Najvarnejši ponudniki e-pošte 2020: ProtonMail vs Tutanota proti Hushmail

Obstajajo hitri in preprosti načini za komunikacijo z nekom v spletu, na primer hitra sporočila, video klepet ali družabni mediji. Kljub temu, da so te metode boljše argumentirane, svet še vedno pošlje več kot 280 milijonov e-poštnih sporočil na dan. Vsaj za zdaj je jasno, da je e-pošta tukaj, da ostane. Vendar je varnost težava, zato bomo tukaj razpravljali o najbolj varnih ponudnikih e-pošte.


Težava z e-pošto je preprosta. Protokoli, ki so z datumom, so občutljivi za kibernetske kriminalce, ki lahko z vašim računom pošiljajo neželeno pošto, vdrejo v druge spletne račune ali obrišejo pomembne podatke. Celo oglaševalci, vladne agencije in ponudniki e-pošte se zanimajo za vaše dopisovanje.

Če vas emailične ranljivosti prestrašijo, razmislite o prehodu na novega ponudnika e-pošte. Ogledali si bomo pet, ki nudijo večjo varnost nad glavnimi možnostmi. Za vsako storitev bomo povzeli njene varnostne možnosti, ustvarili račun, funkcije nabiralnika in cenovne stopnje.

Ne pozabite preveriti našega spletnega vodnika o zasebnosti, kako ohraniti podatke. Za več varnostnih ukrepov glejte naša 99 orodij za zaščito vaše zasebnosti. Na koncu si oglejte naš vodič za varnost e-pošte za še več nasvetov.

1. ProtonMail

Na ProtonMail se je enostavno prijaviti, ima visok standard zaščite in nudi fleksibilnost s številnimi plačilnimi načrti. Češnja na vrhu je preprost, a sodoben vmesnik, ki omogoča enostavno navigacijo po nabiralniku in brskanje po sporočilih.

Storitev sporočila ves čas šifrira. Če je sporočilo na strežnikih ProtonMail, je šifrirano. Če dva računa ProtonMail drug drugemu pošiljata in prejemata sporočila, sta šifrirana. Uporabniki lahko s šifrirnim ključem pošiljajo varna sporočila na zunanje e-poštne naslove. Prejemnik za dostop do sporočila uporablja geslo pošiljatelja.

ProtonMail za šifriranje sporočil uporablja AES, RSA in OpenPGP. Priznava, da tudi do uporabnikovih sporočil ne more dostopati. To je dvorezni meč, ker ne more pridobiti izgubljenih podatkov uporabnika. Kaj se žrtvuje v možnostih za obnovitev, drugo v zasebnosti in zaščiti.

Ustvarjanje računa je neboleč postopek. To morate storiti le uporabniško ime in geslo. Imate možnost dodati e-poštno sporočilo za obnovitev, če pozabite tudi svoje geslo.

Slika-1 - ProtonMail-setup-copy

Krmarjenje po nabiralniku je podobno kot Gmail, Outlook in Yahoo. ProtonMail ponuja najpomembnejše funkcije, kot so filtri po meri, sedem privzetih map in nalepk za organizacijo. Vroče tipke so namenjene vsem, ki se želijo namesto miške gibati po mapi »Prejeto«.

Slika-2-ProtonMail-Keyboard-Bližnjice

Pošiljanje e-pošte s ProtonMail

Slika-3-ProtonMail-Draft

Če želite šifrirati sporočila za uporabnike, ki niso uporabniki ProtonMaila, morate na dnu osnutka e-pošte klikniti ikono zaklepanja, vnesti geslo in izbrati »nastavi«.

Image-4-ProtonMail-Šifriranje-Sporočila

Poleg ikone ključavnice je ure iz ure. Ko pošiljatelji to omogočijo, se odločijo za čas poteka. E-poštno sporočilo in njegove priloge se bodo ob izbranem času samodejno izbrisali. Tako kot Gmail tudi ProtonMail podpira velikosti prilog do 25 MB.

Image-5-ProtonMail-Expiration-Time

Cene ProtonMail

ProtonMail ponuja brezplačno različico. To je omejena možnost s 500 MB prostora za shranjevanje in 150 e-poštnih sporočil na dan, vendar nič ne presega brezplačne varnosti. Prvi plačani načrt Plus ponuja 5 GB prostora za shranjevanje, 1.000 e-poštnih sporočil na dan in še pet e-poštnih naslovov po 5 USD na mesec.

Naslednji, Professional, zagotavlja enako količino prostora za shranjevanje, vendar omogoča neomejeno število sporočil, domen po meri in več funkcij nabiralnika za 8 USD na mesec. Načrt najvišjega nivoja, Visionary, poveča prostor za shranjevanje na 20 GB in ponuja 50 e-poštnih naslovov za 30 dolarjev na mesec.

Ekipa, ki stoji za ProtonMail, ponuja tudi storitve VPN. Oglejte si naš pregled ProtonVPN za več informacij.

Načrt: FreePlusProfessionalVisionary
Cena:prost5 USD na mesec8 USD mesečno30 USD mesečno
Shranjevanje:500 MB5 GB5 GB na uporabnika20 GB
E-poštna sporočila na dan:1501.000NeomejenoNeomejeno

Prijavite se za ProtonMail

2. Kolab zdaj

Kolab Now ponuja e-pošto, orodja za shranjevanje datotek in sodelovanje. Podatki uporabnikov so varnejši, ker so shranjeni na strežnikih v Švici. Programska oprema bi lahko imela koristi od šifriranja sporočil, ki ni na voljo prek svoje spletne pošte.

Na njegovem spletnem mestu piše, da ne bo dajal osebnih podatkov uporabnikov in da bo spodbujal preglednost, tako da bo programsko opremo odprl. Uporablja popolno tajnost naprej kot dodatno plast varnosti, če zasebni ključ ogrozi. Za več informacij o PFS si oglejte naš pregled tekmovalcev Dropbox.

Ustvarjanje računa zahteva vrsto korakov. Prvi zahteva osnovne podatke: ime in priimek, državo, uporabniško ime in geslo. Drugi ponuja funkcije po meri, ki jih lahko izbirate, na primer dvofaktorsko preverjanje pristnosti ob prijavi, količino prostora za shranjevanje, mobilno sinhronizacijo in plačilni načrt.

Image-21-Kolab-Now-Account-Details

Načrti so v treh okusih: letni, četrtletni ali mesečni. Daljša je obveznost, večji so prihranki.

Slika-22-Kolab-Zdaj-Možnosti

Kolab se zdaj deli

Storitev spodbuja skupno rabo. Med dvema računoma Kolab Now lahko uporabniki delijo mape po e-pošti, skupine stikov, koledarje in drugo.

Slika-23-Kolab-Zdaj-Nabiralnik

To je koristno za uporabnike, ki želijo pisarniški paket, ki je integriran z njihovo e-pošto, in jim prihrani glavobol preklopa med samostoječimi aplikacijami. Obenem ni konkurenca Dropbox Paper ali Google Docs.

Slika-24-Kolab-Zdaj osnutek

Funkcija označevanja je ena bolj uporabnih za organizacijo. Ustvarite lahko barvno označene oznake, ki delujejo kot kategorije za razvrščanje predmetov. Vsak element, ne glede na to, ali gre za e-poštno sporočilo, dogodek koledarja ali beležko, lahko prikaže eno ali več oznak.

Image-25-Kolab-Now-Settings

Kolab zdaj cene

Strogo gledano, Kolab Now ne ponuja brezplačne preizkuse, vendar lahko uporabniki v prvih 30 dneh zahtevajo vračilo. Naroči se 4,50 USD na mesec. Uporabniki, ki se zavežejo za tri mesece, bodo dobili 1-odstotni popust, tisti, ki gredo za to leto, pa 3 odstotke popusta. Sprejema PayPal, Bitcoin, kreditne kartice in neposredne bančne nakazile.

Načrt: Mesečno četrtletje
Cena:4,50 USD mesečnoPribližno 12,15 USD na četrtletjeOkoli 37,80 dolarja letno

3. CounterMail

Tako kot ProtonMail tudi Countermail nudi dostojno raven varnosti. Če na Švedskem zaženete brezskrbne spletne strežnike, je manjši verjetno, da bo uhajal IP-naslov uporabnika. Vmesnik ni privlačen, vendar je to manj pomembno kot varnost.

CounterMail ponuja več varnostnih ukrepov kot njegovi nenavadni strežniki. Za zaščito e-poštnih komunikacij uporablja algoritme za šifriranje, kot so OpenPGP, AES in RSA. Ena izmed funkcij hladilnika je izbirni ključ USB, ki ga lahko naročite in zahtevate vsakič, ko (in kjer koli), ki ste ga prijavili. To je dvofaktorsko preverjanje pristnosti in pomagalo vam bo, da boste še bolj varni.

Prijava je preprosta. Za dostop do poštnega predala potrebujete nekaj sekund, da ustvarite račun. Vse, kar potrebujete, sta uporabniško ime in geslo.

Slika-6 - nastavitev v nasprotni pošti

Videz nabiralnika je preprost. V nastavitvah so tri konfiguracije, ki spreminjajo vrstni red prikaza zaslona.

Slika-7 – Nabiralnik

Druga posebnost je Safebox. Tam lahko zaznamujete spletna mesta, zapisujete njihove poverilnice in objavljate zapiske. Geslo boste morali vnesti vsakič, ko dostopate do tega osebnega prostora za shranjevanje.

Image-8 – Countermail-Safebox

Nastavitve zaščite za nasprotno pošto

Pod ikono zaklepanja na vrhu okna osnutka e-pošte so tri varnostne možnosti, imenovane “šifriranje.” Prva digitalno podpiše e-poštno sporočilo, tako da ni dvoma, da je sporočilo od vas. Drugi šifrira sporočilo, ki ga bomo prejeli v naslednjem odstavku. Tretji izda dovoljenje za uporabo vašega javnega ključa, ki ni CounterMail.

Slika-9-Countermail-Osnutek

Sporočila, poslana med dvema računoma CounterMail, se samodejno šifrirajo. Zunanja e-poštna sporočila se ne šifrirajo, razen če ciljni naslov uporablja OpenPGP. Še vedno imajo digitalni podpis in skrivajo vaš IP naslov. Sporočila omogočajo priloge 32 MB ali manj.  

Image-10-Countermail-Encrypt-Messages

Cene CounterMail

Poskusna različica je veljavna sedem dni in omogoča le pošiljanje e-poštnih sporočil na druge naslove CounterMail. Naročniški načrti CounterMaila ponujajo popuste za daljše obveznosti. 29 $ za 1 GB pomnilnika in šest mesecev dostopa. Poleg tega načrti shranjujejo na 2 GB za 12 in 24 mesecev in stanejo 49 do 79 USD. Uporabniki lahko za enkratne pristojbine kupijo več prostora za shranjevanje.

CounterMail sprejema kreditne kartice, bančne nakazile in bitcoin.

Načrt: 6 mesecev12 mesecev24 mesecev
Cena:29 dolarjev49 dolarjev79 USD
Shranjevanje:1000 MB2000 MB2000 MB

4. Tutanota

V skladu s svojo spletno stranjo Tutanota v latinščini pomeni “varno sporočilo”. Njeni strežniki prebivajo v Nemčiji in so pod strogimi zakoni o zasebnosti. Ta pravna zaščita je zunanja ovira, ki celo Tutanoti preprečuje dostop do vaših e-poštnih sporočil, čeprav lahko vidi pošiljatelja, prejemnika in datume.  

Šifrira e-poštna sporočila in stike, shranjene na računu pri AES in RSA. Korespondenca med dvema uporabnikoma Tutanota šifrira samodejno. Uporabniki lahko šifrirajo zunanja e-poštna sporočila, vendar deluje drugače. Zunanji prejemniki dobijo e-poštno povezavo, ki zahteva odpiranje gesla. Vnos gesla jim omogoča branje e-poštnega sporočila in odgovarjanje s šifriranim sporočilom.

Postopek namestitve traja čas zaradi gesla. Vsebovati mora minimalno število znakov in doseči ustrezno jakost, preden Tutanota omogoči nadaljevanje.

Slika-11-nastavitev Tutanota

Na koncu nastavitve poda obnovitveno kodo, ki je edini način za obnovitev računa, če pozabite geslo.

Slika-12-Tutanota-obnovitev

Nabiralnik ima čist in minimalen videz. Mape sedijo v stranski vrstici, ki se samodejno skriva – s klikom stranske puščice jo potegnete iz osame in nazaj na prednji del. Uporabniki sestavljajo e-poštna sporočila s klikom velikega okroglega gumba v spodnjem desnem kotu okna brskalnika.

Slika-13-Tutanota-nabiralnik

E-poštna sporočila v mapah smeti in neželene pošte se samodejno izbrišejo po 30 dneh.

Možnosti varnosti Tutanota

V nastavitvah je na voljo dvofaktorna možnost preverjanja pristnosti.

Slika-14-Tutanota-Settings

Obstaja možnost šifriranja, da lahko uporabniki ustvarijo geslo za svoja sporočila. Prikaže se kot ikona z rdečo ključavnico, ko uporabniki vnesejo prejemnikov zunanji e-poštni naslov. Meter pod poljem prikazuje moč gesla. Ko pošiljatelj dodeli geslo, ga mora poslati prejemniku. E-poštna sporočila lahko podpirajo priloge do 25 MB.

Slika-15-Tutanota-šifriranje-sporočila

Tutanota cene

Brezplačna različica Tutanota je izjemna in ponuja do 1 GB prostora za shranjevanje.

Najcenejši plačani načrt je Premium, ki ponuja približno pet e-poštnih naslovov, pravila v mapi »Prejeto« in podporo pri odpravljanju napak za približno 2 USD na mesec. Pro različica je približno 7 USD na mesec in vam nudi 10 GB prostora za shranjevanje, do 20 e-poštnih naslovov in možnosti prilagajanja za prikaz spletnih strani. Tutanota v nekaterih državah ponuja celo popuste.

Načrt: FreePremiumPro
Cena:prostPribližno 2 USD na mesecPribližno 7 dolarjev mesečno
Shranjevanje:1 GB1 GB10 GB
Aliases e-pošte:1520

5. Hushmail

Hushmail ponuja šifrirana in nešifrirana sporočila. Pri pošiljanju zunanjih naslovov je prilagodljiv, vendar tudi ne uporablja stroge varnosti, za katero se mnogi upajo. Vaš IP naslov in nekatere podatke hranijo, na svojem spletnem mestu pa je jasno, kaj spremlja.

Hushmail uporablja OpenPGP za šifriranje e-poštnih sporočil in samih tipk. Uporabniki lahko pošiljajo in prejemajo šifrirano e-pošto na zunanje naslove, dokler uporabljajo OpenPGP. Storitev pregleda sporočila o virusih, vendar jih ne more preprečiti, da bi okužili računalnike.

Prvi del nastavitve zahteva uporabniško ime in geslo, za kar Hushmail predlaga, da bo dolga pet ali več besed. V resnici potrebuje le osem znakov in ni vezan na preverjalnik moči.

Slika-16-Hushmail-račun

Za ustvarjanje računa uporabniki potrebujejo mobilni telefon z besedilnimi sporočili. Če uporabniki izgubijo geslo, ga ne morejo obnoviti za osebne račune. Računi se samodejno izključijo po treh tednih, če se uporabniki ne prijavijo.

Slika-17-Hushmail-Account-Activation

Pošiljanje sporočil s Hushmailom

Vmesnik nabiralnika je preprost in eleganten. Varnostne funkcije so privzeto izključene, zato bodo uporabniki morali vklopiti nastavitve, da jih vklopijo. Obstaja možnost nastavitve digitalnega podpisa na dno odhodnih sporočil. Če želijo uporabniki zaščititi svoj račun, lahko omogočijo nastavitev preverjanja v dveh korakih.

Slika-19-Hushmail-Nabiralnik

Pošiljanje šifriranega e-poštnega sporočila je tako enostavno kot potrditev polja v osnutku sporočila. Ko zunanji naslovi prejmejo šifrirano sporočilo, morajo odgovoriti na varnostno vprašanje, ki ga je ustvaril pošiljatelj. Po tem bodo lahko dostopali do naslednjih sporočil s geslo, ki ga ustvarijo na Hushmalovi spletni strani.

Ni črkovalca. Posamezna priloga mora biti 20 MB ali manj.

Slika-20-Hushmail-Osnutek

Hushmail Cene

Brezplačna preizkusna različica ponuja storitev Hushmail’s Premium 14 dni s 25 MB prostora za shranjevanje. Letno stane 50 dolarjev za dostop do svojih storitev prek spleta, mobilnih in namiznih računalnikov. Prostor za shranjevanje se poveča na 10 GB, oglasov se ne bo deaktiviralo v času neaktivnosti.

Načrt: Premium
Cena:50 dolarjev letno
Shranjevanje:25 MB

Končne misli

Internet je strašljivo mesto. Čeprav noben ponudnik e-pošte ni 100-odstotno imun na grožnje, tisti zgoraj nudijo raven varnosti, ki je v pomanjkanju običajnih storitev. Ne glede na to, ali iščete varnejšega ponudnika občutljivih delovnih e-poštnih sporočil ali iz osebnega prepričanja, je težko narobe s katero koli od njih.

Poleg spletne pošte skoraj vse storitve, ki smo jih predlagali, ponujajo mobilne različice za iOS ali Android. Edini, ki nima mobilne aplikacije, je Hushmail, vendar obstajajo “hekerji”, ki lahko brskalnik usmerijo na njegov strežnik za dostop do e-pošte.

Če nobeden od zgornjih petih ne ustreza vaši volji, imamo šestega kandidata. Kot del svojih VPN storitev TorGuard ponuja varne e-poštne račune. Če želite izvedeti več o tej storitvi, usmerjeni v varnost, preberite naš TorGuard pregled.

Kateri ponudnik e-pošte se počuti varno pri uporabi? Ali smo kaj pogrešali? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map