Najhitrejše storitve VPN leta 2020: Festina Lente

Z izjemo varnosti je hitrost najpomembnejši vidik virtualnega zasebnega omrežja. Ne glede na to, kateri VPN uporabljate, bo to vplivalo na vašo hitrost. V nekaterih primerih je to pozitivno, na primer, ko se VPN zadržuje pri ponudniku internetnih storitev, v drugih pa je negativno, če pojeste malo pasovne širine, ki jo imate.


V tem priročniku za najhitrejši VPN bomo primerjali rezultate, potem ko bomo vzeli 16 naših najboljših ponudnikov in jih zagnali skozi množico hitrostnih testov. Čeprav noben test ni popoln, smo uporabili čim bolj znanstven pristop in upoštevali vsako spremenljivko, ki smo jo lahko.

Ponudniki, ki smo jih izbrali, so temeljili na nekaj dejavnikih. Prvič, tisti v našem najboljšem vodiču za VPN so bili samodejni vključki. Preostali so bili izbrani bodisi na podlagi našega testiranja, ko smo jih pregledali, bodisi na podlagi hitrostnih zahtevkov ponudnika.

Najhitrejši VPN-ji leta 2020

Kaj naredi VPN hitro?

Tako kot mnogi vidiki VPN-jev ima tudi hitrost veliko spremenljivk. Če niste seznanjeni s tem, kako deluje VPN, priporočamo, da preberete naš vodnik po VPN. Dalo vam bo osnovno razumevanje, kako dejavniki hitrosti vključijo celotno shemo. Naš razlagalec hitrosti v primerjavi z zakasnitvijo je tudi dodatno branje.

Najbolj neposredni dejavniki so nivo protokola in šifriranja.

Na splošno so šifre, ki uporabljajo večje velikosti tipk, bolj varne, pod pogojem, da šifra seveda ni razpokana. Šifriranje in velikost ključa določata, kako vzpostavljena je komunikacija z oddaljenim strežnikom in kako zapleten je algoritem, ki bo prenašal vaše podatke v odprtem besedilu v šifrant. Za več informacij o postopku preberite naš opis šifriranja.

Skratka, obstaja hitrost in varnost. Protokol, ki ga uporabljate, se vključi tudi v to. Nekateri protokoli omogočajo uporabo samo nekaterih šifrantov, drugi pa šifrirajo na različnih točkah omrežne verige. To lahko vpliva tudi na hitrost.

Ko govorimo o tem, kako hiter je VPN, govorimo o tem, koliko pasovne širine potrebuje vaša običajna internetna povezava. Če na primer začnemo s hitrostjo prenosa 200 megabitov na sekundo in izmerimo hitrost prenosa 140 Mbps po povezavi z VPN, VPN vzame 60 Mbps pasovne širine od naše nezaščitene hitrosti.

Vendar to ni isto kot pretok. Prepustnost je, koliko podatkov se poda skozi povezavo, medtem ko je pasovna širina kolikšna sposobnost te povezave. Dejavniki, ki vplivajo na prepustnost VPN, so lahko število uporabnikov na določenem strežniku ali največja možna pasovna širina strojne opreme, ki jo uporablja.

Pri večini nalog je hitrost prenosa najbolj neposredna meritev za “hitrost”. Pretakanje in brskanje se ukvarjata bolj kot karkoli drugega, zato je to meritev, na katero se morate osredotočiti pri osnovni uporabi VPN.

Zamuda ali ping nista tako pomembni za te naloge. Ping je merilo časa, ki traja, da sporočilo potuje do strežnika in nazaj. Za pretakanje ni pomembno. Tudi če strežnik zaostaja 500 milisekund, je to tako daleč zadaj.

Po drugi strani se naloge, kot je igranje iger, opirajo na zamude.

Igre, še posebej, če gre za več igralcev, ne potrebujejo veliko podatkov za prenos. Oba stroja imata teksture in modele shranjene in upodobljene lokalno, zato je treba prenesti le majhno količino podatkov, kot so udarne točke in sproženi dogodki. Da bi se ti dogodki čim bolj zbližali, mora biti latenca vsakega igralca majhna.

V tem priročniku ne bomo zajemali iger na srečo, zato če je vaša glavna skrb, priporočamo, da si preberete naš najboljši VPN za igro.

Kako razdalja vpliva na hitrost VPN

Razdalja, ki jo tunelizirate, v glavnem vpliva na zakasnitev povezave. Večja je fizična razdalja, da sporočilo potuje, zato traja dlje časa, da se sporočilo obrne.

Tukaj je vseeno nered. Teoretično se pasovna širina ne bi smela spreminjati, če ima strežnik, na katerega se povezujete, enako pasovno širino kot strežnik, ki je blizu vas. Kljub temu je potreben paket, da preteče to razdaljo, kar vpliva na hitrost prenosa in prenosa.

Čas, potreben za potovanje paketa, lahko vpliva na hitrost pretovora, o čemer smo govorili zgoraj. Čeprav povezava lahko teoretično podpira enako količino pasovne širine, realni scenarij pomeni, da boste imeli počasnejšo povezavo. Zaradi tega je na splošno boljša ideja, da se povežete s strežnikom VPN blizu doma, razen če poskušate zaobiti strogo cenzuro..

Najhitrejši rezultati hitrosti VPN hitrosti

Testirali smo tri lokacije – New York, Amsterdam in Tokio – pri 16 ponudnikih VPN. Te lokacije smo izbrali, ker ima večina storitev strežnike v njih ali v njihovi bližini. Teste smo izvajali trikrat in rezultate smo povprečno ocenili. V spodnji tabeli boste našli tehtano povprečje treh lokacij. Če želite celoten nabor podatkov, si lahko ogledate našo preglednico za testiranje.

Testiranje je potekalo več dni na žični povezavi. Da bi bilo vse čim bolj pošteno, smo pred vsakim krogom testiranja preverili svojo nezaščiteno hitrost. V dneh, ko so bili rezultati 10 odstotkov nad ali pod normalnimi, nismo testirali. K sreči se do te situacije ni nikoli prišlo.

Naši rezultati so prikazani v megabitovih na sekundo, tako da, če pričakujete nižje hitrosti, zato. V bajtu je osem bitov, zato bi bila hitrost prenosa 200 Mbps enaka 25 megabajtov na sekundo.

Rezultati, ki so znašali 10 odstotkov ali manj naše nezaščitene hitrosti, so bili vrženi in ponovljeni 10-krat. Če niso presegli 10-odstotnega praga, smo ohranili najnovejši rezultat testa za posamezen krog, ki smo ga testirali. Pravilo velja za posamezne runde. Na primer, če je ponudnik v enem krogu dobro dosegel rezultat, v drugem pa slabo, je še vedno upoštevan v povprečju.

Poleg izračuna povprečja za prenos, nalaganje in ping za vsako lokacijo smo izračunali skupno tehtano povprečje. Povprečno tehtano povprečje se upošteva v povprečju z vseh lokacij, s 40-odstotno težo do naše testne lokacije v ZDA in 30 odstotkov za dve lokaciji v tujini.

Čeprav smo upali upoštevati vsako spremenljivko, to preprosto ni bilo mogoče.

Nekateri ponudniki nimajo podatkovnih centrov na lokacijah, ki smo jih preizkusili, in včasih je določen strežnik deloval precej slabše od drugih na isti lokaciji. Za reševanje tega problema smo uporabili priporočeni strežnik za lokacijo, ko je bilo mogoče, in preverili, ali ima več strežnikov na tej lokaciji podobno hitrost.

Raven šifriranja smo tudi upoštevali. Naši testi so bili opravljeni z uporabo OpenVPN z 256-bitnim AES-om, ker je ta nastavitev standardna za varnost VPN. Na srečo vsi ponudniki, ki smo jih preizkusili, to omogočajo, čeprav je uporaba IKEv2 privzeto določena. Spodaj si lahko ogledate naše rezultate.

Tabela hitrosti VPN

Ponudnik: Uteženi UpWeighted Down
Logotip ExpressVPN
NordVPN Logotip
CyberGhost Logotip
Zasebni logotip za dostop do interneta
TorGuardov logotip
Astrill logotip
VyprVPN Logotip
Logotip PureVPN
IPVanish Logotip
AirVPN Logotip
Logotip vetrobranskega pisma56.46
VPNArea Logotip

6.26

67.26
Mullvad logotip

6.94

114.19
Skrij logotip

7.56

63,95
HideMyAss Logotip

5.84

88.14
Logotip ProtonVPN

6.11

100,62

Če pogledamo podatke, ponudniki sodijo v enega od dveh taborov: “odličen” ali “dostojen”. Vendar obstajajo izjeme. Na primer, najhitrejši ponudnik, ki temelji na našem povprečju, je NordVPN, vendar se hecamo, da bi ga imenovali najhitrejši VPN okoli.

NordVPN je razlog, da smo morali uvesti neko zunanje pravilo. Rezultati nekaterih strežnikov na določeni lokaciji so bili odlični, drugi na isti lokaciji pa grozni, kot manj kot 10 odstotkov naše nezaščitene hitrosti.

Tudi CyberGhost je vrnil čudne rezultate. V našem pregledu CyberGhost smo mu dali 90-odstotno hitrost, vendar je bil v tem sklopu testiranja najslabši ponudnik. Privzeta je uporaba IKEv2 in veliko hitrejša je pri uporabi tega protokola VPN. Ne deluje dobro z OpenVPN, kot kaže naše testiranje, vendar je z IKEv2 še vedno uporaben.

Dovolj je reči, da boste, čeprav tehtano povprečje doda dobro točko za primerjavo, podrobno preučili našo preglednico. IPVanish je imel na primer odlične ocene v ZDA, v tujini pa grozne rezultate, zato je tehtano povprečje naklonjeno temu. Podobno PureVPN v ameriškem testu ni bil tako vroč, vendar je bil boljši v Amsterdamu in Tokiu.

Najhitrejši ponudniki VPN

Ker vsi podatki in merila ne bodo več na voljo, je čas, da poimenujemo najhitrejše ponudnike VPN, ki smo jih našli. Kot je bilo omenjeno v zgornjem razdelku, je bilo med testiranjem nepravilnosti, zato smo morali nekaj ponudnikov poklicati v sodbo in kako bodo naročeni v verigi.

ExpressVPN

Čeprav je imel NordVPN višje tehtano povprečje, je bil nedosleden. ExpressVPN je po drugi strani lahko dosledno dosegel visoko povprečje. Odporen je bil od prve serije testiranj in na podlagi rezultatov, ki jih je zapisal naš pregled ExpressVPN, lahko doseže podobne številke po vsem svetu..

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Ima redko sposobnost, da ostane hiter na dolgih razdaljah, zato smo ga uvrstili na prvo mesto najboljšega VPN-ja za Netflix vodič. Ne glede na vsebino, ki jo poskušate odkleniti, ExpressVPN z njo lahko ravna, in to hitro, za zagon.

Poleg tega lahko to stori varno. S privzeto kombinacijo 256-bitnega AES-a in protokolom OpenVPN bo ExpressVPN varoval med brskanjem. Dobro je tudi obiti cenzuro, zato je torto potreboval v naših najboljših storitvah VPN za Kitajski vodnik.

Če rečem, vse to naredi za zajetno ceno. Čeprav ExpressVPN ni tako drag kot recimo Hide.me (preberite naš pregled Hide.me), ni poceni. To je nekoliko nadomeščeno s 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko preizkusite storitev brez tveganja.

Zasebni dostop do interneta

Vedno smo vedeli, da je zasebni dostop do interneta hiter, vendar smo njegove impresivne hitrosti pripisali nižji stopnji šifriranja, ki jo privzeto uporablja. Po tem paketu testiranja je jasno: PIA je eden najhitrejših VPN-jev okrog.

naprave, ki podpirajo zasebni dostop do interneta in pregled

PIA privzeto uporablja 128-bitni AES, kar pravi, da mora biti dovolj, da vas zaščiti, hkrati pa ne dodate nepotrebnih stroškov. Čeprav se strinjamo v mnogih primerih, je 256-bitni AES standard, ki ga postavljajo drugi ponudniki. PIA je tudi na tem sodišču uspela igrati žogo, saj je v tehtanem povprečju zaostajala za ExpressVPN.

Čeprav je PIA na določenih lokacijah bolj sporadičen, se je na treh testiranih strežnikih ohranila razmeroma stopnja. Kot je bilo pričakovati, je imel test v New Yorku najboljšo povprečno hitrost prenosa, vendar strežnika Amsterdam in Tokio nista zaostajala.

Če vas skrbi samo hitrost in varnost, je PIA odlična izbira, še posebej če upoštevamo, da je približno polovica cene ExpressVPN. Vendar ima uporabnost več vprašanj, o katerih se lahko naučite v našem pregledu PIA. Če bi raje preizkusili sami, se lahko brezskrbno prijavite s sedemdnevno garancijo za vračilo denarja.

Astrill

Z Astrillom imamo ljubezensko-sovražni odnos. Njegove lastnosti so odlične, a vmesnik je zanič. Njegova varnost je vrhunska, vendar je njena cena previsoka. Kljub visokim in najnižjim padcem ostaja eden najhitrejših VPN-jev.

Drsnik-drsnik1

Astrill-drsnik2

Astrill-drsnik3

Astrill-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Čeprav je Astrill za ta test na tretjem mestu, lahko prinese hitrejše rezultate. Poleg tega, da podpira OpenVPN, IKEv2, L2TP, SSTP in PPTP, prihaja z nekaj lastniškimi protokoli. OpenWeb je na primer protokol na osnovi TCP, ki uporablja 256-bitni AES in je na podlagi našega testiranja hitrejši od OpenVPN.

Ta krog testiranja pa je sprožil pomisleke. Pri poskusu prenosa preskusne različice Astrill z drugačnim e-poštnim naslovom je odjemalec lahko zaznal, da je naš preskusni stroj že uporabil preskusno različico. Nismo sposobni obtoževati, toda to bi morda želeli upoštevati.

Ne glede na to je tukaj pomembno, da je Astrill hiter in bogat. Kljub temu je na voljo cena z ceno. Ni tako drag kot Hide.me, vendar je nekaj dolarjev na mesec več kot ExpressVPN. Kljub temu ponuja brezplačno preskusno različico, zato jo lahko prenesete in preizkusite ali preberete naš pregled Astrill za več podrobnosti.

TorGuard

TorGuard nima najbolj privlačnega vmesnika, je pa eden najbolj prilagodljivih VPN-jev na trgu. Na prvo mesto postavlja varnost in ob tem uspe biti hiter.

najboljši hitri VPN

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Čeprav je tehtano povprečje nižje od PIA in Astrill’s, je TorGuard uspel z višjo povprečno hitrostjo v ZDA. Kot lahko vidite iz naših rezultatov hitrosti v našem pregledu TorGuard, nekateri strežniki delujejo bolje kot drugi. Če bi optimizirali in izbrali najboljše strežnike v omrežju TorGuard, bi verjetno prišlo do celotnega vodnika.

Tudi pri nekaterih podpar strežnikih je vrstico TorGuard veliko. Med testiranjem smo opazili zanemarljiv padec hitrosti prenosa, medtem ko je zamuda ostala nizka. Za znižanje tehtanega povprečja je bil odgovoren strežnik iz Amsterdama, vendar je še vedno ohranjal našo hitrost prenosa okoli 100 Mbps.

TorGuard je hiter, a tudi bogat s funkcijami. Dobili boste prilagodljiv killswitch, nastavitve za skripte po meri pred in po povezavi ter brezplačen šifriran račun za spletno pošto. Tudi cena za vse to je nizka. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled ali pa ga preizkusite sami s tedensko brezplačno preizkusno različico.

AirVPN

Tako kot pri Astrillu imamo tudi z AirVPN odnos ljubezni do sovraštva. To je varen VPN s številnimi funkcijami, vendar bolj privlači tehnofile kot kdorkoli drug. Dokler se lahko ukvarjate z njegovim datumskim vmesnikom, je to eden izmed hitrejših VPN-jev, ki jih lahko uporabite.

airvpn prijava

seznam strežnikov airvpn

airvpn hitrosti

splošne nastavitve airvpn

območje odjemalca airvpn

Prejšnja

Naslednji

Čeprav je bilo ugotovljeno, da je tehtano povprečje postavilo AirVPN na peto mesto, bi ga postavili tukaj. Ko je hitro, je hitro, toda vsi strežniki vam ne bodo nudili te izkušnje. V našem pregledu AirVPN smo ugotovili, da imajo nekatere lokacije, na primer podatkovni center v Torontu, neobičajne hitrosti.

Hitro je, v to ni dvoma, a ni dosledno. Na primer, naša tri kroga testiranja v Amsterdamskem podatkovnem centru so pokazala divje različne stopnje prenosa. En krog nam je dal 109,63 Mbps, drugi pa le 52,3 Mbps. Odpornost podatkovnega centra v New Yorku je zvišala povprečje.  

Nekaj ​​koncesije boste morali opraviti z AirVPN, vendar je to eden izmed bolj nastavljivih VPN-jev na trgu. Ima tono funkcij in če se vam zdi, da je kositer, je morda odlična možnost za vas. Brezplačnega preizkušanja ni, vendar se lahko prijavite na tridnevno vozovnico za 1 dolar.

Častitljive omembe

Ni vsak ponudnik lahko najboljši, vendar to ne pomeni tistega, ki ni slab. Spodaj najdete tekače.

Mullvad

Mullvad bi lahko bil naš peti izbor in če bi izbrali šest ponudnikov, bi bil na seznamu. Njegovo tehtano povprečje je manjšilo od AirVPN-a, in čeprav je to najboljši način za preverjanje uspešnosti vsakega VPN-ja, je bil Mullvad bolj dosleden v vseh krogih in lokacijah.

Domača stran Mullvad

Čeprav je njegov vmesnik moteč za uporabo – zaklenjen je na pladenj – ima Mullvad uporabniško izkušnjo bolj vabljivo kot AirVPN. Aplikacija je približno velikosti aplikacije za pametne telefone, na domači strani pa je jasno razvidno, da skrbi samo za povezavo. Kljub racionaliziranemu pristopu je Mullvad še vedno odlična izbira za tehnike.

Programska oprema je odprtokodna, tako da lahko na GitHub naložite izvorno kodo in se igrate po črevesju. Čeprav si predstavljamo, da bo to storil le majhen odstotek ljudi, obstaja možnost. Več o storitvi lahko izveste v našem pregledu Mullvad ali si naložite omejeno triurno preskusno obdobje, da vidite, kako vam je všeč.

ProtonVPN

ProtonVPN je morda najboljši brezplačni VPN na voljo. Je enostaven za uporabo, ima spodobno število funkcij in se hitro zažene. Čeprav lahko do brezplačnega načrta dostopate le do treh lokacij strežnika, ProtonVPN pa hitrost oglašuje kot “nizko”, jo lahko uporabite toliko, kot želite.

najboljši hitri VPN

Plačana storitev ni slaba, toda, kot smo ugotovili v pregledu ProtonVPN, se zdi, da lahko enako denarje kupite drugje. Kljub temu gre za trdno sredinsko možnost, ki se poda v Netflix. Lahko se prijavite za brezplačen račun, da ga preizkusite sami.

CyberGhost

CyberGhost ima najslabše hitrostne rezultate pri ponudnikih, ki smo jih testirali. Čeprav se je tu slabo pokazal, je z IKEv2 veliko bolje. Če vas skrbi zaščita z majhnim tveganjem, na primer pretakanje Netflixa, ne da bi vaš ponudnik internetnih storitev preskakoval, je CyberGhost odlična možnost.

Cyberghost-domača stran-2018

IKEv2 je lažje blokiran kot OpenVPN, zato ni odlična izbira, če poskušate hitro zaobiti cenzuro. To je odlično za pretakanje. CyberGhost ima vrsto specializiranih strežniških strežnikov za več kot 50 platform in vsaka, ki smo jo preizkusili, je delala na prvem poskusu.

Več lahko izveste v našem pregledu CyberGhost ali pa preizkusite sami z velikodušno 45-dnevno garancijo vračila denarja.

Nepoštene omembe

Zadnja skupina so storitve, ki so nam dale slabe ali vprašljive rezultate.

NordVPN

NordVPN nam je zelo všeč – v naših VPN ocenah je na drugem mestu – vendar smo čutili potrebo po tem, da ga v tem priročniku prepustimo nepoštenim omembam. V vseh svojih značilnostih je bil NordVPN med našimi hitrostnimi testi nedosleden. Nekatere lokacije so se skoraj ujemale z ExpressVPN, druge pa nam niso mogle vrniti niti 10 odstotkov naše nezaščitene hitrosti.

Prejšnja

Naslednji

V tem priročniku NordVPN omenja nepošteno omembo, vendar je še vedno eden najboljših VPN-jev na trgu. Naš pregled NordVPN pojasnjuje posebnosti, vendar je za širšo razlago lahek, enostaven za uporabo in ponuja odlične funkcije.

VyprVPN

VyprVPN nas je presenetil med to serijo testiranja. Čeprav nikoli ni bil najhitrejši VPN, je kljub temu ohranil uporabne hitrosti. Povedano je bilo, da je v tej preizkusni seji uničeval vsak drugi ponudnik pri uporabi OpenVPN in uporaba lastniškega protokola VyprVPN, Chameleon, ni pomagala pri zadevi.

Izbira strežnika VyprVPN

Še posebej razočarano je, ker družba VyprVPN na svoji domači strani trdi, da ima “hitrost utripa”. Čeprav dosledno ni uspelo vrniti polovice naše nezaščitene hitrosti, kar je slaba zmogljivost. Kljub temu, da imate hitro, nezaščiteno povezavo, uporabno. Več lahko izveste v našem pregledu VyprVPN ali se prijavite na tridnevno brezplačno preskusno različico.

IPVanish

Rezultat IPVanish-a je tako sredi poti, kot je to trend, ki se prenaša tudi z drugih vidikov storitve. Čeprav je njegovo tehtano povprečje dobro, je povprečje, pa posamezni rezultati ostajajo želeni. Strežnika New York City in Amsterdam sta bliskala hitro, kar je bilo všeč ExpressVPN, a Tokio je vrnil povprečno hitrost prenosa le 8,28 Mbps.

Prejšnja

Naslednji

Poleg tega je bil IPVanish ujet pri predaji dnevnikov vladnim subjektom. Podrobnosti lahko preberete v našem pregledu IPVanish, vendar je pomanjkljivo to, da je IPVanish kljub temu, da je v svoji politiki o zasebnosti zahteval, da “ni zapisan” v svojo politiko zasebnosti, predal..

Končne misli

Po večdnevnem preizkušanju in analiziranju podatkov z veseljem trdimo, da je ExpressVPN najhitrejši VPN na trgu. NordVPN je tehnično imel višje tehtano povprečje, vendar, kot je razloženo zgoraj, njegova konsistentnost ni bila nikjer blizu ExpressVPN’s.

Medtem ko je ExpressVPN prvak, se drugi ponudniki približajo. Zlasti PIA in TorGuard ponujata odlično storitev za nizko ceno, na podlagi našega testiranja pa tudi hitro. AirVPN in Astrill sta hitra, vendar nas težave z uporabnostjo preprečujejo, da bi dali celovito priporočilo.

Ste imeli priložnost pogledati podatke, ki smo jih zbrali? Ste vodili lastne teste? Sporočite nam, kako je šlo v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map