Najboljši VPN za Windows 2020: storitve, pripravljene za Redmond

Windows je daleč najbolj razširjen namizni operacijski sistem. Ker ima toliko uporabnikov, je to magnet za zlonamerne dejavnosti. Windows stroji so ciljno neskončni, vendar se lahko zaščitite z virtualnim zasebnim omrežjem. Sestavili smo seznam najboljših VPN-jev za Windows, ki vam bodo pomagali izbrati tistega, ki je primeren za vas.


VPN lahko prinesejo številne prednosti. Na primer, nekateri jih uporabljajo za dostop do geoblokirane vsebine ali celo Skypea. Vendar se večinoma ukvarjajo z varnostjo. Uporabite VPN kjer koli na svetu. Skril bo vašo spletno aktivnost in prikril vaš pravi IP naslov, kar vam bo dalo anonimnost v spletu.

Varnost Windows

Čeprav je programska oprema opremljena z varnostnimi aplikacijami in lahko nastavite nastavitve zasebnosti za Windows, to še ne pomeni, da ste zaščiteni. Takoj, ko greš na splet, se ogroziš. Iskalniki, socialni mediji, oglaševalska podjetja in celo ponudnik internetnih storitev lahko zberejo vaše podatke, nekateri pa jih tudi prodajo.

Orodja, ki ščitijo vaše podatke, so ključnega pomena. Tudi v sistemu Windows 10 obstajajo težave z zasebnostjo, vključno s puščanjem DNS in obsežnimi nastavitvami zbiranja podatkov. Nekatere od teh nastavitev lahko in onemogočite, vendar lahko traja kopanje in ne boste se vsega znebili.

Vlade po vsem svetu sprejemajo zakonodajo, ki omogoča beg in pogosto prisilijo ponudnike internetnih storitev v hrambo podatkov. Razkrivanja Snowdena leta 2013 so pokazala, koliko nadzora je tam, zlasti v ZDA, zato se želite čim bolj zaščititi..

Poleg tega nekatere države nimajo pravil, ki bi zaščitile nevtralnost omrežja. To pomeni, da lahko ponudniki internetnih storitev upočasnijo, pospešijo ali celo blokirajo spletna mesta in spletne storitve po njihovi izbiri. Nekateri boste morda morali plačati naročnino, preden zagotovite dostop.

Filipini nimajo nevtralnosti mreže in na mobilne načrte in podobno je postavljenih veliko omejitev. Več si lahko preberete v našem najboljšem VPN-ju za Filipinski kos.

Morda bi radi zagrabili svojo jutranjo skodelico joeja in čas namenili preverjanju e-pošte po brezplačnem brezžičnem omrežju kavarne. S tem ni nič narobe, vendar ne veste, kako varna je povezava, kar je še en razlog, da se zaščitite.

Če vas čaka hudourništvo, je VPN obvezen za preprečevanje radarjev. Večina držav se namiguje na hudourniško gradivo, zaščiteno z avtorskimi pravicami, za to pa lahko pride do posledic, kot lahko preberete v našem najboljšem delu VPN za Nemčijo.

Najboljši VPN za Windows 2020

Kaj je VPN najboljši za Windows

Večina ponudnikov v naših VPN pregledih bo delala z Windows, zato je med njimi veliko izbire. Če rečem, nekateri so boljši od drugih. Morda imajo na primer boljše lastnosti ali pa so bolj zanesljivi.

Ker Windows nima zasebnosti, želite ponudnika, ki ima strog pravilnik o nedelovanju. To pomeni, da za razliko od Microsofta podjetje ne bo vodilo evidence o vaših spletnih aktivnostih.

Varnost je prav tako pomembna in bi morala biti dovolj dobra, da vas ščiti pred hekerji in drugimi spletnimi nevarnostmi, pa tudi da vas ne bo skrita pred nadzorom. Dobra lastnost je stikalo za odstranjevanje, ki vas bo prekinilo, če VPN ne bo preprečil puščanja občutljivih podatkov..

Očitno bo moral VPN podpirati sistem Windows, vendar je njegova enostavnost uporabe nekaj, kar je treba pogledati, ker nekateri ponudniki ponujajo boljše izkušnje kot drugi.

Dobro je izbrati takšno, ki ima spodobno hitrost, še posebej, če boste hudourniki. Tudi neomejena pasovna širina je koristna, saj ne boste mogli omejiti, koliko lahko prenesete.

Druge funkcije, ki jih je treba pogledati, vključujejo ponudnikovo strežniško omrežje, katere operacijske sisteme podpira, koliko naprav je mogoče povezati hkrati, raven storitve za stranke in ceno, kar lahko vpliva na vašo odločitev.

1. Najboljši VPN za Windows: ExpressVPN

ExpressVPN je eden od naših najljubših na Cloudwards.net, saj je eden najboljših ponudnikov VPN na trgu. Odlična storitev za vse in odlična izbira za uporabnike sistema Windows. Ima tudi strogo politiko brez zapisov. To pomeni, da ne bo zapisano o vaših spletnih dejavnostih, zato tudi če organi zaprosijo, ExpressVPN ne bo mogel izročiti ene.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Varnost je odlična, 256-bitni AES je standard in možnost, da jo povečate. Obstaja tudi vgrajeno stikalo za uničenje za dodatno zaščito. Odlična izbira je, če tudi z uporabo VPN-ja nimate veliko izkušenj, saj deluje brez težav in se lahko hitro povežete.

ExpressVPN je najhitrejši VPN okoli in ne postavlja omejitev pasovne širine, zaradi česar je dobra izbira za hudourništvo. Vendar je preklapljanje strežnikov počasno. Preberite naš pregled ExpressVPN za več o storitvi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Na tisoče strežnikov je pik 94 držav, kar je veliko. ExpressVPN deluje tudi z macOS, Android in iOS, tako da če imate druge naprave, na katere želite namestiti, boste to lahko storili. Hkrati imate lahko povezanih tudi pet naprav. Obstajajo tudi razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari.

Podpora strankam je na voljo 24/7 prek e-pošte in klepeta v živo. Slednja je najhitrejša možnost, vendar je lahko počasna v primerjavi s konkurenti ExpressVPN. Kljub temu je osebje koristno in želi se čim hitreje urediti.  

Mesečna cena je draga, kar je popust, vendar se zaradi kakovosti storitve splača. Poleg tega lahko prihranite denar tako, da se odločite za daljšo naročnino in imeli boste čas, da ga preizkusite zahvaljujoč 30-dnevni garanciji za vračilo denarja.

2. NordVPN

NordVPN je še en odličen ponudnik in povsem primerljiv z našo najboljšo izbiro, kot lahko preberete v našem članku ExpressVPN v primerjavi z NordVPN.

Dnevnikov ne vodi, zato zasebnost jemlje resno, njegova varnost pa je med najboljšimi. Obstaja tudi možnost šifriranja z dvojnim skokom, ki dodaja večjo zaščito predoru VPN. S storitvijo je na voljo tudi stikalo za uničenje, tako da boste varni, če bo s povezavo kaj narobe.

Prejšnja

Naslednji

Nastavitev je enostavna, stranki je uporabniku prijazen in ima intuitivno postavitev. Ni omejitev pasovne širine in hitrosti so dobre, vendar lahko na dolge razdalje pride počasi. Kljub temu pa je preklapljanje strežnikov prepir. Te lastnosti so ji pomagale priti v naš najboljši članek o VPN-ju za hudourniške članke.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN ima množično strežniško omrežje, ki pokriva 60 držav, zato je veliko možnosti izbire pri povezovanju. Poleg sistema Windows ga je mogoče uporabljati v macOS, Android in iOS, hkrati pa lahko povežete do šest naprav.

Če naletite na težave, lahko s pomočjo uporabne zbirke znanja odpravite običajne težave. Če tega ne storite, se lahko obrnete na člana osebja po e-pošti ali klepetu v živo. Če želite hiter odziv, je najboljša možnost klepet v živo. Kakorkoli, dobro bo vseeno.

Mesečni načrt je cenovno dostopen, vendar bi se bilo pametno prijaviti za daljše obdobje, ker boste s tem prihranili denar. V ponudbi je tudi 30-dnevno vračilo denarja, le v primeru, da si vzamete nekaj časa. Oglejte si naš pregled NordVPN za več.

3. CyberGhost

CyberGhost ima trdno politiko zasebnosti in dobro varnost. Obstaja tudi samodejno stikalo za ubijanje, tudi zaradi miru. Ima namizni odjemalec za Windows in ga je enostavno namestiti. Vmesnik se bo morda navadil, vendar je še vedno dober.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Njegove hitrosti so dobre, vendar se lahko upočasnijo, ko se povežete s strežnikom, ki je daleč stran. Ima pa neomejeno pasovno širino, kar je dobro, če načrtujete hudourniške napade. Več o podjetju preberite v našem pregledu CyberGhost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost ima veliko strežnikov v 58 državah. Podpira tudi macOS, Android in iOS. Naenkrat lahko povežete do sedem naprav, kar je bilo dovolj, da si je prislužil drugo mesto v našem najboljšem vodiču VPN za več naprav.

V spletu obstaja obsežna zbirka znanja, ki jo lahko poskusite odpraviti sami, vendar je podpora na voljo 24/7 prek klepeta v živo ali e-pošte, če jo potrebujete. Hitrejša možnost med obema je klepet v živo.

Njen mesečni načrt cen je v redu, vendar boste prihranili denar z daljšim načrtom. Garancijo za vračilo denarja lahko uporabite, če želite videti, ali vam je všeč.

4. Zasebni dostop do interneta

Zasebni dostop do interneta je še en ponudnik, ki ne beleži vaše dejavnosti. Varnost je dostojna, vendar je privzeto 128-bitno šifriranje. Dobro je, da nastavitev spremenite v 256-bitno, vendar bo to povezavo upočasnilo. Vključeno je tudi stikalo za ubijanje.

Prejšnja

Naslednji

PIA podpira sistem Windows in ima odjemalca, ki ga je enostavno uporabljati. Njegove hitrosti so dobre, vendar se lahko upočasnijo, ko povečate varnost. Kljub temu je preklapljanje strežnikov hitro in vam omogoča povezavo z drugim strežnikom, preden odklopite od uporabljenega, kar je redko. Poleg tega ni omejitev pasovne širine.

Drugi razlogi, ki so nam všeč PIA

Ima več kot 3000 strežnikov v 32 državah. Čeprav ni tako razširjen kot ostali naši izbiri, bi morali najti strežnik, ki vam ustreza.

PIA podpira tudi macOS, Android in iOS. To je tudi edino VPN, ki lahko v celoti podpira Linux, zato je najboljši VPN za Linux. Hkrati lahko povežete tudi do pet naprav.

Če se zataknete, lahko uporabite bazo znanja za pomoč pri pogostih težavah. Če še vedno potrebujete pomoč, se lahko obrnete na službo za stranke, vendar le po e-pošti. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu PIA.

Mesečna cena je poštena in zanjo dobite dostojno storitev. Če želite prihraniti denar, pa se odločite za daljši načrt. Obstaja sedemdnevna garancija za vračilo denarja, kar bi moralo biti dovolj časa, da storitev preide skozi njene korake.

5. TorGuard

TorGuard ne vodi evidence o svojih dejavnostih in njegova varnost je med najbolj prilagodljivimi. Če želite, lahko izbirate med različnimi protokoli in tinkerjem. Za dodatno zaščito ponuja tudi stikalo ubijanja.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Odjemalca, ki ga je enostavno uporabljati, je mogoče namestiti v sistem Windows. Ima tudi dobre hitrosti, vendar se lahko razlikujejo. Vendar omejitev pasovne širine ni, kar omogoča hudourništvo. Preberite naš pregled TorGuard za več o storitvi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

TorGuard ima več kot 3.000 strežnikov v 55 državah. Ponuja tudi namenski naslov IP, če doplačate. To je koristno, če želite pretakati tok, ker vas brez težav pripelje na lokacijo, ki jo potrebujete. Zagotavljanje določenega IP naslova si je TorGuard prinesel prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju s posebnim člankom o IP-jih.

Uporabljate ga lahko tudi v drugih operacijskih sistemih. Odjemalca macOS je enostavno uporabljati, mobilne aplikacije za Android in iOS pa lahko postavijo bolečino. TorGuard vam omogoča, da hkrati povežete do pet naprav, vendar lahko dodate do 20 dodatnih za 1 dolar.

Pomoč je na voljo, če jo potrebujete. Težave lahko poskusite rešiti sami s spletnimi vodniki in forumom TorGuard ali pa uporabite klepet v živo. Vendar pa slednji ni vedno osebje, zato boste morda morali pustiti sporočilo in čakati na odgovor po e-pošti.

Mesečni načrt cen je v redu, denar pa lahko prihranite tako, da se prijavite za daljše obdobje. Obstaja tudi sedemdnevna garancija za vračilo denarja, tako da lahko poskusite, preden kupite.

Končne misli

Upajmo, da smo vam pomagali razumeti pomen uporabe VPN-ja. Ste ranljivi za kramp, zlonamerno programsko opremo, nadzor in spremljanje, ne glede na to, kje ste. Čeprav je Windows na površini videti varno, ima več lukenj kot tesnilo.

Ob izbiri pravega lahko izbiramo, zato smo delo opravili za vas. V nobenem od naših izbir ne morete iti narobe, vendar je ExpressVPN najboljši VPN za Windows.

Prednost daje zasebnost in varnost, je enostaven za uporabo za začetnike, odličen pa je tudi za tiste, ki vedo, ima tudi veliko drugih odličnih lastnosti. Poleg tega s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja ni tveganja.

Če imate priporočila za varnost Windows, nas obvestite v spodnjih komentarjih. Radi bi jih slišali. Zakaj si ne bi ogledali naše knjižnice VPN, ko ste tukaj? Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me