Ko gre za shranjevanje datotek v oblak, na trenutnem trgu tega ni, kot je splošna rešitev. Vedno boste morali uporabiti več kot eno storitev, če želite imeti najboljše iz vseh svetov.


Primer: Google Drive. Medtem ko je eno od dveh ali treh najboljših orodij za sodelovanje v oblaku, ki so jih kdaj ustvarili, ima Google Drive veliko pomanjkljivosti, kar zadeva varnost in zmogljivosti, zaradi katerih ga morate povezati z drugo storitvijo, če ne želite, da bi bili vaši podatki ranljivi.

Eden najboljših spremljevalcev storitve Google Drive, ki ga je Cloudwards.net doslej pregledal, je hibridna storitev za varnostno kopiranje IDrive. Med tem stranskim pregledom bomo ocenili obe storitvi glede na vrsto zmogljivosti, vključno z varnostnim kopiranjem, sinhronizacijo in varnostjo.

Cilj je dokazati, da IDrive, ko gre za varno shranjevanje datotek in popolno zaščito trdega diska, pušča Google Drive v prah.

Splošni pregled Google Drive in IDrive

Google Drive s svojim širokim naborom integriranih aplikacij olajša delo. Večina teh aplikacij vas ne stane nič, kar pa je povezano s tem, da z ustvarjanjem Google računa pridobite 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, ni težko razbrati, zakaj se Google Drive uvršča poleg Dropboxa, ko gre za skupno registrirano uporabnikov.

Drugi vzrok, da se je Google Drive umaknil, je, da se shranjevanje podatkov v oblaku izkaže za res dobro idejo. To pomeni, da vam ni treba skrbeti, da boste izgubili datoteke, če se računalnik zruši ali če naprava izgubi ali ukrade.

Težava pri Googlovem disku je, da varnostno kopiranje trdega diska ne bo tako enostavno, kot bi bilo mogoče, ker vas prisili, da vsebino, ki jo želite shraniti, premaknete v mapo za sinhronizacijo. Spodaj bomo več govorili o tem, kako delujejo mape za sinhronizacijo.

Tu se začnejo uporabljati storitve varnostnega kopiranja v oblaku – drugačne od pomnilnika v oblaku. Te storitve uporabljajo namizna orodja, da bralcem pomagajo izbrati vsebino, ki jo želijo zaščititi, hkrati pa vam omogočajo, da vzdržujete svojo datotečno sistemsko strukturo. Ker ohranjajo to strukturo, so v primeru katastrofe manj moteče, da si povrnejo podatke.

IDrive, ustanovljen leta 2003, si je prislužil mesto ene izmed najljubših storitev varnostne kopije v oblaku zaradi številnih funkcij, ki ga razlikujejo od neposrednih konkurentov, kot so Backblaze, Carbonite in CrashPlan.

Na vrhu seznama je sposobnost IDrive za sinhronizacijo vsebine, ki je bolj storilna funkcija za shranjevanje v oblaku kot varnostno kopiranje. Sinhronizacija vam omogoča, da skačete z ene naprave na drugo in delate na isti vsebini, ne da bi se morali pretirano pogovarjati s pogoni USB.

V bojnih krogih bomo govorili še o sinhronizaciji in številnih drugih funkcijah Google Drive in IDrive, ki bodo na vrsti naslednji.

Google Drive vs. IDrive: Bojni krogi

Medtem ko IDrive nima integriranih aplikacij za produktivnost, njegova sposobnost sinhronizacije vsebine pomeni popoln spremljevalec v oblaku, ki ga lahko uporabljate skupaj s storitvijo Google Drive.

Da bi kar najbolje izkoristili obe storitvi, je potrebno globlje razumevanje, kje vsaka storitev stoji visoko in je v primerjavi z drugo. V štirih krogih poglobljene analize vam bomo pomagali doseči natančno to.

1

Varnostno kopiranje in nadzor različic

Če delate v spletu, je nujno varnostno kopiranje datotek in nalaganje pretekle različice; poglejmo, kako se postavljata naša dva kandidata.

Google Drive

Google Drive je orodje za produktivnost, zgrajeno okoli shranjevanja datotek v oblak. Mnogi ljudje jo uporabljajo tudi za zaščito svojih najpomembnejših datotek. Vendar pa je za shranjevanje datotek na Google Drive potrebno, da jih premaknete v mapo za sinhronizacijo na trdem disku. To pomeni, da datoteke datoteke v napravi ne morete kopirati v oblaku.

Namenska orodja za varnostno kopiranje v oblaku običajno vsebujejo namizno orodje, ki se uporablja za označevanje datotek in map, namesto da vas prisili, da jih vse premikate v eno mapo. Google Drive nima takšnih pripomočkov. Zato je vrednost Google Drive, kot bomo razpravljali v naslednjem krogu, skoraj v celoti produktivnost dela.

Google Drive za podporo takšne produktivnosti vključuje eno zelo dragoceno varnostno kopijo datotek: nadzor nad različicami. Nadzor različic vam omogoča, da razveljavite neželene spremembe in poškodovanje datotek.

Pri izvornih vrstah datotek, ustvarjenih v Google Dokumentih, lahko uporabniki za nedoločen čas vrnejo nazaj na prejšnje različice. Google Drive občasno združi starejše različice, da prihrani prostor, sicer pa ni omejitev.

Pri tujerodnih vrstah datotek privzeto hrani Google predhodne različice do 30 dni na revizijo. Do prejšnjih različic tujih aplikacij lahko dostopate tako, da v Googlovem pogonu izberete element in kliknete gumb več (tri navpične pike) blizu vrha spletne aplikacije.

Iz nastavitev lahko tudi podaljšate, kako dolgo Google Drive ohranja izbrane različice datotek.

Izbrisane datoteke je mogoče obnoviti tudi. Ko izbrišete datoteko, gre v koš za smeti. Tam naj ostane v nedogled, dokler ga ne izbrišete. Če ga izbrišete iz koša za smeti, se lahko obrnete na strokovnjaka za Drive, da poskusi in obnoviti datoteko za vas.

Opomba: Google poročila po 30 dneh samodejno izbriše. Vendar imam v svoji mapi za smeti predmete, ki so že več kot dve leti. Lahko da Google samodejno izbriše predmete, vendar nisem mogel najti nobene dokumentacije, ki bi podpirala to trditev.

Kar zadeva prostora za shranjevanje, Google Drive daje vsem imetnikom Google računa 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku. Poleg tega Google Drive ponuja več plačljivih stopenj.

Prilagodljivost cenovnega načrta je področje, kjer Google resnično blesti, zlasti s svojo cenovno ugodno 100 GB možnostjo. Takšni načrti omogočajo veliko bolj stroškovno povezovanje s storitvijo varnostnega kopiranja v oblaku, kot je IDrive.

Jaz vozim

Za razliko od Google Drive je IDrive zgrajen v prvi vrsti za varnostno kopiranje na trdi disk. Ena od ključnih prednosti uporabe IDrive za varnostno kopiranje je, da vam pomaga upravljati postopek s funkcijskim orodjem za namizje.

Iz podokna za varnostno kopiranje tega orodja se lahko pomikate po strukturi datotek in označujete datoteke in mape za varnostno kopiranje.

Orodje vključuje tudi podokno s »razporejevalnikom« za nastavitev varnostnih kopij za samodejni zagon. To je še posebej pomembno za uporabnike, ki delajo z velikimi datotekami, saj lahko z varnostnim kopiranjem v realnem času stisnete v računalnik vire.

Če imate raje varnostno kopiranje v realnem času, je to tudi možnost. Ta funkcija se imenuje neprekinjeno varstvo podatkov (CDP). CDP sicer velja samo za datoteke velikosti manj kot 500 MB, ki bi morale zajeti večino vašega dela.

Orodje za namizje IDrive je na voljo tako za Windows kot za Mac. IDrive podpira tudi mobilno varnostno kopijo za naprave iOS (iPhone in iPad), Android in Windows Phone. Večina drugih priljubljenih storitev varnostnega kopiranja ima mobilne aplikacije za dostop do shranjene vsebine, vendar ne dovolite, da varnostno kopirate podatke telefona.

Druga nekoliko edinstvena funkcija IDrive je, da omogoča varnostno kopiranje vaših Facebook in Instagram računov.

Obseg rezervnih možnosti, ki jih IDrive ponuja, je okrepljen z dejstvom, da vam storitev omogoča varnostno kopiranje neomejenih naprav v enem računu. Druge storitve varnostnega kopiranja v oblaku vas omejujejo samo na eno napravo.

IDrive lahko brezplačno uporabljate s 5 GB prostora za varnostno kopijo, vendar to verjetno ne bo dovolj za zaščito vašega trdega diska. IDrive ponuja tako 1TB kot 10TB naročnine.

Za razliko od številnih konkurenčnih rezervnih storitev IDrive ne ponuja neomejenega načrta za varnostno kopiranje. Vendar te storitve običajno omogočajo tudi varnostno kopijo samo ene naprave. Večina uporabnikov se bo dobro ujemala s samo 1TB, tudi za dve ali tri naprave.

Druga prednost varnostnega kopiranja z IDrive je IDrive Express. Začetne varnostne kopije računalnika lahko trajajo dneve ali celo tedne, če jih opravite prek interneta. IDrive Express je brezplačna poštna storitev, pri kateri vam podjetje po pošti pošlje 3TB zunanji pogon. Nanjo naložite podatke svoje naprave, jih pošljite nazaj in IDrive jih bo shranil v oblak za vas.

Poleg spletnega varnostnega kopiranja lahko namizno orodje IDrive uporabite za usmerjanje vsebine, označene na zunanji pogon. Cloudwards.net priporoča, da v svoj rezervni načrt vključite spletne in zunanje pogone. Zmožnost upravljanja obeh iz istega orodja prihrani veliko časa.

Kar zadeva nadzor različic, IDrive vzdržuje prejšnjih deset različic vsake datoteke s svojo storitvijo za previjanje IDrive.

Izbrisane datoteke se pošljejo v koš za smeti, tako kot v Googlu Drive. Vendar se po 30 dneh samodejno izbrišejo iz smeti in jih pozneje ni mogoče obnoviti.

Pregled prvega kroga

Google Drive ponuja boljše možnosti nadzora različic kot IDrive. Različica datotek na tej lestvici je boljša za produktivnost dela kot varnostno kopiranje. To je popoln način za ohranitev nadzora nad vsebino, pri kateri se aktivno sodeluje.

Varnostno kopiranje v deseti različici IDrive medtem deluje dobro kot zaščita pred poškodbami datotek in računalniškimi zrušitvami. Ko gre za temeljito zaščito vašega trdega diska, na koncu ni treba veliko razpravljati. IDrive je narejen za varnostno kopiranje. Google Drive ni.

Okroglo: Varnostno kopiranje in nadzorna različica različice za IDrive

Logotip Google Drive
Logotip IDrive

2

Produktivnost in sodelovanje

Delo prek spleta je za marsikoga nov običaj: kako to počneta Google Drive in IDrive?

Google Drive

Čeprav Google Drive morda ni zasnovan za varnostno kopiranje naprav, je to eno izmed najboljših orodij v oblaku, ko gre za zaključek.

Zmogljivosti za storilnost storitve Google Drive so zasnovane na naboru izvornih brskalniških aplikacij, skupaj imenovanih Google Dokumenti:

 • Dokumenti: za obdelavo besedil
 • Listi: za preglednice
 • Diapozitivi: za predstavitve
 • Obrazci: za ankete in druge obrazce
 • Risbe: za urejanje slik

Če poznate Microsoft Office ali iWork, pri uporabi teh orodij ne bi smeli imeti težav.

Poleg domačih aplikacij Google omogoča aplikacijam drugih proizvajalcev, da se integrirajo v vaš prostor za shranjevanje v oblaku. Na voljo je na stotine takšnih aplikacij, ki jih je mogoče enostavno dodati s spustnega menija v orodni vrstici Google Drive.

Nekaj ​​primerov uporabnih aplikacij drugih proizvajalcev, ki jih najdete, vključuje:

 • LucidCharts: za makete
 • SmartSheets: za upravljanje projektov
 • DocuSign: za e-podpise
 • WeVideo: urejevalnik videov
 • Pixlr Editor: urejevalnik fotografij
 • CloudConvert: pretvorite vrste datotek

Če imate raje Microsoft Office nad Dokumenti, je nameščen vtičnik za Google Drive, ki shrani datoteke Office neposredno v shrambo Google Drive.

Google Drive je še posebej koristen, ker njegove integracije aplikacij izboljšujejo sodelovanje. Vse vrste datotek, shranjene v storitvi Drive, lahko delite z drugimi. Ko je vsebina v skupni rabi, lahko sodelavci urejajo, predlagajo ali puščajo komentarje v integriranih aplikacijah.

Ko delite vsebino, Google Drive ustvari povezavo URL do te vsebine. Na to povezavo lahko priložite samo dovoljenje za ogled ali urejanje, da olajšate sodelovanje. Namesto da ustvarite povezavo, lahko po e-pošti povabite tudi druge uporabnike, da dostopajo do vaše shranjene vsebine.

Vendar pa obstaja nekaj izstopajočih varnostnih težav, kako Google Drive obravnava skupno rabo. Nimate možnosti, da bi povezave zaščitili z geslom ali jim dali datum poteka.

Poleg tega, medtem ko lahko sledite revizijam znotraj posameznih datotek Google Dokumentov, Google Drive ne daje nobenega splošnega načina za pregledovanje elementov, ki ste jih dali v skupno rabo in katere ukrepe so povabljenci sprejeli.

Jaz vozim

Vsako vsebino, shranjeno v oblaku IDrive, lahko delite z drugimi z ustvarjanjem URL povezave. To povezavo lahko pošiljate po e-pošti, objavljate neposredno na Facebooku ali Twitterju ali pa ročno delite (kopirajte in prilepite).

Vsebini v skupni rabi je mogoče dodeliti samo za ogled ali urejati dovoljenja.

IDrive na več načinov obravnava skupno rabo datotek bolje kot Google Drive. Na primer, IDrive vam omogoča zaščito povezav z gesli. Na voljo je tudi spletna stran v skupni rabi prek spletnega vmesnika za hitro pregledovanje vsebine, ki ste jo dali v skupno rabo, da ne izgubite sledi.

IDrive vam ne dovoljuje določitve datumov veljavnosti za povezave, kot so nekatere druge storitve v oblaku, na primer Sync.com ali pCloud.

Večja težava pri IDrive je, da nima integriranih aplikacij, bodisi domačih bodisi tretjih oseb. S tem je težko sodelovati, saj bo treba skupno vsebino prenesti in urediti / ogledati zunaj ekosistemske karte IDrive.

Pregled drugega kroga

IDrive bi utegnil biti jasen zmagovalec v prvem krogu, vendar je Google Drive uslugo vrnil v drugem krogu.

IDrive deli skupno rabo vsebine varneje kot Google Drive. Vendar to ni skoraj dovolj, da odtehta dejstvo, da Google Drive olajša sodelovanje z izbiro integriranih aplikacij, ki jih ne more primerjati nobena druga storitev za shranjevanje v oblaku.

Krog: Produktivnost in točka sodelovanja za Google Drive

Logotip Google Drive
Logotip IDrive

3

Sinhroniziranje datotek

Ko delate na več napravah, je pomembno, da vedno delate na najnovejši različici; kako počneta naši dve službi v zvezi s tem?

Google Drive

Če Google Drive namestite na namizje, ustvarite specializirano mapo datotečnega sistema, imenovano »mapa za sinhronizacijo«. Vsaka vsebina, shranjena v tej mapi, ni shranjena samo na trdem disku vaše naprave, ampak tudi v oblaku.

Ker se ta postopek odvija v skoraj realnem času, lahko skočite iz naprave na napravo in delate na isti vsebini, ne da bi izgubili utrip, dokler je v vsaki napravi nameščen Google Drive. Do vsebine lahko dostopate tudi prek spletnega vmesnika Google Drive.

Kar zadeva hitrost sinhronizacije, Google Drive ugodno primerja svoje največje tekmece, Dropbox in OneDrive. Preizkusil sem hitrost prenosa in prenosa 258 MB stisnjene mape, sestavljene iz več vrst datotek.

Čas nalaganjaČas prenosa
Google Drive3:070:21
Jaz vozim4:110:28
Dropbox4:320:20
OneDrive3:450:15

Ti testi so bili izvedeni prek širokopasovne povezave s hitrostmi prenosa in nalaganja 160 Mbps in 12 Mbps po podatkih speedtest.net.

Vendar so bili ti testi tudi samo za začetno premikanje datotek. Številne storitve v oblaku racionalizirajo tekoči postopek prenosa z nečim, imenovanim “inkrementalni prenosi datotek”. Ta način prenosa datotek pomeni, da se ob spremembah sinhronizirajo samo spremenjeni deli datotek in ne celotna datoteka..

Medtem ko se postopni prenosi datotek vse pogosteje pojavljajo, jih Google iz nekega razloga še ni implementiral v svojo arhitekturo. To pomeni, da če boste delali večje datoteke, bo sinhronizacija s storitvijo Google Drive počasnejša kot pri storitvah, kot so Dropbox, Sync.com ali pCloud.

Google Drive vam omogoča, da hitrosti sinhroniziranja zaviralca neposredno s svoje naprave.

To je koristno, če delate z velikimi datotekami in želite upravljati vplive pasovne širine, ki bi lahko ovirali druge dejavnosti.

Jaz vozim

Večina storitev varnostnega kopiranja v oblaku se drži varnostnih kopij. IDrive je eden redkih, ki vključuje tudi sinhronizacijo naprav.

Kar je IDrive še posebej zanimivo, je, da dobite dodelitev za shranjevanje v oblaku za sinhronizacijo, ki je ločena od rezervne dodelitve. To pomeni, da naročnina 1TB IDrive vključuje tako 1TB prostora za varnostno kopiranje in 1TB prostora za sinhronizacijo. Z ločenimi dodelitvami prostora za shranjevanje vam prihrani, da boste morali preizkusiti in preusmeriti prioritete.

Sinhronizacija IDrive deluje tako kot Google Drive in druge storitve za shranjevanje v oblaku, tako da v napravi ustvari posebno mapo, ki je povezana z oblakom. Da sem videl, kako dobro se primerja, sem opravil iste teste, kot sem jih opravil s storitvijo Google Drive, in sicer s preskusno datoteko 258 MB:

Čas nalaganjaČas prenosa
Google Drive3:070:21
Jaz vozim4:110:28
Dropbox4:320:20
OneDrive3:450:15

Časi prenosa datotek so nekoliko počasnejši, vendar ne toliko, da jih boste verjetno opazili, če ne boste delali z resnično velikimi datotekami.

Večja razlika je v tem, da IDrive vključuje inkrementalni prenos datotek v svojo sinhronizacijsko (in varnostno kopijo) arhitekturo. Teoretično naj bi to pomenilo, da bi morale biti poznejše sinhronizacije te datoteke 258 MB hitrejše.

Za preizkus te teorije sem naredil majhno spremembo stisnjene mape, ki sem jo uporabil pri testiranju: izbrisal sem eno datoteko v njej. Spremenjene spremembe so v oblaku odražale le 1:34 sekunde.

Čeprav je treba to storiti s postopnimi arhitekturami prenosnih postopkov, lahko hitrosti prenosa in prenosa s programom IDrive ugasnete s svoje naprave.

Pregled 3. kroga

Čeprav sinhronizacija naprav ni glavni cilj IDrive-ja, se z njo spopada izredno dobro. Podpora za več operacijskih sistemov, dejstvo, da lahko IDrive namestite na neomejene naprave in njegova uporaba inkrementalnih prenosov, je boljša izbira za sinhronizacijo kot Google Drive.

Krog: Sinhroniziranje datotek za IDrive

Logotip Google Drive
Logotip IDrive

4

Varnost in zasebnost

Nenazadnje sta varnost in zasebnost; navsezadnje ne želite, da so vaše datoteke prosto dostopne vsem.

Google Drive

Ker so kibernetske napade in druge nevarnosti prisluškovanja v teh dneh tako pogoste, se je treba izogibati vsaki oblačni storitvi, ki ne vključuje šifriranega prenosa podatkov. Na srečo Google Drive ni ena od teh storitev.

Podatki, ki se premikajo med vašo napravo in strežniki Google Drive, so zaščiteni v varnem 256-bitnem AES TLS / SSL tunelu z 2048-bitnimi šifrirnimi ključi RSA in popolno tajnostjo naprej. Temu pravimo “šifriranje med tranzitom”.

Google Drive tudi v mirovanju šifrira vašo vsebino. Shranjene datoteke se kodirajo z 128-bitnim ali 256-bitnim AES, kar je metoda šifriranja, ki jo priporoča ameriški Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo..

Vendar pa so vaši metapodatki o vsebini v strežniku Google Drive v navadnem besedilu. Metapodatki vključujejo imena datotek, velikosti in časovne žige. Če pustite metapodatke berljive v oblaku, lahko nekateri uporabniki predstavljajo težavo.

Večja težava varnosti Google Drive je, da Google ne ponuja uporabnikom možnosti, da se vključijo v ničelno (ali lokalno) šifriranje.

Google Drive ohrani popoln nadzor nad vašimi šifrirnimi ključi, kar pomeni, da lahko uslužbenec Google Drive dešifrira in bere vašo vsebino. To pomeni tudi, da lahko Google zagotovi berljive kopije vaših datotek tretjim podjetjem in vladnim organizacijam.

Če pa Google vdira, je tehnično mogoče, da drugi dobijo nadzor nad vašim uporabniškim imenom in geslom in se nato prijavijo v svoj račun, da dostopajo do vaše vsebine. Ker ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, dejstvo, da Google šifrira vašo vsebino v mirovanju, še ne pomeni ravno toliko.

Google podpira neobvezno preverjanje v dveh korakih, kar vam toplo priporočamo predvsem pri tej storitvi. Preverjanje v dveh korakih pomeni, da se boste morali prijaviti v račun z geslom in naključno ustvarjeno verifikacijsko kodo, poslano na vaš telefon. Prednost tega je, da pomeni, da hekerji, ki pokvarijo vaše geslo (ali ga ukradejo od Googla), še vedno ne bodo mogli dostopati do podatkov v oblaku.

Še en plus Googla je, da se zelo trudijo, da bi svoje podatkovne centre zaščitili. Varnostni ukrepi vključujejo:

 • Po meri izdelani strežniki za popoln nadzor
 • Zmenjene in razdeljene uporabniške podatke na več strojev
 • Patrulje na kraju samem in video nadzor
 • Varnost biometričnega in laserskega alarma
 • Neodvisna potrdila tretjih oseb (ISO, SOC, FedRAMP)

Če potrebujete več informacij o tem, ali Googlovi varnostni ukrepi v oblaku ustrezajo vašim potrebam, jih je treba brati.

Jaz vozim

IDrive šifrira podatke tako med prevozom kot v mirovanju. Medtem ko je shranjena v oblaku IDrive, se vaša vsebina širi z 256-bitnim AES-om, da drugim prepreči branje. Šifriranje med tranzitom je zavarovano s TLS / SSL. Ko se prijavite v IDrive, se tudi vaše uporabniške poverilnice med prevozom širijo s pomočjo 256-bitnega AES-a.

Vse to je v skladu s tem, kako Google Drive in večina drugih storitev v oblaku poslujejo. IDrive ločuje tudi to, da vam omogoča tudi izbiro šifriranja z ničelnim znanjem.

IDrive to imenuje “zasebno šifriranje”, vendar je to ista stvar. Z zasebnim šifriranjem nastavite svoj šifrirni ključ in IDrive nikoli ne ve, kaj je.

Pred prenosom v IDrive se vaši podatki šifrirajo na vašem računalniku in ostanejo šifrirani s tranzitom in shranjevanjem. Edina možnost, da se vaša vsebina razširi, je, ko do nje znova dostopate v računalniku.

Ker IDrive ne more skenirati in brati vaših podatkov, ne morejo ne vladne agencije ne hekerji. Zato so rešitve z ničelnim znanjem najboljši način za zaščito podatkov v oblaku.

Ulov je, da če pozabite šifrirni ključ, izgubite tudi dostop do svoje vsebine. Zato je pametno uporabljati upravitelja gesel v oblaku, kot je Lastpass.

Oblak IDrive je zgrajen na več podatkovnih centrih po vsem svetu, da so vaši podatki vedno na voljo. Podatkovni centri so utrjeni za zaščito pred nesrečami, ki jih povzroči človek. Ključne lastnosti vključujejo:

 • Dvignjena tla
 • HVAC sistemi za nadzor temperature
 • Nosilci so zaščiteni pred potresno aktivnostjo.
 • Najsodobnejši sistemi za gašenje požara
 • Senzorji gibanja in varnostni alarmi
 • Nadzor video kamere
 • Pregledi ranljivosti tretjih oseb

IDrive ima tudi redne preglede svojih omrežnih infrastruktur glede ranljivosti s strani tretjih oseb.

Pregled četrtega kroga

Tako Google kot IDrive ponujata močno varnost podatkovnega centra, da zagotovita, da vaši podatki ne bodo ogroženi zaradi fizičnih groženj. Obe službi s šifriranjem svojih podatkov v mirovanju in med prevozom sprejemata ustrezne ukrepe za zaščito vaše vsebine pred kibernetskimi grožnjami.

Če iščete popolno varnost podatkov, je vredno resno razmisliti o storitvah za shranjevanje v oblaku, ki uporabljajo šifriranje ničelnega znanja. Google Drive ni ena od teh storitev in to je verjetno najboljši razlog, da svojo uporabo omejite na tekoče, skupno delo.

IDrive je medtem odlično orodje za varno vsebino na dolgi razdalji.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za IDrive

Logotip Google Drive
Logotip IDrive

5

Razsodba

Google Drive si je prislužil svojo priljubljenost, ker je poceni, a močan način izdelave delovnega izdelka. V resnici so na voljo brezplačna orodja s storitvijo Google Drive, ki so stala precej denarja. Torej, v redu je, da se malo omotičite možnosti.

Ne dovolite, da vas evforija prevari. Kakor dober je Google Drive, IDrive počne veliko stvari veliko bolje. To vključuje varnostno kopiranje trdega diska v oblak, sinhronizacijo naprav in zaščito vaše vsebine pred radovednimi očmi.

Če poskušate izbrati med dvema storitvama za naročnino v znesku 1 TB, je jasen zmagovalec IDrive. Zato je največje prednosti Google Drive mogoče imeti brezplačno. Za popolno varnostno kopiranje trdega diska je potreben prostor na ravni naročnine.

Vendar bi morale obe službi imeti mesto v prihodnosti vaše naprave. Izbira pravega orodja v oblaku za pravo delo lahko nadaljuje zviševanje vaše produktivnosti, hkrati pa vas varuje.

Končni zmagovalec: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me