NordVPN proti CyberGhost: stroškovno učinkovit boj 2020

Od vseh ponudnikov virtualnih zasebnih omrežij, ki smo jih preizkusili, sta CyberGhost in NordVPN že nekaj časa vratu in vratu pri številki ena in dva. Ta dva sta tudi zaradi podobnih razlogov zasedla tako visoke položaje.


Če pogledate naš pregled CyberGhost, boste videli, da je to uspelo skoraj v vsaki kategoriji, še posebej pa so nam bile všeč cene, enostavna uporaba in funkcija split-tunneling. Podobno v našem pregledu NordVPN izpostavljamo odlične dolgoročne cene in enostavnost uporabe NordVPN.. 

Ker se ta dva VPN-ja medsebojno konkurirata za mesto na vrhu in dolg seznam podobnosti med njimi, smo mislili, da je čas, da vidimo, kaj je boljše v medsebojnem dvoboju NordVPN proti CyberGhost.

Nastavitev boja: NordVPN proti CyberGhost

Da bi zagotovili poštenost naše tekme CyberGhost proti NordVPN, smo razvili sistem z devetimi krogi. V vsakem krogu se bomo osredotočili na en vidik uspešnosti VPN. Ogledali si bomo uspešnost vsake VPN v tej kategoriji in na koncu vsakega kroga razglasili zmagovalca.

Na koncu vseh devetih krogov je zmagovalec razglašen VPN z največ točkami. Če je katerikoli krog preblizu za klic, je mogoče razglasiti neodločen rezultat; v tem primeru bosta oba VPN-ja prislužila točko za ta krog.

1

Hitrost

Če si oglejte naš najhitrejši članek VPN-jev, boste ugotovili, da je NordVPN dejansko naveden v kategoriji “nepoštene omembe”. Razlog za to je, da je NordVPN dolga leta preizkušal VPN-je, kar je bilo veliko neskladnosti s hitrostjo..

Vendar se je to sčasoma zelo izboljšalo in morda bomo morali ta članek spremeniti nekje v bližnji prihodnosti. Med testiranjem tega članka je NordVPN na vsaki lokaciji uspel zelo impresivno delovati z le nekaj manjšimi kolcanjem.

NordVPN Hitrost

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4289.17344.56
ZDA.8204,57233.70
UK80220.2439,82
Japonska167187.57200.05
Izrael14171,6078.27

NordVPN je premagal hitrosti prenosa CyberGhosta s pomembnimi maržami na vseh lokacijah, ki smo jih preizkusili. Edino mesto, ki je bilo še blizu, je bilo na tisti lokaciji, kjer se je NordVPN nekoliko upočasnil, to je bilo v Izraelu. 

CyberGhost Speed

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten4289.17344.56
ZDA.4493,62197.34
UK7988.54219.24
Japonska15877,50322.24
Izrael13866,9463.45

NordVPN ima nekoliko več težav s hitrostjo prenosa, zmaga le na polovici lokacij. Hitrosti prenosa pa so večino časa manj pomembne za splošno uspešnost in postanejo resnično pomembne le, če pošiljate velike datoteke. 

Tudi na lokacijah, kjer deluje slabo, ima NordVPN še vedno dovolj pasovne širine za nalaganje, da lahko deluje popolnoma v redu za brskanje po spletu in pretakanje. 

Ena od stvari, pri kateri je CyberGhost izstopala, je čas, ko je pingal. Na treh od štirih lokacij, ki smo si jih ogledali, je CyberGhost lahko obril le nekaj milisekund časa pinga, kar bi lahko postalo odličen VPN za igranje iger. 

Čeprav je NordVPN v preteklosti imel težave dosledno, so se stvari sčasoma izboljšale. V novejšem testiranju, tudi za primerjavo NordVPN proti CyberGhost, je NordVPN imel zelo uporabne in zanesljive hitrosti po vsem svetu, kar mu je omogočilo, da je zmagal v tem krogu s svojimi vsestranskimi boljšimi hitrostmi prenosa. 

Okrog: Točka hitrosti za NordVPN

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

2

Pretakanje

NordVPN in CyberGhost se lahko izogneta večini ukrepov za preprečevanje VPN, ki jih uporabljajo pretočna mesta. Oba ponudnika lahko prenašata vsebine Netflix, Hulu, Amazon Prime Video in celo BBC iPlayer, zato se oba zelo uvrščata med naše najboljše VPN za Hulu in najboljši VPN za Netflix članke. Vendar pa obstajajo pomembne razlike v uspešnosti vsakega med pretakanjem. 

Pri CyberGhostu obstajajo standardni strežniki in tudi peščica namenskih strežnikov za pretakanje. To lahko vidimo tudi v članku NordVPN vs Windscribe, ko Windscribe uporablja podoben sistem. Na namenskih in ne namenskih pretočnih strežnikih CyberGhosta smo lahko vzpostavili delovanje Amazon Prime Video, Netflix in Hulu.

CyberGhost-Streaming-strežniki

Hulu in Amazon Prime Video sta se na običajne strežnike zelo počasi nalagala. Hulu je imel tudi težavo, pri kateri se bodo videoposnetki naložili v nedogled, vi pa bi pustili pogled na črni ekran. Te težave niso bile prisotne na strežnikih strežnikov CyberGhost, vendar se je Amazon Prime vseeno zdel nekoliko počasen in bi se še vedno lahko naložil z zelo nizko ločljivostjo. 

NordVPN na drugi strani nima namenskih strežniških strežnikov. Vsako spletno mesto za pretakanje, ki smo ga preizkusili, je delovalo odlično, vključno z Amazon Prime, ki je bila veliko bolj odzivna kot v času, ko smo bili v omrežju VPN CyberGhost. To je izboljšalo njegovo enostavno uporabo brez namenskih strežnikov, vrhunska zmogljivost pa je v tem krogu osvojila NordVPN.

Okrog: točka pretakanja za NordVPN

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

3

Varnost in zasebnost

CyberGhost in NordVPN sta glede varnosti in zasebnosti zelo primerljivi. Oba ponudnika VPN pokrivata vse najosnovnejše varnostne funkcije, ki jih pričakujemo, vključno z delujočim stikalom za ubijanje in na nek način samodejne povezave ob zagonu. 

nordvpn-review-settings

Kar zadeva varnost povezave, oba VPN-ja ponujata OpenVPN, seznanjen s šifriranjem AES-256. To seznanjanje je tisto, kar predlagamo, da skoraj vsi uporabljajo za praktično vse aplikacije, saj nudi odlično varnost in zanesljive zmogljivosti.

CyberGhost uporabnikom omogoča tudi nastavitev protokola na IKEv2, vendar to na splošno ne priporočamo. Če iščete VPN, ki ima nekatere edinstvene možnosti protokola, si oglejte naš pregled v programu VyprVPN. VyprVPN ponuja več protokolov, vključno s svojim edinstvenim protokolom Chameleon. 

cyberghost-pregledi-nastavitve

Obe VPN imata trdno politiko brez beleženja in zbirata absolutno minimalno količino informacij o vas in vaši uporabi VPN. Ker CyberGhost in NordVPN ponujata primerljivo raven varnosti in zasebnosti, se odločilni dejavnik v tem krogu nanaša na nekatere dodane funkcije NordVPN. NordVPN ponuja dvojno VPN za dodatno varnost, pa tudi Tor VPN za globoko brskanje po spletu. 

Krog: Varnost in točka zasebnosti za NordVPN

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

4

Torrenting

Kot smo videli v članku ExpressVPN proti NordVPN, NordVPN dosega najboljše hitrosti vseh VPN, ki smo jih preizkusili, ko gre za hudournike. Med hitrostjo velikih datotek smo videli, da so hitrosti NordVPN dosegale kar 17 MB / s, zato smo lahko v treh minutah dokončali celoten prenos 1.4 GB.. 

Kljub temu ima NordVPN tako namenske strežnike P2P kot tudi svoje standardne strežnike in dejansko vidimo boljše delovanje na običajnih strežnikih. Hitrost 17MB / s in trimesečni prenos sta bila dosežena z običajnimi strežniki. Zdi se, da so namenski strežniki za izmenjavo datotek bolj varni, saj niso niti približno tako hitri in se zdi, da se nahajajo v Grčiji kot bolj lokalno.. 

CyberGhost v tem primeru – za razliko od pretočnega oddelka – nima namenjenih strežnikov P2P za hudournike. Kljub temu nam je to uspelo v našem testu 1,4 GB za torrenting. Po eni minuti je hudournik prihajal pri 4MB / s in že po eni minuti in pol je to eksplodiralo na impresivnih 10 MB / s. Tu je hitrost prenosa ostala, dokler se prenos ni končal v približno treh minutah in petih sekundah.

Čeprav se je CyberGhost dobro podal in uspel dokaj hitro prenesti našo preskusno datoteko, še vedno ni mogel končati vladanja NordVPN-a kot kralja hudourništva. 

Krog: Torrenting točka za NordVPN

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

5

Lokacije strežnika

Čeprav imata NordVPN in CyberGhost podobno skupno velikost omrežja – vsak po približno 5000 strežnikov – ima CyberGhost boljšo distribucijo. CyberGhost ima strežnike v 80 državah, NordVPN pa ponuja le lokacije v 62 državah.

nordvpn-review-marker-izbor

CyberGhost sicer ponuja več lokacij kot NordVPN, vendar še vedno pušča velike regije Afrike in Azije nekoliko neplodne pri izbiri strežnikov. Če iščete ponudnika VPN s strežniki v vseh krajih sveta, ne pozabite prebrati našega pregleda HideMyAss. HideMyAss ima strežnike v 190 državah.

Krog: Točke lokacij strežnika za CyberGhost

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

6

Hkratne povezave

Medtem ko nekateri VPN-ji omogočajo uporabnikom neomejeno število povezav (primer tega si lahko preberete v članku Windscribe vs TunnelBear), večina ponudnikov omejuje število sočasnih povezav, ki jih lahko imate. Običajno s tem preprečimo, da bi ljudje delili svoje račune s tonami prijateljev in omejili splošni stres na strežnikih VPN. 

NordVPN uporabnikom omogoča, da so hkrati povezane do šest naprav. CyberGhost na drugi strani omogoča povezavo do sedmih naprav hkrati, kar CyberGhost v tem krogu zmaga z ozkim robom. 

Okrog: Točka istočasne povezave za CyberGhost

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

7

Cenitev

Kot smo še videli v tem pregledu, sta CyberGhost in NordVPN v skoraj vseh pogledih zelo primerljiva. Cene se ne razlikujejo, saj imata oba ponudnika zelo podobne modele splošnih cen. 

Začenši z možnostjo mesečne prijave, je NordVPN cenovno ugodnejši za približno en dolar. Naslednji načrt, ki ga ponujata oba VPN, je letni načrt, kar je nekoliko boljša cena pri CyberGhostu, ki je v tem času za dolar, manjši od letnega načrta NordVPN.

Oba VPN-ja ponujata tudi dveletno in triletno možnost, saj CyberGhost znova prihaja za nekaj manj kot dolar ceneje na mesec v vsakem časovnem okviru. Ob nakupu vam CyberGhost ponuja tudi možnost, da za dodatnih pet dolarjev na mesec vključite namenski IP. 

Poleg vrhunskih cen CyberGhost uporabnikom ponuja tudi 24-urno brezplačno preskusno različico, medtem ko NordVPN nima oblike brezplačnega preskušanja. Oglejte si naš pregled Windscribe za brezplačno VPN, ki nima časovne omejitve. 

CyberGhost celo odplačuje garancijo za vračilo denarja NordVPN. CyberGhost daje uporabnikom neverjetno radodarnih 45 dni za vrnitev denarja, medtem ko garancija za vračilo denarja NordVPN traja le do 30 dni. 

Okrog: cena za CyberGhost

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

8

Uporabniku prijaznost

To je končno eno področje, kjer se CyberGhost v primerjavi z NordVPN zelo razlikuje. CyberGhost ima dokaj kompakten in minimalističen uporabniški vmesnik. V običajni obliki je na sredini samo gumb za povezavo in prekinitev povezave z VPN, spodaj pa spustni meni, ki omogoča izbiro lokacije, na katero se želite povezati.

cyberghost-pregled-razširjen-ui

Ko odprete nastavitve CyberGhosta, se okno razširi na približno trikratnik njegove običajne velikosti in se napolni z veliko podrobnejšimi informacijami. To razširjeno okno vam omogoča ogled celotnega seznama strežnikov in konfiguriranje različnih nastavitev. Meni nastavitev za CyberGhost je dobro razložen, vsaka nastavitev pa ima pod njim kratko razlago, ki razlaga, kaj počne.

NordVPN ima na drugi strani velik uporabniški vmesnik, ki ga večinoma prevzame zemljevid. Ta zemljevid ima modre oznake na vsaki lokaciji, s katero se lahko povežete. To olajša brskanje po izbiri strežnikov.

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

Meniji nastavitev NordVPN so po postavitvi podobni kot pri CyberGhostu in ponujajo tudi nekaj preprostih razlag za večino možnosti. Čeprav ima CyberGhost nekaj manjših dotikov – na primer temen način -, ki pomagajo izboljšati splošno prijaznost programske opreme do uporabnika, še vedno ne more premagati zemljevida NordVPN.

Tako CyberGhost kot NordVPN imata zelo uporabne vmesnike, ki bi jih povprečni uporabnik računalnika – tudi brez predhodnega znanja o VPN – skoraj zagotovo spoznal, ne da bi potrebovali pomoč. Vendar zemljevid NordVPN-a ponuja le malo dodatne uporabnosti, ki ji primanjkuje CyberGhost. 

Krog: točka prijaznosti do uporabnikov za NordVPN

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

9

Lastnosti

Poleg standardnih funkcij, za katere pričakujemo, da jih bo imel vsak VPN, na primer stikalo za ubijanje in nekakšna samodejna povezava, CyberGhost in NordVPN imata še nekaj dodatnih zvončkov in piščalk. 

Za začetek NordVPN ponuja “CyberSec.” To je vrsta zlonamerne programske opreme in zaviralcev oglasov, ki vam lahko pomagajo zaščititi z blokiranjem spletnih mest, za katere je znano, da gostijo škodljivo ali motečo vsebino. NordVPN ima tudi nekaj zanimivih možnosti, ko gre za specializirane strežnike.

nordvpn-review-killswitch

Kot smo že omenili v razdelku »hudourniki«, obstajajo namenski strežniki P2P, ki pa niso tako zanimivi kot možnosti dvojnega VPN ali Onion nad VPN.. 

Funkcija Onion over VPN vas poveže s Torom, posebnim brskalnikom za pregledovanje temnega spleta, medtem ko vas dvojna funkcija VPN poveže prek dveh strežnikov, da izboljšate varnost in še izboljšate svojo spletno aktivnost. 

CyberGhost posnema nekatere funkcije, ki jih ponuja NordVPN, vključno z blokatorjem, vendar so zaviralci oglasov in zlonamerne programske opreme danes nekaj deset. Resnični žreb CyberGhost je ena najtežjih možnosti, ki jo je mogoče najti tam: razdeljen tuneliranje. 

nastavitve cyberhost-pregleda-zasebnosti

Razdelitev tunelov je nekaj, o čemer lahko preberete tudi v našem pregledu ExpressVPN. Čeprav ExpressVPN to počne drugače, CyberGhost omogoča ustvarjanje seznama spletnih mest, ki se bodo uporabljali kot izjeme. To pomeni, da ko obiščete ta spletna mesta, se ne boste povezovali prek tunelirane VPN povezave, ampak boste namesto na običajni nezaščiteni povezavi.

CyberGhost vam omogoča tudi, da nastavite pravila, ki vas bodo samodejno povezala z VPN na določenem mestu vsakič, ko odprete določen program. Čeprav se nam ne zdi, da so “pametna pravila” CyberGhost tako močna oblika razcepljenega tuneliranja, kot je ExpressVPN, vendar menimo, da premaga tisto, kar ponuja NordVPN, ko gre za funkcije.

cyberhost-review-smart-pravila

Krog: Funkcije točke za CyberGhost

NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip

10

Razsodba

Medtem ko sta oba VPN-ja v našem testiranju pokazala odlične rezultate in pokazala, zakaj spadata na vrh, je zmagovalec NordVPN z oceno pet do štiri. NordVPN je z večjimi hitrostmi in enostavnejšim dostopom do pretakanja prevzel prvo vodstvo, CyberGhost pa je celo pokazal, da se je proti koncu končal.. 

Zmagovalec: NordVPN

Na koncu pa to preprosto ni bilo dovolj, zato je vrhunska enostavnost uporabe NordVPN-a pripomogla, da je pri tej zmagi z enim točkom pritisnil čez rob. Če ste imeli kakšne dobre ali slabe izkušnje s CyberGhost ali NordVPN, bi radi radi slišali o njih v spodnjih komentarjih. Preberite si naš NordVPN vs IPVanish kos, če želite videti, kako se primerjajo. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map