Avast je med najboljšo brezplačno protivirusno programsko opremo na trgu, medtem ko Webroot v primerjavi s svojimi konkurenti uporablja različne načine za zaščito naprav. Da bi se odločili, kaj je najbolje, si Webroot in Avast med seboj navajamo v primerjavi.


Čeprav storitve pokrivajo različne trge – Avast privlači množice in Webroot cilja na nišno občinstvo – so si bolj podobni kot različni. Kljub temu so nekatera področja, kot je zaščita, pomembnejša od drugih, saj eno od teh storitev gnajo naprej. 

Ta primerjava Webroot vs. Avast ne more zajeti vsega, zato si za podrobnejši pregled obeh delov programske opreme oglejte ločen pregled Webroot SecureAnywhere in pregled Avast Pro..

Nastavitev boja: Webroot vs. Avast

Webroot in Avast se bosta postavili v petokročni boj za premoč, da se bomo lažje odločili, kateri protivirus je najboljši. Naš protivirusni arhiv vsebuje seznam prejšnjih primerjav, ki jih morate najprej pregledati, če vas zanima oblika.

Zajemali bomo funkcije, cene, splošno prijaznost do uporabnika, kakovost zaščite in ponujene možnosti za stranke. Izbrali bomo zmagovalca za vsak krog, pri čemer bomo bodisi Webroot bodisi Avast dobili postopek.

Kot matematika narekuje, je zmagovalec prvi, ki doseže tri ali več točk. Po koncu vsakega kroga bomo na novo pripravili končni opis, ki bo razložil naše odločitve. Zanima nas vaše mnenje o teh ponudnikih protivirusnih programov, zato nam na dnu tega komentarja pustite komentar.

1

Lastnosti

Ko razmišljate o protivirusnem virusu, prezrite besede in se osredotočite na funkcije. Preden kupite naročnino za protivirusno zaščito, natančno poglejte, katere funkcije so vključene v te pakete. V tem prvem krogu si bomo ogledali funkcije, ki jih Webroot in Avast ponujata strankam. 

Webroot

Kot smo že omenili v prvotnem pregledu Webroota in kasnejših primerjavah Bitdefender vs Webroot, je Webroot protivirusna programska oprema, ki se loči od številnih konkurentov. Večina moči za Webroot temelji na oblaku, namesto da bi bila omejena na vire, ki so na voljo v vaši napravi.

Spletne funkcije

Če se osredotočite na odkrivanje in analizo v oblaku, boste ugotovili, da je odtis Webroota na vašem računalniku veliko manjši, kot bi ga videli v običajnem protivirusu. To je idealna možnost za osebne računalnike z nižjim napajanjem.

Webroot je večinoma osredotočen na protivirusno zaščito za Windows in Mac, vendar vključuje nekaj dodatkov. Pomaga vam zavarovati spletno kamero tako, da preprečite nepotreben dostop in zaustavite vsak poskus zapisovanja tipk, ko vnašate občutljive podatke.

V računalniku bo samodejno izbrisal podatke za sledenje zasebnosti in jih optimiziral z odstranjevanjem začasnih datotek. Kupci vrhunskega spletnega varnostnega spletnega varnostnega programa Webroot dobijo tudi 25 GB prostora za shranjevanje v oblaku za zaščito svojih najpomembnejših datotek.

Čeprav ni vodilni na trgu mobilnih telefonov, Webroot ponuja protivirusno zaščito za telefone Android, pa tudi »varen« spletni brskalnik za naprave iOS. Namesto da bi razvil lastno zaščito z geslom, Webroot vključuje LastPass, upravljalnik gesel tretje osebe, z naročnino Webroot Internet Security Complete..

Kot smo opisali v prejšnjem pregledu LastPass, je dober, uporabniku prijazen skrbnik za gesla. Ni najboljše, je pa vsekakor boljše od osnovnih upravljavcev gesel, ki jih boste videli celo izredno priporočljivih protivirusov, kot je Bitdefender (glejte naš pregled Bitdefender Antivirus).

Največja funkcija Webroota pa je (po lastnih besedah ​​Webroota) hitrost strele proti virusu v primerjavi z drugimi protivirusnimi virusi. Odtis Webroota je majhen v primerjavi z drugimi ponudniki, ne glede na to, ali je to prostor na vašem pogonu ali njegova splošna poraba virov.

Avast

Za razliko od Webroota je Avast bolj tradicionalen antivirus, saj se izogiba skeniranju v oblaku za tipično skeniranje na napravah. Avast je protivirusna zaščita, ki jo že dolgo priporočamo kot eno najboljših za brezplačne stranke na osebnem računalniku, hkrati pa je tudi najboljše priporočilo za naš najboljši antivirus za pregled Android.

Avast-značilnosti

Z zaščito pred izvirno programsko opremo in pred lažnimi napadi se Avast trudi biti vsestranska zaščita za vaše celotno omrežje. Na voljo je orodje za optično branje omrežij za analizo omrežja, ki ga uporabljate, in program za posodabljanje programske opreme za posodobitev naprave.

Avast ponuja tudi orodje za testiranje peskovnika. S tem lahko preizkusite neznano programsko opremo ali datoteke za zlonamerno programsko opremo in jo med delovanjem izolirate od preostale naprave. Vsako odkrito zlonamerno programsko opremo se nato varno odstrani.

Dodatne premijske funkcije vključujejo blok spletne kamere za zaustavitev vohunov kamer, šifriranje datotek za preprečevanje zapletenih napadov z ransomware in shranjevalnik datotek za odstranitev sledov datotek, ki ste jih prej izbrisali.

Čeprav Avast teh funkcij ne vključuje neposredno, načrt Avast Ultimate vključuje naročnino na Avast SecureLine VPN in gesla Avast. SecureLine VPN ni najboljše virtualno zasebno omrežje, ki ga lahko kupite, kot razlaga prejšnji pregled Avast SecureLine VPN, vendar je lep dodatek.

Enako je z gesli Avast. Naš najboljši upravljalnik gesel ne bo ožji, zato čeprav bi vam Dashlane bolje služil, je primeren za osnovno uporabo.

Okrogla ena misel

Webrootov drugačen pristop k zaščiti je zanimiv, vendar je v nasprotju s funkcijami, tudi če upoštevate prednosti ponudnika v oblaku.

Avast je v nasprotju s tem tradicionalni vsestranski igralec, ki je v koraku z drugimi velikimi imeni na trgu, da bi se zaščitil pred značilnimi nevarnostmi, zaradi česar je jasen zmagovalec.

Kolo: Funkcije točke za Avast Pro

Logotip Webroot SecureAnywhere
Logotip Avast Pro

2

Cenitev

Najboljša zaščita je tistim, ki plačujejo, zato je pomembno, da natančneje pogledate stroške Webroot in Avast. Cene so v tem krogu naša pozornost, zato začnimo.

Webroot

Webroot ima na voljo nekaj najdaljših načrtov izdelkov, ki smo jih kdaj videli na Cloudwards.net, z izdelki kot je „Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete“. Če to ni nejasno, so vsi izdelki Webroot označeni z znamko “SecureAnywhere”.

Z 39,99 USD na leto je Webroot SecureAnywhere AntiVirus poceni možnost za stranke. Za nove stranke je še ceneje, 10 vrhunskih popustov. Webroot SecureAnywhere AntiVirus je na voljo za uporabnike računalnikov in računalnikov Mac, načrti pa zajemajo eno ali tri naprave.

Načrt AntiVirus ima tipično zaščito v oblaku Webroot, skupaj z dodatnimi orodji za skeniranje omrežja in zaščito omrežja. 

Po tem je naslednji načrt Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus. Poleg funkcij, ki so na voljo v cenejšem načrtu AntiVirus, ta izdelek vsebuje podporo za Android in iOS ter upravljanje gesla LastPass. Zajema tudi nekaj dodatnih naprav, ki ščitijo od tri do pet, do tri leta.

Z vidika lastnosti je najboljši načrt Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete. To vključuje vse funkcije Webroota in dodatno shrambo v oblaku, ki zajema tri naprave. Z 59,99 USD na leto za nove stranke in 79,99 USD na leto za obstoječe kupce ščiti do pet naprav.

Če pet naprav ni dovolj, potem kompletna družinska enota Webroot SecureAnywhere Internet Security zaščiti 10 naprav za 159,99 USD na leto. 

To je precej drago, še posebej v primerjavi s konkurentom, kot je Avira (glej naš pregled Avira), ki ponuja neomejeno zaščito naprave za nižjo ceno. Za nove naročnike tega načrta ni na voljo popustov.

Peti izdelek, Webroot AntiVirus za igralce, je nekoliko nenavaden. Ima enake lastnosti kot Webroot SecureAnywhere AntiVirus, toda Webroot trdi, da je izboljšal delovanje med igranjem z zmanjšanjem zaostanka in tiho.

Te dodatne “lastnosti” so stroške. AntiVirus za igralce podpira samo eno napravo, vendar je to enaka cena kot AntiVirus pokrov za tri naprave. Večina kupcev bo verjetno želela odreči ta poseben načrt.

Avast

V primerjavi s spletnim programom Webroot so trije načrti Avata nekoliko lažji za razumevanje in imajo krajša, jasnejša imena. Eden od teh načrtov je Avast Free, ki ima močan nabor funkcij za brezplačni načrt.

Avast Free ponuja protivirusno zaščito, skener ranljivosti omrežja, orodje za upravljanje gesla in program za posodabljanje programske opreme, vse funkcije, ki jih vidite v protivirusnih načrtih, ki vas dejansko stanejo denarja.

Avast Premium Security je prvi načrt, ki vas bo stalo denarja, čeprav gre v resnici za dva načrta, cenejša od obeh pa je Premium Security Single-Device. Ponuja protivirusno zaščito za en računalnik z operacijskim sistemom Windows s 69,99 USD na leto.

Ta je dražja od najboljšega spletnega načrta Webroot, vendar ima veliko več funkcij, vključno z Avast Sandbox-om, zaščito pred lažnim predstavljanjem in nezaželeno pošto ter zaščito pred odškodninsko programsko opremo za vaše datoteke. 

Za družine bi bil bolj primeren načrt Avast Premium Security Multi-Device, ki stane 89,99 USD na leto. Na voljo je s podporo za iOS, Android in Mac ter ščiti do 10 naprav.

Na vrhu seznama izdelkov Avast je Avast Ultimate. Nenavadno zajema manj naprav kot prejšnji načrt, z zaščito samo enega računalnika z operacijskim sistemom Windows. Pokrivanje z več napravami je na voljo samo s storitvijo Premium Security Multi-Device.

Če morate zaščititi samo en računalnik, Avast Ultimate vključuje enake funkcije kot Premium Security, hkrati pa dodajate naročnine na Avast SecureLine VPN in Avast gesla za 99 USD na leto.

Okrogla dva razmišljanja

Webroot je čudovito poceni, začenši z 29,99 USD na leto z novimi popusti, vendar ponuja manj funkcij. Avastov brezplačni načrt je velikodušen glede funkcij, drugi načrti pa so dragi in nimajo popustov za nove stranke. Tudi z dodatnimi funkcijami je Webroot cenovno boljši, zaradi česar je tukaj zmagovalec.

Okrog: Točka cen za Webroot SecureAnywhere

Logotip Webroot SecureAnywhere
Logotip Avast Pro

3

Uporabniku prijaznost

Ko smo dosegli točko na polovici poti, si oglejmo, kako uporabnikom prijazna Webroot in Avast uporabita za stranke. Začeli bomo z ogledom namestitve, preden bomo pokrili splošno uporabo.

Webroot

Webroot se bliskovito hitro namesti, z majhno namestitveno datoteko približno 5 MB. Velikost namestitvenega programa prikazuje pristop Webroot. Ni treba namestiti veliko datotek, ker večina deluje iz oblaka.

To je razvidno tudi iz hitre namestitve, ki traja le minuto ali dve. To vključuje čas, ki ga Webroot potrebuje za prvo preverjanje računalnika glede zlonamerne programske opreme. Kot smo že omenili, to skoraj nič vpliva na vire vašega računalnika. 

Spletno skeniranje-odjemalec

Odjemalec Webroot je preprost, s statističnimi podatki in informacijami o vaših nedavnih pregledih ter gumbom »skeniraj moj računalnik«, ki vam omogoča hiter začetek skeniranja računalnika. V desnem meniju so navedene funkcije in nastavitve, ki vam omogočajo, da nekatere funkcije enostavno omogočite ali onemogočite.

Stranski meni omogoča dostop do nastavitev računa, pa tudi do spletnega foruma in baze znanja za dodatno pomoč. Vsako območje funkcij, ločeno na odseke, ima gumb »izvedeti več«, ki vas vodi do koristnih vodnikov, ki to funkcijo še podrobneje raziskujejo.

Gumb »napredne nastavitve« v zgornjem desnem kotu vas popelje v območje nastavitev Webroota. Od tu lahko spletno izkušnjo popolnoma prilagodite. Lahko načrtujete redno pregledovanje antivirusov, spremenite občutljivost antivirusa Webroot in prilagodite obvestila, ki jih prejmete od odjemalca, ko je ta odprta v ozadju.

Na splošno je Webrootov vmesnik eden najpreprostejših za uporabo. Niste preobremenjeni s funkcijami ali ikonami, vendar desni meni vseeno omogoča hitro prilagajanje zaščite s povezavami do podpornikov najbolj vidnih vodnikov.

Avast

Postopek namestitve Avasta ni tako hiter kot Webroot, vendar še ni daleč. Poleg potrditve pogojev in klika »za namestitev« za začetek je večina namestitvenega postopka zaključena za vas.

Avast bo izvedel začetno pregledovanje vašega računalnika za zlonamerno programsko opremo in zastarelo programsko opremo. Vse sumljive datoteke bo odstranil ali prejel karanteno, medtem ko samodejno posodablja vaše nameščene programe.

Avast-odjemalec

Barvna shema, ki jo Avast uporablja v svojem odjemalcu, uporabnikom olajša osredotočanje na najpomembnejša področja. Gumbi, kot so “prikaže rezultate”, ko se skeniranje konča, so samoumevni, dodatni pozivi in ​​obvestila pa so zasnovani tako, da nanje pritegnejo vašo pozornost..

V levem meniju so štiri kategorije, od katerih je vsaka namenjena različnim funkcijam Avast. “Zaščita” prikaže funkcije, kot sta protivirusna zaščita in način peskovnika. V vsako funkcijo so vključeni koristni opisi, ki opisujejo, kaj počnejo.

Spreminjanje zaščite pred Avast je enostavno. Samo kliknite “menu” v zgornjem desnem kotu in nato kliknite “settings” za vstop v meni z nastavitvami. Tako kot Webroot vam tudi ta razdelek omogoča prilagajanje vsega, od Avastovih obvestil do protivirusne občutljivosti.

Majhna težava s stranko Avast, zlasti za stranke s poceni (ali brezplačnim) načrtom Avast, je vključitev funkcij, ki jih dejansko nimate možnosti uporabljati. Ko kliknete funkcijo, ki je nimate, vas bo Avast odpeljal na stran za plačilo in namesto nje nadgradite.

Ta način oglaševanja lahko zmede nove stranke, zato če nameravate uporabiti cenejši paket Avast, pred nakupom raziskajte funkcije, ki so vključene v izbrani načrt..

Okrogle tri misli

Avast je preprost, s privlačno barvno shemo in odjemalcem, ki ni poln nepotrebnih funkcij ali ikon. Vendar je odjemalec Webroot preprostejši in z enostavnim dostopom omogočite ali onemogočite funkcije, ki jih ne potrebujete. Hitrejša je tudi namestitev, zato zmaga v tem krogu.

Krog: Točka prijaznosti do uporabnikov za Webroot SecureAnywhere

Logotip Webroot SecureAnywhere
Logotip Avast Pro

4

Zaščita

Protivirusna zaščita se spreminja, ko odkrijemo nove grožnje. To je sposobnost zaznavanja teh novih groženj, ki lahko povzročijo ali zlomijo protivirusno programsko opremo.

Zato uporabljamo tri neodvisne laboratorije za preskušanje varnosti, da se odločimo, ali je zaščita, ki jo ponujata Webroot in Avast strankam, vredna cene.

Webroot

Zaščita Webroota je nekoliko nenavadna. Če odkrije novo grožnjo, bo zlonamerno programsko opremo skozi teste spravil v okolje. Analizira se vedenje vzorca zlonamerne programske opreme in če se šteje, da je grožnja, se te informacije uporabijo za odziv na grožnjo v prihodnosti.

To je v nasprotju s pristopom, ki ga večina laboratorijev za testiranje pričakuje od protivirusne zaščite, ki pokaže rezultate, ki jih Webroot prejme. V nekaterih primerih se ti laboratoriji ne trudijo redno testirati Webroota ali sploh ne.

Če ste prebrali enega od prejšnjih primerjalnih pregledov, boste vedeli, da običajno za testiranje protivirusne programske opreme uporabljamo tri laboratorije: AV-Test, AV-primerjalniki in MRG Effitas. AV-Comparatives ne testira Webroota od leta 2012, zato teh podatkov ne bomo uporabljali kot del tega pregleda. 

AV-Test testira Webroot redno, vendar ne prilagodi svojega pristopa, kar kaže na oceno 2 od 6 za zaščito v testu AV-Test od maja do junija 2019.

Webroot-AVTest-junij2019

Zaščita 2 od 6 je običajno dovolj, da smo bili zelo zaskrbljeni. Webroot je v preteklosti kritiziral ta pristop iz programa AV-Test in z nenavadnimi metodami testiranja za Webroot se zdi, da pristop AV-testa ni veljaven za Webroot v primerjavi s tipičnimi protivirusi. Vendar je vseeno dosegel boljše rezultate, s 5,5 od 6.

MRG Effitas je Webroot preizkusil v tretjem četrtletju 2018, in čeprav je bil rezultat, ki ga je zabeležil za Webroot, na papirju slab, globlji pogled kaže drugačno zgodbo. MRG Effitas med testom uporablja velikost vzorca 329. Od tega jih je bilo sprva zgrešenih 26,75 odstotka, kar je doslej tako slabo. 

Po 24 urah so bili vsi prvotno zgrešeni vzorci nato odkriti in blokirani. Zdi se, da to kaže, da “peskovnik” pristop k testiranju zlonamerne programske opreme, ki ga uporablja Webroot, deluje dobro. Med testom MRG Effitas je bil v celoti izpuščen samo en vzorec.

Avast

Na srečo je Avast veliko enostavnejši izdelek za testiranje z uporabo tipičnega protivirusnega sistema, ki ga lahko naši laboratoriji bolje analizirajo.

AV-Test je med zaščitnimi testi julij-avgust 2019 zabeležil popolno oceno 6 od 6, za uspešnost pa nekoliko znižan 5,5 od 6. 

Avast-AVTest-avgust2019

Rezultati AV-primerjalnih izdelkov so bili v času testov februarja do maja 2019 slabši, saj je bilo blokiranih 746 od 752 vzorcev in splošna uspešnost 99,2 odstotka. S šestimi zgrešenimi vzorci si je Avast priskrbel nagrado za napredno kategorijo AV-Comparatives za “zaščito”, ki ustreza Trend Micro (glejte pregled Trend Micro Antivirus).

Rezultat, ki ga je Avast zabeležil na preizkusu uspešnosti AV-Comparatives aprila 2019, ga je postavil na sredino mize, a si je prislužil višjo nagrado “Advanced +”.

Naš zadnji laboratorij za testiranje, MRG Effitas, ne testira potrošniških izdelkov, ki jih Avast lahko ponudi. Vendar pa je MRG Effitas v zadnjem zaščitnem testu drugega četrtletja 2019 preizkusil Avast Business Antivirus. Ta test za Avast ni bil uspešen, saj je zamujenih 3,92 odstotka vzorcev, kar je bilo postavljeno na dnu ob McAfeeju (glejte naš pregled popolne zaščite McAfee).

Čeprav se poslovni izdelki Avasta razlikujejo od izdelkov, o katerih smo razpravljali v tej primerjavi, je verjetno, da se v njih uporabljata skupna protivirusna orodja in vzorčna baza podatkov, zaradi česar je ta ocena ustrezna.

Okrogle štiri misli

Medtem ko dva laboratorija nista ustrezno preizkusila Webroota, je MRG Effitas storil. Njegov pristop k protivirusni zaščiti je nenavaden, vendar, kot kažejo rezultati MRG Effitas, Webroot blokira skoraj vse vzorce groženj, ki jih zazna samodejno ali v 24 urah.

Avastove ocene je lažje preizkusiti, vendar so rezultati kombinacija dobrega in slabega. V primerjavi s Webrootom se ni mogoče odločiti, kdo je “najboljši” za zaščito, zato je bil ta krog neodločen.

Krog: Zaščita Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Webroot SecureAnywhere
Logotip Avast Pro

5

Podpora

Za svoj zadnji krog si poglejmo kakovost in pokritost podpore, ki jo Webroot in Avast ponujata strankam.

Webroot

Webroot ponuja dobro kombinacijo metod za podporo strankam. Če imate težave, ki je ne morete rešiti, lahko uporabite neposredne načine podpore, vključno s telefonsko podporo, s linijami, ki so na voljo v Evropi, ZDA in Avstraliji.

Webroot-Site-Support

V živo je na voljo klepet, vendar to velja samo za prodajna vprašanja. Tega ne morete uporabljati za tehnično podporo. Če imate težave s tehnično podporo, lahko namesto tega dvignete vozovnico za podporo.

Na spletnem mestu je baza znanja s priročniki za podporo, ki pokrivajo skupne težave, ter področje pogostih vprašanj, ki odgovarja na tipična vprašanja. Uporabite lahko tudi forum skupnosti, s katerim lahko zaprosite za pomoč druge stranke in osebje Webroota, pa tudi iskanje po starih objavah.

Forum je razdeljen na različne sklope, ki temeljijo na izdelkih ali predstavljenih temah. Webroot nudi dobro raven pomoči tudi s podporo za družbene medije s pomočjo podpornih računov Twitter in Facebook.

Avast

Vrhunski kupci in tudi kupci na 30-dnevnem preizkusu lahko izkoristijo neposredno podporo Avasta. Če ste brezplačni uporabnik Avasta, vam večina neposrednih podpornih metod ni na voljo.

Podpora za Avast-Site

Obstaja pa baza znanja za vse vrste strank. Vsak izdelek ima svoj vodnik, ki pokriva značilne težave, z jasnimi navodili in slikami.

Tako kot Webroot in drugi veliki ponudniki protivirusnih programov tudi Avast ponuja podporni forum z več kot milijonom prejšnjih objav. Iščete lahko po tem obsežnem viru, da poiščete odgovore na vprašanja v starih objavah ali sami ustvarite novo objavo.

Neposredna tehnična podpora Avasta pa vas bo stala več. Če potrebujete pomoč pri tehnični težavi, bo Avast želel, da se naročite na njegov načrt Total Care v višini 199 USD na leto, ki vključuje dovoljenje tehniki Avast za daljinsko upravljanje računalnika..

Ta podpora je neverjetno draga, še posebej če upoštevamo ceno naročnin na Avast, zato priporočamo tukaj ne.

Okrogle pet misli

Webroot ponuja neposredno tehnično in prodajno podporo, vključno s telefonsko podporo, klepetom v živo, podpornimi vozovnicami in socialnimi mediji. Nasprotno so telefonske linije Avast v veliki meri namenjene prodajni podpori, tehnična podpora pa stane skoraj 200 dolarjev na leto.

Čeprav sta zbirka znanja in forumi, ki jih ponujata oba ponudnika, primerna, zaradi boljše neposredne podpore Webroot je zmagovalec tega zadnjega kroga.

Krog: Podporna točka za Webroot SecureAnywhere

Logotip Webroot SecureAnywhere
Logotip Avast Pro

6

Končne misli

Za zaščito Webroot uporablja nenavadne metode testiranja. To ima prednost hitrosti nad svojimi tekmeci, vključno z Avastom. Skeniranje je izjemno hitro in poleg nič vpliva na zmogljivost računalnika.

Rezultati testov MRG Effitas kažejo, da je ta pristop morda počasnejši, vendar deluje. Preizkušene metode Avasta so bile nekoliko boljše in programska oprema ponuja več funkcij. Vendar je Webroot cenejši in enostavnejši za uporabo. O Avastu je lahko veliko všeč, toda Webroot je končni zmagovalec te primerjave.

Zmagovalec: Webroot

Avast je še vedno eno od naših priporočil, če iščete brezplačno protivirusno zaščito. Če niste prepričani, ali je Webroot prava zaščita za vas, pojdite na prejšnje članke o antivirusih in si oglejte ostale preglede in primerjave.

Kljub temu še vedno priporočamo Bitdefender kot našo najboljšo izbiro. Ali bi to upoštevali, ali bi izbrali Webroot preko Avasta ali bi namesto tega prešli na Bitdefender? Sporočite nam, kaj mislite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me