TunnelBear vs CyberGhost: medved in duh vojvoda leta 2020

TunnelBear je zagotovo eno izmed bolj znanih VPN-jev tam s svojo edinstveno blagovno znamko trženja medveda. Če si ogledujete pregled TunnelBear, boste videli, da smo cenili njegovo trdno ceno, ki vključuje precej velikodušen brezplačen načrt, pa tudi njegov estetsko prijeten in enostaven za uporabo vmesnik. 


Čeprav trženje blagovnih znamk CyberGhost morda ni tako očarljivo ali prepoznavno kot TunnelBear, je trenutno eden najboljših psov na trgu in pri uporabnikih VPN prinaša zelo podobno zanimanje kot uporabniki TunnelBear, kažejo podatki iskalnikov. 

V našem pregledu CyberGhost govorimo o tem, kako zelo radi imamo vse njegove lastnosti, tesno varnost, ki jo ponuja, in impresivne hitrosti, ki jih lahko doseže.

Glede na podobne ravni splošnega pomena se je zdelo logično, da se ti dve ujemata in se vidita, katera se pojavi na vrhu.

Nastavitev boja: CyberGhost proti TunnelBear

Pri primerjavi VPN-jev ne manjka stvari. Da bi zagotovili pošteno primerjavo in hkrati pokrivali čim več pomembnih tem, smo stvari razdelili na pet krogov.

Ti krogi so funkcije, cene, enostavna uporaba, hitrost in nenazadnje varnost in zasebnost. Preden se lotimo vsakega kroga, bomo najprej na kratko omenili, kaj iščemo, in zabeležili, če je za katero od območij znano, da se na določenem območju razlikuje ali nima VPN-ja..

Nato bomo raziskali, kaj lahko posamezna VPN ponudi v dani kategoriji. Na koncu kroga vam bomo ponudili nekaj zadnjih misli na to temo, nato pa določili zmagovalca in temu VPN dodelili točko. Tisti z največ točkami na koncu zmaga v tekmi.

1

Lastnosti

Katere lastnosti ponudnika VPN vključujejo v svojo stranko, je močan pokazatelj, kakšnega uporabnika poskuša pritegniti. Čeprav bi nekateri morda želeli bolj skromen VPN, ki je enostavnejši za uporabo, si mnogi želijo nekaj, kar ima vse.

Vsaj iščemo stikalo za uničenje in sposobnost, da se VPN zažene in poveže ob zagonu. Po našem mnenju so te funkcije potrebne za vsak VPN, ker neposredno vplivajo na vašo varnost. Dobro je videti dodatne stvari, kot so razdeljeno tuneliranje ali zaviralci oglasov in zlonamerne programske opreme, vendar nikakor niso obvezni, da se VPN šteje za funkcionalen.

TunnelBear

Meniji nastavitev TunnelBear so lepo urejeni, vendar redko poseljeni. Na prvi strani menija z nastavitvami so na voljo možnosti za zagon TunnelBear ob zagonu, pa tudi nekatere nastavitve videza in obvestil.

Nastavitve predorov

Drugi zavihek v nastavitvah – varnost – je mesto, kjer najdemo stikalo ubijanja, ki je označeno kot “VigilantBear.” Ta stran ima tudi možnost, imenovano GhostBear, ki zasenči vaš VPN promet, da bi bil bolj podoben običajni internetni povezavi z ponudniki internetnih storitev, spletnimi mesti in vladami.

Po tem je zavihek zaupanja vrednih omrežij, ki vam omogoča, da nastavite TunnelBear, da se samodejno poveže, ko je v nezaupljivem omrežju, kar je odlično za preprečevanje nevarnosti javnega WiFi. To je v resnici približno minimalni minimalni znesek, s katerim se lahko VPN umakne. 

Čeprav obstaja stikalo ubijanja in možnost zagon odjemalca ob zagonu, ni možnosti, kje se VPN poveže ob zagonu.

CyberGhost

CyberGhost je uspel zbrati impresivno paleto funkcij v sedmo iteracijo namiznega odjemalca. Vseh teh funkcij ni enostavno najti, saj bomo več razpravljali v razdelku »enostavna uporaba«, vendar so vse zelo koristne za izboljšanje varnosti. 

Na zavihku splošnih nastavitev so spustni meniji za jezike, pa tudi izbira svetle ali temne teme. Obstaja tudi stikalo za stikalo kill, s katerim ljudi pozivamo, naj vedno pustijo pri sebi.

nastavitve cyberhost-pregleda-zasebnosti

Drugi zavihek v meniju z nastavitvami je označen kot “povezava” in vam omogoča, da spremenite stvari, na primer, kateri protokol se uporablja ali ali je vklopljena zaščita pred puščanjem DNS Druge funkcije so zunaj menija z nastavitvami na lastnih zavihkih. 

Za začetek obstaja zavihek imenovan “pametna pravila”, ki vsebuje nekatere najbolj vabljive funkcije, ki jih ponuja CyberGhost. Tu so nastavitve samodejnega povezovanja in možnosti presegajo običajne možnosti.

Poleg tega, da vam omogoča, da izberete, kje se bo povezal VPN, če se mu dovolite samodejni zagon, lahko ustvarite tudi seznam drugih programov, na katere naj CyberGhost začne, ko se začnete povezati s VPN. To je zelo priročen dodatek in vam omogoča, da računalnik konfigurirate tako, da sam zažene vse najpogosteje uporabljane programe, ko je internet varen.

cyberhost-review-smart-pravila

Drugo podpoglavje zavihka »pametna pravila« je zaščita WiFi, ki uporabnikom omogoča, da določijo seznam zaupanja vrednih omrežij in kako naj se VPN obnaša v nezaupnih omrežjih. Obstajajo tudi možnosti, imenovane “izjeme” in “zaščita aplikacij.”

Stran “izjeme” vam omogoča ustvarjanje seznama spletnih mest, ki ne uporabljajo povezave s tunelom VPN. To je mogoče uporabiti, če želite dostopati do geoblokirane vsebine na enem spletnem mestu, vendar kljub temu hkrati želite svojo hitrost interneta na drugem. Podobno je s split-tunnelingom, funkcijo, o kateri si lahko več preberete v našem pregledu ExpressVPN. 

Končno obstaja stran, imenovana »funkcije povezave«, ki vsebuje možnosti blokiranja stvari, kot so zlonamerna spletna mesta in oglasi. Glede na to ni najboljši blokator oglasov, ki smo ga videli, in morda bi bilo bolje, da preverite eno od možnosti v naših 99 brezplačnih orodjih za zaščito članka o zasebnosti.

Okrogla ena misel

TunnelBear pokriva le minimalno število funkcij, ki jih pričakujemo, da jih bomo videli, in le nekaj manjših dodatkov, kot je VigilantBear. 

CyberGhost ima na drugi strani veliko več novih možnosti samodejnega povezovanja in številne uporabnejše funkcije, kot sta blokator oglasov in možnosti pametnih pravil. Ta prvi krog ni tekmovalni, saj je CyberGhost v tej kategoriji jasno prevzel vodstvo.

Krog: Funkcije točke za CyberGhost

Logotip TunnelBear
CyberGhost Logotip

2

Cenitev

Cene so pogosto nihajna točka za ponudnike VPN, ki so premalo znani. To smo že videli v članku ExpressVPN v primerjavi s TunnelBear, v katerem je TunnelBear po lastnostih slabši od ExpressVPN, vendar je izgubil svoj položaj v krogu cen.

Za oceno cen VPN-ja nismo upoštevali samo stroškov, ampak tudi, kakšne možnosti plačila so sprejete, pravilnik o vračilu in ali je na voljo kakšna brezplačna preskusna različica.

TunnelBear 

TunnelBear ima dostojen brezplačen načrt, ki uporabnikom zagotavlja 500 MB podatkov na mesec. To lahko povečate za dodatnih 1 GB, če objavite tvit, v katerem piše, koliko uživate v uporabi TunnelBear. 

Ta brezplačni načrt si je prislužil visoko mesto na našem seznamu brezplačnih storitev VPN, vendar še vedno ni tako velikodušen kot brezplačni načrt ProtonVPN, o katerem lahko več preberete v našem pregledu ProtonVPN. Preberite si naš članek Windscribe vs. TunnelBear in primerjajte brezplačne načrte.

Če se premaknete na plačljive načrte, obstajata le dve možnosti. Lahko kupite mesečni ali letni načrt. Mesečna možnost je le dolar ali manj manj od tistega, kar smo pričakovali od vrhunskih konkurentov na trgu VPN. 

Letna možnost zniža to ceno na polovico in omogoči veliko boljši nakup. Šokantno je, da TunnelBear nima nobene definirane politike vračila, ampak navaja, da “TunnelBear lahko upošteva zahteve za vračilo naročnin za vsak primer posebej.”

Čeprav brezplačni načrt potencialnim uporabnikom še vedno daje možnost, da se pred plačilom seznanijo z VPN-jem, bi bilo vseeno videti vsaj 14-dnevno zajamčeno vračilo.. 

Končno za plačilne načine TunnelBear sprejema samo kreditne kartice in bitcoin. Če pa načrtujete možnost mesečne možnosti, se bitcoin odstrani z mize. Uporablja se lahko le za plačilo letnih načrtov. 

CyberGhost

Kot smo videli v članku NordVPN vs. CyberGhost, je CyberGhost težko premagati, ko gre za dolgoročne cene. Kratkoročne mesečne cene so tisto, kar pričakujemo od VPN-ja višjega cenovnega razreda, vendar enoletni načrt to ceno zniža na polovico.

Čeprav je letna cena solidna, je še vedno enaka konkurencam, kot je NordVPN, in je letno dražja od TunnelBear. Dvo- in triletne možnosti so, kjer CyberGhost-ove cene resnično sijejo, triletna možnost pa je ena izmed najbolj dostopnih na trgu z mesečnimi stroški. 

Vsi ponujeni načrti omogočajo sedem hkratnih povezav in neomejeno pasovno širino. Da bi lažje skrbeli skrbi tistih, ki so zaskrbljeni zaradi odložitve tako velikega pavšalnega zneska za dolgoročno zavezo VPN, CyberGhost ponuja brezplačno preskušanje in velikodušno politiko vračila. 

Brezplačna preizkusna različica je 24 ur in omejuje nekatere funkcije, kot je blokator oglasov. Prav tako vas postavi v čakalno vrsto, ko se poskušate povezati s preskusnim programom, ki trdi, da je dolgo 2.500 uporabnikov in traja približno minuto, preden ste povezani..

Politika vračila vsebuje dva dela. Za tiste, ki kupujejo samo enomesečno naročnino, vam je na voljo 14 dni, da prejmete celotno povračilo. Če se naročite na šest mesecev ali več, imate 45-dnevno obdobje, da se odločite, ali je VPN pravi za vas in vam vrnete denar. Za načine plačila CyberGhost sprejema kreditne kartice, PayPal in BitPay.

Preberite naš članek ExpressVPN vs CyberGhost in si oglejte, kako se primerjata cena.

Okrogla dva razmišljanja

To je težko doseči krog. TunnelBear premaga CyberGhost v obeh časovnih okvirih, ki jih ponuja, vendar pa na podlagi mesečnih cen dolgoročni načrti CyberGhosta nudijo večjo vrednost. Poleg tega imata oba brezplačna preskušanja, vendar delujeta zelo drugače, saj TunnelBear mesečno omejuje vaše podatke, CyberGhost pa vam preprosto daje 24 ur.

Če upoštevamo, ta dva VPN-ja trgujeta o cenah in brezplačnem preskusu. Odločujoči dejavnik se nanaša na politiko vračila in možnosti plačila. CyberGhost sprejema kreditne kartice, PayPal in bitcoin za vse svoje načrte, TunnelBear pa za svoje mesečne možnosti sprejema samo kreditne kartice.

Poleg tega nas zaradi negotove politike vračila denarja TunnelBear povzročajo težave, CyberGhost pa uporabnikom ponuja do 45 dni, da dobijo denar nazaj.

Okrog: cena za CyberGhost

Logotip TunnelBear
CyberGhost Logotip

3

Enostavnost uporabe

Vsakdo, ki je kdaj uporabljal slabo izdelano programsko opremo, ve, kako lahko enostavno, lahkotno nalogo spremeni v razburljiv pustni bes. Še huje pa je, da vsi, ki uporabljajo resnično grozno programsko opremo, poznajo občutek, da odprete program (zlasti z neshranjenim delom v ozadju) in vidite, da se vaš računalnik takoj zruši.. 

V tem razdelku je naš glavni cilj zagotoviti, da se to ne zgodi vam. Vsako programsko opremo smo postavili skozi njene korake in si ogledali zasnovo in postavitev vmesnika, da bi videli, kako uporabniku prijazen je ali ne. Katalogizirali smo tudi, kakšne težave ali nesreče smo doživeli, če obstajajo. 

TunnelBear 

TunnelBear je s svojimi čudovitimi imeni in trženjem med seboj oblikoval lahko prepoznavno vizualno blagovno znamko. Ta občutek se preliva tudi v oblikovanje uporabniškega vmesnika.

Tunelbear-odjemalec

Ko odprete stranko, vas pozdravi črno-bela karta z lokacijo, označeno z ovco. Okoli zemljevida so tuneli, ki jih lahko kliknete, da se povežete s to lokacijo. Ta vmesnik v slogu zemljevidov je sčasoma dobil veliko priljubljenost, enega najbolj znanih primerov pa si lahko ogledate v našem pregledu NordVPN. 

Ko izberete lokacijo povezave, zemljevid pridobi zeleno barvo, ovce postanejo medved in animacija igra medveda, da kopa predor v zemljo na vaši lokaciji in izskoči iz predora, ki ste ga izbrali.

Če je vse to preveč za vas, obstaja možnost, da del zemljevida vmesnika skrijete z gumbom spodaj levo. Če se odločite za to, vam ostane zelo kompakten vmesnik, ki uporablja spustni meni, s katerim lahko izberete želeno lokacijo in preklopno stikalo za povezavo.

Kot smo že omenili, je meni z nastavitvami precej redek in je, kot lahko pričakujemo, enostaven za krmarjenje. Vse možnosti so bodisi jasno označene bodisi imajo majhne mehurčke ob sebi, ki razlagajo, kaj vse počne. 

Nekatere bolj tehnične možnosti pravzaprav celo imajo majhno vprašalno znamko poleg njih, ki vas bo popeljala do članka na spletnem mestu TunnelBear, kjer boste podrobno razložili nastavitev ali funkcijo.. 

TunnelBear je ustvaril programsko opremo, ki je enostavna in prijetna za uporabo, tudi za tiste, ki ne poznajo VPN-jev. Intuitivnost zemljevida je prijetna, prav tako tudi možnost, da se odpovemo, programska oprema na splošno pa nam ni dala težav s stabilnostjo ali povezavo.. 

CyberGhost

Na prvi pogled je vmesnik CyberGhost videti, kot da je zaklenjen v opravilni vrstici v spodnjem desnem kotu, kar ni redko za VPN-je. Vendar je to dejansko samo privzeto mesto za okno in ga lahko v resnici povlečete po svojih željah.

CyberGhost 7 ima celoten minimalističen dizajn, z velikim gumbom za vklop na sredini in spustnim menijem spodaj, ki omogoča izbiro s seznama lokacij. V zgornjem desnem kotu so gumbi za odpiranje nastavitvenega menija in povezovanje na podporo. 

Z odpiranjem nastavitvenih menijev se okno od majhne usmeritve usmeri v večje in bolj standardno vodoravno okno. To okno je privzeto belo, medtem ko je manjše okno v slogu opravilne vrstice temno s črno-rumeno shemo.

cyberghost-pregled-razširjen-ui

To pa lahko spremenimo z vklopom nočnega načina, kar je značilnost, ki jo imamo radi za tiste, ki so nagnjeni k očesu ali delajo s svetlimi monitorji v zatemnjenih prostorih. 

Vsaka možnost v meniju z nastavitvami je dobro označena in ponuja temeljite razlage – čeprav je besedilo včasih več vrstic – in nekatere stvari se zdijo, kot da so na čudnem mestu. Dejstvo je, da so pametna pravila premaknili na svoj namenski zavihek na levi, namesto da bi bili vključeni v meni z nastavitvami. 

Poleg tega smo imeli med testiranjem na trenutke težave pri povezovanju. Večkrat smo se poskusili povezati z Nemčijo in vsakič – po dolgem čakanju od 20 do 30 sekund – so nam rekli, da smo povezani. Ko pa smo poskušali odpreti spletno mesto, se preprosto ne bi naložilo. 

Spremenili smo nastavitve, preizkusili preglasitev TCP in naredili skoraj vse, kar smo si lahko omislili, a nič ni delovalo. Medtem ko se je to dogajalo, smo med vsakim poskusom preizkušali tudi druge strežnike in vse druge lokacije so delovale v redu.

Kot smo povedali v uvodu, je tovrstna težava stabilnosti omrežja lahko zelo težavna. Ne glede na to, ali je treba opraviti delo ali pa samo poskušate nekaj gledati in vas obdržati od tega, kar poskušate storiti zaradi takšnih težav, ni nikoli dobro..

Okrogle tri misli

TunnelBear ima vizualno privlačen in enostaven za uporabo vmesnik. Če niste pozorni na zvonjenje medvedovega tunela na poti do cilja, ga lahko preprosto izklopite.

Čeprav CyberGhost nima slabega vmesnika, je nekaj stvari na nenavadnih lokacijah in, kar je najpomembneje, smo se borili s povezavo z Nemčijo iz razlogov, ki jih nismo mogli rešiti. V glavnem iz tega razloga je TunnelBear jasen zmagovalec v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za TunnelBear

Logotip TunnelBear
CyberGhost Logotip

4

Hitrost

Z zmago TunnelBear v tretjem krogu CyberGhost še ni dosegel zmage v tem dvoboju. Vendar pa, kot smo videli že v preteklosti, na primer v članku o TunnelBear vs. NordVPN, TunnelBear ni najmočnejši po hitrosti.

V tem krogu izvedemo testiranje hitrosti, tako da vsak VPN povežemo na istih pet lokacij in vidimo, kakšne hitrosti lahko dosežemo. To primerjamo z našo osnovno meritvijo, ki jo izvedemo brez VPN, da vidimo, kako uspešna je vsaka.

TunnelBear

Ko smo v preteklosti preizkušali TunnelBear, je bila glavna stvar, na katero smo pripomnili, ko je prišla hitrost, njegova nedoslednost in tokrat ni bilo nič drugače. Začenši z ZDA – najbližjo lokacijo, kjer testiramo – hitrosti so zagotovo uporabne, a nič kaj preveč impresivno.

LokacijaPing (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)5294,61343.19
ZDA.3691,4687.28
UK8276.3560.09
Japonska17953.3237.17
Brazilija15841.34.86
Švica110108,582,48

Pri prehodu na bolj oddaljeni strežnik v Veliki Britaniji so hitrosti ostale zelo uporabne, na Japonskem in v Braziliji pa smo videli počasnejše hitrosti, ki so še vedno dovolj dobre, da se brskanje počuti odzivno, ne pa hitrosti, ki bi koga navdušile.

Nazadnje, ko smo se povezali s strežnikom v Švici, smo dejansko videli svojo najvišjo hitrost prenosa in vendar najnižjo hitrost prenosa. Poleg te neskladnosti pri hitrostih prenašanja in nalaganja niti časi pingov niso odlični. Če iščete VPN z nizkim pingom, si preberite naš najboljši članek VPN za igre.

Čeprav so hitrosti od enega mesta do drugega divje varirale, se je vsak strežnik, ki smo ga poskusili povezali v nekaj sekundah, počutil odzivnega, medtem ko smo ga uporabljali. Videoposnetki se naložijo hitro in celo po neplačanih strežnikih do 1080p.

Na splošno je TunnelBear zagotovo uporaben, vendar ni najboljši VPN, če potrebujete vso pasovno širino, ki jo lahko dobite za stvari, kot so nalaganje ali nalaganje datotek, večjih od gigabajta oz..

CyberGhost

CyberGhost dejansko trpi zaradi iste težave kot TunnelBear, vendar v manjši meri. Na najhitrejšem seznamu storitev VPN si je zaslužil častno mesto, vendar le za hitrosti IKEv2, ki ogrožajo varnost in anonimnost. 

To je nekaj, kar bomo podrobneje pogledali v naslednjem razdelku, vendar smo v tem razdelku uporabili OpenVPN pri testiranju obeh VPN-jev, da zagotovimo pošteno primerjavo.

LokacijaPing (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)5294,61343.19
ZDA.9585.1790.02
UK7665,83128.26
Japonska16881.08123,32
Brazilija125156.2673.18
Švica10264.1212.25

Zanimivo je, da CyberGhost zmaga na vsaki lokaciji, ko gre za hitrost prenašanja, poleg tega pa se ponaša z nadstandardnimi časi pinga na vseh lokacijah, razen na enem: v Združenih državah Amerike. V resnici je imel ZDA višji čas pinga kot Združeno kraljestvo.

To je zato, ker se je CyberGhost odločil, da nas na vzhodni obali poveže s strežnikom v Kaliforniji. Zakaj je bil izbran ta strežnik, nam ni jasno, vendar je prišlo do predolgega časa pinga za povezavo, ki naj bi bila najbližja lokacija.

Kar zadeva večino ljudi – hitrosti prenašanja – CyberGhost trguje s TunnelBearom. CyberGhost je bil hitrejši na Japonskem in veliko hitrejši v Braziliji, počasneje pa v ZDA, Veliki Britaniji in Švici. Kljub temu je ponavadi zaostajalo le nekaj megabitov in na splošno je bilo dobro za uporabo.

Okrogle štiri misli

Konec koncev noben od teh VPN-jev ni najboljši pes, ko gre za surovo hitrost. Obe storitvi sta od lokacije do lokacije neskladni, vendar zagotavljata dovolj hitrosti, da ju lahko uporabimo za vsakodnevna opravila.

Če pa ste nekdo, ki rutinsko prenaša velike datoteke okoli sebe, boste morda želeli pogledati nekaj, kar ponuja večjo pasovno širino in je bolj zanesljivo. Če iščete zares hiter VPN, predlagamo, da si ogledate naš pregled zasebnega dostopa do interneta.

Na koncu dneva, če upoštevamo tržne udarce pri hitrostih prenosa, vendar je CyberGhost-jeva vrhunska hitrost prenosa in pinga, CyberGhost v tem krogu uspel iztisniti zmago..

Okrog: Točka hitrosti za CyberGhost

Logotip TunnelBear
CyberGhost Logotip

5

Varnost & Zasebnost

S tem je CyberGhost uradno zagotovil tri točke, potrebne za zmago v tej tekmi. Vendar smo prihranili tisto, kar se bo počutilo najpomembnejše dejavnike: varnost in zasebnost. 

V tem razdelku si ogledamo, katere vrste protokolov ima na voljo vsak VPN, pa tudi, kakšne vrste ali vrste šifriranja je mogoče uporabiti. Kopali smo tudi v pravilnike o zasebnosti vsakega VPN-ja, da vidimo, katere informacije se zbirajo in kako se uporabljajo. 

TunnelBear 

Kot smo videli v razdelku »značilnosti«, TunnelBear nekoliko ne manjka možnosti. To velja, ko gre za varnost. Protokol in šifriranje sta večinoma zaklenjena, OpenVPN pa se uporablja kot protokol na večini platform, vključno z Androidom, macOS in Windows. 

Izjema je iOS, ki namesto tega uporablja IPSec. OpenVPN je vrhunski protokol, ki ga večini priporočamo za varnost in hitrost, medtem ko je IPSec lažje zaznati kot VPN promet, vendar je še vedno varen. Kar zadeva šifriranje, vse platforme uporabljajo AES-256, ki je trenutno zlati standard za šifriranje VPN. 

Če nadaljujemo s politiko zasebnosti, je TunnelBear trden. Čeprav ni najbolj zgoščen pravilnik o zasebnosti, ki smo ga videli, je strukturiran na način, ki omogoča enostavno iskanje določenih podatkov o zasebnosti. Besedilo je prav tako dobro obravnavano, kar nasprotuje preveliki uporabi pravne terminologije. 

TunnelBear zbere vašo e-pošto samo, če se prijavite na brezplačno preskusno različico, seveda pa bo potrebno tudi plačilno sredstvo, če se odločite za prijavo na plačljivi načrt. Poleg tega TunnelBear zbira operativne podatke za vzdrževanje svoje strežniške mreže.

To vključuje stvari, na primer, v kakšnem operacijskem sistemu ste in koliko podatkov ste uporabili, vendar se zbirajo na ne-identifikacijski način. Ne zbira vaših podatkov IP ali prometa.

CyberGhost

CyberGhost daje uporabnikom več možnosti protokola kot TunnelBear, vključno z OpenVPN, L2TP in IKEv2. Vendar je privzeto nastavljena na “samodejno” možnost za protokol, ki uporablja IKEv2, verjetno za boljše hitrosti, ki smo jih omenili prej. 

Običajno pozivamo ljudi, naj to nastavitev preklopijo na OpenVPN takoj, ko začnejo uporabljati VPN in jo tam pustijo, saj je OpenVPN težje zaznati in ponuja močan uspeh pri ohranjanju zasebnosti uporabnikov. 

Za šifriranje so vsi protokoli združeni z AES-256, ki nudi odlično varnost in je za vse praktične namene v tem trenutku nemogoče razpokati.. 

CyberGhost v svoji politiki zasebnosti navaja, da jih edini osebni podatki, ki jih zbira, uporabnik le-to poda. To vključuje stvari, kot so e-poštni naslov in podatki o plačilu, ko se prijavite.

Dodatne informacije se na spletnem mestu zbirajo s piškotki, vendar to ni identifikacijsko in TunnelBear (skupaj z učinkovito vsakim spletnim mestom) to tudi naredi, da pomaga vzdrževati svojo spletno stran. 

Na koncu se zbere nekaj informacij o uporabnikovem vedenju pri uporabi storitve. Vendar te informacije spet niso identificirane in jih CyberGhost sploh ne pregleda. 

Podatke, ki vključujejo stvari, kot so poskusi povezave in uspehi, zbere in analizira podjetje tretjih strank. Te informacije se nato uporabijo za vzdrževanje in izboljšanje omrežne infrastrukture CyberGhost.

Okrogle pet misli

Tako TunnelBear kot CyberGhost ponujata zlati standard AES-256 in OpenVPN za šifriranje in protokol. Vendar CyberGhost zbira nekoliko manj informacij kot TunnelBear o tem, kako uporabljate VPN.

Poleg tega informacije pregleduje le tretja družba. Še več je, da CyberGhost uporabnikom ponuja več možnosti, kar zadeva varnost, pa tudi več varnostno naravnanih funkcij, kot smo jih pogledali v prvem razdelku..

Čeprav menimo, da je pomembno, da uporabniki med uporabo CyberGhost samodejno preklopijo nastavitve samodejnega protokola na OpenVPN, vendar se nedvomno znajde na vrhu, ko gre za varnost.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za CyberGhost

Logotip TunnelBear
CyberGhost Logotip

6

Končne misli

S končnim rezultatom štiri proti ena je CyberGhost zmagovalec v tej tekmi. Oba VPN-ja sta zagotovo uporabna, vendar CyberGhost ponuja bistveno več funkcij in na splošno boljše hitrosti. 

CyberGhost zagotavlja tudi boljše cene, čeprav je TunnelBear tu imel svoje prednosti, in sicer v kratkoročni ceni premagal CyberGhost. TunnelBear pa je z bolj izpopolnjenim in uporabnikom prijaznim vmesnikom lahko dosegel eno točko.

Zmagovalec: CyberGhost

Če ste uporabili enega ali oba VPN-ja, bi radi slišali o vaši izkušnji. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map