PureVPN proti ExpressVPN: posodobljena bitka za leto 2020

ExpressVPN je trenutno ocenjen kot najboljši VPN, ki smo ga pregledali, saj združuje odličen seznam funkcij, enostaven vmesnik in brezhibno varnost pod eno streho. Ustvaril je paleto ujemanj, s tem pa je uničil celo titane industrije navideznih zasebnih omrežij (za to si preberite primerjavo ExpressVPN v primerjavi z NordVPN). 


Poleg tega je ExpressVPN zadnjič primerjal PureVPN, ko smo primerjali obe storitvi. Vendar je PureVPN po podrobnem pregledu zasebnosti in prenovljenem spletnem mestu presegel vrstico, ki jo je predhodno nastavil, kar pomeni, da je spet čas, da vidimo, kdo zmaga v bitki ExpressVPN proti PureVPN. 

Tako kot pri vseh naših primerjavah gledamo ta dva VPN-ja v vakuumu, zato za popolno razmišljanje priporočamo, da preberete naš pregled PureVPN in pregled ExpressVPN. Čeprav se na različnih področjih razlikujejo, oba sta odlična storitev in na voljo pripravljena velikodušna politika vračila, ni tveganja, da jih preizkusite..

Nastavitev boja: ExpressVPN proti PureVPN

Preden se lotite, določimo nekaj osnovnih pravil. Primerjali bomo ExpressVPN in PureVPN v petih krogih: lastnosti, cene, enostavna uporaba, hitrost in varnost. Vsak od teh krogov je vreden ene točke, in ne glede na to, katera VPN storitev ima na koncu največ točk, bo naš skupni zmagovalec. 

Čeprav je med rundami naravna navzkrižna povezava, se bomo potrudili, da oceno omejimo na posamezen krog. To pomeni, če je cena dobra, je dobra, tudi če je treba upoštevati druge dejavnike. Ti drugi dejavniki bodo povzeti na koncu vsakega kroga, zato priporočamo, da si preberete celotna razmišljanja in ne zgolj posnemanje za zmagovalce.. 

Poleg tega je naša naloga, da smo v vsakem krogu odločni, toda zgodba ima občasno več kot le en sam zmagovalec. Najboljši za vas je lahko drugačen kot naš zmagovalec, odvisno od različnih dejavnikov. V tem primeru, kjer primerjamo dva trdna ponudnika VPN, je težko dokončno reči, da je eden boljši od drugega za vse.

1

Lastnosti

Z množico trdnih VPN-jev so lastnosti postale opredeljujoča lastnost vrhunskih psov. Kot smo videli že večkrat, pomanjkanje funkcij privede do izkušnje subpar, tudi če je osnovna storitev VPN v redu (za primer preberite naš pregled Goog VPN). V tem krogu bomo videli, kako ExpressVPN in PureVPN nadgrajujeta tipično zasebnost.

PureVPN

PureVPN je bil od nekdaj ponudnik VPN, osredotočen na funkcije, in čeprav so nekatere od teh funkcij zaklenjene za plačni zid, vam osnovna naročnina še vedno prinese veliko. To se začne, kot bi moralo biti pri dobrem VPN-ju, s stikalom kill, ki bo blokiral vašo internetno povezavo, če izgubite povezavo z oddaljenim strežnikom.. 

Vendar PureVPN nadgradi stikalo za odstranjevanje s preizkusom hitrosti in razcepljenim tuneliranjem. Čeprav je hitrostna preizkušnja dokaj osnovna, je kljub temu dobrodošel dodatek. Razdelitev tunelov je veliko bolj razburljivo, saj omogoča ciljanje na povezavo VPN za vsako aplikacijo. Edina manjkajoča funkcija je ubijanje aplikacij, ki je, kot lahko vidite v našem pregledu Astrill, dokaj specializirano.

purevpn-review-split-tunneling

Plačljive funkcije vključujejo posredovanje vrat, zaščito DDoS in namenski IP naslov. Vsak porabi dodaten dolar na mesec, kar ni slaba obrestna mera. Glede na to bi radi videli, da je zaščita DDoS brezplačno vključena. Polnjenje za posredovanje pristanišč in namenskih IP-jev je smiselno, vendar bi morala biti zaščita DDoS vključena funkcija. 

Morda je najpomembnejša “funkcija” PureVPN-ov modalni pristop k postopku povezave s strežnikom. Ko bomo prišli v tretji krog, lahko med povezovanjem s strežnikom izbirate več načinov. 

Čeprav ti načini pri izbiri strežnika povzročajo več težav, kot so vredni, je način “pretakanja” prijetna funkcija, ki omogoča povezavo s strežnikom na podlagi spletnega mesta, do katerega poskušate dostopati. 

Sicer PureVPN vključuje razširitev za Chrome in Firefox. To je večinoma odvzeta različica namizne aplikacije, ki omogoča enostavnejši postopek povezave s strežnikom. Vendar pa je na voljo tudi zaščita pred uhajanjem WebRTC in povezava, ki temelji na spletnem mestu. 

ExpressVPN

ExpressVPN je osredotočena aplikacija, kar pomeni, da se bolj ukvarja s povezovanjem, kot pa s prilagodljivostjo (za to preberite naš TorGuardov pregled). Čeprav je na voljo le nekaj funkcij, so rezervirane za druge dele aplikacije, da bo uporabniška izkušnja čim bolj preprosta.. 

S PureVPN v oddelku za funkcije gre od vrha do prstov, saj zagotavlja stikalo za ubijanje, preizkus hitrosti in deljenje predorov. Stikalo kill je nekoliko edinstveno, saj še vedno omogoča uporabo naprav, kot so tiskalniki, v vašem lokalnem omrežju, medtem ko je vaša povezava z odprtim internetom blokirana. Razcepljeni tuneliranje je standardno. 

Vendar je hitrostni test bolj trden. Namesto samo testiranja zakasnitve, kot to počne PureVPN, ExpressVPN prikaže latenco in hitrost prenosa vsake svoje lokacije ter poda indeks hitrosti, ki navaja, kako hiter je na celotnem seznamu. Čeprav je majhna razlika, je robustnejši test hitrosti ExpressVPN postavljen nad PureVPN.

expressvpn-pregled-hitrost-test

ExpressVPN ponuja tudi razširitev brskalnika, ki omogoča enostavnejši način povezave s strežnikom. Vendar pa se z implementacijo PureVPN razširi z majhnim poljem z orodji o zasebnosti, ki vam omogoča, da ponaredite svojo lokacijo, blokirate zahteve WebRTC in prisilite HTTPS povsod (več o tem preberite v vodniku SSL proti TLS).  

Okrogla ena misel

Značilnosti za funkcijo, ExpressVPN in PureVPN so enake. Oba VPN-ja ponujata razdeljena tuneliranja, stikalo za uničenje, razširitev brskalnika in hitrostni test. Vendar ExpressVPN ponuja bolj robustne različice teh funkcij, ki prikazujejo hitrost prenosa v testu hitrosti in ponujajo več orodij za zasebnost v razširitvi brskalnika.

Okrog: Funkcija točka za ExpressVPN

Logotip PureVPN
Logotip ExpressVPN

2

Cenitev

Cene so pomembne za kateri koli del programske opreme ali spletne storitve, predvsem pa za VPN. Zdi se, da gre za visoko stopnjo nedoslednosti, ko gre za stroške VPN – za primer si preberite naš pregled Hide.me – zato je ta krog najpomembnejši. V tem krogu bomo primerjali stroške, razpoložljive obračunske cikle in pravilnike o vračilu PureVPN in ExpressVPN. 

PureVPN

Na mesečnem in letnem koncu stvari je PureVPN v skladu s preostalim trgom, zaračunava približno 11 dolarjev na mesec in okoli 70 dolarjev na leto. Čeprav ni slaba cena, obstajajo boljše ponudbe, če ste osredotočeni na krajše trajanje (o tem preberite naš pregled zasebnega dostopa do interneta). 

Kratkoročne naročnine so v najboljšem primeru spodobne, vendar PureVPN izstopa, ko gre za večletne pogodbe. Je ena redkih storitev, ki ponuja petletno naročnino, kar skupne stroške zniža na manj kot 100 dolarjev. Za referenco je triletni načrt podjetja CyberGhost 99 USD ena najboljših vrednosti na trgu (preberite naš pregled CyberGhost in naš pregled ExpressVPN vs CyberGhost). 

PureVPN ni primerljiv, če gre za dolgoročne naročnine. Skrajšana trajanja niso impresivna, toda ko lahko zaščitite zasebnost za približno 1,50 dolarja na mesec, to skoraj ni pomembno. Poleg tega PureVPN ponuja 31-dnevno jamstvo za vračilo denarja, kar pomeni, da ni tveganja, da bi ga preizkusili. 

Če raje kupite poskusni račun, lahko, vendar to ni veliko. PureVPN ponuja tridnevni preizkusni račun v višini 2,50 USD, toda če je pripravljena politika vračila, je bolje le preizkusiti celoten načrt.

ExpressVPN

ExpressVPN je ena od možnosti za ceno, z mesečnim zneskom, ki je za 1 USD dražji od NordVPN (preberite naš pregled NordVPN). Čeprav je stopnja skladna z drugimi vrhunskimi storitvami VPN, zagotavlja malo vrednosti v primerjavi z daljšim trajanjem. 

Poleg enomesečnega načrta ExpressVPN ponuja šestmesečne in enoletne možnosti. Šestmesečni načrt deluje nekoliko manj kot letni načrt PureVPN v višini 60 dolarjev, medtem ko letna možnost stane enako kot petletni načrt PureVPN v višini 100 dolarjev. Že ob prvi prijavi lahko dobite tri mesece storitve, vendar ne glede na to, stopnja je veliko višja od PureVPN. 

Varnostno kopiranje naročnine je 30-dnevna garancija za vračilo denarja, ki jo ExpressVPN spoštuje, podobno kot VPN.asia (več o tem preberite v našem pregledu VPN.asia). Čeprav je tehnično dan krajši od okna vračila PureVPN, so politike povračila denarja bolj ali manj enake. 

Kar zadeva plačilo, se ExpressVPN ujema s PureVPN s PayPalom, kreditnimi karticami in bitcoinom, ki je boljši od IPVanish (preberite naš ExpressVPN vs. IPVanish kos), čeprav nima drugih možnosti, usmerjenih v zasebnost, na primer gotovine. Če to želite, ne pozabite prebrati naše ocene Mullvad.

Okrogla dva razmišljanja

Čeprav ExpressVPN in PureVPN ponujata solidno storitev po ustreznih cenah, ne moremo zanikati, da PureVPN zagotavlja boljšo vrednost. Petletnemu načrtu v vrednosti 100 dolarjev je težko oporekati, tudi za ExpressVPN. Zaradi tega je PureVPN na krovu za ta drugi krog.

Okrog: cena za PureVPN

Logotip PureVPN
Logotip ExpressVPN

3

Enostavnost uporabe

VPN bi moral biti samodejen, kar vam omogoča, da izberete svojo lokacijo in pozabite, da se aplikacija sploh zažene. V tem krogu bomo primerjali, kako enostavno je nastaviti ExpressVPN in PureVPN, in kako enostavno je povezati VPN. 

PureVPN

PureVPN pri povezovanju uporablja drugačen pristop. Namesto da bi vam predstavil več strežnikov in vas prosil, da izberete enega, VPN ponuja več načinov. Ti načini ne spreminjajo ničesar glede postopka povezave. Namesto tega vas usmerijo na določene strežnike ali vam omogočajo povezavo na podlagi spletnega mesta. 

purevpn-review-načini

Čeprav je ideja teoretično odlična, uporabniško izkušnjo VPN v praksi naredi bolj okorno. Za vse namene in namene filtrirajo možnosti za število strežnikov, čeprav pod pretvezo nekaj večjega. 

Poleg tega lahko pri povezovanju povzročijo nekaj zmede. Na primer, ko smo uporabljali način pretakanja VPN-ja, smo se borili za dostop do Netflixa, toda v običajnem načinu “internetne svobode” je Netflix naložil čisto dobro. 

Obiščete lahko najljubše lokacije za hiter dostop do pogosto dostopnih strežnikov, vendar zunaj tega ni možnosti filtriranja. Seznama lokacij ne morete abecediti ali povezati na podlagi priporočenega strežnika iz PureVPN. Aplikacija VPN je še vedno uporabna, vendar se zdi preveč luštna. V poskusu, da bi aplikacija naredila več kot je, PureVPN škodi uporabniški izkušnji. 

Navzgor je območje člana, do katerega lahko dostopate prek PureVPN-a. Ta nadzorna plošča je odlična, saj omogoča hitro upravljanje naročnine, iskanje pomoči, ko jo potrebujete, in nastavitev aplikacije na drugih platformah. Želeli bi si, da bi se ta filozofija oblikovanja prenesla v lokalno aplikacijo. 

ExpressVPN

ExpressVPN, kot je omenjeno v prvem krogu, je usmerjen skozi in skozi. Ko izberete načrt in se odjavite, se v aplikacijo sploh ni treba prijaviti. Namesto tega ExpressVPN ponuja aktivacijsko kodo, ki jo boste uporabili za preverjanje pristnosti naprave. 

Po tem se odpre ExpressVPN in prikaže pametno lokacijo, izbrano glede na vašo dejansko lokacijo, in velik gumb “on”. Čeprav ne potrebuje razlage, vam ExpressVPN jasno pove, da morate povezati s strežnikom s klikom. Za večino ljudi je lokacija pametnega strežnika v redu, strežnik pa lahko izberete tudi s tipko »izberi lokacijo«. 

expressvpn-pregled-zagon

Privzeto so omogočene tudi številne nastavitve, vključno s stikalom kill. Kljub temu je najpomembnejša privzeta nastavitev povezana z zagonom. ExpressVPN se samodejno zažene in poveže, ko zaženete računalnik. Dokler bo vaša vsebina na isti virtualni lokaciji, boste verjetno pozabili, da je celo na vašem računalniku. 

Vse o ExpressVPN poudarja uporabnost, ki omogoča, da se VPN umakne iz vsakodnevnega postopka povezave. Aplikacija je primerna tudi za mobilne naprave, s čimer si ExpressVPN prikličete najboljši VPN za iPhone in najboljši VPN za vodnike za Android.

Okrogle tri misli

Ta krog je najbolj odločilen od žreba. Čeprav PureVPN ni težko uporabiti, ji manjka lak za ExpressVPN. Enostavna uporaba ExpressVPN-ja pomaga, da se stopi v ozadje vsakodnevne uporabe računalnika, kar zlahka zasluži točko v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za ExpressVPN

Logotip PureVPN
Logotip ExpressVPN

4

Hitrost

Morda najbolj konkreten krog te primerjave je hitrost eden ključnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri VPN-ja. Spodaj bomo preučili rezultate testiranja hitrosti za PureVPN in ExpressVPN. Za oba VPN-ja smo preizkusili več lokacij z uporabo OpenVPN / UDP in AES-256 z našo nezaščiteno hitrostjo kot primerjalno točko. 

PureVPN

PureVPN se je med zadnjim krogom hitrostnih testiranj impresivno pokazal. Ima številne navidezne strežnike, vendar smo testirali le fizične strežnike, da smo zagotovili, da je vse pošteno. Kot je razvidno iz naših rezultatov spodaj, je PureVPN pri tuneliranju znotraj iste države ohranil in le malo padel, ko se je odpravil v tujino. 

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis)781.2321.06
New York, ZDA.3561.5817.1
Vancouver, Kanada7659.0717.88
Sao Paulo, Brazilija15458.1915.61
Hong Kong22557,8312.12
Brisbane, Avstralija22525.6211.4

Nekaj ​​različic je, toda PureVPN je hiter. Najbolj impresivno je bilo, kako hitro je prišlo pri povezavi v Hong Kong. Čeprav je naša hitrost nalaganja na tej lokaciji močno padla, smo na hitrosti prenosa izgubili le 25Mbps, kar je odlično. Tudi latenca je ostala nizka. 

Največji dejavnik PureVPN je vaša nezaščitena hitrost. V to ni dvoma, vendar obstaja majhna količina variance, s katero se morate spoprijeti. Če že imate počasno povezavo in potrebujete natančno določeno lokacijo, je mogoče – čeprav dokaj malo verjetno -, da bo počasnejši od ostalih lokacij. 

ExpressVPN

ExpressVPN ostaja najhitrejša storitev VPN, ki smo jo preizkusili, ne samo zato, ker je hiter, ko je blizu doma, ampak ker hitro ostane v tujini. Če primerjate številke, je bolj dosleden kot PureVPN in odvzame zelo malo začetne povezave. Najbolj impresiven pa je njegov mednarodni nastop.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten9161,8310.22
Pametna lokacija-Kansas City44105.497.94
Toronto3590,577.89
Amsterdam145103.124.48
Singapur24485.472.98
Japonska163100,824.84

V primerjavi s povprečji je PureVPN v povprečju zadrževal približno 64 odstotkov naše nezaščitene hitrosti prenosa, kar je odlično. Hitrosti ExpressVPN-a so hitrejše. Njegovo povprečje je znašalo 78 odstotkov naše nezaščitene hitrosti. Čeprav trgujejo z udarci blizu domačega, mednarodna uspešnost ExpressVPN-a na splošno omogoča hitrejšo porabo. 

Kot je razvidno iz naših rezultatov, je ExpressVPN ohranil konstantne hitrosti po vsem svetu, na Japonskem jih je le za nekaj padel. Tako kot PureVPN, tudi če so vaše dohodne hitrosti počasne, bo morda preveč začetnega davka.

Okrogle štiri misli

Ta krog je težek. Pri ustvarjanju našega najhitrejšega vodiča VPN smo svoje teste zasnovali na tehtanem povprečju, ki je cementiralo ExpressVPN na vrhu našega seznama, čeprav le z majhno mejo. Uporaba tehtanih povprečij je najboljša pri testiranju več VPN-jev, saj bodo lokacije v bližini vaše fizične lokacije v večini primerov hitrejše. 

To za PureVPN in ExpressVPN ne drži. Obe VPN sta dokaj hitri, tudi ko potujete v tujino. Zaradi tega kroga se bomo vrnili na številke. V povprečju je imel ExpressVPN manj padcev pri prenosu, s čimer si je prislužil zmago v tem krogu. 

Okrog: Točka hitrosti za ExpressVPN

Logotip PureVPN
Logotip ExpressVPN

5

Varnost & Zasebnost

Ne glede na ceno ali lastnosti, VPN ni nič, če njegova varnost in zasebnost nista zvezna. V tem krogu bomo primerjali politike zasebnosti PureVPN in ExpressVPN ter varnostne možnosti, ki jih ponuja vsaka aplikacija.

PureVPN

PureVPN pri zagonu aplikacije privzeto uporabi samodejni protokol, za katerega trdi, da ima najboljše ravnovesje hitrosti in varnosti. Ta samodejni protokol je dvoumen, saj lahko PureVPN uporablja karkoli od PPTP do OpenVPN glede na vašo povezavo. Priporočamo, da takoj preklopite na OpenVPN (preberite si razčlenitev protokola VPN, če želite izvedeti, zakaj).  

purevpn-review-protokoli

OpenVPN je seznanjen z AES-256, ki je najmočnejši, kar lahko vidite v našem opisu šifriranja. Da bi zagotovili, da so bili varnostni ukrepi tako dobri, kot se zdi, smo izvedli PureVPN skozi vrsto preizkusov tesnosti DNS, ki so preverjali tudi uhajanja IP in WebRTC. K sreči se je vse izšlo čisto. 

Pomembno pa je zapomniti, da ima PureVPN veliko število virtualnih strežnikov. V aplikaciji so zapisani, tako da jih lahko preprečite, če vas skrbi varnost. S testiranjem virtualnih strežnikov smo lahko dokaj enostavno zasledili fizično lokacijo strežnika. Na strežnikih golih kovin pa je bilo vse v redu. 

Kar zadeva zasebnost, PureVPN vodi osnovne dnevnike povezav, kar vključuje, ko ste se povezali, in ISP, ki ste ga uporabljali. Vaš prvotni IP, ciljni IP, točno določen čas, ko ste se povezali, in vaše dejavnosti ne spremljajo ali beležijo. Kljub temu je PureVPN v preteklosti pomagal FBI-ju pri ujetju kibernetskega napadalca. V tem incidentu ni kršil svoje politike zasebnosti. 

ExpressVPN

ExpressVPN je zasukal z zlatim standardom varnosti VPN: OpenVPN z AES-256. Tako kot PureVPN obstajajo tudi druge možnosti protokola, vključno s SSTP, L2TP in PPTP, vendar je OpenVPN privzeto uporabljen. Šifriranje je zaklenjeno, kot je pri večini VPN-jev, vendar ga lahko konfigurirate, če se ne motite kopati po konfiguracijskih datotekah OpenVPN.

Možnosti expressvpn-review-protokol

Obstaja tudi samodejna možnost, ki jo, priporočamo, spremenite. Če se je ExpressVPN izvajal z isto serijo preizkusov puščanja, je vse izšlo čisto. Obstaja tudi več virtualnih lokacij, čeprav jih je manj kot PureVPN. 

Zasebnost se obravnava z največjo spoštovanjem. ExpressVPN med povezavo zbere minimalne podatke, vključno s skupno prenesenimi podatki, različico aplikacije in če je bila povezava uspešna. Podatkov ni mogoče zabeležiti, če pa vas zasebnost resnično zanima, lahko stopite še korak dlje. 

Preverjanje pristnosti na ExpressVPN pomeni, da vam ni treba uporabljati resničnega e-poštnega naslova. Z lahkoto se lahko prijavite z e-poštnim sporočilom in plačate s kriptovalutami. 

Ker se nikoli ni treba prijaviti lokalno, vam nikoli ni treba izročiti podatkov ExpressVPN. Tudi če bi se to zgodilo, bi bile te informacije v varnih rokah, če upoštevamo, da ExpressVPN ima sedež na Britanskih Deviških otokih, ki imajo nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu. 

Pristop k zasebnosti je najbolje povzet v politiki zasebnosti ExpressVPN: “Morda vemo, da je stranka uporabljala ExpressVPN, vendar nikoli ne vemo, kako je uporabila našo storitev.”

Okrogle pet misli

To je še en tesni krog in določitev zmagovalca v tem je malo nična točka. Oba VPN-ja ponujata pravilnik brez dnevnika in OpenVPN z AES-256. Naše delo pa je, da cepimo dlake. V tem okviru ima ExpressVPN rahlo prednost s svojim preverjanjem pristnosti in lokacijo na Britanskih Deviških otokih.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za ExpressVPN

Logotip PureVPN
Logotip ExpressVPN

6

Končne misli

V prejšnjih različicah te primerjave to sploh ni bilo blizu in ExpressVPN je s PureVPN brisal tla. Zdaj je že veliko bližje, ker je PureVPN izboljšal številne dele svoje varnosti in se z nekaj hitrimi hitrostmi prilagodil zagonu. Vendar uporabnost še vedno zaseda ExpressVPN in to je bil odločilni dejavnik za nas. 

Zmagovalec: ExpressVPN

Kaj menite o teh VPN-jih? Se strinjate, da je ExpressVPN boljša možnost? Povejte nam, zakaj ali ne, v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map