NordVPN proti PureVPN: Pokažite jih vrvi leta 2020

NordVPN je na drugem seznamu pregledov VPN na drugem mestu, kar je manj od ExpressVPN. Če preberete naš pregled NordVPN, lahko vidite, da ga imamo radi zaradi svoje preproste uporabe, zanesljive varnosti in odlične dolgoročne cene.. 


Po drugi strani je PureVPN precej nižje na lestvici, toda če si oglejte naš pregled PureVPN izpred več kot enega leta, lahko vidite, da so se stvari izboljšale. Od takrat so se cene in nekatere funkcije, ki jih ponuja PureVPN, spremenile. 

Glede na to smo se odločili, da PureVPN ustrelijo v velikih ligah, da bi videli, kako deluje proti enemu izmed naših najljubših.

Nastavitev boja: NordVPN proti PureVPN

Za zagotovitev, da NordVPN in PureVPN tekmujeta na poštenih konkurenčnih pogojih, smo zasnovali sistem s petimi krogi. V vsakem krogu si ogledamo določen kritični vidik VPN-jev, vključno s funkcijami, cenami, enostavnostjo uporabe, hitrostjo in varnostjo.

Na koncu vsakega kroga določimo, kateri od obeh tekmovalcev je opravil bolje in na podlagi tega dodelimo točko. VPN z največ točkami na koncu petih krogov je razglašen za zmagovalca.

1

Lastnosti

Kot smo videli v naši tekmi ExpressVPN proti NordVPN, NordVPN ni najmočnejša opcija VPN, ko gre za funkcije, zato bi ta krog lahko PureVPN postavil že predčasno. Ključne stvari, na katere bomo v tem razdelku pozorni, so, da VPN ponuja stikalo za odstranjevanje in se lahko ob zagonu samodejno poveže..

Ti dve funkciji sta pomembni, ker sta v povezavi s pravim šifriranjem in protokolom postavili močne temelje za spletno varnost, ki si jo bomo ogledali v razdelku »varnost in zasebnost«. Vse, kar VPN vključuje zunaj teh stvari, je glazura na torti in bo izboljšala njegovo prilagodljivost.

Tudi v tem razdelku si bomo ogledali vrsto predvajanja, ki ga lahko pričakujete pri dostopu do geoblokirane vsebine, kot je ta na Netflixu in BBC iPlayerju.

NordVPN 

NordVPN dobro pokriva osnovne lastnosti. Stikalo ubijanja je enostavno najti, čeprav ni privzeto vklopljeno, odjemalca pa lahko konfigurirate za samodejno odpiranje ob zagonu. 

nordvpn-review-killswitch

Aplikacijo lahko samodejno povežete, ko se odpre, in izberete, kje se bo samodejno povezoval. Poleg stikala za internetni izklop, ki izklopi vašo povezavo, če izgubite varno povezavo VPN, obstaja stikalo za odstranjevanje aplikacij, ki vam omogoča, da določite seznam programov, s katerimi se NordVPN prekine, če se prekine povezava VPN.

V nastavitvah lahko nastavite, da je računalnik neviden za druge naprave v omrežju, kar je odlično za dodatno zaščito pri uporabi javnega WiFi. Če se poglobite v nastavitve, boste našli bolj napredne možnosti, vključno s preklopom protokola med TCP in UDP in možnostjo nastavitve strežnika DNS po meri.

Odjemalec NordVPN je bil pred kratkim nadgrajen s funkcijo CyberSec. To je filter zlonamerne programske opreme, ki pomaga blokirati oglase in potencialno zlonamerno vsebino. Čeprav je lepo, predlagamo, da ljudje, ki jih ta vrsta grožnje skrbi, uporabljajo popolno protivirusno programsko opremo. 

Kar zadeva pretakanje, je NordVPN lahko zaznal VPN zaznavanje vsake pretočne storitve, vključno z Netflix, Hulu, Amazon Prime Video in BBC iPlayer.

PureVPN

Ena prvih stvari, s katerimi ste predstavljeni v odjemalcu PureVPN, je več možnosti »mode«. Vključujejo pretakanje, internetno svobodo in varnost. Razlike med njimi niso jasne, zato jih je težko imenovati kot funkcijo. 

PureVPN-ozon

PureVPN, ki se giblje mimo teh, ima impresivno paleto funkcij, ki so ponekod nenavadne. Prvič, vaša naprava lahko napravi točko VPN WiFi, kar vam omogoča, da druge naprave povežete v varen predor.

Zajema tudi kritične lastnosti, ki smo jih omenili, ponuja stikalo za uničenje in možnost samodejne povezave ob zagonu. Ima celo nastavitev, da se samodejno ponovno poveže, če se povezava izgubi.

Z vklopom beta funkcij dobite možnost deljenega tuneliranja, ki jo PureVPN še vedno deluje. Omogoča vam izbiro programov, ki uporabljajo varno povezavo VPN in katere nezaščitene internetne povezave. 

Podrobneje bomo pogledali protokole v razdelku “varnost in zasebnost”, vendar je vredno omeniti, medtem ko si ogledamo funkcije, ki vam omogočajo PureVPN, da izberete dolg seznam možnosti, vključno z OpenVPN, PPTP, L2TP in še več.

Končno nam je PureVPN uspelo priti do vsebin Netflix in Hulu, vendar sta Amazon Prime Video in BBC iPlayer preprečila to, ne glede na to, v katerem načinu smo poskusili.

Okrogla ena misel

NordVPN ni znan po tem, da je VPN, bogat s funkcijami, in večinoma daje samo bistvene lastnosti. PureVPN ima novo funkcijo ločenega tuneliranja, nenavadno funkcijo dostopne točke in številne protokole, ki jih NordVPN ne podpira. 

Na splošno PureVPN ponuja več funkcij in daje uporabnikom več nadzora nad načinom delovanja in obnašanjem VPN. Kljub temu ima v primerjavi s NordVPN slabši uspeh pri pretakanju vsebine, tako da če je to glavna stvar, ki jo iščete, bo NordVPN še vedno boljša stava. 

Okrog: Funkcija točka za PureVPN

NordVPN Logotip
Logotip PureVPN

2

Cena

Nemogoče je primerjati vse, kar kupuješ, brez upoštevanja cene. V tem razdelku pa ne bomo samo gledali, koliko stane vsak VPN. Upoštevali bomo tudi njihove pravilnike o vračilu, če bodo ponudili brezplačno preskusno različico in načine plačila, ki jih sprejemajo. 

Z vsemi temi informacijami bomo sestavili celostni pogled na to, kako je biti plačni kupec z NordVPN in PureVPN, nato pa dodeliti točko, na podlagi katere so cene in pravilniki boljši.

NordVPN 

Kot smo videli v naši tekmi NordVPN proti CyberGhost, so cene NordVPN na prvi pogled nekoliko grobe. Mesečne cene so dovolj drage, da so primerljive z večino vrhunskih VPN-jev na trgu. Enoletni načrt ponuja veliko prihrankov, vendar so cene še vedno v skladu z drugimi vrhunskimi VPN možnostmi. 

Kjer NordVPN sije, pa so njegove večletne cene. Dvo- in triletni načrti strankam omogočajo velik popust in NordVPN naredijo enega najbolj dostopnih VPN-jev. Vsak načrt omogoča uporabnikom, da povežejo do šest naprav in zagotavlja neomejeno pasovno širino.

Brezplačnega preizkušanja ni, vendar NordVPN strankam, ki niso zadovoljni, ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Za plačilo potrebuje kreditne kartice, kripto valute in peščico nejasnih plačilnih možnosti, kot so Amazon Pay, UnionPay in Alipay. 

PureVPN

Mesečni načrt PureVPN je cenovno primerljiv z NordVPN-jem, saj prihaja približno za dolar na mesec manj. Njegova letna cena daje uporabnikom velik popust in je precej nižja od letnih stroškov NordVPN. 

Dejansko je letni strošek PureVPN primerljiv s triletnim načrtom NordVPN, če ga razdelimo na mesečno ceno. PureVPN ponuja tudi dveletno možnost, ki je najboljša ponudba od načrtov, ki jih ponujata naša dva konkurenta.

PureVPN ne ponuja brezplačnega preskusnega obdobja, vendar ima 31-dnevno garancijo za vračilo denarja, ki premaga politiko NordVPN-a za en dan. Vsak račun lahko poveže največ pet naprav, vaše naprave pa imajo neomejeno pasovno širino. 

Nazadnje PureVPN prevzame več oblik plačila kot NordVPN, vključno z bitcoini, kreditnimi karticami, PayPal, Alipay in celo darilnimi karticami. Pomembno je upoštevati, da darilnih kartic in kripto valute ni mogoče povrniti. 

Okrogla dva razmišljanja

NordVPN si je ustvaril ime zaradi vrednosti, ki jo ponujajo njeni dvo- in triletni načrti. Kljub temu je PureVPN v vsakem časovnem okviru cenovno dostopnejši in sprejema več oblik plačila. 

Poleg tega, čeprav niti VPN ne ponuja brezplačnega načrta, 31-dnevna politika vračila PureVPN-ja premaga NordVPN-a za en dan, kar pomeni, da PureVPN prevzame točko za ta krog. 

Okrog: Cena za PureVPN

NordVPN Logotip
Logotip PureVPN

3

Uporabniku prijaznost

Enostavnost uporabe je najbolj subjektivna stvar, ki si jo ogledujemo v naših tekmah, vendar je pomembno, da vam jasno predstavimo, kaj je z uporabo VPN-jev, ki jih primerjamo. V tem krogu si bomo ogledali postavitev stranke in kako so stvari predstavljene.

Nato bomo poskušali ugotoviti, kako dobro je izdelana uporabniška izkušnja za vsak VPN, in dodeliti točko tistemu, ki je ponudniku uspel izdelati bolj izpopolnjen in uporabniku prijazen VPN.

NordVPN 

NordVPN ima enega najbolj iskanih strank na trgu. Ko odprete aplikacijo, vas pozdravi zaslon, ki ga večinoma posname zemljevid sveta. Na zemljevidu so modri mehurčki na številnih lokacijah, ki jih lahko kliknete, da se povežete s strežnikom VPN v tej državi. 

nordvpn-review-marker-izbor

Zemljevid lahko povečate in pomanjšate s svojim kolescem za pomikanje in pomanjšanje, kar vam omogoča enostavno pregledovanje sveta in razpoložljivih lokacij. Levo od zemljevida je seznam strežnikov, ki so abecedni in imajo zastavo poleg imena vsake države, tako da je brskanje enostavno. Na vrhu seznama strežnikov je tudi iskalna vrstica, ki vam pomaga najti lokacijo, ki jo iščete.

Tudi meniji nastavitev NordVPN so dobro postavljeni in omogočajo enostavno iskanje vsega. Tudi besedilo vseh nastavitev je dobro narejeno in vsaka možnost ima jasno razlago, kaj počne.

PureVPN

Postavitev odjemalca PureVPN je precej manj racionalizirana kot pri NordVPN. Namesto da bi imeli zemljevid, je zaslon, ki ga pozdravljate, temno okno s spustnim poljem, da izberete želeno lokacijo, in gumb, ki vam omogoča povezavo z VPN. 

PureVPN-glavni-ploščice-vmesnik

Seznam lokacij ni abeceden, zaradi česar je brskanje težje, vendar ima iskalno vrstico. Meniji z nastavitvami so postavljeni slabo in na levi strani zaslona je preveč zavihkov, ki bi stvari delili v kategorije.

Čeprav je večina glavnih stvari, ki bi jih uporabniki iskali in poskušali spremeniti, na zavihku z nastavitvami aplikacije, je iz nekega razloga stikalo ubijanja skrito pod zavihkom naprednih možnosti in izključeno privzeto. Še huje je, da izbira načina prejema tudi svoj jeziček v meniju z nastavitvami, vendar še vedno ni jasno, kaj počnejo načini. 

Na več področjih stranke se pojavljajo tudi obvestila, da se nekatere funkcije kmalu ukinejo, na primer zaviralec zlonamerne programske opreme, imenovan “gravitacija”. Stalno stanje gradnje v povezavi s prevelikim zavihkom stranko počuti hecno in se lahko izgubi v iskanju določenih stvari.

Okrogle tri misli

NordVPN ima izpopolnjeno in estetsko prijetno stranko. Omogoča enostavno in prijetno uporabo in iskanje tisto, kar iščete v nastavitvah. 

Po drugi strani ima PureVPN stranko, ki se mu zdi neurejena in zaradi primerjave stvari veliko težje najde. Zato je očitni zmagovalec v tem krogu NordVPN.

Krog: točka prijaznosti do uporabnikov za NordVPN

NordVPN Logotip
Logotip PureVPN

4

Hitrost

Hitrost je najbolj znanstveni del, ko gre za našo metodologijo testiranja. Za zagotovitev doslednih in poštenih rezultatov smo postavili vsak VPN za zagon protokola OpenVPN in AES 256-bitno šifriranje. 

Poleg tega vsak VPN testiramo na istih petih lokacijah in za primerjavo uporabimo svojo nezaščiteno hitrost. Nato uporabimo te podatke, skupaj z anekdotičnimi dokazi o tem, kako je želeti brskati po spletu z vsakim VPN, da ugotovimo, katera ponuja boljšo hitrost.

NordVPN 

V našem testiranju je NordVPN ponudil ugledno in dosledno delovanje, vendar ni bil dovolj dober, da bi se uvrstil na naš najhitrejši seznam VPN. Čeprav so nekateri strežniki, na primer ZDA, delovali dobro in so izgubili le majhen del naše hitrosti, drugi, na primer Japonska in Brazilija, pa so bili precej počasnejši in so zadržali kar polovico naše nezaščitene pasovne širine..

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten9165.510.57
ZDA št. 247923133.538.87
Združeno kraljestvo # 20115334,786.06
Nizozemska # 6614566,915.39
Japonska # 69159132,833.31
Dvojni VPN (od ZDA do Kanade # 4)7920.488.64

Kljub temu je bila izkušnja brskanja tudi na počasnejših in bolj oddaljenih strežnikih odzivna. Spletna mesta se naložijo brez veliko opaznega odlašanja in videoposnetki so se pretakali prav dobro z visoko ločljivostjo. 

Veliko pingov, ki smo jih videli, je bilo prav tako impresivno, bližnji strežniki pa so imeli dovolj nizke pinge, da bi vam NordVPN lahko služil kot VPN za igranje iger. Čeprav NordVPN nima izjemne učinkovitosti, kar zadeva hitrost, je zanesljiv in hiter, da se večina vsakodnevnih opravkov ne bo počutila opazno počasneje.

PureVPN

Čeprav je prvi strežnik, s katerim smo preizkusili PureVPN, dobro opravil in nam dal skoraj vso našo nezaščiteno pasovno širino, ostali pa smo bili slabi. Strežniki Združenega kraljestva, Japonske in Južne Afrike so zavzeli polovico do dobrih treh četrtin naše pasovne širine.

Lokacije: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nezaščiten2843.536.4
Tirana, AL1066.29.5
Amsterdam, NL8332.911.7
New York City23416.381,25
Los Angeles, Kalifornija36317.191.07
Tokio, JP48016.021.10

Izkušnja brskanja po strežnikih je bila slabša od tiste, ki smo jo doživeli tudi pri NordVPN. Tudi hitrejši strežniki na papirju, kot je Brazilija, so pred nalaganjem spletnih strani povzročili opazno eno do dve sekundi.

Gledanje videoposnetkov je bilo prav tako veliko bolj počasno, nekateri videoposnetki so privzeti do nizke ločljivosti, drugi pa so morali pred začetkom zaščititi. Tega med uporabo NordVPN nismo videli skoraj tako slabo.

Okrogle štiri misli

Ta krog je za NordVPN očitna zmaga. Ponujal je veliko bolj dosledno delovanje na papirju, saj nobeden od strežnikov ni manjši od polovice PureVPN strežnikov, ki smo jih preizkusili.

Poleg tega je bil NordVPN veliko bolj odziven pri brskanju po spletu v primerjavi s PureVPN, ki je pogosto potreboval opazno dodatno sekundo ali dve, da se je začel naložiti spletna mesta.

Okrog: Točka hitrosti za NordVPN

NordVPN Logotip
Logotip PureVPN

5

Varnost & Zasebnost

V primeru, da še niste dosegli rezultatov, sta dva do dva, zato bo v zadnjem krogu določen zmagovalec tekme. Glede na to moramo hitro preiti tisto, kar iščemo v varnosti in zasebnosti.

Za začetek določimo stopnjo varnosti, ki jo ponuja vsak VPN, tako da pogledamo, katere protokole in šifriranja uporabljajo, pri čemer sta OpenVPN in AES-256 idealna situacija. Preverimo tudi, ali obstajajo puščanja DNS in druge oblike uhajanja podatkov. Zaradi zasebnosti preverimo politiko zasebnosti vsakega ponudnika, da vidimo, katere informacije zbirajo in kaj z njimi počnejo.

NordVPN 

Kot je omenjeno v razdelku »Funkcije«, je NordVPN privzeto opremljen samo z OpenVPN, na njegovem spletnem mestu pa so navodila, ki povedo, kako pridobiti IKEv2. NordVPN združuje te protokole z AES 256-bitno enkripcijo, ki je, kot lahko preberete v naši šifrirni rundown, varna. 

Protokol OpenVPN s 256-bitnim šifriranjem AES ter robustno stikalo za ubijanje in funkcije samodejnega povezovanja omogočajo NordVPN varno možnost. Pravilnik o zasebnosti je dobro zasnovan in eden najkrajših in najbolje napisanih, kar smo jih videli.

NordVPN zbira e-poštni naslov in način plačila za ustvarjanje računa. To je najmanjša količina informacij, ki je potrebna za vzdrževanje računa, in jo je mogoče zaobiti z e-poštnim sporočilom. Pri uporabi VPN so edini zbrani podatki povezani z obremenitvijo strežnika, zato nobene zbrane informacije ni mogoče na noben način prepoznati. 

Nazadnje NordVPN na svojem spletnem mestu zbira informacije o tem, kako ljudje uporabljajo spletno mesto za vzdrževanje in izboljšanje. Če preberete naš anonimni vodnik za brskanje, boste ugotovili, da je v spletu neizogibna resničnost.

PureVPN

PureVPN ponuja veliko možnosti šifriranja uporabnikom, vključno z IKEv2, PPTP, L2TP in OpenVPN. Uporabnikom omogoča tudi izbiro med 128-bitnim in 256-bitnim šifriranjem, kar pomeni, da ima zlati standard OpenVPN in 256-bitni AES.

Pokopali smo se v zasebnost PureVPN-a, odkrili smo kar zanimivo zgodbo. Na začetku pravilnika o zasebnosti piše, da PureVPN ne vodi dnevnikov. Pozneje v dokumentu piše, da se dnevniki povezav beležijo, vendar so anonimizirani in da se podatki uporabljajo za vzdrževanje omrežja.

Glede na to je podjetje leta 2017 lahko policiji dalo informacije v primeru kibernetske kriminalitete, ki je privedla do aretacije. Seveda so imeli uporabniki PureVPN veliko vprašanj, kako je lahko zagotovil identifikacijske podatke, ki bi lahko privedli do aretacije, in kot odgovor je objavil to objavo, v kateri se brani. 

Čeprav je bilo to pred nekaj leti in je politika zasebnosti od takrat spremenjena, je to vedenje, ki lahko trajno okrni ime ponudnika VPN. 

Okrogle pet misli

NordVPN in PureVPN sta opravili testiranje varnosti brez zaznavnih DNS ali uhajanj podatkov. Oba VPN-ja vam omogočata tudi uporabo OpenVPN in AES 256-bitnega seznama, ki ponuja nizko varnost in solidne zmogljivosti.

Glede zasebnosti ima NordVPN dobro politiko in ni zgodovine, da bi imel informacije, ki jih ne bi smel uporabljati, ali jih uporablja na način, ki bi bil za stranke neugoden. Po drugi strani je PureVPN pokazal, da želi pripraviti informacije, ki obremenijo in identificirajo. Zato je NordVPN očitni zmagovalec v tem krogu.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za NordVPN

NordVPN Logotip
Logotip PureVPN

6

Končne misli

PureVPN si je zaradi širšega nabora funkcij in boljših cen lahko zagotovil zgodnje prednosti, a NordVPN je to povezal v krogih “enostavne uporabe” in “hitrosti”. Končno smo v zadnjem krogu dobili našega zmagovalca, končni rezultat od tri do dva za NordVPN. 

Zmagovalec: NordVPN

Čeprav NordVPN morda nima ravno toliko funkcij kot PureVPN, gre na geoblokirano vsebino bolje. Poleg tega boljša hitrost, enostavna uporaba ter zasebnost in varnost zagotavljajo celotno boljšo možnost za skoraj vsakogar.

Če ste uporabljali NordVPN ali PureVPN, nas zanima vaše izkušnje z njimi v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map