TorGuard VS PIA: Dirka dveh temnih konj leta 2020

Zasebni dostop do interneta – ali PIA, kot se običajno imenuje – je eden bolj znanih ponudnikov VPN danes na trgu. Če si oglejte naš pregled zasebnega dostopa do interneta, boste videli, da imamo radi njegov uporabniku prijazen dizajn, impresivne hitrosti in trdne rezultate varnosti in zasebnosti. 


TorGuard, čeprav manj znan kot PIA, je morda ena od najbolj cenjenih možnosti VPN. V našem pregledu TorGuarda smo opazili, da TorGuard nudi trdno varnost in ima nekaj podobnih prednosti in slabosti kot PIA, in sicer impresivne hitrosti, a slabe zmogljivosti pretakanja. 

Ker se oba ponudnika izkazujeta na istih ključnih področjih, v drugih pa sta slaba, smo mislili, da bi bilo primerno, da se ujemamo med uveljavljeno priljubljenostjo PIA in potencialno nepriznano veličino TorGuarda.

Nastavitev boja: PIA proti TorGuardu

Da bi dobili jasno predstavo o tem, kako se ti VPN povežejo drug z drugim, smo ustvarili devetookrog sistem. V vsakem krogu si bomo ogledali en kritični vidik uspešnosti VPN, kot so hitrost, varnost ali pretakanje. 

Primerjali bomo, kako deluje vsak VPN v določeni kategoriji, nato pa se bomo odločili za zmagovalca tega kroga. Zmagovalec vsakega kroga dobi točko, ponudnik z največ točkami na koncu pa zmaga v bitki.

1

Hitrost

TorGuard in PIA se pojavita v naši najhitrejši skupini VPN, PIA pa prihaja pri številki dve, TorGuard pa pri številki štiri. Če primerjate obe strani, je enostavno razbrati, zakaj se je PIA v tem članku uvrstila višje kot TorGuard.

TorGuard pospeši

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4291,83342,32
ZDA.13192,39207,51
UK8149.16318,94
Japonska17251.1688,84
Izrael14858.0081.47
Švica106111,25214,86

Vsak VPN smo testirali na istih petih lokacijah in ugotovili, da imajo rezultati preskusa hitrosti PIA večje hitrosti prenosa, hitrosti prenosa in čas pinga na treh od petih lokacij. 

PIA pospešuje

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4291,83342,32
ZDA.4116,96190,80
UK88100.06237,93
Japonska16776,79193,93
Izrael145105.28282,76
Švica10689.58257.07

TorGuard je v ZDA in Švici premagal PIA, toda PIA je na teh lokacijah še vedno imela uglednih 116Mbps oziroma 89Mbps. TorGuard je imel na drugi strani le približno polovico hitrosti PIA v Veliki Britaniji in Izraelu. 

Glede zmogljivosti sta oba VPN-ja trdna, toda PIA je na papirju premagala TorGuard in je bila pri naših testiranjih v resničnem svetu opazno bolj odzivna. PIA na splošno naloži spletna mesta nekoliko hitreje in pri nalaganju videov zanesljivo privzame 1080p, medtem ko TorGuard občasno privzame 720p na počasnejših strežnikih. 

Okrog: Točka hitrosti za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

2

Pretakanje

Kljub impresivni hitrosti, ki jo ponujata oba ponudnika, to ne bo zelo koristno, če nameravate uporabiti katerega koli od teh VPN-jev za pretakanje. S PIA bi lahko delali le Netflix. Tako Hulu kot Amazon Prime sta nam povedala, da moramo izklopiti svoj VPN, če želimo kaj gledati. Skratka, za obsežen pretok namesto tega preverite ExpressVPN.

PIA nas tudi ni uspela spraviti v BBC iPlayer, saj spletno mesto noče nalagati, česar še nismo videli. Če poskušate dobiti dostop do vsebine BBC, predlagamo, da si oglejte naš najboljši članek VPN za BBC iPlayer. 

Kar se tiče TorGuarda, so bile stvari še slabše. Hulu, Netflix ali Amazon Prime videoposnetki sploh niso mogli delovati. BBC iPlayer nam je omogočil dostop do spletnega mesta, za razliko od PIA, potem pa nam je povedal, da lahko nekaj gledamo le, če smo v Veliki Britaniji, kljub temu da smo povezani z londonskim strežnikom.. 

torguard-pregled-hulu

Noben od teh VPN-jev ni idealen za dostop do geoblokirane vsebine na spletnih mestih za pretakanje. Čeprav imata oba hitrost, nobeden od njih ne more zapeljati mimo zaznavanja VPN večine spletnih mest. Priporočamo, da poiščete najboljši VPN za pretakanje članka, če iščete način za ogled te vsebine.

Vendar moramo za krog izbrati zmagovalca med tema dvema. Dajamo ga PIA, ker nam je uspelo spraviti v Netflix, kar je še vedno nekoliko več, kot lahko trdi TorGuard. 

Krog: Pretočna točka za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

3

Varnost in zasebnost

TorGuard in zasebni dostop do interneta ponujata kombinacijo protokola in šifriranja, ki ga predlagamo. Razlika je v tem, da je TorGuard privzeto nastavljen nanj, medtem ko morate nekoliko nastaviti PIA.

TorGuard se od začetka odpre z enkripcijo AES-256 in omogočenim protokolom OpenVPN. PIA ima namesto tega izbrano šifriranje AES-128, ki nudi nekoliko nižjo raven varnosti v zameno za nekoliko bolj odziven učinek. 

Poleg možnosti šifriranja OpenVPN in AES PIA uporabnikom omogoča tudi izbiro med nekaj načini stiskanja. Čeprav ni prikazan v namiznem odjemalcu, je mogoče tudi s PIA nastaviti povezave L2TP in PPTP, če to storite ročno.

pia-review-split-tunneling

Prav tako TorGuard ponuja nekaj dodatnih protokolarnih možnosti za tiste, ki vas zanimajo, vendar jih je treba nastaviti ročno, ker je odjemalec opremljen samo z OpenConnect in OpenVPN. Dodatne možnosti protokola vključujejo L2TP, PPTP in IPsec.

nastavitve torguard-pregleda

Oba VPN-ja imata zanesljive možnosti varnosti in med testiranjem uhajanja DNS nismo odkrili nobenih puščanj, zato moramo preučiti pravilnik in zgodovino zasebnosti vsakega ponudnika, da ugotovimo, kateri je boljši. 

Kot smo videli v članku PIA v primerjavi z NordVPN, ima PIA svojo zasebnost. FBI je bil v preteklosti sprožen na sodni poziv, FBI pa zaradi svoje politike nejavljanja ni mogel izročiti nobenih ustreznih informacij o svojih uporabnikih.. 

Medtem ima TorGuard svojo politiko zasebnosti, v kateri navaja, da bo delil informacije, če bo “to po zakonu zahtevalo”, zaradi česar smo nekoliko previdni. To pomeni, da dajemo ta krog PIA zahvaljujoč svoji dokazani zgodovini, da ni pomagala kazenskim pregonom.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

4

Torrenting

Da bi videli, kateri VPN bi bil boljši za tiste, ki pogosto mučijo velike datoteke, smo preizkusili oba VPN-ja z isto torrent datoteko. Povezali smo se z najbližjim strežnikom v vsakem omrežju, kar nam je dajalo dobre hitrosti. Vsak VPN smo preizkusili nekajkrat, da smo bili rezultati zanesljivi in ​​dosledni.

Pričakovali smo, da bo PIA nekoliko hitrejši glede na prejšnje hitrostno testiranje, vendar so bili rezultati pravzaprav nekoliko presenetljivi. Zasebni dostop do interneta nikakor ni bil počasen, saj smo hitro dosegli hitrost nekaj več kot 8 MB / s na našem testnem hudourniku in tam ostali ves čas prenosa.

TorGuardu je po drugi strani v primerjavi s PIA trajalo nekajkrat dlje. Ko se je dvignil navzdol, je lahko dosegel največ 5MB / s in je pogosteje potoval okoli 4MB / s. Čeprav sta bila oba VPN-ja dovoljena za hudourništvo, TorGuard pa je bil uporaben, je bila PIA približno dvakrat hitrejša in hudourniki gredo veliko hitreje.

Krog: Torrenting točka za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

5

Lokacije strežnika

Mimogrede, PIA in TorGuard imata primerljivo skupno število strežnikov, vsak ponudnik pa se ponaša z več kot 3000 strežniki. Glavna razlika med posameznimi omrežji je, kako so ti strežniki razporejeni po vsem svetu. 

Zasebni dostop do interneta ima svoje strežnike koncentrirane na skupno 50 lokacijah v 30 državah. Večina možnosti lokacije je razporejena po ZDA, le nekaj drugih držav pa ima več lokacij. 

strežniki pia-review

TorGuard ponuja bolj raznolik seznam možnosti s 68 lokacijami v 55 državah. Čeprav ni veliko tako, kot je omrežje HideMyAss – ki ima 290 lokacij v 190 državah, kot lahko preberete v našem pregledu HideMyAss – še vedno ponuja nekaj odločnih odločitev, ki bodo naredile delo večini ljudi. TorGuard ima celo šest lokacij na Bližnjem vzhodu, kar je lahko razmeroma redka najdba.

lokacije strežnika-pregled-pregled

Krog: Točke lokacij strežnika za TorGuard

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

6

Hkratne povezave

Če iščete način, kako zaščititi vse svoje domače naprave, lahko le malo ponudnikov VPN premaga tisto, kar lahko ponudi PIA. Zasebni dostop do interneta uporabnikom omogoča, da na en račun povežejo do 10 naprav hkrati.

To premaga večino ponudnikov vrhunskih polic, kot lahko vidite v članku IPVanish vs NordVPN, ki poudarja, da NordVPN ponuja le šest, IPVanish pa ustreza 10 PIA povezav. TorGuard daje uporabnikom skupno pet hkratnih povezav, kar je boljše od mnogih VPN-jev na trgu, vendar še vedno bledi v primerjavi s ponudbo PIA.

Okrog: Hkrati sočasno povezovanje za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

7

Cenitev

PIA in TorGuard imata podoben model cen, ki vsebuje en načrt s tremi ali štirimi možnostmi trajanja. Začenši z mesečnimi cenami je TorGuard cena na dražji strani, zaradi česar je primerljiv z nekaterimi vrhunskimi možnostmi na trgu. 

Po drugi strani je PIA mesečno za nekaj dolarjev manj, zato je dobra izbira za tiste, ki jih zanima samo kratkoročni VPN. TorGuard ponuja tudi trimesečni načrt, ki zniža ceno na primerljivo raven z mesečnimi cenami PIA. 

Oba ponudnika imata na voljo tudi šestmesečno in celoletno naročnino. Nenavadno je, da je TorGuard v polletju dejansko nekoliko cenovno ugodnejši, medtem ko PIA ponuja ugodnejšo ponudbo, ko se prijavite na celoletni načrt.

Glede na to je PIA boljši dogovor, če opravite primerjavo cen VPN, ki upošteva dejstvo, da račun PIA omogoča dvakrat več povezav. 

Na žalost ni nobenega brezplačnega preskusa PIA, vendar ponuja sedemdnevno obdobje vračila. To omogoča potencialnim uporabnikom, da preizkusijo storitev, medtem ko imajo še vedno način, da povrnejo svoj denar, če stvari ne uspejo. Primerjalno je, da lahko TorGuard brezplačno preizkusite, vendar je potrebno poslati prejšnji račun VPN.

Krog: cena za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

8

Uporabniku prijaznost

Začenši s spletnimi mesti za vsakega ponudnika ima PIA boljšo splošno postavitev. Namestitveni program PIA je enostavno najti in prenesti, prav tako pa je enostavno nastaviti račun. TorGuard ima na svojem spletnem mestu ogromno značko, ki oglašuje svojo sedemdnevno brezplačno preskusno različico, vendar kot smo omenili v zadnjem razdelku, morate za to preizkus poslati svoj stari račun VPN.

Stran za TorGuard na blagajni je nekoliko bolj zmedena z dobesedno ducatimi možnostmi dodatkov, ki so zamašeni, in stran za prenos TorGuard je težje najti brez zavihka na vrhu strani, kot je PIA. 

torguard-pregled-odjava

Kar se tiče programske opreme, oba ponudnika uporabljata zelo preprosto postavitev z minimalnim neredom. Programska oprema PIA je čistejša z le minimalnim številom informacij in možnosti, prikazanimi na glavni strani stranke. TorGuard vam medtem na glavnem zaslonu ponuja več ključnih možnosti v obliki spustnih menijev. 

pia-review-windows-aplikacija

TorGuard ima dve težavi, ki nista prisotni pri PIA: na seznamu strežnikov nima funkcije iskanja in izvaja prijavo v TorGuard vsakič, ko se povežete. Ta postopek prijave lahko občasno povzroči neuspešno povezavo in postopek povezave traja nekoliko dlje. 

Edino, s čimer resnično imamo težave pri stranki PIA, je stikalo za ubijanje PIA, ki ima možnosti za “izklopljeno”, “samodejno” in “vedno”. To pomeni nekoliko nejasno, vendar je privzeto nastavljeno na »auto«. Zdi se, da to blokira samo zunanji internetni promet, ko je VPN vklopljen, medtem ko bo nastavitev »vedno« blokirala tudi internetni promet, tudi če se VPN prekine..

Na splošno ima PIA bolj izpopolnjeno stranko z veliko manj dogajanja. Niti VPN ne povzroča težav v našem računalniku, toda uporabniška izkušnja PIA je od začetka do konca veliko bolj gladka. Od boljše postavitve spletnega mesta in lažjega krmarjenja do bolj prenovljene programske opreme ponuja PIA uporabniku prijaznejšo izkušnjo. 

Krog: uporabniku prijazna točka za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

9

Lastnosti

Ko gre za dodatna zvonjenja, TorGuard ne prinese preveč na mizo. Obstaja ubijanje aplikacij, ki ga je mogoče konfigurirati tako, da prekine določen seznam programov, če VPN kdaj izgubi povezavo. TorGuard uporabnikom omogoča tudi določitev proxy strežnika po meri za večjo varnost. 

torguard-pregled-app-kill

Medtem PIA podpira SOCKS5, ki uporabnikom omogoča nastavitev PIA s proxyjem. Skratka, proxy doda dodaten odziv vašemu internetnemu signalu, preden se povežete s strežnikom VPN. To pomaga dodati dodatno plast spletne anonimnosti, vendar s ceno počasnejših povezav.

Zasebni dostop do interneta ima tudi MACE, ki blokira domene, ki se uporabljajo za oglase, sledilce in zlonamerno programsko opremo. Ko je vklopljen, lahko to doda le majhno količino dodatne varnosti in anonimnosti. 

Noben od teh ponudnikov ne more nasprotovati VPN, kot je ExpressVPN, ko gre za funkcije, o katerih si lahko več preberete v člankih ExpressVPN nasproti IPVanish in ExpressVPN vs PIA. Kljub temu PIA še vedno zbere nekaj lepih dodatkov, ki jih TorGuard nima, kar ji daje dovolj prednosti v tem krogu, da si zagotovi točko.

Krog: Funkcije točke za zasebni dostop do interneta

TorGuardov logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta

10

Končne misli

To je bilo veliko bližje usklajevanje, kot kaže na oceno osem na ena. PIA je uspela le z ozko zmago v več kategorijah, kot sta pretakanje in varnost. TorGuard je ponudil solidno predstavo z uglednimi hitrostmi in lastno dobro varnostjo, vendar se zdi, da je boljši ugled PIA dobro zaslužen, saj je bil vedno korak pred TorGuardom.

Zmagovalec: PIA

Če imate izkušnje z enim od teh ponudnikov, bi radi to slišali v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map