Windscribe vs TunnelBear: Dva brezplačna VPN-ja sta jo leta 2020 razvila

Windscribe je VPN, za katerega se zdi, da ne dobiva dovolj pozornosti. Če preberete naš pregled Windscribe, boste videli, da gre kar nekaj stvari drugače. Od možnosti izdelave načrta, ki ponuja VPN-je za samo dva dolarja na mesec, do svojega edinstvenega R.O.B.E.R.T. zlonamerne programske opreme in zaviralcev oglasov, ponuja Windscribe veliko. 


Po drugi strani je TunnelBear VPN, ki ga ve večina ljudi, ki poznajo VPN, vendar je TunnelBear vreden statusa svojega gospodinjstva? V našem pregledu TunnelBear boste videli, kako opozorimo na slabo delovanje pretakanja, povprečne hitrosti in slabe možnosti lokacije strežnika.. 

Da bi videli, ali priljubljenost prenaša uspešnost, smo se odločili, da vidimo, kako sta se ta dva spopadla v tem boju Windscribe proti TunnelBear.

Nastavitev boja: Windscribe proti NordVPN 

Da bi te primerjave naredili čim bolj poštene, smo razvili sistem v devetih krogih. V vsakem krogu izpostavimo poseben vidik uspešnosti VPN. Govorimo o vsem opaznem, ki ga ponuja vsak VPN na tem področju, in primerjamo oba.

Vsak krog zaključimo tako, da določimo, kdo od ponudnikov je zmagal v krogu. V nekaterih primerih je to lahko nekoliko subjektivno in krogi se lahko končajo v navezavah, če je preblizu klica. Zmagovalec vsakega kroga dobi točko, v primeru izenačenja pa oba VPN-ja dobita točko. Na koncu VPN z največ točkami osvoji zmago in se razglasi za zmagovalca. 

1

Hitrost

Niti Windscribe niti TunnelBear res niso zanihali v prvem krogu tega pregleda. Vsak VPN je imel v ZDA dostojno predstavo, Windscribe pa je tu dobro prevzel vodstvo. Vendar so se stvari hitro od tam spustile za oba ponudnika.

Hitrost vpijanja hitrosti

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4294,69344.25
ZDA.37100,64193,35
UK797.6399,73
Hong Kong1985.8735.55
Švica14474.167.86

V Veliki Britaniji je imel Windscribe zelo nizke hitrosti prenašanja, vendar hitro nalaganje, medtem ko je bil TunnelBear nasprotno s solidnimi hitrostmi prenosa, a slabimi zmogljivostmi prenosa. V Hong Kongu noben VPN ni nastopal izjemno dobro, TunnelBear je osvojil to lokacijo. Nazadnje so se v Švici obe VPN-ju izboljšale, TunnelBear pa se je izkazal tudi tu. 

Hitrost predora

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4294,69344.25
ZDA.3855,8163.42
UK8283,913,53
Hong Kong21021.9131.50
Švica11184.5639.42

Čeprav noben od teh ponudnikov ne bo uvrstil na naš najhitrejši seznam VPN-jev s takimi rezultati, sta bila oba uporabna za večino nalog na vseh testiranih strežnikih. Tudi najpočasnejši strežniki v obeh omrežjih – na primer Hong Kong in Velika Britanija – so lahko hitro predvajali 1080p videoposnetke in se počutili razumno odzivne. 

Kljub doseganju skoraj dvakratne hitrosti TunnelBear v ZDA, Windscribe ta krog izgubi zaradi slabih zmogljivosti na vseh drugih lokacijah. 

Zdi se, da je Windscribe potencialno poudaril pomen svoje omrežne infrastrukture v ZDA, kar ji omogoča, da tam zagotavlja boljše delovanje, hkrati pa na drugih lokacijah pusti prah, kot to vidimo v Veliki Britaniji. 

Pomen te prednostne razvrstitve je odvisen od uporabe vaše VPN. Če se izključno povežete z ZDA, boste morda videli boljše delovanje z Windscribe. Vendar je TunnelBear videl objektivno boljše hitrosti in nudi zanesljivejše zmogljivosti po vsem svetu.

Okrog: Točka hitrosti za TunnelBear

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

2

Pretakanje

Če govorimo o teh dveh storitvah VPN, je pretakanje vsebinsko zelo suho. V omrežju TunnelBear je bilo edino geoblokirano spletno mesto, na katerem smo si lahko ogledali karkoli, Netflix. Hulu, Amazon in BBC iPlayer so zaznali VPN in povedali so nam, da ga moramo izklopiti, da bomo gledali karkoli. 

Windscribe se je na drugi strani pojavil v kar nekaj naših najboljših člankih za pretakanje, kot sta najboljši VPN za Netflix in najboljši VPN za Amazon Prime Video. V teh člankih omenjamo, da lahko brezplačni strežniki pridejo do teh spletnih mest.

Ko smo to spet preizkusili, pa se zdi, da ne gre več tako. Do vsebine nam ni uspelo priti do nobenega spletnega mesta – vključno z Netflixom in BBC iPlayerjem – z brezplačnimi strežniki. 

Kljub temu plačljivi strežniki, imenovani strežniki Windflix, še vedno delujejo v redu. Windflix ZDA dobi dostop do Netflixa in Amazonije, pa tudi do Hulu, ki je zaslužil Windscribe mesto v našem najboljšem članku VPN for Hulu. 

Čeprav brezplačni strežniki ne morejo več preiti do Netflixa, plačljivi strežniki Windscribe še vedno dobro delujejo z ukrepi za zavrnitev VPN in dostopa do geoblokirane vsebine.

Okrog: pretočna točka za pihala

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

3

Varnost in zasebnost

Če pogledamo varnost in zasebnost TunnelBear-a, ni veliko reči. Možnosti, ko gre za varnost, resnično ni, saj TunnelBear uporablja OpenVPN kot protokol v večini naprav. Izjema so uporabniki iOS-a, ki bodo namesto tega tunelirali z IPSec. 

Nastavitve predorov

Oba sta močna protokola, pri čemer je OpenVPN nekoliko prednost. Oba protokola sta povezana s šifriranjem AES-256, ne glede na to, kakšno napravo uporabljate. To je odlična šifriranje in ponuja odlično varnost, o kateri lahko preberete v našem opisu šifriranja. 

Windscribe ponuja uporabnikom majhno število možnosti protokola, od katerih je ena OpenVPN. Vendar to ni privzeta nastavitev, saj je izbrani protokol IKEv2 izbran. V skladu z industrijskimi standardi Windsribe izbrani protokol združi s šifriranjem AES-256.

nastavitve pregledovanja vetrov

Tako TunnelBear kot Windscribe imata politike zasebnosti, ki dajejo prednost preglednosti in kažejo spodbudno raven spoštovanja do uporabnika. Kljub temu pa je v politikah zasebnosti VPN najpomembneje, kakšne informacije se beležijo. 

Windscribe zbira zelo minimalno količino uporabniških informacij, ki je omejena na časovne žige povezave, ki se uničijo ob prekinitvi povezave, in podatke o količini podatkov, ki se hranijo 30 dni. Tehnično vam niti ni treba dajati e-poštnega naslova Windscribe, da bi dobili račun.

Če se sprašujete, ali TunnelBear vodi dnevnike, je odgovor nekoliko zapleten. Kot pri večini trditev o “brez beleženja” je običajno tudi malo sivega območja. Zapisovanje Tunnelbear ne vključuje stvari, kot so naslovi IP ali spletna mesta, ki jih obiščete, vendar zbira operativne podatke, na primer operacijski sistem, ki ga uporabljate. Te informacije se uporabljajo za vzdrževanje omrežja.

Tunelbear-zasebnost

Čeprav oba VPN ponujata, kar se nam zdi zlati standard varnosti VPN, OpenVPN z AES-256 ponuja Windscribe več dodatnih možnosti in zbira manj podatkov o uporabnikih kot TunnelBear, s čimer zasluži Windscribe za zmago v tem krogu.

Krog: Varnostna in zasebna točka za Windscribe

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

4

Torrenting

Oba ponudnika sta naklonjena hudournikom, zato vam ni treba skrbeti, ali Windscribe dovoljuje hudourništvo ali če boste imeli težave pri uporabi TunnelBear za prenose P2P. Za preverjanje zmožnosti torrentstva vsakega VPN smo z vsakim prenesli preskusno datoteko 1,3 GB. 

TunnelBear je počasi prihajal, pri čemer je potreboval celih 90 sekund, da je prebil oviro 1MB / s. Po tem se je vrtelo do približno 3MB / s do 4MB / s, najvišji vrhovi pa ne presegajo 8MB / s. Celoten prenos z zmogljivostjo 1,3 GB je bil končan v nekaj več kot petih minutah in 45 sekundah.

Windscribe je hitro hitreje dosegel hitrost in dosegel 2MB / s v samo 30 sekundah. Prve dve minuti je še naprej pospeševal, dokler ni dosegel svoje krmilne hitrosti med 4MB / s in 7MB / s, najvišji vrhovi pa so bili kratki časi 10MB / s.. 

Zdi se, da povezava porablja vedno več časa na tej najvišji ravni, ko se je prenos nadaljeval, vendar se je končal po približno štirih minutah in 50 sekundah, zaradi česar lahko pomislimo, da bi lahko še večji prenosi dobili še večjo korist.

Resnično želimo opozoriti, da smo se pri vsem tem preizkusili, da smo se povezali z najbližjim strežnikom v ZDA, kjer je Windscribe dosegel svoje najboljše zmogljivosti in je bil edino mesto, kjer je v prejšnjem testiranju hitrosti premagal TunnelBear. To še vedno ni opravičilo za mučilno uspešnost TunnelBear-a in ta krog je za Windscribe očitna zmaga.

Krog: Torrenting točka za Windscribe

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

5

Lokacije strežnika

TunnelBear ima precej majhno omrežje s samo 22 lokacijami. Tudi distribucija teh strežnikov ni najboljša, če bi močno poudarili Evropo, Afriko in Bližnji vzhod pa sta v mreži TunnelBear popolnoma brez plodov.. 

Tunelovski strežniki

Windscribe ima strežnike v 59 državah, z več lokacijami v več od teh držav, kar pomeni, da ima strežnike v približno 110 mestih. Distribucija je veliko boljša kot TunnelBear, tudi z infrastrukturo za servisiranje Afrike in Bližnjega vzhoda zahvaljujoč strežnikom v Emiratih, Izraelu, Turčiji in Južni Afriki. 

Vsi se nadejamo takšnega kroga, z jasnim zmagovalcem in brez subjektivnosti. Windscribe ima mrežo z več kot dvojnimi državami TunnelBear, ki lahko v bližini strežnike ponudi veliko večjemu številu ljudi. Tu ni tekmovanja in Windscribe je v tem pogledu jasen zmagovalec.

Krog: Lokacije strežnika Točka za Windscribe

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

6

Hkratne povezave

Windscribe je prav tako dober, ko gre za istočasne povezave. Na vseh svojih računih omogoča neomejeno število povezav. Za primerjavo TunnelBear uporabnikom ponuja samo pet povezav na račun.

Kot v zadnjem krogu je tudi zmagovalec nesporen. Windscribe je v tej kategoriji praktično nepremagljiv. 

Okrog: Hkrati sočasno povezovanje za vetrovnico

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

7

Cenitev

Windscribe in TunnelBear imata podobno strukturo načrtov in možnosti, vendar Windscribe premaga TunnelBear na vseh ravneh. Začenši z mesečno možnostjo, tako Windscribe kot TunnelBear ponujata neomejene podatke, vendar je mesečna cena TunnelBearja za dolar več kot Windscribe. 

Cene TunnelBear so za letne načrte tudi za približno 1 dolar na mesec več. Oba VPN-ja ponujata tudi brezplačen načrt – oba sta prikazana v našem najboljšem brezplačnem članku o VPN-jih, toda VPN brezplačen VPN ima bistveno več podatkov. 

TunnelBear brezplačno daje samo 500 MB podatkov na mesec, Windscribe pa uporabnikom ponuja do 10 GB, če potrdijo svoj e-poštni naslov. 

Windscribe ima tudi edinstveno možnost načrta, imenovano “izdelava načrta”, ki omogoča izbiro strežnikov, ki jih želite uporabljati. Načrt znaša 1 USD na mesec za vsak izbrani strežnik, z minimalnimi stroški 2 USD na mesec. V načrtu je 10 GB podatkov na izbranem strežniku ali pa obstaja možnost 1 USD za neomejene podatke.

Če niste zadovoljni z VPN po nakupu, ima Windscribe pravilnik o vračilu kupcev, ki uporabnikom daje sedem dni, da dobijo denar nazaj. Nekoliko nenavadno ni nobene uradne politike vračila TunnelBear, politika zasebnosti pa pravi, da se presoja od primera do primera, zato ni nobenega zagotovila za vračilo denarja od TunnelBear. 

Windscribe ima boljše cene tako mesečno kot letno, celo poskusni načrt Windscribe je boljši od tistega, kar TunnelBear ponuja brezplačno. Poleg tega ima Windscribe dejansko politiko vračila in možnost izdelave načrta, s čimer je postal jasen zmagovalec v tem krogu.

Okrog: cena za Windscribe

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

8

Uporabniku prijaznost

Prijaznost do uporabnika je najbolj subjektiven element, ki si ga ogledamo v teh pregledih, in to tekmovanje Windscribe proti TunnelBear je odličen primer tega. Tako TunnelBear kot Windscribe imata odjemalce, ki jih je enostavno uporabljati, vendar kljub temu uspeva biti praktično polarna nasprotja drug drugega..

Windscribe ima impresivno minimalističen vmesnik, ki najpomembnejše informacije shrani v zelo kompaktno okno. Namizni odjemalec Windscribe je eden najmanjših tam, kar pomaga prihraniti prostor na zaslonu, in v resnici ima samo spustni meni za izbiro lokacije in velik gumb za povezavo. 

vetrovnik-pregled povezan

TunnelBear ima v bistvu kontrast velik vmesnik, ki zavzame dober del zaslona in ima zemljevid z majhnimi tuneli, da vam pokaže, kje se lahko povežete. Obstaja možnost, da okno TunnelBear zmanjšate tako, da zemljevid opustite. Zaradi tega je veliko bolj primerljiv z uporabniškim vmesnikom Windscribe.

Tunelbear-odjemalec

Meniji nastavitev predstavljajo še več razlik, TunnelBear ponuja razlago, kaj počne večina možnosti, Windscribe pa je na videz veliko bolj funkcionalen. Meniji nastavitev Windscribe so zbrani zaradi primerjave, a žrtvovanje je narejeno za večjo konfiguracijo uporabnika. 

Nekdo, ki ne pozna VPN-jev, bi najverjetneje ugotovil, da je TunnelBear na splošno bolj udoben za uporabo, predvsem zaradi razlik v postavitvi nastavitev in priloženih razlag za številne možnosti. Vmesnik Windscribe je zelo racionaliziran in čist, vendar se zdi, da s svojo bolj funkcionalno postavitvijo usmerja tiste, ki so dokaj tehnično pismeni..

Okrog: točka prijaznosti do uporabnika za TunnelBear

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

9

Lastnosti

Začenši s TunnelBear, o zvončkih in piščalkah se ne da veliko govoriti. V skladu s temo, ki smo jo našli v razdelku prijaznosti do uporabnika, se zdi, da želi TunnelBear uporabnikom olajšati tako, da so skoraj vse konfigurirali, kar je zelo malo na poti dodanih funkcij.

Obstaja zaviralec oglasov TunnelBear, ki pa je pravzaprav le brezplačna razširitev brskalnika, ki nima nobene zveze s storitvijo VPN. Blokator Windscribe prav tako ni vgrajen v programsko opremo in ga je treba nastaviti s spletnega mesta na nadzorni plošči računa.. 

Blokator Windsribe, imenovan „R.O.B.E.R.T.“, je veliko bolj trden od blokatorja TunnelBear, ki vam omogoča, da prilagodite, kakšna vsebina je blokirana. To pomeni, da se lahko uporablja za blokiranje oglasov in zlonamerne programske opreme, lahko pa je tudi enostavno konfigurirano tako, da blokira stvari, kot so pornografija, spletna mesta za igre na srečo in celo lažni založniki novic, na podlagi vnaprej pripravljenih seznamov Windscribe. 

Windscribe uporabnikom omogoča tudi dostop do orodja, imenovanega Secure.link, ki vam omogoča, da analizirate in pregledate spletna mesta, preden jih obiščete, tako da pogledate, kateri sledilci so na spletnem mestu, ne da bi dejansko morali iti tja. 

Kot smo že poudarili v prejšnjem krogu, se zdi, da Windscribe cilja na funkcije, ki se počutijo veliko bolj usmerjene v “uporabnike energije”, ki želijo nadzorovati podrobnosti delovanja svojega VPN-ja in katera spletna mesta obiskujejo. 

To povprečnemu uporabniku nekoliko oteži, da kar najbolje izkoristi ta orodja, zato bi bilo lepo videti R.O.B.E.R.T. v prihodnosti nadzira znotraj namizne programske opreme. Vendar TunnelBear nima ničesar dodatnega, zato Windscribe postane zmagovalec v tem krogu. 

Okrog: Značilnosti točka za Windscribe

Logotip vetrobranskega pisma
Logotip TunnelBear

10

Končne misli

Na koncu se je ta tekma Windscribe proti TunnelBear izkazala za nekoliko krvavo. Windscribe je od devetih krogov vzel sedem, v večini primerov pa primerjava sploh ni bila blizu. 

Čeprav je TunnelBear prehitel hitro vožnjo v krogu hitrosti, ni dosegel uspešnosti hudournikov. Windscribe je lahko pobegnil s praktično vsem drugim, vključno s cenami, funkcijami in pretočnimi zmogljivostmi. 

Zmagovalec: Windscribe

Vedno nas zanima, kako vaše izkušnje s TunnelBear in Windscribe ustrezajo našim, zato nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me