled

1

Načrti, cene in platforme

Začnimo z očitnim: kateri vam prinaša tisti neizprosni zalogaj?

Jaz vozim

Verjetno najbolj prepričljiv vidik strukture cenovnega načrta IDrive je ta, da je en račun mogoče uporabljati v neomejenih napravah, kar je redko pri spletni storitvi varnostnih kopij.

To je še posebej super, če menite, da IDrive deluje s PC in Mac, vendar tudi iPhone, iPad in Android naprave. IDrive je mogoče nastaviti tudi za varnostno kopiranje računov v družbenih medijih, vključno s Facebookom, Twitterjem in Instagramom.

Poslovni uporabniki dobijo še več podprtih platform, do katerih bom prišel v trenutku.

Naročniki potencialnih IDrive lahko storitev spoznajo tako, da si ogledajo njihovo brezplačno različico. Brezplačna različica pa res ni odlična za varnostno kopiranje, saj je omejena na 5 GB in večina uporabnikov potrebuje veliko več prostora kot tista, da si ogledajo trdi disk.

Vendar dobite dodatnih 5 GB ločenega pomnilnika za sinhronizacijo; to velja za vse načrte IDrive v resnici (tj. rezervni načrt za 1 TB vam daje tudi 1 TB shranjevanja v sinhronizaciji). To je nekaj, kar resnično pomaga, da izstopa iz konkurence.

Za tiste, ki se odločijo nadaljevati s naročnino, IDrive ponuja dva osebna načrta in nekaj tistih, ki so namenjeni podjetjem.

Popust za prvo leto lahko podaljšate s prijavo za dve leti vnaprej.

Backblaze

Backblaze nima brezplačne različice, vendar ponuja 15-dnevno brezplačno preskusno različico.

V zvezi s naročnino Backblaze ponuja uporabniške načrte, oblikovane tako za osebno kot poslovno uporabo, vendar so na splošno namenjeni varnostni kopiji ene naprave.

Lahko se postavi tudi ločen načrt za shranjevanje v oblaku B2. Ta storitev je ceno na gigabajt (trenutno .005 USD / GB / mesec), da bi bila lahko prilagodljiva. Čeprav ga lahko kdo uporablja za shranjevanje podatkov v oblaku, se zdi, da je bolj usmerjen v razvijalce, ki iščejo poceni oblačno platformo, na kateri bi lahko gradili aplikacije. Vadnice za API so vključene.

Končna opomba: medtem ko Backblaze trenutno ne podpira varnostne kopije za mobilne naprave, lahko dostopate do vsebine, ki ste jo shranili v oblak Backblaze, iz svojega iOS ali Android telefona prek mobilne aplikacije in delite z njo..

Okrogla ena misel

Težko je predlagati strukturo cen IDrive, če je boljša od Backblaze-jeve ali obratno. Backblaze vam z ene strani ponuja neomejeno prostora za varnostno kopiranje le za 5 USD na mesec, IDrive pa 1TB ali 5,79 USD na mesec.

Vendar pa ni tako preprosto, ker je račun Backblaze omejen na eno napravo, medtem ko je IDrive mogoče uporabljati z neomejenimi napravami in podpira več platform, vključno z mobilnimi napravami in računi socialnih medijev.

Kar se mene tiče, 1TB mi ustreza in všeč mi je, da lahko varnostno kopiram več naprav, ne da bi morali plačevati dodatne licence, zato izberem IDrive. Če pa bi bil ljubitelj fotoreporterja ali YouTuba, bi si verjetno želel Backblaze in njegovo neomejeno shranjevanje.

Medtem, če ste poslovni uporabnik, ki želi varnostno kopirati strežnike ali baze podatkov, boste verjetno želeli izbrati poslovni načrt IDrive, tako drag, kot so. Če ste razvijalec, ki želi sestaviti aplikacijo, integrirano z oblakom, je Backblaze boljša možnost.

Krog: Načrti, cene in platforme Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip backblaze
Logotip IDrive

2

Varnostne kopije

Katere možnosti so na voljo za uporabnike obeh storitev in kako se zlagajo?

Jaz vozim

Ob prvotni namestitvi IDrive-ja bo namizna aplikacija podala nekaj priporočil glede varnostne kopije. Vendar morate večinoma iti skozi in izbrati mape in datoteke, ki jih želite shraniti.

Ko se postopek varnostne kopije zažene, IDrive podpira tako neprekinjeno varnostno kopiranje kot načrtovano varnostno kopiranje.

Nenehno varnostno kopiranje ni privzeto, zato ga boste morali vklopiti z navigacijo do nastavitev namiznega vmesnika. Od tam lahko neprekinjeno varnostno kopiranje nastavite na:

 • V realnem času
 • 10 minut
 • 30 minut
 • 60 minut

IDrive bo samodejno varnostno kopiral datoteke v velikosti do 500 MB, tako da če delate na veliki pomembni datoteki (kot je video), boste to želeli ročno obdelati.

Medtem se med načrtovanim obdobjem varnostne kopije izvaja popolno skeniranje in varnostno kopiranje. Začetni in končni čas lahko nastavite, ko je to, tako da obiščete zavihek »planer«.

Eden najboljših vidikov orodja IDrive je, da ga lahko uporabite za istočasno upravljanje varnostnih kopij na zunanji pogon. To pomaga, saj z istim orodjem za spletno in lokalno shranjevanje ni treba porabiti časa, da bi se sklicevali na to, katere mape in datoteke so označene za varnostno kopiranje.

IDrive skupaj z vašim običajnim varnostnim prostorom vključuje ločeno vedro za “sinhronizacijo”. Sinhronizacija je vedno v realnem času (ali čim bližje dejanskemu času) in vam omogoča, da je enaka vsebina na voljo v vsej vaši napravi (na primer raziskovalni članek ali poslovna predstavitev).

Vse datoteke, shranjene v varnostnem kopiranju ali sinhronizaciji, se lahko delijo tudi v socialnih medijih ali po e-pošti.

Kar zadeva različico, IDrive obdrži 10 najnovejših različic katere koli datoteke, shranjene v varnostnem kopiranju ali sinhronizaciji. Medtem izbrisani predmeti hranijo 30 dni.

Backblaze

Varnostno kopiranje z Backblaze je približno tako preprosto, kot se vam zdi – v resnici storitev za vas vzame večino dela s samodejnim iskanjem in varnostno kopijo tistih datotek, za katere menite, da jih želite. To vključuje fotografije, videoposnetke, glasbo, dokumente in podatke.

To je dobro, saj morate na splošno s storitvami za varnostno kopiranje sami upravljati ta postopek tako, da izberete datoteke in mape, ki jih želite obdržati. To vam lahko hitro uide iz rok, kar omogoča enostavno zamuditev pomembne vsebine.

Čeprav imate Backblaze neomejeno prostora za shranjevanje, da bi omejili krčenje pasovne širine, nekaterih vrst datotek ni samodejno varnostno kopirano. To vključuje datoteke OS, začasne internetne datoteke in podobno.

Če želite, lahko spremenite, katere vrste datotek so izključene iz varnostne kopije, tako da kliknete gumb Nastavitve in odprete zavihek »izključitve« okna, ki se odpre.

Kadar so varnostno kopirane podatke, lahko izberete neprekinjeno varnostno kopiranje, določite dnevni urnik ali ustvarite varnostno kopijo samo takrat, ko storitvi sporočite storitev (s klikom na »varnostno kopijo zdaj«).

Glede tega je Backblaze nekaj nenavadnega, saj večina spletnih varnostnih kopij omogoča vklop neprekinjene varnostne kopije in nastavitev načrtovane varnostne kopije hkrati. Večina storitev pa omejuje tudi velikost datotek, ki jih je mogoče stalno posodabljati (na primer IDrive je omejen na 500 MB).

Rezervni razporejevalnik je približno tako preprost za uporabo. Preprosto kliknite gumb »nastavitve« in pojdite na zavihek »razpored« okna, ki se pojavi.

Poleg varnostnega kopiranja računalniškega pogona lahko varnostno kopirate tudi zunanje pogone, povezane z USB ali firewire. Pomembno pri tem je, da shranjeni podatki samodejno izbrišejo, če teh pogonov ne povežete vsaj enkrat na 30 dni..

Mnoge druge storitve vam omogočajo tudi uporabo vmesnika za upravljanje zunanjega pomnilnika; Backblaze ne.

Backblaze podpira različico datotek, vendar le do 30 dni (druge neomejene varnostne storitve, kot je CrashPlan, vam omogočajo, da neomejene različice hranite v nedogled). Izbrisane datoteke se lahko povrnejo tudi 30 dni.

Okrogla dva razmišljanja

Na splošno je postopek varnostne kopije Backblaze veliko bolj preprost za upravljanje kot pri IDrive-ju in je predvsem zahvaljujoč neomejenemu shranjevanju. Ker vam ni treba skrbeti, da vam bo z Backblaze zmanjkalo prostora, lahko varnostno kopirate karkoli želite, kar pomeni, da lahko pustite aplikacijo, da požene, samodejno varnostno kopiranje datotek glede na vrsto.

Po drugi strani pa ima IDrive omejevalni 1TB prostora veliko bolj smiselno, da uporabnik izbere in izbere, katere mape želi shraniti.

Kljub temu mi je všeč, da vam IDrive omogoča upravljanje zunanjega, lokalnega varnostnega diska iz iste aplikacije. Vendar, ko razmislite, je dejstvo, da tega ne morete storiti z Backblaze nekako smiselno. Lokalni pogoni so omejeni v prostoru, zato bi uporaba iste filozofije “zgrabi vse”, ki jo uporablja Backblaze, precej hitro povzročila težave.

IDrive ima morda sinhronizacijo, vendar menim, da je Backblaze na splošno neverjetno delo, če izkoristi svojo neomejeno dodelitev za ustvarjanje razveseljivo preproste varnostne izkušnje.

Okrogla: Varnostne kopije Funkcije točke za backblaze

Logotip backblaze
Logotip IDrive

3

Hitrost varnostne kopije

Kateri od naših dveh kandidatov je najhitrejši pri varnostni kopiji podatkov?

Jaz vozim

V skupnosti za varnostno kopiranje je IDrive cenjen zaradi hitrega prenosa in prenosa in lastne izkušnje potrjujejo njegov ugled.

Ker pa so začetne varnostne kopije in obnovitve v celotnem sistemu bolečina, ne glede na to, kako hitro sta hitrost prenosa in prenosa, IDrive naredi nekaj edinstvenega: ponudijo storitev, imenovano IDrive Express.

S to storitvijo vam IDrive pošlje na trdi disk do 3 TB prostora. Naložite svoje podatke in jih pošljete nazaj. IDrive nato prenese na svoje strežnike za shranjevanje pod vaš račun. Ponovno vam bodo poslali tudi pogon s svojimi podatki na njem. Tako prihranimo na tone časa (potencialno tudi tedne). IDrive Express je kot bonus popolnoma brezplačen.

IDrive izvaja tudi postopne nalaganja datotek, nalagajo le spremenjene dele datotek, da pospešijo stvari.

Poleg tega lahko prek vmesnika IDrive hitro prestavite hitrost prenosa in prenosa, če ugotovite, da so sistemski viri vezani ali če želite pospešiti postopek varnostnega kopiranja.

Gumb deluje kot drsnik in omogoča nastavitev hitrosti prenosa podatkov od koder koli od enega do 100 odstotkov.

Backblaze

Kot vsak postopek izdelave varnostnih kopij bo tudi začetni postopek z Backblaze trajal nekaj časa. Dejstvo je, da Backblaze pobira vse datoteke glede na vrsto, za razliko od datotek, ki jih izbere uporabnik, bo verjetno trajalo dlje od povprečja (ker shranjujete več).

Backblaze ne zagotavlja storitve varnostne kopije po pošti, ki bi pospešila postopek, vendar vam omogočajo obnovitev po pošti. Način delovanja je, da od njih kupite bliskovni pogon USB (99 dolarjev) ali trdi disk USB (do 4TB za 189 dolarjev) in vam ga pošljejo s svojimi podatki. Potem, če ga pošljete nazaj v roku 30 dni, vam povrnejo stroške.

Po začetnem varnostnem kopiranju bodo poznejše varnostne kopije potekale dokaj gladko, zahvaljujoč se postopnemu varnostnemu kopiranju. Backblaze razbije datoteke, večje od 30 MB, na 10MB koščke, ki jih je treba naložiti. Če je bila sprememba datoteke narejena na sredini, nato pa se kos, ki vsebuje ta kos, in vsak kos po njem se ponovno naloži..

Za upravljanje sistemskih virov vam Backblaze omogoča hitrost prenosa in nalaganja.

Po izbiri “ročno” lahko z drsnikom nastavite na “hitrejša omrežja” ali “hitrejše varnostne kopije.” S premikanjem v desno sem lahko v domačem wifi omrežju povečal hitrost varnostne kopije na 40 GB na dan (to se bo seveda razlikovalo glede na vašo hitrost interneta).

Okrogle tri misli

Obe službi opravljata precej lepo delo s hitrostjo, kar je velika sestavina, zakaj sta oba tako priljubljena.

Največja razlika v vsakodnevnih varnostnih postopkih je postopno varnostno kopiranje in sposobnost dušenja. Obe službi sta zajeti. Pravzaprav mislim, da je Backblaze nekoliko hitrejši, čeprav me zanima, ali ni tako, ker uporablja 128-bitno šifriranje, medtem ko IDrive uporablja 256-bitno (glej četrti krog, naslednji).

Kakor koli že, ni dovolj, da bi Backblaze postavili velik rob, saj to le ni tako opazno vpliva.

Bolj odmevno se mi zdi, da IDrive s svojo brezplačno storitvijo IDrive Express pomaga pospešiti tako prvotno varnostno kopiranje kot tudi popolno obnovitev. IDrive Express vam lahko dobesedno prihrani tedne časa za obdelavo podatkov in to je velika zmaga.

Okrog: Backup Speed ​​Point za IDrive

Logotip backblaze
Logotip IDrive

4

Varnost

Nenazadnje, kako varni sta ti dve storitvi?

Jaz vozim

IDrive uporablja 256-bitno šifriranje podatkov AES za zaščito vaših podatkov v mirovanju na njihovih strežnikih, zaščitenih z RAID. Vsi preneseni podatki, vključno s poverilnimi podatki za prijavo, so še naprej s šifriranjem SSL med prevozom.

Ko nastavite svoj račun, IDrive za vas zagotovi 2048-bitni RSA šifrirni ključ, ki ga obdržijo. Če pa imate raje lokalno / ničelno šifriranje znanja, lahko nastavite svoj ključ, ki ga boste poznali samo vi.

Beseda opozorilo, edini način, da spremenite šifrirni ključ z ničelnim znanjem, je ponastaviti račun, ki trajno izbriše vse vaše datoteke in mape, kar pomeni, da boste morali znova začeti postopek začetnega varnostnega kopiranja..

Funkcije skupne rabe IDrive lahko uporabljajo samo uporabniki, ki uporabljajo privzeto šifriranje.

Ne glede na to, ali greste s privzetim ključem ali nastavite svojega, se vse šifriranje izvede v računalniku pred prenosom.

Nisem našel nobenih informacij o tem, ali se vsebina, ki se obnavlja, dešifrira pred pošiljanjem nazaj. Predvideval bi, da je to za uporabnike, ki uporabljajo privzeti ključ in verjetno ne za uporabnike, ki so nastavili svoj ključ.

IDrive občasno zahteva dvofaktorno preverjanje pristnosti od svojih uporabnikov, vendar te storitve ni mogoče vsiliti, kar je zgrešeno.

Backblaze

Na splošno se podatki šifrirajo s pomočjo 2048-bitnega RSA ključa, ki ga Backblaze zadrži za vas. Vse kar morate storiti je, da navedete svoj e-poštni naslov in geslo.

Ker pa lahko gesla uganite ali ukradete, za tiste, ki raje dvofaktorsko preverjanje pristnosti, Backblaze ponuja tudi dvofaktorno identifikacijo v obliki šestmestne kode, ki vam jo med prijavo pošljete na telefon.

Eden najboljših atributov Backblaze pa je, da vam omogoča dodaten sloj varnosti, tako da vaš šifrirni ključ postane resnično zaseben. V tem primeru poznate le ključ, kar pomeni, da nihče, niti zaposleni v podjetju Backblaze, ne more brati vaših podatkov razen vas.

V vseh primerih se podatki, ki se pošiljajo v Backblaze, najprej vnamejo v vaš računalnik z uporabo 128-bitne AES šifriranja, preden se pošljejo prek povezave SSL v podatkovni center Backblaze, kjer ostanejo šifrirani.

Za obnovitve se podatki na varnih strežnikih Backblaze dešifrirajo, nato pa jih prek SSL pošljejo v vaš računalnik. Z dešifriranjem strežnikov Backblaze lahko do svoje vsebine dostopate prek brskalnika, ne da bi morali namestiti aplikacijo.

V primeru obnovitve s ključem z ničelnim znanjem se podatki še vedno obnovijo v oblaku, preden vam jih pošljemo. Svoje geslo morate vnesti na varno spletno mesto Backblaze, da ga boste lahko uporabili za dešifriranje vašega zasebnega ključa, ki se nato uporablja za dešifriranje vaših podatkov. Backblaze pravi, da ta gesla ni shranjena, vendar je nekaj, kar se morate zavedati.

Backblaze stranski bonus pomaga uporabnikom varovati svoj osebni računalnik z možnostjo »poišči moj računalnik«. Funkcije vključujejo:

 • pregled vsebine, naložene v zadnjih 24 urah
 • preverjanje, kateri ponudnik internetnih storitev se uporablja
 • sposobnost preslikave lokacije računalnika

Zemljevid zemljevidov je bil precej na mestu.

Pregled četrtega kroga

Obe storitvi opravljata lepo delo pri varovanju podatkov uporabnikov, predvsem zaradi dejstva, da obe ponujata možnost nastavitve lastnega šifrirnega ključa. Večina spletnih varnostnih kopij ne ponuja te izbire.

Verjetno najbolj opazna razlika med obema je, da IDrive svoje podatke šifrira z 256-bitnim AES-om, medtem ko Backblaze uporablja 128-bitni AES. Vendar je treba opozoriti, da bi potrebovalo nekaj milijard let, da bi najhitrejši superračunalnik na svetu zlomil 128-bitno šifriranje, tako da… bodo vaši podatki verjetno v obeh primerih v redu..

Zame je pravi izklopnik, da se uporabniki Backblaze lahko odločijo za dvofaktorno avtentikacijo, medtem ko IDrive to zahteva le v določenih primerih.

Okrogla: Varnostna točka za zadnjo osvetlitev

Logotip backblaze
Logotip IDrive

5

Razsodba

IDrive uporabljam kot svojo rezervno storitev. To je predvsem zato, ker me je takoj pritegnilo dejstvo, da ponuja varnostno kopijo za toliko naprav, kot si želim. Poleg tega poleg spletne varnostne kopije uporabljam tudi zunanji rezervni pogon in lepa lastnost je upravljanje obeh v tandemu iz vmesnika IDrive. Če pa bi življenje ponudilo različico, bi se lahko vrnil nazaj in izbral Backblaze.

Enostavnost, ki jo Backblaze prinese v postopek, je praktično umetniško delo. Da vam ni treba skrbeti, katere mape in datoteke so označene za varnostno kopiranje – ali kdaj pomislite na upravljanje prostora. Zame je vredno plačati dve ali tri mesečne naročnine v vrednosti 5 dolarjev.

Zagotovo lahko vidite zagorelo. Potem ko sem o tem veliko razmišljal, menim, da se bo večina uporabnikov zdela Backblaze bolj primerna njihovemu duševnemu miru. Kaj ti je ljubše? Sporočite nam v spodnjih komentarjih, hvala za branje.

Zmagovalec: Backblaze. Običajno.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map