Carbonite vs Backblaze vs IDrive: iskanje najboljše storitve za varnostno kopiranje

Ker je CrashPlan zdaj zunaj potrošniške spletne rezervne igre, se je odločil, da se bo osredotočil na svoje poslovne stranke in njihove globoke žepe, na trgu nenadoma prevladuje skupina treh: Carbonite, Backblaze in IDrive. Vsaka od teh treh storitev se je z dobrimi razlogi dobro prepričala v spletnih varnostnih rezervacijah na spletnem mestu Cloudwards.net. Vendar pa niso vsi dobri razlogi enaki.


Preden se prijavite na naročnino pri katerem koli od njih, se vam ne splača samo vedeti, kaj dobivate, ampak tudi, kako lahko dobite primerjavo s tistim, kar morda ne dobivate. Razumeš?

Ker smo vsi pripravljeni na pametne odločitve (v delovnem času), smo se odločili, da obstaja samo en način, kako rešiti vprašanje, katera od teh treh spletnih varnostnih rešitev si zasluži najmočnejše priporočilo Cloudwards.net.  

V bistvu jih bomo izpustili.

Najboljše spletne storitve za varnostno kopiranje 2020

The Battle: Carbonite vs Backblaze vs IDrive

Čas za boj je tukaj, na Cloudwards.net. Vsako od treh predstavljenih storitev bomo preizkusili, eno za drugo, in si ogledali pet ključnih kategorij, ki so osrednje za vsako dobro varnostno kopiranje: vrednost, varnostne kopije, funkcije obnovitve, varnost in podpora. Po vsakem krogu bomo povzeli svoje ugotovitve in razglasili zmagovalca kroga. Potem, ko bomo zaključili vsak krog, bomo vse skupaj združili in na podlagi predloženih dokazov objavili naš najboljši izbor.

Če želite izvedeti več o tem, kaj iskati v dobrem spletnem orodju za varnostno kopiranje, bo naš najboljši spletni vodič za varnostno kopijo vse skupaj razložil za vas, skupaj s priporočili. Tam boste našli močno predstavljene karbonite, backblaze in IDrive. Za vsako od teh treh storitev imamo tudi posebne ocene, če želite bolj poglobljen videz:

 • Pregled karbonita
 • Povratne preglede
 • IDrive pregled

To je dovolj preambule. Pojdimo do zmešanih bitov.

Prvi krog: Cena

Stvari bomo začeli s preprostim: spodnja vrstica. Ogledali si bomo koliko stanejo te tri storitve, koliko spletnega prostora za varnostno kopiranje in koliko naprav lahko varnostno kopirate z eno naročnino.

Karbonit

Karbonit ima tri različne stopnje cen za potrošnike in vsaka vam daje neomejeno varnostno kopijo za en računalnik (PC ali Mac). Vsako naročnino je treba kupiti in plačati vsako leto; mesečnih možnosti ni. Pet odstotkov lahko prihranite z dvoletno naročnino in deset odstotkov s triletno naročnino, čeprav se ti prihranki zdijo tako hudi kot za tako dolgo zavezo.  

Glede na to, da vam vsak načrt dodeli neomejen prostor za varnostno kopijo vašega trdega diska, je očitno vprašanje, zakaj plačati za načrt Plus ali Prime? Plus vam omogoča tudi varnostno kopiranje zunanjih trdih diskov in toliko, kot želite. Dodaja tudi samodejno varnostno kopiranje videov. Prime dodaja storitev za obnovitev kurirske službe, čeprav z dodatnimi stroški v višini 100 dolarjev na leto za Carbonite Basic to v resnici ni vredno, saj lahko storitev še vedno uporabljate za 99 evrov.

Carbonite ima tudi mobilne aplikacije za Android in iOS, ki jih lahko uporabljate za dostop do datotek, varnostnih kopij do oblaka. Carbonite Mobile omogoča tudi varnostno kopiranje fotografij, ki jih posnamete na svojem mobilnem telefonu. Nobeni drugi telefonski podatki niso zaščiteni.

Backblaze

Tako kot Carbonite tudi Backblaze omogoča varnostno kopiranje neomejenih podatkov za en računalnik. Vendar pa postopek nakupa poenostavlja s samo enim cenovnim načrtom. Backblaze vam omogoča tudi plačilo naročnine mesečno ali mesečno. Enoletna naročnina vam prihrani 10 dolarjev, dveletna naročnina pa 25 evrov.

Na voljo sta tako rezervna odjemalca PC in Mac. Čeprav je varnostno kopiranje morda omejeno na en računalnik, lahko z Backblaze varnostno kopirate vse zunanje trde diske brez dodatnih stroškov. Aplikacije za iOS in Android so na voljo, vendar so samo za dostop do datotek; jih ni mogoče uporabiti za varnostno kopiranje nobenih mobilnih datotek, niti fotografij.

Jaz vozim

IDrive se loti strank. Namesto ponudbe neomejenega prostora za varnostno kopiranje, podjetje ponuja varnostno kopijo za neomejene naprave. Odjemalci so na voljo za PC in Mac ter skripte, ki so na voljo za varnostno kopijo Linuxa. Vključena je tudi varnostna kopija zunanjega trdega diska. Na voljo so tudi aplikacije za naprave Android in iOS.

Do nedavnega osnovni načrt IDrive vam je dal 1TB prostora za varnostno kopijo za zaščito vseh naprav. Zdaj dobite 2TB prostora za varnostne kopije. IDrive tudi ni povečal svojih cen, skupaj z dodelitvijo prostora za shranjevanje.

Za večino uporabnikov bi moralo biti 2TB spletnega varnostnega kopiranja veliko prostora za shranjevanje. Če pa posnamete veliko fotografij visoke ločljivosti, obširno zbirko filmov ali sami ustvarite videoposnetke, boste morda ugotovili, da potrebujete več. Za to ima IDrive tudi načrt za 5 TB po zelo ugodnih cenah.

Mesečne cene na mesec pa niso možnosti. Naenkrat se lahko prijavite za eno ali dve leti delovne dobe.  

Za prvo leto prejmete IDrive po znižani ceni. Po tem se cena podraži na 69,95 USD. Prednost dvoletnega načrta je, da popust podaljšate.

O tem bomo govorili v naslednjem krogu, vendar naročnina IDrive vključuje tudi ločeno, vendar enakovredno razporeditev prostora za sinhronizacijo, kar bo še boljše opravilo. Omenja tudi, da je prvih nekaj GB brezplačnih, za več informacij o tem pa si oglejte naš najboljši brezplačni članek za shranjevanje v oblaku.  

Okrogla ena misel

Med Carbonite, Backblaze in IDrive bi prav zdaj morali reči, da karbonit ponuja najmanj vrednosti. Razlog za to so preprosto stroški. Tako Carbonite Basic kot Backblaze vam omogočata varnostno kopiranje neomejenih podatkov za en računalnik, Backblaze pa vam omogoča, da to storite za 10 USD manj na leto. Tudi Backblaze ima mesečni načrt v vrednosti 5 USD, karbonit pa ne. Poleg tega Carbonite Basic ne vključuje varnostne kopije zunanjega pogona.  

Za nas se ta krog nanaša na to, ali želite neomejen prostor za eno napravo z Backblaze ali 2TB prostora za neomejene naprave z IDrive. Za večino uporabnikov bi morala biti dovolj podpora za en računalnik, še posebej glede na to, da tako Android (Google Drive) kot iPhone (iCloud) ponujata nekaj zaščite datotek brezplačno. Ko se izteče vaš začetni rezervni popust, boste za IDrive plačevali 20 USD na leto več kot Backblaze.

Zmagovalec prvega kroga: Backblaze

Drugi krog: Funkcije

V tem krogu si bomo ogledali, katere funkcije imajo posamezne storitve in kako dobro se te funkcije izvajajo. Skupne spletne varnostne zmogljivosti vključujejo stvari, kot so načrtovanje varnostnih kopij, oddaljeni dostop in različice.   

Karbonit

V prvem krogu smo omenili, da ima Carbonite namizne odjemalce za PC in Mac. Odjemalnik namizja je tisto, kar boste uporabili za upravljanje varnostnega načrta. Znotraj njega lahko Carboniteu naložite neprekinjeno ali načrtovano varnostno kopiranje. Prednost neprekinjenega varnostnega kopiranja je, da so datoteke varnostno kopirane, ko so bile spremenjene. To pomeni, da če se vaš računalnik zruši opoldne, obstaja manjša verjetnost, da trajno izgubite datoteke.

Načrtovane varnostne kopije so dobre za preprečevanje, da bi postopki varnostnega kopiranja motili vaše drugo delo. Odjemalec Carbonite vam omogoča, da izberete čas za začetek varnostnih kopij ali določite ure, med katerimi se varnostno kopiranje ne bo izvajalo.

Varnostno kopiranje karbona poteka brez težav zaradi uporabe inkrementalnih prenosov datotek na ravni bloka. To pomeni, da se ustvarijo varnostne kopije samo novih datotek ali spremenjenih datotek in dejansko se pošljejo samo deli (bloki) obstoječih datotek, ki so se spremenili. To prihrani čas in pasovno širino.

Karbonit podpira tudi različice, vendar le za računalnike z Windows. Vsaj predhodne tri različice katere koli datoteke se hranijo (pod pogojem, da jih je veliko) v nedogled. Poleg tega, če je na voljo, se ohrani ena različica vsake datoteke za vsakega od prejšnjih sedmih dni, ena za vsak prejšnji tri tedne in ena za prejšnja dva meseca.  

Backblaze

Podobno kot Carbonite ima tudi Backblaze tudi namizne odjemalce za PC in Mac, ki so bistveni za osnovni postopek varnostnega kopiranja. Varnostno kopiranje se privzeto izvaja nenehno. Če pa raje načrtujete varnostne kopije, je to v odjemalcu na voljo. Backblaze lahko poveste, kdaj naj začnete izvajati varnostno kopijo in kdaj se ustaviti.

Priporočamo pa neprekinjeno varnostno kopiranje in ne sme vplivati ​​preveč na sistemske vire. Zato Backblaze izvaja tudi postopne varnostne kopije na ravni blokov. Pravzaprav smo v različnih hitrostnih testih, ki smo jih izvajali v zadnjih letih, na splošno ugotovili, da Backblaze teče hitreje kot karbonit.

Ena od največjih funkcij pri Backblaze je, da ne drži, koliko različic datotek je shranjenih, vendar jih hrani le 30 dni. Zaradi tega je Backblaze slaba izbira, ko gre za zaščito pred odkupi.

Kot rečeno, ima Backblaze tudi službo za obnovitev. Za napravo boste morali plačati vnaprej, vendar vam jo bo Backblaze povrnil, ko jo pošljete nazaj. Odločite se lahko za 128 GB bliskovni pogon ali 4TB zunanji pogon. To je dober način za pospešitev okrevanja, če imate veliko podatkov.

Jaz vozim

IDrive ima morda najboljšo podporo platforme katere koli potrošniške spletne varnostne kopije, ki je danes na voljo. Pokrivali smo, kaj so to, ko smo razpravljali o cenah. Nismo omenili, da mobilne aplikacije IDrive, ki so na voljo za Android in iOS, niso samo za dostop do datotek, kot sta Carbonite in Backblaze: obe mobilni aplikaciji se lahko uporabljata za varnostno kopiranje stikov, medijev in dogodkov v koledarju. Aplikacija Android lahko tudi varnostno kopira besedilna sporočila, dnevnike klicev in podatke o aplikacijah.

IDrive ima tudi enega najbolj prilagodljivih načrtovalcev varnostnih kopij, kar smo jih kdaj pregledali. Lahko nastavite čas začetka varnostnih kopij, nastavite čas izklopa varnostne kopije in izberete, katere dni v tednu se izvaja. Prav tako lahko IDrive poveste, da izvaja urne varnostne kopije.

Če raje neprekinjeno izvajate varnostne kopije IDrive, je to tudi možnost. V nastavitvah lahko celo določite določeno količino časa, da počakate, preden varnostno kopirate spremenjene datoteke. IDrive tudi datoteke kopira in posodablja postopno, tako kot Carbonite in Backblaze. Zaradi tega bi morale stvari potekati nemoteno, tudi če je stalno vklopljeno varnostno kopiranje.

Tudi v nastavitvah boste morali konfigurirati odlične možnosti obveščanja IDrive, ki vas bodo opozorile na varnostno kopiranje, na primer napak. Na voljo je tudi veliko več nastavitev – v resnici preveč, da bi jih pokrivali v tem prostoru.

Poleg varnostnega kopiranja datotek IDrive podpira tudi varnostno kopiranje na podlagi slik. To je lastnost, ki jo je pred kratkim ponujal tudi Carbonite Home, preden jo je vzbudil iz nejasnih razlogov (podjetje trdi, da varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, ni tako močno kot varnostno kopiranje na podlagi datotek za zaščito pred izsiljevalno programsko opremo; to je res, vendar obstaja veliko drugi razlogi, da želite varnostno kopijo na podlagi slik).

Kar zadeva različice, IDrive vzdržuje zadnjih deset različic katere koli datoteke, ne glede na starost. To bi moralo biti dovolj, da vas zaščiti pred večino napak pri menjavi datotek, poškodb in napadov, ki jih zahtevajo odkupi.

IDrive Express je ime kurirske službe IDrive, ki se lahko za razliko od Carbonite in Backblaze uporablja za obnovitev in začetno varnostno kopijo. To je velika prednost v korist IDrive-ja. Prav tako je IDrive Express brezplačno enkrat letno za uporabnike IDrive Personal.  

Ena najbolj prepoznavnih lastnosti IDrive je, da ni samo varnostna storitev. Uporablja se lahko tudi za sinhronizacijo datotek, kar je tradicionalno zmožnost, povezana z shranjevanjem v oblaku. Namesto da bi uravnotežili svoj 2TB 5TB prostora med varnostnim kopiranjem in sinhronizacijo, vam IDrive dejansko dodeli ločen prostor za shranjevanje za vsako.

Okrogla dva razmišljanja

V tem krogu res ni veliko prostora za razpravo. Zaradi dejstva, da ponuja varnostno kopiranje pametnih telefonov in sinhronizacijo naprav, se IDrive znajde na vrhu. IDrive ima tudi boljše možnosti za načrtovanje in obveščanje, IDrive Express pa je velika prednost, ko gre za prvotno varnostno kopijo, ki lahko prek interneta traja tedne.

Čeprav imamo radi veliko funkcij IDrive, vse to pride po ceni: zapletenost. Vendar se bo to odigralo že v naslednjem krogu, ko bomo razpravljali o enostavnosti uporabe.  

Zmagovalec drugega kroga: IDrive

Tretji krog: Enostavnost uporabe

Težava pri nastavitvi varnostnega kopiranja računalnika je v tem, da je bilo v preteklosti to že veliko delati. Prehod z zunanjih pogonov na oblak je stvari nekoliko olajšal, čeprav nekatere storitve postopek še vedno otežujejo. V tem krogu si bomo ogledali uporabniško izkušnjo in kaj Carbonite, Backblaze in IDrive počnejo, da uporabnikom olajšajo življenje.

Karbonit

Karbonit izkorišča dejstvo, da je neomejen ponudnik varnostnih kopij, da naredi varnostno kopijo relativno brezhibno. To stori tako, da ustvari varnostno kopijo glede na vrsto datoteke in ne lokacije datoteke.

Ko prenesete odjemalca, bo pregledal vaš trdi disk in samodejno varnostno kopiral datoteke. Ta postopek vključuje najpogostejše vrste datotek, vključno z dokumenti, videoposnetki, fotografijami, glasbo in e-poštnimi sporočili. V resnici niso vključene sistemske in začasne datoteke.

Karbonit s tem, da ne označite map in datotek, ki jih želite varnostno kopirati, vam prihrani dragocen čas. Pristop pomaga tudi, da ne izgubite nobene datoteke. Če želite biti še posebej previdni, lahko Carbonite obarva tudi datoteke z datotekami v vašem datotečnem sistemu, da vas seznani s statusom varnostnih kopij.

Na ikoni opravilne vrstice Carbonite lahko tudi hitro preverite stanje varnostnih kopij in poiščete varnostne kopije datotek. Tako spletna kot mobilna izkušnja s Carboniteom sta prav tako primerna za preverjanje stanja varnostnih kopij in dostop do shranjenih datotek.

Resnično je zelo malo negativnih, na katere lahko opozorimo, ko gre za preprosto uporabo ogljika. Pravzaprav bi ga verjetno smatrali za popoln dizajn, če ne za…

Backblaze

Backblaze ima enak pristop kot Carbonite pri preprosto varnostno kopiranje datotek, za katere stranka meni, da bi morale biti zaščitene. Vendar se celoten postopek zdi še enostavnejši zaradi stranke, ki izžareva minimalizem.

Številne spletne varnostne kopije uporabljajo pristop in pozabi; noben ne razume tako dobro kot Backblaze. Med nameščanjem odjemalca bo na vašem trdem disku skeniral datoteke in varnostno kopiral datoteke. Samo pritisnite “v redu” in postopek bo stekel.

Njegova preprostost bi morala biti všeč vsem uporabnikom, ki želijo zaščititi svoj računalnik, vendar jim ne želi preveč razmišljati. Če želite, lahko nastavite nekaj nastavitev, vključno z možnostmi za dodajanje izločitev map in datotek, sicer pa ni veliko delati.

Del tega, kar naredi stranko tako preprosto, je, da se vsi postopki obnavljanja Backblaze izvajajo prek spletnega vmesnika. Kljub temu, da je malo bolj zapletena kot namizni odjemalec, je spletna izkušnja dobro narejena. Zavihek za krmarjenje najdete na levi strani, kjer pričakujete, da vsebujeta zavihek »pregled«, s katerim preverite stanje računa in zavihek »ogled / obnavljanje« za dostop do datotek.

Jaz vozim

Varnostno kopiranje z IDriveom ni ravno naporno, zagotovo pa je bolj zapleteno kot pristopi, ki jih postavljata Carbonite in Backblaze. Razlog za to je, da imate omejeno na 2TB prostora za varnostno kopijo. Brez neomejene varnostne kopije IDrive ne more preprosto narediti varnostne kopije vsake posamezne datoteke na podlagi razširitve.

Namesto tega odjemalec IDrive varnostno kopira datoteke na podlagi lokacije v vašem datotečnem sistemu. Ko namestite odjemalca, samodejno označi nekaj map, ki so običajno zaščitene, vendar je to to. Če želite iti skozi datotečni sistem in označiti mape in datoteke za varnostno kopiranje, je potreben čas. Poleg tega je datoteke zelo enostavno spregledati.

Kot smo omenili v krogu funkcij, ima IDrive tudi veliko nastavitev, s katerimi se lahko igra. Čeprav je to lahko odlično za prilagajanje, pa tudi otežuje uporabo IDrive.

Spletna izkušnja IDrive je veliko manj zapletena in v resnici ima nekaj priročnih pogledov za enostavno sledenje skupni vsebini in dostop do varnostnih kopij, povezanih z različnimi napravami.

Mobilna izkušnja je prav tako razveseljiva, kar pomaga izkoristiti mobilne varnostne kopije IDrive.

Okrogle tri misli

IDrive je bil v drugem krogu zmagovalni zmagovalec, v tretjem krogu pa oddaljeno tretjino. Carbonite in Backblaze imata veliko prednost, ker sta neomejena ponudnika varnostnih kopij, da je uporabniška izkušnja izjemno preprosta. Vendar Backblaze uspe narediti bolje. Odjemalca Backblaze je tako enostavno uporabljati, da postopek skoraj zabava, kar je nenavadno reči o spletnem varnostnem kopiranju.

Zmagovalec tretjega kroga: Backblaze

Četrti krog: Varnost

Varnost v oblaku je vroča tema od sredine 90-ih z dobrim razlogom: zaupati nekomu, da bo zaščitil vašo vsebino, je velika stvar, še posebej, če ta vsebina vključuje finančne dokumente, intelektualno lastnino in seksi fotografije. V tem krogu bomo preučili, kako dobro naše predstavljene storitve ohranjajo vaše datoteke zaščitene.

Karbonit  

Karbonit šifrira vaše datoteke tako v mirovanju kot med prevozom s pomočjo protokola AES. To je protokol, ki ga uporablja večina storitev v oblaku in tisti, ki ga priporoča ameriški Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo (NIST).

Na splošno je raven AES, ki ga uporablja karbonit, 128-bitna. Karbonit pa omogoča tudi, da izberete zasebno šifriranje in z vklopljeno funkcijo preklopi na 256-bitni AES.

Zasebno šifriranje pomeni, da imate dostop samo do šifrirnega ključa za svoje datoteke, kar pomeni, da se včasih imenuje šifriranje z ničelnim znanjem. Napačno je, da nihče pri podjetju Carbonite ne more ustvariti berljivih kopij datotek, vladni programi nadzora, kot je NIS-ov projekt PRISM, pa so odrezani iz vaših podatkov. Slaba stran je, da če pozabite geslo, ga Carbonite ne bo mogel ponastaviti za vas in izgubili boste dostop do varnostne kopije.

Karbonit vam omogoča tudi, da omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA), kar pomeni, da bo poleg dostopa do varnostne kopije iz neznane naprave potrebna tudi posebna koda poleg vaših običajnih uporabniških poverilnic. Prednost 2FA je, da tudi če nekdo ukrade ali vdre geslo vašega računa, ne bo mogel dostopati do vaših podatkov, ne da bi tudi ukradel računalnik ali mobilno napravo.

Backblaze

Backblaze šifrira podatke, shranjene na svojih strežnikih tudi z uporabo AES. Uporabljena raven šifriranja je 128-bitna. Podatki so zavarovani tudi med prevozom.

Backblaze vam omogoča tudi, da se odločite za zasebno šifriranje, če želite, da ni nič znanja, če vas skrbijo kršitve podatkov, lažni uslužbenci ali vohuni, ki sejejo skozi vaše osebne datoteke. Vendar se ne preusmeri na 256-bitno šifriranje, kot to počne karbonit, ko je omogočeno.

Priporočamo, da izkoristite to funkcijo, vendar bodite prepričani in ohranite svoje geslo nekje na varnem. Obstaja več odličnih možnosti za shranjevanje v oblaku za gesla, ki bi morala narediti trik.

Backblaze vam omogoča tudi dvofaktorno overjanje, da zaščitite varnostno kopijo pred kraji gesla. Svojo varnostno kodo se lahko odločite za prijavo iz neznanih naprav prek mobilne naprave ali Google Authenticator.

Backblaze ima kot bonus funkcijo lokacije za iskanje vašega prenosnika v primeru, da je izgubljen ali ukraden.

Jaz vozim

IDrive šifrira vse datoteke, shranjene v njegovih podatkovnih napravah s pomočjo 256-bitnega AES-a, kar mu daje močnejši privzeti protokol šifriranja kot Carbonite ali Backblaze. Kljub temu, da 128-bitni AES ni tako močan kot 256-bitni AES, pa bo po ocenah še vedno potrebnih nekaj milijard let. V tem trenutku je razlika bolj marketinški bonus kot karkoli drugega. Čez deset let bomo morda peli drugačen napev.

IDrive podpira neobvezno zasebno šifriranje, zaradi česar je zaščitna funkcija skupnih vseh treh storitev.

To je vse dobro in dobro, vendar IDrive ne ponuja možnosti za dvofaktorsko overjanje in to je težava. Čeprav bi lahko 256-bitni šifrirni ključ vzel neizvedljivo veliko časa, se šibko geslo ne bo zgodilo. Brez dvofaktorske overitve lahko vsakdo, ki prejme vaše geslo, dostopa do vaših podatkov neovirano.

Cenimo pa dejstvo, da vam IDrive omogoča izključitev sinhroniziranih naprav. S to funkcijo lahko v primeru, da vam nekdo ukrade računalnik ali mobilni telefon, vsaj prekinete dostop do datotek.

Okrogle štiri misli

Všeč nam je dejstvo, da vam vse tri storitve omogočajo zasebno šifriranje. Če se vam zdi, da bi osebne datoteke shranjevali v oblaku, bi morali umreti. Če je omogočeno zasebno šifriranje, nihče ne bo mogel dešifrirati datotek brez vašega gesla, ki ni shranjeno nikjer, kjer ga ne želite..

Glede na to, da lahko gesla ukrademo ali razbijemo z veliko večjo lahkoto kot dešifrirni ključ, je dodajanje dvofaktorske overitve prav tako pomembno. Zaradi pomanjkanja varnostne funkcije IDrive to ne more upoštevati v tem krogu.

Izbira med Carbonite in Backblaze ni enostavna, saj oba ponujata precej podobne varnostne nastavitve. Všeč nam je dejstvo, da vam Backblaze ponuja storitev lokacije naprave, vendar obstajajo boljše, namenske možnosti za takšne stvari, kot je Prey.

Resnično je edino, na kar lahko opozorimo, dejstvo, da karbonit z vklopljeno dvofaktorsko avtentikacijo poveča raven šifriranja iz 128-bitnega na 256-bitni AES. Dejstvo, da Backblaze uporablja 128-bitni AES v resnici ni vprašanje … vendar sovražimo vezi.  

Zmagovalec četrtega kroga: karbonit

Peti krog: Podpora

Težko je najti dobro podporo strankam, zlasti ko gre za oblačne tehnologije za potrošnike. Poslovni uporabniki dobijo vse ugodnosti, tako kot na letalih. Vendar to ne pomeni, da dobrih podpornih mrež ni tam. Karbonit, Backblaze in IDrive so trije najboljši, kar dodaja dolg seznam razlogov, ki jih resnično imamo radi pri obnovi po nesrečah. Katera ponuja najboljšo podporo? Pa ugotovimo.

Karbonit

Carbonite je prejel več nagrad za svojo mrežo za podporo strankam, ki prvenstveno temelji na močni ameriški telefonski podpori.

Telefonska podpora je na voljo sedem dni v tednu, od 8:30 ure do 21. ure po EST. Čeprav bi radi videli podporo 24/7, so ure še vedno zelo dobre, še posebej, ker toliko spletnih varnostnih storitev ne nudi telefonske podpore.  

Karbonit ponuja tudi 24/7 e-poštno podporo. To mrežo smo preizkusili, medtem ko smo sestavili naš najnovejši pregled o karbonitu in običajno dobili odgovor po e-pošti v šestih urah.

Karbonit ne ponuja podpore za klepet v živo. To je žal za tiste, ki se sovražijo ukvarjati s težavami po telefonu. Ponovno je klepet funkcija, ki jo številne rezervne storitve ne ponujajo, v tem primeru pa vključuje karbonit.

Za tiste, ki se raje odločijo sami, ima karbonit dostojen center znanja. Najdete lahko vadnice, pogosta vprašanja in članke za odpravljanje napak, center za podporo vključuje možnost iskanja za hitrejše iskanje vsebine.

Backblaze

Za razliko od karbonita Backblaze dejansko ponuja podporo za klepet v živo in je zelo dobra. Žal so ure za klepete tudi zelo omejene: od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00. PST Predstavniki podpore za klepet si tudi očitno vzamejo eno uro odmora za kosilo, saj ni na voljo med poldnevom in 13. uro.

Backblaze ne ponuja nobene oblike telefonske podpore za domače uporabnike. Najprimernejši način tehnične podpore je kontakt po e-pošti. Na srečo je e-poštna podpora odlična. Tehniki delajo 24/7, Backblaze pa zagotavlja odziv v 24 urah. Med zadnjim pregledom Backblaze smo v dveh urah prejeli odgovore podpore na naša vprašanja.

Podporni center Backblaze je tudi zelo dober, z namenskimi kategorijami za stvari, kot so namestitev, odpravljanje napak, varnostno kopiranje in pogosta vprašanja. Prav tako je mogoče iskati.

Jaz vozim

IDrive doseže trifecta za podporo: zagotavlja telefonsko podporo, klepet v živo in e-pošto. Telefonska podpora je na voljo od 18.00 do 18.00. PST med delovnimi dnevi, a neverjetno je klepet v živo na voljo 24/7.

Še bolje, predstavniki podpore za klepet hitro odgovorijo in so zelo koristni. Čeprav se zdi, da je podpora Indiji vsaj deloma namenjena, nismo imeli nobenih težav s komunikacijo, ko smo med zadnjim pregledom preizkusili podporo IDrive.

Podpora po e-pošti je prav tako zelo dobra, čeprav ni posebej potrebna, če je možnost 24/7 klepetanja v živo na voljo.

Poleg odlične neposredne podpore ima IDrive odličen podporni center za množice naredi sam. Tam lahko najdete pogosta vprašanja, vodnike in celo videoposnetke.

Okrogle pet misli

Vse tri storitve lahko nudijo podporo, ki je boljša od povprečne, v primerjavi z večino ponudnikov varnostnih kopij, toda po našem mnenju gre za IDrive in ne za karbonit, ki bi moral prejemati nagrade. To je edino od treh, ki zagotavlja tako telefonsko podporo kot klepet v živo, in dejstvo, da je klepet v živo na voljo ves čas, je velika prednost.

Zmagovalec petega kroga: IDrive

Pravnomočna razsodba

V nobeni od teh treh storitev res ne morete iti narobe. Vendar po našem mnenju eden izmed njih sedi oddaljeno tretjino.

Karbonit je v večini načinov dobra rešitev za obnovo po nesrečah. Varnostno kopiranje je relativno neboleče in ponuja ključne varnostne možnosti, kot sta zasebno šifriranje in dvofaktorska overitev. Dejstvo, da zagotavlja neomejen prostor za varnostno kopiranje za vaš računalnik, bo pritegnilo veliko ljudi.

Težava je v tem, da Backblaze ponuja tudi neomejeno varnostno kopiranje, zasebno šifriranje in dvofaktorsko preverjanje pristnosti, hkrati pa je enostavnejša za uporabo in cenejša kot Carbonite. Če želite vključiti varnostno kopijo zunanjega trdega diska, vas bo letna naročnina na Carbonite stala skoraj 40 odstotkov več kot letna naročnina Backblaze.  

Glede na ta dejstva je težko ne razumeti trenutnega varnostnega trga za potrošnike kot končno dirko med dvema konjama med Backblaze in IDrive.

Ko že govorimo o IDriveu, čeprav ne zagotavlja neomejene varnostne kopije, kot je Carbonite ali Backblaze do, varnostno kopijo zagotavlja neomejeno naprav. Njegov načrt za 2 TB naj bi bil dovolj za večino uporabnikov in na začetku stane le 12 dolarjev več kot Backblaze (preden skočite na 69,99 USD po 12 ali 24 mesecih, odvisno od možnosti naročnine, s katerim začnete).

Všeč nam je dejstvo, da je IDrive poln toliko odličnih funkcij, vključno z varnostno kopijo pametnih telefonov in brezplačno storitev IDrive Express. Nekateri uporabniki se bodo raje odločili tudi za uporabo IDrive, vključno z naprednimi možnostmi načrtovanja.

Vendar večina uporabnikov verjetno ne bo. Čeprav nimamo trdnih dokazov, ki bi to podkrepili, smo povedli, da je velik razlog, da se mnogi sploh ne trudijo z varnostno kopijo računalnika, da se zdi celoten postopek več težav, kot je vredno. IDrive tega dojemanja ne spremeni. Če pa so isti ljudje poskusili Backblaze, sumimo, da bi si ogledali spletno varnostno kopijo v veliko ugodnejši luči.

Končni zmagovalec: Backblaze (za poceni in enostavno)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map