VyprVPN proti NordVPN: Bitka za VPN leta 2020

NordVPN je titan na trgu VPN in meji na ime gospodinjstva. Kvote so, če to berete tukaj, ste že slišali za NordVPN in to z dobrim razlogom. Kot smo zapisali v pregledu NordVPN, ima skoraj vse, od nabora funkcij do vrhunske varnosti do konkurenčnih cen. 


Na drugi strani je lahko VyprVPN eden bolj podcenjenih VPN-jev. V našem pregledu VyprVPN smo govorili o tem, kako smo imeli radi nekatere funkcije, zlasti protokol Chameleon. 

Ker je NordVPN ustvarjal valove v svetu kibernetske varnosti – in na videz je v nekaterih potencialnih hekerskih težavah – smo mislili, da je pravi čas, da primerjamo oba v tej bitki za VyprVPN in NordVPN..

Nastavitev boja: VyprVPN proti NordVPN

Kot pri vsaki konkurenci moramo tudi tukaj najprej določiti pravila. Za primerjavo obeh VPN-jev v vrsti kategorij uporabljamo petokročno strukturo, začenši s funkcijami, nato pa prešli na ceno, enostavnost uporabe, hitrost in na koncu varnost. 

Vsak krog bomo začeli z opisom tega, kar iščemo, nato pa si bomo ogledali, kako deluje posamezna VPN v tej kategoriji. Po ogledu vsake VPN bomo na kratko naredili nekaj zaključkov in razglasili zmagovalca v krogu.

Z zmago v krogu si VPN prisluži točko, neodločen rezultat pa vsaki VPN. Kdor ima največ točk na koncu, se razglasi za zmagovalca.

1

Lastnosti

Marsikdo ne bi oporekal, da so funkcije eden najpomembnejših vidikov vsake programske opreme, zlasti pri primerjavi dveh VPN-jev od glave do glave. 

Najmanjši minimum, ki ga pričakujemo od vsakega VPN-ja v tem razdelku, je stikalo ubijanja in način, kako konfigurirati VPN, da se ob zagonu samodejno poveže. Poleg tega so stvari, kot so zaviralci oglasov in vizualne možnosti – na primer temen način in deljenje predorov – pogosti in dobrodošli dodatki. 

VyprVPN

Medtem ko ima večina VPN-jev nastavitveni meni razdeljen na zavihke, ima VyprVPN eno stran z nastavitvami z vsemi možnostmi, ki so na voljo. Na vrhu menija z nastavitvami je javna zaščita WiFi, ki omogoča določitev seznama zaupanja vrednih omrežij in vas samodejno poveže z VPN, če uporabljate nezaupanje.

Javna možnost WiFi je prva nastavitev tako za mobilne kot namizne aplikacije, vendar se tukaj stvari razlikujejo. Druga nastavitev, ki jo ponuja mobilna aplikacija, je označena kot “povezava na aplikacijo”, kar je oblika razcepljenega tuneliranja. 

VyprVPN-Android

To uporabnikom omogoča, da izberejo, katere aplikacije v svojem telefonu uporabljajo varno povezavo VPN in katere uporabljajo standardno, nezaščiteno povezavo. Presenetljivo je, da razdeljena tunelacija še ni uspela na namizni odjemalec. Za tiste, ki jih zanima VPN z namiznimi možnostmi razdelitve predorov na namizje, ne pozabite prebrati našega pregleda ExpressVPN. 

Druga postavka namiznega odjemalca in tretja v mobilni napravi je stikalo kill, ki ima nekaj podnastavitev, na primer, ali se stikalo kill ne izkaže, tudi če zaprete aplikacijo. Spodaj so možnosti protokola, ki jih bomo podrobneje preučili v razdelku »varnost«. 

Pri tem velja opozoriti, da je eden od protokolov, ki jih ponuja VyprVPN, lastniški protokol imenovan “kameleon”, ki je zasnovan tako, da nudi varno in hitro delovanje, hkrati pa prikriva vaš internetni promet, tako da spletna mesta in strežniki tega ne morejo povedati uporabljate VPN.

Naslednjih nekaj nastavitev so možnosti DNS, možnosti samodejne ponovne povezave in zagona. Vsi ti delujejo na tekaški način in pomagajo izboljšati varnost. 

Končno tudi VyprVPN omogoča uporabnikom namizja, da izberejo, kateri adapter za TAP uporablja VPN, vendar je to več kot funkcija odpravljanja napak in je običajno ne bi smeli spreminjati.

NordVPN

Kot smo videli že v preteklosti, na primer s tekmovanjem ProtonVPN proti NordVPN, NordVPN odlično opravi najbolj kritične lastnosti.

Za začetek NordVPN ponuja ne eno, ampak dve vrsti stikal za uničenje. Prvo je standardno stikalo za uničenje, ki prekine internetni promet, če VPN izgubi povezavo. Drugo stikalo ubijanja deluje tako, da konča vse programe, ki jih dodate na seznam, če VPN nepričakovano prekine povezavo.

nordvpn-review-killswitch

Prav tako so zelo dobro razvite tudi možnosti samodejnega povezovanja, temu je v celoti namenjen zavihek. NordVPN lahko poveste, naj se poveže, ko se aplikacija zažene ali ko ste v nezanesljivem omrežju, kar je odličen način, da se izognete nevarnostim javnega WiFi. 

Poleg tega vam NordVPN omogoča izbiro lokacije, s katero se boste samodejno povezali. Če vaše potrebe po VPN niso nujno locirane, lahko izberete tudi želeno regijo. 

Poleg teh ključnih značilnosti NordVPN vključuje tudi blokator oglasov, imenovan CyberSec, ki prav tako pomaga zaščititi pred napadi lažnega predstavljanja in zlonamerne programske opreme, tako da blokira spletna mesta, iz katerih prihajajo te grožnje. 

V nastavitvah je tudi nekaj možnosti in koncev, kot so nekatere značilne možnosti DNS in nevidnost v omrežju LAN za dodatno izboljšanje varnosti na javnem WiFi.

Okrogla ena misel

NordVPN se je spoznal z osnovami in temeljiteje pokrival najbolj kritične lastnosti kot kateri koli drug ponudnik, ki si ga omislimo. Čeprav VyprVPN ne more reči istega, ima še vedno stikalo za ubijanje in možnosti samodejnega povezovanja.

VyprVPN ponuja stvari, ki jih NordVPN ne, na primer razdeljeno predoranje na mobilnih napravah in protokol Chameleon. Vendar ima NordVPN funkcije, ki jih tudi VyprVPN nima s svojim blokatorjem oglasov CyberSec.. 

Ob upoštevanju vsega tega oba VPN ponujata izjemne funkcije, ki jih manjka drugim, zato je ta prvi krog preblizu, da bi ga lahko poklicali. Oba kroga prejmeta točko, saj je določitev, katera VPN ponuja “boljše” funkcije, odvisna od uporabnikovih potreb.

Krog: Lastnosti Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

VyprVPN Logotip
NordVPN Logotip

2

Cenitev

Če primerjamo dva VPN-ja, ena ponavadi postane jasna proračunu prijazna izbira, druga pa prava možnost zgornje police. Kot smo videli v prvem krogu, pa se današnja tekma oblikuje nekoliko drugače.

Ker oba ponudnika ponujata primerljivo raven funkcij, se tisti z boljšimi cenami konča z resnično prednostjo, ne pa zgolj z manjšo, a cenejšo od obeh možnosti. 

V tem krogu ne preučimo samo stroškov vsakega VPN-ja, temveč tudi stvari, kot so možnosti plačila, obdobja vračila in prisotnost ali pomanjkanje brezplačnega preskusa, da bi ugotovili, kateri VPN ponuja boljšo vrednost.

VyprVPN

VyprVPN strankam ponuja izbiro dveh načrtov. Osnovni načrt omogoča do tri hkratne povezave in ima neomejeno pasovno širino. “Premijski” načrt poveča število povezav na pet in tudi svežnje v nekaj pomembnih dodatnih funkcijah. 

Za začetek lastniški protokol Chameleon lahko uporabljajo samo premijski uporabniki, ki jih bomo podrobneje pogledali v razdelku »varnost«. Druga stvar, ki jo prejme premium naročnina, je dostop do oblaka VyprVPN.

To ni samostojna rešitev za shranjevanje v oblaku, ampak je namesto tega VPN, optimiziran za dostop do pomnilnika v oblaku. Večina osebnih uporabnikov ne bo imela veliko potrebe po tem, vendar lahko pomaga, da bodo podatki varni v majhnem podjetju. Integriran je tudi z več glavnimi ponudniki za shranjevanje v oblaku, vključno z Amazon Web Services in DigitalOcean. 

Standardni in premium načrti so na voljo kot mesečna ali letna naročnina. Mesečne cene znašajo približno povprečno za standard in nekaj dolarjev več za premijo, medtem ko letna opcija znatno zniža ceno in naredi zapeljivo vrednost.

Do nedavnega je imel VyprVPN tridnevno brezplačno preskušanje, vendar je bilo to postopno opuščeno. Namesto tega ima VyprVPN zdaj [ulr id = 8429 text = “30-dnevno jamstvo za vračilo denarja”], ki uporabnikom omogoča, da storitev preizkušajo brez tveganja, če ni tisto, kar iščete. 

Končno, VyprVPN sprejema večino glavnih oblik plačila, vključno s kreditno in debetno kartico, PayPal in UnionPay. Glede na to ne sprejema kripto valute ali bitcoina.

NordVPN

Kot smo se dotaknili v naši primerjavi NordVPN in CyberGhost, cene NordVPN na prvi pogled morda niso preveč privlačne, dejansko pa nudijo veliko ponudbo pri dolgoročnih naročninah..

Za razliko od VyprVPN, NordVPN ponuja samo en načrt, vendar ponuja štiri različne časovne okvire naročnine. Mesečne cene NordVPN so med standardnimi in premium načrti VyprVPN. 

Enoletni načrt znatno zniža ceno, vendar je po tej stopnji letno dražji od VyprVPN. Dvoletni načrt zniža ceno na enak nivo kot standardni letni načrt VyprVPN, triletna možnost NordVPN pa premaga VyprVPN na vseh frontah, kar je polovico cene letnega načrta VyperVPN..

Poleg tega NordVPN daje uporabnikom največ šest hkratnih povezav, kar podvoji, kar ponuja standardni načrt načrta VyprVPN. Tako kot konkurent je NordVPN brez kakršnega koli brezplačnega preizkušanja, vendar uporabnikom daje 30 dni, da dobijo nadomestilo, če storitev ni po njihovi volji. Za tiste, ki želite brezplačno preizkusiti VPN, si oglejte naš najboljši pregled brezplačnih storitev VPN. 

Kar zadeva načine plačila, NordPVN sprejema kreditne kartice, UnionPay, Amazon Pay in več kripto valut, vključno z bitcoini. Na žalost NordVPN ne sprejema PayPala.

Okrogla dva razmišljanja

Tako kot v prvem krogu ima vsak VPN nekaj, česar drugi nima. VyprVPN ima kratkoročno boljše cene in sprejema PayPal, medtem ko NordVPN ne. Nasprotno pa NordVPN prevzame bitcoin in dolgoročno odmeri VyprVPN.

Medtem ko niti cene ne premagajo cene CyberGhost, o kateri lahko preberete v našem pregledu CyberGhost, je bil odločilni dejavnik višja meja povezave NordVPN. Če se želite ujemati, potrebujete dva osnovna načrta VyprVPN, zaradi česar je NordVPN veliko boljša vrednost.

Okrog: cena za NordVPN

VyprVPN Logotip
NordVPN Logotip

3

Enostavnost uporabe

V tretjem krogu smo se poglobili v nekoliko subjektivno področje uporabniške izkušnje. Predvsem si bomo ogledali postavitev vsakega VPN-ja in videli, kako enostavno ali težko je izvajati osnovne naloge, kot je menjava strežnikov ali preprosto povezovanje z VPN.

Tudi v menijih z nastavitvami natančno preučimo, ali je stvari enostavno najti in razumeti. Vse to daje jasno predstavo, na kakšnega uporabnika je vsak VPN usmerjen. 

Medtem ko se nekateri VPN-ji lahko kupijo na tehničnem žargonu in funkcijah, ki bodo všeč uporabnikom, ki se napajajo, se lahko drugi odločijo za enostavnejšo postavitev, ki uporabnikom omogoča bolj odpovedno izkušnjo. 

VyprVPN

VyprVPN ima zelo osnovni domači zaslon, ki je praktično enak v postavitvi in ​​videzu v vseh svojih mobilnih in namiznih odjemalcih. Obstaja velika ikona ščita, ki prikazuje, ali ste povezani z VPN, ali besedilo, ki prikazuje tudi stanje vaše povezave. 

Spodaj je polje, ki prikazuje, katera lokacija je trenutno izbrana, in s klikom na to odprete seznam razpoložljivih lokacij. Seznam je privzeto abeceden, prikaže zastavico vsake lokacije poleg imena in na vrhu ima vrstico za iskanje.

VyprVPN-odjemalec

Seznam lokacij lahko razvrstite tudi po hitrosti ali regiji, vsak položaj pa poleg imena prikazuje čas pinga. Končna funkcija na domači strani stranke je velik gumb na dnu, ki se poveže z izbrano lokacijo. 

Za razliko od večine programske opreme tri vrstica “ikona hamburgerja” v zgornjem levem kotu ne odpre nastavitev, temveč vam daje nekaj koristnih povezav do spletnega mesta VyprVPN, vključno z upravljanjem in podporo računa. 

Nastavitve so v spodnjem levem kotu pod zavihkom z oznako »prilagodi«. Ko kliknete možnost, ima vsaka svojo podstran, ki dobro razloži, kaj točno počne.

Skoraj kdorkoli – tudi prvi uporabniki VPN-ja – se lahko pomaknejo v meni z nastavitvami VyprVPN in dobro razumejo, kaj počne vsaka možnost. Edina resnična pritožba, ki jo imamo pri VyprVPN, je velikost bele barve vmesnika.

To je še posebej opazno na mobilnih napravah, kjer odpiranje aplikacije ponoči uporabnika pozdravi s svetilnostjo več soncev. Nočni način za namizne in mobilne odjemalce bi bil odličen dodatek.

NordVPN

Odjemalec NordVPN je veliko bolj vizualno privlačnejši od VyprVPN. Namesto navadnega belega ozadja s seznamom strežnikov in velikim gumbom za povezavo se NordVPN-ov vmesnik osredotoča na prijeten in enostaven zemljevid.

Na namiznem odjemalcu večino desne strani okna zaseda zemljevid sveta, na katerem so lokacijski mehurčki razporejeni po vsem svetu. Vsak od njih predstavlja lokacijo, s katero se lahko povežete, in s klikom mehurčka vas poveže s strežnikom na tej lokaciji.

nordvpn-vmesnik za pregled

Če je to za vas preveč bliskovito, še vedno obstaja možnost uporabe seznama strežnikov, ki se nahaja na levi strani zaslona. Tako kot VyprVPN je tudi seznam abeceden in prikaže zastavo vsake države poleg imena.

Vendar seznam strežnikov NordVPN ne prikazuje časa pinga za vsako lokacijo. Na vrhu je prikazanih zadnjih pet uporabljenih lokacij, pa tudi nekatere posebnosti, kot so namenski strežniki IP in strežniki P2P. 

Ikona zobnika v zgornjem desnem kotu odpre meni z nastavitvami, ki je razdeljen na štiri jezičke. Prvi zavihek je splošne nastavitve in vključuje stvari, kot so stikala za ustavljanje in zaviralec oglasov CyberSec. Vsaka od teh možnosti ima spodaj vrstico besedila, ki dobro opisuje, kaj počne vsaka stvar.

Drugi jeziček je namenjen nastavitvam samodejnega povezovanja in vam omogoča, da izberete, kdaj in kje se bo NordVPN samodejno povezoval. Tretji je zavihek naprednih nastavitev, ki vsebuje samo štiri elemente, vključno z nastavitvami DNS in protokolov. Te niso razvidne tako jasno kot splošne nastavitve, vendar pomeni, da jih lahko uporabljajo le nekoliko napredni uporabniki.

Končno je četrti zavihek račun, ki ponuja nekaj podrobnosti o vaši naročnini. Podobno kot VyprVPN je NordVPN na splošno prijazen do uporabnika in ga je enostavno dojeti, vendar uporablja veliko bele in svetlo modre barve brez nočnega načina.

Okrogle tri misli

Tako VyprVPN kot NordVPN imata solidne odjemalce, ki uporabnikom omogočajo racionalizirano izkušnjo, ki je dostopna praktično vsem, tudi ljudem, ki VPN-jev ne poznajo. Kljub temu je ta krog zelo težko doseči rezultat. 

Na koncu dneva NordVPN v tem krogu prevzame še eno prednost, saj daje uporabnikom malo več izbire pri uporabi vmesnika. Lahko uporabite preprost seznam, tako kot lahko z VyprVPN. Vendar pa ima odjemalec NordVPN tudi velik zemljevid, ki ponuja veliko bolj vizualno privlačen način iskanja lokacij strežnika.

Okrog: točka enostavnosti uporabe za NordVPN

VyprVPN Logotip
NordVPN Logotip

4

Hitrost

V četrtem krogu se oddaljujemo od subjektivnega sveta uporabniških vmesnikov in vstopimo v področje trdih podatkov. Če želite oceniti in primerjati hitrosti vsakega VPN-ja, začnemo z osnovno meritvijo hitrosti našega interneta brez uporabe VPN-ja.. 

Ko dobimo to kontrolno meritev, preizkusimo vsak VPN na petih vnaprej določenih mestih. Če primerjamo te hitrosti, lahko dobimo jasno predstavo o tem, kateri ponudnik ima hitrejše omrežje.

VyprVPN

VyprVPN nas ni nikoli odpihnil, ko gre za hitrosti. Če pogledate naš najhitrejši krog VPN, smo ga zaradi neupravičenih zmogljivosti vključili kot nečastno omembo. Pri cenah VPN, ki je primerljiv z najboljšimi psi na trgu, rezultati, ki jih vidimo pri podjetju VyprVPN, preprosto ne zmanjšajo.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)5294,66319.24
ZDA.894,9363.24
UK8659.2127,91
Brazilija14026.2913,74
Japonska16966,9829.50
Nemčija976.6519.12

Najbližji nam strežnik v ZDA je deloval spodobno, vendar je vseeno izgubil več kot dve tretjini naše pasovne širine. Nemčija je prav tako izstopala po uspešnosti, s še večjimi hitrostmi kot na bližnjem ameriškem strežniku. 

Vendar so strežniki v Združenem kraljestvu, na Japonskem in v Braziliji na papirju delovali zelo odmevno. Kljub temu ti strežniki v praksi še vedno delujejo presenetljivo dobro. Tudi najpočasnejši strežniki, Japonska in Brazilija so brez pravega odlašanja naložili HD videoposnetke in brskanje po spletu na teh strežnikih se je še vedno počutilo odzivno.

Medtem ko so bile te lokacije uporabne za stvari, kot je brskanje po spletu, ne pričakujte, da boste hitro prenesli velike datoteke ali posodobitve z uporabo aplikacije VyprVPN. 

NordVPN

Pri preizkušanju hitrosti NordVPN v preteklosti – na primer v članku o NordVPN nasproti IPVanish – smo opazili, kako nas NordVPN pogosto spravlja po glavi ob rezultatih, ki jih dobimo. To lahko ponovno vidimo v naših rezultatih.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten9165.510.57
ZDA št. 247923133.538.87
Združeno kraljestvo # 20115334,786.06
Nizozemska # 6614566,915.39
Japonska # 69159132,833.31
Dvojni VPN (od ZDA do Kanade # 4)7920.488.64

Vsaka lokacija je bila zelo uspešna, razen ene: Združeno kraljestvo. Medtem ko nam je vsak strežnik dal približno dve tretjini naše pasovne širine, nam Velika Britanija dejansko ni dala interneta. Ti rezultati so bili iz strežnika # 914, ki je bil samodejno izbran za nas, ko smo se povezali z Združenim kraljestvom.

Kasneje smo ga ponovno preizkusili in bili povezani s strežnikom # 1386, tokrat pa so bile hitrosti veliko boljše s samo 81 ms ping časom in hitrostmi prenosa 154,21 Mbps. Glede na to, kar lahko povemo, je to povezano z načinom, kako vas NordVPN dodeli strežniku, ko izberete lokacijo. 

To je enostavno odpraviti s prekinitvijo povezave s strežnikom in preprosto povezavo z novim, vendar je to neprijetnost. Ko dobite delujoči strežnik, so hitrosti odlične, čeprav ne povsem tisto, kar ExpressVPN upravlja (preberite naš ExpressVPN proti NordVPN kos). Vendar NordVPN traja dlje časa za povezavo. VyprVPN za povezavo potrebuje le sekundo ali dve, medtem ko NordVPN traja približno 15 sekund.

Okrogle štiri misli

Kljub nedoslednim zmogljivostim, ki konstantno omejujejo naše testiranje, NordVPN glede na hitrosti ponuja veliko boljše zmogljivosti kot VyprVPN. Čeprav se za povezavo NordVPN potrebuje dalj časa, je enostavno pozabiti, da uporabljate VPN.

VyprVPN lahko vzame dodaten trenutek za nalaganje spletnih strani, ko ste na počasnejših strežnikih, medtem ko NordVPN ostane odziven, dokler ste povezani s strežnikom, ki deluje pravilno.

Okrog: Točka hitrosti za NordVPN

VyprVPN Logotip
NordVPN Logotip

5

Varnost in zasebnost

Tehnično je NordVPN že s štirimi točkami že zagotovil zmago v tem dvoboju. Vendar je zadnji krog tisto, kar mnogi menijo, da je najpomembnejši dejavnik: varnost. 

V tem krogu si oglejmo, katere protokole in šifriranje uporablja vsak VPN in kakšne rezultate spremljajo puščanja ali drugi neuspehi pri varnosti. 

Poleg tega se spoštujemo s pravilniki o zasebnosti vsakega VPN-ja, da vidimo, ali se v drobnem tisku lahko skriva kaj prikradenega. Poskušamo ugotoviti, ali se zbirajo nepotrebne informacije, in ugotoviti, za kaj se uporabljajo. 

VyprVPN

VyprVPN ponuja več možnosti kot večina za protokol in šifriranje. L2TP / IPsec lahko uporabite skupaj s 256-bitnim šifriranjem ali pa uporabite OpenVPN s 160-bitnim ali 256-bitnim šifriranjem. 

Od teh možnosti predlagamo, da se ljudje držijo OpenVPN-ja s 256-bitno enkripcijo za najboljšo varnost, toda tisti, ki bi radi izvedeli več, lahko preverijo našo okvaro protokola VPN. Poleg teh možnosti, VyprVPN vključuje tudi lastniški protokol, imenovan Chameleon. 

Chameleon je spremenjena različica OpenVPN, ki pomaga prikriti vaš internetni promet, tako da spletna mesta ali požarni zidovi ne morejo povedati, da uporabljate VPN. To je super za dostop do geoblokirane vsebine in celo omogoča, da je VyprVPN ena najboljših VPN storitev na Kitajskem. 

Kar zadeva zasebnost, ima VyprVPN jedrnato politiko, ki dobro opisuje, katere podatke ni zbranih. Pravilnik o ničelnem dnevniku je trden, kar pomeni, da VyprVPN ne beleži nobenih zahtev DNS, IP naslovov, dnevnikov prometa ali drugih vrst identifikacijskih podatkov. 

VyprVPN revidira tretja družba, da zagotovi, da se vsi ti zahtevki z ničelnim dnevnikom podpirajo. Edini zbrani identifikacijski podatki so, kaj se zahteva za plačilo. Žal se temu ni mogoče izogniti, saj tudi VyprVPN ne sprejema nobene oblike kripto valute. 

NordVPN

NordVPN ponuja manj možnosti kot VyprVPN za konfiguracijo varnosti vaše povezave. Edina izbira, ki vam je dana, je OpenVPN s šifriranjem AES-256, ki je, kot smo omenili z VyprVPN, ravno tisto, kar ljudi pozivamo k uporabi. 

Čeprav ta kombinacija ponuja trdno varnost, je NordVPN pred kratkim imel večjo varnostno kršitev. Ranljivost strežnikov NordVPN je omogočila napad človeka v sredini, kjer bi lahko tretja oseba prestregla zasebne podatke od nekoga, ki misli, da je povezan z omrežjem NordVPN.. 

Ista ranljivost je bila odkrita v drugih omrežjih VPN in se z njo hitro rešujejo, vendar incident škodi uspešnosti NordVPN. Ko se je pomeril nad to nedavno napako, NordVPN ponuja trdno politiko zasebnosti. 

NordVPN ima eno najbolj jedrnate in lahko razumljive politike zasebnosti katerega koli ponudnika VPN. VPN ne zbira identifikacijskih podatkov in zahvaljujoč NordVPN, ki sprejema bitcoin, vam sploh ni treba dajati identifikacijskih podatkov za plačilo naročnine.. 

Edini podatki, ki so zabeleženi, so nalaganje strežnika VPN in nekatere informacije, ki se zbirajo iz piškotkov na spletni strani. Te informacije se uporabljajo za vzdrževanje spletnega mesta in omrežja, zato je to neizbežna praksa.

Okrogle pet misli

Obe VPN ponujata zlati standard varnosti, OpenVPN z AES-256. VyprVPN vseeno presega in ponuja in ponuja svoj lastniški protokol Chameleon, ki vam pomaga varovati zasebnost.

Poleg tega imata oba VPN-ja spoštljivo politiko zasebnosti brez nepotrebnega zapletenega pravnega žargona. Odločilni dejavnik je nedavna borba NordVPN-a z omrežnimi ranljivostmi, ki ni vplivala na podjetje VyprVPN, ki še vedno ohranja čiste izkušnje.

Krog: Varnostna in zasebna točka za VyprVPN

VyprVPN Logotip
NordVPN Logotip

6

Razsodba

Čeprav je NordVPN zmagovalec na papirju, skupaj s štirimi točkami VyprVPN-jevih dveh, pa se zdi, kot da je zmaga nekoliko votla. Brez jamstva za varnost je malo verjetno, da bo NordVPN še vedno privlačna možnost.

Ko je uspeh podjetja označen s kršitvijo, kakršno je utrpel NordVPN, ljudje težko pozabijo. Zdi se, da ima ponudba VyprVPN prednost pri varnosti in ima svojo splošno, vendar na koncu izgubi vrhunske cene in zmogljivosti NordVPN.. 

Zmagovalec: NordVPN

Če imate izkušnje s katerim koli od teh VPN-jev, vas bomo radi slišali v spodnjem razdelku s komentarji. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map