Pet najboljših storitev VPN za iPhone 2020: Oklep za Apple

Apple naprave so varljivo preproste. Čeprav jih je enostavno odpisati kot statusne simbole, imajo iPhoni pod pokrovom veliko funkcionalnosti. Zlasti vmesniki iOS z VPN-ji dobro omogočajo namestitev, prijavo in nastavitev VPN z nekaj dotiki.


V tem priročniku o najboljšem VPN-ju za iPhone bomo posredovali ponudnike, ki ta postopek še olajšajo. Preučili bomo, zakaj menimo, da je vsak ponudnik odlična izbira za iPhone, zakaj so dober izbira na splošno in njihove prednosti in slabosti.

Če bi radi raje v preprostem načinu, priporočamo, da se prijavite za ExpressVPN. Je naše najvišje ocenjeno VPN zaradi odlične varnosti, zasebnosti in enostavne uporabe. Na voljo je celo tedenska brezplačna preskusna različica iPhone, zato ni nobenega tveganja, da bi ga naložili in preizkusili.

Najboljši VPN za iPhone 2020

Izbira najboljšega VPN-ja za iPhone

Apple poznavalci razvajajo z enim najlažjih operacijskih sistemov na svetu. To je nekaj, s čimer se spopadajo VPN-ji. Ponudniki, kot je AirVPN, to dokazujejo (vendar preberite naš AirVPN pregled, če želite izvedeti o njegovi odlični varnosti). Kljub poskusom drugih ponudnikov, da posodobijo izkušnjo VPN, jih čaka še dolga pot.

Iskanje smo začeli z enostavno uporabo v mislih, zlasti za tehnofobe ali tiste, ki sicer niso seznanjeni s svetom VPN-jev. Za vključitev vam je moral VPN omogočiti povezavo z enim dotikom.

Te vrste povezav pa so na splošno podpart, ker aplikacija VPN poskuša najti najboljši strežnik za vašo lokacijo. “Poskus” je ključna beseda, saj se VPN pogosto zapre, vendar ne najde najboljše možnosti za vašo lokacijo. Za primer preberite naš pregled Ivacy.

Zaradi tega je potreben tudi soliden navigacijski sistem. Ideja je, da se VPN lahko povežete z enim dotikom, konfiguriranje povezave pa zahteva le še nekaj. Čeprav smo osredotočeni na navigacijo po strežniku, tudi trdna stran z nastavitvami ne boli.

Enostavnost uporabe je najpomembnejša skrb, toda VPN-jev je veliko več. Pri izdelavi seznama smo upoštevali tudi varnost in zasebnost ponudnikov VPN. Iskali smo ponudnike, ki ponujajo vrhunsko AES 256-bitno šifriranje s trdnim pravilnikom o zasebnosti brez dnevnika.

Hitrost je bila prav tako velika skrb, ker se zdi, da najhitrejši ponudniki VPN-ja naravnajo za uporabnike iOS-a. Za razliko od našega najboljšega VPN vodiča za igre, pa se nismo ukvarjali z zakasnitvijo, samo prenesite in naložite stopnje.

Nazadnje smo razmislili o ceni, vendar je bila bolj kot nič drugega osnovna težava. Cena, obdobje vračila in možnosti plačila so vse pomembne, vendar niso tako pomembne kot vrednost. Naš najboljši izbor je ena najdražjih možnosti na trgu, vendar lastnosti, uporabnost, hitrost in varnost več kot upravičujejo njegovo ceno..

1. Najboljši VPN za iPhone: ExpressVPN

best-vpn-for-iphone-expressvpn

ExpressVPN se je v našem najboljšem vodiču VPN uvrstil na prvo mesto, zato ne preseneča, da se tudi tu uvršča na prvo mesto. Eden glavnih razlogov, da ga imamo tako radi, je racionaliziran vmesnik, ki ne žrtvuje moči za svojo preprostost. Za Apple oboževalce je skoraj popolnoma prilegajoča.

Ko ste se prijavili za račun in prenesli aplikacijo, morate samo na sredini vmesnika tapniti velik gumb “vklop”. ExpressVPN bo privzeto uporabil eno od svojih pametnih lokacij, kar ponavadi precej dobro ugiba najboljši strežnik za vas.

Vendar ni popoln. Med našim pregledom bi na splošno dobili pravilno geografsko lokacijo, vendar ne najboljši strežnik na tej lokaciji. Na srečo je izbira svojega preprosta. Pod gumbom »vklopljeno« boste našli »izberi lokacijo«. Vse, kar morate storiti, je, da potegnete skozi možnosti, ki jih je ExpressVPN organiziral po celini in državi.

V aplikaciji za iOS obstajajo tudi uporabna orodja. V okviru pomoči & podpora “na zaslonu z nastavitvami. Našli boste preverjevalnik naslovov IP, test puščanja DNS in test puščanja WebRTC. Čeprav je na spletu na voljo veliko orodij za obravnavo teh, je lepo imeti povezave v aplikaciji.

Uporabniki iOS-a imajo s ExpressVPN prednost. Običajno ne ponuja brezplačne preizkušnje, ampak 30-dnevno garancijo vračila denarja. V iOS-u pa morate le vnesti svoj e-poštni naslov in brezplačno dobiti sedem dni storitve.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Všeč nam je vmesnik ExpressVPN, vendar nobena bleščanja in glamur ne bi mogli nadomestiti slabih hitrosti ali slabe varnosti. K sreči lahko z ExpressVPN torto spijete in jo tudi jeste. Je med najhitrejšimi in najvarnejšimi VPN-ji na trgu, zaradi česar je enostaven vmesnik videti še boljši.

Izberete lahko, da uporabite OpenVPN, IKEv2 ali IPSec, od katerih vsak ponuja 256-bitno šifriranje AES, za dešifriranje pa potrebuje približno milijardo ali več let. Medtem ko vas nekateri iOS VPN omejujejo na uporabo IKEv2 – glejte našo razčlenitev protokola VPN, če želite izvedeti, zakaj – ExpressVPN omogoča uporabo vseh protokolov, ki so v namizni aplikaciji.

Kar zadeva hitrost, je malo ponudnikov, ki bi se lahko dotaknili ExpressVPN. Ima hitrosti prenosa, ki lahko podpirajo ločljivost visoke ločljivosti in včasih 4K pretakanje, kar je dobro glede na to, da lahko pride v Netflix po vsem svetu. Prvo mesto smo uvrstili v naš najboljši VPN za Netflix vodič.

ExpressVPN lahko reši skoraj katero koli nalogo (tudi do dostopa do Al Jazeere) in se prilega cenovni ceni. Je drago, kar je ena od le nekaj pomanjkljivosti, ki smo jih ugotovili v našem pregledu ExpressVPN. Kljub temu se splača. Lahko se prijavite brez tveganja s 30-dnevno garancijo vračila denarja na namizju ali izkoristite predtedensko preizkušnjo na mobilnem telefonu in preverite, ali se vam zdi tudi to vredno.

2. CyberGhost

best-vpn-for-iphone-cyberghost

Čeprav smo že od nekdaj oboževalci CyberGhosta, je posodobitev na različico 7 svojo nizko ceno še bolj povabila. Ena redkih težav je bil neroden vmesnik, ki ga je odpravila zadnja izdaja. Uporabniki iOS-a dobijo tudi posodobljen vmesnik, kar omogoča lažjo povezavo kot kdaj koli prej.

Tako kot pri ExpressVPN je vse, kar morate storiti, prijaviti račun, prenesti aplikacijo in označiti stikalo “vklopljeno”. Uporabil bo priporočeni strežnik glede na vašo lokacijo, ki se, tako kot naša najboljša izbira, prebije večino poti tja.

Navigacija po strežniku je preprosta. Na dnu glavnega zaslona tapnite puščico navzdol, da odprete seznam strežnikov. CyberGhost prikazuje države, v katerih je prisotna in če se dotaknete enega, vas samodejno poveže s strežnikom v tej državi. Izberete lahko določen strežnik tako, da tapnete tri pike poleg države.

Priljubljeni so lahko strežniki in države, svoje priljubljene pa lahko najdete z zavihki na vrhu zaslona za krmarjenje strežnika. Poleg zavihka priljubljenih je zavihek za pretakanje, ki je eden najboljših dodatkov k različici 7. CyberGhost ima približno 50 strežnikov, optimiziranih za različne pretočne platforme, na voljo pa je vse, od BBC iPlayerja do Channel 4..

Čeprav ExpressVPN še vedno jemlje krono kot najboljši VPN za pretakanje, je CyberGhost odlična alternativa.

Ena izmed naših najljubših funkcij namizne aplikacije je možnost avtomatizacije CyberGhost v določenih omrežjih. Ta funkcija je, k sreči, prisotna tudi v iOS-u.

Omogoča vam, da nastavite omrežja tako, da se vedno povežete, nikoli ne povežete, prosite za povezavo ali prenehanje povezovanja. Z dvopojasnim usmerjevalnikom se lahko na primer vaš 2,4Ghz pas samodejno poveže z VPN, vaš 5Ghz pas pa se samodejno prekine..

Čeprav se zdi bolj kot novost, avtomatizacija veliko pomaga pri uporabi. Namesto da se pomikate do aplikacije, izbirate strežnik in se povežete, morate samo preklopiti omrežje, ki ga uporabljate.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost je eden najhitrejših VPN-jev, ki smo ga preizkusili, vendar je še vedno zatič pod ExpressVPN, ker začetna povezava preveč trpi. Kljub temu, če se lahko spoprimete z začetnim padcem hitrosti, je CyberGhost po vsem svetu presenetljivo odporen.  

Tudi z elegantnim, novim vmesnikom, hitrimi hitrostmi in jasno predanostjo zasebnosti je največja moč CyberGhosta njegova cena. Mesečna obrestna mera je slaba, kot je značilno za vrhunske VPN, vendar imajo letni in 18-mesečni načrti ogromno vrednost.

Za nekaj več kot 50 dolarjev za obe trajanju lahko namestite CyberGhost na do sedem naprav, izkoristite vrhunske strežnike NoSpy in celo brezplačno naletite na leto McAfee Total Protection. Kot lahko preberete v našem pregledu McAfee Total Protection, je morda slednje bolj prekletstvo kot blagoslov..

Načrti so podprti tudi s 45-dnevno garancijo vračila denarja, kar je najdaljše okno vračila, ki smo si ga ogledali pri katerem koli VPN-ju. Več o tem, pa tudi o novih funkcijah v različici 7, lahko izveste v našem celotnem pregledu CyberGhost.

3. Zasebni dostop do interneta

best-vpn-for-iphone-pia

Zasebni dostop do interneta smo nazadnje poimenovali “hiter, brez izjemen VPN”, kar je popoln opis za uporabnike iOS-a. Kot da ExpressVPN in CyberGhost nista bila dovolj minimalna, PIA pokaže, da se z njimi lahko spopadete še manj. Na glavnem zaslonu se preprosto prikaže stikalo, lokacija in javni IP naslov.

Tako kot pri drugih, lahko začnete s preklopom stikala “on”. PIA bo uporabila svojo priporočeno lokacijo, ki jo lahko spremenite tako, da tapnete lokacijo v spodnjem delu zaslona. Seznam strežnikov lahko odprete tudi z uporabo menija hamburgerjev in tapnete »izbira regije«.

Meni nastavitev je najprej videti kot standardna cena VPN. Prilagodite lahko svoj protokol, raven šifriranja, vtičnice in vrata, kar je značilno. Obstajajo napredne nastavitve, do katerih drugi VPN nimajo dostopa, vključno z algoritmom za preverjanje pristnosti podatkov in šifrovanjem ročne stiske.

V nastavitvah sta tudi dve funkciji za mobilni telefon. Obstaja “temna” tema, ki v uporabniškem vmesniku izklopi belo za črno za drugačen videz. Čeprav se to samo zdi estetska prednost, temna tema služi praktičnemu namenu na mobilnih napravah. Ker tema ne proizvaja svetlobe na temnih površinah, vam lahko prihrani življenjsko dobo baterije.

IPhone X in celo vodilni telefoni Android, kot sta Pixel 3 in Galaxy S9, uporabljajo OLED zaslon, ki ne proizvaja svetlobe na črnih površinah. PIA izkorišča to tehnologijo, da poskuša rešiti težave z življenjsko dobo baterije med uporabo aplikacije.

Obstaja tudi zaviralec vsebine za Safari, za katerega lahko samo domnevamo, da temelji na MACE, blokatorju oglasov, ki je vključen v namizno aplikacijo. Med našim testiranjem je MACE deloval kot čar, kar pa ne morejo reči vsi zastopniki oglasov VPN. Za primer preberite naš pregled StrongVPN.

Drugi razlogi imamo radi zasebni dostop do interneta

Čeprav je PIA v svoji enostavni uporabi odlična, se na drugih področjih moti. Ni bogata s funkcijami, bori se s platformami za pretakanje in namizna aplikacija pušča veliko želenega. Kljub temu profesionalci odtehtajo slabosti, zaradi česar je PIA ena najboljših proračunskih možnosti na trgu.

Tudi na mesečnem koncu je poceni. PIA običajno dvakrat traja enako ceno kot drugi ponudniki VPN. Dvoletni načrt je nekaj dolarjev več kot na primer letni načrt v CyberGhostu, letni načrt pa je nižji od polovice cene letnega načrta na ExpressVPN.

Tudi PIA je hitra. Na naši začetni povezavi je bil le majhen padec, odpovedali smo se približno 20 odstotkom hitrosti prenosa. Po tem je bil odporen. Deloma je to posledica tudi nižje stopnje šifriranja PIA. Privzeto uporablja 128-bitni ključ, ki traja manj časa za šifriranje in dešifriranje kot 256-bitni ključ.

Čeprav še vedno velja za varno, lahko 128-bitni AES nekatere ljudi prestraši. Na srečo lahko v nastavitvah napnete do 256-bitne tipke. Če se vam je vse to zdelo, preberite naš opis šifriranja.  

PIA ponuja samo tedensko obdobje vračila, kar ni preveč posel, če upoštevamo, kako poceni. Tudi v aplikaciji za iOS se lahko enostavno prijavite. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete svoj e-poštni naslov in potrdite naročnino s svojim računom Apple. Več o postopku prijave lahko preberete v našem pregledu zasebnega dostopa do interneta.

4. NordVPN

best-vpn-for-iphone-nordvpn

NordVPN je tudi enostaven za uporabo, kar ne bi smelo biti presenečenje. Glede na to, za razliko od drugih možnosti na seznamu, ne uporablja standardne postavitve preklopnega stikala, izbire strežnika in javnega IP-ja. Aplikacija se odpre z zemljevidom in majhnim gumbom za hitro povezavo. Če se dotaknete tega, boste nastavili s priporočenim strežnikom NordVPN.

Zemljevid je glavna oblika navigacije po strežniku, zaradi česar je izbira lokacije bolj stilsko in intuitivno. Označevalci na zemljevidu so tam, da prikazujejo države, v katerih ima NordVPN strežnike, ne pa posameznih strežnikov.

Če se dotaknete lokacije, se spodnje okno za hitro povezavo spremeni v zaslon za izbiro strežnika.

Vse, kar morate storiti, je povlecite navzgor. NordVPN vam bo pokazal strežnike v državi, skupaj z obremenitvijo in oddaljenostjo od vaše lokacije. Poleg strežnikov je tudi ikona srca, tako da lahko označite svoje priljubljene.

Če prekličete izbiro države in povlecite navzgor po gumbu za hitro povezavo, lahko brskate po celotnem seznamu strežnikov. Na vrhu seznama strežnikov boste našli tudi svoje priljubljene, iskalno vrstico in posebne strežnike NordVPN, o katerih bomo govorili v naslednjem razdelku.

Vendar se NordVPN z razlogom uvršča na četrto mesto. Kljub vrhunski navigaciji do PIA in ExpressVPN, iOS-u manjka pravih nastavitev. V nastavitvah se lahko odjavite, nadgradite načrt, se obrnete na podporo in preklopite killswitch. To je to.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN je tudi s pomanjkanjem nastavitev v aplikaciji za iOS ena najboljših možnosti na trgu. Eden od razlogov je, da imate dostop do številnih posebnih strežnikov, od katerih so nekateri uporabni v iOS-u.

Na namizju so štiri možnosti: peer-to-peer, Onion over VPN, Double VPN in namenski IP. Strežniki Double VPN so najbolj nenavadni. V bistvu uporabljate dve povezavi VPN, ki skačete od enega do drugega strežnika, kar podvoji vašo varnost. Le nekaj drugih ponudnikov VPN ima to funkcijo, vključno z Windscribe in VPNArea (preberite naš pregled VPNArea).

Na žalost so uporabniki iOS-a omejeni na Onion prek VPN in P2P strežnikov. To so čudne izbire za mobilno izkušnjo, ker se zdi, da so povezave Double VPN na mobilnikih pomembnejše od tistih P2P. Kljub temu so možnosti tam.

Čeprav ni poceni, NordVPN to nadomešča z dolgoročnimi cenami. Vnaprej lahko kupite do tri leta, s čimer je mesečna cena nižja od skoraj vsakega ponudnika na trgu. Načrti imajo tudi šest hkratnih povezav in 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko poskusite brez tveganja. Kako se lahko prijavite v našem pregledu NordVPN.

5. Vetropis

best-vpn-for-iphone-windscribe

Windscribe je najboljši brezplačni VPN na trgu, kar ni enostavno, če upoštevamo, da je večina brezplačnih VPN-jev groznih in včasih tudi nevarnih. Preberite naš najslabši brezplačni vodnik VPN, da vidite, kaj mislimo. TunnelBear enostavno odstranjuje, ponuja brezplačno 10 GB podatkov na mesec za slabih 500 MB (preberite naš TunnelBear pregled).

Ob prijavi so tri možnosti: 2 GB, 10 GB ali neomejena pasovna širina. Različici 2 GB in 10 GB sta brezplačni, vendar boste morali, če jo želite, predložiti svojo e-pošto.

Kot pri ostalih, se tudi pri Windscribeu za povezavo le dotaknemo. Privzeto nastavi najboljšo lokacijo, vendar je, za razliko od drugih možnosti, seznam strežnikov pod stikalom “vklop”. Seznam je ločen po regijah in lahko izberete želeni strežnik iz regije, tako da tapnete puščico navzdol zraven. V brezplačnem načrtu večina bolj eksotičnih strežnikov ni na voljo.

To je vse, kar je v aplikaciji za iOS. Windscribe uspe umestiti vse, kar potrebuje, na en zaslon, ne da bi pri tem ogrožal vmesnik. V meniju za hamburger lahko poiščete podporo, nadgradite načrt in spremenite svoje nastavitve, vendar dodatnih nastavitev ni.

Tako kot pri NordVPN je tudi to vprašanje. Izkušnja z iOS je dobra, vendar resnično primanjkuje nastavitev in funkcij. Naši prvi trije kraji kažejo, da lahko izkušnjo namizja zasnujete na mobilni napravi. Čeprav sta NordVPN in Windscribe še vedno odlični možnosti, upamo, da bosta v prihodnosti dodali še več funkcij.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Glavna risba Windscribe je njegov brezplačni načrt, ki ima privzeto 2 GB podatkov, vendar 10 GB, če preverite svoj e-poštni naslov. Obstajajo tudi načini, kako zaslužiti več podatkov, vključno s tvitanjem s povezavo Windscribe, napotitvijo prijateljev in družine ter celo z uporabo preostalih računalniških virov za reševanje hashev.

Naročniki, ki plačujejo, dobijo še več funkcij, poleg neomejene pasovne širine in dostopa do celotnega strežniškega omrežja. Obstajajo strežniki, specializirani za pretakanje, imenovan WindFlix. Zasnovani so tako, da bi odpravili grozljivo napako proxy Netflix, vendar smo na teh lokacijah preizkusili domače strežnike in se tudi prebili.

K sreči so naročnine poceni. Čeprav je mesečna stopnja še vedno večja od PIA, so letni in dveletni načrti med najcenejšimi, kar smo jih videli. Vsi načrti so na voljo z neomejenimi sočasnimi povezavami, dvoletni načrt pa je celo šest mesecev, ”Dashlane

Končne misli

V App Store je veliko možnosti VPN, med katerimi je veliko podpar. Če samo iščete »VPN«, je edini ponudnik na našem seznamu, ki se bo prikazal, NordVPN in ima približno 20 rezultatov. Ocenam App Store ni vedno najbolje zaupati.

Prvi rezultat je na primer Hotspot Shield. V našem pregledu Hotspot Shield smo ugotovili, da ima odlično uporabniško izkušnjo in nabor funkcij, a grozno politiko zasebnosti. Čeprav jih je težje izslediti, priporočamo, da se držite naše izbire, ker so vedno znova dokazali, da boste zaščiteni.

Čeprav gre za nekoliko tanko izbiro, ko gre za visokokakovostne VPN-je za iOS, obstajajo tudi druge možnosti, zato če tukaj niste našli ponudnika, ki vam je bil všeč, priporočamo, da si preberete druge ocene VPN, če vam ExpressVPN ali CyberGhost niso všeč..

Kateri VPN je po vašem mnenju najboljši za iPhone? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Zakaj ne bi našli najboljšega VPN-ja za del Mac in druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj? Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map